Announcement

Collapse
No announcement yet.

Χέστε το έλλειμα και διαβάστε εδώ γιατί θα τρελαθούμε...

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Χέστε το έλλειμα και διαβάστε εδώ γιατί θα τρελαθούμε...

  loading...
  Ρε παιδιά τι κουλό είναι αυτό, το έψαξα και τα λένε και άλλα site:

  Δωρεά μετοχής 670 δισ. ευρώ

  Στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, το 1904, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ιδρύει την «Τράπεζα της Ανατολής», γνωστότερης ίσως ως «Banque d’ Orient». Η τράπεζα αυτή στη συνέχεια αναπτύσσεται σε τρεις κυρίως περιοχές. Την Θεσσαλονίκη, την Σμύρνη και την Αλεξάνδρεια. Το 1932 η «Τράπεζα της Ανατολής» εξαγοράζεται και συγχωνεύεται με την μητρική της Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

  Κατά τον ισχύοντα νόμο επιβάλλεται να διενεργηθεί εκκαθάριση. Τρεις εκκαθαριστές αναλαμβάνουν την υπόθεση κατόπιν αποφάσεως της Γενικής Συνελεύσεως της «Τράπεζας της Ανατολής». Η εκκαθάριση δεν ολοκληρώνεται ποτέ. Κατά τους ισχύοντες νόμους και κατόπιν παρελεύσεως πολλών ετών, η Εθνικής Τράπεζα ισχυρίζεται πώς η αξία των μετοχών της Τράπεζας της Ανατολής έχει εκμηδενιστεί. Πιθανώς να έχει και δίκιο ως προς τις μετοχές αν και εφόσον αυτές ήταν σε δραχμές, βοηθούσης και της τότε πτωχεύσεως του ελληνικού κράτους.

  Όμως οι μετοχές αυτές στις οποίες αναφερόμεθα ήταν σε… χρυσό. Η αναφορά είναι σαφής και εγγυητής κάθε τέτοιας μετοχής ήταν και… είναι η Τράπεζα Γαλλίας.

  Οι πρόσφυγες από την Ιωνία, την Καππαδοκία, τον Καύκασο, οι οποίοι κάποια στιγμή ζήτησαν την ρευστοποίησης των μετοχών που κατείχαν άκουσαν τους τραπεζικούς υπαλλήλους, ιδιαίτερα μετά το 1940 να τους απαντούν πώς τα αξιόγραφα τους δεν είχαν καμία πλέον αξία. Το θέμα ξεχάστηκε. Κάποιες γιαγιάδες και κάποιοι παππούδες από την Μικρά Ασία είχαν φυλάξει μερικές από αυτές τις μετοχές στα σεντούκια. Κάποιοι άλλοι σε θυρίδες έως ότου, σαράντα από αυτές εμφανίστηκαν ξαφνικά. Κάτοχος η οικογένεια από την Πάτρα του Αρτέμη Σώρρα.

  Τι πιο φυσικό κατόπιν αυτής της αποκάλυψης από το να αποταθεί η οικογένεια Σώρρα στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Με τη σειρά της η Τράπεζα πληροφορεί επισήμως τους κληρονόμους τον Σεπτέμβριο του 2010 και κατόπιν τον Φεβρουάριο του 2011 πώς στη βάση του νόμου 18/1944 η αξία των μετοχών έχει εκμηδενιστεί.

  Ουδεμία μνεία γίνεται από το νομικό τμήμα της Εθνικής Τράπεζας για το γεγονός ότι η αξία των μετοχών είναι σε χρυσό (ο 18/1944 είναι ο πρώτος νομισματικός νόμος μετά την απελευθέρωση από τους Γερμανούς. Την ευθύνη της διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδα κατά την περίοδο της Κατοχής είχε αναλάβει η «Deutsche Bank»).

  Η οικογένεια Σώρρα δεν το βάζει κάτω. Έρχεται σε επαφή με ειδικούς επί τραπεζικών θεμάτων και νομικούς και οικονομικούς παράγοντες. Ήταν φυσικό κάποια στιγμή να γίνει και η αποτίμηση της τρέχουσας αξίας των 40 μετοχών.

