Announcement

Collapse
No announcement yet.

Οι πολυπολιτισμοί που έρχονται.

Collapse
This topic is closed.
X
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • #16
  Originally posted by Panagiotis29 View Post
  Αγαπητέ Choke, η πατρίδα μας έχει γεμίσει μετανάστες.
  Σε αυτό δεν ευθύνεσαι εσύ ούτε εγώ άμεσα, αλλά όμως ευθυνόμαστε όλοι έμμεσα, αναδεικνύοντας εκείνες τις εξουσίες που δημιούργησαν το πρόβλημα.
  Όλοι μαζί αξίζουμε, ό,τι όλοι μαζί έχουμε. Αυτός είναι κανόνας και αξίωμα κοινωνικό, κατά τη γνώμη μου.
  Επομένως το πρόβλημα αυτό, είμαστε υποχρεωμένοι να το λουστούμε τώρα.
  Και μάλιστα οι ευθύνες όλων μας είναι μεγαλύτερες (μιλάω φυσικά και για μένα), που έχουμε πιά σταματήσει να ασχολούμαστε με οποιαδήποτε βαρειά και "βρώμικη" εργασία, αναθέτοντάς την σε Βούλγαρους, Αλβανούς, Πακιστανούς κλπ, με μεροκάματο ένα κομμάτι ψωμί.
  Άρα λοιπόν η γνώμη μου είναι, ότι το πρόβλημα (εδώ που έχουμε φτάσει), δεν είναι δυνατό να λυθεί με απελάσεις κλπ, αλλά με βελτίωση των συνθηκών για τους μετανάστες και βέβαια αφομοίωσή τους, σε ένα υγιές πλαίσιο πραγματικής ισότητας και βέβαια ανθρωπισμού.
  Δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει αλλιώς.
  Και πιστεύω ότι πλέον, τους έχουμε και ανάγκη, εφόσον φαντάζομαι ότι κανείς μας σχεδόν πιά, δεν θα είχε τη διάθεση να σκάβει ή να κουβαλάει τσουβάλια με τρεις κι'εξήντα, έτσι όπως τα καταφέραμε.
  Δεν είναι έτσι, απ' αρχής που άνοιξαν τα σύνορα υπήρχαν συμαντικές διαφωνίες και φωνές για θέμα Μετανάστευσης και προβλήματα που θα δημιουργούνταν και δημιουργήθηκαν, το ότι Πολλοί εκμεταλεύτηκαν το γεγονός με αφήνει παγερά αδιάφορο. Όποιος δεν έχει χαρτιά, δουλειά και μπήκε παράνομα στην χώρα φεύγει. Όποιος είναι νόμιμος, δουλεύει, πληρώνει φόρους μένει. Απλά πράγματα. Και συγνώμη κιόλας που δεν κλαίω για τους καημένους μετανάστες που δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί και ανασφάλιστοι αλλά προς ενημέρωσή σου υπάρχουν και χιλιάδες Έλληνες ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ κατάσταση.

  Comment


  • #17
   @lucas

   το θέμα των αλμπίνων της Αφρικής τι σχέση έχει με την μετανάστευση στη χώρα μας?
   φοβάσαι μη τυχόν εξαιτίας της πολιτισμικής μας αλληλεπίδρασης με αφρικανούς μετανάστες
   το εντάξουμε στις δικές μας πολιτιστικές δομές κι αρχίσουμε να κυνηγάμε τους αλμπίνους για να τους φάμε?

   Comment


   • #18
    Ακριβώς αυτό φοβάμαι.

    Comment


    • #19
     να σου πω, αρχίζω να το βλέπω κι εγώ
     όχι εξαιτίας του πολιτισμικού ανακατώματος
     αλλά εξαιτίας της πείνας που θα πέσει
     κι επειδή οι αλμπίνοι είναι λίγοι και δε φτάνουν
     κι οι μετανάστες θα την κάνουν με ελαφρά
     θα τρώμε ο ένας Έλλην τον άλλο

     Comment


     • #20
      Στην αργκό του αντιαμερικανικού συρμού η λέξη Γκουαντανάμο σημαίνει αμερικανική αυθαιρεσία, παράνομη κράτηση αλλοδαπών πολιτών που δεν έκαναν τίποτα κτλ. Η εν λόγω περιοχή έχει γίνει και τουριστική ατραξιόν και πολλοί Έλληνες φραγκάτοι αριστεροί που πάνε με γκρουπ στην Κούβα επισκέπτονται και τον περίβολο της ομώνυμης αμερικανικής βάσης, φωτογραφίζονται κρατώντας πανώ κτλ.
      Ιδού όμως που ανοίγεται και άλλο πεδίο δόξης λαμπρό, αρκετά πιό κοντά από την Κούβα, για κάθε ευρωπαίο αντιεξουσιαστή, υπέρμαχο ανθρωπίνων δικαιωμάτων, φραγκάτο συριζαίο και λοιπές προοδευτικές δυνάμεις: Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας. Δείτε τί έγινε: Ένας Λιβανέζος τηλεπαρουσιαστής σε εκπομπή του που παρουσίαζε στον Λίβανο είπε στους τηλεθεατές ότι μπορεί να προβλέψει το μέλλον. Συνηθισμένες τηλεοπτικές σαχλαμαρίτσες θα πεί κανείς. Όταν όμως ο εν λόγω Λιβανέζος, σαν καλός μουσουλμάνος, επισκέφθηκε τη Μέκκα για προσκύνημα, συνελήφθη από την ισλαμική αστυνομία, δικάστηκε από Σαουδαραβικό δικαστήριο και καταδικάστηκε σε εκτέλεση με την κατηγορία της μαγείας! Τώρα περιμένει την εκτέλεσή του αν ο βασιλιάς δεν του χαρίσει την ποινή. Ο άτυχος Λιβανέζος ονομάζεται Sibat. Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ: http://edition.cnn.com/2010/WORLD/me...ery/index.html.

