PDA

Επιστροφή στο Forum : Πολιτικες Συζητήσεις-PartIIΣελίδες : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21

DI tourist
23-01-2007, 01:33
Στα πλαισια ενος συμμαζεματος των πολλων threads πολιτικων συζητησεων που προκυπτουν απο την επικαιροτητα (βλεπε Πολιτικες Συζητησεις Part 1 (http://www.forums.gr/showthread.php?t=7921), ΕΣΥΠ-Κινητοποιήσεις-Εξεταστική (http://www.forums.gr/showthread.php?t=10621)), ανοιγει το 2ο μερος του γνωστου θρεντ.

Εδω πλεον θα γινονται οσες συζητησεις εχουν σχεση με την πολιτικη επικαιροτητα (αρθρο 16, νομος Πλαισιο και αλλα).

Αν κριθει σκοπιμο θα γινονται τα καταλληλα splits.

Παρακαλω οι συζητησεις να γινονται σε κοσμιο επιπεδο... :love2:

Octopus Handjob
23-01-2007, 01:34
2nd post...

charisma
23-01-2007, 01:35
2nd post...

eleos...(3rd post...:D )

_spartacus_
23-01-2007, 12:17
Οι πανεπιστημιακοι δεν προκειται να αφησουν ετσι την τηλεοραση-δημοσιογραφους να λενε οτι γουσταρουν σε βαρος του ελληνικου πανεπιστημιου και των πανεπιστημιακων καθηγητων!Ετοιμαζεται απαντηση!

Α...και κατι αλλο....αυτος ο Καραγκιοζης με Κ κεφαλαίο ο Οικονομεας θα επρεπε να ξερει οτι το Πολυτεχνείο δεν ειναι "μαγαζι" οπως το αποκαλεσε και πως θα επρεπε τον πρυτανη να τον σεβαστει περισσοτερο!
Οι μονοι που κρατανε το κυρος της χωρας μας σε ψηλο ακομα επιπεδο ειναι οι επιστημονες της και οχι ο καθε μαλακας που παρουσιαζει μια εκπομπη-κερδιζει μια γιουροβιζιον-παιρνει ενα μεταλλιο-κανει τεςπα καποια μαλακια!//1st page:D

vaguraw
23-01-2007, 13:07
αμα ειδατε εχθες ανατροπη...
ειχε καλο γελιο....

syesenin
23-01-2007, 18:19
ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ

Aπό την επάρατο δεξιά ως την άκρα αριστερά, όλοι συμφωνούν ότι «η παιδεία αποτελεί κοινωνικό αγαθό» και ότι «η πολιτεία οφείλει να εξασφαλίζει το δικαίωμα πρόσβασης σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης σε όλα τα παιδιά χωρίς καμμιά διάκριση». Μάλιστα, τόσο ωραία! «Σήμερα, στην αρχή του 21ου αιώνα, το ΠΑΣΟΚ και εγώ ο ίδιος προσωπικά δεσμευόμαστε απέναντι στις νέες γενιές και στην ελληνική οικογένεια, σε ένα σχέδιο και ένα πρόγραμμα που θα κάνει και πάλι τη δημόσια Παιδεία προσιτή και προσβάσιμη σε κάθε νέο Έλληνα και Ελληνίδα, χωρίς οικονομικό κόστος για την οικογένεια», λέει ο ανώτατος δημαγωγός του ΠΑΣΟΚ στο άρτι δημοσιευθέν πρόγραμμα του κόμματός του για την Παιδεία. «Κάθε Πανεπιστήμιο», προσθέτει, «θα αξιολογείται με βάση τους στόχους που το ίδιο έχει δημοσιοποιήσει και συμφωνήσει με την Πολιτεία. Η Πολιτεία θα αξιολογεί και θα πιστοποιεί τα αποτελέσματα μέσω της Αρχής Αξιολόγησης και Πιστοποίησης». Ούτε η αριστερά βεβαίως χάνει την ευκαιρία, στη μια ή την άλλη περίπτωση, να μιλά για «αξιολόγηση» και «αξιοκρατία». Σε στιγμές υπερθεματισμού ενάντια σε αυτό ή σε εκείνο το μέτρο της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ, οι αριστεροί ισχυρίζονται ότι «εμείς θέλουμε να μπουν όλοι στα πανεπιστήμια για να σπουδάσουν» αλλά κανείς ποτέ δεν έχει εισηγηθεί την κατάργηση των εξετάσεων και της επιλεκτικής λειτουργίας της εκπαίδευσης –ούτε θα μπορούσε άλλωστε να γίνει κάτι τέτοιο μέσα στον καπιταλισμό. Αντί να λέμε λοιπόν ιδεολογικές σαχλαμάρες όπως κάνουν τα κόμματα, ας δούμε καλύτερα τι πραγματικά είναι οι αφηρημένες έννοιες «Παιδεία», «αξιολόγηση» κλπ., τις οποίες θέλουν μάλιστα να παρουσιάζουν και ως αυταξίες.

Ο καπιταλισμός είναι καλό σύστημα αλλά δεν έχει πολλές θέσεις

Ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους: ζούμε σε μια καπιταλιστική κοινωνία, δηλ. σε ένα καθεστώς εκμετάλλευσης και αλλοτρίωσης –αυτό το ξέρει ακόμα και ο μεγαλύτερος φλώρος, παρότι προσποιείται ότι δεν το καταλαβαίνει. Η περίφημη «ισότητα των ευκαιριών» που υπόσχεται το εκπαιδευτικό σύστημα αυτής της κοινωνίας δεν είναι παρά ίσες ευκαιρίες πρόσβασης (στην πραγματικότητα, κατανομή) σε άνισες κοινωνικές θέσεις. Με άλλα λόγια, η «ισότητα των ευκαιριών» δεν είναι παρά ισότητα ευκαιριών κοινωνικής ανόδου, όπου όποιος προλάβει να πατήσει το διπλανό του μπορεί να ελπίζει στην απόκτηση ενός μεγαλύτερου ξεροκόματος απ’ αυτά που πετάνε τα αφεντικά στους σκύλους τους.

Η κρατική πανεπιστημιακή εκπαίδευση αποτέλεσε από τη δεκαετία του ’70 και μετά το βασικότερο μηχανισμό κοινωνικής ανόδου. Φοιτητές προερχόμενοι από φτωχές αγροτικές ή εργατικές οικογένειες μπορούσαν να βρούν μέσω του πτυχίου μια μόνιμη θέση στο δημόσιο ή μια σχετικά εξασφαλισμένη θέση στον ιδιωτικό τομέα ή ακόμη να γίνουν οι ίδιοι εργολάβοι ή καπιταλιστές. Το δημόσιο (καπιταλιστικό) πανεπιστήμιο αποτέλεσε, επομένως, βασικό θεσμό ενσωμάτωσης και «ικανοποίησης των προσδοκιών» στη σοσιαλδημοκρατική περίοδο με σημαντικό κόστος για τον κρατικό προϋπολογισμό.

Η ενσωμάτωση των «λαϊκών» απαιτήσεων εξασφαλίζει τη νομιμοποίηση των εκμεταλλευτικών κοινωνικών σχέσεων που είναι η μία από τις δύο βασικές λειτουργίες του καπιταλιστικού κράτους –η άλλη βασική λειτουργία του είναι να φροντίζει για την απρόσκοπτη συσσώρευση και αναπαραγωγή του κεφαλαίου. Στις αρχές της δεκαετίας του ’80 η ταξική πάλη είχε οδηγήσει το κράτος σε αδυναμία να ασκήσει ικανοποιητικά αυτές τις δύο συμπληρωματικές αλλά αντιφατικές λειτουργίες του. Οι κοινωνικές απαιτήσεις δεν μειώθηκαν ούτε μετά την εισαγωγή νεοφιλελεύθερων μέτρων που αποσκοπούσαν στην επίλυση αυτής της αντίφασης με το να επιβάλλουν στον καθένα «να μάθει τη θέση του». Οι διαρκείς αγώνες στο χώρο της εκπαίδευσης επιβεβαιώνουν αυτό που λέμε.

Ας θυμηθούμε για παράδειγμα το νόμο Αρσένη του 1997. Ο νόμος ήθελε να εισάγει δύο βασικές διαδικασίες επιλογής και διαχωρισμού των εκπαιδευόμενων εργατών: η πρώτη διαδικασία θα διαχώριζε τους χαμηλής ειδίκευσης από αυτούς που θα εισάγονταν στο πανεπιστήμιο, η δεύτερη τους πτυχιούχους μέσης και χαμηλής ειδίκευσης από τους μεταπτυχιακούς. Λόγω των φανερών και υπόγειων αντιδράσεων που ακολούθησαν την ψήφιση του νόμου (κίνημα των αδιόριστων εκπαιδευτικών, συγκρούσεις στα εξεταστικά κέντρα τον Ιούνη του ’98, καταλήψεις σχολείων και πανεπιστημίων στο τέλος της ίδιας χρονιάς, διαμαρτυρίες γονέων) η σκληρή επιλεκτική διαδικασία στο Ενιαίο Λύκειο χαλάρωσε και ο κάθετος διαχωρισμός ΑΕΙ-ΤΕΙ από ΤΕΕ έσπασε. Το αποτέλεσμα ήταν να υπάρξει τεράστια αύξηση του φοιτητικού πληθυσμού και των απόφοιτων ανώτατης εκπαίδευσης από το 1997/98 και μετά. Ο αριθμός των θέσεων εισακτέων σε ΑΕΙ-ΤΕΙ ανήλθε από 51.000 το 1997 σε 82.000 το 2000 και το ποσοστό συμμετοχής στην ανώτατη εκπαίδευση των ηλικιών μεταξύ 18 και 21 ετών από 30% το 1997 σε 60% το 2004. Αν συνυπολογίσει κανείς τους δεκάδες χιλιάδες σπουδαστές των ΙΕΚ, των ΚΕΣ και των πανεπιστημίων του εξωτερικού τότε προκύπτει η απίστευτη διαπίστωση ότι πλέον μόνο δύο στους δέκα νέους ελληνικής υπηκοότητας στρέφονται από νωρίς στις κλασσικές απλές χειρωνακτικές εργασίες, που όλο και περισσότερο ανατίθενται στους νεαρούς μετανάστες και τις νεαρές μετανάστριες.
Αυτή η πρωτόγνωρη και ταχεία εξέλιξη δεν οφείλεται μόνο στην αύξηση των απαιτήσεων κοινωνικής ανόδου αλλά και στην αυξανόμενη ανάγκη του καπιταλιστικής παραγωγής για υψηλότερο ατομικό επίπεδο μόρφωσης, πράγμα που έχει οδηγήσει στην πανεπιστημιοποίηση της κατάρτισης. Στηρίχθηκε δε στα «Επιχειρησιακά Προγράμματα Εκπαίδευσης και Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης» (ΕΠΕΑΕΚ) Ι (1994-2000) και ΙΙ (2000-2006) με χρηματοδότηση από το Β΄ και το Γ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, αφού, παρά την αύξηση των τμημάτων και των εισαγόμενων στα ΑΕΙ-ΤΕΙ φοιτητών, οι κρατικές δαπάνες ανά φοιτητή μειώθηκαν τη δεκαετία 1993-2002 κατά 43-45%.

Η υποχρηματοδότηση με δημόσιο χρήμα πυροδοτεί τη διαδικασία της ιδιωτικοποίησης, που έχει ξεκινήσει ήδη εδώ και πολλά χρόνια, μέσα στο ίδιο το κρατικό πανεπιστήμιο που είναι αναγκασμένο να «αυτοχρηματοδοτηθεί» με πολλούς τρόπους: απευθείας από την αγορά, από τα προαναφερόμενα ευρωπαϊκά επιχειρησιακά προγράμματα σύγκλισης (τα οποία επιβάλλουν την προσαρμογή των μεταπτυχιακών και της έρευνας στις δικές τους εμπορευματικές προδιαγραφές), με την επιβολή διδάκτρων στα μεταπτυχιακά, την επιβολή απλήρωτης ή κακοπληρωμένης εργασίας κυρίως στους μεταπτυχιακούς φοιτητές, την ίδρυση κέντρων κατάρτισης επί πληρωμή από τα ίδια τα πανεπιστήμια, την ίδρυση του Ανοιχτού Πανεπιστημίου που λειτουργεί με δίδακτρα από τις προπτυχιακές σπουδές κ.ο.κ.

Όπως είπαμε, σε ιδεολογικό επίπεδο, η απόκτηση του «πτυχίου» συνεχίζει να έχει μεγάλο ειδικό βάρος στην ελληνική κοινωνία. Έτσι, η ζήτηση για πανεπιστημιακές σπουδές είναι πολύ μεγάλη και η πίεση προς το κράτος αντίστοιχη. Επομένως, ο μόνος δρόμος που έχει το κράτος για να βγει από το αδιέξοδο και να μην αναγκαστεί να βάλει το χέρι στη τσέπη είναι να ωθήσει περαιτέρω τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης. Και κάπου εδώ έρχεται να κολλήσει η αναθεώρηση του «άρθρου 16».

Πειθάρχηση – ατομικισμός ή αλλιώς «σκάσε και πλήρωνε»

Η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων δε σημαίνει σε καμία περίπτωση την «παρακμή» ή την υποβάθμιση των κρατικών. Άλλωστε, όπως δήλωσε και ο πρόεδρος των ελληνικών κολλεγίων, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν θα παρέχουν πτυχία σε όλες τις κατευθύνσεις άλλα μόνο σε αντικείμενα με χαμηλό κόστος υποδομών και υψηλή ζήτηση (πληροφορική, διοίκηση επιχειρήσεων, κλπ). Η μέχρι τώρα εμπειρία των ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ευρώπη δείχνει ότι ο ρόλος τους περιορίζεται στους τομείς του εμπορίου και του μάνατζμεντ ή, στην περίπτωση των ιδιωτικών πανεπιστημίων της Volkswagen και της Deutsche Telekom, στην επιμόρφωση των υπαλλήλων και την παραγωγή στελεχών των εν λόγω εταιρειών. Σε ορισμένες μάλιστα χώρες της ανατολικής Ευρώπης και στην Πορτογαλλία πολλά από αυτά έκλεισαν λόγω έλλειψης πελατείας ή επειδή το κράτος που τα χρηματοδοτούσε έκρινε ότι ήταν πολύ χαμηλής ποιότητας οι «υπηρεσίες» που προσέφεραν.
Ποιά μπορεί να είναι η χρησιμότητά τους τότε; Θεωρούμε ότι η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων
- αποτελεί εργαλείο για την «ορθολογικοποίηση του αριθμού των εισακτέων» στα κρατικά πανεπιστήμια (δηλ. τη μείωση των θέσεων –σε συνδυασμό με τη «βάση του 10»), πράγμα που εξυπηρετεί τη μείωση των δημόσιων δαπανών χωρίς να πλήττεται το μικροαστικό όνειρο της κοινωνικής ανόδου μέσω της «ανώτατης» εκπαίδευσης
- θα βοηθήσει στην περαιτέρω προώθηση της ιδιωτικοποίησης και της «αυτοχρηματοδότησης» των κρατικών πανεπιστημίων μέσω της σταδιακής επέκτασης των διδάκτρων
- θα συμβάλλει στη φτηνή εφαρμογή του νόμου για το «σύστημα μεταφοράς και συσσώρευσης πιστωτικών μονάδων –συμπλήρωμα διπλώματος». Οι τίτλοι που θα περιλαμβάνει το «συμπλήρωμα διπλώματος», μέσω του οποίου ο εκπαιδευόμενος θα μπορεί να κατασκευάζει το αυριανό επαγγελματικό του προφίλ, θα μπορούν να παρέχονται «υπεργολαβικά» από τα αναγνωρισμένα από το κράτος ιδιωτικά πανεπιστήμια. Για παράδειγμα, στο τομέα της υγείας οι τρεις μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να ιδρύσουν σχολές, σε μια πρώτη φάση θα προσφέρουν εξειδικευμένα σεμινάρια. Αυτό θα βοηθήσει τα δημόσια πανεπιστήμια να κάνουν οικονομία στην πρόσληψη νέου προσωπικού (οι μισθοί αντιπροσωπεύουν αυτή τη στιγμή το 70-80% των συνολικών δαπανών) ή στην ανάπτυξη των υποδομών τους
- θα διευκολύνει σε τελική ανάλυση όχι μόνο τη κινητικότητα της εργατικής δύναμης και τη «δια βίου εκπαίδευση» αλλά και τη μετακύλιση του κόστους εκπαίδευσης από το κράτος στους φοιτητές (και τους γονείς τους!).

Με τον αποκλεισμό των αποφοίτων των ΕΠΑ.Σ. και του ΕΠΑ.Λ. από την πρόσβαση σε ΑΕΙ-ΤΕΙ, την ανάθεση του Μεταλυκειακού Έτους Ειδίκευσης στα ΙΕΚ, την απαγόρευση στους απόφοιτους των γενικών λυκείων να εγγραφούν στα επαγγελματικά λύκεια και τη δυνατότητα σε αποφοίτους ΙΕΚ να εισάγονται σε ΑΕΙ-ΤΕΙ με σύστημα πιστωτικών μονάδων, το κράτος αυξάνει τη μαθητική διαρροή από τη δημόσια δευτεροβάθμια και μεταλυκειακή εκπαίδευση και απαλλάσσεται από ένα ακόμα κόστος. Δεν κλείνει τη πόρτα στις κοινωνικές προσδοκίες αλλά τις ιδιωτικοποιεί. Τα ΚΕΣ αναμένουν ότι με την ανωτατοποίησή τους θα αυξήσουν τους φοιτητές τους από 20.000 σε 50.000 και τα δίδακτρά τους από 6.000 σε 10.000 ευρώ το χρόνο.
Και για να γυρίσουμε στο σημείο εκκίνησης, δεν πρέπει να λησμονήσουμε την αξία της ιδιωτικοποίησης σε ιδεολογικό επίπεδο και σε επίπεδο πειθάρχησης. Από τη μια μεριά το κράτος αποτινάζει από πάνω του το βάρος της «ικανοποίησης των προσδοκιών» και το μεταθέτει στην «ατομική πρωτοβουλία» του φοιτητή-πελάτη που επωμίζεται και το κόστος. Από την άλλη μεριά ο φοιτητής-πελάτης αναγκάζεται να τελειώνει γρήγορα τις σπουδές του (καθώς κοστίζει), δε διανοείται καταλήψεις και πορείες, και βγαίνει στο τέλος των σπουδών του πολύ πιο πειθαρχημένος και πρόσφορος για εκμετάλλευση από την καπιταλιστική μηχανή.

Η αναθεώρηση του «άρθρου 16» αποτέλει ένα μόνο κομμάτι της συνολικής μεταρρύθμισης της ανώτατης εκπαίδευσης. Το προηγούμενο επεισόδιο παίχτηκε πέρσι από τα μέσα του Μαίου μέχρι τις αρχές Ιουλίου. Τότε οι φοιτητές μπόρεσαν να ανακόψουν προσωρινά την ψήφιση του νέου νόμου-πλαισίου με τις δυναμικές καταλήψεις και πορείες τους. Ωστόσο, ο αγώνας τους, ένας αγώνας ενάντια στην εντατικοποίηση, τη σχολειοποίηση και την επιχειρηματικοποίηση του πανεπιστημίου, δεν αφορά μόνο τους ίδιους. Είναι αγώνας ενάντια στη συνολική επίθεση που δεχόμαστε ως τάξη.

Τι να κάνουμε;
Βλέποντας το έργο από το τέλος προς την αρχή

Είμαστε εδώ και πολλά χρόνια μέσα στη μισθωτή εργασία και καταλαβαίνουμε καλύτερα απ’ όσο μπορούσαμε να το καταλάβουμε την εποχή που ήμασταν φοιτητές ότι από κάποια στιγμή και μετά δεν παίζει μια φάση συνεχούς μετάβασης από την ανεργία στην προσωρινή απασχόληση και τανάπαλιν. Αν οι επιχειρήσεις και οι υπηρεσίες, δημόσιες και ιδιωτικές, βασίζονταν στην προσωρινή εργασία θα είχαν ήδη κλείσει... Βασίζονται αντίθετα σε ένα καθεστώς αέναης εργασίας, δια βίου εργασίας, ει δυνατόν 24 ώρες το 24ωρο, η οποία πειθαρχείται με την απειλή της έπτωσής της στον εφεδρικό εργατικό στρατό. Στην κοινωνία της δια βίου καταναγκαστικής εργασίας, η δουλειά ξεκινά από το σχολείο. Το γεγονός ότι ένα κομμάτι των σπουδαστών δεν πρόκειται να βρει για κάμποσο καιρό σταθερή απασχόληση δεν πρέπει να μας ξεγελά. «Να αντιμετωπίσουμε την ανεργία και ξανά μανά να αντιμετωπίσουμε την ανεργία» είναι μια επωδός που ταιριάζει μόνο στο λόγο της εξουσίας. Αυτοί οι κανάγιες ξέρουν ότι το φόβητρο της ανεργίας είναι το καλύτερο μέσο πειθάρχησης των μισθωτών.

Το πανεπιστημιακό έργο ήδη χαρακτηρίζεται από ένταση εργασίας και σε ορισμένες περιπτώσεις (πχ. εργαστηριακή έρευνα) και από ένταση κεφαλαίου. Ορισμένοι καθηγητές φοβούνται ότι με τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης και την αύξηση των υπεργολαβιών θα χάσουν κονδύλια που θα μπορούσαν να τα διαχειρίζονται αυτοί μόνοι τους εντός του πανεπιστημίου (εξού και οι ανοησίες για «ανεξάρτητη, ακαδημαϊκή γνώση») ενώ άλλοι ήδη δικτυωμένοι βλέπουν στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση μια ευκαιρία.
Ούτε στους φοιτητές υπάρχει μια ενιαία στάση. Η αναζήτηση του ατομικού βολέματος, η ιδεολογική επένδυση στην απόκτηση πτυχίων και πιστωτικών μονάδων ως υποκατάστατο της ταξικής πάλης και ως πιθανή διέξοδος από τη διαφαινόμενη μιζέρια κυριαρχεί. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ορισμένοι θα δικαιωθούν σ’ αυτό το κυνήγι της ατομικής επιτυχίας. Όπως έλεγαν το Μάη του 68, «δεν υπάρχουν ηγέτες σ’ αυτόν τον κόσμο που να μην είχαν υπάρξει φοιτητές». Οι περισσότεροι θα γίνουν το διανοητικό προλεταριάτο που έχει ανάγκη η καπιταλιστική κρεατομηχανή. Οι φοιτητές ήδη εργάζονται, δεν προετοιμάζονται απλά για μια μελλοντική εργασία. Ούτε οι πληρωμένες από τον μπαμπά διακοπές ούτε ο χαζοχαρούμενος μποεμισμός μπορούν να κρύψουν αυτήν την εξώφθαλμη πραγματικότητα. Αντί για τις αυταπάτες του βολέματος να προωθήσουμε τη συνολική ρήξη.
-Στην απλήρωτη φοιτητική εργασία να αντιπαραθέσουμε το αίτημα του μισθού για τη φοιτητική εργασία
-Στην ιδεολογία του «εις οιωνός άριστος, αμύνεσθαι περί πάρτης» να απαιτήσουμε την αύξηση των δημόσιων δαπανών (η αριστερά γέρασε με αυτό το σύνθημα αλλά είναι πάντα επίκαιρο)
-Στη ξεδοντιασμένη και εμπορευματοποιημένη γνώση να αντιπαραθέσουμε τη διοργάνωση αντιμαθημάτων οργανωμένων από κοινού από καθηγητές και φοιτητές που θέλουν να αμφισβητήσουν το ρόλο τους
-Στον ακαδημαϊκού τύπου αποκλεισμό του πανεπιστημίου από την κοινωνία να οργανώσουμε το άνοιγμα των πανεπιστημιακών χώρων και της υλικής τους υποδομής στους άνεργους, τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Έτσι ίσως ξαναβρίσκαμε και μεις οι απέξω ένα νέο τρόπο επανεκτίμησης του πανεπιστήμιου. Στο κάτω-κάτω η ίδια η «αστική γνώση» δεν είναι παρά συσσωρευμένη και αλλοτριωμένη προλεταριακή εμπειρία και γνώση.

Είναι σαφές ότι θέτουμε ξανά το ζήτημα του κοινωνικού δεσμού, της δημιουργίας μιας νέας κοινωνικότητας. Εκεί κάπου έχασε το κίνημα των δασκάλων παρά τα αξιόλογα χαρακτηριστικά του. Αυτό σημαίνει ότι το ιδιοκτησιακό καθεστώς που υπάρχει σήμερα μας βολεύει καλύτερα από το ιδωτικό. Δεν υπερασπιζόμαστε όμως το ιδιοκτησιακό καθεστώς αυτό καθαυτό, ούτε αναλωνόμαστε σε ανοησίες του στυλ «να εμποδίσουμε τη μετάλλαξη της γνώσης από κοινωνικό αγαθό σε εμπορικό προϊόν και τη μετατροπή της μόρφωσης από συλλογικό δικαίωμα σε ατομική επιλογή». Ποτέ το πανεπιστήμιο των τελευταίων δεκαετιών δεν εμπόδισε την εμπορευματοποίηση της γνώσης, αντίθετα τη διευκόλυνε με τη μαζική παραγωγή προσαρμοσμένων και εξειδικευμένων ιδιωτών. Εξάλλου, δεν ήταν το «κοινωνικό αγαθό» της γνώσης, που ήθελε το κράτος με το άρθρο 16 να διαφυλάξει, αλλά την εποπτεία, την επιτήρηση και τον απόλυτο έλεγχό του πάνω στα πανεπιστήμια, μπροστά στον κίνδυνο να μετατραπούν τη δεκαετία του ’70 σε «φυτώρια» ριζοσπαστικών ιδεών. Με δεδομένο ότι αφ’ ενός η καπιταλιστική ανάπτυξη της εποχής της ψήφισης του άρθρου 16 καθιστούσε τα πανεπιστήμια το μονοπωλιακό χώρο παραγωγής γνώσης και ότι αφ’ ετέρου η προσέγγιση διανοητικού και χειρωνακτικού προλεταριάτου φάνταζε μια απτή πραγματικότητα, το κράτος κατοχύρωνε έτσι τον έλεγχό του. Αξιοσημείωτο δε ότι ο ιδεολογικός ρόλος της ανώτατης εκπαίδευσης καθόλου δεν αγνοήθηκε. «Η παιδεία αποτελεί βασική απoστoλή τoυ Kράτoυς και έχει σκoπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τoυς σε ελεύθερoυς και υπεύθυνoυς πoλίτες», έλεγαν τότε....
Ό,τι καλό έγινε μέσα στο πανεπιστήμιο ήταν πάντα ενάντια στη λειτουργία του.
Θέτουμε ζήτημα προλεταριακής χρήσης του δημόσιου πανεπιστημίου. Αν το δημόσιο πανεπιστήμιο είναι «κεκτημένο», ρωτάμε αυτούς που υποστηρίζουν αυτό το σύνθημα: «κεκτημένο για ποιόν;»

Bebis
23-01-2007, 18:39
Ekatses kai tin antegrapses h' tin ekanes copy-paste? :P
Ta exoume xanapei : sta kanalia yparxoun (ws epi to pleiston) eite asxetoi eite symferontologoi.. min perimenete sovari enhmerwsi apo tin tileorasi..dystyxws oute apo to kratiko kanali...

emufear
24-01-2007, 06:13
Βίντεο σχετικά με την άρση του ασύλου στο ΕΜΠ το 1995 (http://www.youtube.com/watch?v=MlYBivq3gXY)

YoMa-Sensei
24-01-2007, 07:01
Ekatses kai tin antegrapses h' tin ekanes copy-paste? :P
Ta exoume xanapei : sta kanalia yparxoun (ws epi to pleiston) eite asxetoi eite symferontologoi.. min perimenete sovari enhmerwsi apo tin tileorasi..dystyxws oute apo to kratiko kanali...

Προφανώς από το κρατικό κανάλι περιμένουμε ό,τι χειρότερο, καθώς είναι πλήρως κατευθυνόμενο από την κυβέρνηση...

//1st page =)

Ziko
24-01-2007, 09:19
Ekatses kai tin antegrapses h' tin ekanes copy-paste? :P
Εκατσες και το διαβασες ολοκληρο ?
Οποιος εχει να πει κατι σε παραπανω απο 10 γραμμες , δεν εχει να πει τιποτα!

_spartacus_
24-01-2007, 11:41
Βίντεο σχετικά με την άρση του ασύλου στο ΕΜΠ το 1995 (http://www.youtube.com/watch?v=MlYBivq3gXY)

τα δακρυγονα που μας ριχνουν απο τοτε τα εχουν:angryfire

devils_advocate
24-01-2007, 19:13
Βίντεο σχετικά με την άρση του ασύλου στο ΕΜΠ το 1995 (http://www.youtube.com/watch?v=MlYBivq3gXY)

Βίντεο με καταστροφή δημόσιας περιουσίας και κίνδυνο πρόκλησης σωματικών βλαβών τουλάχιστον:
http://www.youtube.com/watch?v=Frfu2xXP91g&mode=related&search=

Πάρε και μια δημοκρατική και ειρηνική διαμαρτυρία, όπως ταιριάζει σε μια πολιτισμένη χώρα:
http://www.youtube.com/watch?v=bvOAOilaYvM

Και τα τελευταία επιτεύγματα των "καλών" παιδιών:
http://www.youtube.com/watch?v=32mWSfxLLl0

Αλήθεια, όλοι αυτοί που μπορούν πολλοί άνετα με πρόκληση σωματικών βλαβών ή ακόμα και απόπειρα ανθρωποκτονίας (κάτι τέτοιο δεν είναι το "σε λούζω με βενζίνη και σου βάζω φωτιά" ??) προστατεύονται από το άσυλο του πανεπιστημίου? Μάλλον θα προάγουν την επιστημονική έρευνα με κάποιον τρόπο που δεν αντιλαμβάνομαι...

Trifyllenia
24-01-2007, 19:24
Xm... υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που προστατεύονται από το ίδιο το κράτος (τί σόι άσυλο και τούτο:sleep: )...:sleep:

Απλά θα ήθελα να επισημάνω κάτι που μου κάνει πολύ αρνητική εντύπωση..
Γιατί δε δίνεται ιδιαίτερη σημασία σε αυτό? Τί θα γίνει θα δωθεί αφού πεθάνουν?

Πόσο εκ του ασφαλούς πια μιλάμε όλοι? Πραγματικά διαβάζοντας αυτό έχω στεναχωρηθεί και αηδειάσει μαζί :confused:

http://www.latofm.gr/index.php?topic=news&nid=1494

grnemo
24-01-2007, 19:34
Βίντεο σχετικά με την άρση του ασύλου στο ΕΜΠ το 1995 (http://www.youtube.com/watch?v=MlYBivq3gXY)
Δεν θα εκφέρω γνώμη για την πολιτική κατάσταση τότε γιατί απλά δεν ξέρω. Εγώ τότε έβλεπα junior tv και έτσι δεν μπορώ να κρίνω το background.
Είμαι ο μόνος όμως που βλέπω την καμμένη πατησίων, Ελληνικές σημαίες καμμένες παντού και μια αθηνα κρανίου τόπο??? Είμαι σίγουρος ότι το 100% αυτών ήταν φοιτητές και υπέρμαχοι ιδεών και το μόνο που έκαναν τα παιδιά ήταν να διεκδικούν τα δικαιώματά τους καταστρέφοντας δημοκρατικά ότι υπάρχει μεταξύ (σημερινού) παπασωτηριου, μουσείου και Εξαρχείων.


εντιτ: τα άσυλο είναι δημοκρατικός θεσμός και κάποιοι το καταστρέφουν χρησιμοποιώντας το για διάφορους σκοπούς μη όντας και οι ίδιοι φοιτητές.


bb

devils_advocate
24-01-2007, 20:06
Πάντος, ωραίο το παραμυθάκι με το άσυλο.
Το άσυλο υπάρχει για να εξελίσσεται η ερευνητική και επιστημονική δραστηριότητα στον χώρο του Πανεπιστημίου απερίσπαστα, και χωρίς να επηρεάζεται από εξωτερικούς παράγοντες.
Από τη στιγμή που στον χώρο του πανεπιστημίου εισβάλλουν άτομα που ΟΥΤΩΣ Ή ΑΛΛΩΣ σταματούν την επιστημονική δραστηριότητα, τότε ΠΑΥΕΙ να υφίσταται και ο λόγος ύπαρξης τους ασύλου. ΠΑΥΕΙ!!!!
Τώρα, πως έχει παγιωθεί η αντίληψη ότι το άσυλο μπορεί να προστατεύει το κάθε τσογλάνι που σπάει και καίει δημόσια περιουσία, και θέτει σε κίνδυνο σωματική ακεραιότητα άλλων, δεν τον ξέρω. Και με λυπεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι πολλοί το θεωρούν φυσιολογικό.

dj Skoplus
24-01-2007, 20:09
Βίντεο με καταστροφή δημόσιας περιουσίας και κίνδυνο πρόκλησης σωματικών βλαβών τουλάχιστον:
http://www.youtube.com/watch?v=Frfu2xXP91g&mode=related&search=

Πάρε και μια δημοκρατική και ειρηνική διαμαρτυρία, όπως ταιριάζει σε μια πολιτισμένη χώρα:
http://www.youtube.com/watch?v=bvOAOilaYvM

Και τα τελευταία επιτεύγματα των "καλών" παιδιών:
http://www.youtube.com/watch?v=32mWSfxLLl0

Αλήθεια, όλοι αυτοί που μπορούν πολλοί άνετα με πρόκληση σωματικών βλαβών ή ακόμα και απόπειρα ανθρωποκτονίας (κάτι τέτοιο δεν είναι το "σε λούζω με βενζίνη και σου βάζω φωτιά" ??) προστατεύονται από το άσυλο του πανεπιστημίου? Μάλλον θα προάγουν την επιστημονική έρευνα με κάποιον τρόπο που δεν αντιλαμβάνομαι...

wraio uliko file;-) :wavey:

Octopus Handjob
24-01-2007, 20:18
Βίντεο με καταστροφή δημόσιας περιουσίας και κίνδυνο πρόκλησης σωματικών βλαβών τουλάχιστον:
http://www.youtube.com/watch?v=Frfu2xXP91g&mode=related&search=

Πάρε και μια δημοκρατική και ειρηνική διαμαρτυρία, όπως ταιριάζει σε μια πολιτισμένη χώρα:
http://www.youtube.com/watch?v=bvOAOilaYvM

Και τα τελευταία επιτεύγματα των "καλών" παιδιών:
http://www.youtube.com/watch?v=32mWSfxLLl0

Αλήθεια, όλοι αυτοί που μπορούν πολλοί άνετα με πρόκληση σωματικών βλαβών ή ακόμα και απόπειρα ανθρωποκτονίας (κάτι τέτοιο δεν είναι το "σε λούζω με βενζίνη και σου βάζω φωτιά" ??) προστατεύονται από το άσυλο του πανεπιστημίου? Μάλλον θα προάγουν την επιστημονική έρευνα με κάποιον τρόπο που δεν αντιλαμβάνομαι...

wow. Just... wow.

Georgem
24-01-2007, 21:30
Βίντεο με καταστροφή δημόσιας περιουσίας και κίνδυνο πρόκλησης σωματικών βλαβών τουλάχιστον:
http://www.youtube.com/watch?v=Frfu2xXP91g&mode=related&search=

Πάρε και μια δημοκρατική και ειρηνική διαμαρτυρία, όπως ταιριάζει σε μια πολιτισμένη χώρα:
http://www.youtube.com/watch?v=bvOAOilaYvM

Και τα τελευταία επιτεύγματα των "καλών" παιδιών:
http://www.youtube.com/watch?v=32mWSfxLLl0

Αλήθεια, όλοι αυτοί που μπορούν πολλοί άνετα με πρόκληση σωματικών βλαβών ή ακόμα και απόπειρα ανθρωποκτονίας (κάτι τέτοιο δεν είναι το "σε λούζω με βενζίνη και σου βάζω φωτιά" ??) προστατεύονται από το άσυλο του πανεπιστημίου? Μάλλον θα προάγουν την επιστημονική έρευνα με κάποιον τρόπο που δεν αντιλαμβάνομαι...

