Originally posted by Alien666
View Post
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Περί φεμινισμού
Collapse
X
-
Αν δεν κοιτάς εκεί που θέλεις να πας,θα πας εκεί που κοιτάς.
- 1 like
-
Originally posted by mariosx View PostΣόρρυ s1 αλλά δεν νομίζω να με εγκαλέσεις στο ότι κάνω υποθέσεις σε αυτήν την περίπτωση. (Btw μπορώ να έχω ένα όνομα; Μου προκαλείται δυσφορία να σε φωνάζω καταχωρητή. Τέσπα.)
Εγώ ξεκινάω από το πρόβλημα (aka υπάρχει ένα paygap 2-5% on average σε πολλές δουλειές) και προσπαθώ να βρω τις αιτίες. Γενικά μία πολύ απλή υπόθεση είναι πως ενδεχομένως για βιολογικούς ή κοινωνικούς λόγους, ίσως οι γυναίκες δεν κάνουν πολύ επιτυχημένα τα negotiations, και αν ψάξεις στην βιβλιογραφία αυτό είναι ένα ανοιχτό πρόβλημα στην στατιστική/κλινική ψυχολογία. Ο παραπάνω ψυχολόγος από το Τορόντο που ανέφερα έχει κάποιες δουλειές.
Μία άλλη υπόθεση είναι πως όλοι οι άντρες συνωμοτούμε μυστικά να καταδυναστεύουμε τις γυναίκες και να κλέβουμε τους καρπούς τους προς όφελός μας, στο όνομα της πατριαρχίας. Επίσης οι γυναίκες έχουν μυαλό 5χρονων και για αυτό ακολουθούν αυτιστικά τα κοινωνικά πρότυπα που μόνο οι άντρες έχουν ορίσει χωρίς να έχουν στοιχειώδη λογική για το συμφέρον τους. Όπου αυτή είναι η δική σου υπόθεση in a nutshell.
Ναι, σόρρυ, προτιμώ να διαλέξω το ξυράφι του Όκαμ σε αυτήν την περίπτωση και να μην ακολουθήσω θεωρίες συνωμοσίας. Αλλά υποθέσεις κάνουμε για τα πάντα. Το σημαντικό είναι να κρατάμε τις πιο "λογικές". Κοινωνιολογικές αναλύσεις που δεν επιβεβαιώνονται από τις υπόλοιπες επιστήμες, είναι νομίζω ο ορισμός της ψευδοεπιστήμης.
Απο τις 2 θεωριες που λες, προφανως και διαλεγεις την πρωτη. Αλλα δεν ειναι αυτο που σου λεω εγω, μαλλον δεν εκφραστηκα σωστα. Η υποθεση στην οποια αναφερομαι ειναι οτι δεν διαπραγματευτηκαν αρκετα ή σωστα ή δεν προσπαθησαν. Αυτο που εννοουσα εγω ειναι οτι υπαρχουν κοινωνικοι λογοι που επιρρεαζουν τις διαπραγματευτικες θεσεις, το αποτελεσμα, και γενικα ολες τις παραμετρους. Για παραδειγμα:
In repeated studies, the social cost of negotiating for higher pay has been found to be greater for women than it is for men. Men can certainly overplay their hand and alienate negotiating counterparts. However, in most published studies, the social cost of negotiating for pay is not significant for men, while it is significant for women.
The results of this research are important to understand before one criticizes a woman — or a woman criticizes herself — for being reluctant to negotiate for more pay. Their reticence is based on an accurate read of the social environment. Women get a nervous feeling about negotiating for higher pay because they are intuiting — correctly — that self-advocating for higher pay would present a socially difficult situation for them — more so than for men.
Originally posted by mariosx View PostΟΚ. Γιατί να μην αδιαφορούμε για τις επιπτώσεις που έχουν αυτοί οι άνθρωποι λοιπόν; Μαγκιά τους να μην μας ακούν. Μαγκιά τους να κάνουν τις επιλογές τους. Εμείς οι δύο γιατί θα πρέπει να συζητάμε για το τί επιλέγουν από μόνοι τους άλλοι άνθρωποι σαν πρόβλημα; Αυτό που ισχύει ουσιαστικά είναι πως οι άνθρωποι κάνουν επιλογές και πως λούζονται τα αρνητικά και τα θετικά αυτών των επιλογών.
Τώρα προφανώς μία Δημοκρατία πρέπει να προσπαθεί να κάνει πιο ώριμους τους ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ πολίτες της. Έτσι ναι, στο σχολείο πρέπει να καλλιεργηθεί ένα αίσθημα διεκδίκησης των δικαιωμάτων που έχει ο καθένας, όπως και τήρησης των υποχρεώσεων. Για αυτό και αν μιλάμε για θύματα βιασμού που είναι ανήλικοι, δεν είναι στο χέρι τους να επιλέξουν αν βιάστηκαν ή όχι. Όταν μιλάμε για πολίτες όμως, αλλάζει το πράγμα.
Originally posted by mariosx View PostΈχω πολύ κοντινό πρόσωπο πού είναι τώρα 70+ ετών και ο άντρας της έχει διπολική διαταραχή που λόγω ηλικίας έχει χειροτερέψει πολύ. Κάποιες μέρες την κακοποιεί σχεδόν συνεχώς ψυχολογικά και κάποιες άλλες έχει προσπαθήσει να χειροδικήσει. Εγώ μαζί με τα παιδιά τους, έχω προσπαθήσει να την βοηθήσω να τον καταγγείλει για να πάει και ο άνθρωπος σε ένα ίδρυμα να τον προσέχουν, αλλά και αυτή να ηρεμήσει, αλλά η ίδια απλά αρνείται. Αυτή η κατάσταση είναι τώρα σχεδόν 5-6 χρόνια τώρα. Από ένα σημείο και μετά, από την στιγμή που και η ίδια δεν θέλει να βοηθήσει τον εαυτό της, δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Τα παιδιά τους απλά δεν κάνουν τίποτα μετά από πολλές προσπάθειες. Δεν βλέπω πλέον πρόβλημα ή που είναι το παράλογο.
Το να μην σε νοιαζει και να μην ασχοληθεις ειναι δικαιωμα σου, και καθολου κατακριταιο. Το να κανεις εσυ την καταγγελια δεν νομιζω οτι ειναι επιλογη.
Το να βλεπεις οτι ειναι μια προβληματικη κατασταση και να ψαχνεις να βρεις τροπο καλυτερευσης της επισης δεν ειναι παραλογο ομως.
Originally posted by mariosx View PostΣου λέω να υπάρχει ανοχή στην πιο βίαιη συμπεριφορά και φύση των αγοριών και μου λες πως είναι παράλογο φέρνοντας σαν παράδειγμα συμβάντα που εξανάγκαζαν τα παιδιά σε ξύλο ή εργασίες; Μόνο εγώ βλέπω το λογικό άλμα εδώ;
Τί συζητάμε; Πολύ απλά, όπως το βλέπω, το σχολείο για Χ λόγους έχει προσαρμοστεί περισσότερο στο να ικανοποιεί τις νόρμες των κοριτσιών ενώ αντίθετα δεν ικανοποιεί κάποιες βασικές των αγοριών, αν εξαιρέσουμε πχ τον ανταγωνισμό. Αυτό, κατά την προσωπική μου άποψη.
Γενικα, ισως εχουμε διαφορετικες εμπειριες, δεν ξερω. Εγω δεν παρατηρω καποια υπερβολη σε αυτα που απαγορευονται, και σου ξαναλεω. Εχω δει παιδι να σπαει 2 χερια μπροστα μου, εχω δει αλλον να τον στελνουν στο νοσοκομειο απ'το ξυλο μεσα στο σχολειο, εχω δει ποδι να σπαει σε πρωταπριλιατικη φαρσα, και γενικα, εχω κανει και εχω δει πραγματα που θα μπορουσαν να οδηγησουν και σε ακομα μεγαλυτερους τραυματισμους.
Το να μην σε αφηνουν να παιζεις αυτοσχεδιο rugby στο διαλειμμα για παραδειγμα, οπως καναμε εμεις, δεν ειναι παραλογο. Το να μην σε αφηνουν να παιξεις ποδοσφαιρο ειναι.
Originally posted by mariosx View PostΜιλάγαμε για πατριαρχία, και τώρα μου λες πως η πατριαρχία κινείται σεξιστικά εναντίων των ανδρών; Σου βγάζει νόημα αυτό;
Άρα γενικά συμφωνούμε πως δεν υπάρχει πρόβλημα σεξισμού στον συγκεκριμένο τομέα μιας και οι άντρες είναι πιο περιορισμένοι στο τί μπορούν να φορέσουν από τις γυναίκες. Δεν μου βγάζει νόημα αλλά δεν με ενδιαφέρει και αρκετά ώστε να πω όχι. Cool.
Σεξιστικά εναντίων των αγοριών όπως είπες πριν εννοείς;
Originally posted by mariosx View PostΌχι. Αν όμως περάσουν 30 χρόνια και θυμηθώ να τον καταγγείλω για διάρρηξη, θα θεωρήσω πολύ λογική την ερώτηση γιατί δεν τον κατήγγειλα μία μέρα μετά το συμβάν, ή μία εβδομάδα μετά, ή για τα επόμενα 30 χρόνια. Αν στον βιασμό αλλάζει κάτι θα ήθελα να μάθω γιατί.
Βεβαια, μπαινει και η ερωτηση, γιατι ο κατηγορουμενος να βρεθει κατηγορουμενος για κατι που την εποχη που εγινε θεωρουνταν φυσιολογικο? Εκει νομιζω ειναι λεπτο το θεμα, και πρεπει να εξεταζεται ανα περιπτωση. Για παραδειγμα, το οτι καποιος εριχνε χαστουκακια στον κωλο της γραμματεως του, οσο ασχημο και αν ακουγεται σημερα, δεν ηταν ανηκουστο πριν 50 χρονια.
Originally posted by mariosx View PostΜώλωπες, σημάδια πάλης κλπ. Πιστεύω ότι μπορεί να σταθεί ένα κατηγορητήριο, αν γίνει γρήγορα η καταγγελία. Και απόλυτα θα σεβαστώ ένα θύμα που μπορεί να έκανε και μπάνιο από το σοκ και την αηδία που μπορεί να ένιωσε. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι τα θύματα που παρέμειναν σε σχέσεις, που περίμεναν 30 χρόνια κλπ.
Επειτα, δεν καταλαβαινεις την ψυχολογια του θυματος τοτε. Ακολουθει λιστα με link, δεν θα μεγαλωσω την απαντηση με παραθεσεις. Καποια απο αυτα πανε και για το "λαικο δικαστηριο του θυματος", οπως και καποια απο εκει πανε εδω.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18462905
https://www.nsvrc.org/sites/default/...violence_0.pdf
http://ottawacitizen.com/news/local-...-to-the-police
https://www.psychologytoday.com/blog...forward-sooner
https://ocrsm.umd.edu/files/Why-Is-S...r-Reported.pdf
Originally posted by mariosx View PostΚάποια εγκλήματα δεν είναι εγκλήματα αν δεν καταγγελθούν. Το να σε πω πχ "μαλάκα", "ψεύτη", "άχρηστο" κλπ δεν είναι εξύβριση αν δεν με καταγγείλεις και δεν κάνεις αγωγή. Αν το θύμα δεν θεωρεί πως είναι θύμα τότε δεν υπάρχει έγκλημα και εγκληματίας, (ελάχιστες εξαιρέσεις, αν το θύμα έχει το ακαταλόγιστο όπου ο νόμος κινείται αυταπάγγελτα, αλλά και το άτομο δεν έχει δικαίωμα ψήφου). Έτσι πχ, αν εγώ σήμερα όπως πηγαίνω σπίτι μου, με απαγάγει ένα sorority με ένα βανάκι, με πάνε στο σπίτι τους με δέσουν σε ένα κρεβάτι και με εξαναγκάσουν να κάνω σεξ με μοντέλα μέχρι να τα φτύσω, είναι βιασμός; Εσύ μπορεί να πεις ναι. Εγώ που θα είμαι όμως το "θύμα" και μπορεί να το διασκεδάσω δεν πρόκειται να τις καταγγείλω και άσε που παίζει να προσπαθήσω να κλείσω και δεύτερο ραντεβού. Άρα καλώς δεν θα υπάρχει βιασμός.