  Η μεγάλη έκπληξη

  Ο κ. Θεόδωρος Καρυώτης είναι καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Maryland στις ΗΠΑ και διδάσκει Μακροοικονομία, διεθνείς οικονομικές σχέσεις αλλά και μικροοικονομικά. Ανέλαβε να προχωρήσει στην αποτίμηση των μετοχών. Το πόρισμα του είναι κόλαφος. Κάθε μετοχή σε χρυσό της «Τράπεζας της Ανατολής» αποτιμάται σήμερα στα 670 δισ. ευρώ εκάστη. Τουτέστιν μία φορά και μισή τους σημερινού χρέους της Ελλάδας το οποίο ανέρχεται στα 450 δις ευρώ κατά προσέγγιση. Η συνολική αξία των 40 μετοχών πλησιάζει τα 30 τρισ..

  Χωρίς καπνό δεν υπάρχει φωτιά

  Τον Απρίλιο του 2010 οι δικαιούχοι είχαν έλθει σε επαφή με την Τράπεζα της Ελλάδος. Ο Διοικητής της κ. Προβόπουλος είναι απόλυτα ενήμερος γι’ αυτό. Μετά από συζητήσεις η Κεντρική Τράπεζα πρότεινε συμβιβασμό (συμφωνία) ύψους 1,5 δισ. ευρώ για 10 μετοχές της «Τράπεζας της Ανατολής».

  Οι δικαιούχοι αιφνιδιάστηκαν όταν άκουσαν τους νομικούς συμβούλους να προτείνουν μία «παράξενη διαδρομή» ώστε να καταβληθεί το 1,5 δισ. μέσω μία βρετανικής εταιρείας. Είχε πλέον καταστεί σαφές πώς οι δύο τράπεζες, η Κεντρική και η Εθνικής ήθελαν πάση θυσία να αποφύγουν την ευθεία εμπλοκή τους σε μία τραπεζική πράξη ώστε να μην υφίσταται κίνδυνος να εκτεθούν απέναντι σε άλλους ενδιαφερόμενους για την ίδια υπόθεση.

  Οι δικαιούχοι αρνήθηκαν να υιοθετήσουν αυτήν την «παράξενη διαδρομή». Στράφηκαν αλλού και ίδρυσαν μία μη κερδοσκοπική εταιρεία, την «END», με έδρα την Ελλάδα στην οποία πρόεδρος είναι ο γνωστός καρδιολόγος στη Νέα Υόρκη Εμμανουήλ Λαμπράκης και αντιπρόεδρος ο καθηγητής Θεόδωρος Καρυώτης.

  Η οικογένεια Σώρρα προχωρεί και σε ένα ακόμη βήμα. Δωρίζει 4 μετοχές στην «END» και καταθέτει την δήλωση φόρου δωρεάς στην Γ’ Δ.Ο.Υ. Πατρών. Ο στόχος είναι σαφής. Το ελληνικό κράτος υποχρεούται να εκδώσει διπλότυπο είσπραξης του ανάλογου φόρου δωρεάς που για τις Μ.Κ.Ο. είναι της τάξης του 0,5% και να εισπράξει φόρο της τάξης των 13,5 δισ.. Η Εφορία παραπέμπει το θέμα στο υπ. Οικονομικών.

  Τα χρήματα αυτά επαρκούν για τον μηδενισμό του δημοσίου και του ιδιωτικού χρέους

  Το σκεπτικό των μελών της «END» αλλά και της οικογενείας Σώρρα είναι ξεκάθαρο. Η αξία των 4 μετοχών επαρκεί για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους αλλά και του σωρευμένου χρέους σε τράπεζες των ελλήνων πολιτών αλλά και για την ύπαρξη ενός μεγάλου αποθεματικού για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

  Είναι προφανές πώς το τραπεζικό σύστημα της χώρας αλλά και το ευρωπαϊκό στο σύνολο του δεν είναι σε θέση να αποπληρώσει στο σύνολο του αυτό το ποσό που συνεπάγεται η αξία των μετοχών. Τι μένει λοιπόν; Ο συμβιβασμός ή αλλιώς μία συμφωνία ή πιο απλά μία συμπεφωνημένη από όλα τα μέρη Σεισάχθεια (παραγραφή του χρέους).

  Ο κ. Γ. Παπανδρέου, ο κ. Αντ. Σαμαράς, ο κ. Ευ. Βενιζέλος και ο κ. Γ. Προβόπουλος είναι πλήρως ενημερωμένοι. Ωστόσο δεν έχει ανιχνευθεί καμία ακόμη αντίδραση τους. Δεν απομένει παρά να πληροφορηθεί τα περί της «Τράπεζας της Ανατολής» και τους αποθεματικού της σε χρυσό, τότε το 1932 και η κυρία Κριστίν Λαγκάρντ.

  Ναι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Προκειμένου να γελάσει και το χείλι του κάθε πικραμένου.

  πηγές:
  http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=382557&cid=6

  http://online-pressblog.blogspot.com/2011/09/670.html

  http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/89607

  http://www.inews.gr/116/dorea-metochis-670-dis-evro.htm

  ρε παιδιά έχει βουήξει ο τόπος πλάκα είναι What the fuck is going on. Και από ότι διαβάζω τα τσογλάνια της τράπεζας της Ελλάδος προσπάθησαν να βουτήξουν τις μετοχές ΠΡΟΣΦΑΤΑ για πενταροδεκάρες.

  Τι γίνεται εδω πέρα φάρσα είναι τι σκατά...? Ξέρει κανένας να αναφέρει για το θέμα.

  Ειδήσεις άκουσε κανείς τι λένε???

 • #2
  Δεν έχω ιδέα για το περιεχόμενο της είδησης, αλλά το γεγονός ότι αναφέρεται σε πολλές σελίδες δεν προσθέτει τίποτα στην αξιοπιστία της είδησης, πόσο μάλλον όταν όλες οι πηγές έχουν αναλλοίωτο το αρχικό άρθρο. Φαίνεται πόσο ψάξιμο έχει πέσει...
  Ruler of Ruin
  Hiberate

  Comment


  • #3
   Originally posted by choke View Post
   Ρε παιδιά τι κουλό είναι αυτό, το έψαξα και τα λένε και άλλα site:

   Δωρεά μετοχής 670 δισ. ευρώ
   Τι γίνεται εδω πέρα φάρσα είναι τι σκατά...? Ξέρει κανένας να αναφέρει για το θέμα.
   • .....................................
   Ειδήσεις άκουσε κανείς τι λένε???
   -
   choke, ακόμα δεν έχω ακούσει τίποτα σχετικό,
   μακάρι να είναι αλήθεια................
   και να μην είναι αυτό που λένε, ότι δηλαδή "ο Εβραίος σαν πεινάει..τα παλιά κιτάπια του κοιτάει"
   Μέγα το της θαλάσσης κράτος των Ελλήνων
   blogs Νεαρχος.gr/ -.... Nearchus.gr/

   Comment


   • #4
    The gold franc is completely independent of the gold reserves of the Swiss National Bank. It will be hit only by the Swiss commercial banks, at the request of their clients under the supervision of the Helvetic Confederation. The establishment of a gold franc allow small investors to invest in gold, since gold franc would be about 4 euros during the August 19, 2011, while the standard one kilogram ingot worth about 40,000 euros on the same date
    Η αξία δηλαδή κάθε μετοχής σε ευρώ είναι 4x125 = 500 ευρώ.    [*]Ευτυχισμένος δεν είναι αυτός που έχει ο,τι θέλει, αλλά αυτός που θέλει ο,τι έχει!
    [*]The luckiest man who walks on this earth is the one who finds... 真の

    Homepage || A 天使 in my arms!

    Comment


    • #5
     Πραγματικά δεν ξέρω επαναλαμβάνω την όποια αξία της Είδησης. Παρόλα αυτά δεν είνα σε 1-2 και 2 sites. Μου έχει κάνει εντίπωση αυτό που αναφέρει για συμβιβασμό στο 1,5 Δις από την τράπεζα της Ελλάδος και όχι 500 euro. Δεν ξέρω τι γίνεται πόσο αλήθεια είναι τι διάολο συμβαίνει αλλά λογικά δεν μπορεί κάτι θα ακουστεί αύριο.

     Comment


     • #6
      Originally posted by CHOKE View Post
      Πραγματικά δεν ξέρω επαναλαμβάνω την όποια αξία της Είδησης. Παρόλα αυτά δεν είνα σε 1-2 και 2 sites. Μου έχει κάνει εντίπωση αυτό που αναφέρει για συμβιβασμό στο 1,5 Δις από την τράπεζα της Ελλάδος και όχι 500 euro. Δεν ξέρω τι γίνεται πόσο αλήθεια είναι τι διάολο συμβαίνει αλλά λογικά δεν μπορεί κάτι θα ακουστεί αύριο.
      To κεφάλαιο της "Τράπεζας της Ανατολής" τότε ήταν 15.000.000 Χρυσά Φράγκα. Με την αξία του χρυσού φράγκου να είναι σήμερα 4 ευρώ το συνολικό κεφάλαιο της τράπεζας ήταν 60 εκατομμύρια ευρώ. Όπως παρατηρείς λείπουν αρκετά μηδενικά από τα 670 δις/μετοχή παρακαλώ. Και ανεξάρτητα από όλα αυτά σε άλλα φόρουμ λένε πως οι μετοχές αυτές είναι ανενεργές και δεν μπορείς να εισπράξεις αυτά τα χρήματα.
      Tέλος, μπορείς να την είδες σε πολλά site αλλά στην ουσία είναι (αυτόματο) copy paste πιθανώς από το RSS FEED του zougla.gr

