Announcement

Collapse
No announcement yet.

O άνθρωπος που έσωσε τον κόσμο από τον πυρηνικό όλεθρο

Collapse
X
Collapse

 • loading...

  O άνθρωπος που έσωσε τον κόσμο από τον πυρηνικό όλεθρο

  Ο Αντισυνταγματάρχης Stanislav Petrov ,άγνωστος δυστυχώς στον πολύ κόσμο,είναι εκείνος χάριν στον οποίο απετράπει πυρηνικό ολοκάυτωμα το 1983.Αντιλήφθηκε οτι ο συναγερμός που έδειχνε επίθεση των ΗΠΑ ήταν λάθος του συστήματος και πήρε την σωστή απόφαση να μην ακολουθήσει το πρωτόκολλο .Σε διαφορετική περίπτωση η ΕΣΣΔ και κατόπιν οι ΗΠΑ ,θα είχαν εκτοξεύσει χιλιάδες βαλλιστικούς πύραυλους με τους νεκρους άμμεσα και έμμεσα να υπολογίζονται σε 3 με 4 δις .Ο πλανήτης δεν θα ήταν τώρα όπως τον ξέρουμε.

  Για την πράξη του αυτή ,τιμωρήθηκε απο το Σοβιετικό καθεστώς .Η δικαίωση ήρθε όμως τελικά πολλά χρόνια αργότερα μ ένα πλήθος διακρίσεων .
  http://www.bbc.com/news/world-europe-24280831
  https://en.wikipedia.org/wiki/Stanislav_Petrov

  http://expresstime.gr/prin-apo-32-ch...-gnorizi-kanis  • annihilator
   #2
   annihilator commented
   Editing a comment
   Άλεξ μεταξύ μας: Έγραψες το κείμενο για να τιμήσεις ένα Ρώσο ή για να βρεις ευκαιρία να την πεις στους Ρώσους;

  • Aviator
   #3
   Aviator commented
   Editing a comment
   Μου θυμίζει και το war games

   https://www.youtube.com/watch?v=tAcEzhQ7oqA

  • Que sera sera
   #4
   Que sera sera commented
   Editing a comment
   ρε σεις,γιατι σταματησατε να βαζετε αρθρα; πως μπορουμε να βαζουμε εμεις; καλη φαση, σαν το insomnia
  Posting comments is disabled.

Πρόσφατα Άρθρα

Collapse

 • O άνθρωπος που έσωσε τον κόσμο από τον πυρηνικό όλεθρο
  alexandros 21
  Ο Αντισυνταγματάρχης Stanislav Petrov ,άγνωστος δυστυχώς στον πολύ κόσμο,είναι εκείνος χάριν στον οποίο απετράπει πυρηνικό ολοκάυτωμα το 1983.Αντιλήφθηκε οτι ο συναγερμός που έδειχνε επίθεση των ΗΠΑ ήταν λάθος του συστήματος και πήρε την σωστή απόφαση να μην ακολουθήσει το πρωτόκολλο .Σε διαφορετική περίπτωση η ΕΣΣΔ και κατόπιν οι ΗΠΑ ,θα είχαν εκτοξεύσει χιλιάδες βαλλιστικούς πύραυλους με τους νεκρους άμμεσα και έμμεσα να υπολογίζονται σε 3 με 4 δις .Ο πλανήτης δεν θα ήταν τώρα όπως τον ξέρουμ...
  15-12-2015, 21:51
 • Spitfire.To αεροσκάφος που κέρδισε την μάχη της Αγγλίας
  alexandros 21
  Το spitfire ήταν το μαχητικό που υπηρέτησε από την αρχή εως το τέλος του β παγκοσμίου πολέμου,συμβάλλοντας κατά πολύ μεγάλο βαθμό στο να γείρει η πλάστιγκα υπέρ των συμμαχικών δυνάμεων.Aν και οι περισσότερες καταρρίψεις Γερμανικών μαχητικών χρεώθηκαν σε hurricane,αυτό έγινε διότι παράχθησαν σε συντριπτικά μεγαλύτερους αριθμούς αφου ήταν φθηνότερα και πιο εύκολα στην κατασκευή
  Οι εκπληκτικές επιδόσεις του πιο όμορφου αεροσκάφους της εποχής , ωφείλονταν στην πρωτοποριακή σχεδίαση της υπέροχης...
  31-10-2015, 10:14
 • Οι σημαντικότερες εφευρέσεις και τα μουσικά όργανα των αρχαίων Ελλήνων στη ΔΕΘ
  Christie
  από το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά
  (www.kotsanas.com) σε Αρχαία Ολυμπία και Κατάκολο

