Announcement

Collapse
No announcement yet.

Οι πολυπολιτισμοί που έρχονται.

Collapse
This topic is closed.
X
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • #61
  Συμφωνώ με trelokabero & scarlet_2.
  Πρώτον για τις απόψεις τους.
  Δεύτερον για το επίπεδο δυνατότητας τους για διάλογο.

  Αν και είναι σχετικά άδικο, να χώνομαι εν μέσω μιας συζήτησης, δεν μπορώ να μην το αναφέρω: choke παρατηρώ και εδώ ότι συνεχίζεις να απαντάς στις διαφορετικές απόψεις λες και σε έχουνε θίξει, προσβάλλωντας πολλές φορές και το συνομιλητή σου. Νόμιζα ότι το είχες πάρει προσωπικά με εμένα αλλά το κάνεις γενικά τελικά!

  Και ένα συμπλήρωμα λίγο διαφορεικό: Οι μετανάστες που μας επιβάλλουν ,όπως κάποιοι θεωρούν, τα έθιμά τους, ή μας παίρνουν τις δουλειές ή ή .... μας ενοχλούν πολύ περισσότερο από τους άλλους "μετανάστες" , όπως πχ η Ντοιτσε Τελεκομ η οποία αγόρασε τον ΟΤΕ και τα κέρδη φεύγουν για τη Γερμανία βάζοντας μας να δουλεύουμε γι αυτούς με μισθούς Ελλάδας δηλ 700 ευρώ! Δεν μας ενοχλεί τόσο η επιβολή της Αμερικανοευρωπαικής παγκοσμιοποιημένης κουλτούρας μέσω της τηλεοράσης κυρίως, μιας κουλτούρας-υποκουλτούρας βασισμένη στο ευκολοχώνευτο με στόχο την ομοιομορφία. Με κίνητρο το κέρδος και τον έλεγχο των μαζών!
  Δεν θα κουράσω άλλο,είδη έχουν γραφτεί πολλά....
  " Τον φασισμό βαθιά κατάλαβε τον, δεν θα πεθάνει μόνος , τσάκισε τον "

  Comment


  • #62
   ''ενώ περιστατικά με δολοφονίες, μαχαιρόματα, βιασμούς μένουν στο σκοτάδι / ''στις εφημερίδες και στα ΜΜΕ γενικότερα η συχνότητα που ακούς με Έλληνες να εγκληματούν συγκριτικά με μετανάστες της τάξεως των εθνικοτήτων που ανέφερα ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ'' -> μένουν η δεν μένουν στο σκοτάδι τελικά??
   Tι μένει στο σκοτάδι τελικά? Δεν καταλαβαίνω καν τι θέλεις να πεις πάνω σε αυτό που έγραψα.

   τελικά είναι η δεν είναι πρόβλημα σου η θρησκεία τους??
   Όχι φυσικά δεν είναι, το πρόβλημα είναι στο τρόπο που τους έχουν ΜΑΘΕΙ να εξασκούν την Θρησκεία τους από την χώρα που ήρθαν. Όπως υπήρχαν Καμένοι εγκεφαλικά Χριστιανοί στο Μεσαίωνα, έτσι υπάρχουν και καμένοι εγκεφαλικά Μουσουλμάνοι με εξαιρετικά ακραίες αντιλήψεις, που οδηγούν σε ακραίες συμπεριφορές για τα δικά μας δεδομένα. Εμείς σαν θρησκεία περάσαμε τον Μεσαίωνά μας δεν είμαστε σε αυτό το επίπεδο και ακόμα και αν υπάρχουν κάποια πωρωμένοι Χριστιανοί ή Καθολικοί δεν αγγίζουν ούτε στο ελάχιστο τα ποσοστά πωρωμένων μουσουλμάνων. Επομένως εγώ πωρωμένους δεν θέλω ρε αδερφέ πως να το κάνουμε.

   τι είναι άραγε ο επιλεκτικός ρατσισμός??
   Τίποτα δεν είναι, αυτό σου λέω ΔΕΝ υπάρχει. Ο ρατσιστής κρίνει καθαρά από Χρώμα, θρησκεία, εθνικότητα. Δεν σε πάω γιατί είσαι Μαύρος... γιατί ρε φίλε με ξέρεις? Έτσι ρε δεν σε πάω Τέλος. Αυτό είναι ρατσισμός.

   Σύμφωνα με το τρόπο που εσύ ορίζεις τον ρατσισμό, είμαστε Όλοι ρατσιστές. Ξεχνάς ότι για κάθε επιλογή που κάνουμε στην ζωή μας έχουμε να επιλέξουμε διάφορους δρόμους και μονοπάτια, κρίνεις από αυτούς που προχώρησαν σε αυτά τα μονοπάτια και ανάλογα του αποτελέσματος διαλέγεις αυτό που θα σε ωφελήσει καλύτερα και θα έχει το λιγότερο ρίσκο. Θα πρέπει να είναι ηλίθιος κάποιος για να σου πει είσαι ρατσιστής που δεν πείρες το άλλο μονοπάτι που είχε περισσότερο ρίσκο.

