PDA

Επιστροφή στο Forum : Κινητά και Ραδιενέργεια: Ο μεγάλος μυθος...YoMaNaTiOn
14-05-2005, 14:27
Το κινητό εκπέμπει στο φασμα τον ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ που ειναι πιο μικρού μήκους κύματος και απο το ορατό φασμα.

Για να δημιουργηθεί ραδιενέργεια πρέπει να γίνει πυρηνική διάσπαση Uranium η οποιυδήποτε άλλου ραδιενεργού στοιχείου με μεγάλο ατομικό αριθμό.

Εξάλλου σκεφτείτε πως αν το κινητό είχε ραδιενέργεια θα ήμασταν σε 1 μερα το πολύ νεκροι και καρκινοπαθεις Ολοι μας, όχι μονο όσοι έχουν κινητά.

EOP.

Mouloxtos
14-05-2005, 14:42
Ρε ηλίθιε στόκε πόσες φορές πρέπει να το πούμε για να το καταλάβεις;;
Δηλαδή τι επιχείρηματα είναι αυτά.
Δεν υπάρχει ακτινοβολία με διάφορα μήκη κύματος;; Έξαρτάται από το μήκος κύματος για να καταλάβεις πόση ζημιά σου προκαλεί. Εξάλλου άμα είναι έτσι οι κεραίες της ΔΕΗ που σίγουρα προκαλούν ραδιενέργεια δεν σε σκοτώνουν αμέσως, αλλά η μακροχρόνια έκθεσή τους στην ραδιενέργεια τους, προκαλέι βλάβες. Σύμφωνα με τη θεωρία σου όποιος περνάει κοντά από κεραία 8α έπρεπε να πεθαίνει αμέσως. Ξαναδηλώνω:
ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΒΛΑΒΕΣ
Εσύ τι κάνεις ρε αρχίδι; Προπαγάνδα υπέρ των εταιριών κινητής τηλεφωνίας;
Τέλος δεν είναι αποδεδιγμένο ότι τα κινητά δεν προκαλούν βλάβη, αλλά δεν είναι αποδεδιγμένο και το αντίθετο. Εσύ είσαι ειδικός και βγήκες να μιλήσεις. Ή ξέρεις τόσο καλή φυσική

Πάρε κι αυτό:
http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=5417

YoMaNaTiOn
14-05-2005, 14:58
Τι θα πει "δεν είναι επιχειρήματα αυτά" ρε ηλίθιε στόκε? Αφού στα εξηγώ ΤΕΛΕΑ. Δε χρειάζεται να ξέρεις τρομερή Φυσική για να τα καταλάβεις.

Φυσικά και έχει σημασία το μήκος κύματος για το πόσο επιβλαβής είναι μια ακτινοβολία! ’μα θεωρείς τότε σκληρές τις ακτινοβολίες του κινητού που κυμαίνονται γύρω στα 300MM, τότε οι ακτινοβολίες Ορατού Φάσματος που είναι πολύ πιο σκληρές από τα μικροκύματα του κινητού και κυμαίνονται στα NANOMETRES είναι πολύ επιβλαβής έτσι?

Επιπλέον σου εξήγησα πως δεν έχει Ραδιενέγεια, εκτός αν είσαι τόσο στόκος και δεν καταλαβαίνεις.

Και το link που μου έδωσες δε λέει για ραδιενέργεια! Είπα εγώ κάτι που έχει σχέση με αυτό το κείμενο;

Φυσικά η έκθεση σε οποιουδήποτε είδους ακτινοβολία για πολύ ώρα (και εδώ σε μικροκύματα) μπορεί να προκαλέσει προβλήματα. Ειδικά τα μικροκύματα είναι πολύ θερμά και μπορούν να σπυ "ψήσουν" τον εγκέφαλο όπως στο φούρνο μικροκυμάτων αμα είσαι με το κινητό στο αυτί όλη μέρα.

’λλο Ραδιοκύματα και άλλο Ραδιενέργεια. Ελεος. Είναι το ΑΚΡΙΒΩΣ αντιθετο.

Mouloxtos
14-05-2005, 15:07
Ok, man. Πες το όπως θες. Πες το ραδιενέργεια, πες το ραδιοκύματα. Εγώ πάντως λέω ότι προκαλεί ζημιά (λίγη ή πολύ ανάλογα με την χρήση του) ότι κι αν είναι αυτό που το προκαλεί! :wavey:

FLEETING
18-05-2005, 18:21
Το θέμα για το πόσο επιβλαβή είναι τα κινητά σηκώνει πολύ συζήτηση.
Σίγουρα πάντως δεν εκπέμπουν ραδιενέργεια.
Εκπέμπουν όμως και δέχονται ακτινοβολία.
Η συγκεκριμμένη ακτινομοβολία(όπως και κάθε ακτινοβολία) έχει επιβλαβή αποτελέσματα ανάλογα με την απόσταση που έχει σε σχέση με το σώμα.Επίσης,ανάλογα με την ισχύ της ακτινοβολίας.
Το συμπέρασμα είναι το εξής:
Αποφεύγουμε να μιλάμε στο κινητό,εκτός κι αν είναι πραγματικά ανάγκη.Δε το κρατάμε κοντά στο αυτί(βάζουμε hands-free,ή,την ανοικτή ακρόαση),και επίσης δεν το κουβαλάμε συνεχώς κοντά
στα γεννητικά μας όργανα.
Είναι σημαντικό επίσης να καταλάβουμε ότι δεν είμαστε οι μόνοι που έχουν κινητό.Δηλαδή,όταν είμαστε κοντά σε κάποιον ο οποίος μιλάει,τότε φυσικά ακτινοβολούμαστε κι εμείς.
Επίσης αν σκεφτεί κανείς ότι συνεχώς βρισκόμαστε εκτεθειμένοι,έιτε στην ακτινοβολία του δικού μας κινητού,είτε των διπλανών μας,και πώς αυτό γίνεται κάθε μέρα,τότε ίσως όχι σε 1,2,5,10 χρόνια,αλλά σε 20++++,κανείς δεν ξέρει τί επίπτωση θα έχουν.

Εγώ πάντως δεν προτείθεμαι να γίνω πειραματόζωο!!!

SilentTree
20-07-2005, 21:29
Σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στις 20-Δεκεμβρίου-2000 στο έγκυρο περιοδικό Journal of the American Medical Association, ερευνητές του Κέντρου Καρκίνου του Νοσοκομείου Μεμόριαλ της Νέας Υόρκης, του Αμερικανικού Ιδρύματος Υγείας και τεσσάρων ακόμη ερευνητικών κέντρων των ΗΠΑ, κατέληξαν στο εξής συμπέρασμα: Δεν υπάρχει συσχέτιση μεταξύ της χρήσης κινητού τηλεφώνου και της εμφάνισης όγκων στον εγκέφαλο. Οι ερευνητές τονίζουν, ωστόσο, ότι εξέτασαν την επίδραση της αναλογικής κινητής τηλεφωνίας που δεν χρησιμοποιείται όμως στην Ελλάδα και όχι της ψηφιακής (που είναι σε χρήση στην Ελλάδα), και αναφέρουν ότι πιο μακροχρόνιες έρευνες είναι απαραίτητες, προκειμένου να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα.

Καθώς το 85% των ατόμων χρησιμοποιούσε την κεραία σε πλήρη έκταση, οι ερευνητές περίμεναν ότι ένα μεγάλο ποσοστό των όγκων θα είχε αναπτυχθεί στο βρεγματικό λοβό (στα πλάγια του εγκεφάλου), ανάλογα με το ποιο αυτί χρησιμοποιούσαν περισσότερο οι καρκινοπαθείς χρήστες. Τέτοια συσχέτιση, ωστόσο, δεν βρέθηκε.

Οι συγγραφείς του άρθρου τονίζουν ότι θα πρέπει να διεξαχθούν μακροχρόνιες μελέτες για να εξαχθεί ασφαλές συμπέρασμα σε σχέση με την ασφάλεια της κινητής τηλεφωνίας. Επίσης, οι ψηφιακές συσκευές ενδέχεται να έχουν διαφορετική επίδραση απ' ό,τι οι αναλογικές, που χρησιμοποιήθηκαν στη μελέτη.

Παλαιότερες έρευνες έχουν συνδέσει τις ραδιοσυχνότητες της κινητής τηλεφωνίας τόσο με την εμφάνιση εγκεφαλικών όγκων όσο και με γενετικές βλάβες στα κύτταρα του αίματος σε καλλιέργειες.