Originally posted by mariosx View PostΑ μπράβο. Όπως είπα είμαι μαζί στο να έχει το κράτος υποδομές για τέτοια περιστατικά. Θα κατέβαινα σε πορείες, θα σπάμμαρα τα mail των βουλευτών κλπ για τέτοιο αίτημα.
Αλλά στο να διαδηλώσω για rape culture και στο να στήνω λαϊκά δικαστήρια, σόρρυ, δεν πρόκειται να το κάνω.
Originally posted by mariosx View PostΔεν βλέπω να στήνεται λαϊκό δικαστήριο για τα θύματα. "Λαϊκό δικαστήριο" σημαίνει πως η κοινωνία ή κάποια υποσύνολα (ομάδες πίεσης) αποφασίζουν για κάποια άτομα ενοχή και λαμβάνουν ποινές για αυτά τα άτομα. Έχω δει κατηγορηθέντες να χάνουν δουλειές, να στιγματίζονται κοινωνικά, να καταστρέφονται καριέρες τους και η οικογενειακή τους ηρεμία, από τέτοιες ομάδες πίεσης. Στα θύματα, ευτυχώς, δεν έχω δει να γίνεται κάτι τέτοιο. Είναι διαφορετικό η κοινωνία να έχει ένα σύνολο απόψεων για κάποια άτομα, και το να λαμβάνονται μέτρα εναντίων κάποιων ατόμων.
https://www.nytimes.com/2017/04/10/u...arassment.html
http://www.epw.in/engage/article/why...e-reading-list
https://www.vox.com/identities/2017/...rassment-facts
Originally posted by mariosx View PostΣε κάθε state με εξαίρεση την Αλάσκα οι γυναίκες είναι παραπάνω από τους άντρες. Άρα δεν βγάζει πολύ νόημα στατιστικά αυτό που λες για εμένα. Στην Αμερική υπάρχουν οικογένειες και γειτονιές. Κάθε οικογένεια στο 99.99999% των περιπτώσεων έχει και άντρες και γυναίκες. Οι γυναίκες βγάζουν κυβέρνηση όποιον θέλουν αν το κάνουν συντονισμένα._
Οσο για τις γυναικες οτι μπορουν να βγαλουν οποιον θελουν, δεν διαφωνω. Γι'αυτο ειπα ηδη στο μηνυμα που απαντας οτι υπαρχει κυμα αλλαγης απ'το 2017 και μετα. Δες τα αποτελεσματα. Επισης:
http://time.com/5107499/record-numbe...ng-for-office/
https://www.nytimes.com/2017/12/04/u...es-office.html
Originally posted by mariosx View PostΑν υπάρχει ιδεολογία και γίνονται χτυπήματα στο όνομα μίας ιδεολογίας τότε ο τύπος που το κάνει είναι τρομοκράτης. Ο unibomber για παράδειγμα, μία χαρά λευκός ήταν και ήταν τρομοκράτης.
Ο ψυχασθενής το κάνει επειδή κάποιες φωνές του το είπαν. Δεν υπάρχει ιδεολογικό υπόβαθρο δηλαδή για να χαρακτηριστεί ως τρομοκράτης. Στην Αμερική γενικά υπάρχει ένα bias για να δικαιολογεί και όλους τους παράλογους πολέμους που έχουν κάνει κατά καιρούς. Δεν το βλέπω τόσο θέμα ρατσισμού όσο πολιτικής σκοπιμότητας.
Εδώ ακόμα και στα τουλάχιστον 2 χτυπήματα του ISIS που έχουν γίνει στις ΗΠΑ, τα περισσότερα κανάλια αποφεύγουν να μιλήσουν για τρομοκρατία.
Τρομοκρατες ηταν αυτοι στο Bataclan, στο Βελγιο, στον μαραθωνιο της Βοστωνης, στην συναυλια στο Manchester. Ισως ξεχναω και καποιους.
Οι υπολοιποι μπορουν να χαρακτηριστουν το ιδιο ευκολα ψυχασθενεις με τους αλλους. Για μενα ειναι ολοι στην κατηγορια του τρομοκρατη. Απλα διαφωνω με τον χαρακτηρισμο μονο καποιων απο αυτων ως τρομοκρατες.
Originally posted by mariosx View PostΔεν έχω ιδέα για ποιον μιλάς.
Originally posted by mariosx View PostΚατάλαβα τελείως άλλο στο προηγούμενο σχόλιό σου. That was on me. Νόμιζα πως είπες πως σε διάφορες περιόδους σε μία γυναίκα οι ορμόνες της την εξαναγκάζουν σε πιο συναισθηματικές συμπεριφορές και σκέψεις, όπου ερχόταν σε πλήρη αντίθεση με την θέση σου γενικά στο θέμα.
Originally posted by mariosx View PostΔεν καταλαβαίνω να σου πω. Στο Νότο υπήρχαν πολλές φάρμες με μαύρους, όπως και στον Βορρά. Και στον Βορρά κυρίως χρησιμοποιήθηκαν κάμποσοι Κινέζοι ως δούλοι. Γιατί μία μεγαλύτερη μάζα δούλων να συμπεριφέρεται διαφορετικά από μία μικρότερη μάζα δούλων όταν βρίσκονται στις ίδιες συνθήκες και στην ίδια εξαθλίωση; Και κυρίως γιατί τόσα χρόνια μετά η μία μάζα δούλων δεν έχει κανένα πρόβλημα να ζει με όλους τους υπόλοιπους, να πληρώνεται πολύ καλύτερα από τους λευκούς, να έχει πιο ισχυρή και κοινωνική συνοχή από τους λευκούς όπως και να ζει πιο ευτυχισμένη ζωή από τους λευκούς, ενώ η άλλη μάζα δούλων, να βρίσκεται σε κακά χάλια, και να μην μπορεί ούτε να κρατήσει κοινωνική ειρήνη ακόμα και στο εσωτερικό της;
Επειτα, βαρια ποινικοποιηση των ναρκωτικων, κανοντας το αδυνατο να ζησουν νομιμα μετα. Το ιδιο, και σε ακομα μεγαλυτερο βαθμο με τα αλλα αδικηματα και παρανομοιες. Ειδες τα στατιστικα με τις διαφορες πιο πριν.
Τελος, αν και οι Κινεζοι χρησιμοποιηθηκαν σαν δουλοι, δεν ηταν ποτε δουλοι. Δεν ηταν ιδιοκτησια καθενος.
Originally posted by mariosx View PostΓιατί οι μπάτσοι είναι ρατσιστές εναντίων των μαύρων και όχι εναντίων των Κινέζων;
Originally posted by mariosx View PostΩς προς τις υποτροφίες περιέργως δεν κατάφερα να βρω μέσα στο ολόκληρο 1 λεπτό που έψαξα κάποια επίσημη πηγή. Ξέρω πως στο πανεπιστήμιό μου υπάρχουν πολλές ανεκμετάλλευτες και υπάρχει ολόκληρη υπηρεσία για αν ενθαρρύνει αφροαμερικανούς να τις πάρουν.
Originally posted by mariosx View PostFuck είχα και δεύτερο άρθρο που επικεντρωνόταν σε prodictions ΑΙ που επιβεβαιώνουν κοινωνικά στερεότυπα. Δεν το βρίσκω.
Αυτό για τους μαύρους και τους γορίλες το ξεπερνάω επειδή είναι απλά fail σε computer vision. Τώρα πχ στο ότι οι άντρες συσχετίζονται περισσότερο με hard science ενώ τις γυναίκες τις συσχετίζει περισσότερο με social sciences ή arts σημαίνει απαραίτητα πως τα input είναι λάθος; Πώς θα ήταν normilized ένα input όταν στο STEM το 30% μόνο είναι γυναίκες και ένα ακόμα μικρότερο ποσοστό είναι ενεργές ερευνήτριες; Αντίστοιχα πώς θα ήταν normilized όταν η πλειοψηφία των arts και των κοινωνικών/ανθρωπιστικών επιστημών είναι γυναίκες; Δεν βλέπεις προσωπικά κοινωνικά πρότυπα;
Στα αλλα τωρα. Και αυτο επιβεβαιωνει κοινωνικα στερεοτυπα. Και αυτο επειδη ακριβως αυτη ειναι η πληροφορια που του δινεις. Αν του λες οτι ο Fritz ειναι μηχανικος και ο DeAndre βαπορακι, ειναι αναμενωμενο να σου πει το ιδιο. Οταν του δινεις λογοτεχνια που δειχνει τον αντρα γιατρο και την γυναικα νοικοκυρα, εκει θα καταληξει. Δεν καταλαβα που σου φαινεται παραλογο, ή πως θα μπορουσε να ερθει σε διαφορετικο συμπερασμα.
Του λες οτι το 30% ειναι γυναικες, και σου λεει οτι το 30% ειναι γυναικες.
Originally posted by mariosx View PostΩ Maher δεν νομίζω όμως πως απευθύνεται σε τέτοιο κοινό όταν το λέει οπότε δεν ξέρω τί αξία έχει να το πάρουμε out of context. Αλλά τέλος πάντων.
Τώρα για την προκατάληψη, μπορείς να μου δώσει ένα παράδειγμα προκατάληψης που διαφωνεί με την βιωματική εμπειρία του ατόμου και είναι λάθος;
Originally posted by mariosx View PostΕπαναλαμβάνω, δεν θεωρώ λάθος κάποιος να έχει προκαταλήψεις, ίσα ίσα που θεωρώ αδύνατο λόγω της φύσης του εγκεφάλου να μην έχουμε προκαταλήψεις. Θεωρώ αρνητικό μόνο όταν αφήνουμε τις προκαταλήψεις μας να παίξουν σημαντικό ρόλο.
Originally posted by mariosx View PostΧμμμμ... Δεν ξέρω. Τί κακό λες να μπορεί να προκύψει όταν μεγάλη μάζα ατόμων πιστεύει σε τεράστιες θεωρίες συνωμοσίας και νομιμοποιούν στο μυαλό τους κυνήγια μαγισσών; Ώπα, νομίζω όλα τα κακά.
Originally posted by mariosx View PostΤί κακό λες να προκύπτει όταν γίνονται ολόκληρες πορείες με τεράστια κοινωνική αποδοχή με συνθήματα "The future is female" κλπ άλλες καμένες ατάκες; Ενώ αν βγει άλλος μαλάκας τυπάς με σύνθημα "The future is male" (καλώς) θα συγκεντρώσει τεράστια κοινωνική κατακραυγή;
Δύο ισοπίθανα επικίνδυνα κακά σενάρια:
α)Το future όντως γίνεται female και έχουμε μία real εκδοχή σε εφαρμογή της αντίστροφης "πατριαρχίας".
β)Δημιουργείται αντίδραση λόγω του (α) και το κίνημα του φεμινισμού χάνει ότι έχει κερδίσει τα τελευταία 50-60 χρόνια. Παράδειγμα προερτίων ο Τράμπ.
Δεν θέλω να ζήσω σε κανένα από τα δύο σενάρια.
Επισης, το δευτερο σεναριο πως υποδεικνυει τιποτα αλλο εκτος απο το οτι το προβλημα που συζηταμε υπαρχει?
Originally posted by mariosx View PostΤον προσβάλω επίσης χιουμοριστικά και ρατσιστικά με παράλληλη προσωπική προσβολή. Έχει συμβεί και δεν έχω βρει περίπτωση που κατάφερε κάποιος να με ταπώσει με δεύτερη ατάκα.
