Announcement

Collapse
No announcement yet.

Ανάπτυξη Λογισμικού - Jj (Εαρινό 2009)

Collapse

Latest

Collapse

X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Μία αποριούλα για τη σύνταξη μιας εντολής:

    Μπορεί κάποιος να μου δείξει ένα ενδεικτικό δώσιμο εντολής της DELETE όταν είναι τα προαιρετικά? Δοκιμάζω διάφορα και μου βγάζει

    Error in line 4: Syntax Error

    Τι βλακειούλα κάνω? Δοκιμάζω με [ κλπ κλπ ή και χωρίς αλλά τα ίδια

    Επίσης γιατί όταν τυπώνω τα arguments ενδεικτικά, μου λέει argv[0]=createJoin ? delete δε θα έπρεπε να λέει?
    Last edited by Trifyllenia; 24-05-2009, 00:39.
    Cloud Connected ;)

    Comment


    • Εχω την AM_FindNextEntry(scanDesc αριθμός που αντιστοιχεί σε ενεργή σάρωση ευρετηρίου)
      Και μετά πάω να κάνω διαγραφή με
      int AM_DeleteEntry(...., char *value, /* δείκτης προς την τιμή που εισάγεται */...........)
      πέρα από το λάθος σχόλιο, δεν είναι "εισάγεται" αλλά "διαγράφεται" ποιο είναι το value που θα του δώσω;
      Γιατί νομίζω οτι δεν το έχω κάπου;

      Για το DM_subtract() ψαχνω να βρω ενα κοινό πεδίο με βάση θα κάνω τη διαγραφή;

      Και στη DM_add() πρέπει τα 2 αρχεία να έχουν τα ίδια πεδία, σωστά;
      αλλά δεν είναι ανάγκη να κάνουμε και αυτόν τον έλεγχο ε;
      Last edited by BuenosDias; 24-05-2009, 04:58.
      Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αγίας Παρασκευης
      www.anoixtisyneleysiagparaskevis.blogspot.com

      Comment


      • Originally posted by BuenosDias View Post
        Εχω την AM_FindNextEntry(scanDesc αριθμός που αντιστοιχεί σε ενεργή σάρωση ευρετηρίου)
        Και μετά πάω να κάνω διαγραφή με
        int AM_DeleteEntry(...., char *value, /* δείκτης προς την τιμή που εισάγεται */...........)
        πέρα από το λάθος σχόλιο, δεν είναι "εισάγεται" αλλά "διαγράφεται" ποιο είναι το value που θα του δώσω;
        Γιατί νομίζω οτι δεν το έχω κάπου;
        Κάπου ενδιάμεσα θα έχεις πάρει το char* record με κάποια HF_Get...
        Αυτό θα σε καθοδηγήσει, μαζί με τις πληροφορίες που μπορείς να πάρεις για το εκάστοτε attribute (tip: μήκος πχ)
        Last edited by Trifyllenia; 24-05-2009, 10:50.
        Cloud Connected ;)

        Comment


        • Originally posted by Trifyllenia View Post
          Μία αποριούλα για τη σύνταξη μιας εντολής:

          Μπορεί κάποιος να μου δείξει ένα ενδεικτικό δώσιμο εντολής της DELETE όταν είναι τα προαιρετικά? Δοκιμάζω διάφορα και μου βγάζει

          Error in line 4: Syntax Error

          Τι βλακειούλα κάνω? Δοκιμάζω με [ κλπ κλπ ή και χωρίς αλλά τα ίδια

          Επίσης γιατί όταν τυπώνω τα arguments ενδεικτικά, μου λέει argv[0]=createJoin ? delete δε θα έπρεπε να λέει?
          Για τα λάθη που κάνει ο parser και στέλνει "createJoin" κτλ δυστυχώς θα πρέπει να περιμένουμε ανακοίνωση από τους μεταπτυχιακούς.

          Για την delete τώρα. Έστω πως έχεις ένα αρχείο athletes με πεδίο age τύπου 'i'.
          Τότε, μία delete με where είναι η ακόλουθη:

          Code:
          delete athletes where age > 35;
          Για δοκίμασε αυτό

          Comment


          • Originally posted by BuenosDias View Post
            Για το DM_subtract() ψαχνω να βρω ενα κοινό πεδίο με βάση θα κάνω τη διαγραφή;

            Και στη DM_add() πρέπει τα 2 αρχεία να έχουν τα ίδια πεδία, σωστά;
            αλλά δεν είναι ανάγκη να κάνουμε και αυτόν τον έλεγχο ε;
            Αν μπορεί κάποιος να διευκρινίσει το τι παίζει με τις 2 αυτές συναρτήσεις θα ήταν όλα υπέροχα...
            Ως προς ποιο πεδίο θα συγκρίνουμε τις εγγραφές της μίας με τις εγγραφές της άλλης??