      Υπάρχει εδώ κανείς γνώστης των πολυπολιτισμών να μας εξηγήσει αν ένας Έλληνας πολίτης που δηλώνει άθεος κινδυνεύει να συλληφθεί σε οποιοδήποτε ισλαμικό κράτος από την ντόπια ισλαμική αστυνομία και να καταδικαστεί σε θάνατο? Επίσης, έμαθε κανείς τί ώρα οργανώνουν διαδήλωση έξω από την Σαουδαραβική πρεσβεία της Αθήνας διάφορες ΜΚΟ, παρατηρητές του Ελσίνκι, αντιρατσιστές, αντιεξουσιαστές, Τσιπραίοι και λοιποί?

      Comment


      • #21
       Τα γεγονότα φρίκης στη Σαουδική Αραβία, είναι άλλης τάξης μεγέθους από το Γκουαντάναμο. Καλώς κακώς οι Αμερικάνοι αποτελούν τους χωροφύλακες του πλανήτη. Και όταν οι κραταιοί χωροφύλακες παραβαίνουν τον νόμο είναι φυσικό να ανησυχούμε πολύ περισσότερο!
       Βέβαια η φρίκη του ενός, δεν λιγοστεύει την φρίκη του άλλου.

       Αμφιβάλω αν υπάρχει έστω και ένα μόνο μέλος από "διάφορες ΜΚΟ, παρατηρητές του Ελσίνκι, αντιρατσιστές, αντιεξουσιαστές, Τσιπραίοι και λοιποί" που να μην καταδικάζει τέτοια γεγονότα.
       Δεν ξέρω αν και πως, θα επιλέξουν να δράσουν, αλλά το να πιστεύει κανείς ότι οι αντιεξουσιαστές και ο σίριζα, έχουν έρωτα με τα δικαστήρια της Σαουδικής Αραβίας, μου ακούγεται το λιγότερο αστείο.

       Το γεγονός έχει και μερικές άλλες συνιστώσες.
       1. Γίνεται φανερό ότι έχουμε σοβαρούς ηθικούς λόγους να δώσουμε άσυλο, σε πρόσφυγες από την Σαουδική Αραβία ή άλλες χώρες με ανάλογα καθεστώτα. Και όχι να απορρίπτουμε τις αιτήσεις, με συνοπτικές διαδικασίες όπως θέλουν ορισμένοι.
       2. Η καταδίκη έχει σχέση με το ότι το καθεστώς είναι θεοκρατικό. Δεν θα είχε καν νόημα, η κατηγορία για μαγεία, σε ένα καθεστώς που το κράτος ήταν διαχωρισμένο πλήρως από την επικρατούσα θρησκεία και ισχυρό. Κάτι λέγαμε για τον πλήρη διαχωρισμό εκκλησίας και κράτους...
       Last edited by skam; 06-04-2010, 10:25.
       auto save - auto restore

       Comment


       • #22
        Originally posted by skam View Post
        Το γεγονός έχει και μερικές άλλες συνιστώσες.
        1. Γίνεται φανερό ότι έχουμε σοβαρούς ηθικούς λόγους να δώσουμε άσυλο, σε πρόσφυγες από την Σαουδική Αραβία ή άλλες χώρες με ανάλογα καθεστώτα. Και όχι να απορρίπτουμε τις αιτήσεις, με συνοπτικές διαδικασίες όπως θέλουν ορισμένοι.
        2. Η καταδίκη έχει σχέση με το ότι το καθεστώς είναι θεοκρατικό. Δεν θα είχε καν νόημα, η κατηγορία για μαγεία, σε ένα καθεστώς που το κράτος ήταν διαχωρισμένο πλήρως από την επικρατούσα θρησκεία και ισχυρό. Κάτι λέγαμε για τον πλήρη διαχωρισμό εκκλησίας και κράτους...
        Δεν είναι έτσι ακριβώς όπως τα λες. Και το Βέλγιο όπως και άλλες χώρες κάνουν νομοθεσία για της Μπούργκες και τις κελεμπίες γιατί είναι εμφανές ότι οι άνθρωποι που έρχονται στο σύνολό τους ΔΕΝ ασπάζονται τον τρόπο ζωής των χωρών μας απλά δεν γουστάρουν τις νομοθεσίες στις δικές τους. Δεν είναι όμως έτοιμοι να μεταπιδήσουν στον δικό μας τρόπο ζωής, σε επίπεδο που σε μεγάλο βαθμό θεωρούν πως εμείς πρέπει να γίνουμε σαν αυτούς. Οι αιτήσεις που γίνονται είναι χιλιάδες από τις οποίες πολλές είναι Μούσια. Είμαι υπερ του να γίνονται δεκτές αιτήσεις για άσυλο, όμως μέχρι τον βαθμό ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ο δικός μας τρόπος ζωής. Δεν είναι δυνατόν να φοβούνται οι γυναίκες να κυκλοφωρήσουν στο δρόμο μην τις φτήσει κάποιος στα μούτρα ή τις δείρει επιδί δεν φοράνε μπούργκες και φερετζέδες. Υπάρχουν και όρια. Στο όνομα Ανθρωπίνων δικαιωμάτων και "ηθικών λόγων" δεν θα υποβιβάσω το δικό μου επίπεδο ζωής και την ασφάλεια για να έρθει ο κάθε ότι νάναι τύπος από την ζουγκλοειδή θεοκρατική του χώρα.

