PDA

Επιστροφή στο Forum : Εισαγωγή στον Προγραμματισμό(¶παντα-2005)



Σελίδες : [1] 2 3 4

Trifyllenia
03-10-2005, 22:56
Join the club! :wavey:

thanatitsa
03-10-2005, 23:01
Αν και δεν καναμε τιποτα τρομερο σημερα μου φαινεται πως θα τον λατρεψω αυτον τον καθηγητη!!!
Η διαφορα αισθητη ετσι??? Καλη μας συνεχεια!!! :wavey:

lebiathan
04-10-2005, 00:06
Εγω παντως εχω ακομα την απορια μου, γιατι δεν μπηκα την πρωτη ωρα.... Μπουχουχουχουχουχουχουυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ υυυυυυ :-(

YoMaNaTiOn
04-10-2005, 02:18
Προς όλους τους πρωτοετείς: Συμπληρώστε τις αιτήσεις όσο γίνεται πιο γρήγορα (αιτήσεις για εργαστήρια).

Ρίχτε μια ματιά εδώ: www.di.uoa.gr/~ip για ηλεκτρονική αίτηση, αλλιώς αν θέλετε μπορείτε να κάνετε και γραπτή (πηγαίνετε στο γραφείο του κ. Σταματόπουλου).

Μην το καθυστερείτε πολύ και πείτε το και στους άλλους πρωτοετείς γιατί πρέπει μέχρι την άλλη βδομάδα να ξέρουν ακριβώς πόσα τμήματα Α, Β και C θα γίνουν, ώστε να φτιάξουν το πρόγραμμα.

Μια συμβουλή: μην είστε εγωιστές και πείτε: "σιγά μην πάω στο Α, είναι για εντελώς στόκους" ή τίποτα τέτοιο άμα δεν ξέρετε και πολλά από PC. Η ύλη που θα καλύψουν τα τρία τμήματα -φιλοδοξείται, τουλάχιστον, από τον κ. Σταματόπουλο, ότι- θα είναι ακριβώς η ίδια, απλά στο τμήμα Α θα ασχοληθούν με τα Windows features λίγο παραπάνω και ίσως γίνουν και λίγες "υπερωρίες" (το 2ωρο να γίνει 3ωρο κλπ για τις ανάγκες της ίδιας πορείας στην ύλη με τα άλλα τμήματα). Ομοίως και από το Β στο C.

Don't pretend, μόνο σε εσας κακό θα κάνει.

Παρακολουθείστε το μάθημα (τις παραδόσεις και τα εργαστήρια), γιατί είναι πολύ χρήσιμα. Ειδικά το μάθημα ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ με έναν φανταστικό καθηγητή σαν τον κ. Σταματόπουλο ειλικρινά δε βρίσκω λόγο να το χάσετε.

Προσοχή στις ημιδεσμευμένες ώρες (18:00 - 20:00 την παρασκευή και δυο ακόμα ώρες από κάποια μέρα του άλλου τμήματος -Άρτιων ή Περιττών-) για συμβάδισμα των δύο τμημάτων, καλύτερα μην κανονίσετε π.χ. μάθημα κιθάρας (λέμε τώρα) ή αγγλικών εκείνες τις ώρες.

Η λίστα επίσης είναι πολύ χρήσιμη, δείτε την.

Κοινώς κάνετε ό,τι ακριβώς λέει ο ίδιος ο κ. Σταματόπουλος στο χαιρετιστήριο μήνυμα :-)

/!\Σημαντικό:
-----------------
Άμα αλλάξετε απόφαση (αφού δώσετε την συμπληρωμένη αίτηση -μέσω διαδικτύου ή χειρόγραφη-) για τον τύπο εργαστηρίου που θέλετε να παρακολουθήσετε επικοινωνήστε με τον κ. Σταματόπουλο (ή και με καποιον μεταπτυχιακό φαντάζομαι), είτε στο γραφείο του, είτε μέσω e-mail και θα σας αλλάξει.

frapes_drinker
04-10-2005, 04:15
oh my god o YoMaNaTiOn einai aftos?? I mipws mbike kaneis me to username toy? (kiddin :p :D :p :D )

emufear
05-10-2005, 00:47
Από τη λίστα:

Στα πλαίσια της φοίτησης του, κάθε φοιτητής δικαιούται ένα

λογαριασμό στους υπολογιστές του τμήματος.
Ο λογαριασμός αυτός του παρέχει ένα λογαριασμό ηλεκτρονικού

ταχυδρομείου, και παράλληλα επιτρέπει την πρόσβαση στους

υπολογιστές των εργαστηρίων PC και UNIX.
Οι φοιτητές του 1ου έτους που έχουν εγγραφεί στο τμήμα, θα πρέπει

να απευθύνονται στο γραφείο Α5 το οποίο βρίσκεται μέσα στο

εργαστήριο των SUN δίπλα από την αίθουσα διδασκαλίας Α', για να

παραλαβή των λογαριασμών τους, έχοντας μαζί τους τη φοιτητική τους

ταυτότητα (τρίπτυχο) ή το πάσο.

emufear
05-10-2005, 17:00
Από τη λίστα:


Στα πλαίσια του μαθήματος, θα υπάρξουν 8 εργαστηριακά τμήματα,
2 τύπου Α, 5 τύπου Β και 1 τύπου Γ, με βάση τις δηλώσεις επιλογής
τύπου που κάνατε. Το πρόγραμμα θα έχει ως εξής:

+-----------------------+-----------------------+-----------------------+
| Εργαστήρια τύπου Α | Εργαστήρια τύπου Β | Εργαστήρια τύπου Γ |
+-----------------------+-----------------------+-----------------------+
| Δευτέρα 15:00-17:00 | Δευτέρα 13:00-15:00 | Τρίτη 13:00-15:00 |
| Πέμπτη 14:00-16:00 | Τετάρτη 11:00-13:00 | |
| | Πέμπτη 17:00-19:00 | |
| | Παρασκευή 11:00-13:00 | |
| | Παρασκευή 14:00-16:00 | |
+-----------------------+-----------------------+-----------------------+

Από την Πέμπτη 6/10/2005, ώρα 9:00, θα βρίσκονται έξω από το γραφείο
μου (Α48, στον Α' όροφο, ακριβώς επάνω από την Γραμματεία) καταστάσεις
για κάθε τμήμα (πλην αυτού του τυπου Γ) στις οποίες θα μπορείτε να
συμπληρώνετε τα στοιχεία σας επιλέγοντας συγκεκριμένο τμήμα από τον
τύπο που έχετε ήδη δηλώσει. Όσοι έχετε επιλέξει τύπο Γ, δεν χρειάζεται
να κάνετε κάποια επιπλέον δήλωση. Προσέξτε, δεν μπορείτε να επιλέξετε
κάποιο τμήμα, αν αυτό έχει ήδη συμπληρωθεί με το μέγιστο αριθμό φοιτητών
που θα έχει καθορισθεί στην κατάσταση.

Επίσης, προς το παρόν κλείνει η διαδικασία επιλογής τύπου εργαστηριακού
τμήματος, τόσο η ηλεκτρονική όσο και μέσω της έντυπης φόρμας. Όποιος
ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει εργαστήριο και δεν έχει κάνει δήλωση
επιλογής τύπου μέχρι τώρα, να με βρει στο μάθημα της Παρασκευής 7/10.

Π. Σταματόπουλος
_______________________________________________
Ip mailing list
Ip@di.uoa.gr
http://www.di.uoa.gr/~mailman/listinfo.cgi/ip

Touristas
07-10-2005, 19:37
να ρωτήσω ρε παιδιά, σε ποιούς κάνει ο Σταμ. και σε ποιους ο Μισυρλής, σε άρτιους και περιτούς, ή κάνει μόνο ο ένας, έχω μπλέξει τα μπούτια μου...

Morgoth
07-10-2005, 19:42
Σταματόπουλος σε όλους.

Incubus
07-10-2005, 19:59
Ναι, Σταματόπουλος σε όλους. Η θεά τύχη είπε να μην αδικήσει κάνενα φέτος ;-) :D

/*RaDioHeAD*\
07-10-2005, 20:06
Σταματοπουλος rulez so hard!!!

:baby: :-)

thanatitsa
07-10-2005, 20:11
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από /*RaDioHeAD*\
Σταματοπουλος rulez so hard!!!

:baby: :-)

Συμφωνω απολυτα!!!
Εγω και να ποροθω με αυτο το μαθημα???
Ειναι απιστευτος καθηγητης!!!
Καλη μας συνεχεια!!! :wavey: :wavey:

THE RIDDLE
07-10-2005, 20:46
Η γνωμη μου ειναι οτι πρεπει να ανοιξουμε ενα ευχαριστηριο Θρεντ και να του το στειλει ο Συλλογος σε mail...Αν και παρακολουθει το φορουμ οποτε λογικα θα το δει. :wavey:

Incubus
07-10-2005, 20:50
Εγώ νομίζω πρέπει να του φτιάξουμε ένα άγαλμα και να το βάλουμε στο προαύλιο ;-) :p

emufear
07-10-2005, 20:51
Ζηλεύω... :-( :-(

THE RIDDLE
07-10-2005, 20:53
Η ιδεα για το αγαλμα ειναι πολυ καλη. Απλα να το κανονισουμε εκτος φορουμ για να ειναι εκπληξη...Και ακομα δεν ειχα την τυχη να κανω μαθημα...Ανυπομονω να παρω Syspro :wavey:

mitsman
07-10-2005, 22:22
Sorry κιολας ρε παιδια αλλα χωρις καμμια ταση ειρωνιας τι το μοναδικο εχει ο Σταματοπουλος και τον υμνειτε καθε μερα?Το μονο που μπορεσα να πω ενα εξαμηνο ειναι οτι η παραδοση του ειναι αρκετα καλη και πως ειναι τυπικος σε καποια θεματα , αλλα δεν μπορω να καταλαβω γιατι ολοι εχετε παθει πλακα μαζι του.Εχω δει και καλυτερους καθγητες που σε τελικη αναλυση ανταμειβουν καλυτερα την προσπαθεια σου στο εξαμηνο.Αν δειτε τους βαθμους του Σεπτεμβρη θα καταλαβετε τι εννοω...Το γεγονος οτι ειναι αρκετα καλυτερος απο διαφορους στη σχολη( :angryfire ) δε σημαινει οτι ειναι ο θεος !

THE RIDDLE
07-10-2005, 22:33
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από mitsman
Sorry κιολας ρε παιδια αλλα χωρις καμμια ταση ειρωνιας τι το μοναδικο εχει ο Σταματοπουλος και τον υμνειτε καθε μερα?Το μονο που μπορεσα να πω ενα εξαμηνο ειναι οτι η παραδοση του ειναι αρκετα καλη και πως ειναι τυπικος σε καποια θεματα , αλλα δεν μπορω να καταλαβω γιατι ολοι εχετε παθει πλακα μαζι του.Εχω δει και καλυτερους καθγητες που σε τελικη αναλυση ανταμειβουν καλυτερα την προσπαθεια σου στο εξαμηνο.Αν δειτε τους βαθμους του Σεπτεμβρη θα καταλαβετε τι εννοω...Το γεγονος οτι ειναι αρκετα καλυτερος απο διαφορους στη σχολη( :angryfire ) δε σημαινει οτι ειναι ο θεος !

Βασικα ειναι απιστευτα καλος σαν ανθρωπος...Τα αλλα ολα τα βαζω σε δευτερη μοιρα. Οταν καθεται και με ακουει με προσοχη και μου απανταει με σεβασμο εγω δεν μπορω παρα να το εκτιμησω αυτο.Δυστυχως στη σχολη δεν θα βρεις πολλους που να εχουν τοσο ενδιαφερον για τους φοιτητες. Προσωπικα εγω ξερω αλλους δυο αλλα οχι και σε τετοιο βαθμο (χατζηευθυμιαδη και Σφηκοπουλο εννοω) :wavey:

Predator
08-10-2005, 02:06
Για αρχη καλος φαινεται,το θεμα ειναι στη συνεχεια τι εχει να μας δειξει κ τα τελικα αποτελεσματα...

@mitsman:Τον συγκρινουν με τον προκατοχο του γι'αυτο...

emufear
08-10-2005, 02:08
Μπα δεν είναι γι' αυτό... είναι αυτό που λέει ο Χρίστος...

SuperManth
08-10-2005, 05:30
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από mitsman
...Εχω δει και καλυτερους καθγητες που σε τελικη αναλυση ανταμειβουν καλυτερα την προσπαθεια σου στο εξαμηνο....
Είχα γράψει γύρω στο 2 syspro. Είχα λιώσει όμως στις ασκήσεις και αυτό φαινόταν από τις εργασίες μου. Με πέρασε μόνο από τις εργασίες. ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ και ούτε και πρόκειται. Αν εσύ ξέρεις κανένα, πες το εδώ. Ακούς εκεί άλλοι ανταμοίβουν καλύτερα... Ο άνθρωπος είναι κορυφή. Χάρη σε αυτόν ξαναγάπησα την σχολή. Το πρώτο έτος είναι πολύ πολύ τυχερό. Η σχολή μας θα αναβαθμιστεί πολύ με αυτή την κίνηση, να το δείτε. Δεν ήθελα να το πω αυτό στο φόρουμ δημόσια, για να μην νομίζει ο καθένας πως περνάει κόσμο αβέρτα αν δεν το αξίζει. Λιώστε στις εργασίες και σίγουρα θα περάσετε (όχι ότι και να γράψετε).

mitsman
08-10-2005, 13:01
Οπως εσυ ετσι κι εγω ασχοληθηκα με τις εργασιες αλλα εγραψα και τεσσσερα στα δεκα.Πηραμε και οι δυο μας τον ιδιο βαθμο,ετσι δεν ειναι?Αν ησουν στη θεση μου θα ειχες την ιδια γνωμη?Γιατι με δυο δεν περασα την πρωτη φορα...Χωρια οτι οπως μου ειπε γι αυτον δεν μετρανε οι εργασιες αλλα το γραπτο(κυριως)...και δεν λεω οτι μου ερθει για να κατηγορησω οποιονδηποτε ,απλα αναφερω μια εμπειρια.

thanatitsa
08-10-2005, 16:05
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από mitsman
και δεν λεω οτι μου ερθει για να κατηγορησω οποιονδηποτε ,απλα αναφερω μια εμπειρια.

Ωραια κι εμεις μια εμπειρια ειπαμε!!!
Αλλα εσυ το εκανες ολοκληρο θεμα!
:baby: :baby:

Σταματοπουλος rulez !!!!

inverted_a
09-10-2005, 21:34
Εγώ αν είχα Σταματόπουλο 1ο έτος θα είχα πάρει πτυχίο. Χωρίς πλάκα. Μιλάμε ότι οι 1ετείς από τον χειρότερο πήγαν στον καλύτερο [... χμ, περίπου]
Βασικά σκέφτομαι να πάρω τις σημειώσεις που θα κάνει φέτος να τις διαβάσω!

ΥΓ: Είχε γίνει ψηφοφορία για τον καλύτερο καθηγητή και βγήκε φυσικά πρώτος, και ο leo του είχε πάει τα αποτελέσματα!

THE RIDDLE
09-10-2005, 21:55
Ναι το θυμαμαι, αλλα this was last year... :baby: :baby: Ας ξανακανουμε :wavey: :wavey:

inverted_a
10-10-2005, 12:24
Προσωπικά, ανακάλυψα ανταγωνιστή του Σταματό... ο κος Δρακούλης Μαρτάκος!

case
12-10-2005, 20:07
Εχει αναφερθεί καθόλου σε ασκήσεις;; Πόσες θα είναι,πόσο θα μετράνε,κτλ;;

Predator
13-10-2005, 10:52
Τα εργαστηρια εχουν ξεκινησει??
π.χ. αυριο παρασκευη θα κανουμε κανονικα εργαστηριο?

stf
13-10-2005, 10:59
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από Predator
Τα εργαστηρια εχουν ξεκινησει??
π.χ. αυριο παρασκευη θα κανουμε κανονικα εργαστηριο?

Nai

joker13
17-10-2005, 22:54
Ρε παιδια ξέρετε πώς κατεβάζουμε τις διαφάνειές του;Δεν μπορώ να τις βρώ!!!

emufear
17-10-2005, 23:17
http://www.di.uoa.gr/~ip/K04_01.pdf
http://www.di.uoa.gr/~ip/K04_02.pdf
http://www.di.uoa.gr/~ip/K04_03.pdf

Αλλά είναι λιγάκι "under construction" ακόμα. Πιθανώς να γίνουν κάποιες
αλλαγές, προσθήκες κλπ.
ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ

bruce
18-10-2005, 00:11
re n00b it's so easy........epeksergasia check delete.......Mporeis kai monos sou......Exe tharros....Mi distazeis....Have faith....:P:P:P:P



A!By the way (i tried to say) STAMATOPOULOS=THEOS.... :-) :-) :-)

joker13
18-10-2005, 00:34
Ευχαριστώ πολύ!

/*RaDioHeAD*\
18-10-2005, 00:34
Νταξ σε αλλα φορουμ δεν μπορεις να διαγραψεις.. Που να το φανταστω και γω... :p


Αμεσως εσυ... :baby:

Και επειδη πρεπει να το λεμε συχνα οπως ειπες και συ σταματο4ever ;-)

ΥΓ: RHCP rule hard μιας και μου το θυμησες :D

olspookishmagus
25-10-2005, 10:01
Ποια από τα συγγράματα από τα οποία αναφέρονται στην σελίδα του μαθήματος έχουν δωθεί στους φοιτητές;

killer_instinct
25-10-2005, 10:54
Του ρίτσι θα σας δώσει! Είναι το βιβλίο που γράφτηκε από τους δημιουργούς της C! :-)

olspookishmagus
25-10-2005, 12:09
Α, αυτό το έχω! Δεν ξέρω εάν σας το έχω ήδη εκμυστηρευτεί είμαι και γώ αρχαίος στην σχολή.

http://library.thinkquest.org/J003409/media/mummy1.gif

Τώρα πως γίνεται αρχαίος και να χρωστάει τέτοιο μάθημα, είναι μία πονεμένη ιστορία που θα σας την εκμυστηρευόμουνα αν ήταν ο χωροχρόνος κατάλληλος.