SilentTree
20-07-2005, 21:30
Kai min vrizete edw mesa, sas parakalw, gamw tin poutana mou gamw...

adonettos
15-03-2006, 10:12
>>Ξαναδηλώνω:
>>ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΒΛΑΒΕΣ
>>Εσύ τι κάνεις ρε αρχίδι; Προπαγάνδα υπέρ των εταιριών κινητής τηλεφωνίας;
>>Τέλος δεν είναι αποδεδιγμένο ότι τα κινητά δεν προκαλούν βλάβη, αλλά δεν είναι αποδεδιγμένο και το αντίθετο. Εσύ είσαι ειδικός και βγήκες να μιλήσεις. Ή ξέρεις τόσο καλή φυσική?

@mouloxtos:
mipws prose3es oti faskeis kai antifaskeis se pragmata pou esy o idios les????8a prepei na ema8es ws mellontikos "episthmwn" oti an kati DEN exei apodeix8ei oti einai ETSI i ALLIWS, tote poly apla den mporeis na apomonwseis to ena apo ta dyo kai na peis oti isxyei...
(ide "Ξαναδηλώνω: ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΒΛΑΒΕΣ")......
alla ypo8etw esy eisai o eidikos?......
("Τέλος δεν είναι αποδεδιγμένο ότι τα κινητά δεν προκαλούν βλάβη, αλλά δεν είναι αποδεδιγμένο και το αντίθετο.")
......hm......

cendor
18-03-2006, 13:13
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από YoMaNaTiOn
Το κινητό εκπέμπει στο φασμα τον ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ που ειναι πιο μικρού μήκους κύματος και απο το ορατό φασμα.

Για να δημιουργηθεί ραδιενέργεια πρέπει να γίνει πυρηνική διάσπαση Uranium η οποιυδήποτε άλλου ραδιενεργού στοιχείου με μεγάλο ατομικό αριθμό.

Εξάλλου σκεφτείτε πως αν το κινητό είχε ραδιενέργεια θα ήμασταν σε 1 μερα το πολύ νεκροι και καρκινοπαθεις Ολοι μας, όχι μονο όσοι έχουν κινητά.

EOP.

Κακώς κυκλοφορεί η αντίληψη ότι τα κινητά εκπέμπουν ραδιενέργεια, αυτό είναι γελοίο :p :p . Όμως η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που εκπέμπει είναι επικίνδυνη, μακροπρόθεσμα πάντα.

bdf
15-07-2006, 18:40
Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί γίνεται τόσος σάλος για τους σταθμούς βάσης, και λιγότερο για τα κινητά. Ο σταθμός βάσης είναι επιβλαβής το πολύ για απόσταση 5 μέτρα και για όποιον βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με αύτον. Δηλαδή αν είναι πάνω σε μία πολυκατοικία, τα άτομα που κινδυνεύουν είναι αυτά στο απέναντι μπαλκόνι. Από την άλλη το μεγάλο θέμα είναι η ακτινοβολία από τα κινητά, τα οποία μερικοί ( και εγώ) τα έχουμε σε χιλιοστά από τον εγκέφαλό μας τουλάχιστον για κανένα 20λεπτο την ημέρα. Ακόμα δεν έχει βρεθεί ακριβώς τι ακριβώς προκαλούν αλλά ένα διάγραμμα ακτινοβολίας αρκεί για να δούμε τι δέχεται ο εγκέφαλός μας την ώρα που μιλάμε. Επίσης η θερμοκρασία αυξάνεται σίγουρα..Για το θέμα με τη συχνότητα δεν έχει τόσο μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις δύο γνωστές συχνότητες, εξάλλου παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες, όπως η ισχύς του σήματος.

junkie
19-07-2006, 11:46
"Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας χρηματοδότησαν με 28.000.000 $ μια ομάδα ερευνητών με επικεφαλής τον DR.GEORGE KARLOS για να δειξάγουν έρευνα σχετικά με την επίδραση των κινητών τηλεφώνων στον ανθρώπινο οργανισμό.
Μετά από έναν χρόνο έρευνας, τα πρώτα αποτελέσματα δεν άρεσαν....... Διέκοψαν τη χρηματοδότηση και προσπάθησαν να μην δημοσιευτούν τα αποτελέσματα.

Οι ερευνητές συμφώνησαν μεταξύ τους να γνωστοποιήσει ο καθένας μεμονωμένα τα αποτελέσματα από την δική του έρευνα, και όχι σαν ομάδα, για την αποφυγή κυρώσεων.

Τα κινητά τηλέφωνα εκπέμπουν ραδιενέργεια σε απόσταση 7 εκατοστών όταν η κεραία είναι σηκωμένη. Η μεγαλύτερη ποσότητα ενέργειας εκπέμπεται στην περιοχή γύρω από την κεραία.

Απαγορεύεται η χρήση κινητών σε παιδιά ηλικίας μέχρι 18 χρονών (οπότε "ολοκληρώνεται" η ανάπτυξη).

Όταν το κινητό χρησιμοποιείται από παιδιά ηλικίας μέχρι 12 ετών, η ραδιενέργεια επηρεάζει το 100% του εγκεφάλου με βαρύτατες βλάβες (καρκίνο εγκεφάλου, ρήξη του ακουστικού νεύρου, μείωση ακοής κλπ).

Όταν χρησιμοποιείται από παιδιά 13 ετών μέχρι 18 ετών, η ραδιενέργεια επηρεάζει το 50% του εγκεφάλου.

Εάν ένα παιδί χρησιμοποιεί κινητό από την ηλικία των 16 ετών, μετά 10 χρόνια (δηλαδή σε ηλικία 26 ετών) θα εμφανιστούν συμπτώματα καρκίνου με ποσοστό 70% στους ενήλικες.

Η ραδιενέργεια επηρεάζει το 1/4% του εγκεφάλου (καρκίνο, ρήξη ακουστικού κλπ).

Όταν κρεμάμε το κινητό, συνήθως στο γοφό, τότε η ραδιενέργεια περνάει από το κόκαλο της λεκάνης στο νωτιαίο μυελό, περνά στην κοιλιακή χώρα και διασπά το DNA το οποίο δεν το αφήνει να επανασυνδεθεί. Το ίδιο συμβαίνει και στον εγκέφαλο, αφού το DNA επανασυνδέεται μόνο σε αυτές τις δύο περιοχές του σώματος. Αυτό δημιουργεί καρκίνο στον εγκέφαλο, καρκίνο στα οστά, καρκίνο στο έντερο, καρκίνο στο συκώτι....

Η ραδιενέργεια που εκπέμπει το κινητό δημιουργεί ανικανότητα στους άντρες διότι επηρεάζει τις αντρικές ορμόνες, τις οποίες μετατρέπει σε οιστρογόνα (γυναικείες ορμόνες). Έτσι, κάνει αδύνατο το σπέρμα και μειώνει την ταχύτητα, με συνέπεια να μην μπορεί να γονιμοποιήσει.

Στις έρευνες που έγιναν, οι άντρες που χρησιμοποιούσαν κινητό είχαν πρόβλημα σεξουαλικό και τεκνοποίησης. Μέχρι τώρα, δεν γνωρίζουμε τις συνέπειες που θα έχουμε μετά από 30-40 χρόνια από την χρήση των κινητών. Όμως, οι επιστήμονες (γιατροί, φυσικοί, πυρηνικοί κλπ) πιστεύουν ότι τα κινητά τηλέφωνα θα δημιουργήσουν μια καινούργια αρρώστια, άγνωστη προς το παρόν.

Σύμφωνα με όλους τους επιστήμονες που ασχολήθηκαν με τις επιδράσεις του κινητού τηλεφώνου στον ανθρώπινο οργανισμό, το κινητό πρέπει να χρησιμοποιείται το πολύ μέχρι 3 λεπτά το μήνα και να μην μιλάμε παραπάνω από 1,5 λεπτό τη φορά..."

porosis
19-07-2006, 18:12
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από junkie

Η ραδιενέργεια που εκπέμπει το κινητό δημιουργεί ανικανότητα στους άντρες διότι επηρεάζει τις αντρικές ορμόνες, τις οποίες μετατρέπει σε οιστρογόνα (γυναικείες ορμόνες).