        Comment


        • #23
         Ξέρεις δεν μιλάω θρονιασμένος σε μια πολυθρόνα στο καστρί.
         Το θέμα με την μπούρκα είναι πτέσμα. Έχω αντιμετωπίσει αντίστοιχες γελοιότητες από ανθρώπους που λέγονται χριστιανοί. Θα μου πεις ότι ήταν Έλληνες, ενώ οι αλλοδαποί δεν έχουν δικαίωμα να αμφισβητούν τον πολιτισμό της χώρας που τους φιλοξενεί. Ναι όμως επειδή είναι Έλληνες, μερικές φορές έχουν και εξουσία...
         Να σου αναφέρω ένα πιο σοβαρό, προσωπικό, πρόβλημα, για να δεις ότι δεν έχω πέσει από τον ουρανό. Η γυναίκα μου περνά από την πλατεία Βάθης για να έρθει σπίτι. Τους τελευταίους μήνες έχουν προσπαθήσει να της ανοίξουν το αυτοκίνητο, σε φανάρι πέντε φορές. Αποφάσισε να αλλάξει διαδρομή.
         Αλλά αυτό δεν αναιρεί την ανάγκη να εξετάζεται προσεκτικά κάθε περίπτωση αιτήματος ασύλου, που ανέφερα πιο πάνω και όχι να τους ξαποστέλνουμε τσουβαλάτους. Και ευτυχώς αυτό γίνεται, κατά το δυνατόν.

         Το ότι η πλειοψηφία των αιτήσεων ασύλου είναι μούφες, είναι γνωστό σε όποιον έχει ασχοληθεί έστω και λίγο με το πρόβλημα. Αλλά το μαθαίνεις αφού εξετάσεις την κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

         Είναι σαφές ότι κανείς δεν θέλει να χάσει το επίπεδο ζωής που κατέχει. Το άσυλο δίνεται σε ανθρώπους που κινδυνεύει η ζωή τους. Οπότε το ερώτημα είναι αν θα δεχόσουν να θυσιάσεις το επίπεδο ζωής σου, για να επιβιώσει ένας ακόμα άνθρωπος?

         Πάντως θα ήθελα να δω ένα νήμα με προτάσεις για την αντιμετώπιση της μετανάστευσης. Πολλοί φωνάζουν αλλά από προτάσεις τι γίνεται?
         Αλήθεια έχει κανείς άποψη για το κόστος απέλασης?

         Παρενθετικά κάτι που δεν είναι ευρέως γνωστό. Κάποιες χώρες θεωρείται ότι δεν πληρούν προϋποθέσεις, για να δοθεί άσυλο στους κατοίκους τους. Για αυτό και δεν υπάρχει άσυλο για αλβανούς. Για αυτό και η απέλασή τους, γίνεται με συνοπτικές διαδικασίες. Καθώς είναι και κοντά, έχει και μικρό κόστος. Άντε όμως να σου λέει ότι είναι από την Σαουδική Αραβία και είναι άθεος, πως θα το ελέγξεις?
         auto save - auto restore

         Comment


         • #24
          Παιδιά ας μη γελιόμαστε,οι μετανάστες είναι ένα μικρό πρόβλημα σε σχέση με όλα αυτά που γίνονται στην Ελλάδα.Ναι μεν οι μετανάστες είναι μπελάς λόγω των κακών συνη8ειών ή τρόπων που φέρνουν(βιασμοί,κλεψιές).Αλλά και πάλι άμα τους δώσουμε λίγο σημασία και μόρφωση πιστεύω πως ανεβουν αισθητά επίπεδο.Γιατί δε κατάλαβα οι Greek είναι καλύτεροι απο αυτούς?Πού?Σιγά μη κάτσει Ο Ελληνάρας να πιάσει κανα φτιάρι σε οικοδομή.Είπαμε είναι άνεργος αλλά σιγά μη πέσει τόσο κάτω.Έτσι κι αλλιώς η μαμά του είναι σπίτι να το φροντίζει με τη σύνταξη των 600 ευρώ,ντάξι γι ατη αφεντιά του θα φτάσουν.Άντε όλοι μέσα στη λούφα.

          Αλλά απο την άλλη δε υπάρχουν λεφτά ούτε και για μας ρε παιδιά.Το ερώτημαδεν είναι πως θα βοηθήσουμε αυτούς?Πως θα βοηθήσουμε τους τους εαυτούς μας?Όταν η ίδια κοινωνία δε μας βοηθάει να ακμάσουμε?Αποτέλεσμα όλη η χώρα μπάχαλο.
          Αυτό που μου τη σπάει ,και δε συμφωνώ είναι που προσπαθούν να μας πλασάρουν την Ελλάδα ως πολυπολιτισμικό κράτος και μείς το δεχόμαστε έτσι...Δε πρόκειται να προσαρμοστούμε εμείς στους μετανάστες που έρχονται και δε πρόκειται να κάνουμε παραχωρήσεις.Θα τους βοηθήσουμε να προσαρμοστούν εκείνοι σε εμάς.Αλλά χλωμό αφού αυτό θέλουν οι μεγάλες Δυνάμεις για να μας ελένχουν ευκολότερα(Ας μη ανοίξω άλλο θέμα).

          Το πρόβλημα δεν είναι τελικά οι μετανάστες,αλλά το πώς το χειριζόμαστε εμείς το θέμα και το πώς αφήνουμε να μας επηρεάσουν οι άλλοι.