            Comment


            • Originally posted by norton View Post
              Για τα λάθη που κάνει ο parser και στέλνει "createJoin" κτλ δυστυχώς θα πρέπει να περιμένουμε ανακοίνωση από τους μεταπτυχιακούς.

              Για την delete τώρα. Έστω πως έχεις ένα αρχείο athletes με πεδίο age τύπου 'i'.
              Τότε, μία delete με where είναι η ακόλουθη:

              Code:
              delete athletes where age > 35;
              Για δοκίμασε αυτό
              It worked, thx :)

              Και τώρα δεν πετάει κιόλας στο argv[0] = createJoin, αλλά κανονικά delete

              Κάτι πρέπει να είχα πειράξει χτες

              //Οπότε μην λάβετε καν υπόψιν το χθεσινό μου post για τα arguments


              //(εμένα σε linux για την delete είναι κανονικά τα args.)
              Last edited by Trifyllenia; 24-05-2009, 12:54.
              Cloud Connected ;)

              Comment


              • Originally posted by Trifyllenia View Post
                It worked, thx :)

                Και τώρα δεν πετάει κιόλας στο argv[0] = createJoin, αλλά κανονικά delete

                Κάτι πρέπει να είχα πειράξει χτες

                //Οπότε μην λάβετε καν υπόψιν το χθεσινό μου post για τα arguments
                Δεν κάνει τίποτα

                Δυστυχώς όμως αυτό για τα arguments ισχύει καθώς τα πετάει και για την insert που δοκίμαζα χθες. Αυτά βέβαια σε windows και σε πλατφόρμα VS6 πάντα..

                Comment


                • Ερωτησεων συνέχεια. Ποιο error του AM Level είναι το "operator not supported by the index"? Ας πούμε αν στην delete, υπάρχει WHERE και το attribute είναι indexed, πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε. Αρα αναγκαστικά το ανοίγουμε και προσπαθούμε να κάνουμε σάρωση για τον τελεστή που δεχτήκαμε απο τα ορίσματα. Εστω ότι έχουμε ευρετήριο κατακερματισμού και ο operator είναι >. Προφανώς δεν μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε. Ομως φαντάζομαι δεν θα πετάει error η DM_delete! Θεωρώ ότι απλώς παίξαμε και χάσαμε, και μετά θα συμπεριφερθούμε σαν να μην υπήρχε ευρετήριο. Ποιό είναι όμως το error που γυρνάει η AM? Εψαξα το AM_Lib.h αλλά δεν κατάλαβα πχιο είναι :S

                  Και το λέω, γιατι προφανώς δεν μπορούμε να έχουμε απλό έλεγχο if(...< AME_OK). Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε την παραπάνω περίπτωση στον κώδικά μας.
                  Ptyxeio pote! Tha kerdisoyme to Tzoker, tha agorsasoume ena xwro, tha to kanoume to prwi rpgadiko kai to vrady striptitzadiko, tha ginoume eisodimaties kai tha zoume kalytera. Poios xreiazetai to ptyxeio?? E?? Kokkinomalla tis grammateias??

                  Comment


                  • Originally posted by norton View Post
                    Αν μπορεί κάποιος να διευκρινίσει το τι παίζει με τις 2 αυτές συναρτήσεις θα ήταν όλα υπέροχα...
                    Ως προς ποιο πεδίο θα συγκρίνουμε τις εγγραφές της μίας με τις εγγραφές της άλλης??
                    Gia tin DM_subtract mipws ennooun kati tetoio :

                    "teleio" matching olwn twn pediwn?

                    px exoume ton table ATHLITES_STIVOU kai ATHLITES_ALMATOS

                    kai exoume ston ATHLITES_STIVOU

                    (ID,NAME,SURNAME)
                    (4,MARIA,NIKOLAOU)

                    kai ston ATHLITES_ALMATOS

                    (ID,NAME,SURNAME)
                    (4,MARIA,NIKOLAOU)

                    k svinoume tin prwti epeidi eidame matching me ti 2i?

                    //O βοηθός μας ( ) απάντησε ναι σε αυτήν μου την ερώτηση
                    Last edited by Trifyllenia; 24-05-2009, 13:30.
                    Cloud Connected ;)

                    Comment


                    • Originally posted by Trifyllenia View Post
                      Gia tin DM_subtract mipws ennooun kati tetoio :

                      "teleio" matching olwn twn pediwn?

                      px exoume ton table ATHLITES_STIVOU kai ATHLITES_ALMATOS

                      kai exoume ston ATHLITES_STIVOU

                      (ID,NAME,SURNAME)
                      (4,MARIA,NIKOLAOU)

                      kai ston ATHLITES_ALMATOS

                      (ID,NAME,SURNAME)
                      (4,MARIA,NIKOLAOU)

                      k svinoume tin prwti epeidi eidame matching me ti 2i?