   Όχι ακριβώς...σου λέω οτι τα ποσοστά δεν είναι πάντα ρεαλιστικά...απλό είναι...
   Αυτό που είναι ρεαλιστικό είναι τα ποσοστά φυλακισμένων αλλοδαπών σε σχέση με Έλληνες. Εμείς είμαστε και 10 εκατ. μην ξεχνάς. Το να μου δίνεις τέτοιο παράδιγμα είναι το λειγότερο άκυρο.

   Ούτε αυτό θαρρώ πως το είπα!Επίσης θα σε παρακαλόυσα αν θέλεις να μου πεις αν γνωρίζεις οτι το 65% σχεδόν των μεταναστών στην Ελλάδα προέρχονται απο την Αλβανία.Είναι η δεν είναι λογικό να ακούς πολύ περισσότερο για παραβατικές συμπεριφορές απο αυτούς?
   Ακούω και διαβάζω και για Πακιστανούς και και και... Παρόλα αυτά υπάρχουν και μετανάστες για τους οποίους ΔΕΝ ΑΚΟΥΣ ΤΙΠΟΤΑ.

   Μα το είπα και μόνη μου οτι δεν συγκρίνονται...απλά προσπαθώ να σου δείξω οτι τα ποσοστά δεν είναι απλά αριθμοί...υπάρχουν παράγοντες που τα καθορίζουν..Αγνοούμε τα ποσοστά επι κοινωνικών στρωμάτων..Αναλογικά οι φτωχοί αλλοδαποί είναι πολύ περισσότεροι απο τους έλληνες φτωχούς...
   Δεν κλέβουν όλοι οι φτωχοί και ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ όλοι οι φτωχοί. Είναι σοβαρό τώρα αυτό που γράφεις.

   Αυτή η ιδέα λέγεται ΑΠΟΨΗ και οφείλεις να την σέβεσαι..Διαβάζω όσα λές και απλά σου παραθέτω τα επιχειρήματα μου..
   Δημοκρατία έχουμε και η Άποψη είναι σαν τις κολοτρυπίδες. Όλοι έχουμε απο μία.

   Δεν χρειαζόταν να μπείς στο κόπο.. καταλαβαίνω τι λές...και απλά ΔΙΑΦΩΝΩ...
   Αφού κατάλαβες καλός. Το αν διαφωνείς, δικαίωμά σου.

   «Διαχρονική η ξενοφοβία στην Ελλάδα»
   Τι δείχνει το γαλλικό περιοδικό «Μετανάστευση»
   Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΣΩΤΗΡΧΟΥ
   Μία διαφορετική προσέγγιση για τη μετανάστευση στην Ελλάδα προσφέρει το γαλλικό περιοδικό «Μετανάστευση» στο τελευταίο του τεύχος, που εστιάζει στις διαστάσεις του θέματος στη χώρα μας και παρουσιάστηκε πρόσφατα στη Γαλλική Σχολή Αθηνών.
   Θέλοντας να ξεφύγει από τις μέχρι σήμερα έρευνες που ασχολήθηκαν με τη νομιμοποίηση, την οικονομική συμβολή, τα στατιστικά στοιχεία καθώς και τις κοινωνιολογικές μελέτες διαφόρων ομάδων μεταναστών, οι Μάρτιν Μπάλντουιν Εντουαρτς, συντονιστής της έκδοσης και συνδιευθυντής του Μεσογειακού Παρατηρητηρίου Μετανάστευσης του Παντείου και η ερευνήτρια Κατερίνα Αποστολάτου επιχείρησαν μια ιστορική ανάγνωση της μετανάστευσης στην Ελλάδα, καλύπτοντας έτσι το σχετικό κενό στη βιβλιογραφία. Και τα ευρήματά τους είναι πράγματι ανέλπιστα.