          Comment


          • #25
           Σας έχω κι άλλα ωραία και πολυπολιτισμικά από το think-tank των μουσουλμάνων. Στην ίδια χώρα, καταδικάστηκε σε 20 μήνες φυλακή και 300 μαστιγώσεις ένας άνδρας από την Ερυθραία (όχι τη Νέα, την άλλη, στην Αφρική) με την κατηγορία της μαγείας επίσης. Για ποιό λόγο όμως κατηγορήθηκε για μαγεία? Βρέθηκε πάνω του μια ατζέντα η οποία είχε σημειώσεις σε ένα αλφάβητο της Ερυθραίας. Αυτή η ατζέντα με τα μή αραβικά γράμματα θεωρήθηκε βιβλίο με εξορκισμούς!
           Απ' ό,τι φαίνεται η καταδίκη για μαγεία συμβαίνει τακτικά στη Σ Αραβία. Ένας Αιγύπτιος φαρμακοποιός εκτελέστηκε γιατί λέει παρασκεύαζε μαγικά φίλτρα που βοηθούσε διάφορους να χωρίσουν από τους/τις συζύγους τους. Εδώ έχει περισσότερες λεπτομέρειες και για τον Sabit και για άλλες υποθέσεις: http://www.alertnet.org/thenews/news...deb22da419.htm.

           Κάποιος φίλος πιό πάνω έριξε μια καλή ιδέα. Να δίνουμε πολιτικό άσυλο σε πολίτες από τέτοιες χώρες. Ας ξεκινήσουμε από την Ινδία του 1 δισεκατομμυρίου όπου έχουμε: την κατώτερη κάστα των παρία (ανέγγιχτοι, untouchable) που γεννιούνται με προορισμό να γίνονται ζητιάνοι, να καθαρίζουν βόθρους, να καίνε νεκρούς, να δουλεύουν σε πορνεία, και αν αντιστέκονται στις ανώτερες κάστες να τρώνε ξύλο ή και να δολοφονούντοι, έχουμε επίσης τους Σικχ που κατά περιόδους γίνονται στόχος των Ινδουιστών, συνεχίζουμε με τις γυναίκες που αρνούνται να παντρευτούν αυτόν που τους υπόδειξε ο πατέρας τους και κινδυνεύουν με βιτριόλι, τις γυναίκες που κυοφορούν κορίτσια και υποχρεούνται γι' αυτό σε έκτρωση κλπ. Μετά προχωράμε και στους αντικαθεστωτικούς του Ιράν, τους Παλαιστίνιους, τους Κούρδους της Τουρκίας, τους Ουιγούρους της Κίνας, τους χριστιανούς που ζουν στις μουσουλμανικές περιοχές της Νιγηρίας και τους μουσουλμάνους που ζουν σε χριστιανικές περιοχές, κλπ.

           Comment


           • #26
            Να δίνουμε πολιτικό άσυλο σε πολίτες από τέτοιες χώρες.
            Για όποιον δεν το ξέρει δίνουμε. Είμαστε άλλωστε υποχρεωμένοι να δίνουμε, σύμφωνα με τις διεθνής συμβάσεις που έχουμε υπογράψει (δεν είμαι σίγουρος για όλες τις αναφερόμενες περιπτώσεις). Ο αριθμός τους βέβαια είναι μηδαμινός, συγκρινόμενος με το πλήθος των μεταναστών στην χώρα μας.

            Είπα ότι οι αιτήσεις ασύλου καλώς εξετάζονται, πριν αποφασισθεί η απέλαση. Και ότι το παράδειγμα που έφερες, καταδεικνύει ότι το τσουβάλιασμα που οραματίζονται μερικοί, αποτελεί ουσιαστικά δολοφονία, για μια μικρή έστω μερίδα, μεταναστών.

            Δεν είμαι σίγουρος ότι κατάλαβα.
            Προτείνεις όσους φουκαράδες καταφέρουν και φτάσουν ζωντανοί στην χώρα μας, να τους στέλνουμε πεσκέσι στην κρεμάλα?
            Ή να τους τουφεκίζουμε στα σύνορα, να γλιτώνουμε εμείς τα έξοδα και αυτοί την αγωνία?
            auto save - auto restore

            Comment


            • #27
             σιγα να μη δινουμε κι ασυλο σε καθε καθαρμα που μας κουβαλιεται κι ισχιρυζεται οτι "διωκεται" στην χωρα του!
             Μωρε καλα ελεγε η Μαλβινα Καραλη: "Οξω Π%^$@# απ' την παραγκα"!

             Comment


             • #28
              Είναι σαφές ότι κανείς δεν θέλει να χάσει το επίπεδο ζωής που κατέχει. Το άσυλο δίνεται σε ανθρώπους που κινδυνεύει η ζωή τους. Οπότε το ερώτημα είναι αν θα δεχόσουν να θυσιάσεις το επίπεδο ζωής σου, για να επιβιώσει ένας ακόμα άνθρωπος?
              Το επίπεδο ζωής δεν χάνεται με 10-20-100-1000-10.000 ανθρώπους ούτε και με 100.000. Το να φορτωθείς όμως 2-3 εκατομμύρια που το 90% πουλάνε μούφες σε ότι αφορά άσυλο είναι το χάλι της υπόθεσης. Καθώς αυτό γίνεται... Δεν τους παρέχεις άσυλο μεν αλλά τους έχεις εδω πέρα... Πρόβλημα απλά...

              Πάντως θα ήθελα να δω ένα νήμα με προτάσεις για την αντιμετώπιση της μετανάστευσης. Πολλοί φωνάζουν αλλά από προτάσεις τι γίνεται?
              Αλήθεια έχει κανείς άποψη για το κόστος απέλασης?
              Δεν μπορούν να γίνουν προτάσεις γιατί δεν υπάρχουν υποδομές, αφού δεν υπάρχουν υποδομές για εμάς τους ίδιους και τα παιδιά μας θα υπάρχουν για τους μετανάστες? Αστεία πράγματα.

