Announcement

Collapse
No announcement yet.

Κινητά και Ραδιενέργεια: Ο μεγάλος μυθος...

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Κινητά και Ραδιενέργεια: Ο μεγάλος μυθος...

  loading...
  Το κινητό εκπέμπει στο φασμα τον ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ που ειναι πιο μικρού μήκους κύματος και απο το ορατό φασμα.

  Για να δημιουργηθεί ραδιενέργεια πρέπει να γίνει πυρηνική διάσπαση Uranium η οποιυδήποτε άλλου ραδιενεργού στοιχείου με μεγάλο ατομικό αριθμό.

  Εξάλλου σκεφτείτε πως αν το κινητό είχε ραδιενέργεια θα ήμασταν σε 1 μερα το πολύ νεκροι και καρκινοπαθεις Ολοι μας, όχι μονο όσοι έχουν κινητά.

  EOP.
  Os iusti meditabitur sapientiam,
  Et lingua eius loquetur indicium.

  Beatus vir qui suffert tentationem,
  Quoniqm cum probates fuerit accipient coronam vitae.

  Kyrie, ignis divine, eleison

  O quam sancta, quam serena,
  quam benigma, quam amoena
  O castitatis lilium


  1010011010

 • #2
  Ρε ηλίθιε στόκε πόσες φορές πρέπει να το πούμε για να το καταλάβεις;;
  Δηλαδή τι επιχείρηματα είναι αυτά.
  Δεν υπάρχει ακτινοβολία με διάφορα μήκη κύματος;; Έξαρτάται από το μήκος κύματος για να καταλάβεις πόση ζημιά σου προκαλεί. Εξάλλου άμα είναι έτσι οι κεραίες της ΔΕΗ που σίγουρα προκαλούν ραδιενέργεια δεν σε σκοτώνουν αμέσως, αλλά η μακροχρόνια έκθεσή τους στην ραδιενέργεια τους, προκαλέι βλάβες. Σύμφωνα με τη θεωρία σου όποιος περνάει κοντά από κεραία 8α έπρεπε να πεθαίνει αμέσως. Ξαναδηλώνω:
  ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΒΛΑΒΕΣ
  Εσύ τι κάνεις ρε αρχίδι; Προπαγάνδα υπέρ των εταιριών κινητής τηλεφωνίας;
  Τέλος δεν είναι αποδεδιγμένο ότι τα κινητά δεν προκαλούν βλάβη, αλλά δεν είναι αποδεδιγμένο και το αντίθετο. Εσύ είσαι ειδικός και βγήκες να μιλήσεις. Ή ξέρεις τόσο καλή φυσική

  Πάρε κι αυτό:
  http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/...ead.php?t=5417

  Comment


  • #3
   Τι θα πει "δεν είναι επιχειρήματα αυτά" ρε ηλίθιε στόκε? Αφού στα εξηγώ ΤΕΛΕΑ. Δε χρειάζεται να ξέρεις τρομερή Φυσική για να τα καταλάβεις.

   Φυσικά και έχει σημασία το μήκος κύματος για το πόσο επιβλαβής είναι μια ακτινοβολία! Άμα θεωρείς τότε σκληρές τις ακτινοβολίες του κινητού που κυμαίνονται γύρω στα 300MM, τότε οι ακτινοβολίες Ορατού Φάσματος που είναι πολύ πιο σκληρές από τα μικροκύματα του κινητού και κυμαίνονται στα NANOMETRES είναι πολύ επιβλαβής έτσι?

   Επιπλέον σου εξήγησα πως δεν έχει Ραδιενέγεια, εκτός αν είσαι τόσο στόκος και δεν καταλαβαίνεις.

   Και το link που μου έδωσες δε λέει για ραδιενέργεια! Είπα εγώ κάτι που έχει σχέση με αυτό το κείμενο;

   Φυσικά η έκθεση σε οποιουδήποτε είδους ακτινοβολία για πολύ ώρα (και εδώ σε μικροκύματα) μπορεί να προκαλέσει προβλήματα. Ειδικά τα μικροκύματα είναι πολύ θερμά και μπορούν να σπυ "ψήσουν" τον εγκέφαλο όπως στο φούρνο μικροκυμάτων αμα είσαι με το κινητό στο αυτί όλη μέρα.

   Άλλο Ραδιοκύματα και άλλο Ραδιενέργεια. Ελεος. Είναι το ΑΚΡΙΒΩΣ αντιθετο.
   Os iusti meditabitur sapientiam,
   Et lingua eius loquetur indicium.

