Announcement

Collapse
No announcement yet.

ΜΕΡΙΚΑ ΑΘΟΡΥΒΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • ΜΕΡΙΚΑ ΑΘΟΡΥΒΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ

  loading...
  Είμαι Χριστιανός κι ως εκΆ τούτου δεν δύναμαι να είμαι Έλλην…….Γεννάδιος Σχολάριος
  Μετά…ήρθαν κάποιοι πιο …..σοφοί και είπαν ότι αυτά πάνε μαζί…..για να τα δούμε…
  Υπήρχε περίπτωση ο Αχιλλέας, ο Λεωνίδας και ο Μεγαλέξανδρος να προσκυνήσουν έναν μαραγκό από τη Βηθλεέμ; Υπήρχε περίπτωση ο Μεγαλέξανδρος να προσκυνήσει τα ιερά των Ιουδαίων θαμπωμένος από τον σπουδαίο πολιτισμό τους επειδή έτσι το θέλει ο Φλάβιος Ιώσηππος; Είναι τυχαίο που έγραψε για τον Ιησού ενώ κανένας άλλος ιστορικός δεν είπε κουβέντα γιΆ αυτόν τους δύο πρώτους αιώνες; Και το άλλο θείο πρόσωπο, ο Τυανέας που τον αναφέρουν αρκετοί, γιατί αποσιωπήθηκε; Τι απίστευτα ψεύδη μας έχουν πει….
  Θυμάστε τον Πατριάρχη Γεώργιο Γεννάδιο Σχολάριο; Τον Πατριάρχη, τον πριν και μετά της ¶λωσης. Αυτός που έκαψε δημόσια, τα έργα του Πλάτωνα και του Πλήθωνα. Οι Τούρκοι αμέσως μετά την ¶λωση, διατήρησαν τον Σχολάριο και έδωσαν στο Πατριαρχείο τον ηγετικό ρόλο των Ελλήνων επειδή τους βοήθησε να καταλάβουν το Βυζάντιο. Οι σφαγές κράτησαν τρεις μέρες ενώ δεν πειράχτηκαν καθόλου το Πατριαρχείο, η Εβραϊκή και η Φράγκικη συνοικία. Γιατί άραγε; Καθώς ο Μωάμεθ ετοιμαζόταν μέρες για να εισβάλει στην Πόλη, εκείνοι μέσα στην Πόλη τσακώνονταν για το αν οι άγγελοι είναι αρσενικού ή θηλυκού γένους (όπως αναφέρει ο Γεώργιος Φραντζής, ο μέγας ιστορικός της άλωσης στο έργο του «το χρονικό της ¶λωσης»). …… και τώρα θα μου πείτε: αν υπήρξαν κάποιοι τρελοί φανατικοί χριστιανοί, δε φταίει ο Χριστός και ο Χριστιανισμός. Ναι .. και βέβαια δε φταίει ο Χριστός. ¶λλο Χριστός κι άλλο Χριστιανισμός…… είναι δύο ξένα πράγματα αν δεν το έχετε καταλάβει. Και συνεχίζετε παρακάτω: δε φταίει η εκκλησία αν οι παπάδες διαφθάρηκαν. Ωραία λοιπόν…να ρωτήσω κάτι εγώ ο χαζός; Αν πάτε στο κομμωτήριο όμως και σας κουρέψουν χάλια, δεν θα ξαναπάτε σε αυτό το κομμωτήριο. Γιατί; Το κομμωτήριο τι φταίει; Η κομμώτρια σας κούρεψε χάλια. ….. Είδατε λοιπόν που μπερδέψατε τα μπούτια σας; Έχετε 2 μέτρα και 2 σταθμά κατά το δοκούν. Δεν σας μαλώνω, απλά ξεχάστε ότι νομίζατε μέχρι σήμερα και αρχίστε να σκέφτεστε από το μηδέν. (αυτό ήταν παρένθεση….. ας συνεχίσουμε)
  Ο άλλος πατριάρχης, ο Γρηγόριος Ε΄ απαγόρευσε στους Έλληνες να βαφτίζουν τα παιδιά τους με αρχαιοελληνικά ονόματα γιατί αυτό ενοχλούσε το Σουλτάνο. Το 1819 αφόρισε τα μαθηματικά ως σατανικά εργαλεία. Το 1821 αφόρισε την επανάσταση βρίζοντας με απίστευτα λόγια τους πρωτεργάτες της. Σε μία επιστολή που έγραψε στον πατριάρχη Ιεροσολύμων έλεγε: «Η θεία πρόνοια και ο θεός των χριστιανών, έστειλε το Σουλτάνο να μας λυτρώσει από τα βάσανά μας ώστε να ζούμε ευδαίμονες». Στον 12ο τόμο της ιστορίας του ελληνικού έθνους ο Κοραής απαντά: «Για το θεό, μην ακούτε αυτά που λέει ο πατριάρχης στις μητροπόλεις». Και συνεχίζει σε άλλο κείμενο: «Ταλαίπωρη Ελλάδα, δε σηκώθηκες από τον τάφο σου. Απλώς άλλαξες τάφο, από τον τουρκικό στον χριστιανικό». Κυνηγήθηκε κι αυτός, όπως ο Μεθόδιος Ανθρακίτης, ο Βενιαμίν Λέσβιος κι ο κληρικός Ευγένιος Βούλγαρης.
  Χειρότερη μεταχείριση από όλους είχε εκείνη την περίοδο ο φιλόσοφος Θεόφιλος Καΐρης. Αυτός κατάλαβε γρήγορα το ανθελληνικό πρόσωπο της χριστιανικής εκκλησίας και θέλησε να την μεταρρυθμίσει εκ θεμελίων αλλάζοντας όλο το λειτουργικό καταστατικό. Ονόμασε τη νέα θρησκεία θεοσοφία και θεοσέβεια, πρότεινε άλλον τύπο ναού με άλλα ιερά κείμενα από αξιώματα αρχαίων φιλοσόφων με βάση την αρετή. (κάτι παρόμοιο με αυτό που πήγε να κάνει ο Πλήθωνας). Μάζεψε και όλα τα ορφανά της Σάμου και άνοιξε ορφανοτροφείο με δικά του έξοδα εκποιώντας περιουσιακά του στοιχεία. Στην Ευρώπη είχε πολύτιμες επαφές με όλους τους τότε εκπρόσωπους του ευρωπαϊκού διαφωτισμού. Η εκκλησία του έκανε απίστευτο πόλεμο. Κυνηγήθηκε, φυλακίστηκε και βασανίστηκε για να αναιρέσει αυτά που πίστευε. Πέθανε σε ένα υγρό κελί στη Σύρο. Τα έργα του κάηκαν και το σώμα του για να μην αγιοποιηθεί, κάποιοι το ξέθαψαν και το γέμισαν ασβέστη για να μη μείνει τίποτα. Το ορφανοτροφείο του έκλεισε και τα παιδιά πετάχτηκαν στο δρόμο. Μετά από μερικές μέρες το δικαστήριο τον ……αθώωσε. Σας θυμίζει τίποτα όλο αυτό;….
  Το 1805 ο πατριάρχης Καλλίνικος αφόρισε τους Έλληνες κλέφτες οι οποίοι σφάχτηκαν κυνηγημένοι από Έλληνες περισσότερο. Ο δεσπότης Πορφύριος της ¶ρτας, αφόρισε τους Σουλιώτες και στρατολόγησε μισθοφόρους εναντίον τους. Αργότερα η εκκλησία σκέφτηκε να πλάσει το παραμύθι με την ευλογία των όπλων στην αγία Λαύρα από τον Π.Π. Γερμανό. Το γεγονός αυτό το οποίο δεν αναφέρει ούτε ο ίδιος ο Π.Π. Γερμανός στα απομνημονεύματά του, πρώτος ξεσκέπασε ως ψευδές ο μετέπειτα πολιτικός Σπύρος Τρικούπης σε ομιλία του.