              Επομένως δεν μπορούν να υπάρξουν προτάσεις που να συμφωνούν με όλους τους διεθνής κανόνες ή απλά με μερίδα κόσμου και ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων κτλ. Η μόνη πρόταση θα ήταν επιτόπου απέλαση χωρίς γραφειοκρατία χωρίς διαδικασία χωρίς τίποτα, όπως ήρθες έτσι έφυγες. Ναι υπάρχει το κόστος απέλασης όμως υπάρχουν τρόποι και συμφωνίες που μπορούν να γίνουν... Δεν χρειάζεται να πάνε πίσω σε 1η θέση άλλωστε.

              Αλλά ποιος θα είχε το θάρρος να πάρει τέτοια "απόφαση" ποιος θα τόλμαγε? Ο κανένας φυσικά. Και φυσικά λόγο αυτού υπάρχει "Αδράνεια", φυσικά λόγο της αδράνειας ο κόσμος αρχίζει και φρικάρει και φυσικά αρχίζουν και μεγαλώνουν σε ποσοστά Ρατσιστικές και φασιστικές οργανώσεις καθώς και Ακροδεξιές ιδέες... Υπόψιν τους τελευταίους μήνες οι πωλήσεις σε Καραμπίνες κάνουν Θραύση για τους εμπόρους του είδους χρησές δουλειές τι κρίση και @@ριές... Φαντάσου τι έρχετε...

              Είναι καθαρά πολιτικό το θέμα και ο λόγος που δεν βρίσκουν λύση... Ενώ λύσεις υπάρχουν. Ο καλός τρόπος θέλει Λεφτά (που δεν υπάρχουν), ο άλλος τρόπος ο φτηνός απαιτεί σκληρότητα από μεριάς κράτους και πιθανόν μεγάλο πολιτικό κόστος για όποιον πάρει αυτά τα μέτρα.

              Κοίτα να δεις τι θα γίνει. Τα 2 πιο δυνατά κόμματα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ αυτό που τους νοιάζει είναι να έχουν μικρή διαφορά μεταξύ τους και φυσικά ένα από τα 2 να βγει Κυβέρνηση (οπου φυσικά και στις επόμενες εκλογές έναν από τους 2 θα έχουμε πάλι) το ΚΚΕ παραμένει σταθερό στο δόγμα του, πάντα θα είναι λίγο πάνω άλλες φορές λίγο κάτω. Οι Συριζαίοι είναι καμμένο χαρτί δεν τους υπολογίζω καν. Πιστεύω ότι ανάλογα με το τι έχει να γίνει μέχρι τις επόμενες εκλογές άπο άποψη εγκληματικότητας εντάσεων, οικονομίας, ανεργίας κτλ. Θα παίξει ρόλο σε όποιες αποφάσεις παρθούν το ποσοστό του ΛΑΟΣ. Αν το ποσοστό τους ανέβει (και δεδομένης της στιγμής μόνο προς τα πάνω τους κόβω) η όποια Κυβέρνηση που θα υπάρχει θα αναγκαστεί να πάρει Μέτρα ασχέτως Κατάστασης Οικονομικής (η οποία μην έχετε αυταπάτες θα είναι τα ίδια και χειρότερα ίσως). Φυσικά μέχρι τότε θα έχουμε και Δημοτικές και άλλες λοιπές εκλογές επομένως οι όποιες τάσεις θα φανούν. Ανάλογα με τις ψήφους λοιπόν θα είναι εμφανής οι τάσεις του κοινού. Η κατάσταση είναι πολύ οριακή σε πολλά επίπεδα. Το θέμα των μεταναστών είναι απλά ένα από τα πολλά αγκάθια στα προβλήματα της χώρας μας... Αλλά χοντρό αγκάθι.

              Παιδιά ας μη γελιόμαστε,οι μετανάστες είναι ένα μικρό πρόβλημα σε σχέση με όλα αυτά που γίνονται στην Ελλάδα.Ναι μεν οι μετανάστες είναι μπελάς λόγω των κακών συνη8ειών ή τρόπων που φέρνουν(βιασμοί,κλεψιές).Αλλά και πάλι άμα τους δώσουμε λίγο σημασία και μόρφωση πιστεύω πως ανεβουν αισθητά επίπεδο.Γιατί δε κατάλαβα οι Greek είναι καλύτεροι απο αυτούς?Πού?Σιγά μη κάτσει Ο Ελληνάρας να πιάσει κανα φτιάρι σε οικοδομή.Είπαμε είναι άνεργος αλλά σιγά μη πέσει τόσο κάτω.Έτσι κι αλλιώς η μαμά του είναι σπίτι να το φροντίζει με τη σύνταξη των 600 ευρώ,ντάξι γι ατη αφεντιά του θα φτάσουν.Άντε όλοι μέσα στη λούφα.
              Ε δεν είναι και έτσι ακριβώς... Δηλαδί το 15% ανέργων στην Ελλάδα είναι όλοι bussines Executives που δεν έχουν δουλειά νομίζεις. Ή όσοι δουλεύουν (ας πούμε το υπόλοιπο 85%) είναι όλοι κυριλάτοι με μισθούς του 2χίλιαρου. Μην τρελαθούμε.