Δεν καταλαβαίνω για ποιά δημοκρατικά δικαιώματα διαμαρτύρονται όλοι αυτοί που τα σπάνε. Δεν καταλαβαίνουν ότι είναι πολύ επιεικής η αστυνομία που δεν τους συλλαμβάνει; Σ'αυτή την χώρα έχουμε παρεξηγήσει την δημοκρατία και την έχουμε κάνει ασυδοσία.

dj Skoplus
24-01-2007, 21:35
Δεν καταλαβαίνω για ποιά δημοκρατικά δικαιώματα

oute egw;-)

emufear
24-01-2007, 21:45
Αρνητική η εισαγγελική απόφαση για τους δύο απεργούς πείνας
Αρνητικός ήταν ο εισαγγελέας στο αίτημα για αποφυλάκιση των απεργών πείνας Ταράσιου Ζαντορόζνι και Γεράσιμου Κυριακόπουλου, οι οποίοι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας. Ο εισαγγελέας παραγνωρίζει τόσο τον κίνδυνο απώλειας ζωών λόγω των 56 και 40 ημερών αντίστοιχα που οι δυο νεαροί αρνούνται να τραφούν, όσο και το γεγονός ότι ζητάνε το αυτονόητο: Να αποφυλακιστούν εφ' όσον δεν έχει αποδειχθεί η συμμετοχή τους στα επεισόδια που σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας κατά την διάρκεια της μεγάλης πορείας του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ στις 6 Μάη του 2006. Τις επόμενες μέρες αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελιοδικών σχετικά με αυτό το αίτημα.

Τους απεργούς πείνας επισκέφθηκαν χτες το πρωι οι βουλευτές Άρης Μουσιώνης του ΠΑΣΟΚ και Θανάσης Λεβέντης του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι εκφράζοντας την έντονη ανησυχία τους για την κατάσταση της υγείας τους, ζήτησαν κι αυτοί την άμεση απελευθέρωσή τους. Ο κ. Μουσιώνης δήλωσε μεταξύ άλλων: "Η κατάσταση της υγείας τους βρίσκεται σε οριακό σημείο και το ενδεχόμενο για μη αναστρέψιμες βλάβες είναι πλέον προφανές... Δεν θα αντέξει η δημοκρατία μας το ενδεχόμενο ενός θανάτου από απεργία πείνας...". Από την πλευρά του ο κ. Λεβέντης τόνισε επίσης ότι είναι απαράδεκτο να κρατούνται τόσο μεγάλο διάστημα προφυλακισμένοι κι ότι "είναι ντροπή για όλους μας να ζήσουμε δράματα που διαβάζαμε ότι συμβαίνουν στα κελιά της Τουρκίας". Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προσέθεσε ότι "εμείς ως ΣΥΝ, που δεχόμαστε μια συνεχή επίθεση, τονίζω ότι δεν εγκρίνουμε καμιά πράξη βίας απ' όπου κι αν προέρχεται, δεν δικαιούται κάποιος να πετάει μολότωφ, όπως δεν δικαιούται και ο αστυνομικός να χτυπά όπως πρόσφατα το είδαμε να συμβαίνει με τον Κύπριο φοιτητή. Ωστόσο, αυτοί ζητούν μόνο να γίνει η δίκη τους. Ας γίνει λοιπόν το γρηγορότερο η δίκη".

Τέλος, την απελευθέρωση των 3 διαδηλωτών της 6 Μάη απαιτούν και δεκάδες Σύλλογοι Φοιτητών σε όλη την χώρα, όπως και το "Πανελλαδικό Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων".

Γιώργος ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

dj Skoplus
24-01-2007, 21:49
Αρνητική η εισαγγελική απόφαση για τους δύο απεργούς πείνας
ζητάνε το αυτονόητο: Να αποφυλακιστούν εφ' όσον δεν έχει αποδειχθεί η συμμετοχή τους στα επεισόδια που σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας κατά την διάρκεια της μεγάλης πορείας του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ στις 6 Μάη του 2006


ti??to kratos einai kratos kai exei panta dikaio:wavey:

deggial
24-01-2007, 22:08
Είναι ευθύνη της πολιτείας (και αυτό συμπεριλαμβάνει και εμάς, ως πολίτες) να φροντίζουμε για την διατήρηση της ελευθερίας του λόγου και λοιπών δικαιωμάτων σε κάθε χώρο. Η ελεύθερη διακίνηση ιδεών και η ελευθερία του λόγου δεν περιορίζονται στα ακαδημαϊκά ιδρύματα και δεν αποτελούν προνόμιο τους. Ως εκ τούτου, το άσυλο δεν προσφέρει τίποτε χρήσιμο.

Octopus Handjob
24-01-2007, 22:34
Thelw na sas pw kati pou mou ekane entypwsh, ws prwtoetous, sxetiko me to asylo. Otan mphkame sth sxolh eixame to paradosiako kalosorisma apo enan sympa8h mousato ka8hghth pou de 8ymamai to onoma tou. MAs eipe gia to ekpa, gia to tmhma kai oti einai o beniamhn tou panepisthmiou ktl kai s 'ena shmeio anafer8hke sto asylo. 8ymamai xarakthristika tis lexeis:


...h koinwnia apofasise pws gia thn eley8erh diakinhsh twn idewn sto xwro tou panepisthmiou, pou einai ieros xwros gnwshs, de 8a prepei na dierxontai apo to xwro tou organa katastolhs.Kai dierwtwmai egw:

Gia na einai eley8erh h diakinhsh twn idewn sthn Ellada, prepei na mhn paristantai organa katastolhs?

Fysika yparxoun dyo antikrouomenes apopseis. H mia leei oti den prepei na yparxoun giati oi mpatsoi einai gourounia kai goustaroun na mas spane sto xylo kai h allh einai oti ayth h eley8erh diakinhsh idewn exei xalkey8ei se shmeio pou metafrazetai pleon ws vandalismoi kai ksylo metaksy synadelfwn foithtwn.

tzagasdog
24-01-2007, 22:37
Ας διαβασουμε τι λεει και ο μεγιστος (για μενα...) Μιμης Ανδρουλακης για Αρθρο 16, νομο πλαισιο και την παιδεια γενικοτερα.... οριστε το link απο contra.gr

http://news.contra.gr/Stories/140121.html (meros 1)
http://news.contra.gr/Stories/140123.html (meros 2)

και ας δουμε τι λεει γενικοτερα για την αριστερα σημερα...
http://news.contra.gr/Stories/140131.html

δεν συμφωνω 100% αλλα εχει μια λογικη αποψη και νομιζω οτι ειναι απο τους λιγους μη-πουλημενους πολιτικους σημερα (αποψη μου...)

hooligan13
24-01-2007, 23:26
TERMA PIA OI AYTAPATES

H ME TIS KOUKOULES ;-)

H ME TIS GRABATES :mad:

noiR
24-01-2007, 23:44
Το άσυλο παρέχει τη μοναδική νομική κάλυψη σε πράξεις που προσβάλλουν συμβολικά ή μη τον καπιταλισμό και τις πρακτικές του. Δεν ξέρω γιατί προσπαθούμε να το κρύψουμε αυτό και δε νοιώθω πως ζω σε περίοδο κοινωνικής ειρήνης ώστε να κατακρίνω εξ ορισμού τέτοιου είδους πράξεις συμπολιτών μου. Δεν είμαι ο μόνος επίσης που βρίσκω αυτό το σύστημα σαθρό από τη βάση του. Αν εκλαμβάναμε τη δημοκρατία κυριολεκτικά, τότε οι χιλιάδες των συναδέλφων που ανιτίθενται στην επικείμενη αλλαγή θα αρκούσαν για να σταματήσει η προσπάθεια επιβολής της. Και μιλώ για τους συναδέλφους που εκφέρουν άποψη εκ των προτέρων και όχι σε αυτούς που παραπονούνται εκ των υστέρων.

Έχετε ξοδέψει τόση φαιά ουσία για να αποδείξετε ότι το άσυλο πρέπει καταργηθεί, να τροποποιηθεί, να περιοριστεί κ.ά. Για εμένα κάτι τέτοιο θα σημάνει την κατάργηση μιας από τις τελευταίες έλευθερίες μου, μιας εν δυνάμει υποψίας αυτοοργάνωσης, ενός χώρου παρακείμενου αν όχι υπεράνω του νόμου. Μιας κατάστασης που αν πάτε στις καταλήψεις θα διαπιστώσετε, μια μορφή άμεσης δημοκρατίας και πολιτκοκοινωνικής ζύμωσης, σε μικρή κλίμακα παραδέχομαι. Τόσο πολύ σας γοητεύει λοιπόν το ενδεχόμενο της αφαίρεσης μιας τέτοιας ελευθερίας;;

Ακόμη και στο δημοτικό η τάξη παραγκώνιζε τα ζωηρά παιδιά, θεωρείτε ότι στην ηλικία που βρισκόμαστε είναι τόσο απειλητικοί για εμάς οι συνάδελφοι (όσοι από αυτούς δεν είναι αστυνομικοί με πολιτικά) που προβαίνουν σε τέτοιους τρόπους δράσης; Τους φοβάστε; Οι αστυνομικοί έχουν πάνω κάτω την ίδια ηλικία με αυτούς τους συναδέλφους και αποτελούν κατά κανόνα αρκετά λιγότερο καλλιεργημένα άτομα, τους εμπιστεύεστε περισσότερο για την ασφάλειά σας στο πανεπιστήμιο; Και τι ακριβώς φοβάστε και νοιώθετε ανασφαλείς; Στα πλαίσια του ασύλου μπορούμε όλοι μαζί να το συζητήσουμε και να το επιλύσουμε χωρίς να δώσουμε λογαριασμό σε κανένα. Θεωρείτε ότι η περιφρούρηση των χώρων μας από εμάς τους ίδιους είναι κάτι ανέφικτο, είναι δουλειά για τους χειρώνακτες ή μήπως ότι δεν είναι χρέος μας όταν αυτό χρειαστεί; Μήπως είμαστε δέκα χρονών και σε ηλικία που πρέπει όλο το σύμπαν να προστατεύει τη σωματική μας ακεραιότητα και στο όνομα αυτής να καταλύσουμε ακόμη και το σύνταγμα;

Δεν θα πάρω θέση για τις πράξεις βίας, δε λαμβάνω μέρος σε αυτές για διάφορους λόγους. Αρνούμαι να επικροτήσω όμως το κλίμα παραθύρου καναλιών που έχει υιθετηθεί από αρκετούς, που συνεχίζουν την τρομολαγνεία, αυτό το φόβο για τον άγνωστο κίνδυνο που θα μας διαλύσει όλους.

Επικαλούμαι τη λογική και τη σοβαρότητά σας, ο κίνδυνος έιναι η κινδυνολογία που οδηγεί στην απραξία. Τέλος, πιστεύω ότι η δογματική αντιμετώπιση των νόμων περιγράφει ένα σύστημα νομοκρατίας και όχι δημοκρατίας. Και αν θεωρείτε ότι η ψήφος σε ένα κόμμα κάθε τέσσερα χρόνια αποτελεί μορφή εξουσίας του λαού και έχει κάποια σχέση με τους νόμους που ψηφίζονται και με το πώς έχουν διαμορφώσει τη ζωή μας, οι "αντιδρώντες" δε συμφωνόυν. Αυτή είναι η πραγματικότητα, το πώς νοιώθει ό καθενας για αυτήν είναι άλλη ιστορία. Ίσως κάποιος εμπιστεύεται το αλάθητο των πολιτικών κυφήνων, ίσως άλλος θεωρεί τον εαυτό του άξιο να τον κυβερνήσει. Είναι θέμα αυτοεκτίμησης, καθαρής συνείδησης ή καταστροφικού ωχαδελφισμού. Συγγνώμη εάν κούρασα.

Octopus Handjob
24-01-2007, 23:49
To na bandalizeis ena ktirio prosballei ton kapitalismo h thn panepisthmiakh koinothta genikotera?

BlackClad
24-01-2007, 23:56
Ρεεεε παρτε το χαμπαρι οι αναρχικοι δεν χρειαζονται το ασυλο για να συγκρουονται και το εχουν αποδειξει...
Ολα τα αλλα ειναι παραμυθια, και φασισμο να ειχαμε ( δεεεν εχουμε ομως) αυτο θα σου λεγανε: Δεν διατρεχει κινδυνο η δημοκρατια μας!
Εγω θελω ομως να ακουσω τους αριστερους μετα και το σημερινο ΦΙΑΣΚΟ των ΜΜΕ που μετα απο τετοια πορεια αρκεστηκαν σε ενα πλανο και σε ενα ρεπορταζ 2 λεπτων...( Μηπως τα μπαχαλα χρειαζονται τελικα???)

noiR
24-01-2007, 23:58
To na bandalizeis ena ktirio prosballei ton kapitalismo h thn panepisthmiakh koinothta genikotera?

Με το "να βανδαλίζεις" εννοείς τις μπογιές ή τις διαφημίσεις της Microsoft;
Πάντως είναι ενδιαφέρον που από όλη αύτή την ιστορία ένα χρόνο τώρα, αυτό που σε πλήγωσε περισσότερο είναι ο βανδαλισμός ενός κτηρίου...

Το πολυ μικρό κομμάτι πάντως της πανεπιστημιακής κοινότητας που λέγεται "εγώ" δεν προσβάλλεται εξ ορισμού από μια πράξη εάν δεν γνωρίζει τα κίνητρά της.
Αλλα that's just me :wavey:

dj Skoplus
25-01-2007, 00:02
To na bandalizeis ena ktirio prosballei ton kapitalismo h thn panepisthmiakh koinothta genikotera?

oi vandalismoi pou les einai meros ths ideologias kapoiwn anarxikwn yposthrixtwn ths ideologias tou neczayief(mallon lathos to grafw),oxi olwn,kai pithanotata den exoun toso aplo stoxo...twra ama thes toso na matheis perissotera psakse...

Octopus Handjob
25-01-2007, 00:02
Με το "να βανδαλίζεις" εννοείς τις μπογιές ή τις διαφημίσεις της Microsoft;
Πάντως είναι ενδιαφέρον που από όλη αύτή την ιστορία ένα χρόνο τώρα, αυτό που σε πλήγωσε περισσότερο είναι ο βανδαλισμός ενός κτηρίου...

Το πολυ μικρό κομμάτι πάντως της πανεπιστημιακής κοινότητας που λέγεται "εγώ" δεν προσβάλλεται εξ ορισμού από μια πράξη εάν δεν γνωρίζει τα κίνητρά της.
Αλλα that's just me :wavey:

Einai dynaton na sygkrineis tis diafhmiseis mias etaireias h opoia kalws h kakws exei ginei diashmh pagkosmiws kai yperkerdofora me tis mpogies, ta spasimata kai ta gkremismata kai na tis apokaleis bandalismous? Ti na pw re paidaki mu... ti na pw.

Tei fwtografias Aigalew. Arketa prosfata. Enas aksiosebastos ari8mos foithtwn na einai eksw apo mia ai8ousa me macs kai na kanoun photosopies h den kserw ti stis fwtografies tous. Kai mpainoun afionismena melh ths pks mesa kai arxizoun na diakyrrhtoun thn propaganda ths apple stous foithtes. Telika de bgazei akrh kaneis.

Swordbrother
25-01-2007, 00:15
Ρεεεε παρτε το χαμπαρι οι αναρχικοι δεν χρειαζονται το ασυλο για να συγκρουονται και το εχουν αποδειξει...Ναι, στην Αμαρυνθο....;-)

devils_advocate
25-01-2007, 00:28
Είναι εντυπωσιακό το γεγονός πως κάποιοι κάνουν προσπάθεια να δικαιολογήσουν τις πράξεις βίας και βανδαλισμού, μικρής μερίδας ανεγκέφαλων (γιατί ναι, τέτοιοι είναι), οι οποίοι νομίζουν πως δρουν υπό μια ιδεολογία, και ικανοποιούν έτσι το αίσθημα της αντιδραστικότητας που πιθανώς να κουβαλάνε από τα εφηβικά τους χρόνια.

deggial
25-01-2007, 00:31
Στα πλαίσια του ασύλου μπορούμε όλοι μαζί να το συζητήσουμε και να το επιλύσουμε χωρίς να δώσουμε λογαριασμό σε κανένα. Θεωρείτε ότι η περιφρούρηση των χώρων μας από εμάς τους ίδιους είναι κάτι ανέφικτο, είναι δουλειά για τους χειρώνακτες ή μήπως ότι δεν είναι χρέος μας όταν αυτό χρειαστεί; Μήπως είμαστε δέκα χρονών και σε ηλικία που πρέπει όλο το σύμπαν να προστατεύει τη σωματική μας ακεραιότητα και στο όνομα αυτής να καταλύσουμε ακόμη και το σύνταγμα;


Στα λόγια, όλα αυτά τα ωραία λέτε συνέχεια. Στην πράξη, αυθαίρετα κάποια ομάδα αποφασίζει πως είναι χρέος τους η περιφρούρηση και η προστασία των φοιτητών και οδηγούμαστε σε χειρότερα επεισόδια βίας.

noiR
25-01-2007, 01:13
Ό,τι και να πω έχει ήδη ειπωθεί, δε βρίσκω κάποιο νόημα..:-(

(ανούσια posts μου++)
(ή +=3 δυστυχώς)

//:wavey:

BlackClad
25-01-2007, 03:51
Ναι, στην Αμαρυνθο....;-)

Γιατι ησουν εκει ρε παληκαρα?


//εεε αφου δεν ησουν, καληνυχτα, κατσε και γραφε οτι θες ;-)

Swordbrother
25-01-2007, 04:02
Οχι,αλλα ψεμματα λεω? Θιχτηκες?

//εεενταξει οταν ξαναγινει κατι τετοιο κλεισε μου θεση.Καληνυχτα...:wavey:

MK2
25-01-2007, 10:57
Θέλω να μου βρείτε με στοιχεία ΜΙΑ φορά που συγκρούσεις να προκάλεσαν ζημιές σε οποιαδήποτε πανεπιστημιακή περιουσία. Προσέχτε τι θα πείτε διότι είμαι ενημερωμένος και περιμένω να ακούσω...

Και δεύτερον, devils_advocate πως είναι δυνατόν να κρίνεις αυτά τα άτομα; Έχεις γνωρίσει πολλούς; Έχεις συζητήσει μαζί τους; Αν ξέρεις πραγματικά, μοιράσου μαζί μας την συμπεριφορά και την νοοτροπία τους, τον τρόπο που εκφράζονται και τα λοιπά...
Δεν ξέρω αν το κατάλαβες αλλά επειδή μου αρέσει πολύ ο διάλογος μαζί σου τον κυνηγάω ακόμα και για ασήμαντη αφορμή.

Noir, ωραίος!