YoMaNaTiOn
27-10-2005, 00:31
http://cgi.di.uoa.gr/~mailman/pipermail/ip/2005-October/000406.html

THE RIDDLE
27-10-2005, 01:18
Ακολουθουν οι σημειωσεις του εργαστηριου του τμηματος Γ. ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ RESPECT ΣΤΟΝ STF, ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑ ΜΑΘΕΙ ΠΟΤΕ ΜΟΥ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ :wavey: :wavey:

Παιδια για να το ανοιξετε το ζιπακι σε οσους το βγαζει σε περιεργη μορφη δειτε αυτο

THE RIDDLE says:
loipon kane kati twra na dw ti ftaiei sto forum
THE RIDDLE says:
katevase to apo to forum
THE RIDDLE says:
kai molis katevei
THE RIDDLE says:
pes mou na sou pw ti na kaneis
THE RIDDLE says:
ok
THE RIDDLE says:
?
THE RIDDLE says:
mpas kai vrw giati malakizetai diladi
Angel, my destiny, can you feel me? says:
to xo katevasei
THE RIDDLE says:
ok se ti morfi katevike?
Angel, my destiny, can you feel me? says:
alla mallon thelei programma gia na naiksei
THE RIDDLE says:
ok perimene
THE RIDDLE says:
metonomase to
THE RIDDLE says:
se simeiwseis ergastiriou mathima 1o kai 3o.zip
THE RIDDLE says:
ok?
Angel, my destiny, can you feel me? says:
a ok!
THE RIDDLE says:
kai anoikse to
THE RIDDLE says:
anoigei?
THE RIDDLE says:
egine zip kanonika?
Angel, my destiny, can you feel me? says:
nai mia xara tora!!!

olspookishmagus
30-10-2005, 19:33
Αντιμετωπίζει και κανένας / καμμία άλλος / άλλη πρόβλημα στην ανάγνωση των μυνημάτων της λίστας;

Ας ρίξει μια ματιά σε άλλο post (http://www.forums.gr/showthread.php?s=&postid=247953#post247953) μου. Αν και δεν είναι και ιδιαίτερα πρακτική λύση μιας και δεν μπορεί να μεταφράσει όλο το κείμενο αλλά μόνο ότι είναι κωδικοποιημένο ως Base64 (και συνεπώς δεν μπορεί να παραβλέψει ότι δεν είναι). :confused:

Αυτό το ISO-8859 πια, εγκαταλείψτε το. Όλοι UTF-8!

YoMaNaTiOn
31-10-2005, 11:16
Η πρώτη (normal-προγραμματιστική) άσκηση θα είναι live πιθανότατα την Τετάρτη.

Και βιβλία μέσα στη βδομάδα στο γραφείο του κ. Σταματόπουλου!

Hal-Boy
02-11-2005, 01:21
Κατα τη δημιουργια του mkdir myWork,στο βημα 3,μου εμφανιζει το μηνυμα,
"Disc quota exceeded."
Καμια ιδεα του τι μπορει να κανω λαθος???

emufear
02-11-2005, 01:24
Έχεις γεμίσει βασικά με αρχεία το account σου και γι' αυτό δε σ' αφήνει να φτιάξεις τη νέα directory.. Σβήσε κάποια αρχεία με rm..

poison_13
02-11-2005, 13:27
Στην ασκησή 0 του μαθήματος το μόνο που πρέπει να κάνουμε για να καταγράψουμε τη διαδικασία που κάναμε σε ένα αρχείο είναι μόνο αυτά που μας λέει στην εκφώνηση;;;;Δηλαδή εκτελούμε την εντολή script όπως μας λέει, μετά τις εντολές που μας ζητάει μετά αποτελέσματα και δημιουργήται το αρχείο;;;

tReLoPeDo!!!
02-11-2005, 15:51
1) script UNIXwork.txt + Enter
2) ...mpla mpla mpla entoles mpla mpla mpla...
3)control + D

Finish gia to script!!

Epeita gia apostolh:
4)~iphw/bin/iphwsubm + Enter
5)UNIXwork.txt + Enter

Paei kai h apostolh!

:wavey:

annag
02-11-2005, 20:04
Σήμερα γιατί υπήρχε κόσμος στο γραφείο του Σταματόπουλου?
Μοιραζόταν το βιβλίο?
Το δικαιούνται και οι παλαιότεροι?

emufear
02-11-2005, 20:08
Γι' αυτό. Το δικαιούνται όλοι από οι εισαχθέντες από 2000 και μετά. :-)


Ανακοινώθηκε η "'Ασκηση 1" για το μάθημα της "Εισαγωγής στον Προγραμματισμό".

Μπορείτε να την κατεβάσετε από το

http://www.di.uoa.gr/~ip/iphw0506_1.pdf

Προθεσμία υποβολής της άσκησης είναι η Παρασκευή 18/11/2005, ώρα 23:59.
Οδηγίες για την υποβολή δίνονται στο κείμενο της άσκησης.

Καλή επιτυχία!

Π. Σταματόπουλος

annag
02-11-2005, 22:13
Μήπως ξέρεις και τις ώρες που το δίνει?

Incubus
02-11-2005, 22:21
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από annag
Μήπως ξέρεις και τις ώρες που το δίνει?

Είπε ως επί το πλείστον πρωινές, δηλαδή 9 - 11 ή κάπου εκεί. Η καλύτερη ιδέα είναι να πας λίγο πριν ή μετά κάποιο μάθημά του οπότε συνήθως είναι στο γραφείο του.

tReLoPeDo!!!
02-11-2005, 22:53
Otan kapoios kanei thn askhsh as pei ti pososto vgazei :baby: !!

Egw vgazw peripou 0,03 me 0,05 % primes enanti NOT primes(!)...stekei?

Kalh dunamh!
Thanx me prokatavolh:wavey: !!

Trifyllenia
03-11-2005, 00:56
Μike,ακου κάτι μία.
Πρόσεχε η άσκηση σου ζητάει να βρεις το ποσοστό των primes έναντι ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ που σύμφωνα με την άσκηση είναι 15.000 όροι.
Έτσι τελικά θ αβρεις ένα ποσοστό κοντά σε αυτό που δίνειο Σταματόπουλος , κοινώς κοντά στο 11,15 per cent.
Εγώ προσωπικά βρήκα 11,10 per cent :wavey:

Finish. :-)

Bebis
03-11-2005, 01:27
Egw vrika ena tetartaki eleuthero xrono kai eipa na tin kanw.
Vriskw gyrw stous 170 prime numbers se synolo 15k. Peri tou 1.113%...
To an einai prime to vrikskoume me diko mas algorithmo h' exei pei stin taxi o stamatopoulos tipota?

Trifyllenia
03-11-2005, 01:36
Χμ ρε συ Bebi εγώ ΟΠΟΤΕ κ αν το τρέχω πάνω κάτω το ποσοστό του Σταματόπουλου μου βγάζει.
Εκεί γύρω στο 11%
Π.χ. κάνε και μία εκτύπωση των primes.
Ας πούμε μου βγαίνουν 1600.
Πες 1600/15000.

Bebis
03-11-2005, 02:03
Den diafwnw mazi sou.
Auto pou lew egw einai oti i diaforopoiisi tou plithous twn primes ( egw vgazw 170/15.000≈1.1%) ofeiletai kata pasa pithanotita sto poious vgazoume ws prime numbers,dld poia synthiki elegxou efarmozoume.Egw xrisimopoiisa mia pou mas eixe pei o koutsoupias sto a' examino.Apla anarotiwmoun an exei pei kamia o "stamato" sto mathima...

tReLoPeDo!!!
03-11-2005, 02:04
Euxaristw polu trifylenia gia thn parathrhsh!

Thn dior8wsa!!

Erwthshs twra:
To pososto esu to vgazeis posa primes sta 1500??...giati egw kanw posa primes dia posa NOT primes kai vgazw auth th sxesh (px an eixa 1000 primes einai 1000/14000*100)

Poio einai to correct?

--------------------------------------------------
edit:// Swsth! Den thn diavasa kala se ekeino to shmeio!
Einai sta 15000 me range apo 10,4% ews 11,6%

Trifyllenia
03-11-2005, 02:14
Μα η άσκηση πιστεύω λέει ξεκάθαρα ότι το πρόγραμμα πρέπει να εκτυπώνει το ποσοστό των πρώτων από αυτούς που έλεγξε συνολικά που από την υπόθεση της άσκησης μας δίνει 15.000 αριθμούς.

κοινώς

(αριθμό_πρώτων/15.000)επί 100

για να σου βγει ποσοστό επί τοις εκατό :wavey:

//Tώρα είσαι σωστός Mike :-)

Vlachermania
03-11-2005, 10:07
Παιδιά καταρχήν ευχαριστώ για τις γρήγορες απαντήσεις σας και μπαίνω στο θέμα.
Πολύ απλό. Έχω κολλήσει στο 18 της Ασκησης 0
έψαξα στο pdf εντολές Unix καθώς και στις διαφάνειες αλλά δεν βρίσκω τρόπο να το κάνω.. Αν όχι ολοκληρη την απάντηση παρακαλώ δώστε μου κάποιο hint...
Ευχαριστώ!

Vlachermania
03-11-2005, 10:38
ΟΚ το βρήκα...
Μπροστά μου το είχα...

poison_13
03-11-2005, 18:45
Στο βήμα 3 όταν λέει τρέχον κατάλογο εννοεί το /usr/include???
Eμένα μου βγάζει το μήνυμα mkdir:Failed to make directory ''myWork''; Permission denied.

tReLoPeDo!!!
03-11-2005, 19:00
Nop, ennoei sto katalogo tou std sou
dld %home/users/std05XXX>

;-)

olspookishmagus
03-11-2005, 21:34
Στην σελίδα 22 των διαφανειών του μαθήματος παρατείθονται διάφορα αθροίσματα και ένα γινόμενο που αντιστοιχίζονται σε κάποιους ενδιαφέροντες αριθμούς.

Ποιοι είναι αυτοί οι αριθμοί και ποιες οι τιμές τους;

poison_13
03-11-2005, 22:20
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από tReLoPeDo!!!
Nop, ennoei sto katalogo tou std sou
dld %home/users/std05XXX>

;-)

Ευχαριστώ πολυ!

noegr
03-11-2005, 23:28
Στη νέα άσκηση μπορούμε να το κάνουμε με κλήση συναρτήσεων ή θα πρέπει να το κάνουμε μονοκόμματα?
Επίσης θα χρειάζονται και σχόλια μέσα στον κώδικα ή όχι...
και εμένα πάντως τα ποσοστά κυμαίνονται γύρω στο 10.5 με 11.5%

stf
04-11-2005, 00:19
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από noegr
Στη νέα άσκηση μπορούμε να το κάνουμε με κλήση συναρτήσεων ή θα πρέπει να το κάνουμε μονοκόμματα?


Opws se bolebei kanto... an niwtheis arketa anetos
na xrisimopoihseis swsta synarthseis den yparxei problhma.


Επίσης θα χρειάζονται και σχόλια μέσα στον κώδικα ή όχι...
και εμένα πάντως τα ποσοστά κυμαίνονται γύρω στο 10.5 με 11.5%

Genika, oso pio euanagnwstos kai katanohtos einai o kwdikas, toso pio kalh entypwsh kanei se auton pou to diorthwnei... Ta sxolia metrane thetika sto na katanohsei kapoios to ti eixate skeftei otan thn ftiaxnate...

Vlachermania
04-11-2005, 00:34
Έκανα σήμερα την άσκηση 0 στο εργαστήριο.
Υπάρχει πρόβλημα αν στο τέλος, αφού έκανα και το τελευταίο βήμα και έδωσα την εντολή για καταγραφή του script στο UNIXwork.txt (μου είπε για confirmation mail ) , ξέχασα να βγω με ctrl+D αλλά απλά έκλεισα το PuTTy;;; Ανησυχώ μήπως δεν έγινε κανονικά η καταγραφή. Επίσης μπορώ να την ξανακάνω από το σπίτι με το putty?

olspookishmagus
04-11-2005, 00:39
Κατά την εκτέλεση του βήματος 12 της άσκησης 0, πήρα μία γραμμή που έλεγε:

Segmentation fault

Γιατί μου βγαίνει αυτό το λάθος;
Πρέπει να αρχίσω να ανυσηχώ;

olspookishmagus
04-11-2005, 03:58
Μια ερώτηση ακόμα:

Πως θα δώσω την απάντηση του τελευταίου ερωτήματος της άσκησης 0 και πως θα φανεί στο αποτέλεσμα της script;

Θα διορθώσω το CAPITALIZE.c ώστε να τρέξει;

Θα κάνω:

echo 'Δεν θα μεταγλωτιστεί γιατί...' :p

Αλλιώς πως;

Εκκρεμεί ακόμα η κάλυψη της απορίας μου για το Segmentation fault!

bruce
04-11-2005, 17:12
gia to segment fault den kserw

Gia to teleytaio erwtima o stamato eipe na min to apantisoume kapws apla na kseroume giati symbainei...opote apla kaneis prospatheis na kaneis compile ,sou bgazei ta lathi kai patas ctrl-D kai xairetas :p

killer_instinct
05-11-2005, 15:40
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από olspookishmagus

Εκκρεμεί ακόμα η κάλυψη της απορίας μου για το Segmentation fault!

Segmentation fault είναι όταν το πρόγραμμά σου προσπαθεί να προσπελάσει μνήμη που δεν επιτρέπεται.
Το λειτουργικό για παράδειγμα κρατά ένα κομμάτι μνήμης για να την χρησιμοποιεί αυτό για τις ανάγκες του. Αν πας εσύ να αλλάξεις τα δεδομένα αυτών των θέσεων μνήμης θα σου βγάλει segmentation fault.
Το ίδιο θα σου βγάλει πχ αν πας να προσπελάσεις μνήμη ενός άλλους χρήστη.
Συνήθως φταίνε οι δείκτες, αν και δεν ξέρω αν τους έχετε διδαχθεί ακόμη.
Ελπίζω να βοήθησα!..

edit:
Και κάτι που βρήκα λίγο πρόχειρα από το internet:

A segmentation fault occurs when your program tries to access memory locations that haven't been allocated for the program's use

Another common segmentation fault occurs when you try to access an array index which is out of range.

nighthawk
06-11-2005, 12:30
Re paidia ektos apo ti logiki pou exei dimosiefthei sti lista gia tin Askisi 1,kserei kaneis tipota perissotero?An mporei,as voithisei kaneis..

Trifyllenia
06-11-2005, 13:29
Λίγο πιο συγκεκριμένα τι θες?
Πες ένα σημείο που κολλάς έτσι ώστε να βοηθήσουμε. Τουλάχιστον θα προσπαθήσουμε :-)

donald
06-11-2005, 15:05
Λογικά θα κολλάει στον αλγόριθμο που θα χρησιμοποιήσει για να ελέγξει αν ο αριθμός που προκύπτει είναι πρώτος...Σωστά??

By the way,έχει ρωτήσει κανείς τον Σταματόπουλο αν όντως το δικό μας ποσοστό για τους primes πρέπει να βρίσκεται κοντά στο δικό του(11,κάτι) ??

tReLoPeDo!!!
06-11-2005, 15:30
Koita proswpika den ton exw rwthsei kai den 3erw an ton rwthse kapoios, alla arketa paidia pou kaname thn askhsh to noumero vgainei ekei sto 10,6% me 11,5% exontas xrhsimopoihsei kai diaforetikes me8odous o ka8enas!

Egw sthn arxh px to evgaza 0,05% kai kapou yiliasthka oti eixa kanei malakia :blush: !!

Opote me sigouria gia ari8mous apo 2 ews 30000 to pososto twn prwtwn einai gurw sto 11% (gia 2 mexri 30000 mono, giati an allazeis ta oria allazei kai to pososto kata ena megalo va8mo ;-) )

edit://px gia ari8mous apo 2 mexri 1000 to pososto twn prwtwn einai kapou sto 16% kai genika oso katevaineis toso megalwnei.

donald
06-11-2005, 17:54
Και εμένα όσες φορές και να το τρέξω το ποσοστό εκεί μέσα βρίσκεται.
Το καλό είναι ότι πλέον γράφουμε μόνο κώδικα,χωρίς να αναλωνόμαστε σε κατεβατά στο word(ονόματα δεν λέμε,οικογένειες δεν θίγουμε... ;-) )

Theio_Vrefos
07-11-2005, 04:44
dn mou kanei compil (c)

YoMaNaTiOn
07-11-2005, 05:04
Μάλλον λες για το collection (sorry Master, αλλά είναι κληρονομιά :-) :D ;-))

http://cgi.di.uoa.gr/~mailman/pipermail/oop/2004-March/000459.html
http://cgi.di.uoa.gr/~mailman/pipermail/oop/2004-March/000500.html
http://cgi.di.uoa.gr/~mailman/pipermail/oop/2004-March/000504.html
http://cgi.di.uoa.gr/~mailman/pipermail/oop/2004-May/000678.html
http://cgi.di.uoa.gr/~mailman/pipermail/oop/2004-May/000795.html

etc

Theio_Vrefos
07-11-2005, 15:36
Yoma exw liwsei dn mporeis na fantasteis poso.... to kalytero einai ekeino me to onoma .... gamwwwwwwww


//edit: btw to primes.c mou ekane compill! NAI NAI NAI!!

Alla ksexasa na valw auto gia to meso oro :confused: :confused: :confused:

tReLoPeDo!!!
07-11-2005, 18:00
Etsi etsi koroideuetai ton Master User kai ena prwi 8a 3upnhsetai me to PC na kanei purotexnhmata!!
:p :p

Anyway dwste polu vash se auton ton "kwdika h8ikhs" tou Stamatopoulou oso afora thn ofelimh sunergasia kai thn va8mologia!! ;-)

Apo mena apla respect se auton ton an8rwpo!!
->'code red' (http://cgi.di.uoa.gr/~ip/ethics.html)
:cool:

bruce
07-11-2005, 18:32
goustarwwwwwwwwwwwwwwwww............
einai theos re to pallikari....ti na poume twra?
Ena apo ta atoma gia ta opoia aksizei na pigainoume sto di...
Congrats...

thanatitsa
07-11-2005, 19:00
Σημερα ειπε ο Σταματοπουλος οτι μεσα στη βδομαδα θα βαλει και την επομενη ασκηση!!! (Ασκηση 2) Καλη συνεχεια σε ολους μας!!! :baby: :baby: :wavey:

Theio_Vrefos
08-11-2005, 02:04
MOU EKANE COMPILLLLLL OLO!!!
Paidia egw vgazw meso oro gyro sto 30% einai swsto?? ekana trelh modifia....
Evala pantws na kanei 10 computations kai mou evgale 2 primes kai mou eipe oti to pososto twn primes einai to 20% opote logika swsto einai....

nighthawk
08-11-2005, 13:00
Re paidia exw ena mikro provlima..Grafw:
line12/long curtime;
line13/curtime = time(NULL);
kai otan kanw metaglwtisi mou vgazei:line13 syntax error before "curtime"???????????????Ti kanw lathos???????Kai kati allo...Peirazei pou den evala {}???????????Epeidi eimai apo metagrafi doulevw se linux kai oxi sto putty...

olspookishmagus
08-11-2005, 13:16
Σχετικά με τους πρώτους αριθμούς σας παραθέτω μερικούς συνδέσμους:

http://primes.utm.edu/
http://mathworld.wolfram.com/PrimeNumber.html
http://www.math.utah.edu/~alfeld/Eratosthenes.html

Καλή διασκέδαση! :p

XiK__
08-11-2005, 17:03
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από nighthawk
Re paidia exw ena mikro provlima..Grafw:
line12/long curtime;
line13/curtime = time(NULL);
kai otan kanw metaglwtisi mou vgazei:line13 syntax error before "curtime"???????????????Ti kanw lathos???????Kai kati allo...Peirazei pou den evala {}???????????Epeidi eimai apo metagrafi doulevw se linux kai oxi sto putty...

Den to piasa to {} . Pou na to baleis ennoeis?
Giati na baleis cur_time=time(NULL)?
Grapse srand(time(NULL)) stin main kai eisai ok! Kai kane kai include tin time.h kai to stdlib.h . Kai etsi tha sou bgazei diaforetikous arithmous se kathe treksimo..

Elpizw na katalaba kala... kai na se boithisa...


//edit: Eida kai to http://cgi.di.uoa.gr/~ip/K04_05.pdf stin selida 15. Exei ena paradeigmataki..to opoio ekana copy paste kai mou douleuei sto linux mou. Koitakse mipws einai oi bibliothikes.. i mipws einai kati prin apo tis dilwseis autes.. kana erwtimatiko.. alliws.. ama thes...kane mou se pm copy paste ton kwdika na ton koitaksw..oti thes. :)

olspookishmagus
08-11-2005, 20:36
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από nighthawk
Re paidia exw ena mikro provlima..Grafw:
line12/long curtime;
line13/curtime = time(NULL);
kai otan kanw metaglwtisi mou vgazei:line13 syntax error before "curtime"???????????????Ti kanw lathos???????Kai kati allo...Peirazei pou den evala {}???????????Epeidi eimai apo metagrafi doulevw se linux kai oxi sto putty...

Δοκίμασε να εγκαταστήσεις ένα IDE για προγραμματισμό που θα σε βοηθάει να εντοπίζεις τα ενοχλητικά αόρατα μικρά λαθάκια ευκολότερα. Προτείνω το Anjuta.

Αν το ψάξεις και βρεις κάτι καλύτερο που να ενσωματώνει κάποιο σύστημα αναφορών (reference) για την σύνταξη των εντολών, ενημέρωσε μας... κάπου.

YoMaNaTiOn
08-11-2005, 23:14
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από Theio_Vrefos
MOU EKANE COMPILLLLLL OLO!!!
Paidia egw vgazw meso oro gyro sto 30% einai swsto?? ekana trelh modifia....
Evala pantws na kanei 10 computations kai mou evgale 2 primes kai mou eipe oti to pososto twn primes einai to 20% opote logika swsto einai....

la8os einai, gurw sto 10-12% einai to swsto.

nighthawk
09-11-2005, 18:45
Ennow tis agiles pou vazoume se kathe kainouria entoli kai stin arxi tou programmatos..

Alan Don
09-11-2005, 19:29
Λοιπον αντεγραψα το προγραμμα μου(primes.c) στο λογαριασμο στα suns και γινεται το εξης κουφο: ενω οταν το κανω compile με το g++ ολα πανε κατ ευχην ,οταν δοκιμαζω να το compilαρω με το gcc μου βγαζει καποια λαθη .!!!!!! μπορει καποιος να μου πει τι γινεται; οριστε και μια εικονα με τα λαθη που βγαζει

nighthawk
09-11-2005, 19:49
mipws to exeis grapsei se c++?????Ipotheseis kanw...

olspookishmagus
09-11-2005, 20:52
Alain Delon:
Πιθανότατα έχει ξεχάσει να δηλώσεις την μεταβλητή curtime ή έχει ξεχάσει να βάλεις ερωτηματικό στο τέλος των γραμμών με τις δηλώσεις

tReLoPeDo!!!
09-11-2005, 21:05
Epese kai h 2h Askhsh programmatismou apo Stamatopoulou kai exw to e3ws na sxoliasw:

1)tous ari8mous touS dexomaste me getinteger sunarthsh kai epilektika scanf APO MESA THS pou den einai aparaithth omws kai loipa ok

2)termatizoume kapoia stigmh me eisodo 0 apo to plhktrologio pali ok

3)apo 8ema ari8mou na exoume arrhto -dld kana p=3,14...mpla mpla- pali ok eimaste afou dinontas duo ari8mous n kai n gia thn diairesh einai dunaton na mh mporei na grafei to m/n (ntoingk), to anaposo den ginetai alla kai edw ok

4)to krithrio gia tous periodika epanalamvanomena orous to 3erei kaneis?
dedomenou oti mporoume na exoume periodo me mhkos panw apo 10000 yhfia 8ewrw oti programatistika toulaxiston me vash kapoio algori8mo epanalhyhs kai elegxou de ginetai afou 8a prepei na kratas sunexeia 10000 yhfia kai gia ka8e kainourio yhfio na to elagxeis pali me ka8ena apo ta prohgoume h' kati polu pio poluploko telos pantwn!!..mperdeuthka kai egw pou to eipa twra!!

Ena krithrio vrhka egw apo ta links tou olspookishmagus pou ton euxaristw gia to site pou pare8ese, to opoio leei kati vasimo panw se epanalvanomena yhfia alla exei tosous para3enous orous mesa kai tosous tupous pou xa8hka :wow: !!

An mporei kapoios na to kanei decode as mas pei alla apo oti katalavainw prokeitai gia kati polu aplo se ulopoihsh (elpizw na mhn kanw la8os) kai fusika den einai auto to shmeio sto opoio 8elei na mas duskoleyei o Stamato alla to "moirasma" pou 8a kanoume sto prog mas me headers sunarthseis apo edw kai ekei kai de summazeuetai :p !!

Thank u prokatavolika gia opoion asxolh8ei h' edw h' sth lista :wavey: !

THE RIDDLE
09-11-2005, 23:54
Θελω να πω ενα τεραστιο μπραβο στον πρωτο προπτυχιακο φοιτητη ολων των εποχων που καταφερε απο τις αρχες του 2ου ετους σπουδων του να γινει βοηθος καθηγητη σε μαθημα :wavey: :wavey:

XiK__
10-11-2005, 02:21
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από nighthawk
Ennow tis agiles pou vazoume se kathe kainouria entoli kai stin arxi tou programmatos..

wpa..wpa.. agkules se kathe kainourgia entoli??? ??? Mono egw den katalabainw re paidia? Fainetai o stamatopoulos..didaskei me allon aera!
Tespa..oso zeis mathaineis!
Sou doulepse esena telika to programma??


Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από Alan Don Λοιπον αντεγραψα το προγραμμα μου(primes.c) στο λογαριασμο στα suns και γινεται το εξης κουφο: ενω οταν το κανω compile με το g++ ολα πανε κατ ευχην ,οταν δοκιμαζω να το compilαρω με το gcc μου βγαζει καποια λαθη .!!!!!! μπορει καποιος να μου πει τι γινεται; οριστε και μια εικονα με τα λαθη που βγαζει


Koitakse na exeis tis dilwseis twn metablitwn panw panw..stin arxi kathe sunartisis..oles mazi mazzemenes.
Stin c++, mporeis se opoiodipote meros tou kwdika sou na oriseis mia metabliti..


Dokimase to. Isws einai auto pou me ton g++ trexei kanonika kai me tin gcc oxi.


//edit: Well done ston 2eti! Sugxaritiria! Kai se anwtera sou euxomai :)

Theio_Vrefos
10-11-2005, 02:35
Mpravo sto mister platakis!

Vlachermania
10-11-2005, 12:35
Παιδιά 1 ερωτήση...
Με το Putty μπορω να κάνω απ΄το σπίτι τις ασκήσεις?
Επίσης αν όχι στο εργαστήριο στη σχολή τώρα με την απεργία μπορούμε να πάμε?

emufear
10-11-2005, 12:41
Ναι και (πιθανότατα) ναι. :-)

Δες και εδώ: http://cgi.di.uoa.gr/~mailman/pipermail/ip/2005-November/000627.html

killer_instinct
10-11-2005, 15:46
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από Vlachermania
Παιδιά 1 ερωτήση...
Με το Putty μπορω να κάνω απ΄το σπίτι τις ασκήσεις?
Επίσης αν όχι στο εργαστήριο στη σχολή τώρα με την απεργία μπορούμε να πάμε?

Αν ρωτάς αν είναι ανοιχτά τα εργαστήρια η απάντηση είναι όχι. Ούτε unix ούτε winlab.

XiK__
10-11-2005, 21:12
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από Vlachermania
Παιδιά 1 ερωτήση...
Με το Putty μπορω να κάνω απ΄το σπίτι τις ασκήσεις?
Επίσης αν όχι στο εργαστήριο στη σχολή τώρα με την απεργία μπορούμε να πάμε?

Ennoeitai oti mporeis!!! Opotedipote! Ektos kai an pesei to sustima..(xtupa ksulo..)

Me to putty sundeesai sta mixanimata solaris pou einai sto ergastirio dipla stin A.
Otan sundetheis, einai san na eisai sto ergastirio kai na kaneis douleia apo ekei! Xwris to grafiko periballon bebaia.


Simera imoun sxoli..alla den koitaksa ama itan anoixto to ergastirio giati den piga.

donald
12-11-2005, 00:08
Μήπως γνωρίζει κανείς τι πρέπει να χρησιμοποιήσουμε για την 2η άσκηση??Δηλαδή πρέπει να διαβάσουμε μέχρι και τους πίνακες ή δεν χρειάζονται???

tReLoPeDo!!!
12-11-2005, 01:17
Nomizw pws xwris pinakes den vgainei h askhsh kai egw toulaxiston xrhsimopoihsa.
Alla den xrieazetai kati trelo se pinakes, pio polu kolpatzidikh einai!!
Tespa vlepontas kai kanontas kai egw elpizw na mh vgw teleiws la8os!!

Epishs apo thn ekfwnhsh eida mas leei na ftia3oume kai header arxeio, opote auto h' 8a uparxei sto vivlio na to diavasoume h' 8a mas to pei o k.Stamato h' sto ergasthrio ta paidia !!
...I hope(!) :-)

E kai telos to tar kai gzip na deis ti kanoun pou den einai omws tpt duskolo!!
2 man sto poutin kai ena google search prosegmeno kai 8a ma8eis polla perissotera ap'osa xreiazontai!!

Good luck :wavey: !!

donald
12-11-2005, 01:35
Αυτό με τα header files που ψάχνεις υπάρχει και στο βιβλίο του Σταματόπουλου και αν θυμάμαι καλά είναι η παράγραφος 4.6(μάλλον...).Τώρα όσον αφορά τον τρόπο σκέψης και εγώ για πίνακες το κόβω.
Στην λίστα πάντως είπε να διαβάσουμε και να καταλάβουμε το πρόγραμμα "convdecbin.c" και μετά να κοιτάξουμε την δεύτερη άσκηση,που σημαίνει πως όλο και κάτι χρήσιμο θα βρούμε και εκεί...Ελπίζω και εγώ από την μεριά μου να βοήθησα(πάντως το πρόγραμμα που του έριξα μια πρώτη ματιά με άνχωσε λιιιιίγο... :confused:)
Άντε,και καλή τύχη!!! :wavey:

tReLoPeDo!!!
12-11-2005, 01:43
O nai thanx! Egw eixa upopsh mou kati tou tupou:

#ifndef _GETINTEGER_H_
#define _GETINTEGER_H_
...
mpla mpla mpla
...
#endif

alla sto 4.5 to vlepw polu pio eukolo!!
;-) :p

donald
12-11-2005, 01:51
4.5 είναι τελικά η παράγραφος για τα header files ε??Γαμώτο,το ήξερα οτι θα το έκανα λάθος :D
Στο θέμα μας τώρα,εγώ το header file και την συνάρτηση που ζητάει τα έχω κάνει...Το θέμα είναι από εκεί και κάτω.Και δεν μπορώ να βρώ ούτε έναν αλγόριθμο για την λύση του προβλήματος.Που θα πάει όμως,έχουμε περίπου 20 μέρες μπροστά μας,κάτι θα έχει κατεβάσει η κεφάλα μας μέχρι τότε(ελπίζω... :sleep: )

stf
12-11-2005, 02:28
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από donald
4.5 είναι τελικά η παράγραφος για τα header files ε??Γαμώτο,το ήξερα οτι θα το έκανα λάθος :D
Στο θέμα μας τώρα,εγώ το header file και την συνάρτηση που ζητάει τα έχω κάνει...Το θέμα είναι από εκεί και κάτω.Και δεν μπορώ να βρώ ούτε έναν αλγόριθμο για την λύση του προβλήματος.Που θα πάει όμως,έχουμε περίπου 20 μέρες μπροστά μας,κάτι θα έχει κατεβάσει η κεφάλα μας μέχρι τότε(ελπίζω... :sleep: )

Gia na breis th lish, tha prepei na pareis xarti kai molibi kai na kaneis ena gnorimo sxhmataki apo to parelthon!...



1 | 7
|_________
|
|
|
|




Kanto me to xeraki sou kai parathrise ti symbainei otan arxizoun na epanalambanontai ta dekadika psifia....

Meta akolouthise thn idia taktikh kai gia ta 4/3
kathws kai ta 129/55 kai 1/2

Sto telos me ligh skepsh tha bretheis me ton algorithmo pou xreiazete na akolouthiseis sthn askish!

donald
12-11-2005, 13:14
Thanx stf!!!Θα το δοκιμάσω σήμερα να δω τι βγαίνει...

NOS
12-11-2005, 19:05
to apotelesma tis tetragonikis rizas se ti eidous metabliti prepei na apothikeytei?

afou to kanei compiler kai prin to treksei mou bgazei:primes.exe has encountered a problem and needs to close.

ksereis kanenas ti mporei na ftaiei?

emufear
12-11-2005, 19:23
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από NOS
to apotelesma tis tetragonikis rizas se ti eidous metabliti prepei na apothikeytei?

afou to kanei compiler kai prin to treksei mou bgazei:primes.exe has encountered a problem and needs to close.

ksereis kanenas ti mporei na ftaiei?

Μια τετραγωνική ρίζα είναι πραγματικός αριθμός άρα float ή double.

Για την άλλη ερώτησή σου δες εδώ: http://cgi.di.uoa.gr/~mailman/pipermail/ip/2005-November/000641.html

donald
12-11-2005, 19:25
Έστω ότι το αποτέλεσμα της τετραγωνικής ρίζας αποθηκεύεται στην μεταβλητή k.Αυτή λοιπόν την μεταβλητή θα πρεπει να την έχεις ορίσει ως double για να είναι σωστό.Εγώ τουλάχιστον έτσι το έχω κάνει..
Τώρα,όσον αφορά το δεύτερο που ρωτάς κάποιο λάθος έχεις στον κώδικά σου γι'αυτό και σου βγάζει αυτό το μήνυμα.Κοίταξέ τον ξανά προσεκτικά,όλο και κάτι μη λογικό θα έχει...
Καλή συνέχεια!!! :wavey:

donald
12-11-2005, 19:28
Προφανώς,με πρόλαβαν... :D

NOS
12-11-2005, 19:51
thanks to both of you!

Theio_Vrefos
13-11-2005, 02:04
Paidia yparxei ena provlima...
KApou eixa diavasei oti leei
22/7=π
Ara se tetoia periptwsh ti ginetai? to programma dn mou apagoreuei pouthena oti auto apagoreuetai...

stf
13-11-2005, 02:13
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από Theio_Vrefos
Paidia yparxei ena provlima...
KApou eixa diavasei oti leei
22/7=π
Ara se tetoia periptwsh ti ginetai? to programma dn mou apagoreuei pouthena oti auto apagoreuetai...

Na sou pw, an htan toso aplo to pi oso to 22/7
pistebeis oti tha egrafe kanenas pi kai 3.1415... ktlp?
tha bazan oloi to 22/7 kai tha mporousan na doulepsoun me akribia kai kanontas aplopoihseis san anthrwpoi!

Epishs sto sxoleio prepei na eixate akousei gia tou rhtous
arithmous pou mporoun na anaparastatoun ws M/N me M kai N sto synolo twn akerewn... eixate mathei tote oti h periodos autwn twn arithmwn einai peperasmenh...

Meta mathate gia tous aritous arithmous opws to pi pou den moroun na anaparastathoun me auto ton tropo kai exoun apeira dekadika psifia ta opoia den epanalambanontai periodika...

gia thn aktibia to 22/7 mas kanei
3,142857142857....
dhladh to mhkos ths periodou tou einai 6 kai ta psifia ths periodou tou einai 142857.

Telos o arithmos autos prosegkyzei to pi mono sta 2 prwta dekadika tou... sxetika asxhmh prosegkysh dhladh!!!


Telos egw isxyrizome oti to mhkos ths periodou enos rhtou, apokleiete na ksepernaei ton paronomasth tou, dhladh sto 22/7 tha htan sth xeiroterh 7 ta psifia ths periodou tou...
(twra to giati auto tha to katalabete otan lysete thn askish!)

emufear
13-11-2005, 02:32
Ο Αρχιμήδης υπολόγισε τον 3ο αιώνα π.Χ. πως 223/71 < π < 22/7. Τα πήγε αρκετά καλά θα έλεγα.. :-) :wavey:

Βέβαια όλα είναι όπως τα ανέφερε ο stf.

tReLoPeDo!!!
13-11-2005, 02:49
Gia peite kamia duskolh periodo na vgaloume!!

Proswpika apo tuxaies times pou dinw evgala mia me 1st number ton 99999 kai 2nd ton 99887.
Ekane kapou 15 deuterolepta na thn vgalei kai htan toso megalh pou mou ekrupse to apotelesma tou mhkous ths periodou!! :sleep:

edit://mpourda telika! 24534 noumera molis :/

donald
14-11-2005, 17:06
Σήμερα στο μάθημα μήπως έδωσε καμία ιδέα για την 2η άσκηση???

Theio_Vrefos
14-11-2005, 17:47
ama parakoloutheis to stamatopoulo, panta leei pragmata pou mporoun na voithisoun stis askiseis!
Toulaxiston simera egw epiasa 1-2 simeia!

Theio_Vrefos
14-11-2005, 17:54
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από stf
Na sou pw, an htan toso aplo to pi oso to 22/7
pistebeis oti tha egrafe kanenas pi kai 3.1415... ktlp?

Na sou pw pws exei to pragma... epaiza ena ilithio paixnidi to mindtrap i kati tetxio kai eixe kapoies erwthseis pou xreiazontan logiki... mia apo autes elege sta latinika 22(XVI)=7(VII)*3(III)
Ypotithetai oti kathe grammh pshfiou (p.x. to "X" exei dyo grammes) einai kai ena ksylaki ... exeis to dikaiwma na metakiniseis 1 kai na to valeis kapou allou gia na isxyei.... i lysh einai na valeis to "I" tou "III" apo panw wste na kaneis "Π"...

Kata ta alla dn ekatsa na kanw oute ti diairesi... apla to eipa.. thewrisa oti (toulaxiston me proseggisi) itan kalo...

symperasma: min paizete mindtrap tha sas mperdepsei parapanw min akoute gia dieyrynsi pneumatikwn orizontwn.... oi askiseis tou stamato dieyrynoun tous pneumatikous orizontes sas parapanw :p:p:p

/*RaDioHeAD*\
14-11-2005, 21:36
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από tReLoPeDo!!!
Gia peite kamia duskolh periodo na vgaloume!!

Proswpika apo tuxaies times pou dinw evgala mia me 1st number ton 99999 kai 2nd ton 99887.
Ekane kapou 15 deuterolepta na thn vgalei kai htan toso megalh pou mou ekrupse to apotelesma tou mhkous ths periodou!! :sleep:

edit://mpourda telika! 24534 noumera molis :/

Please, give the 1st number: 741859
Please, give the 2nd number: 194637
Result is: 3.81150038276381140000
Period: 81150038276381160827591876159209194551909451954150 5469155402107512960023
01720638932988075237493385122047709325565026176934 498579406793158546422314359551
36998617940062783540642323915802236984745962997785 621438883665490117500783509815
70821580686097710096230418676818898770531810498517 753561758555670299069549982788
47290083591506239820794607397360214142223729301211 999773938151533367242610603328
24694174283409629207190821888952254710049990495126 825834759064309458119473686914
61541228029614102149128891218010963999650631688733 385738580023325472546329834512
45138385815646562575460986348947014185380991281205 526184641152504405637160457672
.
.
.
.
.(καμια 400αρια γραμμες συνολικα)
.
.
.

91569434382979597918175886393645606950374286492290 777190359489716754779409875820
11642185196031587005553928595282500244044040958296 726727189588824324254895009684
69509908188062906847105123897306267564748737393198 621022724353540179924680302306
34463128798738163864013522608753731304942020273637 592030292287694528789490179154
01490980646023109686236429866880397868853301273653 005338142285382532611990525953
44153475444031710312016728576786530824046815353709 726311030276874386678791802175
33151456300703360614888227829241100099158947168318 459491258085564409644620498671
88664025853255033729455345078273915031571592246078 597594496421543694158870101779
20950281806645190791062336554714673982850126132235 905814413497947461171308641214
15763703715120968777776065188016666923555130833294 800063708339113323777082466334
76677096338311831768882586558568000945349548133191 530901113354603698166330142778
60838381191654207576154585202196910145553003796
Period length: 32439

I think i won, didn't I ??? :D

ΥΓ: πλακα πλακα καντε κανα check αν βγαζετε το ιδιο για να μην λεω και βλακειες.. :p

EDIT:δοκιμαστε: 741859/741853 :o :o :o

Touristas
14-11-2005, 23:09
ρε παιδιά εγώ ακόμα την άσκηση 1 παλεύω, θα μου πει κανείς πως το βάζουμε να διαιρέσει κάτι με κάτι και να ελέξει αν το υπόλοιπο είναι μηδέν, για τον έλεγχο αν είναι πρώτος αναφέρομαι, κάτι με τις div() και modf() έχει να κάνει, για πείτε ρε παιδιά είναι πολύ απλό αλλά κόλλησα μάλλον...

αν θέλει και κανείς να μου pm το sourcecode του προγράμματος...μπα άσε με την εξάσκηση μαθαίνει κανείς...

Touristas
14-11-2005, 23:30
και να σας πω και κάτι ρε παιδιά χρησιμοποιώ το dev-c++ και αφού το κάνω compile και run μου σκάει για δευτερόλεπτα ένα παραθυράκι α λα dos, τι δευτερόλεπτα δηλαδή, δέκατα, και εξαφανίζεται...κάποτε χρησιμοποιούσα το πρόγραμμα της borland για c, αλλά μάλλον για λόγους συμβατότητας θέλει να χρησιμοποιούμε αυτή τη νίλα ε; Τι παίζει όμως, το χρησιμοποιεί κανείς;

THE RIDDLE
14-11-2005, 23:39
if(n%m==0) σημαινει οτι ο n ειναι πολλαπλασιο του m αν ισχυει η συνθηκη.
Για προσθεσε στο τελος του προγραμματος σου (πριν την τελευταια αγκυλη) την εντολη getchar(); Μετα θα το βλεπεις το παραθυρο in real time :wavey: :wavey:

Bebis
15-11-2005, 00:13
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από Touristas
και να σας πω και κάτι ρε παιδιά χρησιμοποιώ το dev-c++ και αφού το κάνω compile και run μου σκάει για δευτερόλεπτα ένα παραθυράκι α λα dos, τι δευτερόλεπτα δηλαδή, δέκατα, και εξαφανίζεται...κάποτε χρησιμοποιούσα το πρόγραμμα της borland για c, αλλά μάλλον για λόγους συμβατότητας θέλει να χρησιμοποιούμε αυτή τη νίλα ε; Τι παίζει όμως, το χρησιμοποιεί κανείς;
dokimase na grapseis tin entoli :
system("pause");
an douleveis se perivallon window$
--------------------------------
Edit : tin parapanw entoli tin grafete prin to telos tis main kai isxyei mono otan trexete se windows...
Se unix,kata to compilation tou programmatos tha sas vgalei eite warning eite error ...genika emfanizei to minima "press any key to continue . . . " se opoio shmeio topothetithei

Touristas
15-11-2005, 02:32
α, οκ το % σημαίνει υπολοιπο άρα ελέγχεις αν αυτό είναι μηδέν κλπ, και εγώ που πήγαινα να κατεβάσω συναρτήσεις επί συναρτήσεων...αλλά άμα δε ξέρεις τα βασικά που πας αγόρι μου...ευχαριστώ και το μπέμπη.

Το απόλυτο respect στο Riddle. :smokin:

roumdic
16-11-2005, 00:26
Το πρόγραμμα μαθημάτων από την Παρασκευή 18/11 έως την Παρασκευή 9/12
είναι το εξής:

Παρασκευή 18/11, 9-11 (περιττοί Α.Μ.)
Παρασκευή 18/11, 4-6 (άρτιοι+περιττοί Α.Μ.)

Δευτέρα 21/11, 28/11, 5/12, ώρες 9-11 (άρτιοι+περιττοί Α.Μ.)
Τετάρτη 23/11, 30/11, 7/12, ώρες 11-1 (περιττοί Α.Μ.)
Παρασκευή 25/11, 2/12, 9/12, ώρες 9-11 (περιττοί+άρτιοι Α.Μ.)
Παρασκευή 25/11, 2/12, 9/12, ώρες 4-6 (άρτιοι Α.Μ.)

Το πρόγραμμα μαθημάτων των εβδομάδων 12-16/12 και 19-23/12 θα
ανακοινωθεί έγκαιρα. Θα διαμορφωθεί ανάλογα με την πορεία κάλυψης
της απαιτούμενης ύλης.

Παρατηρήστε ότι για τις 3 επόμενες εβδομάδες (αλλά και την Παρασκευή
18/11), ένα τμήμα (περιττοί ή άρτιοι Α.Μ.) θα "φιλοξενείται" στο μάθημα
του άλλου κάποιες ημέρες. Οι χωρητικότητες των διαθεσίμων αιθουσών (Α'+Ε')
είναι οριακές σε σχέση με τον αριθμό των φοιτητών που παρακολουθούν,
πιστεύω όμως ότι θα τα καταφέρουμε να γίνει το μάθημα σε σχεδόν
ανθρώπινες συνθήκες, αρκει να βοηθήσετε και εσείς προς την κατεύθυνση
αυτή. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν λογικές ώρες που να είναι η αίθουσα Α'
διαθέσιμη, οπότε η μόνη λύση για αναπλήρωση των χαμένων μαθημάτων είναι
η σύμπτυξη των τμημάτων, τουλάχιστον κάποιες ημέρες. Ελπίζω από το
επόμενο εξάμηνο να έχουν λυθεί σε μεγάλο βαθμό τέτοιου είδους
προβλήματα με το καινούργιο αμφιθέατρο που κατασκευάζεται. Ευχαριστώ
πολύ για την κατανόησή σας.

Π. Σταματόπουλος

Highlander
16-11-2005, 10:49
Να ρωτήσω και εγώ κάτι για την ασκηση1…..Τρέχω το πρόγραμμα και από τις 10 φορές που το τρέχω τις εννιά μου βγάζει 11% και την μια 10% είναι σωστό???? :confused: :confused:

Incubus
16-11-2005, 14:58
Προφανώς εμφανίζεις μόνο το ακέραιο μέρος του ποσοστού. Προσπάθησε να αλλάξεις την printf που χρησιμοποιείς για να το εμφανίσεις και κάντο

printf("%4.2f %% primes", percentage);

όπου percentage το ποσοστό που θες να εμφανίσεις :-)

Bebis
16-11-2005, 15:37
Αν και εφόσον χρησιμοποιείς σωστά την ραντ() και την αρχικοποιείς σωστά με την σραντ() (και δεν υπάρχει κανα ξεκάρφωτο λάθος στον κώδικα) τα αποτελέσματα κάθε εκτέλεσης μπορούν να διαφέρουν αφού μιλάμε για 'πραγματικά τυχαίους' αριθμούς. οποιαδήποτε απόκλιση αυτής της τάξης είναι αποδεκτή....ιτ'ς ολ στατίστικαλ.
Εξάλλου δεν νομίζω να θέλει ο Σταματόπουλος να του επιβεβαιώσεις ακριβώς ποιο νούμερο είναι αλλά να μάθεις να χρησιμοποιείς την συγκεκριμένη γλώσσα προγραμματισμού.
Γιατί σου βγάζει ακέραιο αποτέλεσμα στο ποσοστο?..κανε νταμλ τιν μεταβλητη και κανε την διαίρεση με "15000.0" ώστε να βγαίνει το αποτέλεσμα πραγματικός αριθμός.Εναλλακτικά κανεις καστινγ..

emufear
16-11-2005, 15:53
Όπως είπε κ ο bebis: http://cgi.di.uoa.gr/~mailman/pipermail/ip/2005-November/000855.html

Highlander
16-11-2005, 18:35
Thanks!Το βρηκα και με την βοηθεια του @Predator, μου βγαζει τωρα απο 10.97%~11.35%!!! :wavey:

V.P.f.e.
16-11-2005, 23:16
geia xara!
na kanw mia paratirisi sxetika me to thema kai an yparxei lathos an thelete diorthoste me! :baby:
(den kserw vevaia an exei sxoliastei se proigoumenh selida afto opote sorry)

gia na broume an enas arithmos einai prwtos px o M
den arkei na kanoume diereseis apo to 2 ws to (int)(sqrt(M))
kai na kanoume tous sxetikous mas elegxous (an diereite h' oxi me tous arithmous aftous..) ?

afta!
geia xara!kai kalh synexeia...
:wavey:

V.P.f.e.
17-11-2005, 15:38
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από V.P.f.e.
geia xara!
na kanw mia paratirisi sxetika me to thema kai an yparxei lathos an thelete diorthoste me! :baby:
(den kserw vevaia an exei sxoliastei se proigoumenh selida afto opote sorry)

gia na broume an enas arithmos einai prwtos px o M
den arkei na kanoume diereseis apo to 2 ws to (int)(sqrt(M))
kai na kanoume tous sxetikous mas elegxous (an diereite h' oxi me tous arithmous aftous..) ?

afta!
geia xara!kai kalh synexeia...
:wavey:


telika ok...
thn pairnw pisw telika thn erwthsh..
apo oti eida sto vivlio tou P.Tsagkari
"Theoria Arithmwn" kati tetoio isxuei...
opote pistevw einai kalo na xrisimopoihthei kati tetoio (na ginetai
o elegxos mexri to sqrt(M) kai oxi parapera...
..
geia xara!

T.S.f.e. ;)

emufear
17-11-2005, 15:43
@V.P.f.e.: Αυτό που λες έχει γραφτεί στη λίστα από τις 8 Οκτωβρίου: http://cgi.di.uoa.gr/~mailman/pipermail/ip/2005-October/000041.html :p

V.P.f.e.
17-11-2005, 16:02
ok sorry...
den parakolouthisa thn lista tou mathimatos (den to parakolouthw genika..
aplws epeidi eida thn askhsh skeftika na grapsw kai sto forum...)



:wavey:

Touristas
18-11-2005, 00:33
να σας πω, τα χω κάνει όλα σωστά, έχω βάλλει όρια για τη rand, αλγόριθμο πιο γρήγορο για primes, klp klp και δε μου τα βγάζει σωστά το τιμημένο, είναι αντιδεοντολογικό να το ανεβάσω εδώ μπας και μου πει κανας άνθρωπος της παίζει γιατί έχω βαρέσει ένα εξάωρο και θα αρχίσω να βαράω το κεφάλι μου στο τοίχο.

μαμιμένος προγραμματισμός...

emufear
18-11-2005, 00:34
Τι λάθος σου βγάζει μήπως βοηθήσουμε τουρίστα..; :-)

Bebis
18-11-2005, 01:18
Pithana logika&syntaktika sfalmata pou mporw na skeftw auti ti stigmi Thes na elegxeis mia isotita kai anti na valeis '==' vazeis apla '=' .... se mia simaia(flag) exeis kanei tin aprosexia na valeis lathos/idia timi me kapoio allo shmeio/monopati tou algorithmou Kaneis mia diairesi pou esy nomizeis oti einai pragmatiki,enw stin praxi einai akeraia =>endexomeno na sou vgazei apotelesma panta mhdeniko....kane casting... Exeis valei ligoteres parentheseis kai o compiler den ta ypologizei opws esy nomizeis/tha itheles na ta ypologizei se do-while exeis valei tin akrivws antitheti synthiki apo auti pou tha eprepe...elegxe an xreiazetai '!' h' oxi..prosexe kai edw tis parentheseis..paromia se mia 'for' to increment den ginetai swsta/alionetai Exeis valei kapoion metriti(counter) ton opoio den exeis arxikopoiisei me '0' kai sou vgazei alla anti allwn.. Simantiko sfalma sto 'vasiko' algorithmo (elegxos an einai prwtos) tou provlimatos...kapoio shmeio ekkinisis h' diakopis ;-)
Stin xeiroteri vale kamia 'printf' se kairia shmeia gia na deis pou einai to lathos,dld poies metavlites exoun diaforetikes times apo autes pou tha eprepe.
Take a break...pigene mia volta sto kryo pou katharise kai atmosfaira me tin vroxh kai meta des to pali me katharo myalo..

otan den exeis douleia ti kaneis....

tReLoPeDo!!!
18-11-2005, 01:25
Stin xeiroteri vale kamia 'printf' se kairia shmeia gia na deis pou einai to lathos,dld poies metavlites exoun diaforetikes times apo autes pou tha eprepe.
Ola ta upoloipa swsta apo bebis, alla auto to shmeio gia mena proswpika to shmadikotero!!!
Xtupaw kai egw to kefali polles fores, to gemizw printf kai vlepw ti sto kalo sumvainei!!
:-) ;-)

Touristas
18-11-2005, 02:10
μπέμπη σε ευχαριστώ για το εκτενές ποστάρισμα, το οποίο και το σώζω για future reference, αλλά απ όσο καταλαβαίνω τα κανα όλα, τα δωσα όλα, και έμεινα στον άσσο που λέει και η μεγάλη σταρ της ελληνικής δισκογραφίας...

κάτι μου ξεφεύγει και τα μπιπ όλα, αλλά που θα πάει...

Touristas
18-11-2005, 07:36
πάει η πρώτη, κι ευχαριστώ πολύ το φιλαράκι τον emufear που βοήθησε πολύ να ξεκαθαρίσω αρκετά πράγματα.

Τώρα στη δεύτερη, κάθομαι και κοιτάω και ξανακοιτάω αυτή τη συνάρτηση, σα να κοιτάω ένα βερμίρ ξερω εγώ, ή ένα ιερογλυφικό, και κάτι πάω να καταλάβω από εδώ, κάτι μου φεύγει από εκεί, και στο τέλος αναγνωρίζω ότι δε βλέπω τη τύφλα μου...ας μου πει κανείς περί τίνος πρόκειται με δυο κουβέντες αν θέλει..

Τι θέλει να πει ο ποιητής;

int getinteger(int base)
{ char ch; /* No need to declare ch as int - no EOF handling */
int val=0; /* Initialize return value */
while ((ch = getchar()) != '\n') /* Read up to new line */
if (ch >= '0' && ch <= '0'+base-1) /* Legal character? */
val = base*val + (ch-'0'); /* Update return value */
else
return ERROR; /* Illegal character read */
return val; /* Everything OK - Return value of number read */
} :cool:

nighthawk
18-11-2005, 08:20
Re paidia ti lathos mporei na exw kanei kai mou vgazei olous tous arithmous prwtous???????????Ligo help........Elega na to anevasw alla meta skeftika ws einai malakia......

nighthawk
18-11-2005, 08:21
Simeiwsi:O algorithmos einai standard swstos...............

nighthawk
18-11-2005, 17:44
Kontevw na trelathw...Exw grapsei gia na elexgw tous
prwtous:
for (x=2;x<current;x++){
if (current%x)
plithos++;
if (plithos==current-1)
.
.
.
else
.
.
Exw kanei lathos stin elegtiki sinthiki?Me to metriti
plithos metraw tis diaireseis me ipoloipo diaforo tou
midenos pou prepei na einai ises me tis sinolikes diaireseis...
Mou vgazei pws den iparxei kanenas prwtos!!!!!!!!!!

V.P.f.e.
18-11-2005, 20:01
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από nighthawk
Kontevw na trelathw...Exw grapsei gia na elexgw tous
prwtous:
for (x=2;x<current;x++){
if (current%x)
plithos++;
if (plithos==current-1)
.
.
.
else
.
.
Exw kanei lathos stin elegtiki sinthiki?Me to metriti
plithos metraw tis diaireseis me ipoloipo diaforo tou
midenos pou prepei na einai ises me tis sinolikes diaireseis...
Mou vgazei pws den iparxei kanenas prwtos!!!!!!!!!!


den kserw an voithisw twra....
kalo afto poy skeftikes an kai to mionektima einai oti tha kanei oles tis diereseis apo to 2 ws ton m. (As poyme gia to 10.000 eno tha mporouse apo thn dieresh tou 10.000 me to 2 na katalavei oti den einai prwtos tha kanei oles tis diereseis apo to 2 mexri to 9999...
alla tespa.. den mas endiaferei afto se prwth fash...)..

epidi to etreksa koita...

ston elegxo meta thn for na kaneis current-2
if (plithos==current-2)
h' enalaktika sthn for na kaneis:
for(x=2;x<=current;x++)

episis enoieite oti tha prepei na exeis arxikopoihsei to plithos iso me to 0.
afta kalh epitixia!
geia xara!

:wavey:

donald
19-11-2005, 15:15
Καμία ιδεά για την άσκηση 2???Πως θα ελέγξουμε την περιοδικότητα του αριθμού που προκύπτει??

nighthawk
19-11-2005, 15:49
To lathos mou einai oti den eixa arxikopoiisei to plithos....Paidevomoun 5 meres me afti ti vlakeia....Eftixws to vrika..
P.S.:Kamia idea gia tin askisi 2?????????

Touristas
19-11-2005, 20:30
Kάθομαι και κοιτάω και ξανακοιτάω αυτή τη συνάρτηση, σα να κοιτάω ένα βερμίρ ξερω εγώ, ή ένα ιερογλυφικό, και κάτι πάω να καταλάβω από εδώ, κάτι μου φεύγει από εκεί, και στο τέλος αναγνωρίζω ότι δε βλέπω τη τύφλα μου...ας μου πει κανείς περί τίνος πρόκειται με δυο κουβέντες αν θέλει..

Τι θέλει να πει ο ποιητής;

int getinteger(int base)
{ char ch; /* No need to declare ch as int - no EOF handling */
int val=0; /* Initialize return value */
while ((ch = getchar()) != '\n') /* Read up to new line */
if (ch >= '0' && ch <= '0'+base-1) /* Legal character? */
val = base*val + (ch-'0'); /* Update return value */
else
return ERROR; /* Illegal character read */
return val; /* Everything OK - Return value of number read */
}

donald
19-11-2005, 22:17
Πειράζει αν στην getinteger βάλουμε ως περιεχόμενο μόνο μία scanf??Δηλαδή αν δεν χρησιμοποιήσουμε ίδια αυτή που μας δίνει ως παράδειγμα??

tReLoPeDo!!!
19-11-2005, 23:14
@donald epeidh to eixa dei kai sthn lista, epitrepetai na valeis scanf sunarthsh mesa sthn getinteger kai tupika 8a exeis mia sunarthsh pou 8a kalei sto swma ths mia allh sunarthsh, auth ths scanf :p !!
Apla thn onomazeis getinteger giati etsi 8elei kai gia na ftia3eis meta kai ta getinteger.c, getinteger.h, to include "getinteger.h" kai loipes istories!


@tourista:
while ((ch = getchar()) != '\n') -> diavazei xarakthres apo to plhktrologio mexri na pathseis Enter dld '\n'

if (ch >= '0' && ch <= '0'+base-1) -> Kat'arxas to base orizei se ti ari8mhtiko susthma 8a douleyeis (dekadiko?, duadiko?, oktadiko?...klp).
An tou dwseis loipon thn base parametro ish me 10, h sunarthsh 8a kanei ton elegxo gia dekadika yhfia dld apo 0 ews kai 9.

val = base*val + (ch-'0'); -> edolh mageia pou sun8etei ton ari8mo opws tou ton dineis, dld an pathseis to 5 kai to 6 den 8a sta vgalei ena-ena alla ton ari8mo 56 opws ton skefthkes!
ka8e fora pou tou dineis neo ari8mo ton pros8etei au3anontas to prohgoumeno kata 10, dld tou dineis 5 krataei 5, meta tou dineis 6 kai krataei 5*10 + 6 = 56, meta tou dinei 3 krataei 56*10 + 3 = 563 kai ou to ka8e3hs.
Oi times pane sthn val fusika pou exei dwsei timh 0 sthn arxh

return ERROR; -> Sou gurizei -1 (apo #define ERROR -1 srhn arxh) otan den isxuei h if, dld otan tou dineis pragmata tou stul ) h' + h' k h' oti alo ektos apo 0,1,2,.....,9 exontas ws dedomeno to base = 10.
To -1 polu xrhsimo gia loop asfaleias sto programma!!

Elpizw na voh8hsa giati kai egw twra ousiastika prospa8hsa na katalavw kalutera ti kanei kai nomizw den exw pesei e3w :baby: !!

donald
20-11-2005, 02:41
Ok tReLoPeDo,ευχαριστώ πολύ!!!Έτσι το έχω κάνει και έχω φτιάξει και το header file που ζητάει στην εκφώνηση,αυτό που μου μένει είναι το δύσκολο κατά την γνώμη μου κομμάτι της άσκησης και αυτό δεν είναι άλλο από το πως θα βρίσκει την περιοδικότητα ενός αριθμού...
Καλό κουράγιο σε όσους παλεύουν την άσκηση... :wavey:

Udaj
20-11-2005, 15:32
Για την περιοδικότητα:
δεν θέλω να ποστάρω spoiler :tounge::tounge: αλλά μην προσπαθείτε να πάρετε το κλασματικό μέρος του double που προκύπτει από τη διαίρεση και να βρείτε από εκεί την περίοδο, είναι πραγματικά μάταιος κόπος.

YoMaNaTiOn
20-11-2005, 22:09
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από Udaj
Για την περιοδικότητα:
δεν θέλω να ποστάρω spoiler :tounge::tounge: αλλά μην προσπαθείτε να πάρετε το κλασματικό μέρος του double που προκύπτει από τη διαίρεση και να βρείτε από εκεί την περίοδο, είναι πραγματικά μάταιος κόπος.

Δείτε στη λίστα, υπάρχει φοβερή υπόδειξη για την άσκηση! :-)

emufear
21-11-2005, 02:07
Εδώ: http://cgi.di.uoa.gr/~mailman/pipermail/ip/2005-November/000687.html

YoMaNaTiOn
21-11-2005, 18:22
Η άσκηση είναι φοβερή! Gogogogogogo!!!

:-) :-) :-)


http://cgi.di.uoa.gr/~ip/iphw0506_3.pdf

tReLoPeDo!!!
21-11-2005, 20:06
Popo o an8rwpos "zwgrafizei"!!
:p :p

Kai erxomai sthn prwth aporia (8a thn elega kai sth lista alla 8a th pw argotera gia na mh faw kra3imo, afou twra epeigoun ta mhnumata gia thn Askhsh 2):

Ousiastika 8a pernoume san eisodo auto pou emfanizei sthn ekfwnhsh, tous ari8mous se stul pinaka. Nai omws auto den einai pinakas alla ena keimeno sto sxhma tou(!), opote 8ewrw pws gia na kanoume tis diadikasies allaghs twn eikonostoixeiwn 8a prepei na valoume autous tous ari8mous -xwria to 8 kai 16 pou einai parametroi- se ena pinaka me 8 grammes kai 16 sthles, etsi?

Gia to praktiko meros loipon me mia getchar() na au3anoume tis sthles kata 1 ka8e fora pou vriskoume keno xarakthra kai tis grammes kata ena ka8e fora pou vriskoume ton xarakthra '\n' arxikopoiwntas pali thn metavlhth twn sthlwn sto 0, kratwntas PARALLHLA mesa se ola auta tis diadoxikes times san oloklhro noumero se mia 8esh tou pinaka.
Nomizw apo ekei kai pera den exei kapoia duskolia to programma me e3airesh isws auto to "geitonika twn geitonikwn" pou den to poluepiasa :baby: !!

stf
21-11-2005, 21:53
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από tReLoPeDo!!!

Kai erxomai sthn prwth aporia (8a thn elega kai sth lista alla 8a th pw argotera gia na mh faw kra3imo, afou twra epeigoun ta mhnumata gia thn Askhsh 2):


Giati ore na fas kraksimo?
Osoi dhladh rwtagan gia thn 2 prin thn katalhktikh hmeromhnia ths 1 fagan kraksimo?!



Ousiastika 8a pernoume san eisodo auto pou emfanizei sthn ekfwnhsh, tous ari8mous se stul pinaka. Nai omws auto den einai pinakas alla ena keimeno sto sxhma tou(!), opote 8ewrw pws gia na kanoume tis diadikasies allaghs twn eikonostoixeiwn 8a prepei na valoume autous tous ari8mous -xwria to 8 kai 16 pou einai parametroi- se ena pinaka me 8 grammes kai 16 sthles, etsi?


Nai, bolebei na tous exete se pinaka kai malista me dynamikes diastaseis...
Stis paradwseis bebea den exoun ypothei akoma auta... einai h ylh pou tha didaxteite stis epomenes dialekseis...



Gia to praktiko meros loipon me mia getchar() na au3anoume tis sthles kata 1 ka8e fora pou vriskoume keno xarakthra kai tis grammes kata ena ka8e fora pou vriskoume ton xarakthra '\n' arxikopoiwntas pali thn metavlhth twn sthlwn sto 0, kratwntas PARALLHLA mesa se ola auta tis diadoxikes times san oloklhro noumero se mia 8esh tou pinaka.


Tha elega oti an to dokimaseis me getchar, malon tha spataliseis arketo xrono sto grapsimo autou tou komatiou...
Mporeis na to dokimaseis bebea, den apagorebete!
Pithanotata sto epomeno mathima omws tha akousete ta peri scanf...



Nomizw apo ekei kai pera den exei kapoia duskolia to programma me e3airesh isws auto to "geitonika twn geitonikwn" pou den to poluepiasa :baby: !!

Egw antithetws tha elega oti auto einai to zoumi ths askishs kai oxi to diabasma tou pinaka...
Gia na katalabeis ti ennoei kalytera, anoikse ena paint bres mia eikona kai dokimase to ti kanei to ergaleio flood fill ....
(auto me ton kouba me thn mpogia!) :p

tReLoPeDo!!!
21-11-2005, 22:07
A auto me to flood fill to epiasa kalutera!!

Ara ta "geitonika twn geitonikwn" einai ola ta eikonostoixeia na to pw, pou exoun ton idio kwdiko xrwmatos (px 75) kai sundeontai meta3u tous me kapoio sugkekrimeno geitoniko tropo!!

Tespa 8a to doume sth poreia!

Eda3ei gia to kra3imo plaka ekana, einai pou kai se mena den exei wrimasei h ekfwnhsh akoma polu gia na rwthsw kati sovaro polu, pou 8a voh8hsei katalutika :love2: !!

Thanx!!

nikthegreek
22-11-2005, 01:08
Καλησπέρα,
Έχω και εγώ ένα μικρό πρόβλημα με την εργασία 2.
Στο header file (getinteger.h) έχω μόνο δηλώσει ως extern την συνάρτηση getinteger.
Σε ένα source file (getinteger.c) έχω κάνει include το getinteger.h και έχω γράψει το σώμα της getinteger. Στο αρχείο program.c που θα δώσει το τελικό πρόγραμμα έγραψα:
#include “getinteger.h”
#include <stdio.h>
κλπ.

Όταν όμως καλώ την getinteger από το program.c, το compiling ολοκληρώνεται επιτυχώς, αλλά στο linking παίρνω το εξής σφάλμα:
Error LNK2001: unresolved external symbol “int __cdecl getinteger(int)” (?getinteger@@YAHH@Z)
Debug/program.exe: fatal error LNK1120: 1 unresolved externals.

Έχω δοκιμάσει να δηλώσω τις διάφορες μεταβλητές στο program.c ως external αλλά τίποτα…
Υπάρχει καμιά ιδέα;

metalas
22-11-2005, 01:45
Loipon postarw edw tis simeiwseis apo to ergastirio pou mou edwse o Riddle. Parte na exete!!!!!!!!!!!!!

tReLoPeDo!!!
22-11-2005, 01:53
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από nikthegreek
Καλησπέρα,
Έχω και εγώ ένα μικρό πρόβλημα με την εργασία 2.
Στο header file (getinteger.h) έχω μόνο δηλώσει ως extern την συνάρτηση getinteger.
Σε ένα source file (getinteger.c) έχω κάνει include το getinteger.h και έχω γράψει το σώμα της getinteger. Στο αρχείο program.c που θα δώσει το τελικό πρόγραμμα έγραψα:
#include “getinteger.h”
#include <stdio.h>
κλπ.

Όταν όμως καλώ την getinteger από το program.c, το compiling ολοκληρώνεται επιτυχώς, αλλά στο linking παίρνω το εξής σφάλμα:
Error LNK2001: unresolved external symbol “int __cdecl getinteger(int)” (?getinteger@@YAHH@Z)
Debug/program.exe: fatal error LNK1120: 1 unresolved externals.

Έχω δοκιμάσει να δηλώσω τις διάφορες μεταβλητές στο program.c ως external αλλά τίποτα…
Υπάρχει καμιά ιδέα;
Mh thn dhlwneis extern!!
Mono to onoma me ton tupo twn parametrwn ths kai thss timhs pou epistrefei!
Dld, int sunarthsh (int, int); 3erw egw!!

donald
22-11-2005, 19:23
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε δείκτες για την άσκηση 2???Επίσης,στη main του προγράμματος όποιος το έχει κάνει,κάνουμε εκτός από #include "getinteger.h" και #include "getinteger.c"??Γιατί μόνο έτσι μου δουλεύει...Αλλιώς μου βαράει error...

emufear
22-11-2005, 19:56
Μόνο το .h πρέπει να κάνεις include (βέβαια ο compiler σου επιτρέπει να κάνεις ό,τι θες include) αλλά κάποιο λάθος έχεις κάνει.

nighthawk
23-11-2005, 17:13
Parathetw ena link pou pistevw pws tha voithisei opoion exei antoxi na to diavasei olo....
www.faqs.org/faqs/C-faq/faq/

tekalert
23-11-2005, 17:48
Έχω καταλάβει πως λειτουργεί ο αλγόρ. που μας προτείνεται στη λίστα για να λύσουμε την άσκηση μόνο που το πρόβλημά μου είναι στο πως θα απομονώσω τα ψηφία του διαιρεταίου.Δηλαδή αν π.χ.
Μ=12387465 και Ν=5
στο 12387465 |
|_5___________
|
|
|

"κατεβάζουμε" το 1 επειδή 1/5=0 "κατεβάζουμε" και το 2.
Πως όμως από τον Μ θα πάρω μόνο το 2 και στη συνέχεια μόνο το 3 κ.λ.π.???????

Bebis
23-11-2005, 17:56
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από donald
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε δείκτες για την άσκηση 2???Επίσης,στη main του προγράμματος όποιος το έχει κάνει,κάνουμε εκτός από #include "getinteger.h" και #include "getinteger.c"??Γιατί μόνο έτσι μου δουλεύει...Αλλιώς μου βαράει error...
Στην μαιν κάνεις
#include "getinteger.h"
αλλά για να δουλέψει αυτό θα πρέπει στο getinteger.c αρχείο της βιβλιοθήκης να έχεις γράψει πάνω-πάνω την εντολή #include "getinteger.h" για τον προ-επεξεργαστή.
Προσοχή στα "... " αντί για <...> στην εντολή #include
Θα σας πρότεινα οποιεσδήποτε απορίες για το μάθημα και τις εργασίες του να τις υποβάλετε στην λίστα του μαθήματος. :-)

/*RaDioHeAD*\
23-11-2005, 18:25
Εγω δεν εκανα #include "getinteger.h" στο getinteger.c.. Το εκανα μονο στο αρχείο που έχω την main(findperiod.c).. Και η μεταγλωτιση εγινε μια χαρα μετα...

Γιατι??

donald
23-11-2005, 23:48
Ευχαριστώ πολύ για την βοήθειά σας..Τελικά το πρόβλημα ήταν ότι τα δύο αρχεία .c και το .h έπρεπε να μπουν σε ένα κοινό project... :sleep:

stf
24-11-2005, 00:05
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από /*RaDioHeAD*\
Εγω δεν εκανα #include "getinteger.h" στο getinteger.c.. Το εκανα μονο στο αρχείο που έχω την main(findperiod.c).. Και η μεταγλωτιση εγινε μια χαρα μετα...

Γιατι??

to #define ERROR -1 se posa ksexwrista arxeia to exeis?
Mhpws tha bolebe an to exeis se parapanw apo ena, na empene kapou pio kentrika, etsi wste na mhn yparxei periptwsh lathous?
(fantasou sth mia thesh na tou dineis thn timh -1 kai se kapoia allh na tou dineis thn 0 )

/*RaDioHeAD*\
24-11-2005, 00:45
OK i got it! :-)

Thnx Stef!! :wavey:

nighthawk
24-11-2005, 15:00
Mporei kapoios na mou steilei to link gia ton algorithmo pou tha xreisimopoiisoume stin askisi 2?PLEASE!!!!!!!!!

Toulaxiston ta vimata..Kaigomaste ap;tin askisi,pnigomaste apo to nero..Asta na pane..HELP!!!!!!!

YoMaNaTiOn
24-11-2005, 18:36
Είναι πολύ εύκολος ο αλγόριθμος. Δες στη λίστα.

nighthawk
24-11-2005, 19:30
San algorithmo ennoeite afto sto http://cgi.di.uoa.gr/~mailman/pipermail/ip/2005-November/000687.html ??An oxi please give the link!!!!!Den to vriskw me tipota!!!!!Kontevw na trelathw!!!!!

YoMaNaTiOn
25-11-2005, 18:52
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από nighthawk
San algorithmo ennoeite afto sto http://cgi.di.uoa.gr/~mailman/pipermail/ip/2005-November/000687.html ??An oxi please give the link!!!!!Den to vriskw me tipota!!!!!Kontevw na trelathw!!!!!

Aυτή ακριβώς η υπόδειξη είναι που θα σε σώσει. Δεν είναι αλγόριθμος, αλλά υποδεικνύει σαφέσταρα πως θα τον βρεις.

Και κάτι άλλο:

Ρε παιδιά. Προσπαθήστε να μη μιλάτε όταν γίνεται μάθημα. Είναι ντροπή προς τους συμφοιτητές σας και τον κ. Σταματόπουλο. Εγώ σήμερα παρακολούθησα live και πραγματικά στενοχωρήθηκα να τον ακούω να λέει πως θα φύγει και να κάνει συνέχεια παρατηρήσεις. Πανεπιστήμιο είναι, πάρτε το χαμπάρι. "Άμα θέλετε να μιλήσετε, υπάρχει και το barάκι κάτω", ή κάθεστε και σπίτι σας.

/*RaDioHeAD*\
25-11-2005, 20:27
I couldn't agree more.... ;-) :confused:

nighthawk
25-11-2005, 21:34
Exw 2 erwtisoules:
1)Gnwrizoume poso mporei na einai to maximum twn
asxetwn arithmwn prin arxisei na epanalamvanetai i
periodos??
2)To mikos tis periodou mporei na einai mexri 6 psifia
pou einai kai to megalitero pou emfanizetai stin
ekfwnisi tis askisis?

bruce
25-11-2005, 22:09
Xmmm
Please,give 1st number: 1237
Please,give 2nd number: 8654
Result is:0.14293968107233648301
Period lenght is:4236
Period is:............................................... ........

.................................................. ....................
.................................................. ....................
.................................................. ....................

Ara ksanaskepsou to ;-)

Theio_Vrefos
26-11-2005, 03:45
bruce kane 87654 dia 76543 ginetai xamos nomizw mou evgale 22.000 psifia periodo :p

nighthawk
26-11-2005, 10:51
Kalimera..Katlava..Apla re theio_vrefos an den kanw lathos oi arithmoi pou elegxoume einai mexri to 32767..Mporei na kanw kai lathos,alla kati tetoio akousa..

P.S.:Mipws mporei na mou dwsei kapoios kapoia epipleon ipodeiksei gia tin askisi2??Oxi to gnwsto link..

emufear
26-11-2005, 11:16
Στη λίστα αναφέρθηκε ρητά πολλάκις:
Μόλις χτες stf said: Exoume pei oti to programma sas den xreiazete na mporei
na ypologisei periodous megalyteres apo 32767 psifia...

nighthawk
26-11-2005, 11:24
@emufear:den eixa diavasei ta xthesina minimata sti lista otan to postara afto..
Kaneis na mou proteinei kati gia tin erwtisi sto p.s.??

Ζαρμαcookies
27-11-2005, 02:16
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από YoMaNaTiOn


Και κάτι άλλο:

Ρε παιδιά. Προσπαθήστε να μη μιλάτε όταν γίνεται μάθημα. Είναι ντροπή προς τους συμφοιτητές σας και τον κ. Σταματόπουλο. Εγώ σήμερα παρακολούθησα live και πραγματικά στενοχωρήθηκα να τον ακούω να λέει πως θα φύγει και να κάνει συνέχεια παρατηρήσεις. Πανεπιστήμιο είναι, πάρτε το χαμπάρι. "Άμα θέλετε να μιλήσετε, υπάρχει και το barάκι κάτω", ή κάθεστε και σπίτι σας.

Exei dikio..
O Stmatopulos einai me diafora omonos pu asxoleitai toso poly me to ma8ima tu allakai memas!!!

Dn einai na kanume tis malakies aytes....


(skefteite na eixan ayti tin stasi kai tin pio steni epafi me mas oi ka8igites pu mas kanun ta "spstika" pleon ma8imatika....... :confused: ;-) :confused: ;-)

Theio_Vrefos
27-11-2005, 02:46
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από nighthawk
Kalimera..Katlava..Apla re theio_vrefos an den kanw lathos oi arithmoi pou elegxoume einai mexri to 32767..Mporei na kanw kai lathos,alla kati tetoio akousa..

P.S.:Mipws mporei na mou dwsei kapoios kapoia epipleon ipodeiksei gia tin askisi2??Oxi to gnwsto link..


Hmm... egw eipa na diairesei dyo arithmous file mou... dn eipa tpt gia ti periodo, alla kai pali, ama einai 22.000 i periodos, mesa sto 32767 einai!

sfagmenos
27-11-2005, 15:52
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από nighthawk
Kalimera..Katlava..Apla re theio_vrefos an den kanw lathos oi arithmoi pou elegxoume einai mexri to 32767..Mporei na kanw kai lathos,alla kati tetoio akousa..



και μια περιοδο εκει κοντα να βαλεισ τα unix θα κανουν καμποση ωρα να βγαλουν την περιοδο ( θυμασαι βρεφοσ )
τωρα οσο για την βοηθεια αφτα που εχει το link που σου δινουν ειναι αρκετα κατατοπιστι κο απλα πρεπει να φερθεισ λιγο πιο παιδιαριστικα στην πραξη τησ διαιρεσησ για να καταλαβεισ ακριβωσ την υποδειξη του stef

οπωσ ειπε και ο stef "καντε το στο χαρτι βημα βημα και θα καταλαβεται"


:baby: :baby:

poison_13
27-11-2005, 18:11
Πόσες ασκήσεις θα βάλει συνολικά;;

Theio_Vrefos
27-11-2005, 18:17
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από sfagmenos ( θυμασαι βρεφοσ )

Kala eisai... ekane toulaxiston 30 deuterolepta me ena lepto...


Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από sfagmenos καταλαβεται"

vre :p katalaveTE :p

roumdic
27-11-2005, 19:26
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από poison_13
Πόσες ασκήσεις θα βάλει συνολικά;;
Apoti eipe tha iparksei kai askisi 6
Opote alles 4.

/*RaDioHeAD*\
28-11-2005, 03:34
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από roumdic

Apoti eipe tha iparksei kai askisi 6
Opote alles 4.

Ναι φυσικα... Αφου ειναι γνωστο σε όλους μας οτι 6-3=4 .... :D :D

Just kiddin' of course ;-)

Παντως δεν νομιζω να προλαβει τελικα να μας βαλει 6... Μαλλον για 5 το κοβω... (Η 0 δεν μετραει προφανως..)

noegr
28-11-2005, 20:37
Sorry ρε παιδιά, το ξέρω ότι το έχουμε απαντήσει πολλές φορές αλλά κοντεύω να τρελαθώ..
Στο αρχείο getinteger.c κάνω #include<stdio.h> και #include"getinteger.h"και μετά αρχίζω main()κτλ κτλ?
Μετά στο αρχείο getinteger.h κάνω include τίποτα ή γράφω μόνο int getinteger(int val)?
Τέλος στο τελικό αρχείο γράφω #include"getinteger.h" σωστά?
Γιατί έτσι το κάνω και ο compiler μου βγάζει συντακτικα λάθη εκεί που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν (π.χ. μετά από το { της main)

Alan Don
28-11-2005, 22:15
Η ασκηση2 μου λειτουργει στο devc++ kai sto visualstudio αψογα ομως στα unix του putty δημιουργειται προβλημμα με τρεις αριθμους το 1/2 το 1/4 το 1/8 εχετε καμια ιδεα περι τινος προκειται;;;;;;;;

Alan Don
28-11-2005, 22:15
και απο το dev

nighthawk
29-11-2005, 14:35
Prospathw na metaglwtisw to findperiod.c kai mou xtipaei lathos.Exw grapsei:
ipoloipo=M%N;
for (i=0,i<=32766,i++){
ipoloipo=ipoloipo*10;
???
Ti simainei:
'piliko' undeclared here(not in a function)
(Warning)data definition has no type or storage class
???
Oxi mono gia piliko..
Exw kanei swsta oles tis dilwseis twn metavlitwn..
Otan kanw kapou metatropi,afti ginetai mono gia ti sigkrimeni grammi,oxi gia oles apo ekei kai katw,e?


Kai kati teleftaio..Otan stelnw simera mnm sti lista mou erxetai san apantisi ena mail pou leei san thema:Your message to Ip awaits moderator approval..To periexomeno tou mnm einai afto pou exw grapsei parapanw...

Theio_Vrefos
29-11-2005, 18:23
ama exeis ena programma kai grafeis:


#include<stdio.h>
main()
{
int mparmpouni=1000;
printf("%d", mparmpouni);
}

kai meta pas kai to kaneis

main()
{
int xelidonopsaro=1000;
printf("%d", mparmpouni);
}

ta mparmpounia dn tha ginoun ws dia mageias xelidonopsara... prepei na ta metatrepseis esy!!


H monadiki diafora einai na exeis dilwsei sto proepeksergasti
...
#define psaria 1000
...
main(){...}
opote meta auto pou kanei einai opou vlepei sto programma sou ti leksi "psaria" na paei kai na to allazei me "1000" ... stin ousia tpt diladi... otan kanei auto compile kanena "psari" dn tha dei.. apla ena arithmo!

nighthawk
29-11-2005, 19:21
Den katalava ti thes na peis.......

psychastheneia7
29-11-2005, 22:59
ΕΛΕΟΣ!!!:mad: . Ο ΘΕΟΣ ο Σταματο εν ολιγοις στην τριτη εργασια ζηταει Γραφικα και εμεις 1ο ετος καναμε ΔΟΜΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ!!! :angryfire :angryfire :angryfire :mad:

emufear
29-11-2005, 23:16
lol, μόνο στην 1η άσκηση χρειάζονταν δομοδιαγράμματα και η 3η του Σταματόπουλου δεν είναι κ τόσο γραφικά..

I get the point and I agree more or less, though. :love2:

Theio_Vrefos
30-11-2005, 04:32
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από nighthawk
Otan kanw kapou metatropi,afti ginetai mono gia ti sigkrimeni grammi,oxi gia oles apo ekei kai katw,e?

Auto ennow ... otan kaneis mia allagi ginetai mono gia ti grammi... ta alla prepei na ta allakseis MONOS sou ...
H monadikh periptwsh pou to programma mono tou allazei kapoies lekseis einai i periptwsh tou #define alla kai auto dn einai kai poly swsto paradeigma...

anyway...

episis to for pou exeis kanei einai lathos... i syntaksi tou exei erwthmatika (semicolumn ;) kai oxi kommata... " , "

Prosekse mporei na einai auto pou se vasanizei, eida kai kati tetxio sti lista kai twra to proseksa gia na sou to pw...

p.x. gia na typwseis 5 fores to "hello world" prepei na grapseis to parakatw (aplo) programmataki....

#include<stdio.h>

main()
{
int i;
for(i=0; i<5; i++)
{
printf("hello world");
}
}

dld arxikopoieis ti metavliti i sto 0 ... i oti allo thes esy... mporeis na to valeis kai 533 ama goustareis ... apla prepei na to arxikopoihseis giati alliws tha einai tyxaia (?) h symperifora tou programmatos....

Sth synexeia tou dineis mia synthiki ... ama einai alithis kanei to swma entolwn, se antitheti periptwsh pame gia alla....

telos kaneis kati sti metavliti (gia na ginetai i epanalipsi :p)

KAI VAZOUME HMIKOLWNAKIA :p (semicoloumn :p)

Touristas
30-11-2005, 20:02
λοιπόν ξεκινάω την άσκηση, wish me luck και να προλάβω...ευτυχώς δεν έχει champions league σήμερα γιατί θα έπρεπε να θυσιαστεί η άσκηση στο βωμό της στρογγυλής θεάς.

Λοιπον κανά δυο πραγματάκια θέλω να πω και να με διορθώσει όποιος σερφάρει αυτή τη σελίδα και γουστάρει και έχει το χρόνο. Θα μπω και σε λεπτομέριες για τον αλγόρυθμο οπότε όποιος γουστάρει να το παιδέψει ακόμα μόνος του ας μη διαβάσει παρακάτω, όποιος δε θέλει να παιδέψει ας δει τι παπαριές έχω να πω.

Πρώτον δεν έχω καταλάβει ακόμα τι ρόλο βαράει η getinteger αλλά δεν έχω κάτσει κιόλας να τη πολυκοιτάξω, ευτυχώς κάτι φίλοι εδώ με προσανατόλησαν. Πάντως απ' ότι καταλαβαίνω μάλλον για τη μόστρα είναι και για να κάνουμε αυτά με τα headers γιατί η scanf μια χαρά ακέραιους σου εισάγει στον αλγόρυθμο. Έτσι δεν είναι;

Τώρα ως προς τον έλεγχο της περιόδου, έκανα εκεί τις διαιρεσούλες που έκανα και από ότι κατάλαβα ισχύει το εξής. Ελέγχεις πρώτα απ όλα αν η διαίρεση είναι χωρίς υπόλοιπο και καθάρισες με περίοδο 1 (Το κάτι.0). Μετά αρχίζεις να διαιρείς τον ένανε με τον αλλονανε ρεπλικάροντας τη διαδικασία που κάνει και ο αλγόρυθμος της διαίρεσης στο χαρτί, δηλ. διαίρα τον κοτσάρωντας και ένα μηδενικό (και κράτα κάπου αυτό το νούμερο) και βάλλε το ακέραιο μέρος σε ένα πινακα ως πρώτο ψηφίο (πρώτο δεκαδικό) (αφού πρώτα καθαρίσεις με τα μη δεκαδικά εννοείται αλλά δε μπαίνω σε αυτό είναι απλό) αν δεν εχεις υπόλοιπο καθάρισες, πάρε τη περίοδο και το δεκαδικό και δώστα output, αλλιώς πολλαπλασίασε το με το Ν και αφαίρεσέ το από αυτό που διέραγες και ξάνα μανά τα ίδια κάθε φορά ελέγχοντας πρώτα αν έχεις φτάσει σε διαίρεση χωρίς υπόλοιπο (καθάρισες) ή αν ο εκάστοτε αριθμός που διαιρείς είναι ίσος με αυτόνανε που είπα παραπάνω να το κρατήσεις το πρώτονα. Αυτά. Σωστός ε; Λες να πάρω κανά ποντάκι στην άσκηση αν τους το στείλω έτσι περιγραφικά;

Μετά από ότι κατάλαβα στα header files βάζεις τις σταθερές και τα define της συνάρτησης σου και το όνομα της δηλώνωντας της μεταβλητές και καθάρισες και αυτό είναι όλο το παραμύθι έτσι; Και μετά κάνεις και ένα #include "mplampla.h" (με " γιατί είναι user defined) στα άλλα δύο και αυτό ήταν.
τα λέει καλά και η αγαπημένη μου wikipedia
http://en.wikipedia.org/wiki/Header_file

Και τώρα το ΚΡΙΣΙΜΟ ΕΡΩΤΗΜΑ.

Τι θέλει να του βάλουμε στο readme.txt? Τι σημαίνει πληροφορίες πως να γίνει compile; Εγώ στο devc++ που τα δουλεύω πατάς compile και τελείωσες... Τι θέλει τα σχόλια του προγράμματος;

Αυτά, επί το έργο τώρα γιατί έχω 4 ώρες και 55 λεπτά.

ΣΟΣ. Αν έχω πει καμιά χοντροβλακεία και μου πάρει κανά δεκάωρο να τη βρω μόνος μου, παρακάλω διορθώστε με. :cool:

Touristas
30-11-2005, 20:55
αρχίσαμε πριν ακόμα γράψω μία γραμμή σοβαρή κώδικα αρχίσαν οι βλακείες... έχω τα getinteger.c και getinteger.h και τα βάζω σε ένα φόλντερ μαζί με το βασικό πρόγραμμα...

/* File: findperiod.c */


#include <stdio.h>
#include "getinteger.h"



main()
{ int M;
int N;

printf("Please, give 1st number:");
M=getinteger(10);
printf("Please, give 2nd number:");
N=getinteger(10);


}

/* File: getinteger.c */
#include <stdio.h>
#include “getinteger.h”
#define ERROR -1 /* Return value for illegal character */

int getinteger(int base)
{ char ch; /* No need to declare ch as int - no EOF handling */
int val=0; /* Initialize return value */
while ((ch = getchar()) != '\n') /* Read up to new line */
if (ch >= '0' && ch <= '0'+base-1) /* Legal character? */
val = base*val + (ch-'0'); /* Update return value */
else
return ERROR; /* Illegal character read */
return val; /* Everything OK - Return value of number read */
}

/* Header File: getinteger.h */

#define ERROR -1 /* Return value for illegal character */
int getinteger(int base)


πάω να κάνω ένα ενδεικτικό run και παίρνω αυτό απ το dev-c++

expected init-declarator before "main"
expected `,' or `;' before "main"

HELP ρε παδιά θα φάω άλλο ένα δεκάωρο να βρω τι τρέχει...

annag
30-11-2005, 21:20
Πώς δημιουργούμε τα fp.tar και fp.tar.gz?

Sokos
30-11-2005, 22:30
gia fp.tar:



tar -cf fp.tar fp.txt

c: create,
f: file,
fp.tar: onoma neo arxiou tar
fp.txt: to arxio pou thelis na kanis tar

gia fp.tar.gz:


gzip fp.tar

Euxome na se boithisa ;-)

Touristas
30-11-2005, 22:42
SOSS Ρε παιδειά please βοήθεια ας μου πει κανείς τι κάνω στραβώ όπως τα χω τα .h .c και δε μου τρέχει με το header ενώ όταν το βάζω στο σώμα της συνάρτησης όλα καλά. 2 τιμημένες ώρες απέμειναν μη πάει στράφει η άσκηση για το header.

emufear
30-11-2005, 22:49
http://cgi.di.uoa.gr/~mailman/pipermail/ip/2005-November/001215.html :-) :-)

Touristas
01-12-2005, 00:32
ε, ακριβώς αυτό δε κάνω ρε συ emu και δε μου τρέχει το ρημάδι...

Theio_Vrefos
01-12-2005, 01:29
sorry pou einai arga... twra ta eida!

pantws an theleis sou ta lew kai steilth anyway



sto main.c:

#include<stdio.h>
#include "function.h"
#define ERROR -1

sto function.h

#define ERROR -1
int getinteger (int);

sto function.c

#include "function.h"

Emena ama to path pou prospathousa na to kanw eixe ellinikous xaraktires mou evgaze [build error]... mporei na exeis kai tetxio provlima... valto sto c:

elpizw na voithisa ... :p

Touristas
01-12-2005, 02:22
σε ευχαριστώ πολύ ρε συ κι ας άργησε δε πειράζει ούτως ή αλλιώς τα χω κάνει #$!#$$!#% γενικώς άσε που δε ξέρω κι εγώ τι tar αρχείο τους έστειλα διάβασα από πάνω αυτό που έλεγε ο φιλαράκος και μάλλον τα κανα !#$#!#$, μάμισε τα βράδυ απόψε, πρώτα και οι δύο (!!!) provider που έχω δε συνδέονταν και αντί να κάνω την άσκηση μου βγήκε ο όλος να δω τι παίζει, μετά μου ρθε φαεινή ιδέα να να χώσω στη hol anytime και να μπω έτσι, και ηταν !!!!!!! πεσμένος ο σερβερ τους για το dial up! δέκα λεπτά πριν τη προθεσμία ξανάνοιξε.... τελικά έκανα αγώνα δρόμου να το στείλω το τιμημένο, που ούτε που έτρεχε αλλά αλγοριθμικά φαινόταν σωστό (μου χουν σπάσει τα νεύρα με το devc++ kai to δηλώνω εδώ σε όλους, καλό το open source και το compatibility κι εγώ στο μαμό τη microsoft camp είμαι αλλά αυτά erro messages που σου βγάζει δε βγάζεις άκρη, και το help τσακίζει νεύρα, άσε που ακόμα δεν έχω καταλάβει το βλακώδη τρόπο που έχει ο editor να μη σε εξυπηρετή με τα tabs και τα alignements) ένιωσα λίγο κεντέρης χωρίς τη ντόπα κυριολεκτικά έπεζα με τα δέκατα του δευτερολέπτου, το στέλνω τελικά...και μάλλον από ότι φαίνεται έκανα ταρ και συνεπως και τζι ζιπ μόνο το header arxeio, ύμαρτον, αλλά αυτό που με μπέρδεψε ήταν ότι το fp.tar είναι 2048 bytes και όταν το κάνω extract (tar -xvf fp.tar) μου βγάζει μόνο το getinteger.h το οποίο ειναι 173 bytes, είναι δυνατό να archive να είναι 10 φορές μεγαλύτερο από τα αρχεία που περιέχει, τι να πω, τα χω δει ολα σήμερα...

εν πάση περιπτώση, κι εγώ το path με ελληνικούς το έχω οπότε μιας κα μου λες ότι σου χτύπαγε θα το αλλάξω κι εγώ, τώρα το function.h ok κι εγώ έτσι το χω το getinteger.h δηλαδή, και τα άλλα από άποψη μορφής ίδια, αλλά γιατί έχεις mylib.h αντί function.h ή όπως εγώ έχω getinteger.h, αυτό του λέει να συμπεριλάβει και άλλο header file, δε καταλαβαίνω, μήπως το χεις γράψει λάθος εκ περιδρομής;

Theio_Vrefos
01-12-2005, 02:45
eeem sorry :blush: :blush: :blush:
to diorthwsa!

Touristas
01-12-2005, 03:06
Ρε μάγκες τι άτομα είμαστε εμείς, πριν τρεις τέσσερεις ώρες ήταν οι μισοί και τώρα που πήγε τέσσερεις διπλασιάστηκε ο πλυθισμός στο forum. :cool:

Θέλω να ρωτήσω και ένα δύο πραγματάκια ακόμα.

Πόσο ανελαστικοί είναι σχετικά με τις ώρες παράδοσης. π.χ. εγώ έκανα κατα λάθος tar και gzip μόνο ένα αρχείο και το στειλα εντώς της προθεσμίας και μετά από καμμιά ώρα το κανα cancel για να στείλω τα πλήρη αρχεία tar και gzipped αυτή τη φορά, θα το δουν αυτό, ή πάει όλη μέρα δουλειάς; Και μπορώ να μιλήσω σε κανένα μεταπτυχιακό για αυτό, γιατί μάλλον ο Σταματόπουλος δεν ασχολείται, να τον ρωτήσω αν το λάβανε και αν θα το διορθώσουν, το βαρέθηκα αυτό το απρόσωπο πράγμα με τις εντολές από το pc...

emufear
01-12-2005, 11:24
Ρώτα αλλά μάλλον είσαι οκ.

Sokos
01-12-2005, 12:15
re paidia exei kanenas na mou dosi tin askisi 2 na tin rikso mia matia.?

afou exasa mou exasa to eksamino...logo grammatias....na katalabo siga siga tis askisis.

nighthawk
01-12-2005, 12:36
Re paidia,den mporw na katalavw ti zitaei i askisi3..
Den exw rwtisei sti lista,giati den thelw na tin fortwnw me asxeta pragmata.. :confused: :confused:

ps:ti ennoeis exases to eksamino?metagrafi?egw pantws pou eimai ipo metagrafi parakolouthw kanonika..

Sokos
01-12-2005, 13:51
euxaristo se auton mou to estile...

oxi file me ellines eksoterikou mpika....eggrafi mou egine prin merikes meres...giati eperna sti grammatia gia eggrafi kai mou elege pare aurio....tora ego pou na ksero ti ginete...apo germania

nighthawk
01-12-2005, 14:38
kai to provlima sou einai pws exeis xasei ti seira?afto den einai provlima..Mporeis na peraseis kapoia mathimata an to palepseis..Arkei na exeis oreksi na to palepseis..

Sokos
01-12-2005, 15:25
oreksi exo...kai malista para poli...oxi oti ta proigoumena xronia eixa oreksi na diabasa.....alla einai i sxoli mou auti.

Wishmaster!!!
02-12-2005, 01:34
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από nighthawk
Re paidia,den mporw na katalavw ti zitaei i askisi3..


Άσε φίλε, μαύρο χάλι..
Πλάκα πλάκα αν έχει κανείς καμιά ιδέα ας την αναφέρει.. :confused:

Theio_Vrefos
02-12-2005, 01:37
ti akrivws dn katalavainete re paidia? ginete pxio sygekrimenoi... dn mporei na min exete katalavei apolytws tpt!!

Eseis pws tha ftiaxnate ... i toulaxiston tha prospathousate na ftiaksete to programma??

Dwste mia algorithmiki lysh...


//edit: btw auto einai to 777 post mou sto forum!!

//edit_2: gia deite kai auto mipws parete kamia idea... (tm pikimiki productions 2005-2006) http://cgi.di.uoa.gr/~mailman/pipermail/ip/2005-November/001027.html

nighthawk
02-12-2005, 09:17
Ti prepei na kane to programma?Tha pairnei mia fwto se noumera kai ti tha tia kanei?i

Theio_Vrefos
02-12-2005, 12:34
loipon to programma pernei stin ousia 3 orismata apo to xrhsth pou einai grammh sthlh kai <value>

grammi kai stili dilwneis to pxio stoixeio theleis na metavaleis.
Value einai i xrwmatiki apoxrwsh stin opoia theleis na metavaleis to stoixeio pou vrisketai se ekeinh th grammh kai stili KATHWS kai ta geitonika EAN kai MONO EAN einai idias apoxrwshs me auto...

Vazeis mia fwtografia sto programma (afou exeis kanei ekeino to pgmread... kai exeis valei to pgm se ena txt...) me anakateuthynsi... ( <mplampla.txt)

to programma twra ti kanei ... pes oti esy exeis mia fwtografia tou styl ...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
1 2 3 4 5 6 7 6 5 4 3 2 1
1 3 4 5 6 7 8 7 6 5 4 3 1
1 4 5 6 7 8 9 8 7 6 5 4 1
1 3 4 5 6 7 8 7 6 5 4 3 1
1 2 3 4 5 6 7 6 5 4 3 2 1
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

(poly wraia fwtografia btw :p)

kai kaleseis to programma me ena orisma ... "./flood <1> <1> <9> <mplampla.txt

tote tha pareis ena apotelesma tou styl:

9 9 9 9 9 9 9 9 9 9 9 9 9
9 2 3 4 5 6 7 6 5 4 3 2 9
9 3 4 5 6 7 8 7 6 5 4 3 9
9 4 5 6 7 8 9 8 7 6 5 4 9
9 3 4 5 6 7 8 7 6 5 4 3 9
9 2 3 4 5 6 7 6 5 4 3 2 9
9 9 9 9 9 9 9 9 9 9 9 9 9

oxi kai toso dyskolo e?

Sokos
02-12-2005, 22:10
Loipon pragmatopoihsa to proto mou mathima simera....programmatismo.....exei poli endiaferon....stamatopolos einai pragmatika korifi...pistewo me ligo eksaskisi kati kanume....

Theio_Vrefos
03-12-2005, 18:03
LOL twra to eida!!

Βιβλιογραφία

* Brian W. Kernighan, Dennis M. Ritchie. "Η Γλώσσα Προγραμματισμού C", Prentice-Hall (Ελληνική μετάφραση, εκδόσεις Κλειδάριθμος), 1988 ("σύγγραμμα" μαθήματος - ΘΑ ΔΙΑΝΕΜΗΘΕΙ ΔΩΡΕΑΝ).
* Brian W. Kernighan, Rob Pike. "The Practice of Programming", Addison-Wesley, 1999.
* H. M. Deitel, P. J. Deitel. "C: How to Program", 3rd edition, Prentice Hall, 2001.
* Ν. Μισυρλής. "Εισαγωγή στον Προγραμματισμό με την C", 2003.
* Eric S. Roberts. "Η Τέχνη και Επιστήμη της C", Addison-Wesley (Ελληνική μετάφραση, εκδόσεις Κλειδάριθμος), 2004.
* Ν. Θ. Αποστολάτος. "Προγραμματισμός - Εφαρμογές", 1995.
* Δ. Σπινέλλης. "Ανάγνωση Κώδικα - Η Προοπτική του Ανοικτού Λογισμικού", εκδόσεις Κλειδάριθμος, 2005.
* Brian W. Kernighan, Rob Pike. "Το Περιβάλλον Προγραμματισμού Unix", Prentice-Hall (Ελληνική μετάφραση, εκδόσεις Κλειδάριθμος), 1989 ("σύγγραμμα" μαθήματος "Προγραμματισμός Συστήματος" - ΘΑ ΔΙΑΝΕΜΗΘΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΟ 3ο ΕΤΟΣ).

emufear
03-12-2005, 18:16
ε ναι ρε! Respect στις παραδόσεις :-)

nighthawk
03-12-2005, 22:05
Xwris na me vrisei kaneis,afta pou einai sti vivliografeia prepei na ta vroume kai na ta koitaksoume?Kanena allo kalo vivlio gia c ektos apo afto pou kanoume iparxei?Sigoura iparxei..Rwtaw apla poio?

Bebis
04-12-2005, 01:16
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από nighthawk
Xwris na me vrisei kaneis,afta pou einai sti vivliografeia prepei na ta vroume kai na ta koitaksoume?Kanena allo kalo vivlio gia c ektos apo afto pou kanoume iparxei?Sigoura iparxei..Rwtaw apla poio? To nohma tis anartisis listas vivliografias einai gia na enhmerwthoun oi foitites gia enallaktikes phges (dld kai vivlia ;-) ) pou mporoun na symvouleutoun osoi exoun parei to mathima eite san reference eite san mesw ekmathisis....
Gia to vivlio pou sas moirazoun fetos den gnwrizw polla alla an xereis kanenan pou na exei to vivlio tou k.Misyrli mporeis kalista na tou to zitiseis ,afou ta leei ola me domhmeno tropo ,h ylh einai grammeni xekathara se kefalaia .apla kai katanohta (thewria) . mono na min kaneis to lathos na meletiseis ton kwdika pou exei mesa...
Kykloforoun kai polla "learn in 24 hours" alla den tha to proteina stous prwtoeteis foitites (exw diavasei kapoia kai to lew giati einai epikyndino gia tin periptwsi sas...tha sas to pei kai i k.Karalh sto b' examino)

Theio_Vrefos
04-12-2005, 03:42
Vasika to vivlio tou misirli to dinoun kai dwro me alla.... (atssss to piasate to yponoumeno!)

Kapoioi asteieuontan legontas oti leei to vivlio toy misirli gia eisagwgh sth c itan ena KATAPLHKTIKOTATO quiz.
Nai swsta diavasate quiz.

Yphrxan tosa lathi poy eprepe na legetai "vreite to swsto/diortwste ta lathi/vreite ta lathi"
Malista kapou exei akoustei oti eixe lathos akoma kai sto ekswfyllo... To vlepw auth ti stigmh kai gia na eimai eilikrinis dn nomizw na einai swsto... endexetai vevaia na einai sto vivlio twn domwn to lathos...

Egw eixa skeftei to allo... to vivlio einai sxedon 350 selides... as poume oti oi 200 exoun mesa kwdika... 200 foitites aneta xwrane se ena amfitheatro... kai apo oti thymamai ekeino to mayro genarh eixame gemisei 3 amfitheatra sto viologiko...

Epomenws tha mporouse o kyrios misirlis na valei se kathe foititi apo mia selida tou vivliou tou me titlo "vreite ta lathi" OMG!

Fantasteite tous synadelfous tou na ton rwtane "ma kala agaphte, pou vrikate toses diaforetikes omades thematwn??"

porosis
04-12-2005, 14:19
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από nighthawk
Xwris na me vrisei kaneis,afta pou einai sti vivliografeia prepei na ta vroume kai na ta koitaksoume?Kanena allo kalo vivlio gia c ektos apo afto pou kanoume iparxei?Sigoura iparxei..Rwtaw apla poio?

Κατά τη γνώμη μου, πολύ καλό είναι αυτό:
H. M. Deitel, P. J. Deitel. "C: How to Program", 3rd edition, Prentice Hall, 2001.

E-books μπορείς να βρεις άφθονα στα p2p(emule) ;-)

SpartanGeorge
04-12-2005, 16:45
Υπάρχει κάποιο πρόβλημα στη λιστα του μαθηματος; Στελνω μηνυμα και δεν εμφανιζει τιποτα.

emufear
04-12-2005, 20:32
Άσκηση 4:

Γεια σας,

Ανακοινώθηκε η "'Ασκηση 4" για το μάθημα της "Εισαγωγής στον Προγραμματισμό".

Μπορείτε να την κατεβάσετε από το
http://www.di.uoa.gr/~ip/iphw0506_4.pdf

Προθεσμία υποβολής της άσκησης είναι η Πέμπτη 12/1/2006, ώρα 23:59.
Οι οδηγίες για την υποβολή της άσκησης θα ανακοινωθούν έγκαιρα,
μαζί με αυτές των ασκήσεων που θα ακολουθήσουν.

Για την άσκηση αυτή, θα χρειαστεί να κατεβάσετε ένα εκτελέσιμο
πρόγραμμα (labyrinth). Το πρόγραμμα αυτό θα το βρείτε:

Για Suns: http://www.di.uoa.gr/~ip/hwprogs/labyrinth
ή σε zip format εδώ:
http://www.di.uoa.gr/~ip/hwprogs/labyrinth.zip

Για Windows: http://www.di.uoa.gr/~ip/hwprogs/labyrinth-win.exe
ή σε zip format εδώ:
http://www.di.uoa.gr/~ip/hwprogs/labyrinth-win.zip

Για Linux: http://www.di.uoa.gr/~ip/hwprogs/labyrinth-lin
ή σε zip format εδώ:
http://www.di.uoa.gr/~ip/hwprogs/labyrinth-lin.zip

Σύντομα θα είναι διαθέσιμο και

για MacOS-X: http://www.di.uoa.gr/~ip/hwprogs/labyrinth-mac
ή σε zip format εδώ:
http://www.di.uoa.gr/~ip/hwprogs/labyrinth-mac.zip

Καλή επιτυχία!

Π. Σταματόπουλος

thanatitsa
05-12-2005, 12:22
Καλα ρε παιδια, τι ερχεστε και κανετε στο μαθημα προγραμματισμο-(και εργαστηριο)-αμα θελετε να πιασετε κουβεντουλα??
Ελεος πια, ελεος και παλι ελεος! Αν δεν θελετε να παρακολουθειτε δικαιωμα σας, αλλα τουλαχιστον αφηστε εμας να παρακολουθησουμε...

//quote apo trifyllenia...: Εχουμε απο τους καλυτερους καθηγητες στο μαθημα κι εσεις το ξεφτιλησατε... Αχαριστια τρελη...

noegr
06-12-2005, 16:29
ρε παιδιά σόρρυ ξανά για την (νεα) ερώτηση αλλά πως μπορουμε να διάβασουμε την είσοδο από το αρχείο ποου έχουμε?
getchar? Μήπως υπάρχει κάπου μέσά σε κάποιο πρόγραμμα του κ Σταματό?

Theio_Vrefos
06-12-2005, 16:42
Einai poly aplo noe... apla vazeis mia for() me ena getchar mesa h mia scanf.... ftiaxneis to for etsi wste na sou ta katanemei sto pinaka....

nighthawk
06-12-2005, 23:47
Did arkei na kateferw na valw tous arithmous pou mou dinontai mesw tou *.txt arxeiou pou tha vazw me tin anakatefthinsi eksodou..Diskoloutsiko fainetai..Me getchar() i me scanf?An einai me getchar() prepei na to simperilavoume sto kiriws programma,epeidi o k. Stamatopoulos eipe pws prepei na paradwsoume ena arxeio mono gia aftin tin askisi..Twra pou ta ksanaskeftomai omws,me getchar() kai scanf diavazoume xaraktires apo to pliktrologio..H kanw lathos?Please peite mou,giati lew na tin kanw simera..

P.S.: Diavasa sti lista gia ipoprogramma fill()..Einai aparaitito?Thelw na pw,opws to skeftika den xreiazetai kati tetoio..Sen to exw skeftei kai poli vevaia akoma..Exoume olo to vradi..Kai kati allo..Epeidi tha tin kanw sto dev-c++ pws mporw na kalesw to programma kai na tou dwsw xeirokinita ta orismata?

Bebis
07-12-2005, 00:25
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από nighthawk
Kai kati allo..Epeidi tha tin kanw sto dev-c++ pws mporw na kalesw to programma kai na tou dwsw xeirokinita ta orismata? An katalava kala,mporeis na anoixeis to command prompt, apo to start->run->cmd kai na kaleseis apo kei (DOS) to ektelesimo (.exe)(ennoeitai oti tha to exeis kanei compile) me ta analoga orismata ... opws akrivws kaneis kai me to putty h' tin console

sfagmenos
07-12-2005, 01:23
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από nighthawk
Did arkei na kateferw na valw tous arithmous pou mou dinontai mesw tou *.txt arxeiou pou tha vazw me tin anakatefthinsi eksodou..Diskoloutsiko fainetai..Me getchar() i me scanf?An einai me getchar() prepei na to simperilavoume sto kiriws programma,epeidi o k. Stamatopoulos eipe pws prepei na paradwsoume ena arxeio mono gia aftin tin askisi..Twra pou ta ksanaskeftomai omws,me getchar() kai scanf diavazoume xaraktires apo to pliktrologio..H kanw lathos?Please peite mou,giati lew na tin kanw simera..

P.S.: Diavasa sti lista gia ipoprogramma fill()..Einai aparaitito?Thelw na pw,opws to skeftika den xreiazetai kati tetoio..Sen to exw skeftei kai poli vevaia akoma..Exoume olo to vradi..Kai kati allo..Epeidi tha tin kanw sto dev-c++ pws mporw na kalesw to programma kai na tou dwsw xeirokinita ta orismata?

η scanf δεν διαβασει απαραιτητα απο το πληκτρολογιο
διαβαζει και απο αρχεια με ανακατευθυνση
ουσιαστικα πρεπει να διαβαζει εναν εναν χαρακτηρα απο το αρχειο
*.txt που διμιουργει η pgmread

οσο για την fill() ειναι μια ιδεα για να καταφερουμε να κανουμε την αλλαγη ειναι συνατηση και οχι υποπρογραμμα ( για να ειμαστε τυπικοι ) οσοι γνωριζω καπωσ ετσι τοεχουν λυσει οι περισσοτεροι
τωρα αν εχεισ κατι διαφορετικο σου μυαλο σου προγραμματισμοσ ειναι δεν ειναι χουντα να σου απογορεψει καποιοσ να εισαι ανοιχτομυαλοσ ολεσ οι σκεψεισ ειναι δεχτεσ μεχρι το segmentation fault :baby:
:baby: :baby:

tReLoPeDo!!!
07-12-2005, 01:40
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από sfagmenos
η scanf δεν διαβασει απαραιτητα απο το πληκτρολογιο
διαβαζει και απο αρχεια με ανακατευθυνση
ουσιαστικα πρεπει να διαβαζει εναν εναν χαρακτηρα απο το αρχειο
*.txt που διμιουργει η pgmread


Par. 7.4, sel. 218 tou Ritchie ta leei ola!
Xondrika na sto pw h scanf gia tis periptwseis eisodou enos arxeiou opws kanoume sto UNIX, diavazei akrivws tis times pou sumfwnoun me to format eisodou ths, dhladhs se periptwsh tou %d phdaei tabs, kena, allages grammhs kai krataei mono tous akeraious!!

Me getchar den sumferei na to kanei kaneis, den vgainoun apla parapanw grammes, vgainoun 40 parapanw apo 3-4 pou einai me scanf (checked apo sunadelfo auto :p)!!

Have a lot of fun on your SUN

:-) !!

Incubus
07-12-2005, 13:06
Ε, παραπάει με τις μ@λ@κίες ορισμένων την ώρα του μαθήματος ! Ο Σταματόπουλος σήμερα τα πήρε (και καλά έκανε) και έφυγε πριν απαντήσει την ερώτηση ενός παιδιού επειδή ήταν παρά πέντε και από κάτω φωνάζανε διάλλειμα. Έλεος δηλαδή, όποιος θέλει να κάνει διαλλείματα από τις παρα πέντε να σηκώνεται να φεύγει, δεν τον κρατάει κανένας και κυρίως, δε του φταίει σε τίποτα το παιδί που ήθελε να μάθει.

Προειδοποίηση προς όλες τις κατευθύνσεις: Άμα η συμπεριφορά ορισμένων φέτος αναγκάσει το Σταματόπουλο να μην πάρει το μάθημα του χρόνου θα τους πάρει και θα τους σηκώσει :angryfire :angryfire :angryfire :angryfire

Άμα πιά! Ορισμένοι δεν έχουν καταλάβει ότι είναι στο Πανεπιστήμιο και τι αντιπροσωπεύει ο Σταματόπουλος για το τμήμα μας. Ε, αυτή τη μειοψηφία δεν θα της επιτρέψουμε να καταστρέφει το μάθημα :angryfire :angryfire :angryfire :angryfire :angryfire

YoMaNaTiOn
07-12-2005, 13:22
Παιδιά είστε τελείως ΖΩΑ (όσοι μιλάτε).

Δε φτάνει που έχετε ΤΗΝ ΤΙΜΗ να σας κάνει μάθημα ο κος Σταματόπουλος, μακραν ο καλύτερος καθηγητής της σχολής μας για μένα (τουλάχιστον από όσους γνωρίζω), του κάνετε και καψόνια;

Ε ΟΧΙ, ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΗ ΜΑΘΕΤΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΡΕ ΗΛΙΘΙΑ!

Είναι κάποιοι που θέλουν να μάθουν όμως, γιαυτό ΣΠΙΤΑΚΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΧΤΕ ΤΗΝ!

ΑΝΤΕ! :angryfire

luzu
07-12-2005, 15:58
Xairetai sunadelfoi...Deuteroeths kai xrwstaw C(enw exw perasei C++...asxoliasto)...

erxomai kai rwtaw loipon...entaksei na anakateuthunw thn eisodo,entaksei na eisagw me thn scanf...ela omws pou kapou kollaw...Afou h scanf agnoei ta kena,pws tha ksexwrisoume tous arithmous re paidia...an htan oloi tripsifioi tha htan aplo...ela omws pou den einai...epi paradeigmati to mhden einai 0 kai oxi 000...oute to 17 einai 017...toulaxiston opws fainetai sthn ekfwnhsh...exete kamia idea??

Yomanation se parakalw mhn ginesai alazonas...isws exeis dikio gia thn fasaria sto mathima(den parakolouthw fetos alla fantazomai)...wstoso to oti einai mikroteroi kai me dipsifio(h ante tripsifio) arithmo posts,kai oxi tetrapsifio opws esu, den tous kanei kai lakamades na anexontai tetoies kouventes kai se forum parakalw...uparxei kai pio polutismenos tropos...estw me mikra vrisidia...esu to kourases...Xwris kamia diathesh prosvolhs,apla sou dinw sumvoulh...

YoMaNaTiOn
07-12-2005, 16:27
Επειδή τα έχουμε πει πολλές φορές αυτά, ήρθε η ώρα να πέσει βούρδουλας. :p

Λοιπόν. Τώρα γιαυτό που ζητάς... Δε μπορείς να βάλεις μια συνθήκη με getchar που όταν βρίσκει τον κενό χαρακτήρα να κάνει αυτό που ζητάς;

nighthawk
07-12-2005, 16:34
An valoume tin getchar() opws stin proigoumeni askisi,tha katalavainei na pairnei mia-mia tis times tou arxeiou *.txt?H afto einai idaniko?Pantws gia ti fasaria o,ti kai na peite,exete dikio..Einai poli xontri malakia..Oute sto likeio den ta itan etsi i katastash..

luzu
07-12-2005, 16:43
paidia euxaristw gia tis apanthseis...telika apanthsa monos mou ston euato mou dokimazontas...otan h scanf vrei keno thewrei oti teleiwse o akeraios kai o epomenos arithmos menei sto reuma eisodou kai ton arpazei h epomenh scanf...ara kanena provlhma...wstoso den mporw na vrw tropo gia to pws tha vrw to megethos tou pinaka pou prepei dunamika na ftiaksw...an xrhsimopoihsw to *.txt tha to xasw apo thn eisodo mou...uparxei tropos na auksaneis sunexws to megethos enos dunamikou pinaka???

nighthawk
07-12-2005, 16:48
Stin arxi tou arxeiou *.txt ta prwta 2 noumera einai oi diastaseis tou pinaka..Apla an tis kataxwriseis me tin scanf,meta tha prepei na vreis tropo na min mpounj ston pinaka..Efxaristw to atomo pou mou eipe afto gia tis diastaseis..Kserei poios einai..

luzu
07-12-2005, 16:52
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa pes to etsi....to exei kai sthn ekfwnhsh telika auto...exei 16 8 ktl ktl...swsto...euxaristw para para polu...tha ton vrw ton tropo pou tha paei...pantws paidia to mathima fetos apo apopsi askhsewn (kai sto ti tha kataliksoume na mathoume) einai polu mprosta...aksizoun sugxarhthtria stous didaskontes...

nighthawk
07-12-2005, 16:56
H aporia pou exw egw einai an xreiazetai apla mia scanf i kati pio periploko..Mporei kaneis na me diafwtisei???

Wishmaster!!!
07-12-2005, 17:10
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από YoMaNaTiOn
Παιδιά είστε τελείως ΖΩΑ (όσοι μιλάτε).

Δε φτάνει που έχετε ΤΗΝ ΤΙΜΗ να σας κάνει μάθημα ο κος Σταματόπουλος, μακραν ο καλύτερος καθηγητής της σχολής μας για μένα (τουλάχιστον από όσους γνωρίζω), του κάνετε και καψόνια;

Ε ΟΧΙ, ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΗ ΜΑΘΕΤΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΡΕ ΗΛΙΘΙΑ!

Είναι κάποιοι που θέλουν να μάθουν όμως, γιαυτό ΣΠΙΤΑΚΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΧΤΕ ΤΗΝ!

ΑΝΤΕ! :angryfire

Εσύ yoma το χρωστάς το μάθημα?
Άσχετα μ'αυτο έχεις απόλυτο δίκιο..κάποια άτομα δεν έχουν κατα-
λάβει ότι κάθε φοιτητής είναι ακαδημαϊκός πολίτης και έχει κάθε
δικαίωμα να μπορεί να παρακολουθήσει το μάθημα..επομένως όσοι
γουστάρουν χαβαλέ, back to school αλλιώς έχουν υποχρέωση να
το βουλώνουν :baby: :baby:
Επειδή πολλοί πρωτοετείς δεν ξέρουν πώς έχουν τα πράγματα στη
σχολή καλό είναι να μάθουν (αν και έχει αναφερθεί) ότι είναι πολύ
τυχεροί με καθηγητή τον Σταματόπουλο φέτος..(τι να πούμε και εμείς :-( )
anyway ονόματα δεν λέω αλλά καταλαβαίνετε.. :wavey: :wavey:

luzu
07-12-2005, 18:58
etsi opws exw arxisei na to fantazomai xreiazetai mono scanf...oxi kati parapanw,afou h scanf paravlepei ta kena kai thn allagh grammhs...wstoso egw exw ki allh aporia....pws ftiaxnoume dunamiko dusdiastato pinaka me thn malloc? mporei kapoios na voithisei??? oute ritchie oute misirl leei??

nighthawk
07-12-2005, 19:03
Iparxei sto:cgi.di.uoa.gr/~ip/K04_10.pdf

luzu
07-12-2005, 19:05
mille merci

nighthawk
07-12-2005, 19:26
Exw mia erwtisi..An valw ta orismata kanonika kai meta mesw mias scanf opws einai diatipwmeni sto vivlio kai stis simeiwseis ti valw na anathetei tis times stis 2 metavlites tha doulevei?Kai meta tha kanw enan pinaka me malloc kai me mia for kai scanf tha ton gemisw..To petixa?? :confused: :confused:

sfagmenos
08-12-2005, 00:14
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από nighthawk
Exw mia erwtisi..An valw ta orismata kanonika kai meta mesw mias scanf opws einai diatipwmeni sto vivlio kai stis simeiwseis ti valw na anathetei tis times stis 2 metavlites tha doulevei?Kai meta tha kanw enan pinaka me malloc kai me mia for kai scanf tha ton gemisw..To petixa?? :confused: :confused:


το μισο ( οσον αφορα το γεμισμα εισαι αρκετα κοντα )κοιτα λιγο περισσοτερο τισ σημιωσεισ στο θεμα των ορισματων
πρεπει να τα μετατρεψεισ σε αρθμουσ (μπλα μπλα atoi μπλα μπλα)
και ποα εκει μπορισ να τα χειριζεσαι σαν μεταβλητεσ κοιτα λιγο το βιβλιο νομιζω οτι αν δεισ τι κανει το παλικαρι ( ειδικα σε αυτο το σημειο ειναι κουλα αυτα που κανει ) και το καταπιεισ θα δεισ φωσ στον οριζοντα

:sleep: :sleep:

annag
09-12-2005, 13:14
Για να διαβαστούν οι αριθμοί απ'το αρχείο δε χρειάζεται fscanf?
Πώς γίνεται να τρέξει το pgmread για sun στα windows? Μπαίνοντας στο dos απ'το run?

nighthawk
09-12-2005, 14:19
@annag:H fscanf einai idia me ti scanf?Idia sintaksi i kamia sxesi at all?

bruce
09-12-2005, 14:54
@annag:
1.Xronia polla
2.Oxi den xreiazetai i fscanf()
3.katevase ta programmata gia windows......vriskontai sti selida tou mathimatos
4.Gia na diavaseis apo to arxeio,apla ksegelas to programma kanontas anakateythinsi eisodou kai anti na xreiazetai na grapseis esy ta noumera ta pairnei apo to arxeio....
Ayto ginetai me to na grapseis <demo.txt stin grammi entolwn



@nighthawk:
H fscanf() den einai idia me tin scanf()
H fscanf() opws tha kanoume parakatw diavazei apo ena arxeio to opoio exeis anoiksei me tin fopen() kai mpla mpla mpla...
Vevaia mporeis na xrisimopoiiseis tin fscanf() me orisma ti stdin roi kai tha exeis idio apotelesma me tin scanf() alla de sou xreiazetai