              Αλλά απο την άλλη δε υπάρχουν λεφτά ούτε και για μας ρε παιδιά.Το ερώτημαδεν είναι πως θα βοηθήσουμε αυτούς?Πως θα βοηθήσουμε τους τους εαυτούς μας?Όταν η ίδια κοινωνία δε μας βοηθάει να ακμάσουμε?Αποτέλεσμα όλη η χώρα μπάχαλο.
              Αυτό που μου τη σπάει ,και δε συμφωνώ είναι που προσπαθούν να μας πλασάρουν την Ελλάδα ως πολυπολιτισμικό κράτος και μείς το δεχόμαστε έτσι...Δε πρόκειται να προσαρμοστούμε εμείς στους μετανάστες που έρχονται και δε πρόκειται να κάνουμε παραχωρήσεις.Θα τους βοηθήσουμε να προσαρμοστούν εκείνοι σε εμάς.Αλλά χλωμό αφού αυτό θέλουν οι μεγάλες Δυνάμεις για να μας ελένχουν ευκολότερα(Ας μη ανοίξω άλλο θέμα).
              Αυτό ισχύει. Πιστεύω ότι απο "χώρα" στόχος είναι να γίνουμε "Χώρος" αποθήκευσης. Δεδομένου ότι είμαστε σε Κομβικό σημείο γεωγραφικά. Φυσικά και ΔΕΝ είμαστε πολυτισμικό κράτος και φυσικά και ΔΕΝ θέλουμε να είμαστε. Τώρα που θα χρωστάμε τα άπαντα του Γαλαξία όμως μάλλον θα το κάνουμε γαργάρα στο τέλος, αλλά πιστεύω ότι θα γίνουν μεγάλες αναταραχές και μας περιμένουν δυσκολότεροι καιροί.

              Είπα ότι οι αιτήσεις ασύλου καλώς εξετάζονται, πριν αποφασισθεί η απέλαση. Και ότι το παράδειγμα που έφερες, καταδεικνύει ότι το τσουβάλιασμα που οραματίζονται μερικοί, αποτελεί ουσιαστικά δολοφονία, για μια μικρή έστω μερίδα, μεταναστών.

              Δεν είμαι σίγουρος ότι κατάλαβα.
              Προτείνεις όσους φουκαράδες καταφέρουν και φτάσουν ζωντανοί στην χώρα μας, να τους στέλνουμε πεσκέσι στην κρεμάλα?
              Ή να τους τουφεκίζουμε στα σύνορα, να γλιτώνουμε εμείς τα έξοδα και αυτοί την αγωνία?
              Αυτό είναι το θέμα skam ακόμα και αν ανακάμψουμε λίγο με το θέμα οικονομίας υπάρχουν δεκάδες προβλήματα πέραν των μεταναστών προβλήματα των Ελλήνων πολιτών. Απο Υγείας, Παιδείας, Ασφαλιστικό και πολλά άλλα. Επομένως τα λίγα λεφτουδάκια και δικαίως κιόλας μην περιμένεις να τα δώσει κάποιος για υποδομές για μετανάστες για αυτόματα θα είναι σαν να καταδικάζει όλους εμάς. Η κατάσταση είναι άσχημη Δεκάδες είναι τα περιστατικά που δεν ακούγονται και συνήθως ακούγονται μόνο περιστατικά του στυλ "Έγινε διαδήλωση υπέρ των μεταναστών", ενώ περιστατικά με δολοφονίες, μαχαιρόματα, βιασμούς μένουν στο σκοτάδι (ευτηχώς όχι όλα). Αυτό συμβαίνει για να υπάρξει τόνωση στο συναίσθημα της συμπόνιας, οίκτου, ελέους κτλ. Φαντάσου να έβλεπες στην Τηλεώραση Μόνο για την εγκληματικότητα που σχετίζεται με μετανάστες η δεκάδες προβλήματα που σχετίζονται με αυτούς σε όλη την Ελλάδα. Ρε φιλε ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΦΑΝΑΡΙ που δεν έχει τον Πακιστανό του. Για να φτάσω στην δουλειά μου 3 χιλιόμετρα από το σπίτι μου 5-6 συναντάω στην διαδρομή στο πήγαινε και άλλους τόσους στην επιστροφή. Απο την στιγμή που δεν υπάρχουν υποδομές λοιπόν θα είναι καλύτερο να φυλάνε καλύτερα τα σύνορα και στην τελική μιας και πολύ έρχονται απο Τουρκίας ας τους στέλνουν μεταβολή εκεί που είναι και Ομόθρησκοι και πιο κοντά σε κουλτούρα. Δεν γίνεται να τους φορτωθούμε όλους εμείς. Είναι παραλογισμός θα φορτωθώ 1.000.000 από τους οποιους να αξίζουν άσυλο οι 10.000 και να ξεσκίσω την χώρα μου και το επίπεδο ζωής μου και των παιδιών μου.