  Είμαστε απόγονοι του υιού του Δευκαλίωνα Έλληνος κι όχι του Αβραάμ. Είχαμε αρχαίους θεούς κι όχι Ιουδαίους ψευδοπροφήτες. Οι θεοί μας ποτέ δε μας διέταζαν να καταστρέψουμε τον πολιτισμό των άλλων θρησκειών, ούτε να κάψουμε τα βιβλία τους ούτε να βασανίσουμε φιλόσοφους ούτε να βεβηλώσουμε έργα τέχνης ούτε να αγιοποιήσουμε δολοφόνους. Ποτέ δεν υβρίσαμε αλλόθρησκους ούτε σχεδιάζαμε αιρέσεις μέσα τους. Οι θεοί μας δεν χώρισαν τους ανθρώπους σε εκλεκτούς και μη, δεν υπαγόρευσαν στους λαούς να αλληλοεξοντώνονται για χάρη τους. Οι Έλληνες ποτέ δεν επέβαλαν τη θρησκεία τους στους ηττημένους. Κανένα ξένο ιερό δε βεβήλωσε ο Αλέξανδρος ούτε υποχρέωσε κανέναν να προσκυνά το Δία. Μόνο στις εβραιοχριστιανικές θρησκείες υπάρχει η ποιοτική διαβάθμιση των λαών σε εκλεκτούς και μη, ανάλογα με την πίστη τους.
  Ερευνάμε τάχα όσα νομίζουμε ότι κατανοούμε κι ότι παραλάβαμε ιστορικά ως αξιόπιστο. Το μόνο που δεν αμφισβητεί κανείς ανοικτά είναι οι θρησκείες. Τα καρκινώματα του πλανήτη και η βάση κάθε διαφθοράς. Οι ίδιοι που στήσανε τις θρησκείες, στήσανε και τα τραπεζικά καρτέλ (κοίτα ναΐτες ιππότες), ποτέ δεν φορολογήθηκαν για κάτι, έλεγχαν τις μάζες κατά το δοκούν και τάζανε μεταθανάτιους παραδείσους. Καμία θρησκεία δεν ασχολήθηκε σοβαρά με το καθαυτό ζήτημα του θεού όπως κάνει η φιλοσοφία. Ο θεός, είναι πιο εύλογο να πούμε ότι συνίσταται σε μια άπειρη μαθηματική αρχή που δίνει τάξη στο χάος και χάος στην τάξη προκειμένου να μη διαταραχτεί κάθε φορά η ευρύτερη ισορροπία των αντιθέτων δυνάμεων του σύμπαντος. Δεν είναι δημιουργός, ελέγχει δεν παρεμβάλλεται. Δημιουργός και δημιουργία είναι ένα. Κανείς δεν έφτιαξε κανέναν, όλα υπήρχαν πάντα και ανακυκλώνονται στα πάντα. Δεν υπάρχουν ενοχές και κατατάξεις. Ο καθένας έχει την ευθύνη της δικής του ύπαρξης.
  Ο Απολλώνιος κήρυττε πως: «ο Θεός δεν έχει την ανάγκη της πίστης των ανθρώπων, ούτε εμπλέκεται με ασήμαντα πράγματα. Ο παρόν κόσμος είναι μια φυλακή αυταπάτης από την οποία πρέπει να ελευθερωθεί η ψυχή του ανθρώπου ώστε να ανέλθει πορεία. Κάθε ον οφείλει να αναλάβει την ευθύνη για την δική του ύπαρξη». Υπάρχει και η σωζόμενη επιστολή του Απολλώνιου προς τον Ρωμαίο Βαλέριο για το θάνατο του γιου του Ρωμαίου: «Δεν υπάρχει ούτε γένεση ούτε θάνατος παρά μόνο φαινομενικά. Απλά, πότε η φύση γίνεται ουσία και πότε η ουσία φύση, περιοδικά, κι αυτό μας κάνει να λέμε πότε το ένα ζωή και πότε το άλλο θάνατο. Τίποτα δε γεννιέται ούτε φθείρεται παρά μόνο γίνεται μια ορατό και μια αόρατο στα φτωχά μάτια μας από την αλλαγή της πύκνωσης της ύλης και της ουσίας κατά την κίνηση και την στάση. Πάντα θα μεταβάλλεται το όλον στα μέρη και τα μέρη στο όλον λόγω της ενότητας του παντός».
  Οι θρησκείες έχουν πείσει τους πιστούς ότι υπάρχει ένα αόρατο πρόσωπο στον ουρανό που παρακολουθεί καθημερινά όσα κάνουμε ή σκεφτόμαστε να κάνουμε όλοι μας. Έδωσε μια λίστα με επιταγές και όποιος δεν τις τηρεί, τότε μετά θάνατον θα καίγεται σε αιώνια βασανιστήρια. Όποιος την τηρήσει θα απολαμβάνει μια αιώνια μακαριότητα σε έναν κήπο είτε μαζί με αγίους είτε μαζί με παρθένες και πιλάφια. Όμως μην τον παρεξηγείτε…. Είναι ένα ευγενικό πρόσωπο γεμάτο αγάπη και καλοσύνη, αν δεν διαφωνήσεις με τους επίγειους εκπροσώπους του. Οι ιερείς του είναι ορισμένοι ως πρέσβεις καλής θελήσεως, γιΆ αυτό μην τολμήσει κανείς να διαφωνήσει μαζί τους…. Ο θεός θα τον κάψει…..
  Τι σύμπτωση κι αυτή! Ο Διόνυσος των Ελλήνων, ο Ώρος των Αιγυπτίων, ο ¶ττις της Φρυγίας, ο Κρίσνα της Ινδίας και ο Μίθρα της Περσίας….. γεννήθηκαν όλοι από παρθένες στις 25 του Δεκέμβρη προαναγγελλόμενοι από σοφούς κι από ένα λαμπρό αστέρι. Είχαν όλοι μαθητές, στα δώδεκά τους άρχισαν να κηρύττουν, κάνανε θαύματα, βαφτίστηκαν όλοι 30 χρονών, σταυρώθηκαν, πέθαναν για 3 μέρες κι αναστήθηκαν. Το σώμα τους ουδέποτε βρέθηκε. Ναι, όπως το ακούτε… όλοι μαζί οι Σωτήρες αυτά τα κοινά είχαν κι ας ήταν πρόσωπα διαφορετικών λαών και εποχών. Οι αρχιμάγειροι των ευαγγελίων τους ιδρύανε φαίνεται θρησκείες μαϊμούδες, αντιγράφοντας το καταστατικό από τις προηγούμενες, οι φουκαράδες δεν ήξεραν ούτε να αυτοσχεδιάσουν …..
  Με αυτόν τον τρόπο κρατάνε τους πιστούς οι θρησκείες. Όποιος συμμορφωθεί και δε φέρει αντίρρηση θα απολαύσει μετά θάνατον ένα καταπράσινο θεϊκό κήπο με μαυροφορεμένους βλοσυρούς δεσπότες να απολαμβάνουν τη μακάρια μοναξιά τους παίζοντας άρπες δίπλα σε αγγέλους. Όλες οι Αγίες παρθένες ...φυσικά. Στο ιερό τους δεν έβαζαν τις γυναίκες ως ακάθαρτες… μόνο στρουμπουλά κι αφράτα αγοράκια…επιτρέπονται.
  Κι έτσι, οι χαρούμενοι, δυναμικοί, γελαστοί κι αμαρτωλοί θεοί του Ολύμπου, αντικαταστάθηκαν από μοχθηρά κι εκδικητικά ξενόφερτα είδωλα γεμάτα αλαζονεία και σεξουαλικές διαστροφές. Κάθε τι ελληνικό βαφτίστηκε ειδωλολατρικό. Οι αρχαίοι δεν πίστευαν στις πέτρες και στα μάρμαρα ούτε τα κόβανε κομματάκια για να φτιάξουν φυλακτά και να τα πουλήσουν ξόρκια για το κακό που παραμονεύει στην άβυσσο. Στα ιερά τους κείμενα δεν βρίζανε την πατρίδα των προγόνων τους ούτε καταράσσονταν στις λειτουργίες το παρελθόν τους (κοίτα Κυριακή της ορθοδοξίας). Η αρχαία Ελλάδα έστω με αυτό το πολυτάραχο πάνθεον μεγαλούργησε σε επιστήμη, φιλοσοφία και τέχνη, έγινε ο φωτοδότης κάθε μετέπειτα πολιτισμού. Οι άλλες θρησκείες τι καλό κατάφεραν; Έναν ωκεανό αίματος μόνο. Τα αίσχη τους δεν έχουν τέλος.