Σε λίγο θα πουν ότι τα κινητά είναι υπεύθυνα για τους gay :p :p :p

Που το βρήκες το άρθρο; Αφού γράφει "ραδιενέργεια", τσομπάνηδες το έγραψαν... :baby: :baby:

junkie
20-07-2006, 11:57
Kala katse grapse kai si ena tetoio kai thema kai kane kai tin ereuna sou kai as se poune tsopani meta den peirazei......

porosis
20-07-2006, 20:24
Είμαι σίγουρος ότι αυτός που έγραψε το άρθρο ΔΕΝ έκανε έρευνα και σίγουρα ΔΕΝ είναι σοβαρός επιστήμονας - δημοσιογράφος. Δεν ξέρω αν υπάρχει George Karlos και αν έχει κάποια σχέση με το κείμενο, πάντως το άρθρο, όποιος και να το έγραψε, είναι για τα μπάζα. :D

Το θέμα της ακτινοβολίας των κινητών(η οποία ΔΕΝ είναι ραδιενεργός) είναι πολύ σοβαρό σε αντίθεση με το παραπάνω κείμενο.

Έχει παραγίνει το κακό με τις ειδήσεις-μούφες. :angryfire Δες ένα πρόσφατο SUPER-ΦΑΡΜΑΚΟ (http://www.ert3.gr/news/et3newsbody.asp?ID=240886) το οποίο δρα σαν "μυστικός πράκτορας"(εγώ θα περιμένω μέχρι να βγει φάρμακο Chuck Norris :D )

lvn
21-07-2006, 19:27
Είναι χαζό να μιλάμε για συσχετισμό κινητών κ ραδιενέργειας!Γι αυτό είμαι κ καχύποπτος και για τους σκοπούς αυτού που άνοιξε το θέμα με τον τρόπο που το άνοιξε.

"Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας χρηματοδότησαν με 28.000.000 $ μια ομάδα ερευνητών με επικεφαλής τον DR.GEORGE KARLOS για να δειξάγουν έρευνα σχετικά με την επίδραση των κινητών τηλεφώνων στον ανθρώπινο οργανισμό.
Μετά από έναν χρόνο έρευνας, τα πρώτα αποτελέσματα δεν άρεσαν....... Διέκοψαν τη χρηματοδότηση και προσπάθησαν να μην δημοσιευτούν τα αποτελέσματα.

Οι ερευνητές συμφώνησαν μεταξύ τους να γνωστοποιήσει ο καθένας μεμονωμένα τα αποτελέσματα από την δική του έρευνα, και όχι σαν ομάδα, για την αποφυγή κυρώσεων.


Αυτό ισχύει ( με επιφύλαξη για το χρηματικό ποσό)!
Είχα δεί μια εκπομπή του Κούλογλου που είχε συναντήσει αυτόν το δρ.Προφανώς ο άνθρωπος δε μιλούσε για
ραδιενέργεια αλλά για την επίδραση της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας των κινητών στον ανθρώπινο οργανισμό και συγκεκριμένα στον εγκέφαλο.Στην ίδια εκπομπή έπαιρναν θέση κ επιστήμονες από ελληνικά πανεπιστήμια.

Αυτό που κράτησα από αυτή την εκπομπή είναι ότι είμαστε τα πρώτα πειραματόζωα κ ότι πρέπει να μιλάμε όσον το δυνατό λιγότερο με απομακρυσμένο το κινητό από το κεφάλι ( πχ με hands-free) καθώς
κ να μην έχουμε το κινητό κοντά στο σώμα μας όταν δεν μιλάμε().

Η επιχειρηματολογία πάνω σε αυτό είναι ότι η ακτινοβολία που εκπέμπει το κινητό μπορεί να επηρεάσει την ορθή λειτουργία των κυτάρρων και σε αρκετές περιπτώσεις ( όπως έχουν δείξει έρευνες ως τώρα )να γίνει η αιτία εμφάνισης καρκίνου.
Εγώ αν ήμουν πατέρας πάντως δε θα έπαιρνα στο παιδί μου κινητό πριν τα 18 του ούτε θα του πλήρωνα λογαριασμούς ομιλίας πάνω από 2 ώρες το μηνα.

estiadavolos
02-09-2007, 12:00
kalimera sas kai mena to prwto mou post !!

SE MINISI PROEVI I OIKOGENEIA TSALIKIDI GIA TIN SIGKALIPSI TOU GEGONOTOS ME TIS IPOKLOPES MINISEIS GINAN STO EYRPAIKO DIKASTIRIO KATA TOY DIEYTHINONTA SIMVOYLOY TIS VODAFONE MR KORONIAS KATA TOY YPOURGOU DIKAIOSINIS ANASTASI PAPALIGOYRA KAI KATA TIS ELLINIKIS DIMOKRATIAS .
TO PARANOMO LOGISMIKO PANTWS EIXE 5 VISITORS KATAXORIMENOUS ME TA ACCESS CODES KAI IPARXEI AKOMA .

GIA PERISOTERA DIAVASTE http://www.whycostas.com

emena pantws mou exoun dimioyrgithi polla erwtimatika!!!

R3dil
05-09-2007, 00:00
Entelos asxeto omos to teuleutaio post???

:D :D :D :D :D :D

wallbroker
02-05-2008, 15:49
Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΙΘΑΝΕς ΕΠΙΠΤΩΣΕΙς ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑς ΑΠΟ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΤΗς ΒΑΣΗ...
ΓΙΑΤΙ Η ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗς ΕΠΙ ΤΗΣ ΖΩΣΑΣ ΥΛΗς ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΕΝΑ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΘΕΜΑ ΤΗς ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗς ΣΥΖΗΤΗΣΗς ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΤΩΝ ΤΕΧΝΗΤΩΝ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΙς ΕΠΙΠΤΩΣΕΙς ΤΟΥΣ ΣΕ ΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΠΛΕΟΝ ΕΜΒΕΛΕΙΑ....ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΑΜΕ < ΠΕΡΙ ΠΟΛΩΣΕΩς >ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΙΟ ΑΠΛΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΗς ΥΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗς ΕΝΕΡΓΕΙΑς ΠΟΥ ΘΑ ΜΑς ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ
ΠΟΙΕς ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕς ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙς ΛΕΓΟΜΕΝΕς ΦΥΣΙΚΕς ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΤΕς ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΕς ΚΑΙ ΕΚΠΟΜΠΕς ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ...................................

zombie_wireless
04-05-2008, 16:05
Αυτά τα κείμενα θα σας λύσουν πολλές απορίες σχετικά με τα κινητά και την ακτινοβολία τους.
Στην ουσία είναι ένα ενιαίο κείμενο- "βιβλιαράκι" που εκδόθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης και βασίζεται σε έρευνες που έγιναν από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας.
Το μοίρασα σε 4 μέρη για να μπορέσω να το κάνω upload.

Αν δεν μπορείτε να το διαβάσετε σημαίνει πως δεν έχετε τον Acrobat Reader. Μπορείτε να τον κατεβάσετε από εδώ:

http://www.adobe.com/products/acrobat/readstep2.html

wallbroker
04-05-2008, 19:13
KΑΤΑΡΧΗΝ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΟΡΟς ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΥΓΧΥΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΣΤΟΧΟΣ........
ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΕΞΗΓΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΑΛΛΟ Post ΙΣΩΣ...

1ο
ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΙΘΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΣΩΝ ΕΙΔΩΝ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΕς ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΙΑ Η ΦΥΣΗ ΤΗς ΚΑΘΕΜΙΑς .....
2ο
ΑΛΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ,ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ
ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΕς.........
3ο
ΑΛΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΟΤΕ, ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΟΥΝ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ...
4ο
ΑΛΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙς ΕΠΙΠΤΩΣΕΙς ΤΩΝ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΩΝ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΖΩΝΤΑΝΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΧΥΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ......

wallbroker
04-05-2008, 19:24
Αυτά τα κείμενα θα σας λύσουν πολλές απορίες σχετικά με τα κινητά και την ακτινοβολία τους.
Στην ουσία είναι ένα ενιαίο κείμενο- "βιβλιαράκι" που εκδόθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης και βασίζεται σε έρευνες που έγιναν από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας.
Το μοίρασα σε 4 μέρη για να μπορέσω να το κάνω upload.

θα το διαβασουμε ΖΟΜΠΥ ,ειναι ενδιαφερον να μελεταει κανεις τις επισημεs και εγκεκριμενες απο κοτζαμ Υπουργειο απο ψεις , σε ευχαριστουμε για την παρεμβαση.. Ααα!!! και μη το ξεχασω...ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ..ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ??????(τα πειραγματα ειναι μια κακη μας συνηθεια σαν το ποτο , δε κοβεται ευκολα excuse me!!!! )

zombie_wireless
04-05-2008, 19:26
KΑΤΑΡΧΗΝ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΟΡΟς ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΥΓΧΥΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΣΤΟΧΟΣ........

Άστοχος που; Στο συγκεκριμένο thread ή σχετικά σαν όρος; Συγχυτικός ως προς τι;

Για τα πρώτα 3 ερωτήματα σου μπορείς να βρεις πολύ εύκολα απαντήσεις. Αν θέλεις πραγματικά να μάθεις, αλλά βαριέσαι να ψάξεις στο internet, μπορώ να σε βοηθήσω με τις απαντήσεις. Η 4 είναι υπό μελέτη. Αν διαβάσεις και τα attachments στο προηγούμενο post μου, θα ξεκαθαρίσουν κάπως οι ορίζοντές σου.

zombie_wireless
04-05-2008, 19:30
θα το διαβασουμε ΖΟΜΠΥ ,ειναι ενδιαφερον να μελεταει κανεις τις επισημεs και εγκεκριμενες απο κοτζαμ Υπουργειο απο ψεις , σε ευχαριστουμε για την παρεμβαση..

Δεν είναι απόψεις, δεν λέει κάποιος τη γνώμη του. Είναι μελέτη πάνω στους νόμους της φυσικής. Προσδιορίζει την φύση των ακτινοβολιών. Μην είσαι προκατειλημμένη από τη σφραγίδα του υπουργείου.

Δεν μ' ενοχλούν τα πειράγματα σου. Νομίζω ότι καταλαβαίνω τις περισσότερες φορές την ειρωνία ή το αστείο. Το μοναδικό που μ' ενοχλεί είναι ότι συχνά δεν βγάζω νόημα από αυτά που λες. Δεν καταλαβαίνω με ποια αφορμή ξεκινάς να λες κάτι και γιατί πολλές φορές δεν καταλήγει πουθενά.

Paladinheart
05-05-2008, 14:41
Δεν είναι απόψεις, δεν λέει κάποιος τη γνώμη του. Είναι μελέτη πάνω στους νόμους της φυσικής. Προσδιορίζει την φύση των ακτινοβολιών. Μην είσαι προκατειλημμένη από τη σφραγίδα του υπουργείου.

Δεν μ' ενοχλούν τα πειράγματα σου. Νομίζω ότι καταλαβαίνω τις περισσότερες φορές την ειρωνία ή το αστείο. Το μοναδικό που μ' ενοχλεί είναι ότι συχνά δεν βγάζω νόημα από αυτά που λες. Δεν καταλαβαίνω με ποια αφορμή ξεκινάς να λες κάτι και γιατί πολλές φορές δεν καταλήγει πουθενά.καταλήγει... πώς δεν καταλήγει... σε ένα ήσυχο μέρος... με καλούς ανθρώπους που όλοι φορούν λευκά... Σαν αυτό στην Σταυρούπολή εάν με πιάνεις τι εννοώ... :p

alibaba
05-05-2008, 15:00
καταλήγει... πώς δεν καταλήγει... σε ένα ήσυχο μέρος... με καλούς ανθρώπους που όλοι φορούν λευκά... Σαν αυτό στην Σταυρούπολή εάν με πιάνεις τι εννοώ... :p

Στην καθομιλουμένη οι Θεσσαλονικείς το γνωρίζουν ως Λεμπέτη.

Paladinheart
05-05-2008, 15:58
http://tbn0.google.com/images?q=tbn:yTnI6JzNKZu1hM:www.idwpublishing.com/titles/spike/svd/Spike_Asylum_ad.jpg

wallbroker
06-05-2008, 06:50
ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΣ ΠΑΡΑΔΕΔΕΓΜΕΝΗ ΤΑΞΙΜΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ

ΤΙς ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΕς ΕΤΣΙ ΟΠΩς ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗ ΒΡΕΙ ΚΑΝΕΙς ΣΕ ΕΝΑ

ΑΠΛΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΓΕΝΙΚΗς ΦΥΣΙΚΗς ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝΕ

ΕΥΡΕΩς ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΚΛΙΜΑΚΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΚΑΤΩ:
(σημειωτεον οτι εμεις δεν θεωρουμε απολυτα σωστη αυτη την αποψη,το θεμα οπως ειπαμε σηκωνει πολυ συζητηση ,και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι θα πρεπει κανεις να εχει την διαθεση να το ψαξει χωρις να υπολογιζει το κοστος και τις συνεπειες στο ολο οικοδομημα της γνωσης μας)


ΛΟΙΠΟΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΙς ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕ ς ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΩΝ:

α) μη σωματιδιακες ,τετοια ειναι η λεγομενη Η/Μ ηλεκτρομαγνητικη ακτινοβολια,

β) σωματιδιακες ,δηλ ακτινοβολιες που ειναι δεσμες κινουμενων σωματιδιων τις οποιες με τη σειρα τουςτις χωριζουμε σε:

-φορτισμενες ,δηλ αυτες που κουβαλανε φορτιο

-αφορτιστες αυτες δηλ. που δεν κουβαλανε φορτιο( Σ Υ Ε Χ Ι Ζ Ε Τ Α Ι ...........................................)

wallbroker
07-05-2008, 06:43
Ας δουμε μερικα παραδειγματα φορτισμενων σωματιδιακων ακτινοβολιων*:

- τα κινουμενα ηλεκτρονια (ηλεκτρονιακη ακτινοβολια-ακτινες β-)

- τα κινουμενα πρωτονια (πρωτονιακη ακτινοβολια )

- οι κινουμενοι πυρηνες πχ πυρηνες ηλιου - σωματια α, < ακτινες α>
(πυρηνικη ακτινοβολια**)

*προυποτιθενται βασικες γνωσεις φυσικης λυκειου περι των θε
μελιωδων σωματιδιων της υλης και των ιδιοτητων τους

* *ο ορος ειναι δικος μας και νομιζουμε οτι επιβαλλεται για
λογους

διακριτικης ευχερειας απο τις υπολοιπες φορτισμενες ακτινοβ. και

θα πρεπει να την διακρινουμε απο την πυρηνικη ακτινοβολια

την διαρκη που εκπεμπουν οι πυρηνες των ατομων ,η οποια ακτι

νοβολια ανηκει στις ηλεκτρομαγνητικες που θα δουμε αργοτερα


( Σ Υ Ν Ε Χ Ι Ζ Ε Τ Α Ι.............................................)

FLEUR
07-05-2008, 09:22
Ερώτηση:
1) Όταν μιλάς με handsfree είναι πιο ασφαλές;;
2) Το handsfree bluetooth, δεδομένου ότι κι αυτό εκπέμπει ακτινοβολία, να υποθέσω ότι δεν είναι και τόσο αθώο;;
3) Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος ώστε να διακινδυνεύουμε όσο λιγότερο γίνεται την υγεία μας και τα "εγκεφαλικά μας κύτταρα"; (Εκτός του να μιλάμε μόνο όσο είναι αναγκαίο, αυτό είναι αυτονόητο.)

zombie_wireless
07-05-2008, 12:44
Ερώτηση:
1) Όταν μιλάς με handsfree είναι πιο ασφαλές;;
2) Το handsfree bluetooth, δεδομένου ότι κι αυτό εκπέμπει ακτινοβολία, να υποθέσω ότι δεν είναι και τόσο αθώο;;
3) Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος ώστε να διακινδυνεύουμε όσο λιγότερο γίνεται την υγεία μας και τα "εγκεφαλικά μας κύτταρα"; (Εκτός του να μιλάμε μόνο όσο είναι αναγκαίο, αυτό είναι αυτονόητο.)

Πήγαινε στο post 19 στη δεύτερη σελίδα και κατέβασε το KINHTA-final02.zip. Στη σελίδα 13 κάτω, γράφει τις απαντήσεις στα ερωτήματά σου.

wallbroker
08-05-2008, 08:14
Ως παραδειματα μη φορτισμενων σωματιδιακων ακτινοβολιων θεωρουμε :

- τα κινουμενα νετρονια ( νετρονιακη ακτινοβολια)

- τα κινουμενα ατομα ( ατομικη ακτινοβολια* )


* με τον ορο ατομικη ωστοσο εννουμε και την διαρκη
ηλεκτρομαγνητικη ακτινοβολια που εκπεμπουν τα ατομα εν γενει


ΕΝΣΤΑΣΕΙς:H ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΜΑς ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΑΜΕ ΕΞΑΡΧΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΘΕΩΡΟΥΜΕ
ΠΩΣ ΚΑΘΕ ΣΩΜΑΤΙΔΙΟ ΚΙΝΟΥΜΕΝΟ ΠΑΡΑΓΕΙ ΕΝΑ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΑΡΑ ΕΝΤΕΛΕΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΕς ΑΝΑΓΩΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ
ΟΛΕς ΟΙ ΓΝΩΣΤΕς ΚΑΤΗΓΟΡΙΕς ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΕΚΔΟΧΕς ΤΗς ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗς ΕΝΕΡΓΕΙΑς ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕς ΕΚΦΑΝΣΕΙς
ΤΗΣ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.....................................( Σ Y N E X I Z E T A I..............................................)

