Go Back   Forums.gr > ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ > Software

View Poll Results: Definite Linux Distro Poll
Ubuntu/Kubuntu 56 49.12%
Fedora Core 10 8.77%
Debian 16 14.04%
Novell/SUSE Linux 16 14.04%
Gentoo (or derivatives) 4 3.51%
Mandriva 3 2.63%
Slackware 7 6.14%
Linspire 2 1.75%
Other Debian Derivatives 0 0%
Other 0 0%
Voters: 114. You may not vote on this poll

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 11-09-2006, 13:29   #1
grnemo
The answer is 42

grnemo's Avatar

Definite Linux Distro Poll (2006-2007)

Θα κρατήσουμε αυτην την ψηφοφορία sticky όσο καιρό γίνεται για να δουμε σε ποιο linux βασίζεται ο κόσμος.
grnemo is offline   Reply With Quote
Old 16-09-2006, 16:39   #2
grnemo
The answer is 42

grnemo's Avatar

Από οτι βλέπω δεν ψηφίζει κανεις, 7 άτομα... που πήγαν τόσοι πληροφορικάριοι ρεεε!! Κανείς linux?
Old 17-09-2006, 22:07   #3
lebiathan
gargoyle

lebiathan's Avatar

Quote:
Originally Posted by grnemo View Post
Από οτι βλέπω δεν ψηφίζει κανεις, 7 άτομα... που πήγαν τόσοι πληροφορικάριοι ρεεε!! Κανείς linux?
Στις μπαχαμες για διακοπες Ο μονος λογος για να χρησιμοποιησουν οι τοσοι πληροφορικαριοι linux ειναι γιατι ειναι υποχρεωμενοι να το κανουν λογω εργασιων m8. Και προσωπικα δεν τους αδικω καθολου...
Usstan ssinssrigg Felynilph

Πωλουνται ζωες. Τιμή (το κομματι): 1 μερα χωρις PC.
lebiathan is offline   Reply With Quote
Old 19-09-2006, 13:05   #4
grnemo
The answer is 42

grnemo's Avatar

Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο οι περισσότεροι είτε χρησιμοποίησαν linux καποια φορα στην ζωη τους και μετα το παράτησαν είτε κόλλησαν και προσπάθησαν να ξεφύγουν απο τα δίχτυα της m$. Αν και η γνώμη των δεύτερων θα ήταν πιο εμπεριστατωμένη θα μάρεσε να δω όλους όσους έχουν χρησιμοποιήσει linux σε τι είχαν δουλέψει/δουλεύουν.

Last edited by grnemo; 19-09-2006 at 15:09.
Old 21-09-2006, 13:20   #5
jss
Registered User

jss's Avatar

my Linux Story

Χρησιμοποιώ Linux εδώ και πολλά χρόνια. Είναι το κύριο λειτουργικό με το οποίο δουλεύω και όσοι με ξέρουν, γνωρίζουν πως είμαι θερμός οπαδός.

Ξεκίνησα με το WinLinux 2000 (Εγκατάσταση Linux σε Fat partition και boot μέσα από τα Windows!). Μετά πήγα στα SuSE ξεκινώντας από τα 8.0 και τα χρησιμοποιούσα μέχρι και την έκδοση 10.0. Παράλληλα δοκίμασα και Mandrake και RedHat distros. Τώρα έχω αλλάξει σε Ubuntu 6.06.

Οι SuSE και Ubuntu είναι οι καλύτερες αυτή τη στιγμή διανομές, κατά τη γνώμη μου.

Τα Ubuntu είναι κάπως πιο ελαφριά και έχουν πολύ καλύτερο package management. Από την άλλη όμως είνα πιο δύσκολο το configuration από τα SuSE. Για αρκετά πράγματα χρειάζεσαι manual παρέμβαση στα config files.