   Ετσι διαπιστώνεται ότι από τις αρχές του περασμένου αιώνα η χώρα μας έχει αφενός δεχτεί και αφετέρου εξάγει μεγάλο αριθμό μεταναστών και επιπλέον έγινε μάρτυρας μιας από τις μεγαλύτερες ανταλλαγές πληθυσμών που έγιναν στην Ευρώπη τον 20ό αιώνα. Το αξιοσημείωτο είναι μάλιστα ότι αυτές οι μετακινήσεις πληθυσμών συνδέθηκαν στενά με την εθνικότητα και τη θρησκεία. Οι εμπειρογνώμονες, λοιπόν, με αυτή την αγνοημένη ιστορική παράμετρο, καταρρίπτουν τη γενικευμένη παραδοχή ότι η μετά το 1991 μετανάστευση είναι νέο φαινόμενο για τα ελληνικά δεδομένα, η οποία επιχειρεί να συγκαλύψει τόσο την ανεπιτυχή πολιτική του ελληνικού κράτους όσο και τις αρνητικές κοινωνικές αντιδράσεις. Με την ίδια σε βάθος χρόνου ιστορική μελέτη δίνεται και απάντηση στο κατά πόσο οι Ελληνες είναι ή δεν είναι ρατσιστές, αφού τόσο οι σύγχρονες πολιτικές των ελληνικών κυβερνήσεων όσο και οι κοινωνικές αντιλήψεις είναι δέσμιες αυτού του παρελθόντος και έχουν κεντρικό άξονα τις κυριάρχες παραδοχές για το πώς διαμορφώθηκε το ελληνικό έθνος. Με λίγα λόγια είναι ο εθνοκεντρισμός και η εθνικότητα, οι παράγοντες που ακόμη καθορίζουν τις αντιλήψεις μας για τη μετανάστευση, όπως διαμορφώθηκαν κατά την περίοδο της ανταλλαγής πληθυσμών το 1922. Τότε, όπως και τώρα, οι «αλλογενείς» κάτοικοι της Ελλάδας θεωρούνταν απειλή για την κοινωνική σταθερότητα και την εθνική ομοιογένεια και ήταν κάθε άλλο παρά ευπρόσδεκτοι. Κι ακόμη «τότε όπως και τώρα η αναγωγή των προσφύγων σε δευτεροκλασάτους κατοίκους -κι ας ήταν πολύ επιτυχημένοι οικονομικά στην Ανατολή- τους καθιστούσε μια απελπισμένη και εκμεταλλεύσιμη εργατική δύναμη από την οποία οι γηγενείς επωφελήθηκαν γενναιόδωρα». Με αυτά τα κριτήρια η αντίδραση των Ελλήνων στην απειλή που συνιστούν οι ξένοι περιγράφεται καλύτερα ως ξενοφοβία και έτσι εξηγείται η αλβανοφοβία της δεκαετίας του '90, η οποία με τη σειρά της έδωσε τη σκυτάλη στην ισλαμοφοβία που αρχίζει να διαμορφώνεται σήμερα.

   «Η Ελλάδα σκοπίμως δεν χαράσσει μια μεταναστευτική πολιτική στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής ιδέας που είναι η κοινωνική ένταξη των ξένων εργατών γιατί έτσι μπορεί να τους εκμεταλλεύεται περισσότερο και από την άλλη τη βολεύει να κάνει λόγο για απρόσκλητους μουσαφίρηδες, για εσωτερική κατανάλωση. Γι' αυτό και αποσιωπάται ότι το μεγαλύτερο μέρος των μεταναστών που βρίσκονται άτυπα στη χώρα έχει έρθει νόμιμα και το γεγονός ότι παραμένουν σε εκκρεμότητα οφείλεται στο ότι δεν πραγματοποιεί προγράμματα νομιμοποίησης, όπως αυτό που έγινε στα τέλη του 1990 και οδήγησε στην τακτοποίηση περίπου 462.000 αλλοδαπών για το εξάμηνο που διήρκεσε η λευκή κάρτα», μας εξηγεί ο κ. Εντουαρτς για το πώς αντανακλάται στη σύγχρονη ελληνική πολιτική πραγματικότητα η αντίληψη που έχει διαμορφωθεί ιστορικά από το 1922 για τη μετανάστευση.

   Η εθνικότητα αποτελεί αποφασιστικό στοιχείο στη διαχείριση της μετανάστευσης, όπως καταδεικνύουν και άλλες μελέτες που περιλαμβάνονται στο ίδιο τεύχος. Συγκεκριμένα συγκρίνοντας την υποδοχή αλλογενών και ομογενών μεταναστών στην Ελλάδα συμπεραίνεται ότι οι μετανάστες με ελληνική εθνική καταγωγή έχουν προνομιακή μεταχείριση σε σχέση με τους υπόλοιπους με αποτέλεσμα τη σαφώς πιο επιτυχημένη ένταξή τους.


   Νομίζω ότι οτιδήποτε άλλο και αν πω είναι περιττό...τι λες και εσυ?
   Σου ζήτησα στοιχεία και αυτό ήταν το καλύτερο που μπορούσες να βρεις??? Αστειεύεσαι προφανώς.

