PDA

Επιστροφή στο Forum : Εισαγωγή στον Προγραμματισμό(¶παντα-2005)



Σελίδες : 1 [2] 3 4

donald
09-12-2005, 18:51
Έχει κανείς κάποια ιδέα για την αναδρομική συνάρτηση που πρέπει κατά τη γνώμη μου να χρησιμοποιήσουμε???Όποιος μπορεί να βοηθήσει ας στείλει μπας και ξεκολλήσω...

tReLoPeDo!!!
09-12-2005, 19:30
Genika den einai tuxaio pou o k.Stamato eipe to programma na to onomasoume "flood.c" afou h olh diadikasia vasizetai sthn logikh tou flood fill algori8mou, pou einai sugkekrimenos programmatisika ws pros thn domh tou kai ton allazeis an 8es me perissotera orismata h' pros8etontas dikia sou stoiva klp!
An valeis ston googlh "flood fill algorithm" gia anazhthsh apo to prwto site kiolas 8a deis ton algori8mo pou floodarei.
Prokeitai gia sunarthsh h opoia kalei ton eauto ths apo mesa 4 fores gia diaforetiko sthn ka8e periptwsh geitoniko stoixeio!
To 4 pou lew einai akrivws gia auto ton logo...
......:o......
:o :-) :o
......:o ......
Gurw apo thn xaroumenh fatsoula uparxoun 4 tromagmenes, ara o parapanw 4-way algori8mos arkei na kanei tis tromagmenes fatsoules xaroumenes xaxaxa.
Sthn sunexeia gia ka8e tromagmenh fatsoula pou 8a exei ginei xaroumenh h sunarthsh, ka8ws einai anadromikh, sunexizei thn douleia monh ths gia tis geitonikes fatsoules ths neas xaroumenhs fatsoulas (palia htan tromagmenh)!!
Me ton idio tropo 8a mporouses na kaneis thn 8-way flood sunarthsh gia na epekteineis ton elegxo se 8ada geitonikwn kai oxi se 4ada an kai de nomizw na einai tpt suglonistika pio grhgoro kata thn apopsh mou,..den to dokimasa kiolas!!
Elpizw perissotero na se voh8hsa para na se mperdepsa!!
Enas googlhs me flood fill algorithm epivalletai pantws ;-) !!!

:wavey:

annag
09-12-2005, 20:03
Thanks Bruce!!!

nighthawk
09-12-2005, 20:19
Re paidia exw mia aporia:sth main() 8a balw tin argc kai tin argv.Tis row,column,value,epsilon pou 8a tis balw? kai min apantisei kaneis ti gnwsti frasi.. :D :D

bruce
09-12-2005, 20:36
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από nighthawk
Re paidia exw mia aporia:sth main() 8a balw tin argc kai tin argv.Tis row,column,value,epsilon pou 8a tis balw? kai min apantisei kaneis ti gnwsti frasi.. :D :D



xaaxxaxaxaxaxaxaxa
liwnw liwnw........ :p :p :p :p
stis simeiwseis rixneis kamia matia?
sti lista?
ante ante epeidi exw tis kales mou simera...
ta int argc,char *argv[] ontws ta vazeis sti main.....
int main(int argc,char *argv[])
apo ekei me ti xrisi tis atoi mporeis eykola na apothikeyseis ta orismata tis main() se metavlites pou katopin tha xrisimopoiiseis sto programma sou(min ksexaseis to <stdlib.h> gia tin atoi)
px:
int row;
row=atoi(argv[1]);
akoma,argv[0] einai to prwto orisma diladi to onoma tou programmatos
enw argv[argc] einai NULL

ok?
hope i helped......

bruce
09-12-2005, 20:49
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από annag
Thanks Bruce!!!


you're welcome annag :-)

nighthawk
10-12-2005, 01:12
@bruce:thanx..H ali8eia einai pws exw xasei ligo tin mpala..Alla kati vriskw siga-siga..

luzu
10-12-2005, 14:02
sunadelfoi allh mia erwthsoula....
dhmiourgw mia xara dunamika ton disdiastato pinaka...para polu wraia...


meta pws ton pernaw se mia sunarthsh???(ennoeitai me anafora,nomizw den ginetai ki alliws)...

tReLoPeDo!!!
10-12-2005, 14:18
Ston orismo ths sunarthsh ka8ws kai sthn dhlwsh ths vazeis ton pianaka me tosa asterakia oso h diastash tou kai otan thn kaleis apla me to onoma tou pinaka xwris asterakia!!
px..
#include<stdio.h>

void hola(int **box);

main()
{
int **box;

box=...mpla mpla malloc mpla mpla malloc...

hola(box);
}

void hola(int **box)
{
....
....
}

luzu
10-12-2005, 14:23
Euxaristw para polu trelopedo

mesa sthn sunarthsh omws ton xeirizomai mono me to onoma tou h me deiktes pali?? tou tupou *(*(a+i)+j) ktl ktl...???

epeidh h idia h sunarthsh kalei ton euato ths...otan kaleitai anadromika pali xwris asterakia ston pinaka tha thn valw na kalei???

tReLoPeDo!!!
10-12-2005, 14:27
Yep giati akoma kai mesa sthn idia sunarthsh na einai o tropos pou thn kaleis einai idios!
Dld:
void hola(int **box)
{
hola(box);
...
(se kapoio alo shmeio mporeis pali na thn kaleseis)
..
hola(box);
...
}

luzu
10-12-2005, 18:02
kai ekei pou eixa xarei oti tha treksei to dokimasa sta dos...kai tipotaaaaaa....alla otan leme tipota..mou evgaze to *.txt pou tou evaza na grapsei ta apotelesmata adeio...

vasika se kapoia fash otan to evala na dwsei apotelesmata sto pgmwrite-win mou evgaze pgmwrite-win :invalid heigth value...

kai erxomai kai rwtaw egw...

as pome oi to programma mou einai swsto...mhpws otan to vazw na diavasei apo *.txt arxeio auta pou dexetai einai sumvolotetoia kai oxi akeraioi?? mhpws thelei kai edw atoi??

Dj Cool - T
10-12-2005, 18:25
Αν και δεν είμαι ο κατάλληλος να σου απαντήσω (όσον αφορά αυτό που είπες περί Dos), μπορώ να σου πω με σιγουριά ότι για να διαβάσεις τα αρχεία που βγάζει το pgmread η συνάρτηση scanf επαρκεί απολύτως! (η atoi λοιπόν είναι περιττή) Όσα pixel έχει η εικόνα, άλλες τόσες scanf χρειάζεσαι... (+2 για το μέγεθος της εικόνας)

Ελπίζω να βοήθησα...

Υ.Γ. το invalid height value σημαίνει ότι αυτό που βγάζει το flood σου δεν είναι στην μορφή που απαιτεί μια pgm εικόνα... :wavey: :wavey: :wavey:

nighthawk
10-12-2005, 18:26
Grafwntas ton elefxo gia tin metatropi twn keliwn sti value,mou gennithike mia aporia..Pws tha tin kanw na termatizetai otan vriskei keli me diaforo xrwma apo to arxiko?Giati prepei na termazitai me to pou vriskei to prwto keli me diaforetiko xrwma..Isws mia break....??? :confused: :confused: :confused:

Dj Cool - T
10-12-2005, 18:30
Lathos skepsi.... ;-)
Otan vrei pixel diaforetikou hromatos prepei apla na to agnoei, ohi na termatizetai!!! An termatistei, ti tha apoginoun ta ipoloipa 3 geitonika pixel pou endehetai na ehoun idio hroma???
:-( :-( :-(

nighthawk
10-12-2005, 18:36
Mallon den to ethesa swsta..Elegxw ksexwrista..An kinoumenos pros ta deksia tou pixel mou vrei pixel diaforetikou xrwmatos apo to arxiko na termatizetai i anazitisi PROS ta ekei kai na anazita pros tis alles katefthinseis..Afto psaxnw..

luzu
10-12-2005, 19:25
loipon entopisa oti kati ginetai sthn anadromh...thn epanalamvanei apeires fores...

parolo pou elegxw an to kathe kouti ksexwrista exei psaksei panw tou ktl...sas erxetai tipota polu xontro pou mporei na ftaiei??

annag
10-12-2005, 22:13
Έχω τα εξής προβλήματα:
1) για τον πίνακα γράφω

int **array;
array=malloc(N * sizeof(int*));
if(array==NULL)
printf("NO_MEMORY_AVAILABLE");
for(i=0;i<N;i++)
{ *(array+i)=malloc(M * sizeof(int));
if(*(array+i)==NULL)
printf("NO_MEMORY_AVAILABLE");
}
και όταν το κάνω compile βγάζει:

flood.c:13: ANSI C++ forbids implicit conversion from `void *' in assignment
flood.c:17: ANSI C++ forbids implicit conversion from `void *' in assignment

2)Ανοίγω το demo.pgm με το pgmread-win και το παράθυρο dos που εμφανίζεται χάνεται σε μισό δευτερόλεπτο και δεν παράγεται αρχείο demo.txt

3)Στο putty πώς γίνεται να παραχθεί το demo.txt? Η σε συνδιασμό με τα windows???

Dj Cool - T
10-12-2005, 22:54
Akou na deis pos ehei to prama:

H synartisi sou prepei na kanei ta exis
i) na allazei to hroma tou stoiheiou gia to opoio tin kaleses
ii) na exetazei an orizodai ta geitonika tou stoiheia
iii) gia osa orizodai, na exetazei an ehoun tin idia timi me aftin tou arhikou - arhikou
iv) na trehei anadromika (kai OHI epanaliptika) ton eafto tis se osa pixels
pliroun tis parapano proipotheseis.

Opos vlepeis, mia tetoia sinartisi, ena stoiheio pou den tha tin endiaferei tha to agnoisei kai tha strafei pros ta alla geitonika... Otan teleiosei kai me ta 4 geitonika, tha termatizetai moni tis (horis break)
Episis prosexe: iparhei peroptosi (p.h.) to dexi pixel na min prepei na allaxei hroma alla to methepomeno na prepei. Diladi to flood na borei na kanei kai kyklikes poreies... (an afto se berdepse, apla agnoise to!)

OK tora??? :wavey:

annag
10-12-2005, 22:56
Το 1) λύθηκε με gcc στο compile αντί g++
Για τα 2) , 3) anybody???

tReLoPeDo!!!
10-12-2005, 23:25
Gia to 2 mia lush pou vrhka einai anoigeis ena command prompt (start->run->cmd) kaneis drag kai drop to pgmread-win.exe ekei mesa kai dipla tou afhnwntas ena keno grafeis to path tou ekastote pgm arxeiou kai tsoup h magikh eikona!
Mia sunta3h ths morfhs dld,
C:\Documents and Settings\Administrator>(path)pgmread-win.exe (path)*.pgm

Gia to 3o katevazeis ta programmata gia ta SUNS se ena katalogo sto putty allazeis ta dikaiwmata tou na mporei na einai ektelesimo me "chmod 700 pgmread" kai trexeis to ekastote pgm file etsi: pgmread *.pgm, opou asteraki oti file einai tespa :p !!
Des kai 2h selida ths ekfwnhshs ths askhshs ;-) !!

edit://Gia to prwto pou les me gcc swsta alla se auto -> "if(array==NULL)
printf("NO_MEMORY_AVAILABLE");" vale kai mia edolh e3odou mesa sto if giati eda3ei to mhnuma 8a to vgalei alla kai to pc 8a crasharei afou den uparxei return; na to peta3ei e3w! Vale kai mia return ekei loipon!!

Dj Cool - T
11-12-2005, 01:14
To oti i anadromi trehei ep' apeiron, simainei oti xanatrehei i synartisi gia stoiheia pou tin eihan idi kalesei!!! Ti akrivos elegheis esy?
:o

donald
11-12-2005, 01:20
Εφόσον έχει προκύψει ο πίνακας μετά την αλλαγή χρώματος βάση αυτού που ζητάει η άσκηση θα πρέπει τα στοιχεία του πίνακα να τα μετατρέψουμε πάλι σε αλφαριθμητικά έτσι ώστε να μπορεί να τα καταλάβει το pgmwrite,δηλαδή να γίνει η αντίστροφη δουλεία που κάνει η atoi??Ελπίζω να μην λέω μπούρδες... :confused:

Dj Cool - T
11-12-2005, 01:48
Εφόσον έχει προκύψει ο πίνακας μετά την αλλαγή χρώματος βάση αυτού που ζητάει η άσκηση θα πρέπει τα στοιχεία του πίνακα να τα μετατρέψουμε πάλι σε αλφαριθμητικά έτσι ώστε να μπορεί να τα καταλάβει το pgmwrite,δηλαδή να γίνει η αντίστροφη δουλεία που κάνει η atoi??Ελπίζω να μην λέω μπούρδες...


Αγαπητέ donald...

Με το που τελειώνεις το flood στον πίνακα, κάνεις πολυ απλά τις printf (Καθόλου atoi!) και πας για ύπνο!!!!! Άμα εμφανίζεις αυτά που πρέπει (βλέπε παραδείγματα Σταματόπουλου), δεν υπαρχει κανένα πρόβλημα... Άλωστε και το pgmwrite (για όσους ασχολούνται με την άσκηση 6) τα διαβάζει με scanf!
H atoi για την ώρα χρησιμεύει ΜΟΝΟ για τα ορίσματα στην γραμμή εντολών... :baby:

luzu
11-12-2005, 11:40
kanw to ekshs...exw tesseris sunarthseis pou elegxoun an uparxei stoixeio panw katw deksia kai aristera kai tis xrhsimopoiow stis if mou kai exw kai tesseris metavlhtes pou ginontai 0 otan to x stoixeio exei psaksei panw ktl...etsi me

if( panw(row) && panw) tsekarw an prepei na kalesei anadromika ton euato ths...

annag
11-12-2005, 11:53
Έχω το pgmread για SUNs και το demo.pgm στο Putty και γράφω:
pgmread demo.pgm >demo.txt
και βγάζει:
pgmread: could not open file demo.pgm

ΓΙΑΤΙ????????

annag
11-12-2005, 11:56
Οκ άκυρη η ερώτηση.
Thanks trelopaido!

donald
11-12-2005, 12:46
Τα έχω κάνει αυτά που μου πρότινες απλά το ρώτησα γιατί δεν ήξερα ότι η pgmwrite διαβάζει μέσω της scanf... :D
Ευχαριστώ πολύ Dj Cool - T :wavey:

nighthawk
11-12-2005, 14:16
Pirazei an to kanw me epanalipsi?Den kanw ksexwristi sinartisi..p.x.:

2 2 4 2

Kai ksekinaw apo to prwto 2..Thelw otan ftasei sto 4 na stamatisei ton elegxo kai na kanei tin epomeni seira entolwn..Me break den ginetai afto?? :confused: :confused: :confused:

annag
11-12-2005, 14:44
Για το διάβασμα του αρχείου γράφω:
for(i=0;i<M;i++)
{
scanf("\n");
for(j=0;j<N;j++)
scanf("%d ",&array[i][j]);
}
και για να το ελέγξω:
for(i=0;i<M;i++)
{
printf("\n");
for(j=0;j<N;j++)
printf("%d ",array[i][j]);
}
Το πρόβλημα είναι ότι δε βγάζει το ίδιο αρχείο(στο Putty).
Ενώ στη Visual που δοκιμάζω ακριβώς το ίδιο πρόγραμμα με μόνη αλλαγή της scanf σε fscanf βγάζει μια χαρά το αρχείο.

ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ? ANY IDEA?

Dj Cool - T
11-12-2005, 14:44
Opos me enimerose o Stefenos prin liges meres, o anadromikos tropos einai aftos pou endiknietai...
Parol 'afta, kai me epanalipsi vgainei (to eho dokiimasei) alla argei ligo... Opos kai na ehei, mou fainetai pos odos mia break einai afti pou hreiazetai. Omos, o sigekrimenos tropos epilisis thelei ligi prosohi gia na einai sostos! :wavey: :wavey: :-)

Dj Cool - T
11-12-2005, 14:52
kanw to ekshs...exw tesseris sunarthseis pou elegxoun an uparxei stoixeio panw katw deksia kai aristera kai tis xrhsimopoiow stis if mou kai exw kai tesseris metavlhtes pou ginontai 0 otan to x stoixeio exei psaksei panw ktl...etsi me

if( panw(row) && panw) tsekarw an prepei na kalesei anadromika ton euato ths...

H metavliti afti (panw), molis tis allaxeis timi, tha ehei tin idia timi gia ola ta epomena "pano" stoiheia... Afto pou prepei na kaneis, einai na oriseis enan pinaka panw[i], ton opoio tha prepei na arhikopoiiseis me kapoies times. Poli berdema omos opos katalavaineis...
Afto pou einai pio praktiko einai na dineis sta stoiheia pou tha allaxoun timi, tin timi -30 (p.h.) kai na exetazeis an to stoiheio pou pas na epexergasteis ehei aftin tin timi. An tin ehei, tote eheis idi asholithei mazi tou opote to agnoeis!!
Sto telos, osa stoiheia ehoun timi -30 tha ta metatrepseis stin timi "value" kai teleioses!!!
Elpizo na voithisa... :wavey: :wavey:

tReLoPeDo!!!
11-12-2005, 14:53
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από annag
Για το διάβασμα του αρχείου γράφω:
for(i=0;i<M;i++)
{
scanf("\n");
for(j=0;j<N;j++)
scanf("%d ",&array[i][j]);
}

for(i=0;i<M;i++)
{
scanf("\n");<---auto den xreiazetai :)
for(j=0;j<N;j++)
scanf("%d ",&array[i][j]);
}

Epishs epeidh to ka8e pgm file dinei kai 2 noumera sthn arxh pou einai oi diastaseis tou arxeiou me mia scanf sthn arxh na sumperilaveis kai ekeina!!