Φυσικά, δε χρειάζεται να λέμε σε αυτό το thread γιατί το Linux είναι χρήσιμο...
Old 21-09-2006, 13:28   #6
grnemo
The answer is 42

grnemo's Avatar

Σε αυτό το thread είναι fact :P
Συμφωνώ και εγώ στην διαφορα ubuntu suse... για μενα ubuntu is da winner. Με ενδιαφερει να είναι ελαφρύ και ας πειράζουμε τα configs. (αν και για να πω την αλήθεια ζήτημα να έχω πειράξει κάτι παραπάνω εκτός των: X11, httpd, ssh και κανα δυο αλλα για ενα πλήρες system με τα όλα του...)Μεχρι και τα keys για τον ήχο και για να ανοιγει ο browser, email, calc κτλ κτλ δουλεύουν πάνω στο keyboard μου. Εχουν κανει πολύ καλή δουλειά!
Old 21-09-2006, 14:23   #7
jss
Registered User

jss's Avatar

Quote:
Originally Posted by grnemo View Post
(αν και για να πω την αλήθεια ζήτημα να έχω πειράξει κάτι παραπάνω εκτός των: X11, httpd, ssh και κανα δυο αλλα για ενα πλήρες system με τα όλα του...)
Κοίτα, όλα δουλεύουν μια χαρά out of the box. Αλλά για παράδειγμα είναι πιο δύσκολο να αλλάξεις τα locales (εμένα το locale που έβαλε by default ήταν en_AU.UTF-8 !!!!!! λολ), τον default wm, διάφορα splash screens κ.α. Π.χ. για το X11 όταν έβαλα από apt τον driver της nvidia και έτρεξα το σχετικό script να αλλάξει το xorg.conf, μου το άλλαξε λάθος (έβαλε την κάρτα μου σε άλλο PCI).

Για πιο advanced πράγματα όπως και να το κάνεις σε linux θέλεις έναν text editor, αλλά στο Ubuntu κατά τη γνώμη μου λείπει ένα ολοκληρωμένο control center, όπως το Yast, που να σε διευκολύνει.

Last edited by grnemo; 24-09-2006 at 18:22. Reason: closing ']' after [/QUOTE
jss is offline   Reply With Quote
Old 24-09-2006, 18:15   #8
grnemo
The answer is 42

grnemo's Avatar

Έχουμε και mod... και εγώ ο ίδιος είχα ξεχάσει οτι μπορώ να το κάνω :P
Πάντως δεν είναι και τραγικά δύσκολη η παραμετροποίηση χωρίς το yast. Προσωπικά το yast δεν μου άρεσε. Είχα βρεθεί δύο τρεις φορές που δεν μπορούσα να κάνω τπτ (samba, γραφικών, κάρτα tv).
Προτιμώ webmin + ubuntu + text editor + google και να κερδίζω την οργάνωση επιλεκτικότητα και το ότι ειναι ελαφρύ παρά Yast (αν και είχα 1,5 χρόνο suse και μάλιστα το ίδιο installation, παρόλα αυτά βρήκα το ubuntu και βλέπω διαφορά!)

Τώρα πειραματίζομαι με άλλη distro σε dual boot με ubuntu, αλλά θέλει πολύ δουλειά και τα αποτελέσματα θα αργουν να φανουn. Είδωμεν.

Last edited by grnemo; 24-09-2006 at 18:20.
Old 25-09-2006, 07:26   #9
frapes_drinker
Registered User

frapes_drinker's Avatar

Parolo poy sto pc mou exw Suse 10.1 (apistefta varia) psifisa Ubuntu logw toy package management (apt-get rules). Gia ligo kairo pou paizw Ubuntu LAMP se headless katevastiri exw meinei poly ikanopoiimenos!! Meta tin eksetastiki tha pesei anavathmisi kai sto kanoniko mou pc.

Kapoia stigmi tha ithela na asxolithw kai me BSD, alla... as mas vlepei kai ligo o ilios
Ξύπνησα με δυσκολία. Με δυσκολία σηκώθηκα από το κρεβάτι. Τα μάτια μου βαριά, μόλις που μπορούσα να τ' ανοίξω. Τα βήματά μου με οδήγησαν στην κουζίνα, στο τσίγκινο κουτάκι με τη "δόση". Δυο κουταλιές nescafe, μια κουταλιά ζάχαρη, χτύπημα και μπόλικα παγάκια και Ο ΠΡΩΤΟΣ ΦΡΑΠΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΗΤΑΝ ΓΕΓΟΝΟΣ!!!!

frapes_drinker homepage
frapes_drinker is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2006, 19:37   #10
grnemo
The answer is 42

grnemo's Avatar

To suse 10.1 δεν αργεί άπειρα στο boot? To 9.3 είναι αστραπή μπροστά του ε?
Reply

Bookmarks

Tags
Η/Υ: linux

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules