If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Αληθεύει ότι κ πέρισυ το πρώτο σκέλος της άσκησης ήταν ίδιο?
Αν ναι, μπορεί κανείς περσινός να ποστάρει την περσινή main, για να αρχίσουμε να τσεκάρουμε το πρόγραμμα??
Btw είναι κανένας σίγουρος με το τι θα γίνεται σε περίπτωση που δυο διαφορετικά ανοίγματα του ίδιου αρχείου (απο διαφορετικούς χρήστες δηλαδή) ζητήσουν το ίδιο μπλοκ; Θα παίρνουνε ενα δείκτη στην ίδια θέση στη buffer ή θα καταλαμβάνουνε δυο ξεχωριστές θέσεις; Στο φροντιστήριο σήμερα είπαμε οτι θα γίνεται το τελευταίο δλδ αν 20 διαφορετικά ανοίγματα του ίδιου αρχείου ζητήσουν το ίδιο μπλοκ τότε το ίδιο μπλοκ θα καταλαμβάνει 20 διαφορετικές θέσεις (και έτσι θα γεμίζει η buffer) κ το κάθε αρχείο στο κλείσιμο του θα γράφει το δικό του μπλοκ αν αυτό είναι dirty. Όμως στην εκφώνηση, στην unpinblock γράφει οτι "αν το μπλοκ έχει ένδειξη dirty=true απο ένα χρήστη και dirty=false απο ένα άλλο τοτε το πρώτο υπερισχύει"... Αυτό όμως δεν σημαίνει οτι κατα το γράψιμο στο αρχείο αν οποιοσδήποτε χρήστης έχει το μπλοκ dirty τότε αυτό το dirty μπλοκ θα γραφτεί και συνεπώς ολοι οι χρήστες αναφέρονται στο ίδιο κομμάτι μνήμης; Γενικά, αυτό εχω καταλάβει απο την εκφώνηση...
Btw είναι κανένας σίγουρος με το τι θα γίνεται σε περίπτωση που δυο διαφορετικά ανοίγματα του ίδιου αρχείου (απο διαφορετικούς χρήστες δηλαδή) ζητήσουν το ίδιο μπλοκ; Θα παίρνουνε ενα δείκτη στην ίδια θέση στη buffer ή θα καταλαμβάνουνε δυο ξεχωριστές θέσεις;
Ίδια θέση. Μας το είπε ρητά στο φροντιστήριο η Βάλια. Περιορίζουμε το file IO.
Και μας μας το είπε ρητά 100 φορές που ρωτήσαμε οτι μπαίνουν σε διαφορετική θέση (αν και εγω πιστεύω αυτό που είπες)
//edit: θα στείλω mail για να ξαναρωτήσω...
εκτοσ απο το οτι περιοριζουμε το file IO
αν το block εχει αλλαχτει τοτε να παρει το καινουργιο
και οχι το παλιο αλλα καλυτερα θα ηταν να
σιγουρευτουν υι θελουν και να το πουν!!!!!!!
Ποιος ειδε με χαρα τον πονο μεθυσμενο
Να πω πως το μεθυσι του τον εχω νικημενο
εκτοσ απο το οτι περιοριζουμε το file IO
αν το block εχει αλλαχτει τοτε να παρει το καινουργιο
και οχι το παλιο αλλα καλυτερα θα ηταν να
σιγουρευτουν υι θελουν και να το πουν!!!!!!!
Και αυτό και η ενδιάμεση μνήμη είναι περιορισμένη.. αν πιάσεις θέση για το ίδιο μπλοκ θα έχεις πρόβλημα...
Ρε παιδιά ο Γατσούλης μου φαίνεται ότι δεν έχει καταλάβει την άσκηση.Δεν είναι δυνατόν να λένε διαφορετικά πράγματα οι μεταπτυχιακοί.Εμένα μου κάνει εντύπωση ότι επιμένει γιατί και πέρσυ λέει έτσι το κάνανε.Μας διάβασε και τις διευκρινίσεις.Τι να πω..Ελπίζω μόνο να μην παιχτεί μαλακία και τρέχουμε και δεν φτάνουμε..
Ok Νόμιζα ότι είναι εντελώς διαφορετική η υλοποίηση φέτος σε σχέση με πέρσι...no problem!Έχεις δίκιο αν είναι να μοιάζει η υλοποιήση τότε και εγώ δε θέλω να την δω...
Comment