Ξέρεις ποιά δεν είναι η αντίδρασή μου; Να κλάψω, να φωνάξω σαν μωράκι και να τρέξω στο κοντινότερο safe space να αγκαλιάζω κουταβάκια για να ξεθυμάνω.
Κάποιος με τολμάει να με προσβάλει; Cool, τον προσβάλω με το ίδιο νόμισμα. Κανείς δεν μπορεί να με κατηγορήσει όταν χρησιμοποιώ το ίδιο όπλο.
Στο παράδειγμά σου, ο μαύρος που χαρακτηρίστηκε ως μαίμού μπορεί αν πει κάτι σε φάση: "Τότε τί έχεις καταφέρει παραπάνω από μία μαϊμού", ή πως "Τουλάχιστον οι πρόγονοι μου γάμαγαν επίσης ανθρώπους. Δεν χρειάστηκαν να πάνε με Νεάντερταλ"
Θα μου πεις, ειναι επιλογη. Αναγκαζεσαι να διαλεξεις τι απο τα 2 προτιμας. Αλλα ειναι μια επιλογη που εσυ και εγω δεν χρειαζεται να κανουμε. Και μια επιλογη που δημιουργει resentment σε αυτον που την κανει, καθε φορα που την κανει.
Originally posted by mariosx View PostΔιαχυτικότητα; Οι γυναίκες είναι πολύ πιο διαχυτικές από εμάς, και μην το πάμε σε ακραία παραδείγματα, αλλά ακόμα και τα μικρά ποινικοποιούνται. To context που λες είναι υπερβολικά υποκειμενικό και μπορεί να αλλάζει από άτομο σε άτομο, από μέρος σε μέρος και από στιγμή σε στιγμή. Και για να αποκτήσεις την εμπειρία θα πρέπει αναγκαστικά να κάνεις λάθη,
Το πρόβλημα είναι οι τρελές που είπες όμως. Όταν δίνεται βήμα σε αυτές από πολλές οργανωμένες ομάδες, είναι λογικό να μην μιλάμε για ενδεχόμενα μεμονωμένα περιστατικά.
Αλλο προσωπικο παραδειγμα. Προσφατα ειχαμε βγει συναδελφοι για φαγητο, και ηταν και ενας Ινδος με την γυναικα του. Οταν φευγαμε, την φιλησα σταυρωτα, αλλα ενιωσα οτι ηταν αμηχανη. Της λεω, συγνωμη, ετσι συνηθιζουμε, μαλλον εσεις δεν το εχετε. Οχι, δεν το εχουμε μου ειπε, και εληξε εκει το θεμα.
Θα μπορουσε να ειναι τρελη και να εχω θεμα? Σιγουρα.
Το θεωρω πιθανο? Σε καμια περιπτωση.
Θα εκανα κατι διαφορετικα? Οχι.
Διαβαζεις τους ανθρωπους, και σε διαβαζουν και αυτοι. Αν η αλλη φαινεται τρελη, φαιρεσαι αναλογα. Αν φερεσαι σαν creep, στην αλλη μπορει να μην αρεσει κατι που ισως ειναι φυσιολογικο. Αυτο δεν ισχυει για ολες τις περιπτωσεις. Για παραδειγμα, στην δικη σου ιστορια, δεν ισχυει.
Τις τρελες πρεπει να τις αντιμετωπισεις με διαλογο. Δεν μπορεις να τους στερησεις το δικαιωμα να μιλανε. Το λαθος που γινεται ομως ειναι οτι παιρνουν αυτα που λενε οι τρελες σαν παραδειγμα και το πανε 10 βηματα παραπερα. Μετα, συμβαινει το αντιθετο. Κανονικα, αν απο το -5 για παραδειγμα το παει στο 10, εσυ δεν θα το πας στο -10, αλλα θα προσπαθησεις να το φερεις στο 0. (Αν βγαζει νοημα αυτο που λεω).
Originally posted by mariosx View PostΩς προς το βιωματικό που λες, φυσιολογικά για όταν είναι 12 ίσως δεν είναι, αλλά γενικά οι σεξουαλικές ορμές είναι φυσιολογικές. και είμαι σίγουρος πως πχ και για τον Μπίμπερ υπήρχε oversexualization όταν ήταν 12 ετών για το πότε θα έφτανε τα 18. Εμένα δεν με ενοχλούν, ο καθένας μπορεί να έχει τις απόψεις του και τα γούστα του όταν δεν αποπλανεί ανηλίκους. Και οι Ιάπωνες επίσης βλέπουν πολύ σεξουαλικά και 12χρονου (αγόρια-κορίτσια) στην κουλτούρα τους. Δεν μπορώ να πω αν είναι φυσιολογικό ή μη. Μπορώ να πω ότι δεν με ενοχλεί είτε γίνεται για άντρες είτε για γυναίκες.
Ενας ανθρωπος θελει να πηδηξει την Portman
Ενας ανθρωπος λεει στην Portman οτι θελει να την πηδηξει
Η Portman ξερει οτι υπαρχουν πολλοι που θελουν να την πηδηξουν
Ενας ανθρωπος προσπαθει να αποπλανησει την Portman
Για τον Bieber δεν ξερω, δεν θυμαμαι να ηταν τα ιδια, ειδικα απο ενηλικες. Και αυτο ειναι επισης προβληματικο.
Originally posted by mariosx View PostΤέλος, για να είμαστε και ρεαλιστές: Κάποια random στο facebook με καταγγέλει πως της έπιασα στο γόνατο χωρίς να θέλει. Ή... εγώ ποστάρω στο facebook πως κάποια μου έπιασε το γόνατο χωρίς να θέλω. Θα υπάρξει διαφορετική αντίδραση από την κοινωνία λες; Πόσο support λες να δεχτώ εγώ; Πόσο η άλλη τύπισσα; Αν και οι δύο το καταγγείλουμε στην αστυνομία θα υπάρχει ίδια μεταχείριση; Υπάρχουν μήπως πολλές γραμμές υποστήριξης για άντρες που έχουν κακοποιηθεί σε σχέσεις ή είναι θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης;
Ναι, το point της ίσως θα είχε νόημα αν τα παραπάνω δεν ήταν εύλογες απορίες.
Originally posted by mariosx View PostΦοβάσαι να πεις όχι, μία φορά. Την δεύτερη φορά που λες όχι, το κάνεις με την θέλησή σου από την στιγμή που δεν τον καταγγέλεις. Και μιλάμε για δυτικές δημοκρατίες που γίνεται το σούσουρο. Δεν βλέπω να γίνεται τόση βαβούρα για το τί γίνεται σε άλλες χώρες ή επαρχιακές πόλεις
Originally posted by mariosx View PostΜπράβο ο κίνδυνος είναι ο ίδιος. Μέσα. Μπερδεμένος όμως δεν θα είμαι. Γιατί λοιπόν να είναι μπερδεμένο ένα θύμα βιασμού;
Originally posted by mariosx View PostΚαθόλου γκρίζα περιοχή, έχω την ευθύνη 100%. Επέλεξα να μεθύσω, επέλεξα να μπω ακάποτος, επέλεξα την πιθανότητα να μη καταφέρω να τραβηχτώ δεδομένης της κατάστασής μου. Η γυναίκα δεν έχει καμία ευθύνη. Έχω την ευθύνη των επιλογών μου και όλων των αποτελεσμάτων που ενδεχομένως θα φέρουν.
Δεν καταλαβαίνω πού ήθελες να καταλήξεις, εκτός αν ήλπιζες να πω πως είναι γκρίζα περιοχή.
Originally posted by mariosx View PostΚαι έφαγε 120 χρόνια φυλάκιση από την "πατριαρχία" αντί να τον βγάλουμε άντρα της χρονιάς. Your point is?
https://www.washingtonpost.com/sport...=.1e7aed16c1b8
Προφανώς τα αρμόδια όργανα που δεν στήριξαν αυτή την στιγμή έχουν βρει το μπελά τους για υπόθαλψη εγκληματία, συνεργία κλπ.
https://edition.cnn.com/2018/02/09/p...ons/index.html
Originally posted by mariosx View PostΜπα; Στα σύγχρονα "φεμινιστικά" ράλλυ, βλέπεις να υπάρχουν πολλά στοιχεία και στατιστικά δεδομένα με καλή ανάλυση; Εγώ γιατί βλέπω ένα τεράστιο μέρος του κόσμου να είναι συναισθηματικά φορτισμένο και με εκπληκτικά φροϋδική πώρωση με το γεννητικό τους όργανο; Το point μου είναι πως καταφεύγεις σε συναισθηματισμούς και σε empathy από το κοινό, αν δεν έχεις λογικά επιχειρήματα. Προφανώς σύμφωνοι πως οι προσωπικές ιστορίες βοηθούν να δίνουν διαφορετικές οπτικές σε ένα θέμα. Δεν βοηθούν όμως στο ελάχιστο να προωθήσουν το βασικό μήνυμα των περισσοτέρων ομιλητών που είναι πως έχουμε αυτό το φαντασιακό τέρας της "πατριαρχίας" και που καταδυναστεύει τις γυναίκες παντού. Βλέπουν πως το paygap είναι από την πατριαρχία. Πως το ότι γυναίκες δεν μπαίνουν στο STEM είναι από την πατριαρχία. Πως η διαφορετική τιμή σε μπλε και ροζ προϊόντα είναι επίσης από την πατριαρχία.
Originally posted by mariosx View PostΈνα βίντεο να βάλω και εγώ, απλά για να δείξω το πόσο bias υπάρχει αυτήν την περίοδο από τα μέσα και από μία μεγάλη μερίδα "φεμινιστών". Πώς ο αντιεπιστημονισμός, ο συναισθηματισμός και οι θεωρίες συνωμοσίας ενυπάρχει σε πολλά από τα προαναφερθέντα άτομα και πως πολλές σεξιστικές διαφορές μπορούν να εξηγηθούν από απλές παρατηρήσεις, αντί από φαντασιακούς εχθρούς.
Mε τον τύπο διαφωνώ σε αρκετά πολιτικά, αλλά σίγουρα δεν μπορώ να διαφωνήσω επί του αντικειμένου του και ειδικά στην διασκέδαση που μου προσέφερε από αυτό το βίντεο. Από την άλλη τσέκαρε την δημοσιογράφο που οι αυτιστικές απαντήσεις της όπως και οι τακτικές συζήτησης, προσωπικά μου θύμισαν πολλούς live διαλόγους που έχω κάνει επίσης με άλλα άτομα (περιέργως κυρίως άντρες).
Ειναι ηλιθια η δημοσιογραφος. Ο τυπος κανει πολλα λαθη παντως. Παραδειγμα, λεει οτι το Youtube εχει κυριως αντρικο κοινο, γι'αυτο και το μηνυμα του απευθυνεται κυριως σε αντρες. Αν δουμε τα στατιστικα ομως (απο το 2015 τα πιο προσφατα που βρηκα), αυτο που λεει ισχυει. Αν ομως αφαιρεσεις τα στατιστικα του gaming, το κοινο ειναι σχεδον ισο. Επομενως, αν και σωστο αυτο που λεει, με μεγαλυτερη αναλυση ειναι ατοπο.
Επειτα λεει οτι 1 στους 20 μηχανικους ειναι γυναικες. Το πραγματικο ποσοστο ειναι 1 στους 4. Το αντιθετο για νοσοκομους, αλλα το μονο που βρηκα ειναι 1 στους 10. Λεει οτι οι γυναικες ειναι more agreeable, αλλα ειδαμε παραπανω οτι αυτο ειναι και κοινωνικο αποτελεσμα του οτι ειναι γυναικες.