Swordbrother είσαι υπερήφανος για την αμάρυνθο και τους αμαρυνθιώτες; Σε κάνουν να νιώθεις χαρούμενος που είναι συμπατριώτες σου; Γιατί και σε άλλες επαρχιες έχουν γίνει βιασμοί αλλά τόσο περήφανοι δεν ήταν. Αυτό είναι ένδειξη πολιτισμού; Να χαιρόμαστε που δεν είχε επιτυχία μια αντιρατσιστική εκδήλωση;

Octopus Handjob
25-01-2007, 11:20
Thelw na sas pw kati pou mou ekane entypwsh, ws prwtoetous, sxetiko me to asylo. Otan mphkame sth sxolh eixame to paradosiako kalosorisma apo enan sympa8h mousato ka8hghth pou de 8ymamai to onoma tou. MAs eipe gia to ekpa, gia to tmhma kai oti einai o beniamhn tou panepisthmiou ktl kai s 'ena shmeio anafer8hke sto asylo. 8ymamai xarakthristika tis lexeis:

Kai dierwtwmai egw:

Gia na einai eley8erh h diakinhsh twn idewn sthn Ellada, prepei na mhn paristantai organa katastolhs?

Fysika yparxoun dyo antikrouomenes apopseis. H mia leei oti den prepei na yparxoun giati oi mpatsoi einai gourounia kai goustaroun na mas spane sto xylo kai h allh einai oti ayth h eley8erh diakinhsh idewn exei xalkey8ei se shmeio pou metafrazetai pleon ws vandalismoi kai ksylo metaksy synadelfwn foithtwn.

Rwtaw...10chars

Hellhammer
25-01-2007, 11:22
Rwtaw...10chars


Πες μου τον λογο γιατι μερα μεσημερι στη Σολωνος να εχει απο 4 αργοσχολους ΜΑΤαδες (ανθρωπους που εγω κι εσυ μεσω των γονιων μας τους πληρωνουμε) σε καθε γωνια.Υπαρχει λογος;;;

dj Skoplus
25-01-2007, 11:27
Rwtaw...10chars

wraia...estw oti kapoios thelei na moirasei fylladia anarxikou periexomenou(diakinhsh idewn;-) ).an yparxoun ekei astynomikoi nomizeis oti den tha ton peiraksoun?h' tha tou poun dwse mas kai mas re file?:wavey:

nash
25-01-2007, 11:27
; Να χαιρόμαστε που δεν είχε επιτυχία μια αντιρατσιστική εκδήλωση;
Την βεβήλωση του μνημείου την θεωρείς αντιρατσιστική εκδήλωση??

Ας μου εξηγήσει κάποιος την διαφορά του περιστατικού στην Αμάρυνθο σε σχέση με το περιστατικό του βιασμού στην Χαλκίδα μιας 19χρονης από δύο Αλβανούς πριν από ένα μήνα περίπου ή από τον βιασμό μιας γυναίκας στην Αθήνα από δύο Πακιστανούς μέσα στο σπίτι της και μπροστά στα μάτια του συζύγου της.

Hellhammer
25-01-2007, 11:30
Την βεβήλωση του μνημείου την θεωρείς αντιρατσιστική εκδήλωση??

Ας μου εξηγήσει κάποιος την διαφορά του περιστατικού στην Αμάρυνθο σε σχέση με το περιστατικό του βιασμού στην Χαλκίδα μιας 19χρονης από δύο Αλβανούς πριν από ένα μήνα περίπου ή από τον βιασμό μιας γυναίκας στην Αθήνα από δύο Πακιστανούς μέσα στο σπίτι της και μπροστά στα μάτια του συζύγου της.

Καμμια..Μουνοπανα Πακιστανοι ηταν οπως μουνοπανα Ελληνες ηταν οι αλλοι...

koumpi
25-01-2007, 11:34
nash...
Η βασική διαφορά είναι ότι στην Αμάρυνθο τα κανάλια μας ενημέρωσαν ότι η κοπέλα "συμμετείχε με τη θέλησή της στο ομαδικό όργιο" ενώ στις άλλες περιπτώσεις επρόκειτο για κακούς Αλβανούς/Πακιστανούς που βιάσανε/κακοποιήσανε Ελληνίδα.

Το βρήκα? :baby:

Hellhammer
25-01-2007, 11:35
h' tha tou poun dwse mas kai mas re file?:wavey:

ναι σιγουρα.Εδω περνας απο διπλα και κοιτανε σαν πορτιερηδες για να τους προκαλεσεις.Αν εχεις ραστα η εισαι ντυμενος οχι trendy πεφτει τρελο κοζαρισμα.Για μοικανα δεν το συζητω...Βλακες..Κι εγω αν κραταγα μισο τονο εξοπλισμο θα το επαιζα ευκολα μαγκας..

deggial
25-01-2007, 11:35
Πες μου τον λογο γιατι μερα μεσημερι στη Σολωνος να εχει απο 4 αργοσχολους ΜΑΤαδες (ανθρωπους που εγω κι εσυ μεσω των γονιων μας τους πληρωνουμε) σε καθε γωνια.Υπαρχει λογος;;;

Συγγνώμη, αλλά αυτό δε λέει τίποτε. Η παρουσία τους είναι λογική, σε περίοδο τεταμένη κατά την οποία ακροαριστεροί προκαλούν υλικές ζημιές σε δημόσια και ιδιωτική περιουσία.

dj Skoplus: αφ' ενός δεν έχει γίνει καμία τέτοια σύλληψη για να δικαιολογούνται οι φόβοι σου, αφ' ετέρου δεν υπάρχουν "δυνάμεις καταστολής" σε κάθε περιοχή του λεκανοπεδίου έτοιμοι να συλλάβουν όποιον διακινεί μη αποδεκτές ιδέες. Τυχαίνει να βρίσκονται ΜΑΤ σε συγκεκριμένους δρόμους σε περιπολία, ακριβώς επειδή συνέβησαν επεισόδια το τελευταίο διάστημα.

nash
25-01-2007, 11:37
Πες μου τον λογο γιατι μερα μεσημερι στη Σολωνος να εχει απο 4 αργοσχολους ΜΑΤαδες (ανθρωπους που εγω κι εσυ μεσω των γονιων μας τους πληρωνουμε) σε καθε γωνια.Υπαρχει λογος;;;

Είναι γιατί εκεί στην Σόλωνος οι ιδεολόγοι αναρχικοί έχουν συνήθεια να καίνε κάτι βιβλιοπωλεία για ...ιδεολογικούς λόγους.
Εγώ πάλι με τις φτωχές μου ιστορικές γνώσεις, μόνο σε φασιστικά και απολυταρχικά καθεστώτα έχω δει να καίγονται βιβλία. Α, και στον μεσαίωνα.

Hellhammer
25-01-2007, 11:38
Συγγνώμη, αλλά αυτό δε λέει τίποτε. Η παρουσία τους είναι λογική, σε περίοδο τεταμένη κατά την οποία ακροαριστεροί προκαλούν υλικές ζημιές σε δημόσια και ιδιωτική περιουσία.

Ποτε μωρε μερα μεσημερι στη Σολωνος;;;Γιατι οταν δεν ειναι τεταμενη δεν αραζουνε;;;Η κλουβα στην Πανεπιστημιου και Ιπποκρατους εχει ξεκολλησει ποτε;;Και ποιος σου ειπε οτι θελω εγω να πηγαινω να πιω εναν καφε και να βλεπω τον αμορφωτο αργοσχολο να με κοζαρει σα μαλακας και να φοβαμαι μη φαω και καμμια (που λεει ο λογος παντα φοβαμαι...ε;;)

nash
25-01-2007, 11:38
Καμμια..Μουνοπανα Πακιστανοι ηταν οπως μουνοπανα Ελληνες ηταν οι αλλοι...

Ωραία τότε γιατί δεν διαμαρτύρεται κανένας για τους πρώτους?

koumpi
25-01-2007, 11:39
Συγγνώμη, αλλά αυτό δε λέει τίποτε. Η παρουσία τους είναι λογική, σε περίοδο τεταμένη κατά την οποία ακροαριστεροί προκαλούν υλικές ζημιές σε δημόσια και ιδιωτική περιουσία.

Τεταμένη περίοδος... :confused: :confused:
Ακροαριστεροί προκαλούν υλικές ζημιές... :confused: :confused:

Ναι... έχει τύχει πολλές φορές εκεί που προχωράμε αμέριμνοι εμείς οι φιλήσυχοι πολίτες να βλέπουμε τριγύρω μας ακροαριστερούς να προκαλούν υλικές ζημιές.

Τι υπερβολές είναι αυτές deggial?!?!

Κάτι τέτοια ακούγονται και πιάνει τον κόσμο υστερία...

dj Skoplus
25-01-2007, 11:41
Ωραία τότε γιατί δεν διαμαρτύρεται κανένας για τους πρώτους?

dld ti ennoeis na diamartyrithoun?katalaveto to thema den einai pakistanos h' ellhnas,an kapoios einai viasths einai to idio;-) dld ti ennoeis na diamartyrithoume?na tous apelasoume?e tote as apelasoume kai tous ellhnes viastes.

//telika se peirazei an einai viasths h' an einai pakistanos?:wavey:

Hellhammer
25-01-2007, 11:44
Είναι γιατί εκεί στην Σόλωνος οι ιδεολόγοι αναρχικοί έχουν συνήθεια να καίνε κάτι βιβλιοπωλεία για ...ιδεολογικούς λόγους.
Εγώ πάλι με τις φτωχές μου ιστορικές γνώσεις, μόνο σε φασιστικά και απολυταρχικά καθεστώτα έχω δει να καίγονται βιβλία. Α, και στον μεσαίωνα.

Οχι φιλε δεν ειναι ετσι.Τα γραφεια του αρχιφασιστα του Γεωργιαδη καψανε σε περιοδο εκλογων στην Πανεπιστημιου.Και φυλανε το βιβλιοπωλειο του που βρισκεται στη Σολωνος.Δεν καταλαβα.Φυλαει ο μπατσος που πληρωνω εγω το γραφειο του σκατοφασιστα;;;Τι ειναι security??

Hellhammer
25-01-2007, 11:45
dld ti ennoeis na diamartyrithoun?katalaveto to thema den einai pakistanos h' ellhnas,an kapoios einai viasths einai to idio;-) dld ti ennoeis na diamartyrithoume?na tous apelasoume?e tote as apelasoume kai tous ellhnes viastes.

//telika se peirazei an einai viasths h' an einai pakistanos?:wavey:

Ειναι ΤΟΣΟ απλα τα πραγματα.3 γραμμες μονο..ευγε ρε...

nash
25-01-2007, 11:48
//telika se peirazei an einai viasths h' an einai pakistanos?

Εγώ φίλε skolpus δεν διακρίνω τους ανθρώπους με κριτήριο την εθνικότητα. Απλά με ενοχλεί όταν σε γεγονότα σαν την Αμάρυνθο ξεσηκώνονται όλοι ενώ τα άλλα τα περνάνε στα ψιλά.
Το πρόβλημα μου είναι ότι είναι βιαστής και όχι η εθνικότητα του.

devils_advocate
25-01-2007, 11:50
Και δεύτερον, devils_advocate πως είναι δυνατόν να κρίνεις αυτά τα άτομα; Έχεις γνωρίσει πολλούς; Έχεις συζητήσει μαζί τους; Αν ξέρεις πραγματικά, μοιράσου μαζί μας την συμπεριφορά και την νοοτροπία τους, τον τρόπο που εκφράζονται και τα λοιπά...

Τί σημασία έχει ο τρόπος που εκφράζονται, η νοοτροπία τους ή οι συζητήσεις που κάνουν? Για να κρίνω έναν άνθρωπο θα χρειαστώ δείγματα πράξεών τους. Και τα βίντεο που παρέθεσα μου αρκούν ώστε να καταλάβω τη δημοκρατικότητα που διέπει στην ψυχοσύνθεσή τους. Το αν την επόμενη μέρα, που θα πάνε στη δουλιά τους, θα κάθονται σούζα στο αφεντικό του, ή αν τις Κυριακές πάνε στην εκκλησία και εξομολογούνται, δεν πρόκειται να εκμηδενίσει την βάνδαλη συμπεριφορά που βλέπω στην εικόνα.
Και εγώ μπορώ να έχω νοοτροπία βορειο-ευρωπαίου, μόρφωση πανεπιστημιακού, και καλοσύνη αγίου, αλλά αν εσύ με δεις να πετάω την μολότοφ σε - μπάτσο μεν - human being δε - τί θα σκεφτείς για μένα?
Εγώ λέω και περιγράφω αυτό που βλέπω. Και αυτό που βλέπω είναι ένα μάτσο χούλιγκανς, που πετάνε πέτρες και μολότοφ στους ματατζίδες, σπάνε τα περισσότερα από αυτά που βρίσκουν μπροστά τους, και πάνε και κρύβονται πίσω από το άσυλο που τους προσφέρει ο χώρος του Πολυτεχνείου.

Hellhammer
25-01-2007, 11:50
Εγώ φίλε skolpus δεν διακρίνω τους ανθρώπους με κριτήριο την εθνικότητα. Απλά με ενοχλεί όταν σε γεγονότα σαν την Αμάρυνθο ξεσηκώνονται όλοι ενώ τα άλλα τα περνάνε στα ψιλά.
Το πρόβλημα μου είναι ότι είναι βιαστής και όχι η εθνικότητα του.

ρε μαν δεν διαφωνουμε.Και το θεμα πραγματι δεν ειναι τι πιστευω εγω εσυ η ο Skorplus.Το θεμα ειναι οπως σου ειπε το koumpi το πως αντιμετωπιζουν τα μεσα την καθε περιπτωση.Και δεν ηταν η ιδια αντιμετωπιση..Και αυτοι που ακουνε (και ακουνε πολλοι) τα βλεπουν τελειως αλλιως τα πραγματα...

koumpi
25-01-2007, 11:52
Εγώ φίλε skolpus δεν διακρίνω τους ανθρώπους με κριτήριο την εθνικότητα. Απλά με ενοχλεί όταν σε γεγονότα σαν την Αμάρυνθο ξεσηκώνονται όλοι ενώ τα άλλα τα περνάνε στα ψιλά.
Το πρόβλημα μου είναι ότι είναι βιαστής και όχι η εθνικότητα του.

Μα για την Αμάρυνθο έγινε τόσο θέμα για απλούς λόγους.
Τα κανάλια ασχολήθηκαν με αυτό γιατί ήταν μέσα σε κατάληψη ("βιασμοί σε καταλήψεις" κτλ κτλ) και φρόντισαν αμέσως να ρίξουν την ευθύνη στην αλλοδαπή...

Δε νομίζω ότι από οποιονδήποτε σκέφτεται λίγο-λίγο υπήρξε διαχωρισμός.

Τους Αλβανούς/Πακιστανούς βιαστές όλοι τους καταδικάσανε από την αρχή.
Τον Έλληνα όμως τον βγάλαμε λάδι...
Και κάπως έτσι προέκυψε η αντιεξουσιαστική κινητοποίηση στην Αμάρυνθο.

nash
25-01-2007, 11:53
Οχι φιλε δεν ειναι ετσι.Τα γραφεια του αρχιφασιστα του Γεωργιαδη καψανε σε περιοδο εκλογων στην Πανεπιστημιου.Και φυλανε το βιβλιοπωλειο του που βρισκεται στη Σολωνος.Δεν καταλαβα.Φυλαει ο μπατσος που πληρωνω εγω το γραφειο του σκατοφασιστα;;;Τι ειναι security??

Κάνεις λάθος. Το συγκεκριμένο βιβλιοπωλείο το έχουν κάψει πολύ πρόσφατα, (δεν θυμάμαι πότε ακριβώς) και όχι μία αλλά πολλές φορές.
Φίλε Hellhammer το να καίς γραφεία,βιβλιοπωλεία κτλ επειδή δεν συμφωνείς με κάποιον είναι φασιστικό. Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι για να εκφράσεις την αντίθεση σου.

deggial
25-01-2007, 11:53
Ποτε μωρε μερα μεσημερι στη Σολωνος;;;Γιατι οταν δεν ειναι τεταμενη δεν αραζουνε;;;Η κλουβα στην Πανεπιστημιου και Ιπποκρατους εχει ξεκολλησει ποτε;;Και ποιος σου ειπε οτι θελω εγω να πηγαινω να πιω εναν καφε και να βλεπω τον αμορφωτο αργοσχολο να με κοζαρει σα μαλακας και να φοβαμαι μη φαω και καμμια (που λεει ο λογος παντα φοβαμαι...ε;;)

Δεν έχει νόημα, αν το κράτος επιθυμούσε να λογοκρίνει συγκεκριμένες απόψεις, η αστυνόμευση ενός συγκεκριμένου χώρου. Δηλαδή είναι ΟΚ για το κράτος να μοιράζονται αναρχικές προκηρύξεις στην Ηλιούπολη ή οπουδήποτε αλλού, αλλά το πρόβλημα τους είναι να λογοκρίνουν τα Εξάρχεια;

Υπάρχει ένας πυρήνας αναρχικών, περίφημων γνωστών-αγνώστων, στην περιοχή των Εξαρχείων κι είναι λογικό να υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις 24/7 στην περιοχή αυτή την περίοδο.

MK2
25-01-2007, 11:57
Και έρχεται ο παλιοχαρακτήρας ΜΚ2 και λέει μια ιστορία.
Πριν καιρό στην Κρήτη σε ένα χωριό ένας έλληνας είχε βιάσει μια αλβανίδα. Οι αστυνομικές αρχές δεν έκαναν τίποτα αλλά οι συγχωριανοί ένιωσαν βαθύτατα προσβεβλημένοι από την πράξη του τύπου και από την στάση της αστυνομίας οπότε ακολούθησαν τις κρητικές τεχνικές και απένειμαν δρακόντεια δικαιοσύνη. Αυτό είναι σωστό; Είναι παρατραβηγμένο; Ή απλά λάθος;

Και κάτι άλλο, οι ένστολοι αστυνομικοί που βίασαν την βουλγάρα μέσα στο τμήμα της ομόνοιας πως τιμωρήθηκαν; Ψάξε και βρες αν θέλεις. Η απάντηση είναι προφανής. ΔΕΝ τιμωρήθηκαν.

Οι μετανάστες που δολοφονήθηκαν πριν λίγους μήνες μέσα στο ίδιο αστυνομικό τμήμα; Το έμαθες αυτό;

Για το τμήμα του αγίου παντελεήμονα τα μάθαμε. Κατακρεούργησαν αφγανούς μετανάστες και η κοινή γνώμη βέλαξε. Όταν αναρχικοί πήγαν και έκαναν λαμπόγυαλο το τμήμα τότε ξεσηκώθηκαν τα μέσα μαζικής αποχαύνωσης και η κοινή γνώμη πάλι βέλαξε.

Θα μου πεις γιατί τα λέω αυτά. Έχεις δίκιο, δεν κολλάνε και πολύ, όλα. Αλλά ξεκίνησα από τον βιασμό της βουλγάρας στο τμήμα και παρασύρθηκα.