  Οι εξΆ εβραιοχριστιανών ορμώμενες, ορδές των βαρβάρων υπό τον Αλάριχο, αν θυμάστε, διέλυαν κάθε αρχαίο ναό εκΆ θεμελίων με τις ευλογίες του Πατριαρχείου φυσικά. Έτσι διαχρονικά, οι εβραιοχριστιανοί επέβαλλαν μια θρησκεία με βάση τον σκοταδισμό και τα βασανιστήρια και αντιστρέφοντας τα γεγονότα ότι τάχα αυτοί κυνηγήθηκαν από τους Ρωμαίους. Ότι κυνήγι υπέστησαν ήταν δικό τους σχέδιο όπως μετέπειτα με το γνωστό φιάσκο του ολοκαυτώματος των Εβραίων από τους Ναζί υπό τον Γερμανοεβραίο ¶ιχμαν. Το Βυζάντιο, ορθά θεωρούν μερικοί, ταφόπλακα του Ελληνισμού. Ο Ιουστινιάνειος κώδικας τελειώνει με τη φράση: «Ταύτα πάντα θεσπίζονται για τους μυσαρούς και αλητήριους Έλληνες». Ναι …καλά ακούσατε. Αυτός που έχτισε την Αγιά-Σοφιά, τον πήρε ο πόνος για τη σοφία του θεού και δωροδοκούσε συνέχεια τους βαρβάρους να μην επιτεθούν στην πόλη αλλά να εκθεμελιώνουν τα αρχαιοελληνικά μνημεία.
  Η γνώση δε γεννά θρησκείες. Τις αμφισβητεί. Η άγνοια και ο φόβος γεννούν θρησκείες και τις βοηθούν να κυριαρχήσουν με ενοχοποιήσεις, εκτελέσεις, μοιρολατρίες, αφορισμούς και ύβρεις. Τα πέντε έκτα της γης πεινούν, δυστυχούν, αρρωσταίνουν κι εξοντώνονται. Το υπόλοιπο έκτο έχει κορέσει την αδηφαγία του, ιδρύει δημοκρατίες, πανεπιστήμια και μοιράζει διδακτορικά για να διακοσμήσει το κενό του. Οι ιερείς των θρησκειών κάθονται μέσα σε ένα γυάλινο κάστρο, ευλογούν τα γένια τους, μοιράζουν αβρότητες, δεν πληρώνουν τίποτα, εισπράττουν την αφρόκρεμα, κάθονται σε ένα θρόνο, ενδόμυχα δεν πιστεύουν σε κανένα θεό, διαχέουν ελπίδες, κάνουν τεράστια στομάχια και κυνηγούν αφράτα αγοράκια. Ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός τους σε όλα αυτά; Αυτός που τρέμει και η παγκοσμιοποίηση: το αρχαίο ελληνικό πνεύμα. Ο Νίτσε το είχε εντοπίσει εύστοχα λέγοντας: «Όσες φορές προσπάθησαν οι δυτικοευρωπαίοι να αποσυνδέσουν κάθε τι από το αρχαιοελληνικό στοιχείο, το μόνο που κατάφερναν ήταν να φτιάξουν μια φτηνή καρικατούρα. Έτσι αναγκαστικά ξαναγύρναγαν με μίσος στο ελληνικό στοιχείο ψάχνοντας για νέο κώνειο. Με αυτό τον τρόπο οι άνθρωποι συνεχίζουν να νιώθουν ντροπή και φόβο για τους Έλληνες, οι οποίοι αρκετές φορές φτάνουν στο χείλος του γκρεμού αλλά ξεπηδούν πάντα από την άβυσσο με Αχίλλειο πήδημα…..» (η Γένεση της Τραγωδίας, κεφ.XV, 1872).
  Λέτε γιΆ αυτό να μην μας συμπαθούν οι πανίσχυροι διεθνείς τραπεζίτες; Μας μισούν όπως ο σκύλος τον εκπαιδευτή του, που προσπαθώντας να τον εξανθρωπίσει, τον ταλαιπωρεί πέρα από τη συνήθη μιζέρια του. ΓιΆ αυτό ο κύριος Κίσινγκερ τον Σεπτέμβριο του 1994 μιλώντας σε ξενοδοχείο της Ουάσιγκτον σε τελετή βράβευσής του ενώπιον κορυφαίων στρατιωτικών, πολιτικών και επιχειρηματικών παραγόντων της Αμερικανικής ελίτ, περίγραψε με την ίδια ωμότητα του Μέτερνιχ το "φαινόμενο Έλληνας" και τους τρόπους ...αντιμετώπισής του: «Ο λαός των Γραικών είναι αναρχικός και δύσκολος να τιθασευτεί. Γι' αυτό πρέπει να τον χτυπήσουμε βαθιά στις πολιτιστικές του ρίζες. Τότε ίσως αναγκασθεί να συμμορφωθεί. Εννοώ να πλήξουμε τη γλώσσα του, την θρησκεία του, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε την δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει, ώστε να μην μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή την νευραλγική περιοχή στρατηγικής σημασίας για μας»
  Ο Μέτερνιχ τότε, για όσους θυμούνται, δεν δίσταζε να πει με κυνισμό ότι: «Η Ελλάδα είναι λέμβος άνευ εδάφους και πηδαλίου -πέρα απ' τα ανατολικά μας σύνορα. 300 ή 400 χιλιάδες κρεμασμένοι, στραγγαλισμένοι, παλουκωμένοι δεν σημαίνει τίποτα για μας. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες πνίξαμε δύο επαναστάσεις, στη Νεάπολη και στο Πεδεμόντιο. Ας ελπίσουμε ότι και η κρίση στην Ανατολή δεν θα 'χει καλύτερη τύχη. Οι Έλληνες είναι επικίνδυνος λαός, η επανάστασή τους πρέπει να συντριφτεί» (Κ. Σιμόπουλος, «Ξενοκρατία, Μισελληνισμός και Υποτέλεια», σελ. 400).
  Τι συμβαίνει λοιπόν με την Ελλάδα; Ποιο είναι το πρόβλημά τους; Αν μισούν τόσο τον εξανθρωπισμό και την πολιτισμικότητα ας κάθονταν στις σπηλιές. Κανείς δεν τους εξανάγκασε να βγουν. Τουλάχιστον, ο Φρίντριχ Φον Σίλλερ ήταν πιο ειλικρινής, αν και πικραμένος όταν είπε: «Καταραμένε Έλληνα, τα βρήκες όλα, φιλοσοφία, γεωμετρία, φυσική, αστρονομία, τίποτα δεν άφησες για εμάς». Δεν κάνουμε διαφήμιση αλλά ούτε κι έκπτωση σε αυτό που λέγεται Ελλάδα. Αλλά δεν θα αποσιωπήσουμε κιόλας εκείνο που μας αναλογεί.
  Τώρα τι αισθάνεστε; Έλληνες ή Χριστιανοί; Η επιλογή δική σας. Η ευθύνη για όσα έγραψα…δική μου.