              Comment


              • #29
               Μιας και πιο πάνω αναφερθήκαμε στον Λίβανο, ας δούμε μήπως διαφαίνονται κάποιες αναλογίες με την Ελλάδα, δηλαδή πώς την πάτησε όταν αναγκάστηκε να γίνει χώρα υποδοχής προσφύγων.
               Μετά τον Α' ΠΠ ο Λίβανος έφυγε από την οθωμανική διοίκηση και περιήλθε στην Γαλλική μέχρι τον Β' ΠΠ. Οι Γάλλοι απεχώρησαν το 1946 αφήνοντας ένα κράτος με δυτικές υποδομές, με μια πλειοψηφία χριστιανικού πληθυσμού (μαρονίτες, δρούσοι, ορθόδοξοι, καθολικοί) που ήξερε σαν ξένη γλώσσα τη γαλλική, το οποίο σύντομα μπήκε σε μια τροχιά ανάπτυξης και χαρακτηρίστηκε ως η "Ελβετία της Μ. Ανατολής". Δηλαδή μια όαση μέσα στην καφρίλα της Μ. Ανατολής και της Τουρκίας με εξαίρεση το Ισραήλ. Μετά τον πόλεμο του 1948 εγκαταστάθηκαν εκεί οι πρώτοι παλαιστίνιοι πρόσφυγες. Και λόγω της συνήθειάς τους να γεννοβολάνε αβέρτα αλλά και λόγω του ότι συνεχώς έρχονταν και άλλοι άραβες πρόσφυγες (προφανώς δηλώνοντας όλοι "παλαιστίνιοι" που δήθεν κινδυνεύει η ζωή τους, αλλά στην πράξη για μια καλύτερη ζωή) τα πράματα ανετράπησαν. Οι μουσουλμάνοι πρόσφυγες έγιναν πλειοψηφία και μαζί έφεραν και τα προβλήματά τους. Σύντομα ό Λίβανος έγινε βάση και ορμητήριο διαφόρων ένοπλων ομάδων, (ακόμα και Κούρδων), παρενέβη η Συρία, και φυσικά το Ισραήλ (που δεν έκατσε να ψάχνει τα ψιλά των ψηφισμάτων του ΟΗΕ) για να προστατεύσει τους πολίτες του. Έτσι ο Λίβανος έγινε συνώνυμο της αναταραχής και του πολέμου και ξαναγύρισε στον μέσο όρο της μέσης Ανατολής.
               Μέσα στα άλλα έκρινε και η Σ. Αραβία ότι ως πολιτισμικός και οικονομικός ηγέτης των απανταχού μουσουλμάνων μπορεί να δικάζει έναν Λιβανέζο πολίτη για κάτι που έκανε ή δεν έκανε στην πατρίδα του.

               Για να μην τα πολυλογώ, και στα δικά μας με υγεία. Να τους χαιρόμαστε τους "πρόσφυγες" και να αρχίσουμε να ψάχνουμε για χώρα που θα δεχθεί εμάς ως πρόσφυγες.

               Comment


               • #30
                Originally posted by Lucas View Post
                Μιας και πιο πάνω αναφερθήκαμε στον Λίβανο, ας δούμε μήπως διαφαίνονται κάποιες αναλογίες με την Ελλάδα, δηλαδή πώς την πάτησε όταν αναγκάστηκε να γίνει χώρα υποδοχής προσφύγων.
                Πολυ ενδιαφερον το ποστ σου με το συσχετισμο Ελλαδας-Λιβανου (η επιλογη της χωρας με την οποια μας παρομοιαζεις λεει πολλα..πολυ περισσοτερα απο οσα φανταζεται κανεις.αλλα τελος παντων)
                Ο Λιβανος ειναι μια αραβικη χωρα με μικτο πληθυσμο,στην οποια οι Μαρωνιτες χριστιανοι (καθολικου δογματος) και οι οποιοι ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ για το ξεσπασμα του εμφυλιου ηταν η μειοψηφια. Χωρα υποδοχης προσφυγων ?! Μα οι παλαιστινιοι προσφυγες τη δεκαετια του 70 δεν ξεπερνουσαν το 10% ακομα και πριν τις μαζικες σφαγες στις οποιες προεβησαν οι "αθωοι" χριστιανοι με τη συνεργασια και πληρη υποστηριξη του Ισραηλ και του Σαρον.
                Καθε εμφυλιος πολεμος σχετιζεται με κινητρα βαθια ριζωμενα στη συλλογικη συνειδηση μιας χωρας ,ειδικα οταν περα απο θρησκευτικο μισος συνυπαρχουν πολιτικα κινητρα ,αντικρουομενα συμφεροντα αλλα και ξενοι δακτυλοι χωρων που εχουν καθε λογο να θελουν την αποσταθεροποιηση μιας ουτως η αλλως προβληματικης χωρας.                Originally posted by Lucas View Post
                Μετά τον Α' ΠΠ ο Λίβανος έφυγε από την οθωμανική διοίκηση και περιήλθε στην Γαλλική μέχρι τον Β' ΠΠ. Οι Γάλλοι απεχώρησαν το 1946 αφήνοντας ένα κράτος με δυτικές υποδομές, με μια πλειοψηφία χριστιανικού πληθυσμού (μαρονίτες, δρούσοι, ορθόδοξοι, καθολικοί) που ήξερε σαν ξένη γλώσσα τη γαλλική, το οποίο σύντομα μπήκε σε μια τροχιά ανάπτυξης και χαρακτηρίστηκε ως η "Ελβετία της Μ. Ανατολής". Δηλαδή μια όαση μέσα στην καφρίλα της Μ. Ανατολής και της Τουρκίας με εξαίρεση το Ισραήλ.
                1ο,μαλλον δε γνωριζεις οτι οι Δρουζοι (κι οχι δρουσοι οπως γραφεις) δεν ηταν με το μερος των Μαρωνιτων η των ορθοδοξων χριστιανων αλλα υποστηριζαν την παλαιστινιακη PLO και ηταν οπαδοι του παναραβισμου .
                Επισης ο εμφυλιος του '75-'90 δεν ηταν ο μονος στο Λιβανο , ειχε προηγηθει και ο πολεμος του 1860 που ηταν αιματηροτατος και μεταξυ χριστιανων (Δρουζοι-Μαρωνιτες)
                Αρα ολα αυτα αποδεικνυουν μια κριση που υπεβοσκε τουλαχιστον 100 χρονια πριν απο το ξεσπασμα του πολεμου πριν 3 δεκαετιες και που ηταν πολυ πιο πολυπλοκος σε κινητρα και επιπτωσεις.