FLEUR
08-05-2008, 08:16
Πήγαινε στο post 19 στη δεύτερη σελίδα και κατέβασε το KINHTA-final02.zip. Στη σελίδα 13 κάτω, γράφει τις απαντήσεις στα ερωτήματά σου.

Δυστυχώς δεν το ανοίγει στον υπολογιστή μου.

wallbroker
13-05-2008, 11:30
Οι ηλεκτρομαγνητικες ακτινοβολιες (Η/Μ), λοιπον , ή πεδια , ή κυματα δεν εχουν ακομη ταξινομηθει με ικανοποιητικο τροπο.... ..για την ακριβεια υπαρχει ενα σχετικο αλλαλουμ στο χωρο αυτο , που καταμαρτυρα και το γενικοτερο αλλαλουμ σε επιπεδο θεωριας σχετικα με τη φυση ,τις αλληλεπιδρασεις και τη διαδοση των Η/Μ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΩΝ..


Σε αυτο το αλαλουμ υπαγεται κατα την γνομη μας και το σχετικο φυλλαδιο του <ευαργους> Υπουργειου μας , που μας προτεινε να διαβασουμε ο αγαπητος site-μανης ΖΟΜΠΥ ,....... γιατι η διακριση των Η/Μ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΩΝ σε ιονιζουσες και μη ιονιζουσες ειναι μια τεταρτοκλασατη
για να μη πουμε απαραδεκτη ταξινομηση ....για να καταλαβαιτε περι τινος προκειται ειναι σαν να ταξινομουμε τους ανθρωπους σε δυο ταξεις αναλογα με το αν μπορουν η οχι να κλωτσησουν μια μπαλα...αστεια ταξινομηση , για μας που γνωριζουμε τις ουσιωδεις ιδιοτητες του ανθρωπου...Με τις Η/Μ ακτινοβολιες για τις οποιες εχουμε παντελη αγνοια δεν ειναι και ευκολο να αντιληφθουμε την αστειοτητα της ταξινομησης ...
ΟΜΩΣ ΕΙΠΑΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΑΛΛΑΛΟΥΜ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ Η/Μ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΩΝ...

ΑΛΛΑ ΑΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΙΑ ΤΑΞΗ ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ...

(Σ Υ Ν Ε Χ Ι Ζ Ε Τ Α Ι .........................)

zombie_wireless
15-05-2008, 23:32
Δυστυχώς δεν το ανοίγει στον υπολογιστή μου.

FLEUR, χρειάζεται το Acrobat Reader για να το διαβάσεις. Μπορείς να το κατεβάσεις από εδώ:

http://www.adobe.com/products/acrobat/readstep2.html

Έβαλα το link και στο αρχικό post.Οι ηλεκτρομαγνητικες ακτινοβολιες (Η/Μ), λοιπον , ή πεδια , ή κυματα δεν εχουν ακομη ταξινομηθει με ικανοποιητικο τροπο.... ..για την ακριβεια υπαρχει ενα σχετικο αλλαλουμ στο χωρο αυτο , που καταμαρτυρα και το γενικοτερο αλλαλουμ σε επιπεδο θεωριας σχετικα με τη φυση ,τις αλληλεπιδρασεις και τη διαδοση των Η/Μ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΩΝ..


Σε αυτο το αλαλουμ υπαγεται κατα την γνομη μας και το σχετικο φυλλαδιο του <ευαργους> Υπουργειου μας , που μας προτεινε να διαβασουμε ο αγαπητος site-μανης ΖΟΜΠΥ ,....... γιατι η διακριση των Η/Μ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΩΝ σε ιονιζουσες και μη ιονιζουσες ειναι μια τεταρτοκλασατη
για να μη πουμε απαραδεκτη ταξινομηση ....για να καταλαβαιτε περι τινος προκειται ειναι σαν να ταξινομουμε τους ανθρωπους σε δυο ταξεις αναλογα με το αν μπορουν η οχι να κλωτσησουν μια μπαλα...αστεια ταξινομηση , για μας που γνωριζουμε τις ουσιωδεις ιδιοτητες του ανθρωπου...Με τις Η/Μ ακτινοβολιες για τις οποιες εχουμε παντελη αγνοια δεν ειναι και ευκολο να αντιληφθουμε την αστειοτητα της ταξινομησης ...
ΟΜΩΣ ΕΙΠΑΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΑΛΛΑΛΟΥΜ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ Η/Μ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΩΝ...

ΑΛΛΑ ΑΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΙΑ ΤΑΞΗ ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ...

(Σ Υ Ν Ε Χ Ι Ζ Ε Τ Α Ι .........................)


Wallbroker, δεν έχω κάποιον λόγο να υποστηρίξω το Υπουργείο, αλλά κρατώντας ορισμένα σημεία από το post σου μπορώ να δικαιολογήσω κάποια πράγματα. Αυτά που κρατάω είναι τα εξής:


Οι ηλεκτρομαγνητικες ακτινοβολιες (Η/Μ), λοιπον , ή πεδια , ή κυματα δεν εχουν ακομη ταξινομηθει με ικανοποιητικο τροπο....


υπαρχει ενα σχετικο αλλαλουμ στο χωρο αυτο


η διακριση των Η/Μ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΩΝ σε ιονιζουσες και μη ιονιζουσες ειναι μια τεταρτοκλασατη για να μη πουμε απαραδεκτη ταξινομησηγια να καταλαβαιτε περι τινος προκειται ειναι σαν να ταξινομουμε τους ανθρωπους σε δυο ταξεις αναλογα με το αν μπορουν η οχι να κλωτσησουν μια μπαλα...αστεια ταξινομηση , για μας που γνωριζουμε τις ουσιωδεις ιδιοτητες του ανθρωπου...

Πριν κάνω upload το αρχείο το διάβασα και δεν αποδέχτηκα τα όσα λέει μέσα λογώ της σφραγίδας του υπουργείου. Γνωρίζω από το λύκειο τις ιοντίζουσες και μη ιοντίζουσες ακτινοβολίες, γνωρίζω ότι υπάρχουν και γνωρίζω ότι ένας τρόπος ταξινόμησης των ακτινοβολιών είναι και αυτός. Όχι ο μοναδικός βέβαια. Το έντυπο αυτό εκδόθηκε στοχεύοντας σαν αποδέκτη τον άνθρωπο με το μέσο επίπεδο γνώσεων, όχι τον επιστήμονα, που θέλει να μάθει κάποια πράγματα για την επικινδυνότητα των κινητών τηλεφώνων. Δεν ξέρω αν επικρατεί αλαλούμ με την διαχώριση των ακτινοβολιών, αλλά το να μπλέξει μέσα ένα σωρό από ορολογίες και ταξινομήσεις κυμμάτων και ακτινοβολιών θα μας μπέρδευε. Βάζω και τον εαυτό μου μέσα γιατί δεν έχω κάποιες ιδιαίτερες γνώσεις.
Τον διαχωρισμό σε ιοντίζουσες και μη ιοντίζουσες ακτινοβολίες τον κάνει για να ξεχωρίσει τις ραδιενεργές από τις μη. Τον θεωρώ αποδεκτό διαχωρισμό. Ίσως να είναι πολύ γενικός όπως δείχνεις με το παράδειγμά σου. Η ταξινόμηση των ανθρώπων σε 2 κατηγορίες με διαχωρισμό το αν μπορούν να κλωτσήσουν τη μπάλα είναι φαινομενικά μια άχρηστη πληροφορία. Αν έχεις όμως 20 άτομα και θέλεις να κάνεις μια ομάδα ποδοσφαίρου δεν είναι και τόσο άχρηστη. Ο διαχωρισμός των ακτινοβολιών γίνεται με αυτόν τον τρόπο στην συγκεκριμένη ερώτηση: "Η ακτινοβολία από τα κινητά τηλέφωνα και τους σταθμούς βάσης είναι ραδιενεργός;"

Χαίρομαι που άρχισες να γράφεις κατανοητά κι επιτέλους θα μπορέσει να γίνει συζήτηση :-)

wallbroker
22-05-2008, 19:07
Οφειλουμε καποιες εξηγησεις σχετικα με την ταξινομηση των ακτινοβολιων σε ιονιζουσες και μη ιονιζουσες...

Περι το <τεταρτοκλασατης>:Καταρχην η ταξινομηση ειναι τεταρτοκλασατη γιατι ο ιονισμος δεν θεωρουμε οτι ειναι ουσιωδες χαρακτηριστικο των Η/Μ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΩΝ
αλλα εχει να κανει με τις αλληλεπιδρασεις της υλης με τις ακτινοβολιες...
και στην ταξινομια που καναμε καποτε στο Λυκειο τον παλιο καλο καιρο που οι μαθητες διδασκονταν ΛΟΓΙΚΗ..τις ταξινομησεις ενος οντος με βασει τις αντιδρασεις και αληλεπιδρασεις του τις αποκαλουσαμε< κακες >ταξινομησεις και
πολυ κατωτερης κλασης ...ουσιωδες ,για παραδειγμα ,χαρακτηριστικο των Η/Μ ακτινοβολιων και ενεργειων αποτελει η συχνοτητα και ακομη περισσοτερο η κατασταση της πολωσης τους......και ταξινομησεις με βαση αυτα τα χαρκτηριστικα ειναι συμφωνα με τους κανονες της ταξινομικης καλες και πρωτοκλασατες ταξινομησεις..........
και κατι ακομα.......ο ιονισμος δε ειναι η ουτε η μοναδικη, ουτε η πιοσυνηθης ουτε η πιο σοβαρη αλληλεπιδραση των Η/Μ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΩΝ με την υλη
υπαρχει και:

α) η απλη διεγερση της υλης και αποδιεγερση της (η πιο συνηθης αλληλεπιδραση)

β) ο ιονισμος βεβαια

γ) η πυρηνικη και ατομικη διασπαση ( η πιο σοβαρη μορφη αλληλεπιδρασης , ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ Η/Μ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΩΝ ΑΠΟΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ)......................................... .....................

(Σ Υ Ν Ε Χ Ι Ζ Ε Τ Α Ι ...................)

wallbroker
06-06-2008, 20:36
...........Επισης θεωρουμε <απαραδεκτη>την ταξινομηση των ακτινοβολιων που υιοθετει το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ επειδη κανει μια αναρμοστη αντιστοιχιση αναμεσα
στην συχνοτητα των ακτινοβολιων και την δυνατοτητα τους να ιονιζουν την υλη
...μια αντιστοιχιση για την οποια ελαχιστα πειραματα εχουν γινει και η οποια γενικα υποτιθεται οτι θεμελιωνεται στο φωτοηλεκτρικο φαινομενο το παρεξηγημενο και παρερμηνευμενο αν και βραβευμενο με ΝΟΜΠΕΛ..........

Γιατι αν πραγματικα ερευνουσαμε σε βαθος το φαινομενο του ιονισμου θα διαπιστωναμε οτι:

α) εξαρταται απο την ποιοτητα (υφη,χρωμα-συχνοτητα , πολωση ,φαση )της προσπιπτουσας ακτινοβολιας αλλα και απο την ενταση της..........

β) εξαρταται απο την κατασταση διεγερσης της υλης πανω στην οποια προσπιπτει η ακτινοβολια

γ) εξαρταται απο τη φυση της υλης πανω στην οποια προσπιπτει η ακτινοβολια

δ) εξαρταται απο την κατευθυντικοτητα της ακτινοβολιας δηλ .τον τροπο με τον οποιο προσπιπτει πανω στην υλη...........................................


Βλεπουμε λοιπον ποσο συνθετο φαινομενο ειναι ο ιονισμος και ποσο απλοικη και χονδροειδης ειναι η αποψη που τον θελει να εξαρταται απλα και μονο απο μια ξερη συχνοτητα ....καταλαβενετε επιπλεον ποση επιστημονικη αγνωμοσυνη και χοντροκοπια ενυπαρχει στις ταξινομησεις των ακτινοβολιων με βαση την ικανοτητα τους να ιονιζουν η οχι την υλη..... μιας και οπως ειδαμε ο ιονισμος ειναι ενα τοσο συνθετο και ανεξερευνητο ακομη φαινομενο.............ΑΥΤΑ ΠΕΡΙ ΤΟΥ < ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥ > ΤΗς ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΕΩΣ...................................... .................................................. .................................................. ................................................

(Σ Υ Ν Ε Χ Ι Ζ Ε Τ Α Ι ...>>>>>>>>>>>>>>)

wallbroker
05-09-2008, 08:01
...........Επισης θεωρουμε <απαραδεκτη>την ταξινομηση των ακτινοβολιων που υιοθετει το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ επειδη κανει μια αναρμοστη αντιστοιχιση αναμεσα
στην συχνοτητα των ακτινοβολιων και την δυνατοτητα τους να ιονιζουν την υλη
...μια αντιστοιχιση για την οποια ελαχιστα πειραματα εχουν γινει και η οποια γενικα υποτιθεται οτι θεμελιωνεται στο φωτοηλεκτρικο φαινομενο το παρεξηγημενο και παρερμηνευμενο αν και βραβευμενο με ΝΟΜΠΕΛ..........

Γιατι αν πραγματικα ερευνουσαμε σε βαθος το φαινομενο του ιονισμου θα διαπιστωναμε οτι:

α) εξαρταται απο την ποιοτητα (υφη,χρωμα-συχνοτητα , πολωση ,φαση )της προσπιπτουσας ακτινοβολιας αλλα και απο την ενταση της..........

β) εξαρταται απο την κατασταση διεγερσης της υλης πανω στην οποια προσπιπτει η ακτινοβολια

γ) εξαρταται απο τη φυση της υλης πανω στην οποια προσπιπτει η ακτινοβολια

δ) εξαρταται απο την κατευθυντικοτητα της ακτινοβολιας δηλ .τον τροπο με τον οποιο προσπιπτει πανω στην υλη...........................................


Βλεπουμε λοιπον ποσο συνθετο φαινομενο ειναι ο ιονισμος και ποσο απλοικη και χονδροειδης ειναι η αποψη που τον θελει να εξαρταται απλα και μονο απο μια ξερη συχνοτητα ....καταλαβενετε επιπλεον ποση επιστημονικη αγνωμοσυνη και χοντροκοπια ενυπαρχει στις ταξινομησεις των ακτινοβολιων με βαση την ικανοτητα τους να ιονιζουν η οχι την υλη..... μιας και οπως ειδαμε ο ιονισμος ειναι ενα τοσο συνθετο και ανεξερευνητο ακομη φαινομενο.............ΑΥΤΑ ΠΕΡΙ ΤΟΥ < ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥ > ΤΗς ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΕΩΣ...................................... .................................................. .................................................. ................................................

(Σ Υ Ν Ε Χ Ι Ζ Ε Τ Α Ι ...>>>>>>>>>>>>>>)