      Πηγή: Σελίδα για το Gold Franc στη Wikipedia, http://en.wikipedia.org/wiki/Gold_franc
      Last edited by understracker; 20-09-2011, 02:17.
      [*]Ευτυχισμένος δεν είναι αυτός που έχει ο,τι θέλει, αλλά αυτός που θέλει ο,τι έχει!
      [*]The luckiest man who walks on this earth is the one who finds... 真の

      Homepage || A 天使 in my arms!

      Comment


      • #7
       Bρε συμφωνώ με αυτό που λες. Απλά όλη αυτή την πλάκα ποιος την ξεκίνησε το zougla.gr γιατί αν είναι πλάκα θα έλεγα είναι πολύ δυσάρεστη σε επίπεδο ευχαρίστω πετροβολό με δεκάλεπτα cent αυτόν που την ξεκίνησε μέχρι να πεθάνει.

       Θα ήθελα να δω πως και τι παίζει. Το μόνο που με κολάει στην ιστορία είναι ότι δίνει ονόματα, ημερομηνίες και μια απόπειρα συμβιβασμού, αν αυτά ισχύουν τότε κάτι παίζει... Αν δεν ισχύουν μιλάμε για μια ΠΟΛΥ ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΗ φάρσα.

       Comment


       • #8
        Originally posted by CHOKE View Post
        Bρε συμφωνώ με αυτό που λες. Απλά όλη αυτή την πλάκα ποιος την ξεκίνησε το zougla.gr γιατί αν είναι πλάκα θα έλεγα είναι πολύ δυσάρεστη σε επίπεδο ευχαρίστω πετροβολό με δεκάλεπτα cent αυτόν που την ξεκίνησε μέχρι να πεθάνει.

        Θα ήθελα να δω πως και τι παίζει. Το μόνο που με κολάει στην ιστορία είναι ότι δίνει ονόματα, ημερομηνίες και μια απόπειρα συμβιβασμού, αν αυτά ισχύουν τότε κάτι παίζει... Αν δεν ισχύουν μιλάμε για μια ΠΟΛΥ ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΗ φάρσα.
        Θα σε συμβούλευα να πας να χαλάσεις 10 ευρώ σε κέρματα του 1 cent.

        Έχω την εντύπωση πως κάποιος στο zougla.gr αντί να κάνει forward το fake chain mail το έκανε copy paste για είδηση...
        [*]Ευτυχισμένος δεν είναι αυτός που έχει ο,τι θέλει, αλλά αυτός που θέλει ο,τι έχει!
        [*]The luckiest man who walks on this earth is the one who finds... 真の

        Homepage || A 天使 in my arms!

        Comment


        • #9
         Θα είναι πολύ ελαφρύ.

         Comment


         • #10
          Originally posted by CHOKE View Post
          Θα είναι πολύ ελαφρύ.
          Χρεωκοπία έρχεται. Δεν είμαστε για ανοίγματα...


          //

          Κάτι μου λέει πως η Πανεπιστημιακή έρευνα (αν υπάρχει) έλεγε για 670 ευρώ/μετοχή. Φαίνεται κάποιος πρόσθεσε το δις και να σου το παραμύθι.
          Last edited by understracker; 20-09-2011, 02:29.
          [*]Ευτυχισμένος δεν είναι αυτός που έχει ο,τι θέλει, αλλά αυτός που θέλει ο,τι έχει!
          [*]The luckiest man who walks on this earth is the one who finds... 真の

          Homepage || A 天使 in my arms!

          Comment


          • #11
           Originally posted by understracker View Post
           Χρεωκοπία έρχεται.
           Μακαρι. Μπας και ξυπνησει αυτος ο τοπος επιτελους.

           Comment


           • #12
            Ας περιμένουμε, "ες αυριον τα σπουδαια'' και ας πάμε για ύπνο ..προσωρινά ευχαριστημένοι "ότι ξοφλήσαμε τα χρέη¨"....
            πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που γράφεται η ακούμε για Αμύθητους Θησαυρούς κλπ,
            γιαυτό και είπα ότι φτάνει να μην είναι σαν το :
            "Ο Εβραίος σαν πεινάει τα παλιά κιτάπια του κοιτάει"
            Μέγα το της θαλάσσης κράτος των Ελλήνων
            blogs Νεαρχος.gr/ -.... Nearchus.gr/

            Comment


            • #13
             Πάντος ψάχνοντας έχει βρομίσει ο τόπος από αναπαραγωγή του Νέου. Να δούμε πόσο μούφα είναι απο αύριον.