                2ον,ηξεραν σα γλωσσα τη γαλλικη. Μπα ??? Αληθεια ? Η μιση υποσαχαρια Αφρικη μιλα απταστα γαλλικα σαν 2η γλωσσα τι σημαινει αυτο? Οτι εχουν ταχα δυτικες υποδομες? Δυτικη σκεψη? Τι απ'ολα αυτα?

                3ον,οσο για το χαρακτηρισμο του Λιβανου ως "Παρισι της Μεσης Ανατολης" (μπορει κ Ελβετια,δε θυμαμαι αν εχεις δικιο) βασει της γεωγραφιας δε μου λεει κατι εμενα. Επειδη κανουν σκι ? Η επειδη εχουν κλαμπ (τουρκομπαροκ αισθητικης) ? Ολοι οι Αραβες ειναι Αραβες ειτε χριστιανοι ειτε μουσουλμανοι,η νοοτροπια δεν αλλαζει.

                Γνωριζω πολλους Λιβανεζους και Αραβες απο διαφορες χωρες,διαφορων θρησκειων. Δεν εχω γνωρισει πιο αντιπαθητικο λαο απο τους Λιβανεζους χριστιανους,οι οποιοι συντηρητικοτατοι και με καμια διαφορα απο τους μουσουλμανους συμπατριωτες τους,νομιζουν οτι η χωρα τους κατα καποιο αλεξηγητο τροπο τους ανηκει "περισσοτερο" απο οτι στις αλλες πληθυσμιακες ομαδες. Οτι ειναι "πιο Λιβανεζοι" απο τους Λιβανεζους. Ασε το κομπλεξ που κουβαλανε και νομιζουν οτι ειναι Ευρωπαιοι και Γαλλοι (τοσο κιτς Γαλλοι δεν υπαρχουν) και οσο για το ειρωνικο χιουμορ τους ξεπερναν σε κακια και Εγγλεζο ακομα. Ειναι λιγο ασχετα ολα αυτα με το τοπικ αλλα καθολου ασημαντα. Γιατι το να γνωριζεις ενα λαο απο κοντα και αποι προσωπικη επαφη ειναι διαφορετικο απο το να ακους απο τριτους λαθος πληροφοριες και απο λιγα που εχεις διαβασει να βγαζεις ανοητα ρατσιστικα συμερασματα εκτος τοπου και χρονου.

                Originally posted by Lucas View Post
                Μετά τον πόλεμο του 1948 εγκαταστάθηκαν εκεί οι πρώτοι παλαιστίνιοι πρόσφυγες. Και λόγω της συνήθειάς τους να γεννοβολάνε αβέρτα αλλά και λόγω του ότι συνεχώς έρχονταν και άλλοι άραβες πρόσφυγες (προφανώς δηλώνοντας όλοι "παλαιστίνιοι" που δήθεν κινδυνεύει η ζωή τους, αλλά στην πράξη για μια καλύτερη ζωή) τα πράματα ανετράπησαν. Οι μουσουλμάνοι πρόσφυγες έγιναν πλειοψηφία και μαζί έφεραν και τα προβλήματά τους. Σύντομα ό Λίβανος έγινε βάση και ορμητήριο διαφόρων ένοπλων ομάδων, (ακόμα και Κούρδων), παρενέβη η Συρία, και φυσικά το Ισραήλ (που δεν έκατσε να ψάχνει τα ψιλά των ψηφισμάτων του ΟΗΕ) για να προστατεύσει τους πολίτες του. Έτσι ο Λίβανος έγινε συνώνυμο της αναταραχής και του πολέμου και ξαναγύρισε στον μέσο όρο της μέσης Ανατολής.
                Μέσα στα άλλα έκρινε και η Σ. Αραβία ότι ως πολιτισμικός και οικονομικός ηγέτης των απανταχού μουσουλμάνων μπορεί να δικάζει έναν Λιβανέζο πολίτη για κάτι που έκανε ή δεν έκανε στην πατρίδα του.

                Για να μην τα πολυλογώ, και στα δικά μας με υγεία. Να τους χαιρόμαστε τους "πρόσφυγες" και να αρχίσουμε να ψάχνουμε για χώρα που θα δεχθεί εμάς ως πρόσφυγες.

                Θα επρεπε να ντρεπεσαι. Αλλα εισαι τοσο φανερα αστοιχειωτος που δεν χρειαζεται να κανω τον κοπο να γραψω πολλα ακομα. Το Ισραηλ, γραφεις ,μπηκε να προστατεψει τους πολιτες του? Ετσι ονομαζεις εσυ την εισβολη -την ΠΑΡΑΝΟΜΗ εισβολη -μιας χωρας και ενος στρατου που επιτεθηκε σε αμαχους και επι 5 μερες επι 24 ωρες τη μερα χωρις διακοπη κατεσφαζε ολο τον αθωο πληθυσμο των δυο προσφυγικων καταυλισμων των παλαιστινιων? Για τη Σαμπρα και τη Σατιλα λεω που δε νομιζω να εχεις ακουσει κατι ουτε καν στα ντοκυμαντερ του αλλου αστοιχειωτου στο Alpha (Τασος Δουσης νομιζω λεγεται).
                Οκ λοιπον ,τοτε νομιμη η εισβολη στην Κυπρο, νομιμη η Τουρκια που μπηκε να προστατεψει την πλειοψηφια των κυπριων, δηλ. τους Τουρκοκυπριους και μπραβο της. Η αναλογια που κανεις ειναι ακριβως η ιδια.
                καλο θα ηταν να μιλησεις με καναν ντοπιο η να διαβασεις πολλα ,μα π ο λ λ α βιβιλια !!!

                Comment

                Μηνύματα

                Collapse

                Θέματα

                Collapse

                Working...
                X