...η διακριση λοιπον των ακτινοβολιων σε ιονιζουσες και μη ειναι ανυποστατη και επιστημονικα απαραδεκτη μιας και το φαινομενο του ιονισμου καθως και γενικα τα φαινομενα της αλληλεπιδρασης των ακτινοβολιων με την υλη ειναι ακομη ανεξιχνιαστα και η σχετικη επισημη ερευνα υποτυπωδης...αλλα και εκει που υπαρχει μια καποια σοβαρη και εμπεριστατωμενη ερευνα -περα απο αυτες που χρηματοδοτουν οι εταιρειες και τα επιχορηγουμενα και υποβασταζομενα απο αυτες ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ και ΚΟΛΛΕΓΙΑ- υπαρχει λοιπον μια ανεπισημη ερευνα τα αποτελεσματα της οποιας παραμενουν αδημοσιευτα αρα δυσπροσιτα για μας τους ενδιαφερομενους μιας και υπαρχει σκληροπυρηνικο επιστημονικο κατεστημενο που ελεγχει οτι δηποτε δημοσιευεται και διαδιδεται προς τα εξω ελεγχοντας περιοδικα και εκδοσεις τηλεοπτικα καναλια ραδιοφωνα ,πανεπιστημιακα προγραμματα και ερευνητικα κεντρα και φορεις websites και emails ,blogs που απορριπτει συλληβδην οποιαδηποτε εργασια παρακλινει ως προς τα συμπερασματα της απο τις παραδεδεγμενες και σφραγισμενες απο το κατεστημενο συστημα αποψεις και ερμηνειες ....εργασιες που αναδεικνυουν σε ολο το μεγεθος τους και στις σωστες διαστασεις τους τις επιπτωσεις πανω στη ζωσα υλη απο τις τεχνητες ακτινοβολιες γενικα ..τετοιες επιστημονικες εργασιες κλεινονται στα συρταρια των εκδοτων σχετικων συγγραμματων, και μπλοκαρεται γενικα με καθε τροπο απο αυτους που διαθετει το επιστημονικο κατεστημενο η δημοσιοποιηση και διαδοση τους......
ΑΥΤΑ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗς ΔΙΑΝΟΜΗς ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ... ΔΥΣΤΥΧΩς ΕΙΤΕ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΣΦΥΚΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΠΟΥΛΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΠΟΥ ΣΤΗ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΚΑΤΑΧΡΑΤΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ ΤΗς....ΕΚΤΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΗΘΕΙς ΠΟΡΟΥΣ (ΓΗ ,ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ,ΧΡΗΜΑ,ΠΡΩΤΕς ΥΛΕς ΚΤΛ ΚΤΛ) ΚΑΙ Η ΓΝΩΣΗ -ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΕΝΑ ΠΡΩΤΙΣΤΟ ΚΑΙ ΚΡΙΣΙΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ
ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ,ΑΓΑΘΟ, ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΧΑΣΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΘΕΜΙΤΑ ΑΝΙΣΟΚΑΤΑΝΕΜΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΥΠΟΜΕΝΕΙ ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΓΑΘΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΙΑς ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ ΠΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙ ΕΡΗΜΗΝ ΜΑΣ .......ΚΙ ΕΝΩ ΕΜΕΙς ΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΜΑΚΑΒΡΙΟ ΥΠΝΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ ΒΟΥΛΗΣΗς ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗς ΘΩΡΑΚΙΣΗς ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ..........
(σ υ ν ε χ ι ζ ε τ α ι ..........>>>>>>>)

nen
05-09-2008, 16:21
δεν 'εχω πολλές γνώσεις πάνω στο θέμα ακόμα ,αλλά πιστεύω ότι ,ότι έρευνα και να ανακοινώνεται δεν μπορούμε να ξέρουμε τι συμφέροντα υπάρχουν πίσω από αυτές και τι είναι αλήθεια από αυτά που λένε και τι μας κρίβουν.Μόνο αν το ψάξουμε μόνοι μπορούμε να ξέρουμε...

wallbroker
10-11-2008, 08:34
Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΙΘΑΝΕς ΕΠΙΠΤΩΣΕΙς ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑς ΑΠΟ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΤΗς ΒΑΣΗ...
ΓΙΑΤΙ Η ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗς ΕΠΙ ΤΗΣ ΖΩΣΑΣ ΥΛΗς ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΕΝΑ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΘΕΜΑ ΤΗς ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗς ΣΥΖΗΤΗΣΗς ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΤΩΝ ΤΕΧΝΗΤΩΝ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΙς ΕΠΙΠΤΩΣΕΙς ΤΟΥΣ ΣΕ ΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΠΛΕΟΝ ΕΜΒΕΛΕΙΑ....ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΑΜΕ < ΠΕΡΙ ΠΟΛΩΣΕΩς >ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΙΟ ΑΠΛΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΗς ΥΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗς ΕΝΕΡΓΕΙΑς ΠΟΥ ΘΑ ΜΑς ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ
ΠΟΙΕς ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕς ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙς ΛΕΓΟΜΕΝΕς ΦΥΣΙΚΕς ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΤΕς ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΕς ΚΑΙ ΕΚΠΟΜΠΕς ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ...................................

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

ΜΠΟΥΚΑΛΑΣ
11-11-2008, 22:39
...η διακριση λοιπον των ακτινοβολιων σε ιονιζουσες και μη ειναι ανυποστατη και επιστημονικα απαραδεκτη μιας και το φαινομενο του ιονισμου καθως και γενικα τα φαινομενα της αλληλεπιδρασης των ακτινοβολιων με την υλη ειναι ακομη ανεξιχνιαστα και η σχετικη επισημη ερευνα υποτυπωδης...αλλα και εκει που υπαρχει μια καποια σοβαρη και εμπεριστατωμενη ερευνα -περα απο αυτες που χρηματοδοτουν οι εταιρειες και τα επιχορηγουμενα και υποβασταζομενα απο αυτες ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ και ΚΟΛΛΕΓΙΑ- υπαρχει λοιπον μια ανεπισημη ερευνα τα αποτελεσματα της οποιας παραμενουν αδημοσιευτα αρα δυσπροσιτα για μας τους ενδιαφερομενους μιας και υπαρχει σκληροπυρηνικο επιστημονικο κατεστημενο που ελεγχει οτι δηποτε δημοσιευεται και διαδιδεται προς τα εξω ελεγχοντας περιοδικα και εκδοσεις τηλεοπτικα καναλια ραδιοφωνα ,πανεπιστημιακα προγραμματα και ερευνητικα κεντρα και φορεις websites και emails ,blogs που απορριπτει συλληβδην οποιαδηποτε εργασια παρακλινει ως προς τα συμπερασματα της απο τις παραδεδεγμενες και σφραγισμενες απο το κατεστημενο συστημα αποψεις και ερμηνειες ....εργασιες που αναδεικνυουν σε ολο το μεγεθος τους και στις σωστες διαστασεις τους τις επιπτωσεις πανω στη ζωσα υλη απο τις τεχνητες ακτινοβολιες γενικα ..τετοιες επιστημονικες εργασιες κλεινονται στα συρταρια των εκδοτων σχετικων συγγραμματων, και μπλοκαρεται γενικα με καθε τροπο απο αυτους που διαθετει το επιστημονικο κατεστημενο η δημοσιοποιηση και διαδοση τους......
ΑΥΤΑ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗς ΔΙΑΝΟΜΗς ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ... ΔΥΣΤΥΧΩς ΕΙΤΕ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΣΦΥΚΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΠΟΥΛΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΠΟΥ ΣΤΗ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΚΑΤΑΧΡΑΤΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ ΤΗς....ΕΚΤΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΗΘΕΙς ΠΟΡΟΥΣ (ΓΗ ,ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ,ΧΡΗΜΑ,ΠΡΩΤΕς ΥΛΕς ΚΤΛ ΚΤΛ) ΚΑΙ Η ΓΝΩΣΗ -ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΕΝΑ ΠΡΩΤΙΣΤΟ ΚΑΙ ΚΡΙΣΙΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ
ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ,ΑΓΑΘΟ, ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΧΑΣΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΘΕΜΙΤΑ ΑΝΙΣΟΚΑΤΑΝΕΜΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΥΠΟΜΕΝΕΙ ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΓΑΘΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΙΑς ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ ΠΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙ ΕΡΗΜΗΝ ΜΑΣ .......ΚΙ ΕΝΩ ΕΜΕΙς ΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΜΑΚΑΒΡΙΟ ΥΠΝΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ ΒΟΥΛΗΣΗς ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗς ΘΩΡΑΚΙΣΗς ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ..........
(σ υ ν ε χ ι ζ ε τ α ι ..........>>>>>>>)

.................................................

μπακαρας
17-11-2008, 18:27
η σωστη χρηση της τεχνολογιας επιβαλλεται.τωρα αν υπαρχουν συμφεροντα τα οποια αποκρυπτουν πληροφοριες.για ιδιον οφελος,ολα ειναι πιθανα....παντως πιστευω οτι το κινητο πρεπει να χρησιμοποιειηται μονο σε περιπτωση αναγκης.υπαρχει κ το σταθερο!(ευτυχως!)

angeles
26-11-2008, 15:28
ραδιενεργεια σιγουρα δεν εχουν τα κινητα!εχουν ομως ακτινοβολια αλλου μηκους κυματος~ηλεκτρομαγνητικη.και βλαπτει κι αυτη!

pirate81
29-11-2008, 22:30
Δηλαδη, αν το κινητο εχει ραδιενεργεια, αν το πεταξω στη φωτια και σκασει θα σηκωσει και πυρηνικο μανιταρι???

gantsa
24-06-2009, 10:29
http://www.koupoukis.gr/?p=1706
ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Για όσους κουβαλάνε το κινητό κοντά στα γεννητικά όργανα! Καταστρέφεται το DNA των αναπαραγωγικών κυττάρων =>ΤΕΡΑΤΟΓΕΝΝΕΣΗ!
Απεδείχθη επίσης ότι καταστρέφονται και λειτουργικά μέρη του τυμπάνου στο οποίο γίνεται χρήση!