Η δημοσιογραφος ειναι απλα χαζη. Εκει με το intelligence is not a female trait για παραδειγμα. Μαλακα δεν μπορω. Εκει που μιλανε για ελευθερια λογου για παραδειγμα. Η συνδεση που κανει αυτος ειναι τελειως ακυρη, και αυτη απανταει σαν ηλιθια.
Originally posted by mariosx View PostΤέλος όλων έχω να κάνω ακόμα μία ερώτηση:
Πώς γίνεται η πλειοψηφία των γυναικών να μην συμφωνεί με τον σύγχρονο μεταμοντέρνο ρεύμα του "φεμινισμού" σύμφωνα με μπόλικες μελέτες; Σου φαίνεται λογικό αν όντως υπάρχει αυτή η πατριαρχία που σεξιστικά τις αδικεί; Μήπως η πατριαρχία τις έκανε και πλύσεις εγκεφάλου για να τις χειραγωγεί; Προσωπικά, οι πιο έξυπνες και ικανές γυναίκες που έχω γνωρίσει πάντως, δεν κρύβονται πίσω από καμία ταμπέλα και περιέργως είναι πιο αντι"φεμινίστριες" από εμένα, με έμφαση στα εισαγωγικά. Δεν ξέρω για εσένα.
Κακο branding. Δες τις ερευνες του Alien. Και στις 2 αναφερεται οτι πιστευουν οτι τα προβληματα υπαρχουν, τα εχουν βιωσει, θεωρουν οτι πρεπει να αντιμετωπιστουν και υπαρχει ισοτητα. Αλλα δεν θεωρουν τους εαυτους τους φεμινιστες.
Αυτο το "η πατριαρχια τις εκανε πλυσεις εγκεφαλου για να τις χειραγωγει" ειναι λιγο παπατζα. Το τονιζω, επειδη θετει μια βαση στα επιχειρηματα μου, που ποτε εγω δεν εθεσα. Το να πιστευεις οτι υπαρχουν κοινωνικες δομες και παραδοσεις που μας επιρρεαζουν και επιρρεαζουν υποσυνειδητα τις αποφασεις μας δεν σημαινει οτι πιστευεις οτι υπαρχει ενα μια σκοτεινη συνωμοσια που τα οριζει αυτα.
Οι γυναικες ειναι πιο agreeable? Ε, αν τους λες απο μικρες να ειναι ευχαριστες, χαμογελαστες κλπ, πως να μην ειναι? Το οτι ο αντρας δεν μπορει να παρενοχληθει, θα ειναι αδυναμος αν ειναι θυμα σε κατι, δεν πρεπει να δειχνει συναισθηματα ειναι η αλλη οψη του ιδιου νομισματος.
Last edited by $s1; 14-02-2018, 13:15.
Comment
-
Originally posted by $s1 View PostΓιωργος.
Απο τις 2 θεωριες που λες, προφανως και διαλεγεις την πρωτη. Αλλα δεν ειναι αυτο που σου λεω εγω, μαλλον δεν εκφραστηκα σωστα. Η υποθεση στην οποια αναφερομαι ειναι οτι δεν διαπραγματευτηκαν αρκετα ή σωστα ή δεν προσπαθησαν. Αυτο που εννοουσα εγω ειναι οτι υπαρχουν κοινωνικοι λογοι που επιρρεαζουν τις διαπραγματευτικες θεσεις, το αποτελεσμα, και γενικα ολες τις παραμετρους. Για παραδειγμα:
Επίσης ένα metacomment στο άρθρο που έβαλες. Οι γυναίκες δεν είναι καλές να κάνουν negotiation για αυτές αλλά πολύ καλές στο να κάνουν για άλλους. No wonder γιατί οι γυναίκες είναι αυτές που φέρνουν ανθρώπους στον κόσμο και όχι αυτές που μάχονται με ιδιωτικό όφελος να επικρατήσουν στην εκάστοτε κλίμακα εξουσίας, έτσι ώστε να τεκνοποιήσουν. Δεν είναι τα πάντα κοινωνικά από την στιγμή που ο εγκέφαλός μας έχει χημικά.
Originally posted by $s1 View PostΕπομενως συμφωνεις οτι υπαρχει προβλημα και προτεινεις λυση, που εχει ομως βαθος εικοσαετειας, και μονο για τις νεες γενεες. Επισης, αυτο το κομματι της συζητησης ηταν για αντρες που δεν ζητανε διατροφη.
Η τεράστια ποιοτική διαφορά, είναι πως στην λύση μου, δεν υποθέτω πως κανένας πολίτης είναι τρελός ή μη υπεύθυνος, για αυτό δεν προσπαθώ να επιβάλλω τις προσωπικές μου πεποιθήσεις σε κανέναν. Τα παιδιά από την άλλη μία χαρά εξ'ορισμού δεν είναι υπεύθυνα, και για αυτό μπορούμε να τα εκπαιδεύσουμε.
Τώρα για το πρόβλημα, ναι, το θεωρώ πρόβλημα, πολύ λιγότερο όμως από όσο θεωρώ πρόβλημα πως το 99% των πολιτών δεν έχει διαβάσει ποτέ λέξη προς λέξη το Ελληνικό Σύνταγμα. Θεωρώ ίδιου επιπέδου πρόβλημα πως κάποιοι πχ πιστεύουν σε μαγεία, ζώδια κλπ. Στο ίδιο επίπεδο με προβληματίζει ότι πολίτες να επιλέγουν για Χ κοινωνικούς λόγους να μην ασκούν τα δικαιώματά τους. Ναι, σε μία ιδανική κοινωνία που έχει λύσει όλα τα υπόλοιπα είναι πρόβλημα. Σε μία ρεαλιστική κοινωνία, το τελευταίο πρόβλημα αυτό θα είναι το τελευταίο που θα με απασχολεί.
Και δεν έχω χάσει την συζήτηση. Ξέρω πως ήταν για τους χωρισμένους άντρες και μιας και σύμφωνα με τις αρχές του identity politics έχω δικαίωμα να κρίνω, όλοι οι παραπάνω άντρες που ενώ μπορούσαν επέλεξαν για κοινωνικούς λόγους να μην ζητήσουν διατροφή, αξίζουν ότι επέλεξαν να πάθουν.
Originally posted by $s1 View Post70 ετων και ακομα παντρεμενη, εχουν περασει πολλα χρονια μαζι. Σου φαινεται παραλογο το να μην θελει να τον κλεισει σε ιδρυμα? Το να καταγγειλεις καποιον ειναι πολυ δραστικο μετρο, μπορει να του καταστρεψει την ζωη.
Originally posted by $s1 View PostΑυτο το χρησιμοποιουν πολλες φορες οι abusers για να εκμεταλλευονται τα θυματα τους.
Originally posted by $s1 View PostΤο να μην σε νοιαζει και να μην ασχοληθεις ειναι δικαιωμα σου, και καθολου κατακριταιο. Το να κανεις εσυ την καταγγελια δεν νομιζω οτι ειναι επιλογη.
Το να βλεπεις οτι ειναι μια προβληματικη κατασταση και να ψαχνεις να βρεις τροπο καλυτερευσης της επισης δεν ειναι παραλογο ομως.
Originally posted by $s1 View PostΤο παραδειγμα ηταν για να σου δειξω οτι παλια δεν τους ενδιεφερε και τοσο η σωματικη ακεραιοτητα, γι'αυτο και δουλευαν σε βαρεα και επικινδυνα επαγγελματα. Επισης, δεν μιλαω για ξυλοδαρμο ή κακοποιηση, αλλα κανενα χαστουκι και λοιπα. Αυτα υπαρχουν ατομα που ακομα θα προτιμουσαν να επεστρεφαν.
Originally posted by $s1 View PostΓενικα, ισως εχουμε διαφορετικες εμπειριες, δεν ξερω. Εγω δεν παρατηρω καποια υπερβολη σε αυτα που απαγορευονται, και σου ξαναλεω. Εχω δει παιδι να σπαει 2 χερια μπροστα μου, εχω δει αλλον να τον στελνουν στο νοσοκομειο απ'το ξυλο μεσα στο σχολειο, εχω δει ποδι να σπαει σε πρωταπριλιατικη φαρσα, και γενικα, εχω κανει και εχω δει πραγματα που θα μπορουσαν να οδηγησουν και σε ακομα μεγαλυτερους τραυματισμους.
Το να μην σε αφηνουν να παιζεις αυτοσχεδιο rugby στο διαλειμμα για παραδειγμα, οπως καναμε εμεις, δεν ειναι παραλογο. Το να μην σε αφηνουν να παιξεις ποδοσφαιρο ειναι.
Αν δεν έχει πονέσει κάποιος, αν δεν έχει τραυματιστεί, δεν μπορώ να φανταστώ πως θα έχει την δύναμη και το σθένος της άποψής του.
Originally posted by $s1 View PostΓια σεξισμο μιλαμε βασικα, και αυτα ειναι αποτελεσματα του. Και πατριαρχεια αν θες πες το. Αρνητικα υπαρχουν και για τους 2.
Originally posted by $s1 View PostΓια αρχη το τι θεωρειται βιασμος ειναι διαφορετικο τωρα απ'οτι ηταν πριν 30 χρονια. Για παραδειγμα, ο ενδοσυζυγικος βιασμος δεν ηταν αδικημα πριν απο 25 χρονια στην Αμερικη.
Βεβαια, μπαινει και η ερωτηση, γιατι ο κατηγορουμενος να βρεθει κατηγορουμενος για κατι που την εποχη που εγινε θεωρουνταν φυσιολογικο? Εκει νομιζω ειναι λεπτο το θεμα, και πρεπει να εξεταζεται ανα περιπτωση. Για παραδειγμα, το οτι καποιος εριχνε χαστουκακια στον κωλο της γραμματεως του, οσο ασχημο και αν ακουγεται σημερα, δεν ηταν ανηκουστο πριν 50 χρονια.
Ο βιασμός είναι σαφώς ορισμένη έννοια νομίζω. Κάποιος με σωματική βία εξαναγκάζει κάποιον σε σεξουαλικής φύσεως πράξη. Ο εκβιασμός πχ δεν είναι σωματική βία.
Αυτό που άλλαξε δεν είναι τί θεωρείται βιασμός, καθώς είναι πολύ σαφώς ορισμένη έννοια, αλλά το πως μία μορφή βιασμού εντός κάποιου context αντιμετωπίζεται. Συγγνώμη, αλλά δεν μπορώ να γίνω εύκολα αποδέκτης της μεταμοντερνιστικής άποψης των in context redefinition κάθε λέξης.
Originally posted by $s1 View PostΠρωτα απ'ολα, οπως ειπα, δεν υπαρχουν παντα αυτα τα σημαδια. Πολλες φορες φτανει στον λογο του ενος εναντιον του αλλου.
Originally posted by $s1 View PostΕπειτα, δεν καταλαβαινεις την ψυχολογια του θυματος τοτε. Ακολουθει λιστα με link, δεν θα μεγαλωσω την απαντηση με παραθεσεις. Καποια απο αυτα πανε και για το "λαικο δικαστηριο του θυματος", οπως και καποια απο εκει πανε εδω.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18462905
https://www.nsvrc.org/sites/default/...violence_0.pdf
http://ottawacitizen.com/news/local-...-to-the-police
https://www.psychologytoday.com/blog...forward-sooner
https://ocrsm.umd.edu/files/Why-Is-S...r-Reported.pdf
Έχω δικαίωμα να θέλω να συμπάσχω μόνο με θύματα που κυνηγούν το δίκιο τους με κάθε τρόπο ή που προσπαθούν να αλλάξουν το mentality τους, αναγνωρίζοντας πως έχουν πρόβλημα. Έχω δικαίωμα να μην θέλω να συμπάσχω με θύματα που επιλέγουν να είναι θύματα. Δεν θέλω να μπω στην λογική τους, θα είναι κάτι τελείως τοξικό για εμένα και για την δική μου ψυχολογία. Με την ίδια λογική που δεν θέλω να μπω στην ψυχολογία του Χ φασίστα, η Ελληνάρα που κάθεται σε έναν καναπέ κάθε Κυριακή και βρίζει πίξελ σε μία οθόνη που παίρνουν εκατομμύρια. Αναλογικά μπορείς να πεις πως δεν καταλαβαίνω και τη ψυχολογία του Ελληνάρα. Η ερώτηση θα είναι γιατί να θέλω να την καταλάβω;
Αναγνωρίζω πως ο καθένας έχει ελευθερία, να συμπεριφέρεται όπως συμπεριφέρεται με τις αναμενόμενες συνέπειες τις κάθε συμπεριφοράς, καλές ή κακές. Όσο κάποιος θέλει να εκλαμβάνεται ως ενήλικας ή ελεύθερος άνθρωπος, τότε προφανώς έτσι λογίζω τις πράξεις του. Όταν μου έρθει για βοήθεια, αναγνωρίζοντας πως έχει ένα πρόβλημα, ή πως δεν δρα ελεύθερα λόγω ψυχολογικών προβλημάτων κλπ, τότε προφανώς να βουτήξω στην άβυσσό του να τον βοηθήσω. Αλλά όσο επιλέγει το πρώτο γιατί να ΜΑΣ ενδιαφέρει;
Originally posted by $s1 View PostΜ'εχασες. Πρωτα απ'ολα, ειναι εγκλημα, ασχετα με το οτι δεν διωκεται.
Το sorrority που με απαγάγει και με εξαναγκάζει μαρτυρικά να πηδάω μοντέλα για μία μέρα, δεν εγκληματεί από την στιγμή που δεν αναγνωρίζω έγκλημα. Μπορεί να είναι ΔΥΝΗΤΙΚΑ εγκληματική συμπεριφορά, αλλά θα γίνει έγκλημα αν πιάσουν μόνο έναν που δεν θέλει να συμμετάσχει.
Originally posted by $s1 View PostΤωρα, στο οτι δεν διωκονται αν δεν καταγγελθουν, δεν διαφωνω, καλα κανει και συμβαινει. Αυτο που ειπα οτι ειναι προβληματικο ειναι το οτι θυματα δεν καταγγελουν εγκληματα εναντιον τους.
Για εμένα δεν υπάρχει θύμα και έγκλημα (όταν το θύμα είναι ενήλικο, ζωντανό, χωρίς το ακαταλόγιστο, ικανό να επικοινωνήσει και με ουσιαστικά δικαιώματα από τις κρατικές δομές) αν δεν υπάρχει καταγγελία.
Originally posted by $s1 View PostΛαικα δικαστηρια συμφωνοι. Γιατι να μην διαμαρτυρεται καποια επειδη δεν θελει να την χουφτωνει ο καθε ασχετος για παραδειγμα?
Το rape culture είναι μία έννοια με στενή σχέση με την πατριαρχία. Το rape culture κατά το 99% των υποστηρικτών του, είναι κοινωνική στάση των αντρών και μόνο. Οι γυναίκες είναι μόνο θύματα. Και η πλάκα είναι πως το 20% των συνθημάτων είναι για το μουνί τους. Cool, αυτό δεν είναι όμως rape culture.
Originally posted by $s1 View PostΚανεις πολλες υποθεσεις και απλουστευσεις εδω. Πρωτα απ'ολα, το οτι εχουν επιλογες. Επειτα, το οτι τα "γυναικεια" ζητηματα ειναι το μοναδικο που κρινει την ψηφο τους. Το οτι ολοι ψηφιζουν παντα την καλυτερη επιλογη γι'αυτους.
Οσο για τις γυναικες οτι μπορουν να βγαλουν οποιον θελουν, δεν διαφωνω. Γι'αυτο ειπα ηδη στο μηνυμα που απαντας οτι υπαρχει κυμα αλλαγης απ'το 2017 και μετα. Δες τα αποτελεσματα. Επισης:
http://time.com/5107499/record-numbe...ng-for-office/
https://www.nytimes.com/2017/12/04/u...es-office.html
Ας πάνε να ψηφίσουν λοιπόν και ας σταματήσουν να γκρινιάζουν και να χρεώνουν την ποσόστωση στην πολιτική στην "πατριαρχία", όταν ο μόνος παράγοντας είναι οι ίδιες.
Originally posted by $s1 View PostΔεν διαφωνω για την πολιτκη σκοπιμοτητα. Ο μελαμψος που παιρνει το αυτοκινητο και πεφτει σε κοσμο ομως ειναι τρομοκρατης. Ο ασπρος που το κανει, δεν ειναι. Οι 2 στο Orlando ηταν τρομοκρατες, τοσοι ασπροι ειναι τρελοι. Για ολους υπαρχει μια ιδεολογια, και ολοι ειναι τρελοι.
Τρομοκρατες ηταν αυτοι στο Bataclan, στο Βελγιο, στον μαραθωνιο της Βοστωνης, στην συναυλια στο Manchester. Ισως ξεχναω και καποιους.
Οι υπολοιποι μπορουν να χαρακτηριστουν το ιδιο ευκολα ψυχασθενεις με τους αλλους. Για μενα ειναι ολοι στην κατηγορια του τρομοκρατη. Απλα διαφωνω με τον χαρακτηρισμο μονο καποιων απο αυτων ως τρομοκρατες.
Originally posted by $s1 View Post
Originally posted by $s1 View PostΣυνοπτικα: Για παραδειγμα, οταν οι μαυροι ξεκινησαν να μετακομοιζουν μαζικα στα inner cities, επειδη εκει υπηρχαν δουλειες, πολλοι λευκοι μετακομοισαν στα προαστεια. Αυτο οδηγησε σε πτωση της οικονομιας της περιοχης, εκλειναν δουλειες, και γενικα, εξαθλιωση. Χειροτερα σχολεια, χειροτερες προοπτικες. Χρηση ρυμοτομιας για διαχωρισμους (https://www.washingtonpost.com/news/...=.a756d11917e3)
Originally posted by $s1 View PostΕπειτα, βαρια ποινικοποιηση των ναρκωτικων, κανοντας το αδυνατο να ζησουν νομιμα μετα. Το ιδιο, και σε ακομα μεγαλυτερο βαθμο με τα αλλα αδικηματα και παρανομοιες. Ειδες τα στατιστικα με τις διαφορες πιο πριν.
Originally posted by $s1 View PostΤελος, αν και οι Κινεζοι χρησιμοποιηθηκαν σαν δουλοι, δεν ηταν ποτε δουλοι. Δεν ηταν ιδιοκτησια καθενος.
Originally posted by $s1 View PostΔεν ξερω να σου απαντησω. Εσυ γιατι λες?
Originally posted by $s1 View PostΟυτε εγω βρηκα κατι. Υπαρχουν λεφτα για υποτροφια, οχι ιδιωτικη ομως, και την ζηταει καποιος και δεν την παιρνει λογω χρωματος?
Originally posted by $s1 View PostΣτα αλλα τωρα. Και αυτο επιβεβαιωνει κοινωνικα στερεοτυπα. Και αυτο επειδη ακριβως αυτη ειναι η πληροφορια που του δινεις. Αν του λες οτι ο Fritz ειναι μηχανικος και ο DeAndre βαπορακι, ειναι αναμενωμενο να σου πει το ιδιο. Οταν του δινεις λογοτεχνια που δειχνει τον αντρα γιατρο και την γυναικα νοικοκυρα, εκει θα καταληξει. Δεν καταλαβα που σου φαινεται παραλογο, ή πως θα μπορουσε να ερθει σε διαφορετικο συμπερασμα.
Του λες οτι το 30% ειναι γυναικες, και σου λεει οτι το 30% ειναι γυναικες.
Αν πχ το 90% των βαπορακίων είναι Μεξικάνοι ξερωγω, το να βγάζει μεγαλύτερη πιθανότητα ένας μεξικάνος να είναι βαποράκι από έναν λευκό είναι λάθος του συστήματος; Δεν καταλαβαίνω το point σου.
Originally posted by $s1 View PostΟι γυναικες ειναι χειροτεροι οδηγοι απο τους αντρες.
Don't get me wrong, έχω δει γυναίκες να οδηγούν καταπληκτικά και άριστα. Είχα κοπέλα που πάρκαρε καλύτερα από εμένα και οδηγούσε καλύτερα από το 90% των αντρών. Αλλά ο μέσος όρος έχει χειρότερη οδηγική ικανότητα. Δεν έχω δει όλες αυτές τις πιλότους της F1 ή των ράλλυ να βγάινουν πρώτες αφήνοντας πίσω τους άντρες.
Να ορίσω πως η σύγκριση είναι ως προς την οδηγική ικανότητα, ως προς τον καλύτερο έλεγχο του αμαξιού και του περιβάλλοντος. Επίσης οι άντρες οδηγούν πολύ πιο επικίνδυνα, αλλά είναι άσχετο ως προς την οδηγική τους ικανότητα.
Originally posted by $s1 View PostΟι αγγλοι εχουν κακη στοματικη υγιεινη.
Originally posted by $s1 View PostΣυμφωνω με το δευτερο κομματι. Διαφωνω με το οτι δεν ειναι λαθος να εχεις προκαταληψεις οταν αυτες εχουν σχηματιστει απο τις εμπειριες αλλων. Το να πιστευω οτι η Χ ομαδα ατομων εχει την Υ (ειδικα αρνητικη) ιδιοτητα, οταν δεν εχω ουτε καν δει ατομο απο την ομαδα με τα ιδια μου τα ματια, ειναι προβληματικο.
Originally posted by $s1 View PostΔεν ειπα οτι διαφωνω, ειπα οτι δεν ξερω τι παραδειγμα εχεις στο μυαλο σου.
Originally posted by $s1 View PostΕχει να κανει με το status quo. Οταν αυτος που τον ωφελει λεει κατι τετοιο, φαινεται χειροτερο. Αντικειμενικα δεν ειναι σωστο, αλλα αυτο ισχυει. Τα σεναρια σου ειναι και τα 2 worst case. Υπαρχουν και αλλα ενδιαμεσα.
Originally posted by $s1 View PostΕπισης, το δευτερο σεναριο πως υποδεικνυει τιποτα αλλο εκτος απο το οτι το προβλημα που συζηταμε υπαρχει?
Originally posted by $s1 View PostΣτον προϊσταμενο σου?
Αν έχω ανάγκη τα χρήματα --> όχι. Επιλέγω να δεχθώ τον προπηλακισμό έτσι ώστε να έχω φράγκα. Με άλλα λόγια, συμμετέχω άμεσα σε συναλλαγή: Μου δίνεις φράγκα και με βρίζεις.
Originally posted by $s1 View PostΣτην μανα της κοπελας σου?
Originally posted by $s1 View PostΣτον αστυνομικο που σε σταματησε στον δρομο?
Originally posted by $s1 View PostΣτον φρουρο στο αεροδρομιο?
Originally posted by $s1 View PostΣτο ατομο που εξαρταται αν αυτο που ζητας θα γινει ή οχι?
Θα μου πεις, ειναι επιλογη. Αναγκαζεσαι να διαλεξεις τι απο τα 2 προτιμας. Αλλα ειναι μια επιλογη που εσυ και εγω δεν χρειαζεται να κανουμε. Και μια επιλογη που δημιουργει resentment σε αυτον που την κανει, καθε φορα που την κανει.
Αν η επιλογή δεν χρειάζεται να γίνει, τότε ας μην γίνει. Θες να μου πεις πως είναι δύσκολο να είσαι ενήλικας. Ναι, είναι, επειδή χρειάζεσαι ικανότητα να μπορείς να διαχειρίζεσαι αντιφατικές καταστάσεις πολλές φορές. Αν κάποιος δεν έχει αρκετή φαντασία ή ενημέρωση ή δύναμη να κάνει αυτό που τον ωφελεί συνολικά, εμένα τί λόγος μου πέφτει;
Originally posted by $s1 View PostΗ γυναικα που ειναι πιο διαχυτικη? Μιλαμε για αγνωστες ή γνωστες? Δεν θα ελεγα οτι ειναι πιο διαχυτικες, ειδικα σε παρεξηγησιμες κινησεις.
Originally posted by $s1 View PostΑλλο προσωπικο παραδειγμα. Προσφατα ειχαμε βγει συναδελφοι για φαγητο, και ηταν και ενας Ινδος με την γυναικα του. Οταν φευγαμε, την φιλησα σταυρωτα, αλλα ενιωσα οτι ηταν αμηχανη. Της λεω, συγνωμη, ετσι συνηθιζουμε, μαλλον εσεις δεν το εχετε. Οχι, δεν το εχουμε μου ειπε, και εληξε εκει το θεμα.
Θα μπορουσε να ειναι τρελη και να εχω θεμα? Σιγουρα.
Το θεωρω πιθανο? Σε καμια περιπτωση.
Θα εκανα κατι διαφορετικα? Οχι.
Γιατί δεν μιλάμε για Ελληνίδες, Ισπανές, Ιταλίδες, Αμερικάνες κλπ;
Originally posted by $s1 View PostΔιαβαζεις τους ανθρωπους, και σε διαβαζουν και αυτοι. Αν η αλλη φαινεται τρελη, φαιρεσαι αναλογα. Αν φερεσαι σαν creep, στην αλλη μπορει να μην αρεσει κατι που ισως ειναι φυσιολογικο. Αυτο δεν ισχυει για ολες τις περιπτωσεις. Για παραδειγμα, στην δικη σου ιστορια, δεν ισχυει.
Τις τρελες πρεπει να τις αντιμετωπισεις με διαλογο. Δεν μπορεις να τους στερησεις το δικαιωμα να μιλανε. Το λαθος που γινεται ομως ειναι οτι παιρνουν αυτα που λενε οι τρελες σαν παραδειγμα και το πανε 10 βηματα παραπερα. Μετα, συμβαινει το αντιθετο. Κανονικα, αν απο το -5 για παραδειγμα το παει στο 10, εσυ δεν θα το πας στο -10, αλλα θα προσπαθησεις να το φερεις στο 0. (Αν βγαζει νοημα αυτο που λεω).
Στο 0 φέρνεις άνθρωπο λογικό που κάνει λάθος ή που απλά διαφωνείς, επειδή πχ έχει διαφορετική θεώρηση. Σε αυτήν την συζήτηση εσύ με φέρνεις στο 0 και εγώ σε φέρνω στο 0. Αν κάποιος όμως ηλίθιος και ανίκανος, εκφράσει την ηλίθια άποψή του, δεν θα τον φέρω στο 0 επειδή δεν θέλω να βλέπω μπροστά μου τα σκουπίδια του στο μέλλον. Θα προσπαθήσω να τον συντρίψω διαλεκτικά. Και έτσι πρέπει αν γίνει και με φασιστο"φεμινίστριες". Πρέπει να δειχθεί πως είναι ανίκανες, πως έχουν μειωμένη αντίληψη, πως είναι υποκρίτριες, για να καλλιεργηθεί μία κοινωνική άμυνα εναντίων των τρελών που λένε.
Σαμποτάρουν κοινωνική πρόοδο αιώνων, άθελα ή ηθελημένα. No regrets.
Προφανώς αναφέρθηκα σε γένος θηλυκού παραπάνω λόγω θέματος και μόνο. Εφαρμόζω το ίδιο και σε άλλες καρκινιάρικες ιδέες: Νεεοφιλελεδισμό, φασισμό, θεωρίες συνωμοσίας κλπ.
Originally posted by $s1 View PostΕχει ενα κενο αυτο που λες. Δεν την αποπλανει, σιγουρα, αλλα αυτη γνωριζει οτι αυτο συμβαινει. Αυτο συμβαλλει στην διαμορφωση της, και με εναν ασχημο τροπο μαλιστα. Τα εχει πει και η ιδια. Τα παρακατω δεν ειναι τα ιδια.
Ενας ανθρωπος θελει να πηδηξει την Portman
Ενας ανθρωπος λεει στην Portman οτι θελει να την πηδηξει
Η Portman ξερει οτι υπαρχουν πολλοι που θελουν να την πηδηξουν
Ενας ανθρωπος προσπαθει να αποπλανησει την Portman
Για τον Bieber δεν ξερω, δεν θυμαμαι να ηταν τα ιδια, ειδικα απο ενηλικες. Και αυτο ειναι επισης προβληματικο.
Στο 4στιχό σου το τελευταίο είναι απλά λογικό άλμα, σόρρυ για αυτό. Αν κάτι είναι όμορφο, θα πάει κάποιος να το αποπλανήσει ακόμα και αν δεν ξέρει ότι αρέσει σε άλλους. Είναι παράλογο αυτό που λέω; Αν είσαι σε ένα κλαμπ και βλέπεις μία ωραία γκόμενα, βγάζεις καρτέλες δημοσκόπισης πριν προσεγγίσεις;
Originally posted by $s1 View PostΥπαρχει. Το ιδιο προβλημα ειναι. Γιατι πιστευεις οτι θα εχεις διαφορετικη αντιδραση εσυ? Γιατι δεν θα δεχθεις support? Για τις γραμμες υποστηριξεις δεν ξερω, αλλα γιατι λες οτι δεν υπαρχουν?
Γραμμές υποστήριξης κακοποιημένων γυναικών δεν δέχονται άντρες στις ΗΠΑ. True story. Τραγικότητα. Και είναι τραγικότητα επειδή δεν υπάρχουν καν.
Προσωπικά δεν έχω ούτε έναν φίλο (ευτυχώς) που θα κάτσει να με παρηγορήσει επειδή μία κοπέλα μου έπιασε το μπούτι. Θα γελάσουν που το κάνω θέμα και θα έχουν δίκιο. Εσένα πώς θα αντιδράσουν αν βγάλεις αύριο ποστ πως σου έπιασε μία το μπούτι. Δοκίμασέ το σαν πείραμα για πλάκα να δούμε.
Εδώ από πρώτο χέρι, ξέρω τύπο (κάνει 8 χρόνια ΜΜΑ) που πριν χωρίσει από την πρώην γυναίκα του τoν κακοποιούσε. Γυρνούσε με πληγές κάθε μέρα από το σπίτι όπως έλεγε. Είχε καλέσει στην αστυνομία 3 φορές. Και όταν έρχονταν το μόνο που έκαναν ήταν να τον συμβουλέψουν να την χωρίσει, χωρίς όμως να φύγει από το σπίτι ή να καταλάβει κανείς πως την χωρίζει! Δεν μπορούσε να κάνει καν file report εναντίον της και να δικαστεί σοβαρά η υπόθεση, επειδή η γυναίκα του μπορούσε πριν την δίκη να αυτοτραυματιστεί και να τον κατηγορήσει άδικα και η υπόθεσή της θα είχε προτεραιότητα και θα έβγαζε πιθανότατα θετική απόφαση που θα επηρέαζε και την δίκη της δικής του καταγγελίας. Όπως και επίσης δεν μπορούσε καν να αμυνθεί επειδή αν τον κατηγορούσε η γυναίκα του θα έμπαινε μέσα άνετα. Η γυναίκα του δεν μπορούσε να συλληφθεί άμεσα απλά επειδή ήταν γυναίκα και λόγω του όγκου του και της γνώσης του ΜΜΑ δεν θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν την σύλληψη οι αστυνομικοί.
Ο ίδιος συμμετέχει ενεργά πλέον σε ομάδα για υποστήριξη αντρών-γυναικών που έχουν κακοποιηθεί όποτε έχει χρόνο, αλλά δεν μπορούν να πάρουν καν επιχορήγηση εύκολα επειδή δεν επικεντρώνονται σε γυναίκες. Θες να βρεις institutional σεξισμό στις ΗΠΑ; Ψάξε εκεί.
Αν μία γυναίκα θέλει να χωρίσει εδώ, απλά το λέει στον άντρα της και κανονίζουν δικηγόρο, ή πάει απευθείας σε δικηγόρο, και κάποια στιγμή έρχονται τα χαρτιά στο άντρα της όταν βγουν. Λόγω των παραπάνω συμβάντων αν οι άντρες θέλουν να πάρουν διαζύγιο, απλά φεύγουν από το σπίτι για κάπου μακρυά με αεροπλάνο, για να έχουν και αποδείξεις πως ήταν στην άλλη άκρη της Γης. Δεν επικοινωνούν καθόλου, αλλά περιμένουν ή τα χαρτιά να σταλούν στην γυναίκα του, ή να δηλώσει εξαφάνηση η γυναίκα του, και τότε γυρνούν πίσω για την δίκη, αφού έχουν τεκμηριωμένο άλωθι.
Originally posted by $s1 View PostΔεν ειναι ετσι τα πραγματα. Η καταγγελεια δεν ειναι κατι τοσο απλο οπως το παρουσιαζεις.
Originally posted by $s1 View PostΓιατι στην μια περιπτωση ο κινδυνος ειναι εμφανης, στην αλλη οχι. Οταν ο αλλος εχει τραβηξει οπλο, ξερεις οτι κινδυνευεις. Οταν ομως νιωθεις οτι κινδυνευεις, πιο μετα μπορει να αμφιβαλεις τον εαυτο σου. Δεν καταλαβαινω γιατι σου φαινεται περιεργο.
Originally posted by $s1 View PostΕπελεξες να μεθυσεις. Οι αλλες επιλογες ειναι συνεπεια αυτης. Εκμεταλλευτηκε την κατασταση σου για να επηρεασει τις αποφασεις σου. Αυτο ισχυει ακομα και για συμβολαια, αρα γιατι οχι εδω?
Σε μία ιδανική κοινωνία για εμένα, τα συμβόλαια θα μπορούν να γίνουν σε οποιαδήποτε κατάσταση είναι κάποιος (μέθη, ναρκωτικά κλπ). Μπορούν να σπάσουν μόνο ίσως, αν δεν επέλεξε ο ίδιος να βρεθεί σε αυτήν την κατάσταση, πχ να του έριξαν κάτι στο ποτό.