Hellhammer
25-01-2007, 12:01
Ενα ενα

@Deggial Παμε να πιουμε καφε να μου τους δειξεις.Τα εξαρχεια δεν ειναι οπως παλια.Επειδη ειμαι Ηλιουπολιτης οπως ξερεις,στη ζουλα μοιραζονται οι προκυρηξεις και εκει,και θα θυμασαι αλλωστε το ρεμα της Πικροδαφνης πως το αντιμετωπισε το "κρατος" ή τις κεραιες της κινητης τηλεφωνιας.Ειχαμε βαρεθει να βλεπουμε κλουβες.

@nash:Ειχαν καψει το περιπτερο του το εκλογικο και ειχε γινει αποπειρα να καψουν το βιβλιοπωλειο του.Δεν καηκε.Αφου τα πλανα τον εδειχναν μεσα ρε.:p
Και εν πασει περιπτωσει που λεει οτι καποιος που εχει βιβλιοπωλειο για καθε λογο του φυλανε ολο το τετραγωνο.Πεταξανε κι εμενα κατι πετρες σπιτι μου αν ειναι...

dj Skoplus
25-01-2007, 12:01
Υπάρχει ένας πυρήνας αναρχικών, περίφημων γνωστών-αγνώστων, στην περιοχή των Εξαρχείων κι είναι λογικό να υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις 24/7 στην περιοχή αυτή την περίοδο.

kai sthn ideologia autwn mporei na mhn xwroun ta organa katastolhs...eidika otan einai sthn perioxh tous;-)

nash
25-01-2007, 12:05
nash:Ειχαν καψει το περιπτερο του το εκλογικο και ειχε γινει αποπειρα να καψουν το βιβλιοπωλειο του.Δεν καηκε.Αφου τα πλανα τον εδειχναν μεσα ρε.

Το εχουν κάψει αρκετές φορές σίγουρα(πάνω από 5). Μπες και στο intimedia να δεις φωτογραφίες την ωρα που καίγεται. Το είχε δείξει και ο alpha στις ειδήσεις μέσα στις γιορτές.

deggial
25-01-2007, 12:08
Οχι φιλε δεν ειναι ετσι.Τα γραφεια του αρχιφασιστα του Γεωργιαδη καψανε σε περιοδο εκλογων στην Πανεπιστημιου.Και φυλανε το βιβλιοπωλειο του που βρισκεται στη Σολωνος.Δεν καταλαβα.Φυλαει ο μπατσος που πληρωνω εγω το γραφειο του σκατοφασιστα;;;Τι ειναι security??

Και δε βλέπεις τίποτε αρνητικό (και φασιστικό) στο κάψιμο των γραφείων ενός υποψηφίου βολευτή; Μπορεί να'ναι κι ο χειρότερος άνθρωπος του κόσμου, αλλά έχει το έννομο δικαίωμα να κατέβει στις εκλογές και θα έπρεπε να το σεβόμαστε.

tzagasdog
25-01-2007, 12:09
τοσα χρονια τα ΜΜΕ τα ιδια και τα ιδια μια ζωη να στηριζουν και να προβαλουν καταστασεις που θα αρεσουν στις ελληναρες και θα αναδειξουν για ακομα μια φορα την ανοτεροτητα των ελληνων (ΕΛΕΟΣ πια...)

το προβλημα μαλον ειναι οτι αυτη την αποψη την εστερνιζονται ολο και περισσοτεροι (γιααυτο ξεφυτρωνουν καθε τοσο νεοι λιακοπουλαιοι.... και ανεβαζει ο καρατζαφερης...) και ειναι οι ιδιοι (ελληναρες...) που χαιρονται οταν κλεβουν απο το κρατος που περνουν μιζες και "ξινονται" στο δημιοσιο...

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΥΝΤΙΡΙΚΟΠΟΙΗΤΑΙ ΜΕ ΤΑΧΥΤΑΤΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ...
και εχω την αισθηση οτι δεν παμε καλα σιγουρα...

μονο στο internet εχει μεινει ελευθερια πλεον... και ας κοιταξουμε να την προστατεψουμε...

Hellhammer
25-01-2007, 12:11
Το είχε δείξει και ο alpha στις ειδήσεις μέσα στις γιορτές.

Ναι ρε αυτο το ρεπορταζ σου λεω.Τον δειχνει μετα μεσα στο γραφειο.και εν πασει...πεταξανε πετρες στο σπιτι μου.Που κανω αιτηση για φυλαξη του τετραγωνου;;

deggial
25-01-2007, 12:11
kai sthn ideologia autwn mporei na mhn xwroun ta organa katastolhs...eidika otan einai sthn perioxh tous;-)

Η παράβαση του νόμου, όπως στην περίπτωση της καταστροφής δημόσιας ή ιδιωτικής περιουσίας, δεν δικαιολογείται από καμία ιδεολογία. Γι' αυτό κηνυγούνται (ή τέλος πάντων, θα έπρεπε), τις αξιόποινες πράξεις, κι όχι για την ιδεολογία τους.

Hellhammer
25-01-2007, 12:13
Και δε βλέπεις τίποτε αρνητικό (και φασιστικό) στο κάψιμο των γραφείων ενός υποψηφίου βολευτή; Μπορεί να'ναι κι ο χειρότερος άνθρωπος του κόσμου, αλλά έχει το έννομο δικαίωμα να κατέβει στις εκλογές και θα έπρεπε να το σεβόμαστε.

Σιγα μην σεβαστω τον φασιστα.Τον ειδες να στενοχωριεται;;Ασε με ρε μαν.Και στην τελικη εγω ποτε δεν ειπα οτι ειμαι αναρχικος,και δεν ειμαι μαλιστα.

MK2
25-01-2007, 12:14
devils_advocate νομίζω κρίνεις λάθος τους εν λόγω ανθρώπους. Το ότι πετάνε μολότοφ δεν τους καθιστά κατώτερους ή ανάξιους λόγου και κριτικής. Σίγουρα πολλές φορές εγκλωβίζονται στην βία και προσπαθούν να γκρεμίσουν έναν ουρανοξύστη από ατσάλι με γροθιές αλλά τους κρίνεις άδικα. Αν μου έλεγες πως είναι βλαμμένοι γιατί είναι απάτριδες και πιστεύουν πως θα πάμε μπροστά χωρίς ηγέτες θα το δεχόμουν. Αλλά η μία πράξη τους να συγκρούωνται με τις δυνάμεις καταστολής σε κάνει να σκέφτεσαι έτσι;

Ας εξετάσω το επιχείρημά σου. Έστω πως έχεις νοοτροπία βορειοευρωπαίου και παιδεια πανεπιστημιακού οπότε επαγωγικά κερδίζεις κύρος και τον δικό μου σεβασμό. Αν σε δω να συγκρούεσαι με τις δυνάμεις καταστολής δεν θα χάσω πάσα ιδέα. Θα εκπλαγώ σίγουρα και θα παραξενευτώ και η πρώτη σκέψη που θα κάνω θα είναι "μα είναι δυνατόν;" αλλά το πιο σίγουρο απ'όλα είναι πως θα κυνηγίσω να κουβεντιάσω μαζί σου και να μου εξηγήσεις. Και ξέρεις, το φαινόμενο του βαθύτατα μορφωμένου που στον δρόμο γίνεται θηρίο και συγκρούετσι δεν είναι σπάνιο ούτε σημείο των καιρών μας.

Προφανώς δεν καθαγιάζω τις μολότοφ ούτε τις πράξεις βίας. Μου φαίνεται πως είναι ανούσιες και ακροβατούν ανάμεσα στο ξεκαύλωμα και την πολιτική βία. Αλλά βλέπω την "έργω έκφραση" των ιδεών τους. Μπορεί να μην είναι αυτό που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σαν έκφραση αλλά δεν παύει να είναι έκφραση ιδεών.

Αυτά προς το παρόν, τσίγκλα με να συνεχίσουμε την κουβέντα...

deggial
25-01-2007, 12:24
Σιγα μην σεβαστω τον φασιστα.Τον ειδες να στενοχωριεται;;Ασε με ρε μαν.Και στην τελικη εγω ποτε δεν ειπα οτι ειμαι αναρχικος,και δεν ειμαι μαλιστα.

Η πολιτεία όμως πρέπει να τον σεβαστεί. Αν υπάρχουν βάσιμες υποψίες για χτύπημα εναντίον του, είναι λογικό να υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις σε κοντινή απόσταση, έτοιμες να αντιδράσουν.

Σε μία δημοκρατία δεν έχουν δικαιώματα μόνο όσοι μας αρέσουν.

vaguraw
25-01-2007, 12:25
Δεν έχει νόημα, αν το κράτος επιθυμούσε να λογοκρίνει συγκεκριμένες απόψεις, η αστυνόμευση ενός συγκεκριμένου χώρου. Δηλαδή είναι ΟΚ για το κράτος να μοιράζονται αναρχικές προκηρύξεις στην Ηλιούπολη ή οπουδήποτε αλλού, αλλά το πρόβλημα τους είναι να λογοκρίνουν τα Εξάρχεια;

Υπάρχει ένας πυρήνας αναρχικών, περίφημων γνωστών-αγνώστων, στην περιοχή των Εξαρχείων κι είναι λογικό να υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις 24/7 στην περιοχή αυτή την περίοδο.

to kratos poy htane otan oi papades kaigane to m^n ???

aste ta twra magkes.....

mhn mplekoume to politiko symferon...

giati na pane sto tmhma ta frikia akoma kai xwris na exoune prokalesei ?

to oti den exei symvei se esena den shmainei oti den symvainei....

exei dikio o hellhammer mafto pou leei...
na sou poulane tsampouka epeidh exoune thn kalypsh....

Hellhammer
25-01-2007, 12:25
Η πολιτεία όμως πρέπει να τον σεβαστεί. Αν υπάρχουν βάσιμες υποψίες για χτύπημα εναντίον του, είναι λογικό να υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις σε κοντινή απόσταση, έτοιμες να αντιδράσουν.

Σε μία δημοκρατία δεν έχουν δικαιώματα μόνο όσοι μας αρέσουν.

Αρα δεν σεβεται εμενα που πεταξαν πετρες στο σπιτι μου και δεν εχει ερθει ακομα.Σωστα;;
Αυτον μαλλον τον σεβεται παραπανω..
καλυφθηκα...

edit://Και πες ρε μαν οτι τελικα γινεται η "επιθεση" και περνανε 2 ατομα του πετανε δυο μολοτωφ και τρεχουν.Χρειαζεται 20 ματαδες για να πιασεις 2 ατομα;;;Δυσκολο...

dj Skoplus
25-01-2007, 12:27
Σε μία δημοκρατία δεν έχουν δικαιώματα μόνο όσοι μας αρέσουν.

sevasth h apopsh sou alla den symfwnw ws pros th dhmokratia...den pisteuw oti yparxei(ennow den efarmozetai swsta)...einai kati pou moiazei me dhmokratia...gnwmh mou,gnwmh sou,toulaxiston symfwnisame oti diafwnoume:wavey:

vaguraw
25-01-2007, 12:29
polis logos peri dhmokratias alla den prepei na stekomaste sto onoma aftou pou exoume alla sto pws efarmozetai kai sto ti einai pragmatika...:baby: :baby:

Swordbrother
25-01-2007, 12:35
Swordbrother είσαι υπερήφανος για την αμάρυνθο και τους αμαρυνθιώτες; Σε κάνουν να νιώθεις χαρούμενος που είναι συμπατριώτες σου; Γιατί και σε άλλες επαρχιες έχουν γίνει βιασμοί αλλά τόσο περήφανοι δεν ήταν. Αυτό είναι ένδειξη πολιτισμού; Να χαιρόμαστε που δεν είχε επιτυχία μια αντιρατσιστική εκδήλωση;

Δεν ειμαι υπερηφανος για τιποτα απο ολα αυτα αλλα πραγματικα χαρηκα eπειδη οσοι πηγαν εκει πηραν αυτο που τους αξιζε.Τι πηγαν να κανουν εκει ειπες? Αντιρατσιστικη εκδηλωση? Με τροπο λιγοτερο ρατσιστικο? Πηγαν να κανουν μαθηματα ηθους και πολιτισμου βγαζοντας μια ολοκληρη κοινωνια ρατσιστικη?
Ποιος νοημων Αμαρυνθιωτης και ανθρωπος κατ'επεκταση θα ηταν περηφανος για εναν βιασμο?Ελεος.
Βγηκαν οι Αμαρυνθιωτες να το βρωντοφωναξουν "Ναι τη βιασαμε".?Λες και αυτοι δεν εχουν μεταναστες εκει περα να δουλευουν μαζι τους...Δεν τους εφτανε που το χωριο τους εγινε γνωστο με τον χειροτερο τροπο,ειχαν και καμια εκατοσταρια ατομα να πανε και να τους φωναζουνε φασιστες και ρατσιστες μεσα στα μουτρα τους.Τι ηθελες να κανουν? Φυσιολογικη αντιδραση ηταν.

Δεκτη φυσικα μια αντιρατσιστικη(ή καλυτερα...αντιβιαστικη) πορεια αλλα μηπως εκαναν λαθος χειρισμο? Δεν θα ηταν καλυτερα να πηγαινανε πιο ηρεμα και οχι με αυτο τον τσαμπουκα με τα καδρονια στον ωμο,βαφοντας μνημεια και τοιχους με υβριστικα συνθηματα και με πανο "Η μικρη σας κοινωνια βρωμαει ρατσισμο και πατριαρχια"...και μια γυναικεια οργανωση πηγε αν δεν κανω λαθος αλλα ειδες να πεφτει μαλλιοτραβηγμα? Βεβαια αυτο ειναι δικο τους θεμα...

Απο τετοια ατομα δεν εχω δει να ενδιαφερονται με τετοιο τροπο για το βιασμο μιας ελληνιδας.Αλλα θα μου πεις εδω βουιξε ολη η Ελλαδα με πρωτοφανεις κινητοποιησεις απο το χαμογελο του παιδιου,απο τον προεδρο της Δημοκρατιας...καλα για τα καναλια δεν το συζητω...Τι εγινε ρε παιδια?Ο Ελληνας ειναι χειροτερος βιαστης? Οποιος βιαζει για μενα(ισως ειναι η μοναδικη περιπτωση με την παιδεραστια)κρεμαλα χρειαζεται και δεν παει να ειναι απ'οπου θελει.Τι εθνικοτητες και μαλακιες σε τετοια θεματα.

devils_advocate
25-01-2007, 12:49
devils_advocate νομίζω κρίνεις λάθος τους εν λόγω ανθρώπους. Το ότι πετάνε μολότοφ δεν τους καθιστά κατώτερους ή ανάξιους λόγου και κριτικής. Σίγουρα πολλές φορές εγκλωβίζονται στην βία και προσπαθούν να γκρεμίσουν έναν ουρανοξύστη από ατσάλι με γροθιές αλλά τους κρίνεις άδικα. Αν μου έλεγες πως είναι βλαμμένοι γιατί είναι απάτριδες και πιστεύουν πως θα πάμε μπροστά χωρίς ηγέτες θα το δεχόμουν. Αλλά η μία πράξη τους να συγκρούωνται με τις δυνάμεις καταστολής σε κάνει να σκέφτεσαι έτσι;
Δεν είπα εγώ ότι είναι ανάξιοι λόγου. Οποιοσδήποτε μπορεί να εκφράσει την άποψή του πάνω σε ένα θέμα (και δυστυχώς έχουμε παρα πολλά θέματα σαν κοινωνία, τα οποία χρειάζονται πολλές απόψεις να ακουστούν προκειμένου να επιλυθούν/βελτιωθούν), είναι κάτι παραπάνω από άξιος λόγου. Οι συγκεκριμένες, όμως, ομάδες μου δίνουν την εντύπωση πως τους έχει συνεπάρει ο ιδεολογικός ενθουσιασμός της σύγκρουσης με το καθεστημένο (και συγκεκριμένα, με την έκφραση του καθεστημένο και της τάξης σε δημόσιους χώρους, δλδ τους αστυνομικούς), και το μόνο που βλέπουν μπροστά τους είναι βία (την ονομάζεις πολιτική, καθώς κατά κύριο λόγο απευθύνται σε κρατικό μηχανισμό) και αρκετούς βανδαλισμούς (μη ξεχνάς ότι οποιαδήποτε καταστροφή δημόσιας περιουσίας, είτε αυτή είναι στάσεις λεοφορείων, κάδοι σκουπιδιών, περιπολικά/κλούβες και εξοπλισμοί, βαραίνουν εσένα και εμένα στην τελική). Με αυτόν τον τρόπο, οι ίδιοι καθιστούν τους εαυτούς τους ανάξιους λόγου.

Και επιπλέον, ακούω συνέχεια την έκφραση "δυνάμεις καταστολής". Αλήθεια, πιστεύτεις ότι χωρίς ένα άμεσο όργανο τήρησης της τάξης, θα ήταν καλύτερα τα πράγματα? Θεωρείς ότι αν ένα ωραίο πρωϊ καταργούσαμε τα ματ και την αστυνομία, θα έπαυαν να υπάρχουν και οι αγαπητές ομάδες "αναρχικών"? Ή μήπως η κατάσταση θα ξέφευγε εντελώς από κάθε έλεγχο. Προσωπικά δεν θεωρώ ότι πλέον χρειάζεται η οποιαδήποτε πρόκληση από κάποιον ένστολο, ώστε οι συγκεκριμένοι να προβούν στις πράξεις που προβαίνουν κάθε φορά.

Και όχι, δεν μπορώ να δεχθώ τη βίαιη σύγκρουση με το σύστημα ως τρόπο διαμαρτυρίας, τη στιγμή που είμαστε σε μια χώρα που δεν έχουν καταλυθεί οι δημοκρατικοί θεσμοί οι οποίοι επιτρέπουν στον οποιοδήποτε να εκφράσει την αντίθετη γνώμη του, και αν έχει και υποστηριχτές, να προσπαθήσει να την εφαρμόσει μέσω των δημοκρατικών οργάνων (γιατί δλδ να μην μαζευτούν οι λεγόμενοι αντιεξουσιαστές, να φτιάξουν ένα πολιτικό κόμμα, και να προσπαθήσουν να μπουν στη Βουλή? Αν έχουν την υποστήριξή του λαού, τότε όντος κάτι πάει στραβα με το πολιτικό τοπίο, οπότε θα μπουν στο Κοινοβούλιο και θα το αλλάξουν. Άν όμως δεν έχουν την στήριξη του λαού...).