   Ο Άνθρωπος συγκρίνει Εποχές που η Ελλάδα ζούσε συνέχεια είτε με Πολέμους είτε με την απειλή πολέμου και περιόδους τεραστίων αναταραχών, με την σημερινή κατάσταση. Μιλάει για Αλβανοφοβία, δεν μιλάει για Φιλιπινεζοφοβία όμως και Κινεζοφοβία, λες και μόλις πάτησαν πόδι στην Ελλάδα Αλβανοί αποφασίσαμε ότι δεν θέλουμε να είναι ανάμεσά μας... Μα αν ίσχυε αυτό ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΦΥΓΕΙ αν Ίσχυε αυτό Δεν θα Έρχονταν ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ. Η όποια φοβία δημιουργείτε από τις Πράξεις τους και την συμπεριφορά τους.
   Το άλλο ανέκδοτο ήταν της Ισλαμοφοβίας. Ναι sorry κιόλας που δεν θέλω εδώ Θρησκόκαυλους ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ δόγματος, να μου επιβάλουν με το στανιό τις αηδίες τους ή τον τρόπο ζωής τους.
   Last edited by CHOKE; 23-04-2010, 15:01.

   Comment


   • #63
    Προς siopiloss

    χαχα σιγα μην ενοχληθουμε απο το ραχατι μας και μας χαλασει η σιεστα για τον ΟΤΕ και το κλεμμενο χρημα. Αλλα οχι ,οι ξενοι φταινε κατα τ'αλλα. Ειμαστε αξιοι της μοιρας μας σα λαος και ο,τι παιρνουμε ειναι αυτο που μας αξιζει.
    Και φυσικα δικαιωμα σου ειναι να μιλησεις ,αποψεις ανταλλασσουμε στο φορουμ ,οποιος θελει μιλαει ..δεν ξερω τα παιδια που γραφουν εδω ,αλλα σεβομαι το δικαιωμα τους να εχουν διαφορετικη γνωμη. Αρκει να μπορουν να την υποστηριξουν με λογικη ,οχι το 80% να ειναι ειρωνειες και βρισιες.
    Last edited by trelokabero; 23-04-2010, 15:02. Reason: add sth

    Comment


    • #64
     Originally posted by CHOKE View Post
     Tι μένει στο σκοτάδι τελικά? Δεν καταλαβαίνω καν τι θέλεις να πεις πάνω σε αυτό που έγραψα.     Όχι φυσικά δεν είναι, το πρόβλημα είναι στο τρόπο που τους έχουν ΜΑΘΕΙ να εξασκούν την Θρησκεία τους από την χώρα που ήρθαν. Όπως υπήρχαν Καμένοι εγκεφαλικά Χριστιανοί στο Μεσαίωνα, έτσι υπάρχουν και καμένοι εγκεφαλικά Μουσουλμάνοι με εξαιρετικά ακραίες αντιλήψεις, που οδηγούν σε ακραίες συμπεριφορές για τα δικά μας δεδομένα. Εμείς σαν θρησκεία περάσαμε τον Μεσαίωνά μας δεν είμαστε σε αυτό το επίπεδο και ακόμα και αν υπάρχουν κάποια πωρωμένοι Χριστιανοί ή Καθολικοί δεν αγγίζουν ούτε στο ελάχιστο τα ποσοστά πωρωμένων μουσουλμάνων. Επομένως εγώ πωρωμένους δεν θέλω ρε αδερφέ πως να το κάνουμε.     Τίποτα δεν είναι, αυτό σου λέω ΔΕΝ υπάρχει. Ο ρατσιστής κρίνει καθαρά από Χρώμα, θρησκεία, εθνικότητα. Δεν σε πάω γιατί είσαι Μαύρος... γιατί ρε φίλε με ξέρεις? Έτσι ρε δεν σε πάω Τέλος. Αυτό είναι ρατσισμός.

     Σύμφωνα με το τρόπο που εσύ ορίζεις τον ρατσισμό, είμαστε Όλοι ρατσιστές. Ξεχνάς ότι για κάθε επιλογή που κάνουμε στην ζωή μας έχουμε να επιλέξουμε διάφορους δρόμους και μονοπάτια, κρίνεις από αυτούς που προχώρησαν σε αυτά τα μονοπάτια και ανάλογα του αποτελέσματος διαλέγεις αυτό που θα σε ωφελήσει καλύτερα και θα έχει το λιγότερο ρίσκο. Θα πρέπει να είναι ηλίθιος κάποιος για να σου πει είσαι ρατσιστής που δεν πείρες το άλλο μονοπάτι που είχε περισσότερο ρίσκο.     Αυτό που είναι ρεαλιστικό είναι τα ποσοστά φυλακισμένων αλλοδαπών σε σχέση με Έλληνες. Εμείς είμαστε και 10 εκατ. μην ξεχνάς. Το να μου δίνεις τέτοιο παράδιγμα είναι το λειγότερο άκυρο.     Ακούω και διαβάζω και για Πακιστανούς και και και... Παρόλα αυτά υπάρχουν και μετανάστες για τους οποίους ΔΕΝ ΑΚΟΥΣ ΤΙΠΟΤΑ.     Δεν κλέβουν όλοι οι φτωχοί και ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ όλοι οι φτωχοί. Είναι σοβαρό τώρα αυτό που γράφεις.     Δημοκρατία έχουμε και η Άποψη είναι σαν τις κολοτρυπίδες. Όλοι έχουμε απο μία.     Αφού κατάλαβες καλός. Το αν διαφωνείς, δικαίωμά σου.     Σου ζήτησα στοιχεία και αυτό ήταν το καλύτερο που μπορούσες να βρεις??? Αστειεύεσαι προφανώς.