  «Ζωή» σε 40 εξαιρετικές μηχανές και επινοήσεις των αρχαίων Ελλήνων, από το «ρομπότ-υπηρέτρια» του Φίλωνος και τον υδραυλικό τηλέγραφο του Αινεία μέχρι τον «κινηματογράφο» του Ήρωνος κι από το αυτόματο ωρολόγιο του Κτησιβίου και τον αστρολάβο του Πτολεμαίου μέχρι τον αναλογικό υπολογιστή των Αντικυθήρων, δίνει η έκθεση «Οι σημαντικότερες εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων» από το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά σε αρχαία Ολυμπία και Κατάκολο, που φιλοξενείται στην 80η ΔΕΘ, στο περίπτερο 3.
  ...
  11-09-2015, 20:44
 • Πώς οι ηγέτες των χωρών αντιμετωπίζουν τη Δικαιοσύνη – Η σκληρή αλήθεια σε σκίτσα
  Christie
  Με σκίτσα τα οποία αντικατοπτρίζουν, σύμφωνα με τον ίδιο αλλά και την κοινή γνώμη ως επί το πλείστον, το πώς οι ηγέτες των χωρών αντιλαμβάνονται και αντιμετωπίζουν τη Δικαιοσύνη, επιστρέφει για το νέο του πρότζεκτ, ο σκιτσογράφος από το Αζερμπαϊτζάν, Gunduz Aghayev.

  Ο καλλιτέχνης θέλησε μέσα από τη συγκεκριμένη δουλειά του να δείξει ακόμα και με πολύ σκληρό τρόπο τη Δικαιοσύνη σε διάφορα κράτη του κόσμου.

  «Εργάστηκα περίπου 15 με 16 ημέρες για το συγκεκριμένο πρότζεκτ....
  10-09-2015, 09:03
 • Yamato.Το μεγαλύτερο θωρηκτό πλοίο όλων των εποχών
  alexandros 21
  Με μήκος 263 μέτρα και συνολικό βάρος 72.000+ τόνων,το γιαμάτο ήταν το μεγαλύτερο θωρηκτό πλοίο όλων των εποχών.
  Ο κάθε πύργος των 18,1 ιντσων πυροβόλων ζύγιζε σχεδόν όσο ενα μικρό πολεμικο πλοίο.Το βάρος της κάθε οβίδας ζύγιζε όσο ένα αυτοκίνητο.Η ατσάλινη θωράκηση σε μερικά σημεία έφτανε ακόμα και τα 65 εκαστοτά και αποτελούσε το 33,1% του συνολικού του βάρους,δηλαδή 22.534 τοννους !Το yamato βυθίστηκε μετά από μια άνιση μάχη με τον αμερικανικό στόλο στον ειρηνικό ωκεανό σε μια αποστολή...
  31-08-2015, 15:37
 • Η θλιβερή πραγματικότητα του σύγχρονου κόσμου σε σκίτσα
  Christie
  Η τέχνη δεν είναι μόνο ωραιοποιημένες φωτογραφήσεις και λήψεις υπέροχων τοπίων αλλά μπορεί να δράσει σαν καταλύτης αλλαγής.

  Ο Steve Cutts, σκιτσογράφος και animator με έδρα το Λονδίνο, πιστεύει ότι πολλά πράγματα στον κόσμο θα πρέπει να είναι διαφορετικά. Οι σύγχρονες συνθήκες εργασίας, το άγχος της καθημερινότητας, το κυνήγι του πλούτου, ο καταναλωτισμός και η εξάρτηση από τα κοινωνικά δίκτυα είναι στον πυρήνα της κριτικής του.

  Δημιουργεί βίντεο και εικόνες που επικρίνουν...
  25-08-2015, 15:26

Article Tags

Collapse

Working...
X