                      //O βοηθός μας ( ) απάντησε ναι σε αυτήν μου την ερώτηση
                      και στην add ομως ιδια θα ειναι λογικα ολα τα πεδια των δυο πινακων.

                      Is man one of God's blunders? Or is God one of man's blunders?

                      Comment


                      • Originally posted by schiller View Post
                        και στην add ομως ιδια θα ειναι λογικα ολα τα πεδια των δυο πινακων.
                        Yeap!

                        10 spam chars
                        Cloud Connected ;)

                        Comment


                        • οταν λεμε ιδια, εννοουμε οτι τα πεδια τους θα εχουν και ιδια ονοματα? η φτανει να ειναι μονο ιδιου τυπου, μηκους και να ειναι με την ιδια σειρα?
                          Last edited by schiller; 24-05-2009, 16:54.

                          Is man one of God's blunders? Or is God one of man's blunders?

                          Comment


                          • Originally posted by schiller View Post
                            οταν λεμε ιδια, εννοουμε οτι τα πεδια τους θα εχουν και ιδια ονοματα? η φτανει να ειναι μονο ιδιου τυπου, μηκους και να ειναι με την ιδια σειρα?
                            +1...
                            Ας διευκρινίσει κάποιος και αυτό να τελειώνουμε με τις συναρτήσεις, να φτιαχτεί και ο parser και να αρχίσουμε το ατελείωτο debug.

                            Comment


                            • Originally posted by Panepistimonas View Post
                              Ερωτησεων συνέχεια. Ποιο error του AM Level είναι το "operator not supported by the index"? Ας πούμε αν στην delete, υπάρχει WHERE και το attribute είναι indexed, πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε. Αρα αναγκαστικά το ανοίγουμε και προσπαθούμε να κάνουμε σάρωση για τον τελεστή που δεχτήκαμε απο τα ορίσματα. Εστω ότι έχουμε ευρετήριο κατακερματισμού και ο operator είναι >. Προφανώς δεν μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε. Ομως φαντάζομαι δεν θα πετάει error η DM_delete! Θεωρώ ότι απλώς παίξαμε και χάσαμε, και μετά θα συμπεριφερθούμε σαν να μην υπήρχε ευρετήριο. Ποιό είναι όμως το error που γυρνάει η AM? Εψαξα το AM_Lib.h αλλά δεν κατάλαβα πχιο είναι :S

                              Και το λέω, γιατι προφανώς δεν μπορούμε να έχουμε απλό έλεγχο if(...< AME_OK). Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε την παραπάνω περίπτωση στον κώδικά μας.
                              Σε ερώτησή μου προς το μεταπτυχιακό του τμήματός μας, μας είπε πως η υλοποίηση που μας δίνεται υποστηρίζει όλους τους τελεστές(δηλαδή δεν είναι επεκτατός κατακερματισμός πχ).

                              Επομένως, αν ο τελεστής που σου έχει δωθεί δεν είναι κάποιος από τους γνωστούς, δηλαδή από τους:

                              Code:
                              "!="  "="   "<"   "<="   ">"   ">="
                              Τότε δεν έχεις κάτι σωστό στο όρισμα αυτό, άρα και θα πρέπει σαφώς και να τερματίσεις την συνάρτησή σου η οποία έχει κληθεί με πεδίο where αλλά "λάθος" τελεστή.

                              Comment


                              • Θεωρητικά είναι εύκολο, αλλά μπορεί κάποιος να το εξηγήσει προγραμματιστικά; Εννοώ το πως θα σκεφτούμε;
                                Πιάνω μια εγγραφή του αρχείου 2 και πρέπει να δω αν έχει ίδια και το αρχείο 1, έτσι ώστε να τη διαγράψω στο 1
                                Αλλά προγραμματιστικά;
                                Εστω τα αρχεια έχουν εγγραφες 4 πεδίων, έχω ένα δείκτη σε μια εγγραφη (και τα τεσσερα πεδια) του 2ου αρχειου
                                Σαρώνω το 1ο αρχειο με βάση ενα πεδιο (op ισοτητας) και μετα μετακινώ το δεικτη για να δειχνει στο επόμενο πεδίο αλλά πρέπει το ίδιο να το κάνω και για το 2ο αρχειο, αλλά όπως λέει και ο από πάνω, μπορεί να μην έχουν την ίδια σειρά τα πεδία






                                Σωκράτη τη Δευτέρα τι ώρα θα είσαι στη σχολή;
                                Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αγίας Παρασκευης
                                www.anoixtisyneleysiagparaskevis.blogspot.com

                                Comment

                                Working...
                                X