     Ο Άνθρωπος συγκρίνει Εποχές που η Ελλάδα ζούσε συνέχεια είτε με Πολέμους είτε με την απειλή πολέμου και περιόδους τεραστίων αναταραχών, με την σημερινή κατάσταση. Μιλάει για Αλβανοφοβία, δεν μιλάει για Φιλιπινεζοφοβία όμως και Κινεζοφοβία, λες και μόλις πάτησαν πόδι στην Ελλάδα Αλβανοί αποφασίσαμε ότι δεν θέλουμε να είναι ανάμεσά μας... Μα αν ίσχυε αυτό ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΦΥΓΕΙ αν Ίσχυε αυτό Δεν θα Έρχονταν ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ. Η όποια φοβία δημιουργείτε από τις Πράξεις τους και την συμπεριφορά τους.
     Το άλλο ανέκδοτο ήταν της Ισλαμοφοβίας. Ναι sorry κιόλας που δεν θέλω εδώ Θρησκόκαυλους ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ δόγματος, να μου επιβάλουν με το στανιό τις αηδίες τους ή τον τρόπο ζωής τους.
     Νομίζω οτι δεν έχουμε κάτι άλλο να πούμε..
     Και δεν είναι θέμα επιχειρηματολογίας....απλά δεν υπάρχει συνεννόηση και άλλη υπομονή....
     Καλη συνέχεια...και καλά μυαλά...
     ''It’s only after we’ve lost everything that we’re free to do anything.''

     Comment


     • #65
      Καλα το διανοητικο σου πηλικο πρεπει να ναι μονοψηφιο.
      Εσκουξα για ισοτητα?
      Μπέμπα. Έγραψα "Γιατί σκούζεις" Όχι ότι σκούζεις για ισότητα.

      Το να μιλας σα γυφτος και να βριζεις δεν εχει να κανει με καμια ισοτητα,απλα διατυπωσα το ποσο τριτοκοσμικοι ειστε εσεις κ οι ομοιοι σας απεναντι στις γυναικες και για ποιο λογο σε λιγο μονο το ανατολικο μπλοκ θα σας ανεχεται :)
      Όπως μου μιλάνε μιλάω εσύ θεωρείς ας πούμε πολύ καλό τον τρόπο που έγραψες στον Lucas ας πούμε και δικαιολογείσε επιδί είσαι γυναίκα? Εγώ από την άλλη όχι, είμαι γύφτος επιδί είμαι άντρας. Χμμ. Ενδιαφέρον άποψη.

      Εσένα ένας Ιρακινός σου χρειάζεται η ένας Άραβας να δεις την γλύκα.

      Αν θυμαμαι καλα διατυπωσα αποψη με στοιχεια και οχι γενικολογιες σαν του Λουκας..οτι δηθεν το προβλημα του Λιβανου προηλθε απο μεταναστες,Παλαιστινιους,μουσουλμανους κλπ κλπ.. Ενω απλα δεν ειναι ετσι.
      Διατύπωσες Άποψη Σκέτο όχι στοιχεία. Και εγώ μπορεί να μην συμφωνήσω 100% σε αυτό που έγραψε όμως σίγουρα θα το θεωρείσω έναν από τους λόγους αυτό που έγραψε.

      Απο οσο ειδα ο Λουκας δεν αντεκρουσε με κανενα επιχειρημα τα λεγομενα μου γιατι πολυ απλα δεν ξερει τι να απαντησει. Ειπε μονο κατι σε στυλ ,"ασε τα βιβλια" ..Σοβαρο επιχειρημα και πολυ παραγωγικο. Νομιζω οποισδηποτε ειδε αυτη την απαντηση του θα καταλαβε ποιος ειναι σε πληρη αγνοια και ποιος οχι :)
      Γιατί αντέκρουσες εσύ κανένα δικό μου? Όχι βέβαια. Άρχισες να τσιρίζεις για επίπεδο και να χτυπάς το πόδι κάτω με το τακούνι όταν πείρες ανάλογη απάντηση. Όσο λοιπόν επιχείρημα είχε ο Lucas απέναντί σου άλλο τόσο είχες εσύ απέναντί μου, Δηλαδί το απόλυτο "0".

      Η Scarlet_2 την παλεύει τουλάχιστον και ας με εκνευρίζουν αυτά που γράφει.

      Και κατι αλλο οι γνωσεις για ενα λαο δεν προερχονται μονο απο το CNN η το National geographic,τι να λεμε τωρα αν το μονο μερος οπου εχεις βρεθει ειναι το χωριο σου.. φιλακι ! και μη τσαντιζεσαι δεν σου παει η αγενεια !
      Έχεις κάτι με τους Χωριάτες? Μήπως είσαι ρατσίστρια? Πρέπει να το ψάξεις.

      Έλα μάζεψε τα κουβαδάκια τώρα και παίξε κάπου αλλού.

      Comment


      • #66
       Originally posted by CHOKE View Post
       Όχι φυσικά δεν είναι, το πρόβλημα είναι στο τρόπο που τους έχουν ΜΑΘΕΙ να εξασκούν την Θρησκεία τους από την χώρα που ήρθαν.

       Πιστευω λες ψεματα. Δε θελω να σε θιξω αλλα ειλικρινα νομιζω δε θες να παραδεχτεις οτι θεωρεις "λαθος" τη διαφορετικοτητα.

       Σε ενοχλει δηλαδη οτι χρησιμοποιουν τζαμι? Το οτι εσυ αν πας λχ. στη Τουρκια και εχεις δικαιωμα να προσευχηθεις η να αναψεις ενα κερι σε εκκλησια ειναι οκ,γιατι εισαι ανωτερος? Οι μουσουλμανοι που δεν εχουν ουτε τζαμι δεν σε ενοχλει. Κατα τα αλλα λες οτι ειμαστε και πολιτισμενοι.

       Και τι ακριβως εννοεις οτι δε σε ενοχλει η θρησκεια τους αλλα το πως εχουν μαθει να εξασκουν τη θρησκεια αυτη?

       Σε ενοχλει τι ακριβως? Οι 5 στυλοι του Ισλαμ? Το προσκυνημα στη Μεκκα? Η νηστεια του Ραμαζανιου? Οτι η γυναικα μουσουλμανα δεν κυκλοφορει ημιγυμνη? Μεγαλο κεφαλαιο αυτο της ενδυμασιας αλλα εσυ το εθιξες οποτε φανταζομαι σε ενοχλει κατι ,ο "φερετζες" οπως λες υποτιμητικα. Προσωπικα δε με ενοχλει η ενδυμασια αν ειναι συντηρητικη ουτε αν ειναι στο αλλο ακρο (της φτηνιας και της χυδαιοτητας) .

       Μαλλον εισαι μικρος και δε θελω να προσβαλλω κανεναν ρωτωντας την ηλικια του αλλα μου κανει εντυπωση οχι μονο το σκεπικο σου αλλα και ο τροπος που εκφραζεις αυτο το σκεπτικο ,πολυ θυμο φαινεται να εχεις. Δεν ξερω απο που προερχεται ,και ξαναλεω αν εισαι κατω των 20 σταματω εδω τη συζητηση..δεν εχει νοημα αλλωστε.

       Comment


       • #67
        Καλα αστο αγορακι , απο τις σαχλαμαρες που μου γραφεις δεν εχει νοημα να σου απευθυνθω ξανα..αντε ,κανε μαμ τωρα κανα ληγμενο χρυσο αυγο. Αντιο

        Comment


        • #68
         Originally posted by trelokabero View Post
         Καλα αστο αγορακι , απο τις σαχλαμαρες που μου γραφεις δεν εχει νοημα να σου απευθυνθω ξανα..αντε ,κανε μαμ τωρα κανα ληγμενο χρυσο αυγο. Αντιο
         χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!!!!!!
         ΘΕΑ!!!!!
         ''It’s only after we’ve lost everything that we’re free to do anything.''

         Comment


         • #69
          Αν και είναι σχετικά άδικο, να χώνομαι εν μέσω μιας συζήτησης, δεν μπορώ να μην το αναφέρω: choke παρατηρώ και εδώ ότι συνεχίζεις να απαντάς στις διαφορετικές απόψεις λες και σε έχουνε θίξει, προσβάλλωντας πολλές φορές και το συνομιλητή σου. Νόμιζα ότι το είχες πάρει προσωπικά με εμένα αλλά το κάνεις γενικά τελικά!
          Siopille είσαι τελικά μεγάλη κουφάλα (φυσικά με την καλή προς σατυρική ένοια). Αγνοείς η προσπερνάς στο αν υπήρξαν προσβλητικά σχόλια προς εμένα ή προς άλλους, θέτεις εαυτόν προς μια άποψη αντίθετη της δικής μου φυσικά και σχολιάζεις μόνο την δική μου συμπεριφορά.

          Πρώτα από όλα το Trelokampero-(what ever) μπήκε με ύφος στην συζήτηση και με επιθετικό τρόπο και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, η όποια συμπεριφορά μου ήταν καθαρά αντίδραση στην δική της. Μάλλον της έχουν μάθει ότι μόνο αυτή μπορεί να μιλάει και φόβος και τρόμος αν μιλήσει κανένας άλλος, κινδυνεύει να χαρακτηριστεί, γύφτος, χωριάτης, οπαδός του Λαός κτλ.

          Η Scarlet πετάχτηκε στο άκυρο χωρίς ΚΑΜΙΑ άποψη μου την είπε και είχε όρεξη για παιχνίδια. Εγώ όχι.

          Με την Scarlet_2 τουλάχιστον αντάλλαξα κάποιες κουβέντες, αν θεωρεί ότι την προσέβαλα της ζητώ συγνώμη δεν ήταν σίγουρα στις προθέσεις μου, δεν παύω να θεωρώ όμως ότι αρκετά από αυτά που έγραψε τα θεωρώ απαράδεκτα.

          trelokabero
          Προς siopiloss

          χαχα σιγα μην ενοχληθουμε απο το ραχατι μας και μας χαλασει η σιεστα για τον ΟΤΕ και το κλεμμενο χρημα. Αλλα οχι ,οι ξενοι φταινε κατα τ'αλλα. Ειμαστε αξιοι της μοιρας μας σα λαος και ο,τι παιρνουμε ειναι αυτο που μας αξιζει.
          Και φυσικα δικαιωμα σου ειναι να μιλησεις ,αποψεις ανταλλασσουμε στο φορουμ ,οποιος θελει μιλαει ..δεν ξερω τα παιδια που γραφουν εδω ,αλλα σεβομαι το δικαιωμα τους να εχουν διαφορετικη γνωμη. Αρκει να μπορουν να την υποστηριξουν με λογικη ,οχι το 80% να ειναι ειρωνειες και βρισιες.
          Siopiloss: Κουφάλααααα την έρηξες.

          trelokati: Κοίτα ποιος μιλάει...

          Comment


          • #70
           Δεν είναι το θέμα ποιος αρχίζει choke.. Είναι η όλη στάση... Και να σου πω την αλήθεια, είσαι από τους ανθρώπους που έχουμε ανταλάξει αρκετές απόψεις, έχουμε κοινά "ενδιαφέροντα" εδώ μέσα, και θα έχουμε και στο μέλλον απότι φαίνεται.Οπότε ενδιαφέρομαι στο να μη χάσω έναν "αντίπαλο" στο διάλογο!Προφανώς και στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν είμαι εντελώς αντικειμενικός! Αλλά είδες πως είναι να στην πέφτουν από παντού;;
           " Τον φασισμό βαθιά κατάλαβε τον, δεν θα πεθάνει μόνος , τσάκισε τον "

           Comment


           • #71
            Η συνέχεια της παράνοιας....

            Πιστευω λες ψεματα. Δε θελω να σε θιξω αλλα ειλικρινα νομιζω δε θες να παραδεχτεις οτι θεωρεις "λαθος" τη διαφορετικοτητα.
            Φαντάσου να ήθελες να με θίξεις δηλαδί.

            Σε ενοχλει δηλαδη οτι χρησιμοποιουν τζαμι? Το οτι εσυ αν πας λχ. στη Τουρκια και εχεις δικαιωμα να προσευχηθεις η να αναψεις ενα κερι σε εκκλησια ειναι οκ,γιατι εισαι ανωτερος?
            Μα δεν είναι δυνατόν πυροσκί έχεις για εγκέφαλο??? Που έγραψα εγώ ότι με ενωχλεί το αν χρησιμοποιούν Τζαμί, αποθήκη, Ναό του Βούδα, ή Πυραμίδα του Φαραώ. Και όχι ούτε σε εκκλησίες πάω και ούτε κεριά ανάβω.

            Και τι ακριβως εννοεις οτι δε σε ενοχλει η θρησκεια τους αλλα το πως εχουν μαθει να εξασκουν τη θρησκεια αυτη?

            Σε ενοχλει τι ακριβως? Οι 5 στυλοι του Ισλαμ? Το προσκυνημα στη Μεκκα? Η νηστεια του Ραμαζανιου? Οτι η γυναικα μουσουλμανα δεν κυκλοφορει ημιγυμνη?
            Αν και τα είπα, ας τα πω άλλη μια φορά δεν χάνω τίποτα, η Ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία.

            1. Με ενοχλεί ο φανατισμός με τον οποίο προσηλώνονται στην Θρησκεία σε βαθμό σκοτώνω επειδή το παιδί μου παντρεύτηκε αλλόθρησκο.