Ας εξετάσω το επιχείρημά σου. Έστω πως έχεις νοοτροπία βορειοευρωπαίου και παιδεια πανεπιστημιακού οπότε επαγωγικά κερδίζεις κύρος και τον δικό μου σεβασμό. Αν σε δω να συγκρούεσαι με τις δυνάμεις καταστολής δεν θα χάσω πάσα ιδέα. Θα εκπλαγώ σίγουρα και θα παραξενευτώ και η πρώτη σκέψη που θα κάνω θα είναι "μα είναι δυνατόν;" αλλά το πιο σίγουρο απ'όλα είναι πως θα κυνηγίσω να κουβεντιάσω μαζί σου και να μου εξηγήσεις. Και ξέρεις, το φαινόμενο του βαθύτατα μορφωμένου που στον δρόμο γίνεται θηρίο και συγκρούετσι δεν είναι σπάνιο ούτε σημείο των καιρών μας.
Νομίζω ότι το φαινόμενο του βαθύτατα μορφωμένου, που συγκρούεται με το καθεστημένο, είναι πολύ σπάνιο για την συγκεκριμένη εποχή στην Ελλάδα (και στην Ευρώπη κατ'επέκταση). Αν έρθει μια χούντα, μια κατάλυση (πραγματική) της δημοκρατίας, ή κάτι άλλο σοβαρό, τότε μαζί σου. Αλλά ευτύχως προς το παρόν έχουμε ένα αρκετά δημοκρατικό τοπίο, με κάποιες φυσικά μελανές εξαιρέσεις, οπότε δεν νομίζω ότι η μόνη λύση είναι η βίαιη σύγκρουση. Δεν έχουμε φτάσει στο σημείο αυτό.Προφανώς δεν καθαγιάζω τις μολότοφ ούτε τις πράξεις βίας. Μου φαίνεται πως είναι ανούσιες και ακροβατούν ανάμεσα στο ξεκαύλωμα και την πολιτική βία. Αλλά βλέπω την "έργω έκφραση" των ιδεών τους. Μπορεί να μην είναι αυτό που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σαν έκφραση αλλά δεν παύει να είναι έκφραση ιδεών.

Αυτά προς το παρόν, τσίγκλα με να συνεχίσουμε την κουβέντα...
Όπως είπα και πιο πάνω, υπάρχει ένας πολύ ζωηρός και άμεσος τρόπος συμμετοχής στο πολιτικό γιγνεσθαι σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα. Σαν έλληνας πολίτης έχεις τη δυνατότητα (όχι εσύ συγκεκριμένα, γενικά μιλάω) να δημιουργήσεις ένα πολιτικό κόμμα με συγκεκριμένη ιδεολογία και πρόγραμμα. Αν έχεις απήχηση, τότε ίσως μπεις στο κοινοβούλιο, και ανάλογα με την στήριξη που έχεις από τον λαό, θα αλλάξεις κάποια πράγματα όπως νομίζεις ότι είναι καλύτερα. Αν όμως δεν μπορέσεις να μπεις στο κοινοβούλιο, σημαίνει ότι ο λαος δεν δέχεται αυτό που εκφράζεις, aka εκφράζεις μια πολύ μικρή μειοψηφία. Και δεν είναι λύση η κατάλυση του συστήματος (έστω και αν δεν είναι γνήσιο δημοκρατικό σύστημα) με τρόπους αντιδημοκρατικούς, όπως και αν τους βαφτίσεις (ιδεολογικά).

nash
25-01-2007, 13:21
Αρα δεν σεβεται εμενα που πεταξαν πετρες στο σπιτι μου και δεν εχει ερθει ακομα.Σωστα;;
Αυτον μαλλον τον σεβεται παραπανω..
καλυφθηκα...

Δεν είναι το ίδιο. Η πολιτεία τον προστατεύει σαν εκπρόσωπο κόμματος. Και οι εμπρησμοί γίνανε επειδή ακριβώς είναι εκπρόσωπος του συγκεκριμένου κόμματος. Εσύ είσαι απλός πολίτης.

Και εν πάσει περιπτώσει μια από τις θεμελιώδης αρχές της δημοκρατίας είναι η ελευθερία του λόγου και το δικαίωμα του κάθε πολίτη να πολιτευεται. Αν θέλουμε να είμαστε μια δημοκρατική κοινωνία(όσο μπορούμε να είμαστε τέτοια) οφείλουμε τουλάχιστο να μην συμφωνούμε με έμπρησμους και προσπάθεια φίμωσης απόψεων ακόμα και αν δεν συμφωνούμε με αυτές.
Αλλωστε όπως είπε και ο Βολταίρος: Διαφωνώ με αυτό που λες αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμα σου να το λες.

Και όπως πολύ σωστά λέει παραπάνω ο devils_advocate δεν εμποδίζει κανένα το πολίτευμα μας να δημιουργήσει ένα κόμμα και να υποστηρίξει τις απόψεις του, κι αν καταφέρει να έχει απήχηση να μπει και στην βουλή και να προσπαθήσει να αλλάξει τα πράγματα προς την κατεύθυνση που θέλει.

Hellhammer
25-01-2007, 13:25
Δεν είναι το ίδιο. Η πολιτεία τον προστατεύει σαν εκπρόσωπο κόμματος. Και οι εμπρησμοί γίνανε επειδή ακριβώς είναι εκπρόσωπος του συγκεκριμένου κόμματος. Εσύ είσαι απλός πολίτης.

Και εν πάσει περιπτώσει μια από τις θεμελιώδης αρχές της δημοκρατίας είναι η ελευθερία του λόγου και το δικαίωμα του κάθε πολίτη να πολιτευεται. Αν θέλουμε να είμαστε μια δημοκρατική κοινωνία(όσο μπορούμε να είμαστε τέτοια) οφείλουμε τουλάχιστο να μην συμφωνούμε με έμπρησμους και προσπάθεια φίμωσης απόψεων ακόμα και αν δεν συμφωνούμε με αυτές.
Αλλωστε όπως είπε και ο Βολταίρος: Διαφωνώ με αυτό που λες αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμα σου να το λες.


Δεν λεει ΠΟΥΘΕΝΑ στο Συνταγμα οτι ο εκπροσωπος κομματος εχει περισσοτερα δικαιωματα απο εμενα.

Και οπως εχω ξαναπει η Δημοκρατια-και ειδικα αυτο το μπασταρδο παιδακι της που εχουμε στην Ελλαδα- δεν με καλυπτει.Φυσικα δεν ειμαι φασιστας..αλλα ουτε δημοκρατης.Γι'αυτο και δεν μπορω να σεβομαι το δικαιωμα καποιου να μιλησει οταν η παγια του ιδεολογια δεν σεβεται το δικαιωμα το δικο μου.

nash
25-01-2007, 13:29
Και οπως εχω ξαναπει η Δημοκρατια-και ειδικα αυτο το μπασταρδο παιδακι της που εχουμε στην Ελλαδα- δεν με καλυπτει.Φυσικα δεν ειμαι φασιστας..αλλα ουτε δημοκρατης

Και τι προτείνεις?

Hellhammer
25-01-2007, 13:32
Και τι προτείνεις?

Προς το παρον προσπαθω να αλλαξω προς το καλυτερο αυτο που εχω.

nash
25-01-2007, 13:38
Προς το παρον προσπαθω να αλλαξω προς το καλυτερο αυτο που εχω.

Τι εννοείς "προς το καλύτερο"? Και γιατί το δικό σου "καλύτερο" είναι ορθότερο από το "καλύτερο" κάποιου άλλου? Και γιατί είναι "καλύτερο" να απαγορεύεις σε κάποιον-οποιονδήποτε- να πει την άποψη του? Και ποιος είσαι εσύ τελικά που θα ορίσεις ποιες απόψεις πρέπει να ακούγονται και ποιες όχι?

Για να μην παρεξηγηθώ no offence. Απλά προσπαθώ να κάνουμε διάλογο.

Hellhammer
25-01-2007, 13:47
Τι εννοείς "προς το καλύτερο"? Και γιατί το δικό σου "καλύτερο" είναι ορθότερο από το "καλύτερο" κάποιου άλλου? Και γιατί είναι "καλύτερο" να απαγορεύεις σε κάποιον-οποιονδήποτε- να πει την άποψη του? Και ποιος είσαι εσύ τελικά που θα ορίσεις ποιες απόψεις πρέπει να ακούγονται και ποιες όχι?

Για να μην παρεξηγηθώ no offence. Απλά προσπαθώ να κάνουμε διάλογο.

Ειπα εγω ποτε να μην κατεβει σε εκλογες αυτος;;;Αυτο ειναι φιμωση...Στον πουτσο μου εμενα τι κανει αυτος.εγω το μονο που ειπα ειναι οτι με ενοχλει η αστυνομοκρατια στο κεντρο και ο τροπος που εχουν αυτοι να σε κοιτανε κτλ και πως δεν το βρισκω απαραιτητο να βρισκονται εκει.Που ειδες τη φιμωση;;;

nash
25-01-2007, 14:13
Ειπα εγω ποτε να μην κατεβει σε εκλογες αυτος;;;Αυτο ειναι φιμωση...Στον πουτσο μου εμενα τι κανει αυτος.εγω το μονο που ειπα ειναι οτι με ενοχλει η αστυνομοκρατια στο κεντρο και ο τροπος που εχουν αυτοι να σε κοιτανε κτλ και πως δεν το βρισκω απαραιτητο να βρισκονται εκει.Που ειδες τη φιμωση;;;

Εδώ:


Φυσικα δεν ειμαι φασιστας..αλλα ουτε δημοκρατης.Γι'αυτο και δεν μπορω να σεβομαι το δικαιωμα καποιου να μιλησει οταν η παγια του ιδεολογια δεν σεβεται το δικαιωμα το δικο μου.

Και δεν υπερασπίζομαι το συγκεκριμένο άτομο. Απλά με ενοχλεί οποιαδήποτε προσπαθεια περιορισμού της ελευθερίας λόγου-διαλόγου.

ΥΣ: Εγώ πάντως δεν έχω προσέξει να με κοιτάνε περίεργα οι ματατζήδες κι ας περνάω συχνά από εκεί, ούτε και με έχουν ενοχλήσει ποτέ όσες φορές έχω περάσει από μπροστά τους.

Hellhammer
25-01-2007, 15:08
Εδώ:Και δεν υπερασπίζομαι το συγκεκριμένο άτομο. Απλά με ενοχλεί οποιαδήποτε προσπαθεια περιορισμού της ελευθερίας λόγου-διαλόγου.

ΥΣ: Εγώ πάντως δεν έχω προσέξει να με κοιτάνε περίεργα οι ματατζήδες κι ας περνάω συχνά από εκεί, ούτε και με έχουν ενοχλήσει ποτέ όσες φορές έχω περάσει από μπροστά τους.

Ναι αυτο θα ηταν προσωπικη μου ευχαριστηση.Δεν σημαινει οτι παρ'ολ'αυτα δεν καταλαβαινω το γεγονος οτι οι αλλοι που δεν ενστερνιζονται την ιδια αποψη μ'εμενα θελουν να τον ακουνε.Αν ηταν στο χερι μου θα τον πλακωνα στις μπουνιες.

edit://Πριν λιγο μιλουσες για πολιτικη "φιμωση" αν δεν κανω λαθος.Αυτο δεν γινεται αλλα το οτι δεν θελω να τον ακουω να μιλαει ειναι δικαιωμα μου.

Georgem
25-01-2007, 16:33
Ναι αυτο θα ηταν προσωπικη μου ευχαριστηση.Δεν σημαινει οτι παρ'ολ'αυτα δεν καταλαβαινω το γεγονος οτι οι αλλοι που δεν ενστερνιζονται την ιδια αποψη μ'εμενα θελουν να τον ακουνε.Αν ηταν στο χερι μου θα τον πλακωνα στις μπουνιες.


Ε άρα μάλλον είσαι φασίστας :-)

Georgem
25-01-2007, 16:45
Θέλω να μου βρείτε με στοιχεία ΜΙΑ φορά που συγκρούσεις να προκάλεσαν ζημιές σε οποιαδήποτε πανεπιστημιακή περιουσία. Προσέχτε τι θα πείτε διότι είμαι ενημερωμένος και περιμένω να ακούσω...


Καλά πλάκα κάνεις; Φέτος που οι ζημιές στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας λόγω της κατάληψης υπολογίζονται στο 1 εκατομμύριο ευρώ τι είναι; Το ΤΕΙ Αθήνας πέρσυ που μετά την κατάληψη ήταν κρανίου τόπος (είχαν ακόμα και φωτογραφίες στο επίσημο site του ιδρύματος), τι ήταν? Μην τρελενόμαστε τώρα, δεν χρειάζεται καν να γίνει σύγκρουση για να υπάρξει ζημιά στην πανεπιστημιακή περιουσία. Η κατάληψη αρκεί όταν απαρτίζεται από ανεγκέφαλους.

Moses
25-01-2007, 16:53
Είναι ευθύνη της πολιτείας (και αυτό συμπεριλαμβάνει και εμάς, ως πολίτες) να φροντίζουμε για την διατήρηση της ελευθερίας του λόγου και λοιπών δικαιωμάτων σε κάθε χώρο. Η ελεύθερη διακίνηση ιδεών και η ελευθερία του λόγου δεν περιορίζονται στα ακαδημαϊκά ιδρύματα και δεν αποτελούν προνόμιο τους. Ως εκ τούτου, το άσυλο δεν προσφέρει τίποτε χρήσιμο.

Exeis apwlyto dikio. Se mia dhmokratikh koinwnia to asylo den prosferei tpt. Ostoso dyxtyxws den zoume se dhmokratikh koinwnia kai to asylo einai poly xrhshmo.

BlackClad
25-01-2007, 17:20
Καλά πλάκα κάνεις; Φέτος που οι ζημιές στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας λόγω της κατάληψης υπολογίζονται στο 1 εκατομμύριο ευρώ τι είναι; Το ΤΕΙ Αθήνας πέρσυ που μετά την κατάληψη ήταν κρανίου τόπος (είχαν ακόμα και φωτογραφίες στο επίσημο site του ιδρύματος), τι ήταν?

Αν εχεις το λινκ με τις φοτο, δωσε το μια γιατι δεν το βρισκω...
Ριξε μια ματια εδώ (http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=542723) ομως, για να δεις πως ξοδευονται 100.000 ευρω, 1000000 ευρω κοκ... Αν οι ζημιες στο πανεπιστημιο Θεσσαλιας ειναι αναλογες του Τει αθηνων, η του πολυτεχνειου( συνθηματα σε ενα τοιχοο = 100...0 ευρω) τοτε παω πασο...

Moses
25-01-2007, 17:20
Gia to thema me ton Fasista. To an tha ton afhseis na milisei / katevei stis ekloges h oxi anagete sto erwthma an einai aksiopoino ena egglima otan menei sta logia h oxi. O Fasistas logo ideologias sou leei oti an eixe eksousia tha ekane egglimata. Egw ama evgena kai apeilousa kosmo oti tha tous skotwsw xwris na to kanw, kanw egglima h oxi? Exw to dikaiwma na to kanw kai na apeilw kosmo?

Apo thn allh omws xrhshmopoihsa thn leksh egglima.. to ti einai egglima h oxi den einai default apo kapou.. apofasizete apo anthrwpous kai einai poly pithanws lathos.. Gi'afto kata thn gnwmh mou den prepei na tou kleiseis to stoma kapoiou akoma kai an leei oti tha kanei egglimata kathws me to na dwseis to dikaiwma se kapoious anthrwpous na kleinoun stommata tous dineis para poly eksousia kai poly pithanos na katalhksoun aftoi fasistes prama arketa xeirotero ap'to na exeis ena fasista politiko ypopsifio stis ekloges.

BlackClad
25-01-2007, 17:25
Ρε Moses, Hellhamer ξεκολλειστε λιγο, που θα καθεστε να απολογηθειτε για καθε ενεργεια του καθενα! Εδω στα γηπεδα γινεται πανικος καθε βδομαδα τοοοοσα χρονια δεν ειδαμε το "κρατος" να κανει κατι...
Αυτοι ειναι οι δημοκρατες: Σπαστηκε ενα μαγαζι: Αστυνομοκρατια,
Πεφτει μια ρουκετα: Καμερες παντου
Για τα τοσα μαγαζια/κεντρα που σπανε οι νονοι της νυχτας δεν ειδα μια δοιμιρια να υπαρχει στην παραλιακη, μαλλον εκει την ελεγχουν την κατασταση απο μεσα ;-)

Georgem
25-01-2007, 18:01
Αν εχεις το λινκ με τις φοτο, δωσε το μια γιατι δεν το βρισκω...
Ριξε μια ματια εδώ (http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=542723) ομως, για να δεις πως ξοδευονται 100.000 ευρω, 1000000 ευρω κοκ... Αν οι ζημιες στο πανεπιστημιο Θεσσαλιας ειναι αναλογες του Τει αθηνων, η του πολυτεχνειου( συνθηματα σε ενα τοιχοο = 100...0 ευρω) τοτε παω πασο...

Οι φωτο έχουν βγει πλέον (πάει καιρός) αλλά αυτό δεν αναιρεί τις καταστροφές. Στο ΤΕΙ ήμουν μετά τις καταλήψεις και έβλεπα τους εργάτες που φτιάχναν τα σπασμένα. Για να μην πούμε για τις κουράδες που υπήρχαν σε γραφεία καθηγητών και άλλα τέτοια ωραία... Στην δεκαετία του 90 το πολυτεχνείο είχε πάρει φωτιά από αναρχικούς, αυτό δεν σας λέει κάτι? Έλεος...

Hellhammer
25-01-2007, 18:06
Ε άρα μάλλον είσαι φασίστας :-)

Χαχαχαχα πλακα εχεις.Δηλαδη οσοι πλακωνονται στις μπουνιες ειναι φασιστες;;:wow: :wow:

BlackClad
25-01-2007, 18:11
Δεν διαφωνω οτι μπορει και να γιναν καταστροφες, απλα προσπαθω να μας δειξω να ειμαστε πλεον κριτικοι σε οτι ακουμε απο τα ΜΜΕ γιατι τα πραγματα εχουν ζορισει...
Για την πορεια χτες παλι τιποτα δεν ειδαμε, βλεπαμε για το βασιλια και την προικα του...
Χαιρετω

Hellhammer
25-01-2007, 18:13
Για την πορεια χτες παλι τιποτα δεν ειδαμε, βλεπαμε για το βασιλια και την προικα του...
Χαιρετω

Αν ειχε επεισοδια θα τα εδειχναν συνεχεια.Τετοιοι μπασταρδοι ειναι...