Ερώτηση, υπάρχουν άτομα εκεί έξω τα οποία, είναι πολύ επιφανειακά. Θα μιλήσω για γυναίκες που ξέρω. Υπάρχουν συγκεκριμένα έμμεσα μηνύματα που μπορείς να περάσεις σε μία γυναίκα μιλώντας για κάτι τελείως άσχετο. Υπάρχει κάποιο pattern, όπως το έχω καταλάβει, όπου αν ικανοποιήσεις κάποια σημεία, σχεδόν ντετερμινιστικά από το να δείχνει απλό ενδιαφέρον η άλλη την κάνεις να σε βλέπει ερωτικά. Εγώ λοιπόν που σε μία μικρή σχέση μου εντελώς πειραματικά, ήμουν πολύ ειλικρινής γενικά, αλλά παράλληλα περνούσα με τρόπο Χ μηνύματα τα οποία ικανοποιούσαν συναισθηματικά την κοπέλα απέναντί μου, αλλά αυτά που έλεγα δεν τα υποστήριζαν, και για 1-2 εβδομάδες μία χαρά είχαμε σχέση, υποθέτω πρέπει να μπω φυλακή; Μήπως θα πρέπει όλες οι γυναίκες που μπορεί να πέφτουν σε αυτήν την κατηγορία (20-30% δίνω) να απαγορεύεται να κάνουν σεξ, επειδή παρασύρονται συναισθηματικά αντί να μένουν σε αυτά που λέει κάποιος; Αν δίνουμε τέτοιο βήμα στις μεθυσμένες που επιλέγουν να βάλουν το μυαλό τους σε μία Χ κατάσταση και να δρα με έναν Χ τρόπο, να μην δώσουμε το ίδιο βήμα σε γυναίκες που είναι επιφανειακές δεν ευθύνονται για την κατάσταση του εγκεφάλου τους;
Αν είναι και οι δύο μεθυσμένοι (το πιο πιθανό να συμβεί) και οι δύο μετανιώνουν που έκαναν σεξ και είπαν ΝΑΙ, θα πρέπει να αλληλομυνηθούν; Ή το κράτος θα πρέπει να τους πάρει σαν 5χρονα να τους ξεμεθύσει πριν κάνουν σεξ. Ή είμαστε ενήλικοι υπεύθυνοι πολίτες Γιώργο, ή όχι. Δεν υπάρχει μέση κατάσταση._
Originally posted by $s1 View PostΤο ολο θεμα ειναι οτι τα αρμοδια οργανα δεν κανουν καλα την δουλεια τους, οποτε το επιχειρημα οτι υπαρχουν τα οργανα και δεν αξιοποιουνται δεν ειναι σωστο. Η κοπελα ενιωσε οτι την απειλησε ο ερευνητης που εβαλε ο οργανισμος.
https://edition.cnn.com/2018/02/09/p...ons/index.html
Originally posted by $s1 View PostΟι αριθμοι και τα στατιστικα εκει ειναι, τα ειδαμε. Τωρα γιατι στις πορειες το πανε στο συναισθημα, τι να σου πω. Δεν εχω παει ποτε στη ζωη μου σε κανενος ειδους πορεια, αλλα απ'οτι βλεπω ολες στο συναισθημα το πανε, ανεξαρτητως αντικειμενου.
Originally posted by $s1 View PostΤα γραφω οπως το βλεπω.
Ειναι ηλιθια η δημοσιογραφος. Ο τυπος κανει πολλα λαθη παντως. Παραδειγμα, λεει οτι το Youtube εχει κυριως αντρικο κοινο, γι'αυτο και το μηνυμα του απευθυνεται κυριως σε αντρες. Αν δουμε τα στατιστικα ομως (απο το 2015 τα πιο προσφατα που βρηκα), αυτο που λεει ισχυει. Αν ομως αφαιρεσεις τα στατιστικα του gaming, το κοινο ειναι σχεδον ισο. Επομενως, αν και σωστο αυτο που λεει, με μεγαλυτερη αναλυση ειναι ατοπο.
Originally posted by $s1 View PostΕπειτα λεει οτι 1 στους 20 μηχανικους ειναι γυναικες. Το πραγματικο ποσοστο ειναι 1 στους 4. Το αντιθετο για νοσοκομους, αλλα το μονο που βρηκα ειναι 1 στους 10. Λεει οτι οι γυναικες ειναι more agreeable, αλλα ειδαμε παραπανω οτι αυτο ειναι και κοινωνικο αποτελεσμα του οτι ειναι γυναικες.
Εσύ μέσω surveys τον κρίνεις λέγοντας πως υπάρχουν κοινωνικές εξηγήσεις. Εκείνος μελετώντας εκκρίσεις ντοπαμίνης και πόσο διαφορετικά γίνονται σε άντρες και γυναίκες, σου δίνει μία χαρά πολύ πιο επιστημονικά τεκμηριωμένη εξήγηση.
Originally posted by $s1 View PostΗ δημοσιογραφος ειναι απλα χαζη. Εκει με το intelligence is not a female trait για παραδειγμα. Μαλακα δεν μπορω. Εκει που μιλανε για ελευθερια λογου για παραδειγμα. Η συνδεση που κανει αυτος ειναι τελειως ακυρη, και αυτη απανταει σαν ηλιθια.
Δεν έχω διαβάσει έναν άρθρο από κλινικό ψυχολόγο να απορρίπτει αυτά που λέει. Τί έγινε; Όλοι οι κλινικοί ψυχολόγοι είναι σεξιστές;
Γενικά νομίζω έχασες την βάση. Ο ίδιος εξηγεί πολλούς από τους προβληματισμούς σου, αποφεύγοντας την απλή σχεδόν ξύλινη γλώσσα των κοινωνικών επιστημών. Βασίζει αυτά που λέει σε συγκεκριμένες έρευνες στην βιολογία κυρίως αν και όχι μόνο προφανώς. Δεν δίνει μία πολύ πιο σφαιρική εικόνα του θέματος; Δηλαδή δεν είναι πολύ παράλογο και απίθανο να είναι σωστό το δόγμα των κοινωνικών επιστημών, πως οι βιολογικές διαφορές αντρών και γυναικών φτάνουν μέχρι και τον λαιμό; Δεν είναι δόγμα πως ο εγκεφαλός μας ΓΕΝΙΚΑ λειτουργεί με ακριβώς τον ίδιο τρόπο; Και το θέμα με το δόγμα είναι πως ανατροφοδοτείται κυκλικά. Δηλαδή η κοινωνία είναι έτσι όπως είναι, επειδή η κοινωνία είναι έτσι όπως είναι. Εξηγεί καμία κοινωνική επιστήμη πως φτάσαμε να δημιουργήσουμε κοινωνίες σαν οργανισμοί; Γιατί πετάνε την εξελικτική βιολογία από το παράθυρο οι κοινωνιολόγοι;
Originally posted by $s1 View PostΞερω 'γω, γιατι υπαρχουν ατομα που ακομα πιστευουν σε trickle down economics?
Οι περισσότερες γυναίκες θέλουν ισότητα. Οι περισσότερες γυναίκες είναι και θεωρούν τους εαυτούς τους φεμινίστριες. Γιατί όμως τα τελευταία 5 χρόνια όπου ακραίες φωνές έχουν επικρατήσει παίρνουν σαφείς αποστάσεις; Πώς γίνεται να μην θέλουν κάτι που είναι υπέρ τους. Πρόσεξε, δεν λέω που θα λεειτουργήσει υπέρ τους (οικονομική θεωρία), αλλά που είναι υπέρ τους (ηθική/υπαρξιακή θεώρηση). Δεν υπάρχει απάντηση σε αυτό.
Originally posted by $s1 View PostΚακο branding. Δες τις ερευνες του Alien. Και στις 2 αναφερεται οτι πιστευουν οτι τα προβληματα υπαρχουν, τα εχουν βιωσει, θεωρουν οτι πρεπει να αντιμετωπιστουν και υπαρχει ισοτητα. Αλλα δεν θεωρουν τους εαυτους τους φεμινιστες.
Originally posted by $s1 View PostΑυτο το "η πατριαρχια τις εκανε πλυσεις εγκεφαλου για να τις χειραγωγει" ειναι λιγο παπατζα. Το τονιζω, επειδη θετει μια βαση στα επιχειρηματα μου, που ποτε εγω δεν εθεσα. Το να πιστευεις οτι υπαρχουν κοινωνικες δομες και παραδοσεις που μας επιρρεαζουν και επιρρεαζουν υποσυνειδητα τις αποφασεις μας δεν σημαινει οτι πιστευεις οτι υπαρχει ενα μια σκοτεινη συνωμοσια που τα οριζει αυτα.
Originally posted by $s1 View PostΟι γυναικες ειναι πιο agreeable? Ε, αν τους λες απο μικρες να ειναι ευχαριστες, χαμογελαστες κλπ, πως να μην ειναι? Το οτι ο αντρας δεν μπορει να παρενοχληθει, θα ειναι αδυναμος αν ειναι θυμα σε κατι, δεν πρεπει να δειχνει συναισθηματα ειναι η αλλη οψη του ιδιου νομισματος.
Τέλος ακόμα και να ισχύει αυτό που λες, δεν βλέπω γιατί θα πρέπει "εγώ" να πληρώνω τα σφάλματα για ανίκανων γονέων που μεγάλωσαν ανίκανα "agreeable" παιδιά. Κανένας δεν με βοηθάει, επειδή πχ λόγω των γονέων μου βάζω τους στόχους μου πάνω από τον εαυτό μου (σωματική υγεία). Δεν θα κλαίγομαι επειδή δεν μπορώ να πάω ειδικές δυνάμεις που ήθελα πολύ λόγω του ποδιού μου ή του βάρους μου.
Αν για το paygap φταίνε οι γονείς τους, κατ'εμε tough luck. Δεν οφείλει καμία κοινωνία να σέρνει από το αφτί εταιρίες επειδή πληρώνουν διαφορετικά competent και agreeable άτομα, λόγω των γονιών τους. Οι γονείς κάνουν σε όλους πολλά λάθη, αλλά όταν γίνεται κάποιος ενήλικας μαθαίνει να ζει με αυτά τα λάθη ή να τα αντιμετωπίζει. Δεν κάνουμε έκπτωση σε οτιδήποτε άλλο, κακό που μας έχουν φορτώσει οι γονείς μας σαν κοινωνία. Γιατί να κάνουμε έκπτωση εκεί. Οι γονείς μου πχ ίσως με έβγαλαν τεμπέλη σε πράγματα που δεν με ενδιαφέρουν. Γιατί θα πρέπει να υποχρεώσουμε εταιρίες να με προσλάβουν και να απαιτούμε να παίρνω και μπόνους, επειδή δεν φταίω εγώ, αλλά οι γονείς μου; Δεν βγαίνει λογική.Last edited by mariosx; 11-03-2018, 20:54.Ριζοσπάστης Κεντρώος / Ντεϊστής / Στοϊκά Κυνικός / Ρομποτιστής
Comment
-
Originally posted by mariosx View Post
Ο πολύ απλός λόγος πως θεωρούν προβλήματα πρακτικά πραγματικά προβλήματα σεξισμού, σαν ειδικές περιπτώσεις και όχι σαν ένα γενικό φαινόμενο που υπαγορεύεται από όλους τους άντρες. Κυρίως επειδή κάνουν οι περισσότερες σεξ. Με άντρες.
Προφανώς για εσένα όχι. Πόσες νομίζεις ότι δεν το βλέπουν σαν σκοτεινή δύναμη; Εδώ την πατριαρχία την αντιμετωπίζουν σαν αιτία, σχεδόν προσωποιημένα, και όχι σαν έκφραση μία μυριάδας άλλων φαινομένων. Και αυτό είναι το σφάλμα. Η απλοποίηση που γίνεται για το πόπολο απλά κρύβει την σημαντική αυτή διαφορά.
Εχω γνωστή φεμινίστρια με σύζυγο φεμινιστή. Και οι δύο σε συζυτήσεις που έχουμε, προτείνουν το ευρωπαικό επιχείρημα που λέει ότι "η πατριαρχία και ο σεξισμός ζημειώνει ΚΑΙ τους άντρες".
Και αυτό το τονίζουν διαρκώς όποτε τους αναφέρω στατιστικά όπου οι άντρες ζημιώνονται στην κοινωνία.
Αυτό όμως είναι η ευρωπαική προσέγγιση του φεμινισμού και πολύ σπάνια το συναντά κανείς στις ΗΠΑ. Στις ΗΠΑ ο φεμινισμός λειτουργεί σαν σωματείο και το πιθανότερο είναι να ακούσεις ότι τα στατιστικά που δείχνουν ότι οι άντρες υποφέρουν εξίσου, είναι κατασκευασμένα από την πατριαρχία.
Ομως και η ευρωπαική προσέγγιση είναι υποκριτική. Διότι όταν συζητούν με έναν αντιφεμινιστή σαν εμένα, μου λένε ότι οι άντρες υποφέρουν εξίσου από την πατριαρχία και την ίδια στιγμή, μπαίνουν σε ακραίες ομάδες όπως η "ναι, είσαι μισογύνης" και βρίζουν όλους τους άντρες.
Επομένως η ευρωπαική προσέγγιση είναι να καλοπιάνεις τον αντιφεμινιστή μήπως και καταφέρεις να τον φέρεις με τα νερά σου, αλλά όταν είσαι μόνος/μόνη μαζί με συναδέλφους φεμινιστές, να βγάζεις όλο το μισανδρικό σου φαρμάκι.