            2. Με ενοχλεί ο μη σεβασμός τους σε άλλες θρησκείες και το στυλ αυτοί είναι άπιστοι. Σε τέτοιο βαθμό όπου βιαιοπραγούν αν τους δοθεί ευκαιρία.

            3. Με ενοχλεί το ότι πετάνε οξύ στα μούτρα γυναικών που δεν ακολουθούν τους θεοκρατικούς κανόνες τους.

            4, Με ενοχλεί που οι Γυναίκες ΔΕΝ έχουν το ΔΙΚΑΙΩΜΑ να επιλέξουν τι θα φοράνε. Και όχι ότι δεν είναι ημίγυμνες.

            ΚΑΙ ΤΟΝΙΣΑ ότι δεν είναι ο Μουσουλμανισμός σαν Θρησκεία το πρόβλημα, είναι ο τρόπος που Εξασκείτε σε κάποια Κράτη.

            Ένα φιλικό μου ζευγάρι στην Ινδία παραλίγο να τους Λιντσάρουν επειδή φιλήθηκαν στο δρόμο, τους έσωσε στο Τσακ ο συνοδός του γκρουπ.

            Τέτοιους ανθρώπους εδώ Εγώ δεν τους θέλω. Γκε Γκε?

            Μεγαλο κεφαλαιο αυτο της ενδυμασιας αλλα εσυ το εθιξες οποτε φανταζομαι σε ενοχλει κατι ,ο "φερετζες" οπως λες υποτιμητικα. Προσωπικα δε με ενοχλει η ενδυμασια αν ειναι συντηρητικη ουτε αν ειναι στο αλλο ακρο (της φτηνιας και της χυδαιοτητας) .
            Κοίτα δεν μου κέγεται ΚΑΡΦΙ αν κάποιος θέλει να βγαίνει έξω ντυμένος Μπατμαν, σούπερμαν ή Νιντζα. Όμως να υποχρεώνει κάποιος τον άλλο να ειναι Ντιμένος έτσι Όχι ρε δεν το δέχομαι, ή να τον απειλεί επειδή δεν είναι ντυμένος έτσι.

            Μαλλον εισαι μικρος και δε θελω να προσβαλλω κανεναν ρωτωντας την ηλικια του αλλα μου κανει εντυπωση οχι μονο το σκεπικο σου αλλα και ο τροπος που εκφραζεις αυτο το σκεπτικο ,πολυ θυμο φαινεται να εχεις.
            Ξαναγύρνα κανα 2 σελίδες πίσω και δες εσύ καλύτερα ποιος είχε θυμό στο πρώτο ποστ που έγραψε. Θα καταλάβεις ότι δεν έχεις μόνο εσύ δικαίωμα να θυμώνεις ούτε να κάνεις μαθήματα θυμού σε άλλους όταν εσύ η ίδια έχεις υποπέσει στο ίδιο ακριβώς ατόπημα και χειρώτερα.

            και ξαναλεω αν εισαι κατω των 20 σταματω εδω τη συζητηση..δεν εχει νοημα αλλωστε.
            Μάλλον σου ρίχνω ηλικιακά και μια και θεωρείς ότι είμαι κάτω των 20 και εγώ την ίδια απορεία είχα για εσένα.

            Comment


            • #72
             Originally posted by siopiloss View Post
             Δεν είναι το θέμα ποιος αρχίζει choke.. Είναι η όλη στάση... Και να σου πω την αλήθεια, είσαι από τους ανθρώπους που έχουμε ανταλάξει αρκετές απόψεις, έχουμε κοινά "ενδιαφέροντα" εδώ μέσα, και θα έχουμε και στο μέλλον απότι φαίνεται.Οπότε ενδιαφέρομαι στο να μη χάσω έναν "αντίπαλο" στο διάλογο!Προφανώς και στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν είμαι εντελώς αντικειμενικός! Αλλά είδες πως είναι να στην πέφτουν από παντού;;
             Αντέχω την πίεση My Friend είναι καλό warm up. :)

             Comment


             • #73
              Ready or not ,
              here I come/ you can't hide

              Comment


              • #74
               Originally posted by scarlet_2 View Post
               χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!!!!!!
               ΘΕΑ!!!!!

               χαχα μ'αρεσει που τα χει παρει
               Εσυ του απαντας απολυτως σοβαρα και χωρις σαρκαστικα σχολια. Εχει γελιο λολ

               Comment


               • #75
                χαχα μ'αρεσει που τα χει παρει
                Mα στο είπα και πριν ότι Γουστάρεις. Αλλά σε αφήνω στο φίλο μου τον siopillo. Χαλάλι βρε.

                Comment

                Μηνύματα

                Collapse

                Θέματα

                Collapse

                Working...
                X