Forin
25-01-2007, 19:52
οι μαθητές γιατί δεν κατεβαίνουν σε πορείες; γιατί δεν κάνουν καταλήψεις ή/και αποχή;
Γιατί εγώ είχα την εντύπωση ότι όλοι οι αγώνες για το μέλλον της 3οβάθμιας παιδείας στην Ελλάδα γίνονται. Δηλαδή αντί να τρέχουν αυτοί που θα τα βρουν μπροστά τους τρέχουν οι ήδη φοιτητές που σε λίγο θα τα αφήσουν πίσω τους;
Εαυτούληδες είμαστε όλοι μας τελικά. Όταν ο Αρσένης άλλαζε τις πανελλήνιες τα μισά σχολεία της Ελλάδας ήταν κλειστά. Τώρα ξαφνικά δεν βλέπουν οι μαθητές πέρα από τη μύτη τους; Μήπως δεν έχουν άποψη; Μήπως τους αρέσει ο νόμος πλαίσιο; Ή μήπως δεν τους ενδιαφέρει γιατί όπως και να 'χει αυτοί θα κάνουν ό,τι μπορούν "την ώρα της κρίσης" ;

HaNNiBoT
25-01-2007, 20:39
Min 3exnas oti polla sxoleia exun kanei idi katalipseis gia kairo..
kai sta sxoleia dn einai opws sta panepistimia,pou sto katw katw tis grafis an xa8ei mia e3etastiki e den ir8e kai to telos tou kosmou..

paizei pio polu piesi ktl ekei:-)

TopGear
25-01-2007, 21:02
Min 3exnas oti polla sxoleia exun kanei idi katalipseis gia kairo..
kai sta sxoleia dn einai opws sta panepistimia,pou sto katw katw tis grafis an xa8ei mia e3etastiki e den ir8e kai to telos tou kosmou..

paizei pio polu piesi ktl ekei:-)

Εμένα πάντως το σχολείο που πήγαινα πριν 2 εβδομάδες έκανε τριήμερη κατάληψη (Τετάρτη-Παρασκευή) ως στήριξη και την πρηγούμενη εβδομάδα τα ίδια πάλι.

MK2
26-01-2007, 00:52
Georgem πότε έγινε αυτό που λες;
Πες μου με στοιχεία πότε έκαψαν οι αναρχικοί ή αριστεριστές ή αριστεροί το πολυτεχνείο.
Γιατί αυτή η βρωμιά πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει.

nash
26-01-2007, 10:48
Μια ερώτηση:
Ολοι αυτοί που είναι υπέρ της κατάληψης σαν μέτρο αγώνα είναι υπέρ του δημοκρατικού πολιτεύματος?

kala_na_pername
26-01-2007, 11:40
Μια ερώτηση:
Ολοι αυτοί που είναι υπέρ της κατάληψης σαν μέτρο αγώνα είναι υπέρ του δημοκρατικού πολιτεύματος?

Safestata, afou h plhopsifia thelei katalhpsh, tha ghnei katalhpsh... Oloi osoi einai kata?? EInai uper??:wavey:

nash
26-01-2007, 14:29
Safestata, afou h plhopsifia thelei katalhpsh, tha ghnei katalhpsh... Oloi osoi einai kata?? EInai uper??
Η κατάληψη παρόλα αυτά δεν είναι δημοκρατικό μέσο. Εσύ που κάνεις κατάληψη στερείς το νόμιμο δικαίωμα κάποιων-όσοι κι αν είναι αυτοί- να κάνουν μάθημα. Αυτοί που θέλουν να κάνουν μάθημα δεν σου στερούν το δικαίωμα να αγωνιστείς. Μπορείς κάλλιστα να αγωνιστείς κατεβαίνοντας στους δρόμους, πληρώνοντας και το τίμημα του αγώνα σου, χάνοντας ενδεχομένως μια εξεταστική. Δημοκρατία φίλε μου μεταξύ άλλων σημαίνει να σέβεσαι τα δικαιώματα αυτών που δεν συμφωνούν με εσένα.
Αυτά γιατί εχω βαρεθεί τα κυρήγματα περί δημοκρατίας κ δικαιωμάτων, των δήθεν δημοκρατικών αγωνιστών αριστερών-αναρχικών.

vaguraw
26-01-2007, 15:21
Αυτά γιατί εχω βαρεθεί τα κυρήγματα περί δημοκρατίας κ δικαιωμάτων, των δήθεν δημοκρατικών αγωνιστών αριστερών-αναρχικών.

kai egw exw vare8ei ta kyrhgmata peri dhmokratias kai proodou kai dhkaiwmatwn
twn dh8en dhmokratikwn proodeftikwn dexiwn-0starxidistwn alla den to kanw kai
8ema...

MK2
26-01-2007, 15:26
Ρε nash γίνεσαι αστείος με αυτά που λες. Οι νόμοι υπηρετούν το λαό και όχι ο λαός τους νόμους. Ο λαός της πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ αποφάσισε να κλείσει την σχολή. Ε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΑΤΑ έχουμε κατάληψη. Τα δικαιώματα της αισχρής μειοψηφίας (εσάς τους 10 που μας ζαλίζετε τον έρωτα στο φόρουμ) τα έχουμε σεβαστεί και τα έχουμε κατοχυρώσει με τις κατάληλες διαδικασίες στα κατάλληλα μέσα.

Επειδή λοιπόν φασιστικότατα μας έχετε ζαλίζει τον έρωτα ε΄δω και μέρες και επειδή μας έχετε κάνει το φόρουμ χώρο παραπόνων των (νέων;) "δημοκρατών" εις βάρος των ανθρώπων που αντιδρούν θα σας παρακαλούσα να δείξετε μεγαλοψυχία σας και να σταματήσετε να μας ζαλίζετε και να μας σκοτίζετε τα σόψυχα.

Ξέρετε πως πάντα θέλω να είμαι ήρεμος και χαλαρός όπως και διαλλακτικός (δείτε τα παλιότερα ποστ μου) αλλά εδώ και 10 μέρες οι αντιδράσεις σας για την κατάληψη μου έχουν προκαλέσει στομαχικές διαταραχές. Οπότε παρακαλώ κόφτε το παραμυθάκι της δημοκρατίας.

Δεν είστε σε θέση να κάνετε κύρηγμα για δημοκρατία. Αν θέλετε ανοίχτε ένα ξεχωριστό τοπικ για να δούμε τι εστί δημοκρατία, όχι αυτό το έκτρωμα που έχουμε σήμερα αλλά η δημοκρατία.

Και τέλος προτροπές για το πως θα αγωνιστούμε να τις κρατήσετε για την πάρτη σας και να κάνετε αυτοκριτική στις δικές σας μεθόδους. Εμείς όταν ήρθε η ώρα και όταν ξανάρθει θα την κάνουμε την αυτοκριτική μας.

Λευκές λευκές οι εξεταστικές, οι φοιτητές στους δρόμους και οι σχολές κλειστές.-

dj Skoplus
26-01-2007, 15:27
των δήθεν δημοκρατικών αγωνιστών αριστερών-αναρχικών.

:confused: prwton allo aristeros ki allo anarxikos...terastia diafora;-)
deyteron na sou ksanalew oti to "kati san dhmokratia" den einai dhmokratia...dhmokratia pou den efarmozetai teleia den einai dhmokratia...efoson den efarmozetai teleia shmainei oti kapoioi den einai kai toso isoi apenanti sto nomo oso oi alloi...ara oi alloi pithanotata tha diamartyrhthoun kai me to dikio tous;-) :wavey:

Sorreah
26-01-2007, 15:29
Εσύ που κάνεις κατάληψη στερείς το νόμιμο δικαίωμα κάποιων-όσοι κι αν είναι αυτοί- να κάνουν μάθημα. Αυτοί που θέλουν να κάνουν μάθημα δεν σου στερούν το δικαίωμα να αγωνιστείς.


Χα.

Όπως λες πως δεν του στερούν το δικαίωμα να αγωνιστεί παρά μόνο μέσω της κατάληψης, έτσι και αυτός δεν τους στερεί το δικαίωμα να κάνουν μάθημα, παρα μόνο να κάνουν μάθημα στην σχολή. :D


Δηλαδή, ο καθένας στερεί από τον άλλο κάτι που ο άλλος θεωρεί βασικό για την επίτευξη του στόχου του, οπότε, όσο και να παίζετε με της λέξεις και να θέλετε να βγάλετε κάτι νόμιμο ή παράνομο, εγώ βλέπω μια σύγκρουση συμφερόντων ή στόχων. Το τι βλέπει κανείς ως σωστό νομίζω πως έχει μεγάλη σχέση με τη πλευρά που ανήκει.

:wavey:

druid
26-01-2007, 15:38
@mk2...καταρχας δεν ειμαστε αισχρη μειοψηφια και σιγουρα οχι 10 και ουτε κηρυγμα για τη δημοκρατια κανουμε...εγω προσωπικα σεβομαι οποια αποφαση της γσ ακομα και αν ειμαι αντιθετος και ως προς την ιδια αποφαση και ως προς τη διαδικασια που ακολουθειται για αυτην...
δε θα μου πει κανεις ομως να σταματησω να το "ζαλιζω" για αυτο που θεωρω καλυτερο για το πανεπιστημιο και μονο για αυτο (ουτε για απεργους πεινας, ουτε για την κατασταση στη μεση ανατολη και ειμαι αρκετα συνειδητοποιημενος και για αυτα, δεν θα τα επιβαλλω ομως σε κανενα συμφοιτητη μου)...επισης για να ξερεις η συνθηματολογια κουραζει...φιλικα παντα

Guzuta
26-01-2007, 15:43
http://www.itia.ntua.gr/~anthony/katal/katal.html

Πάρτε και διαβάστε μερικοί μπας και ξεστραβωθείτε.. Έχει απαντήσεις σχεδόν σε όλα τα χιλιοειπωμένα και σαθρά σας επιχειρήματα...

Metal_Lover
26-01-2007, 15:51
http://www.itia.ntua.gr/~anthony/katal/katal.html

Πάρτε και διαβάστε μερικοί μπας και ξεστραβωθείτε.. Έχει απαντήσεις σχεδόν σε όλα τα χιλιοειπωμένα και σαθρά σας επιχειρήματα...

Έτσι γιατί μερικοί δεν δέχονται κάποια πράγματα...

druid
26-01-2007, 15:55
μαν...διαφωνω αρκετα με το αρθρο ...γενικα η καταληψη καλως ή κακως δε θεωρειται αντισυνταγματικη ...απλα θα πρεπει να ειναι η τελευταια γραμμη αμυνας των φοιτητων και να αντιμετωπιζεται απο ολους μας σοβαρα...και ο μεγαλος αριθμος των καταληψεων τα τελευταια χρονια δειχνει το αντιθετο...

dj Skoplus
26-01-2007, 16:00
kai ksanalew...otan me to kalo kataferoume na exoume dhmokratia peite to mou kai emena gia na thn dextw san epixeirhma...

Georgem
26-01-2007, 16:05
Ρε nash γίνεσαι αστείος με αυτά που λες. Οι νόμοι υπηρετούν το λαό και όχι ο λαός τους νόμους. Ο λαός της πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ αποφάσισε να κλείσει την σχολή. Ε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΑΤΑ έχουμε κατάληψη. Τα δικαιώματα της αισχρής μειοψηφίας (εσάς τους 10 που μας ζαλίζετε τον έρωτα στο φόρουμ) τα έχουμε σεβαστεί και τα έχουμε κατοχυρώσει με τις κατάληλες διαδικασίες στα κατάλληλα μέσα.

Επειδή λοιπόν φασιστικότατα μας έχετε ζαλίζει τον έρωτα ε΄δω και μέρες και επειδή μας έχετε κάνει το φόρουμ χώρο παραπόνων των (νέων;) "δημοκρατών" εις βάρος των ανθρώπων που αντιδρούν θα σας παρακαλούσα να δείξετε μεγαλοψυχία σας και να σταματήσετε να μας ζαλίζετε και να μας σκοτίζετε τα σόψυχα.

Ξέρετε πως πάντα θέλω να είμαι ήρεμος και χαλαρός όπως και διαλλακτικός (δείτε τα παλιότερα ποστ μου) αλλά εδώ και 10 μέρες οι αντιδράσεις σας για την κατάληψη μου έχουν προκαλέσει στομαχικές διαταραχές. Οπότε παρακαλώ κόφτε το παραμυθάκι της δημοκρατίας.

Δεν είστε σε θέση να κάνετε κύρηγμα για δημοκρατία. Αν θέλετε ανοίχτε ένα ξεχωριστό τοπικ για να δούμε τι εστί δημοκρατία, όχι αυτό το έκτρωμα που έχουμε σήμερα αλλά η δημοκρατία.

Και τέλος προτροπές για το πως θα αγωνιστούμε να τις κρατήσετε για την πάρτη σας και να κάνετε αυτοκριτική στις δικές σας μεθόδους. Εμείς όταν ήρθε η ώρα και όταν ξανάρθει θα την κάνουμε την αυτοκριτική μας.

Λευκές λευκές οι εξεταστικές, οι φοιτητές στους δρόμους και οι σχολές κλειστές.-

Συγγνώμη ρε αγωνιστή MK2 που σε ζαλίσαμε επειδή απλά μας στερείτε ένα από τα θεμελιώδη δικαιώματα μας, αυτό της μάθησης. Φασιστική είναι η κατάληψη και όχι το γεγονός ότι παραπονιόμαστε επειδή κάποιοι από μας καταστρέφονται για μικροπολιτικά παιχνίδια.

//Καταλαβαίνω ότι καθώς είσαι δημοκρατικότατος άνθρωπος θα θελες να το βουλώσουμε, αλλά δεν θα σου κάνουμε την χάρη.

nash
26-01-2007, 16:06
@MK2 δεν σε υποχρεώνει κανένας να απαντάς. Και μη μου λες μαλακίες του τύπου "μας ζαλίζετε" "γίνεσαι αστείος" και άλλες τέτοιες παπαριές. Το φορούμ είναι για να συζητάμε. Αν δεν θες πολύ απλά μην απαντάς. Ξέρω κι έγω να βρίζω αλλά προσπάθησα να κρατήσω ένα επίπεδο στη συζήτηση μέχρι τώρα.


Οι νόμοι υπηρετούν το λαό και όχι ο λαός τους νόμους
Αυτό είναι σοφιστία. Για σύνθημα καλό είναι αλλά είναι ψευδές. Το να μην εφαρμόζεις εσύ τους νόμους και να αγωνίζεσαι για την εφαρμογή τους είναι τουλάχιστον υποκριτικό.

στα υπόλοιπα με κάλυψε το link του guzuta.

nash
26-01-2007, 16:09
γενικα η καταληψη καλως ή κακως δε θεωρειται αντισυνταγματικη

Για πες μου τότε σε ποιο σημείο του συντάγματος λέει ότι έχεις το δικαίωμα να κάνεις κατάληψη δημοσίων κτιρίων. Συνταγματικά έχεις δικαίωμα να κάνεις απεργία και αποχή. Για κατάληψη δεν είδα πουθενά να γράφει.

DI tourist
26-01-2007, 16:11
http://www.itia.ntua.gr/~anthony/katal/katal.html

Πάρτε και διαβάστε μερικοί μπας και ξεστραβωθείτε.. Έχει απαντήσεις σχεδόν σε όλα τα χιλιοειπωμένα και σαθρά σας επιχειρήματα...

Διαβασα το κειμενο. Ο τυπος προφανως κατεχει τα επικοινωνιακα τρικ και το λαϊκσμο σε αρκετο βαθμο, αλλα δεν τον κατηγορω γι αυτο, γιατι δεν ειναι αθεμιτο.

Μερικα σημεια στα οποια θελω να σταθω ειναι τα εξης.

Πρωτο και σημαντικοτερο ειναι αυτο:

Όμως σκοπός μου σ' αυτό το άρθρο δεν είναι να συζητήσω το αν οι «καταλήψεις» είναι καλό ή κακό πράγμα· θεωρώ δεδομένο ότι είναι κακό, και απευθύνομαι σ' αυτούς που ήδη το πιστεύουν.

Αρα απο δω και στο εξης αποκλειουμε τη δυνατοτητα αντεπιχειρηματων και διαφωνιας, οπως επισης αποκλειουμε την δυνατοτητα αυτο το κειμενο να χρησιμοποιηθει ως μεσω πειθους αφου ειναι εξαρχης προκατηλλημενο. Σαν να επιχειρηματολογουμε απεναντι σε τοιχο δλδ...

Παμε παρακατω...


Από κει και πέρα ένα μέρος των συμφοιτητών σας, περιλαμβανομένης της πλειονότητας των κομματικοποιημένων, θα είναι εναντίον σας, και μπορεί κάποιοι να σας κατηγορήσουν ότι είστε σπασικλάκια ή φασιστάκια. Κάποιοι θα διαφωνήσουν κοσμίως και ίσως με προβληματισμό. Ένα άλλο μέρος των συμφοιτητών σας θα εκτιμήσει αυτό που κάνετε. Η μεγάλη πλειοψηφία των φοιτητών είναι πολιτικώς αμέτοχη και θα αδιαφορήσει. Αν γίνει μάθημα θα προσέλθουν. Αν δεν γίνει δεν θα προσέλθουν. Είτε στη μια είτε στην άλλη περίπτωση, δεν πρόκειται να το σχολιάσουν.

Την προταση σε bold τη μεταφαζω ως εξης. Οι περισσοτεροι συναδελφοι σας ειναι ηλιθιοι και ζουν στον κοσμο τους, οποτε θα κανουν οτι τους πειτε.

Εσεις που μας παρουσιασατε το κειμενο αυτο "για να ξεστραβωθουμε" συμμεριζεστε αυτη την αποψη? Το λεω επειδη και οι δυο ανηκετε σε παραταξη οποτε το τι πιστευετε για τους συναδελφους σας μετραει αρκετα. Παρακαλω απαντηστε χωρις υπεκφυγες σε αυτο το σημειο!


Παρακατω στο κειμενο, περιγραφωντας το πως γινονταν οι ΓΣ σε ενα τμημα του ΕΜΠ πριν αρκετα χρονια, απαξιωνει ολες τις ΓΣ βγαζοντας το εξης συμπερασμα:

Η συγκεκριμένη «δημοκρατική διαδικασία» έχει λοιπόν δύο βασικά προβλήματα:

1. Δεν είναι δημοκρατική
2. Δεν είναι διαδικασία

Νομιζω πως δε χρειαζονται καν σχολια.