Dj Cool - T
11-12-2005, 14:56
Afto to scanf("\n"); pou kaneis borei na ta prokalei ola afta... (an ohi as me diorthosei kapoios)
Pados den hreiazetai outos h allos, opote vgalto...
Gia dokimase tora na deis. :o

annag
11-12-2005, 15:04
Δυστυχώς καμία διαφορά.
Έχω βάλει στην αρχή scanf για τα Μ,Ν
Έβγαλα και την επιπλέον scanf που είπατε.
Δοκιμάζω για αρχείο:
4 16
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32
33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48
49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64

και βγάζει:
1 2 3 4 5 6 17 18 19 20 21 22 33 34 35 36
17 18 19 20 21 22 33 34 35 36 37 38 49 50 51 52
33 34 35 36 37 38 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58
49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64

?????????????

Dj Cool - T
11-12-2005, 15:17
Gia steile olo sou ton kodika mia stigmi (OHI OLON OLON - to kommati pou sizitame)...

Theio_Vrefos
11-12-2005, 15:38
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από annag
Δυστυχώς καμία διαφορά.
Έχω βάλει στην αρχή scanf για τα Μ,Ν
Έβγαλα και την επιπλέον scanf που είπατε.
Δοκιμάζω για αρχείο:
4 16
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32
33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48
49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64

και βγάζει:
1 2 3 4 5 6 17 18 19 20 21 22 33 34 35 36
17 18 19 20 21 22 33 34 35 36 37 38 49 50 51 52
33 34 35 36 37 38 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58
49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64

?????????????


Re annag btw vale sto printf na kanei printf("%3d") etsi wste na sou ta stoixizei...

Wishmaster!!!
11-12-2005, 15:50
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από annag
Δυστυχώς καμία διαφορά.
Έχω βάλει στην αρχή scanf για τα Μ,Ν
Έβγαλα και την επιπλέον scanf που είπατε.
Δοκιμάζω για αρχείο:
4 16
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32
33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48
49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64

και βγάζει:
1 2 3 4 5 6 17 18 19 20 21 22 33 34 35 36
17 18 19 20 21 22 33 34 35 36 37 38 49 50 51 52
33 34 35 36 37 38 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58
49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64

?????????????

Για να διευκολυνθείς φτιάξε ένα πινακάκι 2 θέσεων (δεν χρειάζεται να συμπεριλάβεις το κενό γιατί το αγνοεί) που να διαβάζει μόνο τους 2 αριθμούς της διάστασης και θα εμφανιστούν..

annag
11-12-2005, 16:51
Ο κώδικας είναι:
int **array;
.............................
scanf("%d %d",&M,&N);
array=malloc(N * sizeof(int*));
if(array==NULL)
return 0;
for(i=0;i<N;i++)
{ *(array+i)=malloc(M * sizeof(int));
if(*(array+i)==NULL)
return 0;
}
for(i=0;i<M;i++)
{
for(j=0;j<N;j++)
scanf("%d ",&array[i][j]);
}
for(i=0;i<M;i++)
{
printf("\n");
for(j=0;j<N;j++)
printf("%d ",array[i][j]);
}
Το μυστήριο είναι ότι στη visual με fscanf αντί scanf τρέχει μια χαρά! Στο Putty γράφω flood <a.txt
Όποιος βρει τι φταίει κερδίζει!!!

Wishmaster!!!
11-12-2005, 17:15
@annag: fscanf νομίζω ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιήσεις γιατί
δεν έχουμε κάνει ακόμα αρχεία.. :confused:

annag
11-12-2005, 17:23
Δε χρησιμοποιώ,απλά διαμόρφωσα το πρόγραμμα ώστε να δουλεύει στη visual για να δω αν είναι αλγοριθμικό το πρόβλημα 'η είναι πρόβλημα του Putty.Τελικά κατέληξα ότι "κάτι τρέχει" με το Putty. Τί όμως????????
Μήπως κάτι με τα malloc και τα σχετικά?
Εσείς πώς το κάνατε? Απλά πώς διαβάζει το αρχείο εννοώ

annag
11-12-2005, 17:37
Παρατήρησα ότι δεν παροθσιάζεται πρόβλημα αν η οριζόντια διάσταση του πίνακα είναι μέχρι και 6.Από 7 και πάνω αρχίζει το μπλέξιμο.
Π.χ για αρχείο:
3 7
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21

βγάζει:
1 2 3 4 5 6 8
8 9 10 11 12 13 15
15 16 17 18 19 20 21

Γιατί όμως?

tReLoPeDo!!!
11-12-2005, 17:39
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από annag
Ο κώδικας είναι:
int **array;
.............................
scanf("%d %d",&M,&N);
array=malloc(N * sizeof(int*));
if(array==NULL)
return 0;
for(i=0;i<N;i++)
{ *(array+i)=malloc(M * sizeof(int));
if(*(array+i)==NULL)
return 0;
}
for(i=0;i<M;i++)
{
for(j=0;j<N;j++)
scanf("%d ",&array[i][j]);
}
for(i=0;i<M;i++)
{
printf("\n");
for(j=0;j<N;j++)
printf("%d ",array[i][j]);
}
Το μυστήριο είναι ότι στη visual με fscanf αντί scanf τρέχει μια χαρά! Στο Putty γράφω flood <a.txt
Όποιος βρει τι φταίει κερδίζει!!!

@annag ena la8os pou vlepw suntaktiko einai oti desmeueis dunamika enan pinaka N x M kai pas na valeis times me scanf se enan pinaka M x N!! alla3e th seira h; sthn malloc loipon!
Epishs den 3erw nomizw xreiazetai casting sthn malloc sto gcc, dld (int**)malloc.... klp analoga ton deikth, etsi toulaxiston lu8hke ena segmentation se mena, vevaia den eimai kai polu sigouros giati eixa alla3ei arketa pragmata prin to 3anakanw compil alla koita3e to kai auto kalou kakou!
Elpizw na vgaleis kati kalutero twra!!


@Dj Cool - T dwse re su kamia kalh entolh pou na vgazei enan wraia paramorfwmeno Stamatopoulo! Prospa8w alla th mia ton kanw xiona8rwpo, thn allh mauro kai en pasei periptwsh pou sto kalo mporw na anoi3w thn eikona tou kai ekei pou vazw to pontiki na mou leei tis suntetagmenes gia na mporw na varaw anenoxlhta :wow: ?
Proteinw kai diagwnismo gia kaluterh paramorfwsh me krith ton Stamatopoulo, hdh to theio vrefos 8a goustarei ;-) !

annag
11-12-2005, 18:01
Έχεις δίκιο.Λύθηκαν όλα! Απ'το πρωί με παιδεύει αυτή η βλακεία
Ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια!!!!!!!!!!!

emufear
11-12-2005, 18:05
@trelopedo:

Στην ANSI C δε χρειάζεται ρητό casting στην malloc. Επομένως πιθανότατα θα ήταν κάτι άλλο.


ΥΓ: Δεν είναι απαραίτητο στην ANSI C να κάνουμε cast αυτό που μας επιστρέφει η malloc στον κατάλληλο τύπο δείκτη. Για την ακρίβεια, αποθαρρυνόμαστε κιόλας να το κάνουμε.

luzu
12-12-2005, 00:42
dhladh dj cool otan kanw thn metavlhth panw 0 mia fora ginetai gia oles tis anadromes???

Dj Cool - T
12-12-2005, 02:11
dhladh dj cool otan kanw thn metavlhth panw 0 mia fora ginetai gia oles tis anadromes???

Nai... prepei na iparhei mia metavliti panw gia KATHE stoiheio! An einai 0 boreis na pas se afto. An ohi den boreis... Opos katalavaineis loipon hreiazesai enan pinaka. To idio kai gia tis katw , dexia kai aristera!!! Poly bleximo omos....
An einai na to kaneis etsi, kane enan geniko pinaka done[M][N] tou opoiou tha arhikopoieis ola ta stoiheia me 0. Otan allazeis loipon tin timi tou stoiheiou eikona[i][j] tha kaneis to stoiheio done[i][j]=1; Etsi, tha elegheis kathe fora tin timi tou done, kai analoga tha energeis sto adistoiho stoiheio tis eikonas!!! ;-)

luzu
12-12-2005, 15:57
Dj Cool se euxaristw para para polu gia th voitheia...opws kai olous...
Eutuxws vrhka enan pio eukolo tropo kai trexei h askhsh...

OUF...hremhsa twra...
Wstoso sumvainei to ekshs koulo...

Otan kanw flood x y z < kati.txt > allo.txt
kai meta
pgmwrite-win allo.pgm < allo.txt

ola phgainoun kala...tsekarismeno kai me IrfanView...

otan kanw omws pgmread-win kati.pgm | flood x y z | pgmwrite-win kati.pgm
mou vgazei invalid height h pgmwite pali...

nighthawk
12-12-2005, 17:16
Teleiwsa tin Askisi3..Ekana mia arxiki dokimi sto dev-c++ na dw an iparxei kapoio logiko lathos..Den mou evgale tpt kai to metaglwtise kanonika..Apla me to pou mou anoikse to parathiro,termatise kateftheian..San na krasare..Afto ofeilete sto oti tou ekana compile kai piga na to treksw mesw dev-c++ xwris na tou dwsw ta orismata pou eprepe i iparxei allos logos?

bruce
12-12-2005, 18:32
apo grammi entolwn na to trekseis i apo unix......

Synadelfiki symbouli.....POTE MA POTE MHN PEIS OTI TELEIWSES ASKISH........ :p :p :p :p
ENA FILARAKI KATALABAINEI TI ENNOW ;-) ;-) ;-) :p :p

nighthawk
12-12-2005, 18:38
Den leipei i getchar()
giati mou vgazei provlima sta xp..

bruce
12-12-2005, 20:53
pisteyeis oti prepei na doulepsei xwris orismata???
trekse to apo grammi entolwn pou sou lewwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww ;-)

DI tourist
12-12-2005, 22:43
Ρε παιδια ας προσπαθησουμε να χρησιμοποιουμε τη λιστα οταν πραγματικα το εχουμε αναγκη!!!

Αν καποιος κανει το λαθος και αφησει αδιαβαστο το mail του για 2-3 μερες ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕ!!! :-( Δε νομιζω οτι η λιστα υπαρχει για να μας λυνει μικροπροβληματακια που με μια πιο προσεχτικη ματια ισως λυναμε μονοι μας...
Προσωπικα με τσαντιζει αισχρα ( :angryfire :angryfire :angryfire ) το να βλεπω ερωτησεις του στυλ "Τι εχω κανει λαθος?" και το λαθος στον κωδικα να φαινεται απο χιλιομετρα, ή να ειναι κανενα ";" !!!
Γεμιζει η λιστα με μηνυματα και παυει να ειναι λειτουργικη και ευχρηστη για ολους τους υπολοιπους...
Λιγο μετρο να υπαρχει!!!


ΥΓ. Ερωτησεις του τυπου "Μου χαλασε η τοστιερα, τι να κανω?" καλο ειναι να αποφευγονται... :p

sfagmenos
13-12-2005, 00:21
καλο ειναι για την λιστα αν εχεισ βαλει το std σου mail να το διαβαζεισ απο τα sun !!!

μπορει νασουκανει μιση ωρα αλλα τα διαγραφεισ ( σχεδον ) κατευθειαν και μαλιστα βλεπεισ κατευθειαν τι εχει μεσα το μαιλ
χωρισ να πειρμενεισ να ανοιξει μιση ωρα


:baby: :angryfire :baby:

tReLoPeDo!!!
13-12-2005, 00:23
h' enalaktika me pine apo putty :p !!

Dj Cool - T
13-12-2005, 10:09
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από luzu
Dj Cool se euxaristw para para polu gia th voitheia...opws kai olous...
Eutuxws vrhka enan pio eukolo tropo kai trexei h askhsh...

OUF...hremhsa twra...
Wstoso sumvainei to ekshs koulo...

Otan kanw flood x y z < kati.txt > allo.txt
kai meta
pgmwrite-win allo.pgm < allo.txt

ola phgainoun kala...tsekarismeno kai me IrfanView...

otan kanw omws pgmread-win kati.pgm | flood x y z | pgmwrite-win kati.pgm
mou vgazei invalid height h pgmwite pali...

Gia grapse mou ena paradeigma me pragmatikous arithmous kai arheia. Eho mia ipopsia... Mipos sou vgazei kai segmentation fault??? :wow: :wow: :wow:

emufear
13-12-2005, 12:42
Όσοι ζορίζεστε με το webmail δείτε και το 2ο post εδώ: http://www.forums.gr/showthread.php?s=&threadid=9512

THE RIDDLE
14-12-2005, 00:26
Stef αν μπορεις γραψε ολα τα λινκς (Urls) οπου εχεις τους κωδικες που μας εξηγησες στο εργαστηριο να τους κατεβασουμε να το μελετησουμε. Το γραφω εδω γιατι μπορει να θελει και κανας αλλος φοιτητης να τα μελετησει τα προγραμματα.
Thanks :wavey: :wavey:

Y.Γ Η μουσικη που παιζει στη σελιδα σου ειναι σουπερ.Πολυ καλη ιδεα να παιζει μουσικη, ομολογω δεν το περιμενα να γινονται τοσα πολλα πραγματα σε μια ιστοσελιδα. :wavey:

nighthawk
14-12-2005, 16:04
Molis katalava tin pliri ennoia "geitwnika twn geitwnikwn..To diko mou programma epiane mono afta pou itan stin idia eftheia me to arxiko pixel..Kamia idea?An kanw anazitisi ston pinaka kai vriskw pou einai ta idia me to arxiko pixel kai allazw afta den pianei,e?

Theio_Vrefos
14-12-2005, 16:28
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από nighthawk
Molis katalava tin pliri ennoia "geitwnika twn geitwnikwn..To diko mou programma epiane mono afta pou itan stin idia eftheia me to arxiko pixel..Kamia idea?An kanw anazitisi ston pinaka kai vriskw pou einai ta idia me to arxiko pixel kai allazw afta den pianei,e?


OXI OXI OXI ama kaneis anazitisi pinaka tha allakseis OLLLAAA ta idia stoixeia...

Emeis eipame mono gia geitonika...


DLD

0 0 0 0 0
1 1 0 1 1
0 0 0 0 0

./flood 1 0 0

0 0 0 0 0
0 0 0 1 1
0 0 0 0 0

ME TO DIKO SOU TROPO:

./flood 1 0 0

0 0 0 0 0
0 0 0 0 0
0 0 0 0 0

Predator
14-12-2005, 17:55
στα παραδειγματα του κ.Σταματοπουλου στην εκφωνηση κατω π.χ.
απο τη γραμμη ./flood 2 4 47 < demo.txt, εμφανιζεται κ το μεγεθος της εικονας:
8 16.Και ρωταω:αυτους τους τελευταιους 2 αριθμους πως θα τους διοχετευουμε
στο προγραμμα μας και πως θα ξερουμε το μεγεθος καθε φορα της εικονας που
επεξεργαζομαστε?

Δηλαδη,πως θα ξερουμε ποσες γραμμες και ποσες στηλες εχει
η "αλλαγμενη" μορφη της εικονας προκειμενου να εξετασουμε στη συναρτηση της
flood αν ξεφευγουμε απο το περιθωριο ειτε στα πλαγια ειτε κατακορυφα??

Dj Cool - T
14-12-2005, 18:03
me: scanf("%d %d", &x,&y);
Opou x oi grammes kai y oi stiles...

nighthawk
14-12-2005, 18:38
Re paidia piga na atevasw ta programmata gia Linwx gia tin askisi kai mou vgazei ton kwdika..Piga na ta katevasw se zip alla mesa exei tin ekdosi gia windows..Ti paizei?

donald
14-12-2005, 18:46
Και εκεί που νόμιζα οτι έχω τελειώσει την εργασία και είναι όλα καλά και όλα ωραία παρατηρώ το εξής...όταν του λέω,για την εικόνα demo.pgm για παράδειγμα,flood.exe 2 4 150 < demo.txt δεν κάνει τίποτα.Για όλες τις άλλες περιπτώσεις τρέχει σωστά,στην περίπτωση όμως που το στοιχείο που έχω επιλέξει να αλλάξω έχει την ίδια τιμή με την τιμή που δίνω εγώ ως value παρουσιάζεται το πρόβλημα που ανέφερα πιο πάνω.Δηλαδή δεν αλλάζει καθόλου τον πίνακα.Λογικά φταίει κάτι στις συνθήκες της αναδρομικής αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι...Μήπως ξεχνάω κάποιον περιορισμό???Όποιος ξέρει και μπορεί ας βοηθήσει!!!! :confused:

Dj Cool - T
14-12-2005, 18:53
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από donald
Και εκεί που νόμιζα οτι έχω τελειώσει την εργασία και είναι όλα καλά και όλα ωραία παρατηρώ το εξής...όταν του λέω,για την εικόνα demo.pgm για παράδειγμα,flood.exe 2 4 150 < demo.txt δεν κάνει τίποτα.Για όλες τις άλλες περιπτώσεις τρέχει σωστά,στην περίπτωση όμως που το στοιχείο που έχω επιλέξει να αλλάξω έχει την ίδια τιμή με την τιμή που δίνω εγώ ως value παρουσιάζεται το πρόβλημα που ανέφερα πιο πάνω.Δηλαδή δεν αλλάζει καθόλου τον πίνακα.Λογικά φταίει κάτι στις συνθήκες της αναδρομικής αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι...Μήπως ξεχνάω κάποιον περιορισμό???Όποιος ξέρει και μπορεί ας βοηθήσει!!!! :confused:
Ti itheles diladi na kanei??? Afou vazeis tin idia timi kanei ola ta 150, 150!!! Ti diaforetiko itheles??

bruce
14-12-2005, 19:09
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από Predator
Δηλαδη,πως θα ξερουμε ποσες γραμμες και ποσες στηλες εχει
η "αλλαγμενη" μορφη της εικονας προκειμενου να εξετασουμε στη συναρτηση της
flood αν ξεφευγουμε απο το περιθωριο ειτε στα πλαγια ειτε κατακορυφα??