   Beatus vir qui suffert tentationem,
   Quoniqm cum probates fuerit accipient coronam vitae.

   Kyrie, ignis divine, eleison

   O quam sancta, quam serena,
   quam benigma, quam amoena
   O castitatis lilium


   1010011010

   Comment


   • #4
    Ok, man. Πες το όπως θες. Πες το ραδιενέργεια, πες το ραδιοκύματα. Εγώ πάντως λέω ότι προκαλεί ζημιά (λίγη ή πολύ ανάλογα με την χρήση του) ότι κι αν είναι αυτό που το προκαλεί!

    Comment


    • #5
     Το θέμα για το πόσο επιβλαβή είναι τα κινητά σηκώνει πολύ συζήτηση.
     Σίγουρα πάντως δεν εκπέμπουν ραδιενέργεια.
     Εκπέμπουν όμως και δέχονται ακτινοβολία.
     Η συγκεκριμμένη ακτινομοβολία(όπως και κάθε ακτινοβολία) έχει επιβλαβή αποτελέσματα ανάλογα με την απόσταση που έχει σε σχέση με το σώμα.Επίσης,ανάλογα με την ισχύ της ακτινοβολίας.
     Το συμπέρασμα είναι το εξής:
     Αποφεύγουμε να μιλάμε στο κινητό,εκτός κι αν είναι πραγματικά ανάγκη.Δε το κρατάμε κοντά στο αυτί(βάζουμε hands-free,ή,την ανοικτή ακρόαση),και επίσης δεν το κουβαλάμε συνεχώς κοντά
     στα γεννητικά μας όργανα.
     Είναι σημαντικό επίσης να καταλάβουμε ότι δεν είμαστε οι μόνοι που έχουν κινητό.Δηλαδή,όταν είμαστε κοντά σε κάποιον ο οποίος μιλάει,τότε φυσικά ακτινοβολούμαστε κι εμείς.
     Επίσης αν σκεφτεί κανείς ότι συνεχώς βρισκόμαστε εκτεθειμένοι,έιτε στην ακτινοβολία του δικού μας κινητού,είτε των διπλανών μας,και πώς αυτό γίνεται κάθε μέρα,τότε ίσως όχι σε 1,2,5,10 χρόνια,αλλά σε 20++++,κανείς δεν ξέρει τί επίπτωση θα έχουν.

     Εγώ πάντως δεν προτείθεμαι να γίνω πειραματόζωο!!!
     In cracks we trust

     Comment


     • #6
      Σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στις 20-Δεκεμβρίου-2000 στο έγκυρο περιοδικό Journal of the American Medical Association, ερευνητές του Κέντρου Καρκίνου του Νοσοκομείου Μεμόριαλ της Νέας Υόρκης, του Αμερικανικού Ιδρύματος Υγείας και τεσσάρων ακόμη ερευνητικών κέντρων των ΗΠΑ, κατέληξαν στο εξής συμπέρασμα: Δεν υπάρχει συσχέτιση μεταξύ της χρήσης κινητού τηλεφώνου και της εμφάνισης όγκων στον εγκέφαλο. Οι ερευνητές τονίζουν, ωστόσο, ότι εξέτασαν την επίδραση της αναλογικής κινητής τηλεφωνίας που δεν χρησιμοποιείται όμως στην Ελλάδα και όχι της ψηφιακής (που είναι σε χρήση στην Ελλάδα), και αναφέρουν ότι πιο μακροχρόνιες έρευνες είναι απαραίτητες, προκειμένου να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα.

      Καθώς το 85% των ατόμων χρησιμοποιούσε την κεραία σε πλήρη έκταση, οι ερευνητές περίμεναν ότι ένα μεγάλο ποσοστό των όγκων θα είχε αναπτυχθεί στο βρεγματικό λοβό (στα πλάγια του εγκεφάλου), ανάλογα με το ποιο αυτί χρησιμοποιούσαν περισσότερο οι καρκινοπαθείς χρήστες. Τέτοια συσχέτιση, ωστόσο, δεν βρέθηκε.

      Οι συγγραφείς του άρθρου τονίζουν ότι θα πρέπει να διεξαχθούν μακροχρόνιες μελέτες για να εξαχθεί ασφαλές συμπέρασμα σε σχέση με την ασφάλεια της κινητής τηλεφωνίας. Επίσης, οι ψηφιακές συσκευές ενδέχεται να έχουν διαφορετική επίδραση απ' ό,τι οι αναλογικές, που χρησιμοποιήθηκαν στη μελέτη.