 • #2
  ΓιΆ αυτό ο κύριος Κίσινγκερ τον Σεπτέμβριο του 1994 μιλώντας σε ξενοδοχείο της Ουάσιγκτον σε τελετή βράβευσής του ενώπιον κορυφαίων στρατιωτικών, πολιτικών και επιχειρηματικών παραγόντων της Αμερικανικής ελίτ, περίγραψε με την ίδια ωμότητα του Μέτερνιχ το "φαινόμενο Έλληνας" και τους τρόπους ...αντιμετώπισής του: «Ο λαός των Γραικών είναι αναρχικός και δύσκολος να τιθασευτεί. Γι' αυτό πρέπει να τον χτυπήσουμε βαθιά στις πολιτιστικές του ρίζες. Τότε ίσως αναγκασθεί να συμμορφωθεί. Εννοώ να πλήξουμε τη γλώσσα του, την θρησκεία του, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε την δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει, ώστε να μην μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή την νευραλγική περιοχή στρατηγικής σημασίας για μας»
  μουφα, ποτε δεν ειπωθηκε αγαπητε

  Comment


  • #3
   Ψαξε λιγο καπου στο 1050.

   Που να εισαι χρηστρια Ματιολα να βαλεις τα πραγματα στη θεση τους

   Comment


   • #4
    Έτσι ειπώθηκε από την αγγλόγλωσση τουρκική εφημερίδα «Turkish Daily News» της 17/2/97 ...... ότι τάχα ο ίδιος διέψευσε κάτι τέτοιο. Το κακό συνεχίζεται, όταν π. Γεώργιος Μεταλληνός, προσκαλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή το 2003, δήλωσε ότι όχι μόνο υπάρχει η δήλωση Κίσινγκερ, αλλά και την άκουσε ο ίδιος με τΆ αυτιά του (αυτήκοος, που λέμε). Τον Σεπτέμβριο του 1974, διηγείται, άκουσε τον Παύλο Μπακογιάννη στην ελληνική του εκπομπή από το Μόναχο (όχι τη Ντόιτσε Βέλε) να αναφέρει ότι ο Κίσινγκερ την προηγούμενη μέρα είχε πει αυτά κι αυτά στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Νέας Υόρκης (σ.σ.: Ίσως να με απατά και η μνήμη μου, αλλά ο π. Μεταλληνός σε άλλη συνέντευξη, πιο πρόσφατη, δήλωσε ότι ήταν παρών στο ακροατήριο του Κίσινγκερ όταν εκστόμισε αυτή τη δήλωση). Η μαρτυρία του όμως, όπως και να έχει, μάλλον αποδυναμώνει την αληθοφάνεια του μύθου. Διότι όταν ο ένας λέει 1973, ο άλλος 1974 και ο άλλος 1994, το συμπέρασμα είναι ή ότι ο Κίσινγκερ έβγαινε συνέχεια και έκανε άγαρμπες δηλώσεις (και καλά, το τρις εξαμαρτείν;) ή ότι και η πιο καλοπροαίρετη μνήμη ξεγελιέται –αν και όλοι οι εμπλεκόμενοι, δεν μπορούν να θεωρηθούν καλοπροαίρετοι.
    Θα πρέπει να σημειωθεί εδώ, ότι ο π. Μεταλληνός δεν είναι ο μοναδικός που δηλώνει αυτήκοος μάρτυρας. Υπάρχουν και άλλοι που ισχυρίζονται ότι άκουσαν τη δήλωση απ' το ραδιόφωνο. Κοινό σημείο όλων; Κανένας δεν άκουσε με τ' αφτιά του τον Κίσινγκερ να κάνει την περιβόητη δήλωση. Όλοι την άκουσαν μέσω κάποιου/ας εκφωνητή/ήτριας κάποιων ραδιοφωνικών εκπομπών. Κι όπως είναι λογικό, οι περισσότεροι δηλώνουν διαφορετική ημερομηνία ακρόασης.