Vale dyo scanf opws eipe o synadelfos Dj cool-T prokeimenou na pareis tis diastaseis tis eikonas.....Einai oi dyo P R W T O I akeraioi pou emfanizontai an anoikseis to demo.txt i opoioidipote arxeio pou proerxetai apo to pgmread.....
apothikeyse tous kai se aytous epanw tha "xtiseis" tin malloc sou kai to prog sou..... ;-) ;-) ;-)
:wavey: :wavey: :wavey:

donald
14-12-2005, 19:09
Βασικά ξέχασα να γράψω μια παράμετρο...Επειδή έχω βάλει και το epsilon η εντολή που δίνω και παρουσιάζεται το πρόβλημα είναι η εξής:
flood.exe 2 4 150 105 < demo.txt

Dj Cool - T
14-12-2005, 19:14
tha iparhei kapoio lathos stis synthikes pou eheis mesa stin synartisi. Ti exetazeis??

Dj Cool - T
14-12-2005, 19:41
Re paidia ehei asholithei kaneis me tin askisi 4??? :confused: :confused: :confused: :confused:

aquaria
14-12-2005, 21:34
Πάνω που νόμιζα ότι (επιτέλους) ξεμπέρδεψα με την άσκηση 3, μου έτυχε ένα κουλό.

Όταν κάνω export το καινούριο txt, το αρχείο αυτό περιέχει ως πρώτο-πρώτο χαρακτήρα ένα σύμβολο που μοιάζει με τετραγωνάκι, το οποίο φαίνεται ότι εμποδίζει τη pgmwrite να τρέξει, βγάζοντάς μου το γνωστό σε όλους "invalid height value".

Αν δεν κάνω export, αλλά τυπώσω την έξοδο του flood στην οθόνη, δε μου βγάζει αυτό το τετραγωνάκι.

Σημείωση: Προσπάθησα να κάνω ένα copy/paste το σύμβολο για να σας το δείξω, αλλά δεν το κάνει paste στο forum.

Έχει κανείς κάποια ιδέα?

aquaria
14-12-2005, 22:31
Φαίνεται ότι ζαλίστηκα!

Είχα αφήσει η ίδια ένα printf("\a") ως flag για το debugging και το είχα ξεχάσει!

Κάθε φορά που το έτρεχα έκανε beep, αλλά ούτε που το πρόσεχα! :lol:

THE RIDDLE
14-12-2005, 22:32
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από THE RIDDLE
Stef αν μπορεις γραψε ολα τα λινκς (Urls) οπου εχεις τους κωδικες που μας εξηγησες στο εργαστηριο να τους κατεβασουμε να το μελετησουμε. Το γραφω εδω γιατι μπορει να θελει και κανας αλλος φοιτητης να τα μελετησει τα προγραμματα.
Thanks :wavey: :wavey:

Y.Γ Η μουσικη που παιζει στη σελιδα σου ειναι σουπερ.Πολυ καλη ιδεα να παιζει μουσικη, ομολογω δεν το περιμενα να γινονται τοσα πολλα πραγματα σε μια ιστοσελιδα. :wavey:

To κανω quote γιατι γραφτηκαν πολλα μηνυματα και δεν θα το δει ο stef στην προπροηγουμενη σελιδα. :wavey:

Incubus
14-12-2005, 23:19
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από Dj Cool - T
Re paidia ehei asholithei kaneis me tin askisi 4??? :confused: :confused: :confused: :confused:

Ναι, λίγο. Είναι δύσκολη να πω ... μπαααα, λίγα λέω. Προς το παρόν έχω σκεφτεί μόνο το σύστημα του τυφλού ως λύση (δηλαδή στουκάρω στους τοίχους και πάω πίσω :p ). Βέβαια, αυτό μόνο μια κουβέντα είναι, η υλοποίηση της οπισθοδρόμησης αυτής είναι άλλο θέμα.

Όμως έπεσε μια καλή ιδέα με δομές με κάτι παιδιά που συζήταγα. Δεν ξέρω, δεν έχω κάτσει να την σκεφτώ σοβαρά ακόμα. Ίδωμεν ...

Dj Cool - T
15-12-2005, 19:16
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από Incubus


Ναι, λίγο. Είναι δύσκολη να πω ... μπαααα, λίγα λέω. Προς το παρόν έχω σκεφτεί μόνο το σύστημα του τυφλού ως λύση (δηλαδή στουκάρω στους τοίχους και πάω πίσω :p ). Βέβαια, αυτό μόνο μια κουβέντα είναι, η υλοποίηση της οπισθοδρόμησης αυτής είναι άλλο θέμα.

Όμως έπεσε μια καλή ιδέα με δομές με κάτι παιδιά που συζήταγα. Δεν ξέρω, δεν έχω κάτσει να την σκεφτώ σοβαρά ακόμα. Ίδωμεν ...
Thanks incubus, alla ego den endiaferomai gia tin epilisi mono... Tin eho idi teleiosei!!! (opos to xereis alloste...) Rotao an ehei katsei kaneis na skeftei afto pou leei o stamat. diladi otan iparhoun pano apo enas tropoi lisis tou lavirinthou... :confused: :confused: :confused:

stf
15-12-2005, 22:07
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από THE RIDDLE


To κανω quote γιατι γραφτηκαν πολλα μηνυματα και δεν θα το δει ο stef στην προπροηγουμενη σελιδα. :wavey:

Arxisame apo to:
http://www.di.uoa.gr/~stef/stack1.c
kai ftasame sto:
http://www.di.uoa.gr/~stef/stack.c

THE RIDDLE
15-12-2005, 22:56
Μπραβο ρε stef. :wavey: :wavey:

Y.Γ. Παιδια οτι σημειωσεις εχω κρατησει στα 3 τελευταια εργαστηρια θα τις ανεβασω σιγα σιγα απο βδομαδα. Πνιγομαι με τα αλλα μαθηματα και αυτο το εχω ριξει μιας και δεν το χρωσταω.... :baby:

50cent!
16-12-2005, 01:13
Ok ma man......
Apla itan ligo perierga imho kapoia post and unfortunately den itan mono toy dj-cool T ......

Molis eida kai to faq......kali fasi
I'll check it out......
Esy prepei na sai o leader tou magaziou etsi?

Ante den to synexizw mi faw kanena ban akoma de mpika....

Dj-Cool T no offense dude....De se kserw outws i allws alla...yparxoun kai oi listes twn mathimatwn i ta mail twn profs gia tetoia themata.....

50cent!
16-12-2005, 01:15
hey wait.......Einai kai o incubus diaxeiristosituation?
Sorry then.........Den to xa proseksei

dt008
16-12-2005, 01:15
OK 50 cent....
no more bullshit here please :-)

edit: incubus is just a registered user :-)

Touristas
16-12-2005, 01:32
Να σας πω ρε παιδιά, (και ρωτάω και τον emufear που είναι και στους βοηθούς του μαθήματος) υπάρχει μια στοιχειώδης ελαστικότητα στις προθεσμίες παράδοσεις; Δηλαδή, επί του πρακτέου, αύριο Παρασκευή και 12 το βράδυ έχουμε deadline, αν εγώ το παραδόσω ξέρω εγώ Κυριακή βράδυ, θα το δει κανείς να το διορθώσει, και να μου κόψει αν είναι κάποιο ποσοστό 10 ή 20 τις εκατό, ή θα πάει μηδέν οπότε άδικος κόπος.

Και δεύτερη ερώτηση.

Για τις προηγούμενες ασκήσεις, μπορείς να βρεις το διορθωτή και να τον/την ρωτήσεις για τα λάθη σου να στα πει, να δεις τι έκανες σωστά τι λάθος, γιατί αν είναι να παραδίδουμε ασκήσεις χωρίς να μαθαίνουμε τι κάναμε σωστά και τι στραβά, δεν έχει και πολύ νόημα, έτσι δεν είναι;

Dj Cool - T
16-12-2005, 01:35
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από Touristas
Να σας πω ρε παιδιά, (και ρωτάω και τον emufear που είναι και στους βοηθούς του μαθήματος) υπάρχει μια στοιχειώδης ελαστικότητα στις προθεσμίες παράδοσεις; Δηλαδή, επί του πρακτέου, αύριο Παρασκευή και 12 το βράδυ έχουμε deadline, αν εγώ το παραδόσω ξέρω εγώ Κυριακή βράδυ, θα το δει κανείς να το διορθώσει, και να μου κόψει αν είναι κάποιο ποσοστό 10 ή 20 τις εκατό, ή θα πάει μηδέν οπότε άδικος κόπος.

Και δεύτερη ερώτηση.

Για τις προηγούμενες ασκήσεις, μπορείς να βρεις το διορθωτή και να τον/την ρωτήσεις για τα λάθη σου να στα πει, να δεις τι έκανες σωστά τι λάθος, γιατί αν είναι να παραδίδουμε ασκήσεις χωρίς να μαθαίνουμε τι κάναμε σωστά και τι στραβά, δεν έχει και πολύ νόημα, έτσι δεν είναι;

Afto eiani odos kati pou kai ego to anarotiomouna...
Prepei na perimenoume mehri tin "proforiki exetasi"??? :confused: :confused:

sfagmenos
16-12-2005, 01:57
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από Touristas
Να σας πω ρε παιδιά, (και ρωτάω και τον emufear που είναι και στους βοηθούς του μαθήματος) υπάρχει μια στοιχειώδης ελαστικότητα στις προθεσμίες παράδοσεις; Δηλαδή, επί του πρακτέου, αύριο Παρασκευή και 12 το βράδυ έχουμε deadline, αν εγώ το παραδόσω ξέρω εγώ Κυριακή βράδυ, θα το δει κανείς να το διορθώσει, και να μου κόψει αν είναι κάποιο ποσοστό 10 ή 20 τις εκατό, ή θα πάει μηδέν οπότε άδικος κόπος.

Και δεύτερη ερώτηση.

Για τις προηγούμενες ασκήσεις, μπορείς να βρεις το διορθωτή και να τον/την ρωτήσεις για τα λάθη σου να στα πει, να δεις τι έκανες σωστά τι λάθος, γιατί αν είναι να παραδίδουμε ασκήσεις χωρίς να μαθαίνουμε τι κάναμε σωστά και τι στραβά, δεν έχει και πολύ νόημα, έτσι δεν είναι;


οσο λεσ για την προθεσμια αν το στειλεισ κυριακη σιγουρα δεν θα την λαβουν υποψη ( αλλιωσ θα την εστελναν ολοι κυριακη )

για την διορθωση δεν ξερω πολλα αλλα απο την προφορικη κανουν στανταρ οι μεταπτυχιακοι τωρα αν και αυτοι ( λογικα ναι ) διορθωνουν τισ ασκησεισ ειναι θελημα Σταματοπουλου ( νομιζω μονο και μονο απο τν ογκο βοηθανε ) τωρα ποιοσ διορθωσε το δικο σου ειναι μανικι να το βρεισ

:wavey: :wavey:

stf
16-12-2005, 02:02
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από Touristas
Να σας πω ρε παιδιά, (και ρωτάω και τον emufear που είναι και στους βοηθούς του μαθήματος) υπάρχει μια στοιχειώδης ελαστικότητα στις προθεσμίες παράδοσεις; Δηλαδή, επί του πρακτέου, αύριο Παρασκευή και 12 το βράδυ έχουμε deadline, αν εγώ το παραδόσω ξέρω εγώ Κυριακή βράδυ, θα το δει κανείς να το διορθώσει, και να μου κόψει αν είναι κάποιο ποσοστό 10 ή 20 τις εκατό, ή θα πάει μηδέν οπότε άδικος κόπος.


An katafereis na paradwseis eise ok...
To programma ths paradwshs apo kapoia stoigmh kai meta kleidwnei kai den se afinei pia na paradwseis thn askish.


Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από Touristas
Και δεύτερη ερώτηση.

Για τις προηγούμενες ασκήσεις, μπορείς να βρεις το διορθωτή και να τον/την ρωτήσεις για τα λάθη σου να στα πει, να δεις τι έκανες σωστά τι λάθος, γιατί αν είναι να παραδίδουμε ασκήσεις χωρίς να μαθαίνουμε τι κάναμε σωστά και τι στραβά, δεν έχει και πολύ νόημα, έτσι δεν είναι;

Ton diorthwth tha ton deis anagkastika sthn proforikh eksetash, kai ekei tha sou dwthei h eukairia na syzhtisete...

Touristas
16-12-2005, 02:22
"An katafereis na paradwseis eise ok...
To programma ths paradwshs apo kapoia stoigmh kai meta kleidwnei kai den se afinei pia na paradwseis thn askish."

σ' ευχαριστώ πολύ stf, ήθελα μια υπεύθυνη απάντηση.

(ρε ςφαγμένε μη μας μακελιάσεις κι εμάς, άμα δε ξέρεις, τι το λες...)

"Ton diorthwth tha ton deis anagkastika sthn proforikh eksetash, kai ekei tha sou dwthei h eukairia na syzhtisete..."

Ποιά προφορική εξέταση;

Ζαρμαcookies
16-12-2005, 03:41
Nai, odws....

Ti einai i proforiki exetasi ???

Apo pu k ws pu na exume kai proforiki exetasi ??

8a einaai ipoxrewtiki kiwlas?!?!? ?

stf
16-12-2005, 04:31
Gia osous den to exoun diabasei loipon:

http://cgi.di.uoa.gr/~ip/ethics.html

Touristas
16-12-2005, 05:05
ευχαριστώ, νόμιζα ότι η προφορική εξέταση ίσχυε μόνο αν υπήρχε υποψία αντιγραφής, όχι de facto.

Dj Cool - T
16-12-2005, 09:42
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από Touristas
ευχαριστώ, νόμιζα ότι η προφορική εξέταση ίσχυε μόνο αν υπήρχε υποψία αντιγραφής, όχι de facto.

Ti, ishiei afto??? Dem einai de facto h exetasi??? Diladi an se kalesoun gia exetasi ti eheis psilovammeni??? :confused: :confused: :confused:

emufear
16-12-2005, 10:11
Όχι, δεν ισχύει, αυτό νόμιζε ο τουρίστας. :-)

Dj Cool - T
16-12-2005, 14:43
Vgike askisi 5!!!
Ehei na kanei me diadika dedra, afto-anaforikes domes kai loipa sinafi... :wavey: :wavey: :wavey:

Alan Don
16-12-2005, 16:58
Επιτελους τελειωσα την ασκηση 3 και ειναι κυριλε χωρις λαθη ..
δεν στελνω ομως για αυτο :
Ο EMUFEAR εστειλε ενα ποστ για το mozilla
thunderbird το οποιο ειναι εξαιρετικο στην ληψη εμαιλ
ΟΜΩΣ (και αν μπορεις δοσε καμια βοηθεια αν κανω λαθος) δεν μπορεια να στειλεις ΚΑΘΟΛΟΥ μαιλ και πουθενα με το outgoining==mailhost.di.uoa.gr
για βοηθα λιγο γιατι το προγραμματακι αρχισα να το αγαπαω:love2:

:wavey:

/*RaDioHeAD*\
16-12-2005, 17:49
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από Ζαρμαcookies
Nai, odws....

Ti einai i proforiki exetasi ???

Apo pu k ws pu na exume kai proforiki exetasi ??

8a einaai ipoxrewtiki kiwlas?!?!? ?
Δεν καταλαβαινω το σοκ... :D

Κατα την γνώμη μου ειναι παρα πολυ θετικό αυτο!!

Πως αλλιως θα δεις τι λαθη ισως έκανες, γιατι τα έκανες κλπκλπ...

Και νομίζω ο όρος εξέταση είναι λιγο αστοχος.. Απότι καταλαβαίνω απλα μια συζήτηση θα γίνει... :cool:

emufear
16-12-2005, 17:53
Μιλάς για αυτό εδώ: http://www.forums.gr/showthread.php?s=&threadid=9512
:-)

Δεν ξέρω γιατί αλλά φαίνεται να έχει πέσει ο SMTP του di τις τελευταίες μέρες... Για πες, με τι σύνδεση μπαίνεις στο ίντερνετ; (Για να βρούμε τον κανονικό smtp..)

stf
16-12-2005, 18:05
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από emufear
Μιλάς για αυτό εδώ: http://www.forums.gr/showthread.php?s=&threadid=9512
:-)

Δεν ξέρω γιατί αλλά φαίνεται να έχει πέσει ο SMTP του di τις τελευταίες μέρες... Για πες, με τι σύνδεση μπαίνεις στο ίντερνετ; (Για να βρούμε τον κανονικό smtp..)

Den exei pesei... mia xara doulebei...
Apla den prepei na balete auton gia na stelnete...
Opws leei kai sta xartia me ta opoia phrate to username kai to password, tha prepei na balete ton SMTP server pou sas parexei o foreas me ton opoio syndeeste sto internet (dhladh o ISP sas)
O server autos isxuei mono an eisaste se PC entos tou diktyou tou panepisthmiou...

emufear
16-12-2005, 18:11
Κάτσε ρε συ, εγώ, μέχρι πρότεινος έστελνα από το σπίτι με τον mailhost.di.uoa.gr (με HOL) μέχρι προχτές που σταμάτησε να στέλνει και έβαλα τον SMTP της HOL..

:baby:

//edit:

Άκυρο θα έφταιγε η HOL..

emufear
17-12-2005, 14:46
BTW:
http://cgi.di.uoa.gr/~mailman/pipermail/ip/2005-December/001546.html

Predator
17-12-2005, 17:16
Μηπως μπορει κανεις να πει ποιες ακριβως εντολες δινουμε στο putty
οταν μας εμφανιζει segmentation fault ωστε να βρουμε το λαθος??

loki
17-12-2005, 19:45
re paidia na kanv mia erwtisi panw stin askisi 3?
an thelw na anaferthw sto stoixeio image[row+1][colummn]
mesa sth synartisi pws tha to kanw?????
twra grafw image[*(row++)][*column]mou vgazei segmentation fault,ti lathos kanw??????????????