      Παλαιότερες έρευνες έχουν συνδέσει τις ραδιοσυχνότητες της κινητής τηλεφωνίας τόσο με την εμφάνιση εγκεφαλικών όγκων όσο και με γενετικές βλάβες στα κύτταρα του αίματος σε καλλιέργειες.
      And like the stars,we burn away the miles..

      Comment


      • #7
       Kai min vrizete edw mesa, sas parakalw, gamw tin poutana mou gamw...
       And like the stars,we burn away the miles..

       Comment


       • #8
        >>Ξαναδηλώνω:
        >>ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΒΛΑΒΕΣ
        >>Εσύ τι κάνεις ρε αρχίδι; Προπαγάνδα υπέρ των εταιριών κινητής τηλεφωνίας;
        >>Τέλος δεν είναι αποδεδιγμένο ότι τα κινητά δεν προκαλούν βλάβη, αλλά δεν είναι αποδεδιγμένο και το αντίθετο. Εσύ είσαι ειδικός και βγήκες να μιλήσεις. Ή ξέρεις τόσο καλή φυσική?


        @mouloxtos:
        mipws prose3es oti faskeis kai antifaskeis se pragmata pou esy o idios les????8a prepei na ema8es ws mellontikos "episthmwn" oti an kati DEN exei apodeix8ei oti einai ETSI i ALLIWS, tote poly apla den mporeis na apomonwseis to ena apo ta dyo kai na peis oti isxyei...
        (ide "Ξαναδηλώνω: ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΒΛΑΒΕΣ")......
        alla ypo8etw esy eisai o eidikos?......
        ("Τέλος δεν είναι αποδεδιγμένο ότι τα κινητά δεν προκαλούν βλάβη, αλλά δεν είναι αποδεδιγμένο και το αντίθετο.")
        ......hm......
        www.adonettos.com adonis kourtellis
        Pr0gR4/\/\ /\/\i|\|g, i5 7|-|3 4R7 0F 0Rg4niZinG CoMpl3xi7y...
        <Optical Illusions> <3D Stereograms> <I.Q. Tests> <Famous Quotes> <Funny Stuff> <Riddles>
        "..The significant problems we have, can not be solved on the same level of thinking on which we created them...."

        Comment


        • #9
         Re: Κινητά και Ραδιενέργεια: Ο μεγάλος μυθος...

         Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από YoMaNaTiOn
         Το κινητό εκπέμπει στο φασμα τον ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ που ειναι πιο μικρού μήκους κύματος και απο το ορατό φασμα.

         Για να δημιουργηθεί ραδιενέργεια πρέπει να γίνει πυρηνική διάσπαση Uranium η οποιυδήποτε άλλου ραδιενεργού στοιχείου με μεγάλο ατομικό αριθμό.

         Εξάλλου σκεφτείτε πως αν το κινητό είχε ραδιενέργεια θα ήμασταν σε 1 μερα το πολύ νεκροι και καρκινοπαθεις Ολοι μας, όχι μονο όσοι έχουν κινητά.

         EOP.
         Κακώς κυκλοφορεί η αντίληψη ότι τα κινητά εκπέμπουν ραδιενέργεια, αυτό είναι γελοίο . Όμως η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που εκπέμπει είναι επικίνδυνη, μακροπρόθεσμα πάντα.

         Comment


         • #10
          Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί γίνεται τόσος σάλος για τους σταθμούς βάσης, και λιγότερο για τα κινητά. Ο σταθμός βάσης είναι επιβλαβής το πολύ για απόσταση 5 μέτρα και για όποιον βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με αύτον. Δηλαδή αν είναι πάνω σε μία πολυκατοικία, τα άτομα που κινδυνεύουν είναι αυτά στο απέναντι μπαλκόνι. Από την άλλη το μεγάλο θέμα είναι η ακτινοβολία από τα κινητά, τα οποία μερικοί ( και εγώ) τα έχουμε σε χιλιοστά από τον εγκέφαλό μας τουλάχιστον για κανένα 20λεπτο την ημέρα. Ακόμα δεν έχει βρεθεί ακριβώς τι ακριβώς προκαλούν αλλά ένα διάγραμμα ακτινοβολίας αρκεί για να δούμε τι δέχεται ο εγκέφαλός μας την ώρα που μιλάμε. Επίσης η θερμοκρασία αυξάνεται σίγουρα..Για το θέμα με τη συχνότητα δεν έχει τόσο μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις δύο γνωστές συχνότητες, εξάλλου παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες, όπως η ισχύς του σήματος.

