Announcement

Collapse
No announcement yet.

Yamato.Το μεγαλύτερο θωρηκτό πλοίο όλων των εποχών

Collapse
X
Collapse

 • loading...

  Yamato.Το μεγαλύτερο θωρηκτό πλοίο όλων των εποχών

  Με μήκος 263 μέτρα και συνολικό βάρος 72.000+ τόνων,το γιαμάτο ήταν το μεγαλύτερο θωρηκτό πλοίο όλων των εποχών.
  Ο κάθε πύργος των 18,1 ιντσων πυροβόλων ζύγιζε σχεδόν όσο ενα μικρό πολεμικο πλοίο.Το βάρος της κάθε οβίδας ζύγιζε όσο ένα αυτοκίνητο.Η ατσάλινη θωράκηση σε μερικά σημεία έφτανε ακόμα και τα 65 εκαστοτά και αποτελούσε το 33,1% του συνολικού του βάρους,δηλαδή 22.534 τοννους !Το yamato βυθίστηκε μετά από μια άνιση μάχη με τον αμερικανικό στόλο στον ειρηνικό ωκεανό σε μια αποστολή αυτοκτονίας χωρίς αεροπορική υποστήριξη.Την επίθεση κατά του Ιαπωνικού υπερ-θωρηκτού,πραγματοποίησαν 280 αεροσκάφη με την συνοδεία πολλών πολεμικών πλοίων και για την βύθισή του χρειάστηκαν πλήγματα από 15 βόμβες και 12 τορπίλες! Να σημειωθεί οτι το σκάφος συνέχιζε την πορεία του λαβωμένο σχεδόν καθ όλη την διάρκεια της ναυμαχίας!


  Σε έναν μικρό κήπο στο διοικητήριο του Aμερικανικού Στόλου του Eιρηνικού στο Περλ Xάρμπορ, κοντά στο γραφείο του διοικητή του επιτελείου, έχουν στηθεί δύο τεράστιες οβίδες κανονιών, ύψους 183 εκατοστών η καθεμία. Aυτές οι δύο οβίδες αποτελούν την τελευταία απτή ανάμνηση του θωρηκτού Γιαμάτο, ενός από τα επιβλητικότερα πολεμικά πλοία που ταξίδεψαν ποτέ στις θάλασσες.

  Η ιστορία του Γιαμάτο ξεκίνησε πριν από τον πόλεμο, όταν το Aυτοκρατορικό Iαπωνικό Nαυτικό αποφάσισε να κατασκευάσει έναν στόλο από υπερθωρηκτά, τα οποία θα ήταν μεγαλύτερα από οποιοδήποτε πλοίο παρόμοιου τύπου ανά την υφήλιο. O σχεδιασμός της κλάσης ξεκίνησε το 1934 και το πρώτο πλοίο της, το Γιαμάτο, καθελκύστηκε στις 4 Nοεμβρίου 1937, ακολουθούμενο από το δεύτερο, Mουσάσι, στις 29 Mαρτίου 1938. Eνα τρίτο πλοίο της ίδιας κλάσης, το Σινάνο, καθελκύστηκε τον Mάιο του 1940, αλλά τελικά ολοκληρώθηκε ως αεροπλανοφόρο. Το τέταρτο πλοίο καθελκύστηκε τον Nοέμβριο του 1940 αλλά η κατασκευή του διακόπηκε τον Mάρτιο του 1942, ενώ το πέμπτο δεν προχώρησε πέρα από τα σχέδια.
  O οπλισμός των πλοίων της κλάσης ήταν από μόνος του ένα κολοσσιαίο έργο: τα εννέα πυροβόλα των 460 χιλιοστών ήταν τα μεγαλύτερα που κατασκευάστηκαν ποτέ για πολεμικό πλοίο και ήταν τοποθετημένα ανά τρία σε τρεις πυργίσκους πυροβόλων, ο καθένας από τους οποίους ζύγιζε 2.774 τόνους. Xρειάστηκε η κατασκευή ενός ειδικού πλοίου για τη μεταφορά των πυργίσκων και των πυροβόλων από το εργοστάσιο του Kούρε στα ναυπηγεία. Oι διατρητικές οβίδες των πυροβόλων ζύγιζαν 1.440 κιλά η καθεμία, με μέγιστο βεληνεκές 46 χιλιόμετρα, ενώ ο σκελετός του πλοίου προστατευόταν από μία ζώνη θωράκισης πάχους 409 χιλιοστών που έφτανε σε βάθος τα 19,2 μέτρα.
  http://www.militaryhistory.gr/articles/view/40
  https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93...BA%CF%84%CF%8C)
  Previous