DJ COOL-T dwse ta fwta sou :confused: PLEASE HELP

Dj Cool - T
17-12-2005, 20:50
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από loki
re paidia na kanv mia erwtisi panw stin askisi 3?
an thelw na anaferthw sto stoixeio image[row+1][colummn]
mesa sth synartisi pws tha to kanw?????
twra grafw image[*(row++)][*column]mou vgazei segmentation fault,ti lathos kanw??????????????

DJ COOL-T dwse ta fwta sou :confused: PLEASE HELP

Tha anafertheis sa efto akrivos etsi: image[row+1][column]!!!
To image efoson einai deiktis se deiktes se akaireous, leitourgei san disdiastatos pinakas (meta tis malloc)... gia na to doseis stin synartisi h' to orizeis san exoteriki metavliti h' grafeis ekei pou kaleis tin synartisi:
p.x. floodfill(.......,int image,......)
Elpizo na voithisa!!! :wavey:

loki
17-12-2005, 22:22
γραφοντας το ετσι ομως στη μεταγλωτιση χτυπαει ο compiler
error:array subscript is not an integer τα row ,column στον ορισμο tis fill τα εχω *row,*column stin klisi ta exw &row,&column kai sto prwtotypo *row,*column

loki
17-12-2005, 22:27
ο ορισμος
void check(int *row,int *column,int value,int epsilon,int **image,int m,int n);

η κληση
check(&row,&column,value,epsilon,image,m,n);

το πρωτοτυπο
void check(int *row,int *column,int value,int epsilon,int **image,int m,int n)

Dj Cool - T
17-12-2005, 22:34
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από loki
ο ορισμος
void check(int *row,int *column,int value,int epsilon,int **image,int m,int n);

η κληση
check(&row,&column,value,epsilon,image,m,n);

το πρωτοτυπο
void check(int *row,int *column,int value,int epsilon,int **image,int m,int n)
Katarhas sorry gia ena mikro lathaki pou ekana prin:
sosto einai to floodfill(.....,image,.....);
horis int....
Sta dika sou tora...
Ta row kai column DEN prepei na einai deiktes... Sketa int...
Ta adistoiha sosta loipon einai:
void check(int row,int column,int value,int epsilon,int **image,int m,int n) <-horis ";"
check(row,column,value,epsilon,image,m,n);
kai to prototypo:
void check(int row,int column,int value,int epsilon,int **image,int m,int n); <- me ";"

loki
17-12-2005, 22:51
thanks cool-t επιτελους καποιος βοηθησε!!φαινεται ο σταματο εδωσε παραταση αλλα χωρις ιδιαιτερη βοηθεια απο τη λιστα.δεν μπορω να καταλαβω τι γινεται με τον debugger ειναι σα να μην καταλαβαινει την ανακατευθυνση και περιμενει να του δωσω εγω τις διαστασεις του πινακα για να μην πω ολα τα στοιχεια :wavey:

poison_13
18-12-2005, 22:42
Το αρχικό πίξελ που βάση αυτού θα κάνω τον έλεγχο πως θα το πάρω;;; :confused:

DI tourist
18-12-2005, 22:49
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από poison_13
Το αρχικό πίξελ που βάση αυτού θα κάνω τον έλεγχο πως θα το πάρω;;; :confused:

Εκτελωντας τη flood με ορισματα ουσιαστικα "δηλωνεις" ποιο ειναι το pixel απο το οποιο επιθυμεις να αρχισει η τροποποιηση της εικονας... ;-)

Dj Cool - T
19-12-2005, 02:15
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από DI tourist


Εκτελωντας τη flood με ορισματα ουσιαστικα "δηλωνεις" ποιο ειναι το pixel απο το οποιο επιθυμεις να αρχισει η τροποποιηση της εικονας... ;-)
Akrivos.. ta row, column einai oi sydetagmenes tou stoiheiou aftou ston pinaka!

btw, bravo Di tourist! Mathaineis.... :-) :-)

nighthawk
19-12-2005, 19:28
Mia erwtisi asxeti me programmatismo,alla sxetiki me to mathima..
Ti wra exoume ti Tetarti mathima?Exw mperdeftei me tis allages kai den mporw na psaxnw ti lista..Einai xaos..

/*RaDioHeAD*\
19-12-2005, 22:39
Απο το site του μαθήματος:


Μαθήματα (και για τα 2 τμήματα)
--------------------------------
Τετάρτη 7/12, 11:00-13:00
Δευτέρα 12/12, 9:00-11:00
Παρασκευή 16/12, 9:00-11:00
Δευτέρα 19/12, 9:00-11:00
Τετάρτη 21/12, 11:00-13:00

Dj Cool - T
20-12-2005, 00:59
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από /*RaDioHeAD*\
Απο το site του μαθήματος:


Me prolave o prolalisas....
Klaps, teleftaio mathima fetos :confused: :confused: :confused: :confused:

YoMaNaTiOn
21-12-2005, 19:39
Σήμερα θα ανακοινωθεί η άσκηση 6 (ή αύριο το πρωί το πολύ), η οποία θα πραγματεύεται αρχεία, οπότε STAY TUNED! :-)

Dj Cool - T
22-12-2005, 01:56
Nai vgike....
Gia sydomia rixte mia matia sto thread ergasies!!! :wavey: :wavey: :wavey: :wavey: :wavey:

Dj Cool - T
23-12-2005, 15:14
Tora epitelous pou irthe h ora gia tin askisi 4 (kathos kai ton 5 & 6 :confused: ), na rotiso kati (opoion ehei asholithei...):
O tropos epilisis me domes logika diefkolinei arketa ton tropo pou tha apeikonistei o lavirinthos limenos...
Omos gia na vro to monopati (algorithmika), einai pio poliploko...
Arage iparhei kapoia hrisi tomi, oste o kodikas na min vgainei pano apo 100 - 110 seires??? :tounge: :tounge:

(epeidi ipopsiazomai oti den egina poli katanoitos, rotiste oti thelete!!!! :-) )

loki
24-12-2005, 11:36
παιδια μπορει καποιος(εκτος αν πηγε να πε τα καλαντα) να ανεβασει τις σημειωσεις του εργαστηριου της δευτερας ομαδα Β?τουλαχιστον τον κωδικα που γραψατε γιατι μαλλον οπως ειπε ο cool-t καιρος ειναι να ασχοληθουμε με την 4

χρονια πολλα σε ολους :-) :-)

nighthawk
24-12-2005, 12:59
Κάπου είχα διαβάσει πως αν είσαι σε λαβύρινθο και πηγαίνεις συνέχεια δεξιά θα βγεις σε κάθε περίπτωση..Προσωπικά δεν μου έχει τύχει να μπω σε λαβύρινθο..Αν έχει κανείς προηγούμενη εμπειρία και ξέρει αν δουλεύει αυτο να το πω..Αλλιώς ας προτείνει κανείς κάποιον λογικό τρόπο..

tReLoPeDo!!!
24-12-2005, 13:25
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από nighthawk
Κάπου είχα διαβάσει πως αν είσαι σε λαβύρινθο και πηγαίνεις συνέχεια δεξιά θα βγεις σε κάθε περίπτωση..Προσωπικά δεν μου έχει τύχει να μπω σε λαβύρινθο..Αν έχει κανείς προηγούμενη εμπειρία και ξέρει αν δουλεύει αυτο να το πω..Αλλιώς ας προτείνει κανείς κάποιον λογικό τρόπο..
Nai o "kanonas tou de3iou xeriou" alla vgainei polu poluploko kai 8elei poles sunarthseis elegxou gia ka8e diaforetikh periptwsh pou 8a sunanthseis, tespa nomizw den voleuei gia thn askhsh :baby: !
Me domes prepei na lunetai arketa eukola dld gia ka8e keli na ftiaxneis mia domh kai na e3etazeis me posa kelia sundeetai klp, alla auto den to exw ulopoihsei akoma :sleep: ...
Logika omws ti na 8elei mia domh keliou as poume?
Na 8elei ena stoixeio pou na leei poia keli einai to 1, to 2, to 3 klp, 8a 8elei kai ena stoixeio pou na leei me posa kai poia kelei sundeetai, na 8elei kai sigoura ena stoixeio pou na leei an exeis prospelasei to sugkekrimeno keli sto parel8on sthn prospa8eia anazhthshs tou monopaiou kai alla isws domh einai oti 8es ths vazeis!

Gia algori8mous eureshs monopatiou apo tis domes kati eukolo prepei na prokuptei, den 3erw, alla genika san algori8moi einai h anaphria me ton "kanona tou de3iou xeriou", to backtracking, to gemisma twn adie3odwn mporei kai alo.

Se ka8e periptwsh Xronia Polla se olous :wavey: !!!

@dj Cool - T ti xrush tomh, knock your-self out grapse ekei mia 500ara lines na goustaroun kai oi e3etastes :D

Link
24-12-2005, 15:44
Με μια συνδεδεμένη λίστα για το καθένα που να κρατιούνται τα γειτονικά του, και κάθε φορά να προχωράει αναδρομικά σε κάποιο γειτονικό μέχρι να φτάσει στην έξοδο, βγένει με σχετικά λίγες γραμμές κώδικα, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο τα έχει κάνει αυτά στο μάθημα και αν επιτρέπεται η χρήση τους...
Να μην πάρω και κανέναν στο λαιμό μου...
Ενναλακτικά μπορεί για το καθένα να υπάρχει ένας πίνακας μεγέθους το maximum των γιτονικών και να κρατιέται και το πλήθος τους σε μια μεταβλητή. Υπάρχουν πολλοί τρόποι...

Καλά Χριστούγεννα...

Dj Cool - T
24-12-2005, 20:14
Afto me ton kanona tou dexiou heriou odos den endiknietai gia tin epilisi tis askisis 4!!!!! :confused:
To trelopaido (fake gravedigger (xerei aftos!!!)) prossegise poli ton tropo pou skeftika kai ego me tis domes!!! Distihos omos oi grammes den xepernoun tis 150!!!
Pados to escape "petaei" me tin hrisi domon, se shesi me afto horis tis domes...
Gia na katalavete... horis domes enan labyrintho 70 x 1000 ithele ena tetarto gia na lithei, eno tora lino lavirinthous 9000 x 70 se merika defterolepta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :o :o :o :o
DOMES RULES :love2:

@link: oi syndedemenes listes eiani gnostes kai hrisimes stin askisi 4!

Merry Christmas guyz...... :wavey:

donald
25-12-2005, 23:29
Μία μικρή βοήθεια για την άσκηση 4???
Η δομή που θα πρέπει να φτιάξουμε τι θα πρέπει να έχει ως "στοιχεία"??

Υ.Γ.:Αυτή η εργασία είναι αρκετά δύσκολη ή μου φαίνεται???

Dj Cool - T
26-12-2005, 00:17
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από donald
Μία μικρή βοήθεια για την άσκηση 4???
Η δομή που θα πρέπει να φτιάξουμε τι θα πρέπει να έχει ως "στοιχεία"??

Υ.Γ.:Αυτή η εργασία είναι αρκετά δύσκολη ή μου φαίνεται???
Τώρα αυτό "παίζει".... Εξαρτάται από το πώς θέλεις να λύσεισ την άσκηση!!!
Εγώ π.χ. έχω 5 στοιχεία στην μία δομή και 2 στην άλλη! ;-) Εσύ τι έχεις περίπου κατά νου??? :wavey:

Υ.Γ. Και πάλι εξαρτάται από το πως θα την κάνεις, ο βαθμός δυσκολίας της... Εγώ τον αλγόριθμο πάντως δεν τον βρήκα ιδιαίτερα δύσκολο.

/*RaDioHeAD*\
26-12-2005, 02:48
Συμφωνω αυτο παιζει αναλογα με τον τροπο... Δεν ειναι στανταρ... Οπως επισης το αν θα χρησημοποιησεις και 2η δομη για καποιον λογο... Εγω χρησημοποιησα παντως... Βοηθαει αλλα δεν ειναι απαραιτητη νομιζω...

Κοιτα κατα την γνωμη μου η δομη που θα χρησημοποιεις εχει ενα minimum τριων ή τεσσαρων στοιχείων ασπουμε... Οπως την εχω σκεφτει εγω δηλαδη... Αλλα δεν ειναι δεσμευτικο. Για να παρεις μια ιδεα δες το post του τρελοπαιδου πιο πανω :)

Το καλο(και ενδιαφερον παραλληλα) με αυτην την ασκηση ειναι οτι δεν υπαρχει στανταρ μονοπατι που πρεπει να ακολουθησεις... Υπαρχουν παρα πολλοι τροποι να την υλοποιησεις που μπορει να διαφερουν ειτε ελαχιστα(ασπουμε ποσα στοιχεια θα εχει η δομη που θα χρησημοποιεις), ειτε παρα πολυ(πχ. αν θα χρησημοποιησεις δομες ή οχι). Αυτο εχω καταλαβει με τα οσα εχω κανει μεχρι τωρα δλδ...

Νομιζω οτι ειναι η καλυτερη και η πιο δυσκολη ταυτοχρονα ασκηση που εβαλε ο δασκαλος( :p )

:wavey:

pipis13
26-12-2005, 21:49
Η ΥΛΗ μεχρι που ειναι?Στο καινουργιο βιβλιο μεχρι τι σελιδα?
Και κατι αλλο.
Οι διαφορες του προγραμματισμου σε Windows και σε Unix που τις εχει?Κατι στην αρχη πριν την main δεν ειναι?

Theio_Vrefos
27-12-2005, 04:42
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από pipis13
Η ΥΛΗ μεχρι που ειναι?Στο καινουργιο βιβλιο μεχρι τι σελιδα?
Και κατι αλλο.
Οι διαφορες του προγραμματισμου σε Windows και σε Unix που τις εχει?Κατι στην αρχη πριν την main δεν ειναι?


EleoR dn nomizw na yparxei diafora... h monh diafora pou yparxei pisteuw einai stis arxitektonikes kai oxi sto leitourgiko...

ena paradeigma einai oi long kai oi kanonikoi arithmoi p.x. ...

~Merl!n~
28-12-2005, 01:22
Re paidia exo mia aporeia

Kati peire to mati mou sto thema tou programmatismou gia auto to thema alla ekei pragmatika xanesai :confused: .Gi'auto eipa na kano tin erotisi kapou allou mpas kai katalabo kai ego ti akribos einai auto to "skonaki",giati opos kai na to kanei kaneis olo kai kapou tha boithisei :-)

nighthawk
28-12-2005, 02:20
Χωρίς να το έχω πολυπαρακολουθήσει το θέμα,κατάλαβα πως αυτό το σκονάκι θα είναι ουσιαστικά τα υποπρογράμματα που θα καλούμε στο κυρίως πρόγραμμα μας..Αυτό κατάλαβα εγώ..Θα είναι κάποια πολύ βασικά μικροπρογραμματάκια..Ποια θα είναι δεν ξέρω αν ξέρει κανείς εκτός από τον Δάσκαλο..

emufear
28-12-2005, 02:22
Δες το νήμα εδώ:http://cgi.di.uoa.gr/~mailman/pipermail/ip/2005-December/001370.html ή στείλε στη λίστα για περισσότερα details.

:wavey:

Dj Cool - T
28-12-2005, 05:31
Akouste na deite pos ehei to prama...
To skonaki afto opos eipe o k. Stam. tha prepei na to ftiaxoume emeis!! Diladi na katsoun kapoioi kai na skeftoun poia simeia tou mathimatos tha hreistastoun sto telos, kai na ta anakoinosoun ston kathigiti.... An den ginei kamia kinisi mesa se merikes meres, poly apla DEN THA YPARHEI episimo skonaki!!! :confused: :confused: :confused:

P.S. otan leo na katsoun kapoioi kai na skeftoun, den ennoo afthaireta, alla vasi gnomeon kai apopseon ton synadelfon tous... :p

YoMaNaTiOn
28-12-2005, 06:16
Βασικά το σκονάκι θα είναι κυρίως συναρτήσεις βιβλιοθηκών, όπως π.χ. η strcpy() etc, για να μην έχουμε πρόβλημα να θυμόμαστε τη σύνταξή τους. ΠΑΝΤΩΣ εγώ νομίζω πως γίνει δε γίνει σκονάκι δε δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα σε λάθη τέτοιας μορφής, μιας και ο οποιοσδήποτε προγραμματιστής (και ο Σταματόπουλος ο ίδιος όπως παραδέχεται... τακτικά :D ) κάνει ανεπαίσθητα και τα διορθώνει μετά στο debugging :) οπότε δεν πιάνονται για λάθη έτσι κ αλλιώς.

Dj Cool - T
28-12-2005, 06:23
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από YoMaNaTiOn
Βασικά το σκονάκι θα είναι κυρίως συναρτήσεις βιβλιοθηκών, όπως π.χ. η strcpy() etc, για να μην έχουμε πρόβλημα να θυμόμαστε τη σύνταξή τους. ΠΑΝΤΩΣ εγώ νομίζω πως γίνει δε γίνει σκονάκι δε δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα σε λάθη τέτοιας μορφής, μιας και ο οποιοσδήποτε προγραμματιστής (και ο Σταματόπουλος ο ίδιος όπως παραδέχεται... τακτικά :D ) κάνει ανεπαίσθητα και τα διορθώνει μετά στο debugging :) οπότε δεν πιάνονται για λάθη έτσι κ αλλιώς.
Milame yoma eisai mesa sto kefali mou!!!!!!
Apo ta liga pramata pou thelo na iparhoun sto skonaki einai oi synartiseis pou diaheirizodai ta strings!!!!!
Pados sosto afto pou les peri debugging... Poses fores egrapsa programma pou na metaglotisike kai na etrexe sosta me tin proti????
KAMIA!!! :tounge: :tounge:

donald
29-12-2005, 21:30
Αν για την άσκηση 4 δεν χρησιμοποιήσουμε δομές έχουμε καμία επίπτωση στην βαθμολόγηση???Ελπίζω πως όχι γιατί στο κάτω κάτω δεν λέει πουθενά αν πρέπει να την λύσουμε με δομές....
Το ρωτάω αυτό γιατί την έκανα χωρίς την χρήση δομών ;-)

Dj Cool - T
29-12-2005, 22:57
Den pistevo oti yparhei kapoio provlima....
Apla se ena programma ehoun pada simasia i diaheirisi mnimis, i tahytita ektelesis, i poliplokotita tou kodika etc... Me domes sigoura einai kalitera loipon! :wavey: :wavey: :wavey:

donald
30-12-2005, 00:28
Σίγουρα,αυτά που ανέφερες είναι πολύ σημαντικά!!!Και για το οτι με τις δομές ο χρόνος επίλυσης είναι σαφώς πιο γρήγορος εννοείται...
Το θέμα είναι όμως οτι από το να μην την κάνω καθόλου,κάτι είναι και αυτό... :wavey:

MAFIOZO
30-12-2005, 00:52
xronia polla se olous/es !!!!!!Na kano mia erotisoula giati tora teleutaia arxizei na mou anevenei to aima sto kefali me tis palio ergasies .... Prepei na kanoume kai tis 3 (4,5,6 ) ? Rotao giati mou fenete ligo koulo thelei para poli ora kai exoume kai alla mathimata na diavasoume ....... Opoios einai sigouros as mou pei .....Kales giortes!!!!!! :p :p :p :p :p :p :p :p :p

Incubus
30-12-2005, 01:00
Δεν είναι υποχρεωτικό να κάνεις εργασίες σε αυτό το μάθημα. Απλά αν δεν κάνεις υπάρχει κάποια βαθμολογική ποινή (30% του τελικού βαθμού προέρχεται από τις εργασίες).

Αυτό που ρωτάς απ'ότι κατάλαβα είναι αν ο Σταματό είπε π.χ. κάντε 2 από τις 3. Με απόλυτη σιγουριά και συναίσθηση του τι λέω σου απαντάω: "Όχι".

nighthawk
01-01-2006, 21:26
Μπορείς κάποιος να μου εξηγήσει τι θέλι η ¶σκηση 6;;Απλά αποφάσισα να ασχοληθώ λιγάκι..

tReLoPeDo!!!
01-01-2006, 22:40
Tis ulopoihseis twn pgmread kai pgmwrite pou xrhsimopoihsame sth askhsh 3 me to flood fill!!

Dld mia fread kai fwrite adistoixa h' mia fgetc kai fputs h' kati alo telos pantwn!!

:wavey:

nighthawk
01-01-2006, 23:17
Δεν πολυκατάλαβα ρε παιδιά..Πάντως δεν είναι και η πρώτη μου προτεραιότητα αυτή η άσκηση..

Theio_Vrefos
02-01-2006, 02:12
:S:S:S:S

OMG nighthawk

sovara twra parakolouthises stamato katholou? :p

loipon... autes oi synarthseis pou leei to trelopaido kanoun oti kai oi kanonikes xwris to "f" mprosta alla to kanoun se kapxio arxeio ... p.x. printf("<kati>"); tha sou emfanisei <kati> stin othoni...

fprintf("<kati>", mplampla); tha sou ftiaksei ena .txt pou tha exei mesa grammeno <kati>

nighthawk
02-01-2006, 19:24
Τα μόνα μαθήματα που έχασα ήταν τις 2 τελευταίες βδομάδες..Το ξέρω πως ήταν μαλακία μου..Έχασα λίγο την μπάλα..

donald
03-01-2006, 03:14
Παιδιά,έχει ασχοληθεί κανείς με την άσκηση 5??Αν ναι,πώς θα δούμε σε ποια σειρά εμφανίζεται η κάθε λέξη καθώς και ποια λέξη έχδει τις περισότερες εμφανήσεις?Το να τυπώσει τις λέξεις και τις εμφανήσεις τους το έχω κάνει...

Αν κατάλαβε κάποιος τι ζητάω και μπορεί ας βοηθήσει γιατί πραγματικά δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα... :confused:

tReLoPeDo!!!
03-01-2006, 03:34
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από donald
Αν ναι,πώς θα δούμε σε ποια σειρά εμφανίζεται η κάθε λέξη καθώς και ποια λέξη έχδει τις περισότερες εμφανήσεις?
Mporeis ka8e fora pou diavazeis mia mia nea grammh na au3aneis mia metavlhth, thn timh ths opoias 8a kremas sto dentro.
Mporeis na kremas thn timh panw se mia lista pou einai kremasmenh sto dentro h' na thn vazeis se enan pinaka kai na ton reallocareis ka8e fora h' me kapoio alo tropo pou den 3erw!

Gia ti perissoteres emfaniseis mia sunarthsh pou 8a anazhta to megalutero count kai 8a to vazei mazi me to ekastote word se 2 metavlhtes eikones twn prwtwn, tis opoies meta 8a ektupwneis!



:baby: :baby:

luzu
04-01-2006, 14:27
Paidia kalhspera kai xronia polla....kalh xronia na exoume oloi kai kalh eksetastikh...xreiazomai mia mikrh voitheia sthn askhsh 4 kai parakalw gia tis apopseis sas...
enw sthn 3 iksera posous akeraious tha diavasw apo to *.txt arxeio,edw apo oti katalava mallon den kserw...exete kamia idea gia to pws tha stamathsw to diavasma???
Epishs...pisteuete kalo kai skopimo na xrhsimopoihsw deiktes se domes (na sundew to ena keli me to allo) h tha mpleksw ta mpoutakia mou???

luzu
04-01-2006, 15:12
'h kalutera na thesw ena pio sugkekrimeno erwthma epeidh vrhka mia lush pou ths leipei h epivevaiwsh....

Einai sigouro oti oloi oi lavurinthoi exoun kapoio anoixto keli sthn teleutaia grammh to opoio sundeetai me to teleutaio...px sto paradeigma tha mporouse to labyrinth-win.exe apo mono tou na dwsei labyrintho pou na mhn exei thn sundesh 23 24 alla mono thn 18 24????(ennoeitai oti na uphrxe kai tropos na ftaseis sto 18)...???

tReLoPeDo!!!
04-01-2006, 15:30
Yep, diaforetika nomizw den 8a hpurxe monopati kai 3ekina panta me eisodo apo panw aristera kai e3odo katw de3ia :blush: ..!

donald
04-01-2006, 19:55
Λοιπόν,έχουμε και λέμε.Για να διαβάσω το αρχείο κειμένου(μιλάω για την άσκηση 5) χρησιμοποιώ την συνάρτηση εισόδου "scanf".Μια χαρά συνάρτηση είναι μόνο που αγνοεί όλους τους λευκούς χαρακτήρες...
Επομένως,ποια συνάρτηση εισόδου πρέπει να χρησιμοποιήσουμε για να διαβάσουμε την αλλαγή γραμμής??
Μήπως κάτι χάνω και λέω βλακίες?? :confused:

tReLoPeDo!!!
04-01-2006, 20:18
O Stamato eipe sto ma8hma tou otan edeixne to paradeigma revinput.c twn diafaneiwn tou sto shmeio:
while (fgets(buf, sizeof buf, stdin) != NULL) /* Read a line */"Paidia copy paste auto gia thn askhsh 5, sas to lew!"!

Vevaia den katalava pws 8a ta 3exwrisoume me eukolo tropo le3h le3h apo mia seira (parmenh apo thn fgets) pou exei olh thn savoura mesa apo kena, diaxwristika kai tetoies istories kai protimhsa thn getword sunarthsh sthn sel 190 tou vivliou pou thn xrhsimopoiei se adistoixo paradeigma tou treemanagement.c tou Stamato (vasika to idio einai :p) sthn sel 196.

Ekei kanontas mia mikrh metatroph sthn getword, kai vlepontas me mia if se kapoio shmeio mesa sthn sunarthsh pote 8a er8ei to '\n', au3aneis thn metavlhth sou!

Incubus
04-01-2006, 20:42
Η ιδέα του Τρελόπαιδου είναι πάρα πολύ καλή! GTG ;-)

Εγώ έχω βρει τρόπο να λυθεί και χωρίς χρήση συνάρτησης που επίσημα δεν τη γνωρίζουμε (συγκεκριμένα με τη scanf), αλλά η λύση αυτή μου άρεσε τόσο που θα την αλλάξω :D

tReLoPeDo!!!
04-01-2006, 20:51
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από Incubus
Η ιδέα του Τρελόπαιδου είναι πάρα πολύ καλή! GTG ;-)

Εγώ έχω βρει τρόπο να λυθεί και χωρίς χρήση συνάρτησης που επίσημα δεν τη γνωρίζουμε (συγκεκριμένα με τη scanf), αλλά η λύση αυτή μου άρεσε τόσο που θα την αλλάξω :D
Thanx!!
Alla kala kai tote telika pws prokuptei lush me thn fgets :confused: ?
Logika afou 8a exoume diavasei thn seira mia-mia meta 8a prepei na 3anadiavasoume apo tis seires tis le3eis mia-mia, ara kapou alou 8a exoume apo8hkeuemenes tis seires kai kapou alou tis le3eis(?)!
wtf :blush: ?!

Incubus
04-01-2006, 20:57
Το έχω κάνει με την fgets (γιατί κι εγώ θυμάμαι που μας την πρότεινε ο Σταματό), αλλά η υλοποιησή της είναι πολύ μεγάλη και δύσκολη (3 δείκτες χρησιμοποίησα στο ίδιο string, συναρτήσεις διαχείρησης string και 3 εμφωλευμένες επαναλήψεις :confused: ). Το μόνο καλό που έχει είναι ότι βρίσκεις εύκολα πότε αλλάζεις γραμμή.

Ίσως ένας συνδυασμός των δύο λύσεων να είναι η πιο εύκολη λύση ...

donald
04-01-2006, 22:23
Και εγώ τελικά με την getword το υλοποίησα.Λογικά η αλλαγή που μου λές θα είναι στην αρχή της getword.Πιο συγκεκριμένα εγώ τον έλεγχο της if για το '\n' τον έχω βάλει έξω από την getword αλλά την ίδια δουλεία κάνει.
Με την scanf υπάρχει κανένας τρόπος,γιατί μάλλον θα γλυτώνουμε αρκετές γραμμές κώδικα...
Επίσης ενώ το πρόγραμμα τρέχει μια χαρά για το test_words.txt μόλις του δίνω το επόμενο σε μέγεθος από τα αρχεία κειμένου που μας έχει δώσει ο Σταματόπουλος μού βγάζει error.Το γνωστό σε όλους μας που λέει ότι το πρόγραμμα αντιμετώπισε ένα πρόβλημα και πρέπει να κλείσει.Λογικά αυτό πρέπει να έχει σχέση με την διαθέσιμη μνήμη έτσι??

Incubus
05-01-2006, 05:32
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από Incubus

Ίσως ένας συνδυασμός των δύο λύσεων να είναι η πιο εύκολη λύση ...

Και πράγματι είναι. Μιλάμε για μεγάλη διαφορά στην απόδοση σε σύγκριση με τις άλλες υλοποιήσεις, μάλιστα σε βαθμό που δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί :wow:

Δυστυχώς δεν μπορώ να σας πω τι αλλαγές χρειάζονται γιατί είναι σε μεγάλη κλίμακα μέσα στο πρόγραμμα και θα ήταν πολύ spoiler.

Πάντως, ο Σταματό είχε δίκιο. Η fgets είναι χρήσιμη στην άσκηση 5, αλλά για να μεταχείριστω και τα λόγια του "Μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς αυτή" ;-)

donald
05-01-2006, 14:56
Μπορεί κάποιος να μου δώσει τον αλγόριθμο της συνάρτησης που βρίσκει ποιά από τις λέξεις έχει τις περισσότερες εμφανίσεις???Δεν μπορώ να τον βρώ με τίποτα...
Επίσης,στα αποτελέσματα που έχει ο Σταματόπουλος στο τρέξιμο του large_file.txt έχει ως πρώτο αποτέλεσμα το
"word: 0".Αυτό λογικά είναι αριθμός,σωστά??Εμείς όμως δεν θέλουμε το πρόγραμμα να μετράει μόνο τις λέξεις του προγράμματος?Μην μου πείτε οτι θα πρέπει να μετράει και αριθμούς... :confused:

tReLoPeDo!!!
05-01-2006, 15:30
void function (Treeptr p)
{
if (p != NULL)
{
function(p->right);
if (p->counter > mtvl1)
{
mtvl1 = p->counter;
mtvl2=(p->word);
}
function(p->left);
}
}

Anadromikh sunarthsh function pou diavazei to dentro apo de3ia pros ta aristera (8a mporouse na einai kai apo ta aristera pros ta de3ia) kai me thn proupo8esh oti exeis valei ena "int counter" sto dentro opws sthn sel 195 tou Ritchie ka8ws kai ena "char *word".
H mtvl1 8a einai tupou int, global arxikopoihmenh sto 0 kai h mtvl2 tupou char * (arxikopoihmenh sto NULL an 8es), global kai auth!

Nomizw den einai kati para3eno kai den 3erw an to swma ths sunarthsh mporeis na to enswmatwseis kiolas se mia allh sunarthsh pou pi8anon na exeis kai xrhsimopoiei thn anadromikothta sunarthsh(p->left) kai sunarthsh(p->right) mesa!!

Dokimase diafora tespa, pantws me to parapanw paradeigma sto telos ths function 8a sou exoun meinei oi mtvl1 kai mtvl2 me tis times pou 8eleis na exoun, opote eite tis kaneis return kapou h' me th mia sto printf!

Yeap 8elei kai ari8mous na exoume alla auto logika den prepei na einai polu duskolo gia thn opoiadhpote ulopoihsh, gia thn getword px apla ena isalpha 8a to kaneis isalnum gia na pianei kai tous ari8mous!

:baby:

donald
05-01-2006, 19:14
@tReLoPeDo!!!:Να σαι καλά,πάλι με έσωσες...
Μια ερώτηση ακόμα.Στην συνάρτηση "getword" χρησιμοποιούνται οι συναρτήσεις "getch" και "ungetch".Το σώμα αυτών των συναρτήσεων υπάρχει στο κεφάλαιο 4 του βιβλίου.Η απορεία μου είναι το αν υπάρχουν σε κάποια πρότυπη βιβλιοθήκη (και αν ναι σε ποιά) ή θα πρέπει να γράψουμε και το σώμα τους στο header file με τις συναρτήσεις.... :baby:

Incubus
05-01-2006, 19:18
Υπάρχουν έτοιμες στο stdio.h :-)

donald
05-01-2006, 19:21
Ακόμα καλύτερα!!!Λιγότερες γραμμές κώδικα...Thanx a lot!!! :wavey:

Dj Cool - T
06-01-2006, 06:13
Kala milame 2 meres eleipsa kai pelagosate!!!! ;-) ;-) ;-) ;-)
Plaka kano... Na po ena bravo ston trelakia, kai ston Incubus gia tis apadiseis tous!!!
Omos... na po kai kapoia sholia!
H realloc den synistatai san lisi otan thelouma na prosthesoume ena stoiheio se enan pinaka. Pio sosto einai na ehoume mia lista opou apla tha prosthetoume stoiheia sto telos tis.
Oson afora ola afta pou lete peri synartiseon gia tin askisi 5, eho mia erotisi na sas kano... Pos katalavainate me tin getword pote allazei grammi???? :confused: :confused:
(H dikia mou epilisi, hrisimopoiei APOKLEISTIKA getchar!!!!!!!!!!!!!)
Kati akoma: esto oti ti kanate me tin fgets. Meta pos diavazete tis lexeis??? Thelo na po, den xerete to megethos tous! Ehete ena buf me x stoiheia, kai elpida oti i lexi tha einai mikous mikrtoterou tou x???? :-)
Opos kai na ehei, paizei tin askisi 5 na tin eho kanei poli "patediarika!". Milame gia elahisto copy-paste!! Eliosa na dimiourgo dikes mou synartiseis!
btw, iparhei (etoimi) synartisi pou na kanei free diadiko dedro??? Den eiha kouragio kai gia afto!!!! :sleep:

tReLoPeDo!!!
06-01-2006, 13:09
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από Dj Cool - T
Oson afora ola afta pou lete peri synartiseon gia tin askisi 5, eho mia erotisi na sas kano... Pos katalavainate me tin getword pote allazei grammi???? :confused: :confused:

while (isspace(c=getchr())) if(c=='\n')grammoula++;

Dj Cool - T
07-01-2006, 02:05
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από tReLoPeDo!!!


while (isspace(c=getchr())) if(c=='\n')grammoula++;
E tote giati den to kaneis exarhis me mia getc????? :wow:

tReLoPeDo!!!
07-01-2006, 02:21
Eda3ei re paidi mou panw ekei pou prospernaei thn savoura evala mia if na elegxw an kati apo th savoura einai to '\n'!!

:baby:

Tis le3eis pws tis 3exwrizoume apo thn seira 8a mas pei kaneis :baby: ?

donald
07-01-2006, 03:02
Τι ακριβώς ρωτάς???Πως περνάς μία μία τις λέξεις του κειμένου στους κόμβους του δέντρου(δηλαδή πώς καταλαβαίνεις πότε τελειώνει η μία λέξη και πότε αρχίζει η άλλη) ή πως θα κρατάς σε ποια σειρά ανήκει η κάθε λέξη που θα διαβάζεις από το κείμενο???

Αν δεν είναι κάτι από τα παραπάνω ξαναγράψε το μήνυμά σου γιατί προφανώς δεν βγάζω άκρη... :confused:

tReLoPeDo!!!
07-01-2006, 03:17
Efoson exoume parei me fgets mia seira oloklhrh, pws thn spame authn se le3eis xwris thn savoura?

Dj Cool - T
07-01-2006, 03:26
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από tReLoPeDo!!!
Efoson exoume parei me fgets mia seira oloklhrh, pws thn spame authn se le3eis xwris thn savoura?
hairetismata :wavey: :wavey: :wavey: :wavey: :wavey: :wavey: :wavey: :wavey:
An kapoios allos ehei to kouragio na tou apadisei, as to kanei! Ego apo deftera analamvano.... ;-)

emufear
07-01-2006, 03:52
sscanf

http://www.cplusplus.com/ref/cstdio/sscanf.html

tReLoPeDo!!!
07-01-2006, 04:01
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από emufear
sscanf

http://www.cplusplus.com/ref/cstdio/sscanf.html
Opa swstos!! Thanks!! :love2:

Ousiastika to char *s 8a einai auto (to buffer) pou 8a exei gemisei me thn fgets kai klp.. ..

donald
07-01-2006, 12:34
Κοίτα,εγώ έχω χρησιμοποιήσει την getword που δίνει ο Σταματόπουλος στο βιβλίο με κάποιες μικροαλλαγές και κάνει ακριβώς την δουλειά που θέλω...(ελπίζω να μιλάμε για την άσκηση 5 και οι 2 και να μην μιλάς για την 6...).Αυτά από εμένα..

loki
07-01-2006, 17:47
καλη χρονια σε ολους και απο εδω λοιπον
εχω αρχισει την ασκηση εδω και μια βδομαδα και κατι διαβαζοντας προβληματα αλλων σημειωσεις,Κ-R αλλα τιποτα,τον αλγοριθμο τον εχω βρει νομιζω,τεςπα
ερωτηση απελπισιας
Πως θα διαβασω την εξοδο του labyrinth?Θελω να την αποθηκευσω σε πινακα και μετα να επεξεργαστω τα στοιχεια με χρηση δομης που θα βρισκει τα γειτονικα καθε κελιου θα τα κραταει και θα αποθηκευει ποιο γειτονικο ακολουθησα φορα ωστε σε περιπτωση αδιεξοδου να επιστρεφει και να ακολουθει αλλο κελι.Πως ομως θα επεργαστω τα στοιχεια πινακα με χρηση δομων ή δεν χρειαζεται ο πινακας και μπορω να τα περασω κατευθειαν?(ή ειναι τελειως λαθος το σκεπτικο μου???)

οποιος αντεχει ας μου απαντησει

Dj Cool - T
07-01-2006, 23:41
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από loki
καλη χρονια σε ολους και απο εδω λοιπον
εχω αρχισει την ασκηση εδω και μια βδομαδα και κατι διαβαζοντας προβληματα αλλων σημειωσεις,Κ-R αλλα τιποτα,τον αλγοριθμο τον εχω βρει νομιζω,τεςπα
ερωτηση απελπισιας
Πως θα διαβασω την εξοδο του labyrinth?Θελω να την αποθηκευσω σε πινακα και μετα να επεξεργαστω τα στοιχεια με χρηση δομης που θα βρισκει τα γειτονικα καθε κελιου θα τα κραταει και θα αποθηκευει ποιο γειτονικο ακολουθησα φορα ωστε σε περιπτωση αδιεξοδου να επιστρεφει και να ακολουθει αλλο κελι.Πως ομως θα επεργαστω τα στοιχεια πινακα με χρηση δομων ή δεν χρειαζεται ο πινακας και μπορω να τα περασω κατευθειαν?(ή ειναι τελειως λαθος το σκεπτικο μου???)

οποιος αντεχει ας μου απαντησει
Akou tin exis skepsi: diavaze me scanf, oso yparhei keimeno, kai oti diavazeis tha pigaineis kai tha to apothikeveis sto adistoiho stoiheio tis domis pou thes.................. ;-)

Incubus
07-01-2006, 23:46
Και θα λιώσεις σε ένα πράγμα, στη σωστή λειτουργία του προγραμματός σου όταν βρίσκει αδιέξοδο. Σκέψου το πρώτα στο χαρτί πολύ καλά και προσπάθησε να κωδικοποιήσεις τη διαδικασία σε απλά βήματα. Αν το καταφέρεις αυτό μετά η λύση της άσκησης είναι καθάρα θέμα προσεχτικής συγγραφής του προγράμματος.

Dj Cool - T
07-01-2006, 23:57
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από Incubus
Και θα λιώσεις σε ένα πράγμα, στη σωστή λειτουργία του προγραμματός σου όταν βρίσκει αδιέξοδο. Σκέψου το πρώτα στο χαρτί πολύ καλά και προσπάθησε να κωδικοποιήσεις τη διαδικασία σε απλά βήματα. Αν το καταφέρεις αυτό μετά η λύση της άσκησης είναι καθάρα θέμα προσεχτικής συγγραφής του προγράμματος.
Den nomizo............. Mallon kati se esena etihe kai ekatse strava kai se paidepse toso :D !!!
Den pistevo oti hreiazetai tosos mohthos!!! btw an sas paidevei, kade to horis domes!!!!!! (ginetai!!) Alla den tithetai thema sygrisis..... Opos eho idi pei "DOMES RULES!!!!! :-) "!
Afti einai toulahiston i gnomi mou........ :sleep:

Incubus
08-01-2006, 00:06
Καλά υπερέβαλα λίγο, δε λέω. Αλλά ο Σταματό συμφωνεί μαζί μου ότι το πρόβλημα είναι τα αδιέξοδα ;-)

http://cgi.di.uoa.gr/~mailman/pipermail/ip/2006-January/001702.html

Dj Cool - T
08-01-2006, 00:24
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από Incubus
Καλά υπερέβαλα λίγο, δε λέω. Αλλά ο Σταματό συμφωνεί μαζί μου ότι το πρόβλημα είναι τα αδιέξοδα ;-)

http://cgi.di.uoa.gr/~mailman/pipermail/ip/2006-January/001702.html
Diafono akoma.......... :confused: :confused: :confused:
Mia sosti epilisi (san tin dikia mou :p :p ) ehei alla praktika provlimata opos tin apofigi atermonon kyklon se lavirinthos pou ehoun polles liseis!!! To adiexodo einai to ligotero!! Ousiastika mia anadromiki synartisi einai se thesi na kanei ta pragmata poly efkola!! :wavey:
Kalo vrady!!! :wavey:

loki
08-01-2006, 14:00
καλημερα σε ολους και στον cool-t που επανηλθε δρυμητερος για να δωσει λυση στα μαλ@!σμενα μας προβληματα
το προβλημα μου ειναι το εξης:πως θα περασω τα δεδομενα της εισοδου στη δομη cell?τον υπολοιπο αλγοριθμο τον εχω φτιαξει σχεδον ολοκληρο στο χαρτι,εκει κολλαω,στο οτι δεν εχω καταλαβει καλα τις δομες παροτι τις εχω διαβασει εναν κοσμο φορες.Αν μπορει καποιος ας μου πει πως γινεται γενικα ή να με παραπεμψει στο αντιστοιχο σημειο σε σημειωσεις βιβλιο γιατι εκει νομιζω αναφερεται στο περασμα τιμων μονο μια φορα
Δεν μπορω να αποθηκευσω το aρχειο κειμενου που παραγει το labyrinth σε μονοδιαστατο πινακα και μετα κανοντας συνεχεις αναζητησεις να φτιαξω μια δομη που θα μου λεει τα παντα για τα κελια που θα συναντησω ,οπως να αναφερει ολα τα γειτονικα(4 max),αν εχει πανω απο 2 να αποθηκευεται και σε αλλο πινακα ωστε σε περιπτωση αδιεξοδου να ξερω οτι θα επιστρεψω σε αυτο και οχι σε καποιο απο το οποιο μπαινεις απο τη νια και βγαινεις απο την αλλη,αν εχω περασει προηγουμενως απο αυτο,ποιο γειτονκο κελι επελεξα την τελευταια φορα νομιζω.Σας ζαλισα μαλλον :confused:

YoMaNaTiOn
08-01-2006, 16:44
Δομές στη "βίβλο": §6.1-6.6
Δομές στις σημειώσεις: pdf No. 11-12

Αυτά. Επίσης για να τις καταλάβεις καλό θα ήταν να πειραματιστείς μόνος σου. ;-)

loki
08-01-2006, 17:42
ρε yoma αυτα τα εχω κοιταξει ολα,αυτο που θελω ειναι πως θα συνδυασω πινακες με δομες ,τις δομες τις εχω διαβασει,στο περασμα πολλων τιμων σε μια δομη χρειαζομαι βοηθεια

Predator
08-01-2006, 18:12
Μια ερωτηση:
ποιες/ποια απο τις ασκησεις 4,5,6 ειναι πιο ευκολες?

γιατι κοιταω την 4 με το λαβ/νθο κ ειναι παλουκι!

YoMaNaTiOn
08-01-2006, 18:16
Η 4 όντως και εμένα μου φαίνεται πολύ δύσκολη. Δεν έχω ξεσκιστεί κιόλας αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην την καταφέρω! Η 5 είναι επίσης δύσκολη αλλά έχει πολύ copy paste, άρα μειώνεται η δυσκολία γιατί δε χρειάζεται πολλή σκέψη από μέρους μας. Η 6 είναι η πιο εύκολη από αυτές τις τρεις, είναι απλή σχετικά άσκηση με αρχεία. :-)

Predator
08-01-2006, 18:28
Ξηγηθηκε ο yoma :cool: :wavey:

/*RaDioHeAD*\
08-01-2006, 19:52
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από Dj Cool - T

Diafono akoma.......... :confused: :confused: :confused:
Mia sosti epilisi (san tin dikia mou :p :p ) ehei alla praktika provlimata opos tin apofigi atermonon kyklon se lavirinthos pou ehoun polles liseis!!! To adiexodo einai to ligotero!! Ousiastika mia anadromiki synartisi einai se thesi na kanei ta pragmata poly efkola!! :wavey:
Kalo vrady!!! :wavey:

Ολα παιζουν αναλογα με το πως θα την λυσεις...

Εγω που δεν το εκανα με αναδρομη, αλλα με επαναληπτικη διαδικασια, δυσκολευτηκα αρκετα με τα "πισωγυρισματα", αλλα δεν ειχα κανενα προβλημα με ατερμονους βρογχους και τετοια δεν πα'να εχει και 500 διαφορετικες λυσεις ο λαβυρινθος.. Και το draw μου βγηκε πολυ πιο ευκολα αποτι περιμενα.....

Γενικα ειναι πολυ μεγαλο το φασμα των λυσεων που μπορει κανεις να διαλεξει και ολες εχουν υπερ και κατα...

Incubus
08-01-2006, 21:37
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από /*RaDioHeAD*\


Ολα παιζουν αναλογα με το πως θα την λυσεις...

Εγω που δεν το εκανα με αναδρομη, αλλα με επαναληπτικη διαδικασια, δυσκολευτηκα αρκετα με τα "πισωγυρισματα", αλλα δεν ειχα κανενα προβλημα με ατερμονους βρογχους και τετοια δεν πα'να εχει και 500 διαφορετικες λυσεις ο λαβυρινθος.. Και το draw μου βγηκε πολυ πιο ευκολα αποτι περιμενα.....

Γενικα ειναι πολυ μεγαλο το φασμα των λυσεων που μπορει κανεις να διαλεξει και ολες εχουν υπερ και κατα...

Ακριβώς ;-) Συμφωνώ απόλυτα με αυτά που λες και έτσι ακριβώς έχω κάνει κι εγώ το προγραμμά μου.

Απ'την άλλη όμως, θα ήθελα να συζητήσουμε κάτι. Πιστεύετε ότι η χρήση αναδρομής όταν απαιτούνται πολλές επαναλήψεις ενδείκνυται; Προσωπικά πιστεύω ότι κάτι τέτοιο πρέπει να αποφεύγεται και να γίνεται καλύτερα με επαναληπτικό τρόπο. Είναι θέμα κυρίως της περιορισμένης χωριτικότητας της στοίβας.

donald
08-01-2006, 23:14
Λοιπόν,έχω φτάσει στην άσκηση 6 στην δημιουργία του pgmwrite.Το θέμα όμως είναι ότι η εκφώνηση δεν διευκρινίζει πως ακριβώς γίνεται η κλήση για το τρέξιμο του προγράμματος.Πιο συγκεκριμένα,ποια από τις παρακάτω κλήσεις είναι η σωστή,γιατί πάνω σε αυτό βασίζεται κατά κάποιο τρόπο και η γραμμή που θα πρέπει να ακολουθήσουμε για την δημιουργία του προγράμματός μας:

./pgmread newdemo.txt
./pgmread newdemo.txt newdemo.pgm
./pgmread newdemo.pgm < newdemo.txt

Εκτός αν δεν είναι καμία από αυτές και είναι κάποια άλλη που δεν έχω σκεφτεί.Λογικά,το αρχείο κειμένου θα πρέπει το πρόγραμμά μας να το παίρνει από το ρεύμα εισόδου και να διαβάζουμε το περιεχόμενό του όπως κάναμε στην άσκηση 3 και όχι από την γραμμή εντολών.Από την γραμμή εντολών(ορισμάτων) έτσι όπως το έχω σκεφτεί εγώ θα πρέπει να δέχεται ουσιαστικά το όνομα του αρχείου pgm που θα δημιουργηθεί...

Όποιος κατάλαβε τι εννοώ και γνωρίζει please ας βοηθήσει... :wavey:

Υ.Γ.:Συγνώμη για το μεγάλο post :baby:

tReLoPeDo!!!
08-01-2006, 23:46
Nomizw opws einai sthn ekfwnhsh ths 3 ta pgmread kai pgmwrite!
Dld:

% ./pgmread demo.pgm > demo.txt
% ./pgmwrite newdemo.pgm < demo.txt
% ./pgmread newdemo.pgm > newdemo.txt
%


To pgmread 8a diavazei to 1o orisma kai 8a dinei output sto stdout, to pgmwrite 8a einai etsi ftiagmeno pou 8a perimenei input ena txt kai 8a ftiaxnei to pgm file me onoma to 1o orisma pou tou exoume dwsei (8a dinei output se ekeino to arxeio dld).

Hope I'm correct!

YoMaNaTiOn
09-01-2006, 00:03
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από Incubus

Απ'την άλλη όμως, θα ήθελα να συζητήσουμε κάτι. Πιστεύετε ότι η χρήση αναδρομής όταν απαιτούνται πολλές επαναλήψεις ενδείκνυται; Προσωπικά πιστεύω ότι κάτι τέτοιο πρέπει να αποφεύγεται και να γίνεται καλύτερα με επαναληπτικό τρόπο. Είναι θέμα κυρίως της περιορισμένης χωριτικότητας της στοίβας.

Σωστό είναι αυτό. Η πολυπλοκότητα προγραμμάτων με χρήση αναδρομικών συναρτήσεων αυξάνεται γεωμετρικά ανάλογα με τις επαναλήψεις, ενώ με επαναλήψεις αριθμητική πρόοδος! :-)

Dj Cool - T
09-01-2006, 01:38
Kalispera sas!!!! :wavey:
Sorry pou baino toso arga alla AKOMA den eho syndesi!! Apo AVRIO..... :love2:

Loipon.....
@loki: akou mia idea sto provlima pou eheis me tis domes: diavaze apo to lavyrinth oti thes me scanf kai sosto se mia metavliti buf. Meta tin metavliti afti sostin sto adistoiho melos tis domis pou thes. p.x. esto i domi
struct hello{
int value;
char ch;
} domi;
diavazeis to buf. kai meta...
domi.value=buf;
Logika afto rotages e??? :-)
@Radiohead: Dike mou respect!! Symfono pliros!!!! :-)
@yoma: afta pou les peri copy - paste ehoun na kanoun kai pali me ton tropo pou tha lyseis tin askisi! Prosopika elahisto copy-paste ekana.... :confused:
@Incubus: ego tha diafoniso pali mazi sou!!!!! :D
Gia vale na lythei lavyrinthos 60*10000!!!! To ekana htes vrady, kai mou pire peripou 15 deftera!!!! Gia des poso thelei i epanaliptiki!! Exalou an to prosexeis, den tha iparxei provima me tin stoiba opos stin askisi 3 se megales eikones :-)
@Pradator: Gia mena pistevo oti pio diskoli itan i 5, alla den pistevo oti eimai adiprosopeftiko paradeigma :confused: ....
@donald: (se kalypse pistevo o yoma...) min se peirazei to megethos ton posts sou!!! Gie des to diko mou!!!!!!! (den einai lista edo, halarose :-))

loki
09-01-2006, 02:15
αυτο ηθελα φιλε μου,απο αυριο που θα κανεις το μεγαλο comeback εδω θα ειμαι να διατυπωσω τις απορειες μου,δεν με χανεις απο πελατη

Dj Cool - T
09-01-2006, 02:18
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από loki
αυτο ηθελα φιλε μου,απο αυριο που θα κανεις το μεγαλο comeback εδω θα ειμαι να διατυπωσω τις απορειες μου,δεν με χανεις απο πελατη
:D :D :D :D :D :D :D
5 evro / apadisi......... ;-) ;-) ;-)

stf
09-01-2006, 02:37
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από YoMaNaTiOn


Σωστό είναι αυτό. Η πολυπλοκότητα προγραμμάτων με χρήση αναδρομικών συναρτήσεων αυξάνεται γεωμετρικά ανάλογα με τις επαναλήψεις, ενώ με επαναλήψεις αριθμητική πρόοδος! :-)

Auto tha elega pws einai lathos!

H polyplokothta se mia anadromikh kai se mia epanalhptikh lysh mporei na einai h idia akribws...

Des gia paradeigma ta sxolia sto protoxroniatiko quiz:
http://cgi.di.uoa.gr/~mailman/pipermail/ip/2006-January/001675.html

Genia h polyplokothta enos anadromikou kai enos epanalhptikou algorithmou pou epilyoun to idio problhma eksartate apo ton idio ton algorithmo kai oxi apo to gegonos oti o enas einai anadromikos kai o allos epanalhptikos.

Yparxoun anadromikoi algorithmoi pou parousiazoun kalyterh polyplokothta apo tous antistoixous epanalhptikous, opws gia paradeigma h bubblesort [epanalhptikh, O(n^2)] me thn quicksort [anadromikh, O(n*logn)]
Kathws kai anadromikoi pou einai poly xeiroteroi se polyplokothta apo tous antistoixous epanalhptikous, opws gia paradeigma to trigwno tou pascal pou eixe ginei se kapoia apo ta ergasthria kai yparxei lymeno anadromika kai epanalhptika sth selida tou mathimatos.

To basiko meion twn anadromikwn einai perisotero h spatalh ths stoibas. Genika enas epanalhptikos algorithmos mporei na kanei synolika poly megalyterh oikonomia sto xwro pou xreiazete gia na doulepsei kai den spatalaei to xwro sth stoiba.

/*RaDioHeAD*\
09-01-2006, 03:32
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από Dj Cool - T
@Incubus: ego tha diafoniso pali mazi sou!!!!! :D
Gia vale na lythei lavyrinthos 60*10000!!!! To ekana htes vrady, kai mou pire peripou 15 deftera!!!! Gia des poso thelei i epanaliptiki!! Exalou an to prosexeis, den tha iparxei provima me tin stoiba opos stin askisi 3 se megales eikones :-)


Χμμμ... 5 δευτερολεπτα με επαναληπτικη σου κανουν??? (εννοειται χωρις το -draw το οποιο μεχρι να το σχεδιασει κανει πολυ ωρα.. Αλλα αυτο εχει να κανει καθαρα με την εκτυπωση και οχι με το ποση ωρα κανει να βρει το μονοπατι...)

:cool: :p :p

Dj Cool - T
09-01-2006, 07:21
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από /*RaDioHeAD*\


Χμμμ... 5 δευτερολεπτα με επαναληπτικη σου κανουν??? (εννοειται χωρις το -draw το οποιο μεχρι να το σχεδιασει κανει πολυ ωρα.. Αλλα αυτο εχει να κανει καθαρα με την εκτυπωση και οχι με το ποση ωρα κανει να βρει το μονοπατι...)

:cool: :p :p
hmmmm....
omologo oti klonostika tora... emena thelei 6....
prepei na milisoume......

~Merl!n~
09-01-2006, 11:54
Re paidia kserei kaneis gia pio logo iparxei i askisi6????????????

Afou einai poli eukolo na tin brei kapoios sto internet!!!!!!!!

vaguraw
09-01-2006, 12:20
Γιατι ο Σταματο ειχε δηλωσει πως μπορει να καταλαβει αν καποιος usαρει ετοιμο αλγοριθμο απο το ιντερνετ.Δεν ξερω αν ειναι φιδι αλλα εγω δεν το ρισκαρω. :-) :wavey:

YoMaNaTiOn
09-01-2006, 18:48
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από stf


Auto tha elega pws einai lathos!

H polyplokothta se mia anadromikh kai se mia epanalhptikh lysh mporei na einai h idia akribws...

Des gia paradeigma ta sxolia sto protoxroniatiko quiz:
http://cgi.di.uoa.gr/~mailman/pipermail/ip/2006-January/001675.html

Genia h polyplokothta enos anadromikou kai enos epanalhptikou algorithmou pou epilyoun to idio problhma eksartate apo ton idio ton algorithmo kai oxi apo to gegonos oti o enas einai anadromikos kai o allos epanalhptikos.

Yparxoun anadromikoi algorithmoi pou parousiazoun kalyterh polyplokothta apo tous antistoixous epanalhptikous, opws gia paradeigma h bubblesort [epanalhptikh, O(n^2)] me thn quicksort [anadromikh, O(n*logn)]
Kathws kai anadromikoi pou einai poly xeiroteroi se polyplokothta apo tous antistoixous epanalhptikous, opws gia paradeigma to trigwno tou pascal pou eixe ginei se kapoia apo ta ergasthria kai yparxei lymeno anadromika kai epanalhptika sth selida tou mathimatos.

To basiko meion twn anadromikwn einai perisotero h spatalh ths stoibas. Genika enas epanalhptikos algorithmos mporei na kanei synolika poly megalyterh oikonomia sto xwro pou xreiazete gia na doulepsei kai den spatalaei to xwro sth stoiba.

OK, το βουλώνω :-(

Απλά σε όσες έχω λύσει μέχρι τώρα, με αναδρομή παίρνει πολύ περισσότερο χρόνο! Έτυχε προφανώς!

PWND :blush:

tReLoPeDo!!!
09-01-2006, 19:15
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από YoMaNaTiOn


OK, το βουλώνω :-(

Απλά σε όσες έχω λύσει μέχρι τώρα, με αναδρομή παίρνει πολύ περισσότερο χρόνο! Έτυχε προφανώς!

PWND :blush:
Gia mia ektenesterh anafora panw se anadromh, epanalhyh kai askhsh 4 auto einai polu kalo ->'Stamatopoulos' (http://cgi.di.uoa.gr/~mailman/pipermail/ip/2006-January/001708.html)

:baby:

THE RIDDLE
10-01-2006, 10:56
Οριστε και τα τελευεταια εργαστηρια...Σορυ που καθυστερησαν :wavey:

Respect στον stef. Μας τα εξηγει τελεια. :wavey:
Υ.Γ. Ελπιζω σημερα να μπορεσω να κατεβω στο εργαστηριο. Αμαν αυτοι οι μεταφορεις του e-shop :angryfire :angryfire Δεν μπορουσαν να ερθουν 8-10 το πρωι να τελειωνουμε? :angryfire

loki
10-01-2006, 14:43
ερωτηση:
Οι δομες μας δινουν τη δυνατοτητα να διεχειριστουμε μια σειρα απο δεδομενα ως μια οντοτητα.Συγκεκριμενα στην ασκηση 4 μπορουμε να δημιουργησουμε μια δομη που να περιεχει οσα στοιχεια μας χρειαζονται για ενα κελι πχ ονομα και γειτονικα.Μπορουμε ομως να αναφερθουμε οποιαδηποτε στιγμη θελουμε στο κελι 34πχ?Δηλαδη τα δεδομενα αυτα ομαδοποιουνται και αποθηκευονται για καθε κελι και ειναι αμεσα προσπελασημα απο τον χρηστη ή χρησιμοποιειται μονο για ενα
κελι τη φορα και μετα παει στο επομενο.

Udaj
10-01-2006, 18:30
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από loki
ερωτηση:
Οι δομες μας δινουν τη δυνατοτητα να διεχειριστουμε μια σειρα απο δεδομενα ως μια οντοτητα.Συγκεκριμενα στην ασκηση 4 μπορουμε να δημιουργησουμε μια δομη που να περιεχει οσα στοιχεια μας χρειαζονται για ενα κελι πχ ονομα και γειτονικα.Μπορουμε ομως να αναφερθουμε οποιαδηποτε στιγμη θελουμε στο κελι 34πχ?Δηλαδη τα δεδομενα αυτα ομαδοποιουνται και αποθηκευονται για καθε κελι και ειναι αμεσα προσπελασημα απο τον χρηστη ή χρησιμοποιειται μονο για ενα
κελι τη φορα και μετα παει στο επομενο.

Μπορείς να φτιάξεις ένα πίνακα από δομές του συγκεκριμένου τύπου και να αναφέρεσαι π.χ. στο πεδίο "όνομα" του στοιχείου 34: domi[34].onoma

loki
10-01-2006, 20:26
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από Udaj


Μπορείς να φτιάξεις ένα πίνακα από δομές του συγκεκριμένου τύπου και να αναφέρεσαι π.χ. στο πεδίο "όνομα" του στοιχείου 34: domi[34].onoma

Στην περιπτωση αυτη που θα κανω τη δηλωση της δομης μου?μια εξω απο τη main χωρις [i] και μετα μεσα με μια for?

Dj Cool - T
10-01-2006, 20:34
Ohi!! H diloso tha ginetai ap' exo. Esy den tha kaneis pinaka int!!! Tha kaneis malloc gia domes!!
Sizeof(domi) diladi.....

//edit: to esteiles kai stin lista e???? prodoti..... ;-)
By the way the great comeback is... HERE!!!!

loki
10-01-2006, 21:33
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από Dj Cool - T
[B]Ohi!! H diloso tha ginetai ap' exo. Esy den tha kaneis pinaka int!!! Tha kaneis malloc gia domes!!
Sizeof(domi) diladi.....



Πως δηλαδη?πχ

struct di{
int grade;
char name;}

και μεσα στη main malloc που?σε τι θα δεσμευσω μνημη οπως αντιστοιχα γινοταν για πινακες int?
Σκεφτηκα να πλημμυρισω τον λαβυρινθο και κρατωντας στη μνημη ολους τους κομβους και τα κελια που επελεξα περνωντας απο αυτους να εκτυπωσω στο τελος το σωστο μονοπατι.Ετσι θα αποφυγω μεν το προβλημα με τα πισωγυρισματα και τα αδιεξοδα.Βεβαια θα κανω μια μικρη σπαταλη μνημης αλλα μ'αρεσει τοσο αυτο που σκεφτηκα που λεω χαλαλι !!! :-)

Dj Cool - T
10-01-2006, 21:38
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από loki


Πως δηλαδη?πχ

struct di{
int grade;
char name;}

και μεσα στη main malloc που?σε τι θα δεσμευσω μνημη οπως αντιστοιχα γινοταν για πινακες int?
Σκεφτηκα να πλημμυρισω τον λαβυρινθο και κρατωντας στη μνημη ολους τους κομβους και τα κελια που επελεξα περνωντας απο αυτους να εκτυπωσω στο τελος το σωστο μονοπατι.Ετσι θα αποφυγω μεν το προβλημα με τα πισωγυρισματα και τα αδιεξοδα.Βεβαια θα κανω μια μικρη σπαταλη μνημης αλλα μ'αρεσει τοσο αυτο που σκεφτηκα που λεω χαλαλι !!! :-)
Proton: me tin plimmira pos tha xehoriseis to sosto monopati???
Defteron: eheis tin domi di...
kaneis malloc(row*sizeof(struct di)) kai eheis ftiaxei enan pinaka row*1 domon di!!
OK? ;-)
episis kalo tha einai na kaneis ena typedef oste na min grafeis struct!
dld: typedef struct di domdi
kai na kaneis malloc(row*sizeof(domdi))

/edit: des afta pou sou leei kai o apo kato ashetos!!!! :D :D

/*RaDioHeAD*\
10-01-2006, 21:39
Για να δεσμευσεις ενα μονοδιαστατο πινακα απο την δομη που δημιουργησες στο παραδειγμα δηλωνεις πρωτα εναν δεικτη σε τετοια δομη:

struct di *ptr;

και μετα δεσμευεις οσο χωρο σου χρειαζεται:

ptr = malloc(n * sizeof(struct di));

Μετα χειριζεσαι τον πινακα σου οπως αναφερθηκε πιο πριν...

:-)

//EDIT: dj was faster... :sleep:

//EDIT2:
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από dj cool - t

kaneis malloc(row*sizeof(di)) kai eheis ftiaxei enan pinaka row*1 domon di!!
sizeof(struct di) ειναι dj!!!! Αντε τρεχα για edit τωρααααααα!!!!! :p

loki
10-01-2006, 21:49
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από Dj Cool - T
[B]
me tin plimmira pos tha xehoriseis to sosto monopati???


κρατωντας στη μνημη τους κομβους -δηλαδη τα κελια που συναντησα με πανω απο 2 γειτονικα-και το γειτονικο που επελεξα.Ετσι μολις φτασω στο τελευταιο κελι θα κανω κατι σαν backtracking,ή μαλλον αυτο ακριβως επιλεγοντας τα καταλληλα στοιχεια στη δομη μου



(thank god cool-t is back and he brought company thans cool-t and radiohead :-) :-) :-) )

Dj Cool - T
10-01-2006, 22:02
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από loki

κρατωντας στη μνημη τους κομβους -δηλαδη τα κελια που συναντησα με πανω απο 2 γειτονικα-και το γειτονικο που επελεξα.Ετσι μολις φτασω στο τελευταιο κελι θα κανω κατι σαν backtracking,ή μαλλον αυτο ακριβως επιλεγοντας τα καταλληλα στοιχεια στη δομη μου



(thank god cool-t is back and he brought company thans cool-t and radiohead :-) :-) :-) )
telos padon.... an leitourgisei pao paso....

p.s. Ton radio na ton ehoume gia diorthoti!!! :D

loki
10-01-2006, 22:07
αν δεν λειτουργησει....εσυ εισαι εδω thanks guys :wavey:


(κατι ασχετο για εδω που το ψαχνω καιρο ομως,πως μπορω να αλλαξω το username μου εδω γιατι το loki παραπεμπει στον μεγαλυτερο ρουφιανο της μυθολογιας οποιος ξερει κατι pm me για να μην φορτωνουμε το thread αυτο με ασχετα οπως κανω τωρα,bye)

Dj Cool - T
10-01-2006, 22:19
Ο χρήστης diskilo έγραψε στις Σήμερα 21:09:

loipon...einai gia tin tessera ti allo...sta exo priksi alla...
thelo na tin ilopoiiso me pinaka domon, kathe mia ap tis opoies tha krataei tis plirofories gia to antistoixo keli..den ksero an to exeis kanei etsi...alla an mporeis na mou apantisis stis eksis erotisis:
1)Poia tha einai ta stoixeia sti domi....
2)Ti simainei oti ena stoixeio paristani to onoma tou keliou? Pos mporei na ginei ayto? Giati mas xreiazetai auto..?
3)Episis giati mas xreiazontai o arithmos ton gitonikon....afou den tha kanoume anadromi...etsi den einai...?
4)Kai telos....ti tha sygkrinoume....diafores i tous arithmous...?

gia na doun kai oi ipoloipoi...... ;-)
1) stoiheia pou tha deihnoun an boreis na pas apo to tetragono afto sta geotonika tou! dld, 4 stoiheia pou tha ehoun timies nai h' ohi!
2) afto den to epiasa...... :tounge: gia xana pes!
3) borei na kaneis borei kan na min kaneis!!! O stamato pados ipostirizei ton epanaliptiko tropo... (ego pali ton anadromiko! :p )
4) diafores an katalava sosta afto pou rotas... den arkei mia apli sygrisi!!!

5) postare edo gia erotiseis programmatismou! Kalo einai na vlepoun kai oi ipoloipoi kai na pairnoun idees h' na vriskoun lyseis horis na hreiazetai na steiloun kai oi idioi!!!
Elpizo na voithisa....... (radio kane enan elegho!!!) :wavey:

loki
11-01-2006, 13:10
goodmorning everyone

εκανα
pin_domwn=malloc(sizeof(struct cell)*(αριθμοκελιων);
τωρα ομως πως θα αναφερομαι στον αριθμο του κελιου της δομης που βρισκεται στο pin_domwn[i]??
και κατι αλλο αρχικοποιωντας τα στοιχεια των δομων θελω να καταχωρησω τον αριθμο του κελιου και ολα τα αλλα τι να τα κανω?0 ή NULL?ola integers einai
μπορω απο τη δηλωση της δομης να τα κανω ολα 0 ή NULL ωστε μετα να επεξεργαστω μονο τον αριθμο του κελιου και να μην χρειαζεται να κανω μεσα σε επαναληψη για καθε τοιχειο καθε δομης
ex.
cell.geitoniko1=0 ή NULL;
cell.geitoniko2=0.....
..
..
klp klp

Dj Cool - T
11-01-2006, 13:16
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από loki
goodmorning everyone

εκανα
pin_domwn=malloc(sizeof(struct cell)*(αριθμοκελιων);
τωρα ομως πως θα αναφερομαι στον αριθμο του κελιου της δομης που βρισκεται στο pin_domwn[i]??
και κατι αλλο αρχικοποιωντας τα στοιχεια των δομων θελω να καταχωρησω τον αριθμο του κελιου και ολα τα αλλα τι να τα κανω?0 ή NULL?ola integers einai
μπορω απο τη δηλωση της δομης να τα κανω ολα 0 ή NULL ωστε μετα να επεξεργαστω μονο τον αριθμο του κελιου και να μην χρειαζεται να κανω μεσα σε επαναληψη για καθε τοιχειο καθε δομης
ex.
cell.geitoniko1=0 ή NULL;
cell.geitoniko2=0.....
..
..
klp klp
katarhas afto to teleftaio pou les den ginetai
Defteron, mono deiktes arhikoipoieis me NULL!!!! ohi integers! kandous 0 loipon an se voithaei
Telos, tha anaferesai sta stoiheia opos sou eihe pei kai o radiofonos ( :D ) se proigoumeni apadisi...
pin_domon[i].stoiheio_pou_thes_na_hrisimopoiiseis !!!!!

btw sou leipei mia parenthesi stin malloc!! :p

luzu
11-01-2006, 15:42
thn kalhspera mou paidia...
thelw na rwthsw to ekshs...
sthn askhsh 5 ti ginetai me tous arithmous??? tous thewroume xarakthres san ta grammata 'h oxi???

Dj Cool - T
11-01-2006, 15:43
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από luzu
thn kalhspera mou paidia...
thelw na rwthsw to ekshs...
sthn askhsh 5 ti ginetai me tous arithmous??? tous thewroume xarakthres san ta grammata 'h oxi???
nai!!! kai aftoi theoroudai meros mias lexis!!!! :D

Predator
11-01-2006, 16:04
Δηλαδη θα πρεπει να αλλαξουμε καποιο isalpha σε isalnum στην getword ή δε χρειαζεται??

luzu
11-01-2006, 16:08
wwww euxaristw para polu DJ COOL...


kati prepei na allakseis...h mallon na prostheseis se auta pou exei to vivlio...

kai kati allo thelw na rwthsw....h strcmp se periptwsh pou parei duo idies lekseis me th diafora h mia na einai sta kefalaia kai h allh sta peza, tha epistrepsei mhden 'h kati allo???

tReLoPeDo!!!
11-01-2006, 16:13
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από Predator
Δηλαδη θα πρεπει να αλλαξουμε καποιο isalpha σε isalnum στην getword ή δε χρειαζεται??
Yep to ENA isalpha pou exei to kaneis isalnum :baby: !

Dj Cool - T
11-01-2006, 16:39
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από luzu
wwww euxaristw para polu DJ COOL...


kati prepei na allakseis...h mallon na prostheseis se auta pou exei to vivlio...

kai kati allo thelw na rwthsw....h strcmp se periptwsh pou parei duo idies lekseis me th diafora h mia na einai sta kefalaia kai h allh sta peza, tha epistrepsei mhden 'h kati allo??? kati allo!!! einai diaforetikes symvoloseires.... :-) :-)

Predator
11-01-2006, 18:44
Παιδια εχω μπερδευει με την ασκηση 5...!!
Το αρχειο κειμενου που θα δεχεται το προγραμμα
σαν εισοδο θα το ανοιγουμε με τη μορφη ανοιγματος των αρχ.κειμ. δλδ:
fopen(....,r) ?? (ή δε το χρειαζομαστε αυτο?)

ή αλλιως θα το διοχετευουμε με scanf+getword??

τελος χρειαζεται να χρησιμοποιησουμε καθολου argv κτλ?

Το ξερω,ρωταω πολλα....

tReLoPeDo!!!
11-01-2006, 19:09
Oxi re su, oute fopen oute orismata grammhs diatagwn xreiazetai, giati to programma pairnei thn eisodo me anakateu8unsh aka <, pou einai san na ka8esai esu kai na tou to dineis xarakthra xarakthra me ola ta enter kai ta sunafh!

Auto pou exeis na kaneis einai na upodexesai to keimeno eite me mia fgets grammh grammh paketo me mia sscanf gia to spasimo ths se le3eis (dld me fgets 8a diavazeis se ena buffer kai apo to idio buffer 8a diavazeis me sscanf), eite me thn sunarthsh getword sel 190 tou vivliou pou kateu8eian to keimeno moirazetai se le3eis!

:baby: :baby:

Predator
11-01-2006, 19:11
ευχαριστω ρε μεγαλε,να σαι καλα...
απλα δεν εχω καποιον να ανταλλαξω αποψεις γι'αυτο σας πρηζω...

luzu
11-01-2006, 19:38
Na mai paliiiiiiiiiiiiiiiii.....exw teleiwsei loipon thn askhsh 5...ola teleia vgazei ton pio suxno ktl....kai pws kanw etsi kai vlepw oti thelei na vriskoume kai se poies grammes emfanizetai h kathe leksh....re paidia exete kamia idea gia to pws tha to kanoume auto???sto peripou panta kai ama einai to vriskw meta monos mou...

TIA

tReLoPeDo!!!
11-01-2006, 21:12
Vazeis mia metavlhth int arxikopoihmenh sto 0 h' to 1 (analoga pou 8a thn au3aneis) kai ka8e fora pou diavazeis mia nea seira 8a thn au3aneis kata ena kai 8a pernas thn timh ths se mia lista pou exeis kremasei sto dentro, dld gia to ka8e komvo twra 8a exeis kai mia lista pou 8a krataei tis times ths metavlhths auths!

An diavazeis me fgets polu apla mia metavlhth int stis upoloipes dhlwseis ths main, an diavazeis me getword h' me kapoia allh sunarthsh kai au3aneis thn metavlhth auth mesa sthn sunarthsh valthn global kalutera h' perna thn san orisma sth sunarthsh (to 2o den to exw dokimasei, alla prepei na douleuei logika :p) vevaia mallon global kalutero ti na thn kaneis na th kouvalas ka8e fora san orisma sti toses klhseis(?)

En pasei periptwsei, mia lista ston ka8e komvo einai mazi me sunarthseis eisagwghs timhs ths kai ektupwshs ths!

:baby: :baby:

luzu
12-01-2006, 08:53
Omologw oti eixa skeftei o,ti koulo tropo mporeis na fantasteis...auto me tis grammes eutuxws to eixa skeftei kai monos mou....DEN EIXA SKEFTEI TH LISTA...to pio aplo...
Ti na sou pw Trelopedo...se upereuxaristw... :D :D :D :D :D :D :D

nighthawk
12-01-2006, 11:52
Ρε παιδιά,χωρίς να με πολυκράξει κανείς,πως μπορώ σε κάθε <<κλαδί>> του δέντρου να έχω και έναν μετρητή και μια λίστα που ουσιαστικά θα αντιστοιχίζονται στη κάθε λέξη..Γίνεται σίγουρα νομίζω,απλά δεν ξέρω τον τρόπο..Έχω χάσει ψιλό και τη συνέχεια και προσπαθώ να το σώσω..Η ερώτηση μου αναφέρεται για την Άσκηση 5..

Theio_Vrefos
12-01-2006, 12:52
loipon auto pou psaxneis einai sti selida 196
Ginetai to counter :p alla stis listes oute egw kserw :p

nighthawk
12-01-2006, 13:29
Θέλω στη λίστα να αποθηκεύονται οι γραμμές που εμφανίζονται οι λέξεις..Αν μια λέξη υπάρχει 2 φορές στην ίδια γραμμή,να τυπώνω 2 φορές τη συγκεκριμένη γραμμή;

Dj Cool - T
12-01-2006, 13:30
Einai kathara thema tpo pos tha ftiaxeis tin aftoanaforiki domi gia to dedro!!! Opos tha valeis mia parapano int gia ton metriti, tha valeis kai enan deikti se lista gia tin lista.... :p :p :p

nighthawk
12-01-2006, 13:33
Το πρόβλημα μου είναι ο τρόπος..Τη σκέψη την έκανα..Μου φαίνεται μπερδεμένο..Το addtree που είναι στις σημειώσεις δεν ελέγχει η λέξη υπάρχει ήδη,σωστά;Πείραξα τη treesearch για να το κάνω αυτό..Βλακεία μου;

Dj Cool - T
12-01-2006, 13:37
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από nighthawk
Το πρόβλημα μου είναι ο τρόπος..Τη σκέψη την έκανα..Μου φαίνεται μπερδεμένο..Το addtree που είναι στις σημειώσεις δεν ελέγχει η λέξη υπάρχει ήδη,σωστά;Πείραξα τη treesearch για να το κάνω αυτό..Βλακεία μου;
Opos eiha pei kai paliotera afta pou elege o Stam peri copypaste den ta dehomoun!! Opos kai esy diapistoses oi synartiseis theloun HODRO piragma kata tin gnomi mou... opote min anisiheis
Oso gia ton tropo, ekei pou diloneis tin domi tou dedrou tha valeis kai mia struct listas os stoiheio tou....

nighthawk
12-01-2006, 13:39
Ρε με μπερδεύεις.. :confused: :confused: Μέσα στο δέντρο,θα βάλω σε κάθε κλαδί μια λίστα;

Dj Cool - T
12-01-2006, 13:42
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από nighthawk
Ρε με μπερδεύεις.. :confused: :confused: Μέσα στο δέντρο,θα βάλω σε κάθε κλαδί μια λίστα;
AKRIVOS!!!!!!!!!! :-) :-)
Mia lista gia kathe lexi!!!!

nighthawk
12-01-2006, 13:49
Δηλαδή στη δήλωση του δέντρου,θα βάλω 1 μετρητή και 1 λίστα για κάθε κλαδί..Αυτο;

DI tourist
12-01-2006, 13:51
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από nighthawk
Δηλαδή στη δήλωση του δέντρου,θα βάλω 1 μετρητή και 1 λίστα για κάθε κλαδί..Αυτο;

ΑΥΤΟ!!! (Συμφωνα με οσα μου λεει ο Cool-T που καθεται διπλα μου) :cool:

nighthawk
12-01-2006, 13:54
Ταυτόχρονη βοήθεια..Τι τυχερός που είμαι.. ;-) Thanx..Ελπίζω να τα καταφέρω..

nighthawk
12-01-2006, 14:37
I'm back..Και πως θα αναφέρομαι στη λίστα και στο μετρητή;;Έστω πως η λίστα λέγεται lines και ο μετρητής counter..Πρωτότυπο το δεύτερο.. :tounge:

edit:struct listnode {
char word;
int counter;
listptr lines;
struct listnode *right;
struct listnode *left;}
Αυτό δηλαδή χρειάζεται;

/*RaDioHeAD*\
12-01-2006, 14:57
Αν εχεις ασπουμε εναν δεικτη σε κλαδι του δεντρου σου p θα αναφερεσαι στον counter καπως ετσι:
p->counter

και στην λιστα ετσι:

p->lines

Προσοχη!! το p->lines ειναι δεικτης στην λιστα σου... Αρα για να της προσθετεις στοιχεια, για να την τυπωσεις και οτι αλλο θες να κανεις θα χρησημοποιεις τις ετοιμες συναρτησης του σταματοπουλου, η αλλες παραλλαγες τους...

:wavey:

nighthawk
12-01-2006, 15:01
Σωστά..Έκανα edit το προηγούμενο post μου..Αυτό που έγραψα είναι σωστό;;Δώστε μου μια χαρά.. :-(

annag
12-01-2006, 15:39
Να ρωτήσω και εγω κάτι?
Πώς δηλώνεται ένας πίνακας για να αυξάνεται το μέγεθός του κατά 1 κατά τη διάρκεια μίας συνάρτησης? Δηλαδή να προστίθεται μία θέση ακεραίου στο τέλος του πίνακα κάθε φοράπου χρειάζεται.

Predator
12-01-2006, 16:44
Ερωτηση για την getword:
καταλαβαινει μονη της αυτα τα διαχωριστικα που λεμε(@#$%!^.......) ??

μαλλον οχι ε??
δηλαδη θα πρεπει να την κανουμε να ελεγχει ενα ενα αν ειναι διαφορετικα του c??

tReLoPeDo!!!
12-01-2006, 17:50
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από annag
Να ρωτήσω και εγω κάτι?
Πώς δηλώνεται ένας πίνακας για να αυξάνεται το μέγεθός του κατά 1 κατά τη διάρκεια μίας συνάρτησης? Δηλαδή να προστίθεται μία θέση ακεραίου στο τέλος του πίνακα κάθε φοράπου χρειάζεται.
Estw oti exeis dhlwsei deikth int *pinakas;
Gia ton deikth auto estw oti desmeueis enan xwro 5 8esewn int, dld kaneis:
pinakas=malloc(5*sizeof(int));
Estw omws oti esu twra 8eleis na pros8eseis kai alo ena stoixeio (to 6o dld) ston pinaka sou :( !!!
Kaneis:
pinakas=realloc(pinakas, 6*sizeof(int));
An h8eles na pros8eseis 2 kaneis to sizeof(int) epi 7 kok!

Opws kai sthn malloc omws prepei kai edw na e3etazeis an h realloc katafere na desmeusei ton xwro h' epestreye NULL. Opote ton idio elegxo pou 8a ekanes me malloc 8a kaneis kai edw, dld:
if (pinakas == NULL) return -1;

:baby: :baby:

tReLoPeDo!!!
12-01-2006, 17:54
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από Predator
Ερωτηση για την getword:
καταλαβαινει μονη της αυτα τα διαχωριστικα που λεμε(@#$%!^.......) ??

μαλλον οχι ε??
δηλαδη θα πρεπει να την κανουμε να ελεγχει ενα ενα αν ειναι διαφορετικα του c??
Fusika kai ta katalavainei monh ths afou th lene getword de pairnei oti kai oti!
Malista an alla3eis to ena isalpha pou exei se isalnum, metraei kai tous ari8mous san le3eis kai an epishs valeis elegxo an sunanthsei to '_' (underscore xarakthra) na mhn to kanei ungetch opws me ta alla, exei kaluyei plhrws thn ekfwnhsh ths askhshs!

:baby: :baby:

/*RaDioHeAD*\
12-01-2006, 17:57
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από nighthawk
Σωστά..Έκανα edit το προηγούμενο post μου..Αυτό που έγραψα είναι σωστό;;Δώστε μου μια χαρά.. :-(
Μια χαρα ειναι μονο μία διορθωσουλα..:
Εσυ θελεις να αποθηκευσεις λεξεις σωστα? Αρα συμβολοσειρές... Ετσι οπως εχεις ορισει το word(char) μπορεις να φυλαξεις σε αυτο εναν χαρακτηρα μονο.. Πρεπει να το δηλωσεις δεικτη σε char (char *word;) Αν προσεξεις και το προγραμμα διαχειρησης δυαδικων δεντρων που εχει ο Σταματοπουλος στις σημειωσεις του ετσι το εχει κανει(ενοτητα 12) ;-)


Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από annag
Να ρωτήσω και εγω κάτι?
Πώς δηλώνεται ένας πίνακας για να αυξάνεται το μέγεθός του κατά 1 κατά τη διάρκεια μίας συνάρτησης? Δηλαδή να προστίθεται μία θέση ακεραίου στο τέλος του πίνακα κάθε φοράπου χρειάζεται.

Χμμ... Αυτο μπορει να γινει με την συναρτηση realloc(); (δες σχετικα σελιδα 341 του βιβλιου) αλλα δεν το προτίνω εκτος και αν αυτο που θες να κανεις διευκολινεται πολυ με την χρηση πινακων...

Η καλυτερη λυση είναι να δημιουργησεις μια συνδεδεμενη λιστα για να φυλας τα δεδομενα σου... Δες λεπτομεριες στην ενοτητα 12 των διαφανειων του Σταματοπουλου..

//EDIT: Με προλαβε το trelopedo... :tounge:

DI tourist
12-01-2006, 18:02
Ετσι ρε /*RaDioHeAD*\ αντε απαντα εσυ στις αποριες του Προγραμματισμου μπας και σταματησει και ποζεριαζει ο Cool-T... :p :p :p


Και κατι επι του θεματος, ποια απο τις ασκησεις 4,5,6, θεωρειτε λιγοτερο απαιτητικη σε χρονο και σκεψη?

Ρωταω για να κανω και εγω καμμια προκοπη... :confused:

tReLoPeDo!!!
12-01-2006, 18:20
E nomizw h 6, einai para polu aplh, 3-4 vhmata gia to ka8e source!

:baby: :baby:

loki
12-01-2006, 19:50
στο devc++ πως τρεχω με ανακατευθυνση εισοδου?
:confused:

/*RaDioHeAD*\
12-01-2006, 19:52
Κανεις compile το προγραμμα σου και μετα ανοιγεις ενα command prompt (run--> cmd)..

Εκει κανεις drag+drop τοεκτελεσιμο προγραμμα σου και οτι αλλο αρχειο θες(για ανακατευθυνσεις) και το τρεχεις..

DI tourist
12-01-2006, 19:54
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από loki
στο devc++ πως τρεχω με ανακατευθυνση εισοδου?
:confused:

Αν θυμαμαι καλα απο την ασκηση 3 ανακατευθυνση εισοδου στα windows γινεται απο τη γραμμη εντολων...

Εναρξη->Προγραμματα->Βοηθηματα->Γραμμη εντολων

Τωρα αν μπορει να γινει και απευθειας απο dev-c++ δεν ξερω... :confused:


/ΕDIT: Προλαβε ο Radiohead... Keep Taki-ing radiohead ;-)

Tenacious A
12-01-2006, 20:13
Aporia:

otan exeis pinaka domwn anaferesai sto stoixeio tis domis se kapoia sigkekrimeni thesi tou pinaka?

array[i].struct.member ...afto mou bgazei error : :confused:

kamia idea?

Incubus
12-01-2006, 20:17
Το σωστό, επειδή προφανώς ο πίνακας δεικτών είναι δείκτης σε δομή, είναι:

array[i]->member

Dj Cool - T
12-01-2006, 20:17
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από Tenacious A
Aporia:

otan exeis pinaka domwn anaferesai sto stoixeio tis domis se kapoia sigkekrimeni thesi tou pinaka?

array[i].struct.member ...afto mou bgazei error : :confused:

kamia idea?
to sosto einai array[i].member
ipotithetai oti to array einai struct apo mono tou, an ehei ginei sosta.... ;-)

Udaj
12-01-2006, 20:18
Αν έχεις κάνει δήλωση σαν κι αυτή:
struct domi array[100];
ή αυτή:
struct domi *array;
Τότε μπορείς να αναφερθείς στο πεδίο member του στοιχείου [i] του πίνακα ως εξής:
array[i].member;

Στη δεύτερη περίπτωση θα πρέπει να έχεις δεσμεύσει φυσικά τον ανάλογο χώρο με malloc.

Ένας άλλος τρόπος είναι:

(array+i)->member

// edit: lol... 3 apanthseis se 3 lepta....

Incubus
12-01-2006, 20:19
Άκυρο το post μου αν αναφέρεσαι σε πίνακα που σε κάθε θέση του έχεις φυλάξει μια δομή.

Tenacious A
12-01-2006, 20:22
Ontws einai domi apo mono tou. Afto mou diefige. Thanx! :-)

(arxise na m'ekneurizei to mozilla)

loki
12-01-2006, 20:44
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από /*RaDioHeAD*\
Κανεις compile το προγραμμα σου και μετα ανοιγεις ενα command prompt (run--> cmd)..

Εκει κανεις drag+drop τοεκτελεσιμο προγραμμα σου και οτι αλλο αρχειο θες(για ανακατευθυνσεις) και το τρεχεις..


thanks radio+di tourist!!!
και κατι αλλο το elseif υφισταται ή οχι?στο devc++ δεν το βγαζει με εντονα γι'αυτο ρωταω.Μπορω να το αποφυγω ετσι ομως ειναι πιο κομψος ο κωδικας απ'οτι θα ηταν αν εβαζα 3-4 if!!!

Dj Cool - T
12-01-2006, 20:54
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από loki



thanks radio+di tourist!!!
και κατι αλλο το elseif υφισταται ή οχι?στο devc++ δεν το βγαζει με εντονα γι'αυτο ρωταω.Μπορω να το αποφυγω ετσι ομως ειναι πιο κομψος ο κωδικας απ'οτι θα ηταν αν εβαζα 3-4 if!!!
peiramatisou re!!! Tha ta vreis mono sou kai einai poly kalitera!!!! ;-) ;-)
Min distazeis na dokimaseis kati...