          Comment


          • #11
           "Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας χρηματοδότησαν με 28.000.000 $ μια ομάδα ερευνητών με επικεφαλής τον DR.GEORGE KARLOS για να δειξάγουν έρευνα σχετικά με την επίδραση των κινητών τηλεφώνων στον ανθρώπινο οργανισμό.
           Μετά από έναν χρόνο έρευνας, τα πρώτα αποτελέσματα δεν άρεσαν....... Διέκοψαν τη χρηματοδότηση και προσπάθησαν να μην δημοσιευτούν τα αποτελέσματα.

           Οι ερευνητές συμφώνησαν μεταξύ τους να γνωστοποιήσει ο καθένας μεμονωμένα τα αποτελέσματα από την δική του έρευνα, και όχι σαν ομάδα, για την αποφυγή κυρώσεων.

           Τα κινητά τηλέφωνα εκπέμπουν ραδιενέργεια σε απόσταση 7 εκατοστών όταν η κεραία είναι σηκωμένη. Η μεγαλύτερη ποσότητα ενέργειας εκπέμπεται στην περιοχή γύρω από την κεραία.

           Απαγορεύεται η χρήση κινητών σε παιδιά ηλικίας μέχρι 18 χρονών (οπότε "ολοκληρώνεται" η ανάπτυξη).

           Όταν το κινητό χρησιμοποιείται από παιδιά ηλικίας μέχρι 12 ετών, η ραδιενέργεια επηρεάζει το 100% του εγκεφάλου με βαρύτατες βλάβες (καρκίνο εγκεφάλου, ρήξη του ακουστικού νεύρου, μείωση ακοής κλπ).

           Όταν χρησιμοποιείται από παιδιά 13 ετών μέχρι 18 ετών, η ραδιενέργεια επηρεάζει το 50% του εγκεφάλου.

           Εάν ένα παιδί χρησιμοποιεί κινητό από την ηλικία των 16 ετών, μετά 10 χρόνια (δηλαδή σε ηλικία 26 ετών) θα εμφανιστούν συμπτώματα καρκίνου με ποσοστό 70% στους ενήλικες.

           Η ραδιενέργεια επηρεάζει το 1/4% του εγκεφάλου (καρκίνο, ρήξη ακουστικού κλπ).

           Όταν κρεμάμε το κινητό, συνήθως στο γοφό, τότε η ραδιενέργεια περνάει από το κόκαλο της λεκάνης στο νωτιαίο μυελό, περνά στην κοιλιακή χώρα και διασπά το DNA το οποίο δεν το αφήνει να επανασυνδεθεί. Το ίδιο συμβαίνει και στον εγκέφαλο, αφού το DNA επανασυνδέεται μόνο σε αυτές τις δύο περιοχές του σώματος. Αυτό δημιουργεί καρκίνο στον εγκέφαλο, καρκίνο στα οστά, καρκίνο στο έντερο, καρκίνο στο συκώτι....

           Η ραδιενέργεια που εκπέμπει το κινητό δημιουργεί ανικανότητα στους άντρες διότι επηρεάζει τις αντρικές ορμόνες, τις οποίες μετατρέπει σε οιστρογόνα (γυναικείες ορμόνες). Έτσι, κάνει αδύνατο το σπέρμα και μειώνει την ταχύτητα, με συνέπεια να μην μπορεί να γονιμοποιήσει.

           Στις έρευνες που έγιναν, οι άντρες που χρησιμοποιούσαν κινητό είχαν πρόβλημα σεξουαλικό και τεκνοποίησης. Μέχρι τώρα, δεν γνωρίζουμε τις συνέπειες που θα έχουμε μετά από 30-40 χρόνια από την χρήση των κινητών. Όμως, οι επιστήμονες (γιατροί, φυσικοί, πυρηνικοί κλπ) πιστεύουν ότι τα κινητά τηλέφωνα θα δημιουργήσουν μια καινούργια αρρώστια, άγνωστη προς το παρόν.

           Σύμφωνα με όλους τους επιστήμονες που ασχολήθηκαν με τις επιδράσεις του κινητού τηλεφώνου στον ανθρώπινο οργανισμό, το κινητό πρέπει να χρησιμοποιείται το πολύ μέχρι 3 λεπτά το μήνα και να μην μιλάμε παραπάνω από 1,5 λεπτό τη φορά..."