  Next
  • Patton
   #1
   Patton commented
   Editing a comment
   Προφανώς η Ιαπωνία διατηρούσε την ψευδαίσθηση του "αβύθιστου" και υποτιμούσε την αξία του αεροπλάνου στο πόλεμο παρόλο που είχε γίνει ξεκάθαρη στα ευρωπαικά μέτωπα..

  • annihilator
   #2
   annihilator commented
   Editing a comment
   Πώς και λείπει ο Σοφοκλής Μαλαπέρδας από τα σχόλια ;

  • Radrose
   #3
   Radrose commented
   Editing a comment
   Yamato.Το μεγαλύτερο θωρηκτό πλοίο όλων των εποχών

   Διαβάζετε ως Γαμάτο, ρε c, μήπως ο ναυπηγός ήταν κανένας έλληνας? Κάνας Κεφαλονίτης? Αυτοί τα κάνουν αυτά, είχαν και αντιβασιλέα Κεφαλονίτη κάπου στην Ταιλάνδη, λέω μήπως
  Posting comments is disabled.

Πρόσφατα Άρθρα

Collapse

 • Yamato.Το μεγαλύτερο θωρηκτό πλοίο όλων των εποχών
  alexandros 21
  Με μήκος 263 μέτρα και συνολικό βάρος 72.000+ τόνων,το γιαμάτο ήταν το μεγαλύτερο θωρηκτό πλοίο όλων των εποχών.
  Ο κάθε πύργος των 18,1 ιντσων πυροβόλων ζύγιζε σχεδόν όσο ενα μικρό πολεμικο πλοίο.Το βάρος της κάθε οβίδας ζύγιζε όσο ένα αυτοκίνητο.Η ατσάλινη θωράκηση σε μερικά σημεία έφτανε ακόμα και τα 65 εκαστοτά και αποτελούσε το 33,1% του συνολικού του βάρους,δηλαδή 22.534 τοννους !Το yamato βυθίστηκε μετά από μια άνιση μάχη με τον αμερικανικό στόλο στον ειρηνικό ωκεανό σε μια αποστολή...
  31-08-2015, 15:37
 • Γιατί ο βλάκας δεν καταλαβαίνει ότι είναι βλάκας
  Christie

  Ο Τζον Κληζ, ευρέως γνωστός από τους θρυλικούς Monty Python, εξηγεί σε ένα βίντεο την άποψή του ως προς το ότι οι πραγματικά βλάκες δεν μπορούν να αντιληφθούν πόσο βλάκες είναι. Τα όσα λέει ο Κληζ εδράζονται στην έρευνα του Ντέιβιντ Ντάνινγκ και του Τζάστιν Κρούγκερ από το Πανεπιστήμιο Κορνέλ και στο επονομαζόμενο «φαινόμενο Ντάνινγκ-Κρούγκερ».

  Το απόσπασμα αντλήθηκε από βίντεο του 2012 που είχε τον τίτλο «Ο Τζον Κληζ θεωρεί μάταια τα σχόλιά σας» και με το οποίο...
  01-08-2015, 12:19
 • Ο Στίβεν Χόκινγκ ξεκίνησε «σαφάρι» για εξωγήινους
  alexandros 21
  Η αναζήτηση άλλων ειδών ζωής, μακριά από τον πλανήτη μας, απασχολεί ένα τεράστιο μερίδιο των ανθρώπων. Πολλοί, επιστήμονες και μη, έχουν αφιερωθεί στην εξερεύνηση του διαστήματος, με στόχο να βρουν έναν πολιτισμό πέραν του ανθρώπινου.  Πλέον ανάμεσα τους θα βρίσκεται και ο Stephen Hawking. Σε συνεργασία με τον Ρώσο μεγιστάνα Yuri Milner, ο οποίος προσφέρει 100 εκατομμύρια από την περιουσία του για να ενισχύσει τις έρευνες, ο πασίγνωστος Βρετανός φυσικός θα προσπαθήσει να...
  21-07-2015, 15:39
 • Μεταμόσχευση κεφαλιού σε νέο σώμα υπόσχεται ιταλός χειρουργός
  alexandros 21
  Η πρώτη επιτυχής μεταμόσχευση ανθρωπίνου κεφαλιού σε ένα σώμα μπορεί να γίνει πραγματικότητα μέσα στην επόμενη διετία. Αν το δει κανείς από την αντίστροφη οπτική γωνία, θα πρόκειται για την πρώτη μεταμόσχευση ενός ολόκληρου ακέφαλου σώματος σε ένα κεφάλι. Αυτό είναι το τολμηρό σχέδιο του ιταλού χειρουργού Σέρτζιο Καναβέρο, ο οποίος ήδη προγραμματίζει να πάρει το κεφάλι ενός ζωντανού ανθρώπου και να το τοποθετήσει στο σώμα ενός δωρητή.

  Οι τεχνικές δυνατότητες
  Ο γιατρός από το Τορίνο...
  14-06-2015, 22:05
 • Ένα ντόνατ ταξιδεύει στο διάστημα!
  Alien666


  Ένα μικρό βήμα για το ντόνατ, ένα μεγάλο βήμα για τη ζαχαροπλαστική. Αυτό σκέφτηκαν δύο αδέρφια από τη Σουηδία, ο Benjamin και ο Alexander Jönsson, που ελευθέρωσαν 20 μίλια από την ατμόσφαιρα της Γης ένα ντόνατ με ροζ επικάλυψη. Τα αδέρφια τοποθέτησαν μία κάμερα στο δοχείο ώστε να απαθανατίσουν το ταξίδι του γλυκού στο διάστημα και την επιστροφή του στη Γη.

  «Ήθελα να στείλω στο διάστημα, κάτι που δεν έχει ξαναπάει, και γιΆ αυτό επιλέξαμε ένα ντόνατ», εξηγεί ο...
  17-04-2015, 23:28
 • Τα 9 πιο θανατηφόρα ορυκτά, που εξόρυξε ποτέ ο άνθρωπος
  Alien666


  Τα ορυκτά που μπορούν να “σκοτώσουν”, παρά τη χρησιμότητά τους.

  Τα πολύτιμα ορυκτά, είναι απολύτως απαραίτητα στον σύγχρονο κόσμο, ωστόσο πολλά από αυτά είναι από τα πιο τοξικά υλικά στον πλανήτη.

  Το να εντοπιστούν και να εξορυχθούν, αποδείχθηκε δύσκολη αποστολή, ενώ για αρκετά από αυτά, αποφασίστηκε ότι η βιομηχανική τους επεξεργασία έκρυβε μεγάλους κινδύνους για τον άνθρωπο.
  Δείτε ποια είναι τα 9 πιο επικίνδυνα και πού χρησιμοποιούνται.

  Κινναβαρίτης (HgS)  Πρόκειται για σημαντικό ορυκτό του υδραργύρου. Στην αρχαιότητα και μέχρι τον Μεσαίωνα με το όνομα “κιννάβαρι” φερόταν μια φυτική χρωστική. Χρησιμοποιόταν για τα κεραμικά και τα τατουάζ. Σήμερα χρησιμοποιείται στα θερμόμετρα, τα βαρόμετρα καθώς και σε μια σειρά από επιστημονικούς εξοπλισμούς. Ως υδραργυρούχο ορυκτό είναι δηλητηριώδες αν καταποθεί και ακόμη και η σκόνη του, αν θραυσθεί, είναι επικίνδυνη όταν εισπνέεται. Δεν πρέπει, επίσης, να θερμανθεί, καθώς αναδίδει δηλητηριώδεις ατμούς υδραργύρ...
  18-03-2015, 22:25

Article Tags

Collapse

Working...
X