    Το «τελειωτικό(;) χτύπημα» έρχεται από την διαδικτυακή κοινότητα του περιοδικού «Ρεσάλτο», όταν ο ιδιοκτήτης του (Θύμιος Παπανικολάου) δημοσιεύει (με το ψευδώνυμο «Ροβεσπιέρος») το «πρωτότυπο» κείμενο της δήλωσης Κίσινγκερ στην αγγλική γλώσσα, το οποίο «ανακάλυψε ένας φίλος» του «ψάχνοντας τα παλιά αρχεία του»:
    The Greek people are anarchic and difficult to tame. For this reason we must strike deep into their cultural roots: Perhaps then we can force them to conform. I mean, of course, to strike at their language, their religion, their cultural and historical reserves, so that we can neutralize their ability to develop, to distinguish themselves, or to prevail; thereby removing them as an obstacle to our strategically vital plans in the Balkans, the Mediterranean, and the Middle East.
    Μολονότι ο Χένρι Κίσινγκερ σε συνέντευξη του, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «The Harvard International Journal of Press Politics» («To Βήμα», 21/9/97), παραδέχεται ότι μπορεί να έχει πει ως υπουργός Εξωτερικών ψέματα, πράγμα που, όπως λέει, δεν τον ενοχλεί, και μολονότι στο Βιβλίο του «Διπλωματία» (ελληνική μετάφραση από τις εκδόσεις Λιβάνη) διατυπώνει γενικότερες απόψεις, που δεν απέχουν και πολύ από τις προκύπτουσες από το επίμαχο κείμενο αντιλήψεις του. Ωστόσο, το γεγονός ότι η δήλωση Κίσινγκερ ίσως και να μην έγινε ποτέ, δεν απαλλάσσει τον παλαίμαχο πλέον διπλωμάτη από τις βαριές ευθύνες του για την δεξιοτεχνική προώθηση των συμφερόντων της Αμερικανικής υπερδύναμης τόσο στη γειτονιά μας όσο και στον υπόλοιπο πλανήτη, καθόσον έχει πει κι άλλες φορές αρνητικά σχόλια για την Ελλάδα, όπως είπε χαρέκακα πρόσφτα ότι το 2019 δεν θα υπάρχει Ελλάδα και τίποτα Ελληνικό.
    Τον έχω ικανό λοιπόν να το είπε όπως έχουν ειπωθεί κατά καιρούς και χειρότερα για την Ελλάδα.

    Comment


    • #5
     μας λες οτι οι χριστιανοι,οι παπαδες κτλ εκαναν αυτο,εκαναν το αλλο κατα την επανασταση μπλα μπλα
     δεν μας λες ομως οι δωδεκαθειστες τι εκαναν στην επανασταση?

     Comment


     • #6
      Και ποιος σου είπε ότι εγώ υποστηρίζω τους δωδεκαθεϊστές; Τι με πέρασες; Που κολλάει αυτό; Μήπως είσαι τίποτα θεούσα, αριστεριστής ή τυχοδιώκτης; Δεν με ενδιαφέρουν οι δωδεκαθεϊστές, ούτε απαλλάσσονται οι χριστιανοί από αυτό. Βρε τι πάθατε; Διαφωνείτε κατ' επάγγελμα; Πείτε κάτι να ακούσω και εγω κι αφήστε τις τυχάρπαστες σπόντες.

      Comment


      • #7
       μα εσυ το γραφεις παραπανω οτι ειμαστε απογονοι του δευκαλιωνος ,ειχαμε αρχαιους θεους κτλ και γενικα η φρασεολογια σου σε δωδεκαθειστη παραπεμπει

       Comment


       • #8
        Originally posted by EXELSIOR View Post

        Είμαστε απόγονοι του υιού του Δευκαλίωνα Έλληνος κι όχι του Αβραάμ. Είχαμε αρχαίους θεούς κι όχι Ιουδαίους ψευδοπροφήτες. Οι θεοί μας ποτέ δε μας διέταζαν να καταστρέψουμε τον πολιτισμό των άλλων θρησκειών, ούτε να κάψουμε τα βιβλία τους ούτε να βασανίσουμε φιλόσοφους ούτε να βεβηλώσουμε έργα τέχνης ούτε να αγιοποιήσουμε δολοφόνους. Ποτέ δεν υβρίσαμε αλλόθρησκους ούτε σχεδιάζαμε αιρέσεις μέσα τους. Οι θεοί μας δεν χώρισαν τους ανθρώπους σε εκλεκτούς και μη, δεν υπαγόρευσαν στους λαούς να αλληλοεξοντώνονται για χάρη τους. Οι Έλληνες ποτέ δεν επέβαλαν τη θρησκεία τους στους ηττημένους. Κανένα ξένο ιερό δε βεβήλωσε ο Αλέξανδρος ούτε υποχρέωσε κανέναν να προσκυνά το Δία. Μόνο στις εβραιοχριστιανικές θρησκείες υπάρχει η ποιοτική διαβάθμιση των λαών σε εκλεκτούς και μη, ανάλογα με την πίστη τους.

        Ο Απολλώνιος κήρυττε πως: «ο Θεός δεν έχει την ανάγκη της πίστης των ανθρώπων, ούτε εμπλέκεται με ασήμαντα πράγματα. Ο παρόν κόσμος είναι μια φυλακή αυταπάτης από την οποία πρέπει να ελευθερωθεί η ψυχή του ανθρώπου ώστε να ανέλθει πορεία. Κάθε ον οφείλει να αναλάβει την ευθύνη για την δική του ύπαρξη». Υπάρχει και η σωζόμενη επιστολή του Απολλώνιου προς τον Ρωμαίο Βαλέριο για το θάνατο του γιου του Ρωμαίου: «Δεν υπάρχει ούτε γένεση ούτε θάνατος παρά μόνο φαινομενικά. Απλά, πότε η φύση γίνεται ουσία και πότε η ουσία φύση, περιοδικά, κι αυτό μας κάνει να λέμε πότε το ένα ζωή και πότε το άλλο θάνατο. Τίποτα δε γεννιέται ούτε φθείρεται παρά μόνο γίνεται μια ορατό και μια αόρατο στα φτωχά μάτια μας από την αλλαγή της πύκνωσης της ύλης και της ουσίας κατά την κίνηση και την στάση. Πάντα θα μεταβάλλεται το όλον στα μέρη και τα μέρη στο όλον λόγω της ενότητας του παντός».        τα παραπανω οπως και πολλα αλλα σαφως παραπεμπουν σε δωδεκαθειστη

        Comment


        • #9
         και αυτο που σου ειπα πριν με χιουμορ ειναι οτι αφου κατηγορεις τον χριστιανισμο για την σταση του κατα την ελληνικη επανασταση πρεπει να μας πεις και τι σταση ειχε ο δωδεκαθεισμος κατα την ελληνικη επανασταση ωστε να συγκρινουμε

         Comment


         • #10
          εαν δεν υπηρχε Χριστιανισμος δεν θα υπηρχε επανασταση. Οι Ελληνες που δεν ηταν Χριστιανοι εκεινη την περιοδο εχουν ονομα.
          τους λεμε Τουρκους

          Comment


          • #11
           Originally posted by EXELSIOR View Post
           Τι σύμπτωση κι αυτή! Ο Διόνυσος των Ελλήνων, ο Ώρος των Αιγυπτίων, ο ¶ττις της Φρυγίας, ο Κρίσνα της Ινδίας και ο Μίθρα της Περσίας….. γεννήθηκαν όλοι από παρθένες στις 25 του Δεκέμβρη προαναγγελλόμενοι από σοφούς κι από ένα λαμπρό αστέρι. Είχαν όλοι μαθητές, στα δώδεκά τους άρχισαν να κηρύττουν, κάνανε θαύματα, βαφτίστηκαν όλοι 30 χρονών, σταυρώθηκαν, πέθαναν για 3 μέρες κι αναστήθηκαν. Το σώμα τους ουδέποτε βρέθηκε. Ναι, όπως το ακούτε… όλοι μαζί οι Σωτήρες αυτά τα κοινά είχαν κι ας ήταν πρόσωπα διαφορετικών λαών και εποχών. Οι αρχιμάγειροι των ευαγγελίων τους ιδρύανε φαίνεται θρησκείες μαϊμούδες, αντιγράφοντας το καταστατικό από τις προηγούμενες, οι φουκαράδες δεν ήξεραν ούτε να αυτοσχεδιάσουν
           Ο Χριστος δεν γεννηθηκε στις 25 του δεκεμβρη ασχετα αν γιορταζεται τοτε απο οπου φυσικα και γινεται για εμπορικους λογους και φυσικα το σωμα του υπαρχει αλλα το που βρισκεται αυτο ειναι ενα αλλο θεμα.
           Originally posted by EXELSIOR View Post
           Κι έτσι, οι χαρούμενοι, δυναμικοί, γελαστοί κι αμαρτωλοί θεοί του Ολύμπου, αντικαταστάθηκαν από μοχθηρά κι εκδικητικά ξενόφερτα είδωλα γεμάτα αλαζονεία και σεξουαλικές διαστροφές.
           Οι θεοι του Ολυμπου δεν ειναι αγιοι αν εξαιρεσουμε οτι η αιμομιξια ηταν τροπος ζωης γι αυτους υπαρχει και η τιτανομαχια ο μεγαλυτερος πολεμος κι ο ποιο καταστροφικος μεταξυ θεων κανεις ως τωρα πολεμος δεν εχει φτασει στις καταστροφες αυτου του πολεμου.

           Comment


           • #12
            Τώρα υποτίθεται ότι πρέπει να απαντήσω σε όλα αυτά;
            Όταν λέω ότι είχαμε δικούς μας θεούς και δεν χρειαζόταν να τους ανταλλάξουμε με εβραϊκά φαντάσματα, αυτό δε με κάνει δωδεκαθεϊστή. Χεσμένους τους έχω όλους. Θέλω να πω ότι από τη μία πλάνη πέσαμε στη χειρότερη. Οι θρησκείες εξάλλου δεν έχουν σχέση με την φιλοσοφική έννοια του θεού. Είναι κατασκευάσματα των ισχυρών και των μοχθηρών να επικρατήσουν στους αδαείς, όπως και έγινε.
            Οι αρχαίοι θεοί, χωρίς να τους ενστερνίζομαι, δεν είχαν την έννοια του χριστιανικού θεού, αν και είχαν μιλήσει κάποιοι φιλόσοφοι για τον έναν θεό, αλλά όχι τον χριστιανικό και το πλήρωσαν αυτό.

            Οι αρχαίοι θεοί δεν ήσαν ακριβώς θεοί.....ήσαν αληθινά πρόσωπα της 10ης χιλιετίας π.Χ. που μεσουράνησαν και μεγαλοπρέπησαν τόσο πολύ ώστε οι επόμενες γενεές τους είχαν ως θεούς. Ήταν το χρυσούν γένος κατά τον Ησίοδο - για όσους γνωρίζουν. Ήταν όμως άνθρωποι με πάθη και λάθη, υπήρξαν "θεοί" κουτσοί, άσχημοι, μοιχοί, ζηλόφθονοι κτλ... είχαν όμως άλλα ηρωικά και πολεμικά κατορθώματα και τρομερές υπερκατασκευές και μυστικά τεχνολογίας που ανακούφιζαν ή τιμωρούσαν τους αδυνάτους κατά το δοκούν. Είναι δυνατόν να υπάρχει θεός να είναι κουτσός; (για παράδειγμα ο Ήφαιστος" πως ως θεός να μην μπορεί να γιατρέψει το πόδι του; Δεν καταλαβαίνετε λοιπόν ότι ήσαν άνθρωποι κατά αλληγορία;)
            Οι Χριστιανοί στη συνέχεια αντέγραψαν πολλά από αυτούς και φτιάξανε ολόκληρη θρησκεία. Τους ονόμασαν μάλιστα αιρετικούς και ειδωλολάτρες. Μα, αιρετικός είναι αυτός που αποκλίνει από την προϋπάρχουσα θρησκεία κι όχι αυτός που έπεται. Οι αρχαίοι ποτέ δεν έκοβαν τα αγάλματα σε κομματάκια να τα δίνουν ή να τα πουλάνε ως φυλακτά, όπως έκαναν αργότερα οι χριστιανοί με το τίμιο ξύλο και τα οστάρια των Αγίων κτλ κτλ . Το ποιος είναι αιρετικός και ειδωλολάτρης είναι μια άλλη συζήτηση που θα ανεβάσω αργότερα.

            Ο Χριστός και ο χριστιανισμός είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Ο Χριστός ήταν ένας αρχαίος μύστης των αρχαιοελληνικών απόκρυφων γνώσεων, πιθανόν της σχολής του Πυθαγόρα διότι από εκεί ξεκίνησαν οι φιλόσοφοι που έκανα θαύματα. Να ξέρετε ότι η ανάσταση όπως και άλλα "θαύματα" δεν τα έκανε μόνο ο Χριστός. Νεκρή κόρη είχε αναστήσει κι ο Απολλώνιος ο Τυανέας (κατά τον Φλάβιο Φιλόστρατο) και ο Εμπεδοκλής την "άπνουν κόρη Πανθεία" (κατά τον Διογένη τον Λαέρτιο). Ο δε Πυθαγόρας που είχε σχέσεις με δασκάλους της Υπερβορείας - για όσους γνωρίζουν- ήξερε πράγματα που δεν μπορείτε να φανταστείτε από τους δασκάλους του: Επιμενίδη, Ανάχαρση, Ζάλμοξη, ¶βαρη τον Υπερβόρειο μέχρι και τον ίδιο τον Απόλλωνα. Δεν υπήρχε κάτι υπερφυσικό ή μεταφυσικό σε αυτά που έκαναν, απλά ήταν γνώσεις πάρα πολύ προχωρημένες που "παραλάβανε" από αρχεία παλαιότερων κι ανώτερων πολιτισμών ( αυτό είναι ένα άλλο θέμα που ίσως ανεβάσω αργότερα). 'Όμως αφού έκαναν κι άλλοι θαύματα, γιατί επιλέχτηκε μόνο ο Χριστός ως Σωτήρας; Μπορεί κάποιος να μου απαντήσει; Την απάντηση να την βρείτε εσείς! Ποιοι κατασκευάζανε Μεσσίες κατά το δοκούν;

            Παιδιά απ' ότι φαίνεται είναι πάρα πολλά αυτά που δεν γνωρίζετε αλλά είστε έτοιμοι για αντιρρήσεις ανά πάσα στιγμή. Δεν μπορώ να απαντάω σε τόσο φτηνά κι απλοϊκά σενάρια και ερωτήσεις. Το 1821 δεν υπήρχαν δωδεκαθεϊστές διότι απλούστατα δεν άφησε κανείς να υπάρξουν ιστορικά ως εκείνο το χρονολογικό σημείο. Ο τελευταίος ήταν ο Πλήθωνας που τους είχε προειδοποιήσει κιόλας για την επερχόμενη άλωση (κι ότι έπρεπε επειγόντως να επιστρέψουν στο αρχαιοελληνικό δωδεκάθεο και πνεύμα, αλλά δεν τον άκουσαν, ο Σχολάριος έκαψε επιδεικτικά τα βιβλία του και 2 χρόνια μετά το θάνατο του Πλήθωνα, ήρθε και η ¶λωση όπως τους είχε προειδοποιήσει αλλά ήταν πλέον αργά. Κατά το μεσαίωνα και μόνο να έλεγες τη λέξη δωδεκάθεο σε καίγανε στην πυρά. Τώρα εσύ ψάχνεις τόσο ρηχά και πρόχειρα να βρεις τι έκαναν οι δωδεκαθεϊστές το 21 αφού δεν υπήρξαν καν, κι όσοι υπήρχαν ήταν ήδη απασχολημένοι στα ξένα πανεπιστήμια. Εξάλλου κάθε επανάσταση, διαφωτισμός, μεταρυθμιση, αναγέννηση κτλ έγινε επειδή οι επιστήμονες κάθε εποχής σκέφτονταν να ξαναεπιστρέψουν στο αρχαίο πνεύμα κι όχι να μπουν κάτω από την αγία τράπεζα.

            Το ξέρουμε ότι ο Χριστός δεν γεννήθηκε 25 του μηνός. Ούτε καν δεν γεννήθηκε τη χρονολογία μηδέν αν θέλεις. Υπήρξαν αυτοκράτορες στη Ρώμη που επειδή μισούσαν τον προκάτοχό τους, διέταζαν τον ιστορικό της αυλής να αφαιρέσει τη θητεία του από το χρονολόγιο καθώς και τα αντίστοιχα έτη αυτής σαν να μην υπήρξε ποτέ και να συνεχίσει η χρονολόγηση από τον ίδιο και μετά. Το ξέρατε αυτό; Εγώ ξέρω πότε ακριβώς γεννήθηκε...εσείς να μου πείτε που ξέρετε περισσότερα.
            Πολλά από αυτά που λέω δεν είναι απαραίτητα κυριολεξίες. Είναι έναυσμα για να σκεφτείτε. Εννοούσα ότι ο ένας αντέγραφε τον άλλον κατά την κατασκευή ενός Σωτήρα, λες και ο αρχικός ήταν σωστός και τουλάχιστον δεν σκέφτηκαν να αλλάξουν λίγο την συγγραφή τους για να μη μοιάζει σαν αντιγραφή....κι έτσι αντέγραφαν και τα λάθη.

            Αν θέλετε να μιλάμε με απόλυτες κυριολεξίες τότε έπρεπε να σπουδάζατε νομική ρε παιδιά. Εδώ καταθέτουμε απόψεις κατά την ανοχή των συμφραζομένων, δεν συντάσσουμε δικογραφία. Από τα πρόχειρα λεγόμενα που καταθέτετε, φαίνεται πως δεν είστε και τόσο πολύ διαβασμένοι ή ψαγμένοι ενώ διψάτε να μειώσετε κάθε τι που ακούτε ή διαβάζετε για πρώτη φορά ή που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις ψευδαισθήσεις που σας έχουν παρεισφρήσει από την παιδική ηλικία. Δεν θα απαντάω σε άλλες προχειρότητες, ειρωνείες ή βλακώδη smiles με κενόδοξα υπονοούμενα. Αν θέλετε πάλι να ξεκουμπιστώ και να μην ξαναγράψω τίποτα, δεν έχω πρόβλημα. Δεν πήρα κάτι για να το χάσω.
            Last edited by EXELSIOR; 25-03-2018, 01:06.

            Comment


            • #13
             oχι να καθησεις
             ενα φορουμ χρειαζεται διαφορετικες αποψεις και αντιπαραθεσεις για να εχει ενδιαφερον αλλιως θα ηταν βαρετο
             γραφε μονο πιο μικρα κειμενα τα μακροσκελη κανεις δεν τα διαβαζει
             οσον αφορα το θεμα η αντιρρηση μου ειναι το οτι ειμαστε χριστιανοι επαιξε σημαντικοτατο ρολο στην συνοχη του εθνους κατα την τουρκοκρατια και την ελληνικη επανασταση

             Comment


             • #14

              Originally posted by EXELSIOR View Post
              είχαν όμως άλλα ηρωικά και πολεμικά κατορθώματα και τρομερές υπερκατασκευές και μυστικά τεχνολογίας που ανακούφιζαν ή τιμωρούσαν τους αδυνάτους κατά το δοκούν. Είναι δυνατόν να υπάρχει θεός να είναι κουτσός; (για παράδειγμα ο Ήφαιστος" πως ως θεός να μην μπορεί να γιατρέψει το πόδι του; Δεν καταλαβαίνετε λοιπόν ότι ήσαν άνθρωποι κατά αλληγορία;)
              Πως γινεται να εχουν τρομερες υπερκατασκευες και μυστικα τεχνολογιας κι ο Ηφαιστος να παραμενει ενας κουτσος Θεος; Μηπως ηταν ενας Θεος μαζοχας που να τ αρεσει να μενει κουτσος παρα την υψηλη τεχνολογια;
              Originally posted by EXELSIOR View Post
              Το ποιος είναι αιρετικός και ειδωλολάτρης είναι μια άλλη συζήτηση που θα ανεβάσω αργότερα.
              Ανυπομονούμε
              Originally posted by EXELSIOR View Post
              Δεν υπήρχε κάτι υπερφυσικό ή μεταφυσικό σε αυτά που έκαναν, απλά ήταν γνώσεις πάρα πολύ προχωρημένες που "παραλάβανε" από αρχεία παλαιότερων κι ανώτερων πολιτισμών ( αυτό είναι ένα άλλο θέμα που ίσως ανεβάσω αργότερα)
              Κι εδω ανυπομονούμε
              Originally posted by EXELSIOR View Post
              'Όμως αφού έκαναν κι άλλοι θαύματα, γιατί επιλέχτηκε μόνο ο Χριστός ως Σωτήρας; Μπορεί κάποιος να μου απαντήσει; Την απάντηση να την βρείτε εσείς! Ποιοι κατασκευάζανε Μεσσίες κατά το δοκούν;
              Ο Χριστος εδωσε το μυστικο στους ανθρωπους τους εδειξε πως μπορουν να γινουν κυριαρχοι του πνευματος της σκεψης τους και της θελησης τους.
              Τους εδειξε πως να ελευθερωθουν χωρις να χρειαστει καν να κανουν καποιο πολεμο ή να βλαψουν καποιο συνανθρωπο τους.
              Γι αυτο κυριως θεωρειται σωτηρας.
              Originally posted by EXELSIOR View Post
              Παιδιά απ' ότι φαίνεται είναι πάρα πολλά αυτά που δεν γνωρίζετε αλλά είστε έτοιμοι για αντιρρήσεις ανά πάσα στιγμή
              Το ιδιο θα ελεγα κι εγω για σενα.
              Originally posted by EXELSIOR View Post
              Δεν μπορώ να απαντάω σε τόσο φτηνά κι απλοϊκά σενάρια και ερωτήσεις. Το 1821 δεν υπήρχαν δωδεκαθεϊστές διότι απλούστατα δεν άφησε κανείς να υπάρξουν ιστορικά ως εκείνο το χρονολογικό σημείο
              Πολλα εγιναν και πολλα δεν εγραψε η ιστορια δεν σημαινει οτι επειδη δεν γραφτηκε κατι οτι δεν υπηρξε κι ολας.
              Originally posted by EXELSIOR View Post
              Ούτε καν δεν γεννήθηκε τη χρονολογία μηδέν αν θέλεις.
              Η χρονολογια μηδεν κατασκευαστηκε απο τους ανθρωπους κι οχι απο τον Χριστο.
              Originally posted by EXELSIOR View Post
              Αν θέλετε να μιλάμε με απόλυτες κυριολεξίες τότε έπρεπε να σπουδάζατε νομική ρε παιδιά
              Δεν χρειαζεται να σπυοδασεις νομικη το να εχεις γνωση φτανει.
              Originally posted by EXELSIOR View Post
              φαίνεται πως δεν είστε και τόσο πολύ διαβασμένοι ή ψαγμένοι
              Το ιδιο θα ελεγα κι εγω για σενα.
              Originally posted by EXELSIOR View Post
              ενώ διψάτε να μειώσετε κάθε τι που ακούτε ή διαβάζετε για πρώτη φορά ή που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις ψευδαισθήσεις που σας έχουν παρεισφρήσει από την παιδική ηλικία
              Εγω δεν διψαω να μειωσω αλλα να σηζητησω κι αυτα που γραφω εδω δεν τα εμαθα απο αλλους "γνωστες"στην παιδικη μου ηλικια αλλα μου πηραν αρκετα ετη για να τα μαθω.
              Originally posted by EXELSIOR View Post
              Δεν θα απαντάω σε άλλες προχειρότητες, ειρωνείες ή βλακώδη smiles με κενόδοξα υπονοούμενα
              Εδω μειωνεις τη σηζητηση αφου σου λειπουν οι απαραιτητες γνωσεις και δεν ξερεις τι αλλο να πεις.
              Originally posted by EXELSIOR View Post
              Αν θέλετε πάλι να ξεκουμπιστώ και να μην ξαναγράψω τίποτα, δεν έχω πρόβλημα. Δεν πήρα κάτι για να το χάσω.
              Κανε οτι θελεις αν θες να μεινεις μεινε αν θες να φυγεις φυγε.

              Comment


              • #15
               Πάλι τα ίδια; Πρέπει τώρα να απαντήσω σε όλα αυτά; Βλέπεις Theiche ότι αυτά δεν απαντιούνται με τρεις προτάσεις. Αλλά μη φοβάσαι, δεν θα ασχοληθώ άλλο με το θέμα αυτό .... και πολύ ασχολήθηκα. Ορισμένοι ας μείνουν όπως ήταν στο φόρουμ. Δεν αλλάζει κάτι.

               Comment

               Μηνύματα

               Collapse

               Θέματα

               Collapse

               Working...
               X