Για ελάτε τσουτσουνια των εταιριών να μας πείτε τώρα ότι δεν τρέχει μια :cool: ….. πατατολογίες του Λιακόπουλου και του X-man είναι αυτά που μαθαίνουμε από τους Ιατρούς?:baby:
Όχι ότι δε τα ξέραμε, αλλά τόσα χρόνια περιμέναμε να το βουλώσεται για να μιλήσει κάποιος που νοιάζεται για το κεφάλι μας. Εσείς νοιστείτε για τα πλακάκια που θα βάλετε φέτος στο μπάνιο της καταθληπτικής βίλας που φτιάξατε.

πώς νιώθετε αλήθεια, που για το ψωρομισθούλη σας,
ΛΕΤΕ ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΕΠΤΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ ??και

http://www.dnamag.gr/free-your-mind.php?id=3&artid=240

tadalos
20-09-2009, 00:27
Ήθελα να ήξερα πραγματικά πώς έχει διαδοθεί ο μύθος ότι τα κινητά εκπέμπουν ραδιενέργεια... Για γέλια πραγματικά... Καμιά κουφή θεία στη λαική θα το είπε πρώτη, δεν εξηγείται αλλιώς.

Εννοείται όμως ότι η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που εκπέμπουν στο φάσμα των μικροκυμάτων μπορεί να προκαλέσει βλάβες.

Γι αυτό, handsfree ή bluetooth.

nikolakis_aks
20-09-2009, 02:05
μήπως ξέρει κανείς αν η ακτινοβολία που παράγει το κινητό είναι μεγαλύτερη από ένα wifi router;

adonettos
20-09-2009, 10:32
Ήθελα να ήξερα πραγματικά πώς έχει διαδοθεί ο μύθος ότι τα κινητά εκπέμπουν ραδιενέργεια... Για γέλια πραγματικά... Καμιά κουφή θεία στη λαική θα το είπε πρώτη, δεν εξηγείται αλλιώς.

Εννοείται όμως ότι η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που εκπέμπουν στο φάσμα των μικροκυμάτων μπορεί να προκαλέσει βλάβες.

Γι αυτό, handsfree ή bluetooth.

καλύτερα.. μόνο handsfree....
google it

adonettos
20-09-2009, 10:59
μήπως ξέρει κανείς αν η ακτινοβολία που παράγει το κινητό είναι μεγαλύτερη από ένα wifi router;

Cell phones:
Typical values:
~ 300mW - 1W (depending on manufacturing date)

SAR:
http://reviews.cnet.com/cell-phone-radiation-levels/?tag=subnav

Wi-Fi Router:
Typical values:
CCX Power Levels: 1.0, 5.0, 20.0, 31.6, 50.1 mW
(Cisco Compatible Extensions Power Levels)

db to W converter:
http://www.fab-corp.com/pages.php?pageid=1


Conclusion:
Μπορείς να κοιμάσαι ήσυχος τα βράδια...


P.S.: Using Google never harmed anyone...!

angeles
21-09-2009, 17:17
μιας και δε θυμαμαι λεπτομερειες δεν μπορω να το εξηγησω καλα.
στο περιπου παντως σαν γενικη εικον απου μου εχει μεινει δηλαδη , θυμαμι το εξης.
πριν 2 χρονια περιπου στο πρωτο ετος στη σχολη(ιατρικη) ημουν σε ενα αμφιθεατρο ιατρικης φυσικης.ο καθηγητης ειχε φερει εναν ειδικο μετρητη ακτινοβολιας και οποιος ηθελε μετρουσε ποση εκπμεπει το κινητο του.σημειοτεον δεν προκειται για ραδιενεργεια αλλα για αλλη μορφη ακτινοβολιας πολυ λιγοτερο βλαβερη αλλα και απαλι βλαβερη.ειναι ιοντιζουσα ακτινοβολια.
παρατηρησαμε οτι τα πιο παλια κινητα εξεπεμπαν περισσοτερη απο τα νεοτερα.
και υπαρχει ενα συγκεκριμενο οριο πανω απο το οποιο ενα κινητο θεωρουνταν επικυνδυνο.τωρα δε θυμαμαι το οριο.
αυτα απο μενα.

radioactive
22-09-2009, 20:57
μιας και δε θυμαμαι λεπτομερειες δεν μπορω να το εξηγησω καλα.
στο περιπου παντως σαν γενικη εικον απου μου εχει μεινει δηλαδη , θυμαμι το εξης.
πριν 2 χρονια περιπου στο πρωτο ετος στη σχολη(ιατρικη) ημουν σε ενα αμφιθεατρο ιατρικης φυσικης.ο καθηγητης ειχε φερει εναν ειδικο μετρητη ακτινοβολιας και οποιος ηθελε μετρουσε ποση εκπμεπει το κινητο του.σημειοτεον δεν προκειται για ραδιενεργεια αλλα για αλλη μορφη ακτινοβολιας πολυ λιγοτερο βλαβερη αλλα και απαλι βλαβερη.ειναι ιοντιζουσα ακτινοβολια.
παρατηρησαμε οτι τα πιο παλια κινητα εξεπεμπαν περισσοτερη απο τα νεοτερα.
και υπαρχει ενα συγκεκριμενο οριο πανω απο το οποιο ενα κινητο θεωρουνταν επικυνδυνο.τωρα δε θυμαμαι το οριο.
αυτα απο μενα.

mallon ennoeis to SAP.einai o deiktis pou deihnei tin aktinovolia kai iparhei ena orio.kathe kinito ehei diaforetiko SAP.

adonettos
23-09-2009, 03:57
SAR
Specific Absorption Rate
http://en.wikipedia.org/wiki/Specific_absorption_rate

Όσο για τα παλιά κινητά, αυτό όντως ισχύει, μιας και τα παλιά κινητά είχαν σταθερή ισχύ μέχρι και 1-2 W!

Τα πιο νέα κινητά, εδώ και 6-7 χρόνια τουλάχιστον, έχουν μεταβαλλόμενη ισχύ, που κυμαίνεται από 100mW έως 1-2W, αναλόγως της ισχύος του σήματος.

Δηλαδή, εάν το σήμα στην περιοχή είναι χαμηλό, αυξάνεται η ισχύς της κεραίας του κινητού προς τα 1-2W για να έχει καλύτερη λήψη.
Εάν το σήμα είναι υψηλό, τότε η ισχύς της κεραίας του κινητού πέφτει κατακόρυφα!
.Άρα πιο πολλές κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ισοδυναμεί με πιο χαμηλή ισχύ στις κεραίες των κινητών μας...

Άντε τώρα να το εξηγήσεις αυτό στον κάθε αμόρφωτο που κάνει διαδηλώσεις για τις κεραίες κινητής.

Αν προσπαθήσεις δε, να εξηγήσεις και το 1/r^2.....είσαι θεός! :P

Dain Bramaged
08-09-2010, 00:25
Cell phones:
Typical values:
~ 300mW - 1W (depending on manufacturing date)

SAR:
http://reviews.cnet.com/cell-phone-radiation-levels/?tag=subnav

Wi-Fi Router:
Typical values:
CCX Power Levels: 1.0, 5.0, 20.0, 31.6, 50.1 mW
(Cisco Compatible Extensions Power Levels)

db to W converter:
http://www.fab-corp.com/pages.php?pageid=1


Conclusion:
Μπορείς να κοιμάσαι ήσυχος τα βράδια...


P.S.: Using Google never harmed anyone...!

Να προσθέσω κάποια πράγματα εδώ: Η ακτινοβολία είναι εξαιρετικά ισχυρή όταν βρίσκεσαι σε κοντινή απόσταση με την κεραία. Γι'αυτό εξάλλου λέμε να έχουμε τα κινητά τουλάχιστον ένα με δύο μέτρα μακριά. Δεν είναι τόσο ότι έχουν μεγάλες εκπομπές, όσο ότι τα τοποθετούμε στην τσέπη μας, δίπλα στα γεννητικά μας όργανα και στο κεφάλι μας, την στιγμή που ο εγκέφαλος και ο λαιμός είναι από τα πιο ευαίσθητα σημεία του σώματος (και ειδικά σε μικρές ηλικίες). Εκτός βέβαια κι αν κοιμάσαι με το Wi-Fi δίπλα στο κεφάλι σου... Από την άλλη, όταν σε έναν χώρο συσσωρεύονται ένα κάρο φορητοί υπολογιστές με ασύρματη δικτύωση, τότε όντως υπάρχει κίνδυνος.