           Comment


           • #12
            Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από junkie

            Η ραδιενέργεια που εκπέμπει το κινητό δημιουργεί ανικανότητα στους άντρες διότι επηρεάζει τις αντρικές ορμόνες, τις οποίες μετατρέπει σε οιστρογόνα (γυναικείες ορμόνες).
            Σε λίγο θα πουν ότι τα κινητά είναι υπεύθυνα για τους gay

            Που το βρήκες το άρθρο; Αφού γράφει "ραδιενέργεια", τσομπάνηδες το έγραψαν...

            Comment


            • #13
             Kala katse grapse kai si ena tetoio kai thema kai kane kai tin ereuna sou kai as se poune tsopani meta den peirazei......

             Comment


             • #14
              Είμαι σίγουρος ότι αυτός που έγραψε το άρθρο ΔΕΝ έκανε έρευνα και σίγουρα ΔΕΝ είναι σοβαρός επιστήμονας - δημοσιογράφος. Δεν ξέρω αν υπάρχει George Karlos και αν έχει κάποια σχέση με το κείμενο, πάντως το άρθρο, όποιος και να το έγραψε, είναι για τα μπάζα.

              Το θέμα της ακτινοβολίας των κινητών(η οποία ΔΕΝ είναι ραδιενεργός) είναι πολύ σοβαρό σε αντίθεση με το παραπάνω κείμενο.

              Έχει παραγίνει το κακό με τις ειδήσεις-μούφες. Δες ένα πρόσφατο SUPER-ΦΑΡΜΑΚΟ το οποίο δρα σαν "μυστικός πράκτορας"(εγώ θα περιμένω μέχρι να βγει φάρμακο Chuck Norris )

              Comment


              • #15
               ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ

               Είναι χαζό να μιλάμε για συσχετισμό κινητών κ ραδιενέργειας!Γι αυτό είμαι κ καχύποπτος και για τους σκοπούς αυτού που άνοιξε το θέμα με τον τρόπο που το άνοιξε.

               "Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας χρηματοδότησαν με 28.000.000 $ μια ομάδα ερευνητών με επικεφαλής τον DR.GEORGE KARLOS για να δειξάγουν έρευνα σχετικά με την επίδραση των κινητών τηλεφώνων στον ανθρώπινο οργανισμό.
               Μετά από έναν χρόνο έρευνας, τα πρώτα αποτελέσματα δεν άρεσαν....... Διέκοψαν τη χρηματοδότηση και προσπάθησαν να μην δημοσιευτούν τα αποτελέσματα.

               Οι ερευνητές συμφώνησαν μεταξύ τους να γνωστοποιήσει ο καθένας μεμονωμένα τα αποτελέσματα από την δική του έρευνα, και όχι σαν ομάδα, για την αποφυγή κυρώσεων.               Αυτό ισχύει ( με επιφύλαξη για το χρηματικό ποσό)!
               Είχα δεί μια εκπομπή του Κούλογλου που είχε συναντήσει αυτόν το δρ.Προφανώς ο άνθρωπος δε μιλούσε για
               ραδιενέργεια αλλά για την επίδραση της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας των κινητών στον ανθρώπινο οργανισμό και συγκεκριμένα στον εγκέφαλο.Στην ίδια εκπομπή έπαιρναν θέση κ επιστήμονες από ελληνικά πανεπιστήμια.

               Αυτό που κράτησα από αυτή την εκπομπή είναι ότι είμαστε τα πρώτα πειραματόζωα κ ότι πρέπει να μιλάμε όσον το δυνατό λιγότερο με απομακρυσμένο το κινητό από το κεφάλι ( πχ με hands-free) καθώς
               κ να μην έχουμε το κινητό κοντά στο σώμα μας όταν δεν μιλάμε().

               Η επιχειρηματολογία πάνω σε αυτό είναι ότι η ακτινοβολία που εκπέμπει το κινητό μπορεί να επηρεάσει την ορθή λειτουργία των κυτάρρων και σε αρκετές περιπτώσεις ( όπως έχουν δείξει έρευνες ως τώρα )να γίνει η αιτία εμφάνισης καρκίνου.
               Εγώ αν ήμουν πατέρας πάντως δε θα έπαιρνα στο παιδί μου κινητό πριν τα 18 του ούτε θα του πλήρωνα λογαριασμούς ομιλίας πάνω από 2 ώρες το μηνα.

               Comment

               Μηνύματα

               Collapse

               Θέματα

               Collapse

               Working...
               X