Μία άλλη ιδιαιτερότητα του ευρωπαικού φεμινισμού (η μοναδική θετική κατ' εμέ) είναι ότι κόπτεται ουσιαστικά για την μεταχείριση που έχουν οι γυναίκες στη Μέση Ανατολή. Αυτό θεωρώ ότι συμβαίνει λόγω της μεγαλύτερης εγγύτητας που έχει η Ευρώπη με τη Μέση Ανατολή.
Στις ΗΠΑ τα πράγματα είναι πιο radical. Εκεί αγνοούν τελείως τα όσα γίνονται στη Μέση Ανατολή και θεωρούν ότι οι γυναίκες καταπιέζονται στον δυτικό κόσμο.
Αυτές οι αιτίες μπορούν να επεξηγήσουν το γιατί ειδικά στις ΗΠΑ, η ισότητα και ο φεμινισμός, δεν θεωρούνται ταυτόσημες έννοιες.Last edited by Alien666; 15-02-2018, 11:06.
Comment
-
Λοιπόν, προσέξτε τώρα προβλήματα που έχει ο κόσμος (το βίντεο είναι ελληνικό)
Παρατηρήσεις:
1. Τα σουτιέν με push up, τα επινόησε γυναίκα, η Καναδή Louise Poirier. Κάνουμε μια έρευνα πριν το ανεβάσουμε το ρημάδι το βίντεο. Βέβαια αυτά είναι ψιλά γράμματα για τις φεμινίστριες, οι οποίες θα ισχυριστούν ότι και αυτή η γυναίκα ήταν καθοδηγημένη από την πατριαρχία.
2. Αν τα σουτιέν με push up κυριαρχούν στην αγορά, αυτό οφείλεται στη ΖΗΤΗΣΗ. Δηλαδή οι γυναίκες ΘΕΛΟΥΝ να τα αγοράζουν.
3. Στην αγορά υπάρχουν πολλά μαγαζιά με κανονικά σουτιέν, όμως οι φεμινίστριες θεωρούν ότι το σχήμα τους απευθύνεται "σε γιαγιάδες". Προτιμούν δηλαδή να είναι δούλες της μόδας και κατά τα άλλα τις φταίει η πατριαρχία.
4. Οι άντρες λέει ευθύνονται για τα σουτιέν με push up, γιατί -ως γνωστόν- για όλα τα δεινά της ανθρωπότητας φταίνε οι άντρες.
5. Κι όλα αυτά, σε μια χώρα φτώχιας, αυτοκτονιών και ανεργίας.
Comment
-
Ριζοσπάστης Κεντρώος / Ντεϊστής / Στοϊκά Κυνικός / Ρομποτιστής
Comment
-
Βγαλμένη από τις πιο νοσηρές φαντασιώσεις των φεμινιστριών, είναι η θεωρία συνομωσίας περί "κουλτούρας βιασμού" (rape culture).
Στις δυτικότερες χώρες, η ύπαρξη "κουλτούρας βιασμού" στοιχειωθετήθηκε κυρίως με επιχειρήματα υποθέσεων, μέχρι την προσφυγή τους στις δικαστικές αίθουσες. Αποσιωπήθηκε το γεγονός ότι ένα συντρηπτικό ποσοστό αυτών των υποθέσεων, ήταν ψευδείς καταγγελίες.
Στο μεγαλύτερο όμως ποσοστό, η θεωρία αυτή συσχετίζει μεταξύ τους διάφορα στερεότυπα και συμπεριφορές και βγάζει αυθαίρετα συμπεράσματα.
Προσέξτε το βίντεο:
Βλέπεις τίτλο "κουλτούρα βιασμού" και thumbnail που γράφει "μερικές μέρες αργότερα τα αγόρια αυτά οδηγήθηκαν στο δικαστήριο". Το συμπέρασμα που βγάζεις είναι ότι προφανώς αναφέρεται σε μια πραγματική υπόθεση (επιτέλους).
Πατώντας όμως το play, διαπιστώνεις ότι πρόκειται για μυθοπλασία. Ενα παραμυθάκι, χωρίς κανένα στοιχείο που να το τεκμηριώνει.
Αυτό που είναι πραγματικά θλιβερό, είναι ότι στα σχόλια που βρίσκονται κάτω από το βίντεο, το 99% αυτών, δεν επισημαίνει το γεγονός ότι η ιστορία είναι φανταστική. Αυτό με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ακόμη και οι αντιφεμινιστές της χώρας μας -πλην ελάχιστων εξαιρέσεων- δεν μπορούν να αρθρώσουν σοβαρή επιχειρηματολογία.Last edited by Alien666; 21-02-2018, 12:58.
Comment
-
Originally posted by $s1 View PostΧαθηκα παλι, συγνωμη. Θα απαντησω συντομα ελπιζω, θα δω και τα video.Ριζοσπάστης Κεντρώος / Ντεϊστής / Στοϊκά Κυνικός / Ρομποτιστής
Comment
-
5 ιστορίες φεμινιστικής παράνοιας από τον youtuber TAXO PAREI.
Εγώ όμως έχω και άλλη μια ιστορία φεμινιστικής παράνοιας να σας αφηγηθώ, η οποία υπέπεσε στην αντίληψή μου τελευταία.
Η ιστορία αφορά τον χώρο της αμερικάνικης ποπ και συγκεκριμένα την τραγουδίστρια Taylor Swift. Να ξεκαθαρίσω ότι δεν γνωρίζω ούτε ένα τραγούδι της καλλιτέχνιδος γιατί προτιμώ το μέταλ. Ωστόσο η ιστορία έχει ως εξής:
Η Taylor Swift εδώ και χρόνια έχει μπει στο στόχαστρο φεμινιστικών επιθέσεων που κάνουν μεμονωμένα άτομα στα social media, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποια προφανής αιτία για να γίνεται αυτό.
Πρόσφατα, ο φεμινιστικός ιστότοπος buzzfeed, ανάρτησε ένα άρθρο, το οποίο εξηγεί ότι το μένος που έχουν οι φεμινίστριες εναντίον της οφείλεται στο γεγονός ότι "αποφεύγει έντονα να κάνει πολιτικές δηλώσεις, και αυτό είναι ύποπτο".
Δηλαδή... το πιάσατε το υπονοούμενο; Σε μία εποχή που είναι της μόδας ο κάθε χολυγουντιανός και μουσικός σταρ να επιδίδεται σε δημόσια αριστερά παραλληρήματα προκειμένου να ανέβουν οι μετοχές του, μία ποπ τραγουδίστρια λοιδωρείται γιατί "δεν κάνει πολιτικές δηλώσεις" και μάλιστα "αυτό είναι ύποπτο".
Λίγες μέρες αργότερα, η δημοφιλής τραγουδίστρια ανάρτησε στο twitter ευχαριστίες για τη μέρα των γενεθλίων της λέγοντας ότι το 2017 ήταν η πιο υπέροχη χρονιά που είχε ποτέ! Η δήλωση αυτή αποτέλεσε κόκκινο πανί για τους φεμινιστικούς ιστότοπους που την αποδοκίμασαν για το γεγονός ότι πέρασε τόσο καλά σε μία χρονιά που εκλέχθηκε ο Τραμπ (!!!!)
Σήμερα η Taylor Swift έχει κατοχυρωθεί στη συνείδηση πολλών ως φασίστρια (white supremacist) για τους λόγους που ανέφερα παραπάνω. Οι ρεπουμπλικανοί και οι λοιποί δεξιοί, μπήκαν κι αυτοί στο παιχνίδι, ανακυρήσσοντάς την (όχι επίσημα, αλλά με διάφορες δηλώσεις τους και βίντεο) ως την αγαπημένη τους τραγουδίστρια, μόνο και μόνο για να πάνε κόντρα στους φεμινιστές.
Comment
-
Originally posted by mariosx View PostΤο θέμα είναι ότι υπάρχει σχεδιασμός στην τρομοκρατεία. Ο στόχος είναι να σταλεί ένα σαφές μήνυμα. Ακόμα και στον ψυχάκια του Charlottssville, που έπεσε πάνω στην διαδήλωση, δεν υπήρχε εμφανείς σχεδιασμός, αλλά απόφαση της στιγμής.“We are committed to bringing perpetrators of these heinous acts to justice. There is no apparent nexus to terrorism at this time,” Sanders said in a Twitter post.
A package bomb blew up at a FedEx Corp distribution center near San Antonio on Tuesday, officials said, and the FBI was investigating whether it was linked to a series of four homemade bombs in Austin.
Εδω σου λενε οτι ο βομβιστης δεν ειναι τρομοκρατης.
Comment
-
Originally posted by $s1 View Post
https://www.reuters.com/article/us-t...-idUSKBN1GW293
Εδω σου λενε οτι ο βομβιστης δεν ειναι τρομοκρατης.Ριζοσπάστης Κεντρώος / Ντεϊστής / Στοϊκά Κυνικός / Ρομποτιστής
Comment
-
Δεκα νοσηρές (και σε ορισμένες περιπτώσεις αηδιαστικές) εκφάνσεις του ακραίου φεμινισμού
https://womenagainstfeminismuk.wordp...nists-are-mad/
Comment
-
Δείτε φωτογραφίες στο παρακάτω άρθρο πώς έγιναν 65 κοπέλες όταν ασπάστηκαν τον φεμινισμό. Το πριν και το μετά του φεμινισμού.
http://blonlee.com/ugly-feminists/
Comment
-
Originally posted by Alien666 View PostΔείτε φωτογραφίες στο παρακάτω άρθρο πώς έγιναν 65 κοπέλες όταν ασπάστηκαν τον φεμινισμό. Το πριν και το μετά του φεμινισμού.
http://blonlee.com/ugly-feminists/
"“Liberalism is an ideology that attempts to take from the strong, beautiful, and talented to give to the ugly, weak, and talentless.”"
Δεν μπορείς να πας πιο 'murican από αυτό. Φάση ατάκες Σαπίρο και Άλεξ Τζόουνς πως ο Χίτλερ είναι liberal και άλλα αστεία.
---------------
Επίσης και ο στόχος του άρθρου είναι ποιός; Γυναίκες αποφάσισαν από το να είναι αρεστές συμβατικά στους άντρες να αλλάξουν εμφάνιση και να προσελκύσουν άλλο κοινό. Δεν βλέπω τίποτα αρνητικό ή καταστρεπτικό, ούτε κάτι που θα πρέπει να μας αφορά.Ριζοσπάστης Κεντρώος / Ντεϊστής / Στοϊκά Κυνικός / Ρομποτιστής
Comment
-
Καλά ότι και να κάνει ο σύριζα (εκτός απόπειρας καταλυσης του πολιτευματος) δεν ξεπλένεται η χούντα.
-
Channel: Ιστορία-Αρχαιολογία
Today, 18:07 -
-
άξιος συνεχιστής, του πολιτικού αυτού πολιτισμού, ο Σύριζα...
-
Today, 18:01 -
-
για χούντα μιλάμε, κοπελάρα μου. Περίμενες μήπως αξιοκρατία;
Ο Λιονταρής γράφει βλακείες όπως πάντα βέβαια, καμία έκπληξη εδώ....-
Today, 17:53 -
-
Reply to Γενοκτονία των Αρμενίων...Ο αρμένικος λαός, όπως και ο τούρκικος...
-
Today, 17:40 -
Θέματα
Collapse
-
-
Yesterday, 11:42 -
-
Εκατοντάδες Συναγωνιστές κατέκλυσαν σήμερα τα γραφεία της Τ.Ο. Αθηνών στον σταθμό Λαρίσης, όπου πραγματοποιήθηκε...
-
Channel: Πολιτική
22-04-2018, 02:31 -
Comment