Announcement

Collapse
No announcement yet.

Χέζουμε χρυσάφι

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Χέζουμε χρυσάφι

  loading...
  Χρυσωρυχείο, στην κυριολεξία, οι υπόνομοι!


  Αντί να σκάβει κανείς τη γη για να βρει χρυσό, θα μπορούσε να ψάχνει στους υπονόμους, καθώς τα ανθρώπινα κόπρανα και τα λοιπά απόβλητα περιέχουν χρυσό και άλλα πολύτιμα μέταλλα, τα οποία μάλιστα θα μπορούσαν να είναι εκμεταλλεύσιμα όπως ένα κανονικό χρυσωρυχείο.


  Την εντυπωσιακή ανακοίνωση έκαναν επιστήμονες στο συνέδριο της Αμερικανικής Χημικής Εταιρείας στο Ντένβερ, οι οποίοι επί οκτώ χρόνια πραγματοποίησαν δειγματοληπτικές έρευνες σε μονάδες βιολογικού καθαρισμού και έκαναν μετά ανάλυση των δειγμάτων με ηλεκτρονικά μικροσκόπια.

  Όπως είπαν, τα επίπεδα των πολύτιμων μετάλλων είναι συγκρίσιμα με εκείνα που ανακαλύπτονται σε ορισμένα μεταλλεία. Ενδεικτικά,
  Οι ερευνητές της Γεωλογικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ, με επικεφαλής την Κάθλιν Σμιθ, σύμφωνα με το BBC, το Γαλλικό Πρακτορείο και το «New Scientist», ανέφεραν ότι οι υπόνομοι αποτελούν μια αναξιοποίητη μέχρι σήμερα πηγή μετάλλων όπως ο χρυσός, η πλατίνα, ο άργυρος, ο χαλκός, το παλλάδιο, το βανάδιο και άλλα σπάνια μέταλλα που χρησιμοποιούνται σε υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές.ένα κιλό αποβλήτων των υπονόμων περιέχει 0,4 μιλιγκράμ χρυσού, 28 μιλιγκράμ αργύρου, 638 μιλιγκράμ χαλκού και 49 μιλιγκράμ βαναδίου.


  Όπως είπε η Κάθλιν Σμιθ, η προέλευση όλων αυτών των μετάλλων είναι οτιδήποτε καταλήγει σε έναν υπόνομο, μεταξύ των οποίων τα ανθρώπινα κόπρανα. Σύμφωνα με πρόσφατες εκτιμήσεις άλλων ερευνητών του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, για τις ΗΠΑ τουλάχιστον, σε κάθε ένα εκατομμύριο κατοίκων αντιστοιχούν πολύτιμα μέταλλα αξίας έως 13 εκατομμυρίων δολαρίων που διατρέχουν τους υπονόμους κάθε χρόνο.

  Όπως ανέφερε η επικεφαλής ερευνήτρια, «μέταλλα υπάρχουν παντού: στα προϊόντα περιποίησης των μαλλιών (σαμπουάν κ.λπ.), στα απορρυπαντικά, στα αποσμητικά, στα αντηλιακά κ.α.», ιδίως όταν αυτά περιέχουν νανοσωματίδια μετάλλων. Στο ερώτημα κατά πόσο τα ίδια τα κόπρανα περιέχουν χρυσάφι, η απάντηση των αμερικανών ερευνητών είναι ότι «δεν ξέρουμε με σιγουριά, αλλά δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε».

  Η εφαρμογή μιας μεθόδου εξαγωγής χρυσού και άλλων μετάλλων από τα απόβλητα στο μέλλον, θα βοηθούσε και στον περιορισμό της ρύπανσης του περιβάλλοντος με τοξικές χημικές ουσίες, όπως αυτές που χρησιμοποιούνται για την εξόρυξη του χρυσού από το έδαφος.

  Μια μονάδα βιολογικού καθαρισμού στο Τόκιο έχει ήδη ξεκινήσει πιλοτικά την εξαγωγή χρυσού και επιβεβαίωσε ότι βγάζει ποσότητες του πολυτίμου μετάλλου που είναι ανάλογες με εκείνες ορισμένων χρυσωρυχείων.

  Πηγές: BBC, GUARDIAN, NEWSBESAT, BUSINESSINSIDER


  http://www.kraou.gr/apistefto-ki-omo...s-tha-vgalete/
  Τα ΟΧΙ θέλουν Μεταξάδες.

 • #2
  Ε τουλαχιστον να τραβατε και το καζανακι μη βρωμαει ο τοπος χρυσαφι.

  Comment


  • #3
   Ο καλύτερος τιτλος θέματος ever!

   Comment


   • #4
    Θα πρέπει να ξέρουμε ότι από πολλά απόβλητα βγαίνουν ευγενή μέταλλα πχ τα υγρά εμφανίσεως ακτινογραφιών των νοσοκομείων παλιά (πριν 20-30 χρόνια) τα πετούσαν, σήμερα δημοπρατούνται διότι με ειδική επεξεργασία βγαίνει χρυσός, άργυρος κλπ μέταλλα.
    Τα ΟΧΙ θέλουν Μεταξάδες.

    Comment


    • #5
     Ορίστε κάτι που διέφυγε του Μίδα!
     Ας αλλάξουμε το μύθο:
     <<Ο Βασιλιάς που ό,τι έχεζε γίνονταν χρυσός>>

     Comment


     • #6
      Επιτέλους καλα νεα! Τρέχω!

      Comment


      • #7
       Originally posted by annihilator View Post
       Ορίστε κάτι που διέφυγε του Μίδα!
       Ας αλλάξουμε το μύθο:
       <<Ο Βασιλιάς που ό,τι έχεζε γίνονταν χρυσός>>
       Υψηλής ποιότητας αριστερό χιούμορ.
       Η Ελλάς έχει παραδοθεί ανυπεράσπιστη εις το έλεος μιας μαρξιστικής εισβολής. Γεώργιος Παπαδόπουλος

       Comment


       • #8
        Originally posted by Ελλήνων Αναγέννησις View Post

        Υψηλής ποιότητας αριστερό χιούμορ.
        Το είδες σαν χιούμορ;

        Comment

        Μηνύματα

        Collapse

        Θέματα

        Collapse

        Working...
        X