             Πραγματικά αν παίζει Χοντροσαπίλα στέλνω mail zougla με πουστριλίκια.

             Comment


             • #14
              Aπο ότι φένεται η πηγή του zoygla είναι αυτή:
              http://www.ellasneverdie.org/about

              Διάβασα λίγα πράγματα το τι παίζει και αν είναι σαπίλα θα μάθουμε σύντομα πιστεύω αν και αν παίζει σαπίλα είναι πολύ άσχημη στιγμή για τέτοια αστεία.

              Comment


              • #15
               Μακάρι αλλά είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό. Αλλά και αληθινο να είναι πολύ δυσκολα θα γίνει διαπραγμάτευση...
               Αν είχα τέτοιο χαρτι στα χέρια μου θα δρουσα υπογείως και δε θα εβγαινα με μια μκο " η Ελλαδα δεν πεθαίνει" να φωνάζω ¨εδω εχω χαρτια που σας καινε και σας τσουρουφλάνε...."
               Μην πατησουμε καμια μπανανοφλουδα... οι καιροι είναι πονηροι
               http://www.youtube.com/watch?v=XeZ2-Sh32_o
               A scientist studies what is.
               An engineer studies what never was.

               Comment

               Μηνύματα

               Collapse

               • Naranjita
                Reply to ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ PHORUM!!!
                Naranjita
                λες να ετοιμάζονται για τον μπολεμο;...
                Today, 20:53
               • argouen
                Reply to ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ PHORUM!!!
                argouen
                η αλήθεια είναι πως ενα θεμα Γραμμος Πηγαδα ή τι θα κανει το ΚΚΕ σε περιπτωση πολεμου με τα μποτ θα μας βοηθούσε όλους ψυχολογικά, θα ερχοταν ξανα η ισορροπια...
                Today, 20:51
               • Naranjita
                Reply to ψυχρο σεξ.
                Naranjita
                δεν τα λες στην γυναικα του, να δουμε τι θα γινει;

                Today, 20:51
               • mariosx
                Reply to Περί φεμινισμού
                mariosx
                Δεν υποστήριξα ποτέ πως δεν υπάρχει προπαγάνδα στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, τί να λέμε τώρα. Αλλά ασχέτως αν η λέξη τρομοκράτης χρησιμοποιείται καταχρηστικά...
                Today, 20:48
               • Kauldron
                Reply to ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ PHORUM!!!
                Kauldron
                Nope, εγώ ήμουν συνδιαχειριστής εκεί. Το είχε ανεβάσει ο "ΚαταπιεΖμένοΖ Σλάβος του Ολύμπου"....
                Today, 20:47
               • agire
                Reply to ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ PHORUM!!!
                agire
                Θες να τον καταστρέψεις τον άνθρωπο. Μην πατάτε καμία διαφήμιση που δεν σας ενδιαφέρει πραγματικά, αλλιώς θα υπάρξει θέμα....
                Today, 20:45
               • Kauldron
                Reply to Σχέση με αλβανό-αντιδράσεις
                Kauldron
                Tα περί ρατσισμού είναι αηδίες και δικαιολογίες. Οι Αλβανιάρηδες παντού αυτά λένε, ακόμα και στη Σουηδία, όσα απ' αυτά τα όντα πήγανε, για ρατΖιΖμό μιλούσανε...
                Today, 20:44
               • Τζακ Πάλανς
                Reply to ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ PHORUM!!!
                Τζακ Πάλανς
                Πού 'σαι ρε Χελώνε;
                Τι κάνεις;

                Τι συνέβη στο ελεύθερο; εσύ δεν το είχες ανεβάσει εξαρχής;...
                Today, 20:44
               • Naranjita
                Reply to Απαγωγή Ελλήνων στρατιωτών
                Naranjita
                και αυτό που μου την εδωσε ήταν ο καυγας απο την χα στην βουλη ΑΜΕΣΩΣ μετά. και μετά σου λεει δεν ειναι ολοι μαζι μια παρεα....
                Today, 20:39
               • Kauldron
                Reply to ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ PHORUM!!!
                Kauldron
                Καλησπέρα σου Naranjita :), ευχαριστώ, καλώς σας βρήκα (αν και τεχνικά είμαι εδώ αρκετό καιρό)...
                Today, 20:39

               Θέματα

               Collapse

               Working...
               X