Πιο κατω συνανταμε το εξης:

Σύμφωνοι, οι «καταλήψεις» είναι παράνομες. Όμως μεγάλο μέρος της κοινωνικής προόδου έχει έρθει από επαναστάσεις, και οι επαναστάσεις είναι πάντα παράνομες. Αφού λοιπόν ο σύλλογός μου αποφάσισε να κάνει μια τέτοια μικρή επανάσταση, δεν έχω την ηθική υποχρέωση να σεβαστώ την απόφασή του;

Πρέπει να διαλέξουμε:

* Ή θα κάνουμε επανάσταση
* Ή θα κάνουμε δημοκρατικές και νόμιμες διαδικασίες

Επανάσταση και δημοκρατία δύσκολα συμβαδίζουν. Αυτά τα πράγματα είναι αστεία. Επανάσταση σημαίνει βία. Μπαίνουμε στο πανεπιστήμιο με το έτσι θέλω και δεν αφήνουμε κανένα να μπει μέσα. Δεν χρειάζεται να είμαστε πλειοψηφία για να το κάνουμε αυτό - μόνο να είμαστε αρκετά άτομα. Μαζεύονται πέντε ικανοί αρχηγοί και λένε «παιδιά εμείς θα μπούμε μέσα και δεν θα το κουνήσουμε. Ποιος θα έρθει μαζί μας;» Και όποιος θέλει πάει μαζί τους. Όποιος δεν θέλει δεν πάει. Χωρίς δημοκρατίες και άλλες ασυμβίβαστες μπαρούφες.

Ωραια διλημματα και πολυ γλαφυρος ο τροπος με τον οποιον παρουσιαζει τους "επαναστατες" σαν ρεμαλια!
Το μηνυμα εδω ειναι σαφες παντως: "Αφηστε τις επαναστασεις για τους "ειδικους" κι εσεις καθηστε στα αυγα σας"
Nice job! Αυτη ειναι η φιλοσοφια σας?


Εχει κι αλλα σημεια το κειμενο τα οποια σηκωνουν τεραστιες συζητησεις αλλα εγω αυτα βρηκα πιο ενδιαφεροντα. Παρακαλω τα παιδια που quotαροαν το κειμενο, αρα το βρισκουν απολυτα σωστο και το στηριζουν, να απαντησουν στις ερωτησεις μου.

Metal_Lover
26-01-2007, 16:21
Διαβασα το κειμενο. Ο τυπος προφανως κατεχει τα επικοινωνιακα τρικ και το λαϊκσμο σε αρκετο βαθμο, αλλα δεν τον κατηγορω γι αυτο, γιατι δεν ειναι αθεμιτο.

Μερικα σημεια στα οποια θελω να σταθω ειναι τα εξης.

Πρωτο και σημαντικοτερο ειναι αυτο:


Αρα απο δω και στο εξης αποκλειουμε τη δυνατοτητα αντεπιχειρηματων και διαφωνιας, οπως επισης αποκλειουμε την δυνατοτητα αυτο το κειμενο να χρησιμοποιηθει ως μεσω πειθους αφου ειναι εξαρχης προκατηλλημενο. Σαν να επιχειρηματολογουμε απεναντι σε τοιχο δλδ...

Παμε παρακατω...Την προταση σε bold τη μεταφαζω ως εξης. Οι περισσοτεροι συναδελφοι σας ειναι ηλιθιοι και ζουν στον κοσμο τους, οποτε θα κανουν οτι τους πειτε.

Εσεις που μας παρουσιασατε το κειμενο αυτο "για να ξεστραβωθουμε" συμμεριζεστε αυτη την αποψη? Το λεω επειδη και οι δυο ανηκετε σε παραταξη οποτε το τι πιστευετε για τους συναδελφους σας μετραει αρκετα. Παρακαλω απαντηστε χωρις υπεκφυγες σε αυτο το σημειο!


Παρακατω στο κειμενο, περιγραφωντας το πως γινονταν οι ΓΣ σε ενα τμημα του ΕΜΠ πριν αρκετα χρονια, απαξιωνει ολες τις ΓΣ βγαζοντας το εξης συμπερασμα:


Νομιζω πως δε χρειαζονται καν σχολια.

Πιο κατω συνανταμε το εξης:


Ωραια διλημματα και πολυ γλαφυρος ο τροπος με τον οποιον παρουσιαζει τους "επαναστατες" σαν ρεμαλια!
Το μηνυμα εδω ειναι σαφες παντως: "Αφηστε τις επαναστασεις για τους "ειδικους" κι εσεις καθηστε στα αυγα σας"
Nice job! Αυτη ειναι η φιλοσοφια σας?


Εχει κι αλλα σημεια το κειμενο τα οποια σηκωνουν τεραστιες συζητησεις αλλα εγω αυτα βρηκα πιο ενδιαφεροντα. Παρακαλω τα παιδια που quotαροαν το κειμενο, αρα το βρισκουν απολυτα σωστο και το στηριζουν, να απαντησουν στις ερωτησεις μου.

1.Ναι οι καταλήψεις ειναι "κακές" γατί φθείρουν το εκπαιδευτικό έργο και ο σκοπός φίλτατε δεν αγιάζει ούτε τα μέσα ούτε τα έξω...

2.Οι αμμέτοχοι συμφοιτητές που λες είναι γενικά αμμέτοχοι και τους βρίζετε καθε τρεις και λίγο ότι δεν πατάνε στις συνελεύσεις πιθανών γιατί τους δίνει το όλο κλίμα....

3.Δεν είμαστε ΕΜΠ και φυσικά πριν μερικά χρόνια, ισ δις ε σιριους κουέστιον???

4.Να σου υπενθυμίσω το εμπράγματο δίκαιο και να σταθώ στην απάντηση 1 ολκληρώνοντας τον βρόγχο της επανάληψης!!!

QQ MORE!!!

Guzuta
26-01-2007, 16:22
Την προταση σε bold τη μεταφαζω ως εξης. Οι περισσοτεροι συναδελφοι σας ειναι ηλιθιοι και ζουν στον κοσμο τους, οποτε θα κανουν οτι τους πειτε.

Εσεις που μας παρουσιασατε το κειμενο αυτο "για να ξεστραβωθουμε" συμμεριζεστε αυτη την αποψη? Το λεω επειδη και οι δυο ανηκετε σε παραταξη οποτε το τι πιστευετε για τους συναδελφους σας μετραει αρκετα. Παρακαλω απαντηστε χωρις υπεκφυγες σε αυτο το σημειο!Εγώ συμφωνώ με ότι ακριβώς γράφει αυτός . Όχι με ότι μεταφράζεις εσυ...
Ο πολιτικά αμέτοχος δεν είναι ηλίθιος όπως λες...

Ωραια διλημματα και πολυ γλαφυρος ο τροπος με τον οποιον παρουσιαζει τους "επαναστατες" σαν ρεμαλια!
Το μηνυμα εδω ειναι σαφες παντως: "Αφηστε τις επαναστασεις για τους "ειδικους" κι εσεις καθηστε στα αυγα σας"
Nice job! Αυτη ειναι η φιλοσοφια σας?


Νομίζω οτι υπερβάλλεις εδώ... Αυτό που λέει είναι οτι δεν μπορείς να κάνεις επανάσταση μέσα απο το "σύστημα"... Τους αναρχικούς που τα σπάνε τους καταλαβαίνω... Την κατάληψη πάλι όχι.. Και φαντάζομαι οτι αυτό προσπαθεί να πει και αυτός...

vaguraw
26-01-2007, 16:34
Αυτό που λέει είναι οτι δεν μπορείς να κάνεις επανάσταση μέσα απο το "σύστημα"... Τους αναρχικούς που τα σπάνε τους καταλαβαίνω... Την κατάληψη πάλι όχι.. Και φαντάζομαι οτι αυτό προσπαθεί να πει και αυτός...

με αυτο σου το σχολιο δινεις αφορμη για να ανεβει αρκετα επιπεδα η συζητηση και να μην επριοριστει στα κλασικα που λεγονται καθε φορα....

καταρχας η λεξη επανασταση το θεωρω λιγο κουλο να την χρησιμοποιουμε εμεις
κουλο για διαφορους λογους....

γιατι ομως δεν μπορεις να κανεις επανασταση μεσα απο το συστημα ?
και για ποιον λογο συμφωνεις οτι η καταληψη του DI ειναι μια πραξη επαναστατικη η οποια ειναι μεσα απο το συστημα

ουσιαστικα παραδεχεσαι οτι το πανεπιστημιο ειναι αυστηρα ενταγμενο στο περιβοητο συστημα το οποιο υπαρχει..οπως και να θελει ο καθενας να το ερμηνευσει

εγω βεβαια διαφωνω με αυτο... το πανεπιστημιο πρεπει να ειναι υπερανω ολων αυτων και γιαυτο πρεπει να ειναι ανεξαρτητο απο την κρατικη παρεμβαση
διοτι το οτι τωρα δεν υπαρχει αναγκη για υπαρχξη ασυλου αυτο δεν σημαινει οτι αυριο θα συνεχισει να ισχυει το ιδιο

εγω συμμεριζομαι αρκετες απο τις διαφωνιες σας περι καταληψης αλλα ανα πασα στιγμη δεν ειναι δυνατον η πλειοψηφια να μην εκμεταλευτει καθε δυνατη μεθοδο για να ακουστει επειδη μια μεριδα (δεν κρινω αν ειναι μικρη η μεγαλη για αποφυγη παρεξηγησεων) διαφωνει με την καταληψη...


αυτα για αρχη...

kala_na_pername
26-01-2007, 16:35
@di turist...: Re file xara sto kuragio su pu apantas... To keimeno einai astoio, stazei prokatalhpsh kai KOLIMA! Kai re guzuta, sovara twra, iposthrizeis auta pu leei? Auto eprepe na paei sto buxthsate... Ti ksestrabwthite?! Mhlaei me anakribies, ironeuete... (emena prosophka mu arese h photo me ton kofth.!:D) Kai sthn telikh, h GS KAI OXI MIA OMADA FHTHTWN ALLA H SINTRIPTHKH PLIOPSIFIA AUTWN PU ENDIAFERTHIKAN KAI IRTHAN NA PSIFHSUN, APOFASISAN NA KLEISUN THN SXOLH, eite thn les katalhpsh, eite "katalhpsh", pu sthn telikh, ok, mporei na xrhsimopoihte lathos oros... Ekei tha kolisume aplws gia na kraksume h tha koitaksume thn ousia.?! KAI EINAI diadikasia, KAI EINAI dhmokratikh efoson o kathenas mporei na proselthei kai na ekfrasei thn gnwmh tu kai na thn iposthriksei me thn pshfo tu...

Aplws oi apopseis sas dn brhskun apixhsh sto megalhtero meros twn fhthtwn... Dn einai anagh na griniazete, dexthte to...
Mia allh fora re adelfe....:p :wavey: ;-)


Dn asxoloume allo me auto...

DI tourist
26-01-2007, 16:39
Επειδη ο Pitros μαλλον δεν επιασε καν το νοημα των ερητησεων και απανταει με rand(), θα μεινω λιγο στα οσα ειπε ο Guzuta...


Εγώ συμφωνώ με ότι ακριβώς γράφει αυτός . Όχι με ότι μεταφράζεις εσυ...
Ο πολιτικά αμέτοχος δεν είναι ηλίθιος όπως λες...

Στο συγκεκριμενο σημειο του κειμενου παρουσιαζει την πλειοψηφια των φοιτητων ως μια μαζα η οποια "αγεται και φερεται", και μαλιστα λεει πως ο,τι κι αν αποφασιστει "δε θα σχολιασουν". Αν ελεγαν κατι τετοιο για εμενα το λιγοτερο που θα ενιωθα θα ηταν υποβιβασμος.
Το οτι συμφωνεις με το κειμενο λοιπον, με κανει να πιστευω πως δε σε ενοχλουν οι "φιοιτητες-αγελη", ισως και το αντιθετο μαλιστα.Νομίζω οτι υπερβάλλεις εδώ... Αυτό που λέει είναι οτι δεν μπορείς να κάνεις επανάσταση μέσα απο το "σύστημα"... Τους αναρχικούς που τα σπάνε τους καταλαβαίνω... Την κατάληψη πάλι όχι.. Και φαντάζομαι οτι αυτό προσπαθεί να πει και αυτός...

Τους λογους που οι αναρχικοι κανουν οτι κανουν, αμφιβαλλω παρα πολυ αν τους καταλαβαινεις. Δεν σπανε για να σπασουν.Τεσπα, αυτο ειναι εντελως αλλη κουβεντα.
Αυτο που λεει ο τυπος, ειναι πως πρεπει να διαλεξουμε, ειτε να καθομαστε στα αυγα μας, ειτε να επαναστατουμε. Προφανως απ' όσα γραφει στο υπολοιπο κειμενο, οχι μονο αποδεχεται το πρωτο, αλλα μας προτεινει και τροπους ωστε να υπερασπιστουμε το δικαιωμα να καθομαστε στα αυγα μας! Και απ'οσα ειπες, εσυ συμφωνεις...


Για να κλεισω την κουβεντα, τις απαντησεις που ζητουσα τις πηρα, εν' ολιγοις. Το κειμενο, κατ'εμε, ηταν αρκετα μονοπλευρο (στα ορια της προπαγανδας) για να αποτελεσει αφετηρια σοβαρης συζητησης και οχι κοκορομαχιας. Αν θελετε συνεχιζετε χωρις εμενα.

druid
26-01-2007, 16:40
Για πες μου τότε σε ποιο σημείο του συντάγματος λέει ότι έχεις το δικαίωμα να κάνεις κατάληψη δημοσίων κτιρίων. Συνταγματικά έχεις δικαίωμα να κάνεις απεργία και αποχή. Για κατάληψη δεν είδα πουθενά να γράφει.
δεν ειναι ακριβως δημοσιο κτιριο...δηλ δεν εχει ακριβως την οντοτητα ενος υπουργειου ή οργανισμου για παραδειγμα λογω ασυλου (επεμβαση δημ δυναμης επιτρεπεται μονο για αυτοφωρα εγκληματα κατα της ζωης)...οσο για τη συνταγματικοτητα ή οχι, η παραγραφος 4 του αρθρου 25 αφορα μονο τη διακοπη της λειτουργιας απο πλευρα καθηγητων(απο οσα εχω καταλαβει οταν διαβαζα το σχετικο νομο) διαφορετικα δε θα νομιμοποιουσε ουτε την αποχη των φοιτητων...anyway νομιζω οτι χανουμε την ουσια με αυτον τον τροπο...στο κατω κατω δε με ενδιαφερει ιδιαιτερα αν ειναι συνταγματικα ορθη ή οχι...(για να ειμαι πιο ακριβης δε με ενδιαφερει καθολου) παρα μονο τι ειναι ωφελιμο για εμας και μονο για εμας

Guzuta
26-01-2007, 16:44
με αυτο σου το σχολιο δινεις αφορμη για να ανεβει αρκετα επιπεδα η συζητηση και να μην επριοριστει στα κλασικα που λεγονται καθε φορα....

καταρχας η λεξη επανασταση το θεωρω λιγο κουλο να την χρησιμοποιουμε εμεις
κουλο για διαφορους λογους....

γιατι ομως δεν μπορεις να κανεις επανασταση μεσα απο το συστημα ?
και για ποιον λογο συμφωνεις οτι η καταληψη του DI ειναι μια πραξη επαναστατικη η οποια ειναι μεσα απο το συστημα

ουσιαστικα παραδεχεσαι οτι το πανεπιστημιο ειναι αυστηρα ενταγμενο στο περιβοητο συστημα το οποιο υπαρχει..οπως και να θελει ο καθενας να το ερμηνευσει

εγω βεβαια διαφωνω με αυτο... το πανεπιστημιο πρεπει να ειναι υπερανω ολων αυτων και γιαυτο πρεπει να ειναι ανεξαρτητο απο την κρατικη παρεμβαση
διοτι το οτι τωρα δεν υπαρχει αναγκη για υπαρχξη ασυλου αυτο δεν σημαινει οτι αυριο θα συνεχισει να ισχυει το ιδιο

εγω συμμεριζομαι αρκετες απο τις διαφωνιες σας περι καταληψης αλλα ανα πασα στιγμη δεν ειναι δυνατον η πλειοψηφια να μην εκμεταλευτει καθε δυνατη μεθοδο για να ακουστει επειδη μια μεριδα (δεν κρινω αν ειναι μικρη η μεγαλη για αποφυγη παρεξηγησεων) διαφωνει με την καταληψη...


αυτα για αρχη...

Απο την στιγμή όμως που το πανεπιστήμιο διοικείται και λειτουργεί σύμφωνα με νόμους του "συστήματος" το πανεπιστήμιο δεν μπορεί να είναι υπεράνω όλων...
Από το παρακάτω άρθρο διάβασε τις πρώτες 2 παραγράφους και θα καταλάβεις τι εννοώ...

http://www.sport-fm.gr/news.jsp?newsID=72172

@kala_na_pername: Δεν ξέρω αν σου είναι εύκολο η δύσκολο αλλα προσπάθησε να κρατήσεις ένα επίπεδο...

kala_na_pername
26-01-2007, 16:47
@kala_na_pername: Δεν ξέρω αν σου είναι εύκολο η δύσκολο αλλα προσπάθησε να κρατήσεις ένα επίπεδο...

Auto eksartate ap tis "dhnates" apopseis pu akouw..

Episeis, dn kserw an su einai eukolo h dhskolo alla stamathste na ironeueste.!:wavey:

Guzuta
26-01-2007, 16:51
Στο συγκεκριμενο σημειο του κειμενου παρουσιαζει την πλειοψηφια των φοιτητων ως μια μαζα η οποια "αγεται και φερεται", και μαλιστα λεει πως ο,τι κι αν αποφασιστει "δε θα σχολιασουν". Αν ελεγαν κατι τετοιο για εμενα το λιγοτερο που θα ενιωθα θα ηταν υποβιβασμος.
Το οτι συμφωνεις με το κειμενο λοιπον, με κανει να πιστευω πως δε σε ενοχλουν οι "φιοιτητες-αγελη", ισως και το αντιθετο μαλιστα.Εντάξει αυτό το αφήνω ασχολίαστο...
Τους λογους που οι αναρχικοι κανουν οτι κανουν, αμφιβαλλω παρα πολυ αν τους καταλαβαινεις. Δεν σπανε για να σπασουν.Τεσπα, αυτο ειναι εντελως αλλη κουβεντα.
Αυτο που λεει ο τυπος, ειναι πως πρεπει να διαλεξουμε, ειτε να καθομαστε στα αυγα μας, ειτε να επαναστατουμε. Προφανως απ' όσα γραφει στο υπολοιπο κειμενο, οχι μονο αποδεχεται το πρωτο, αλλα μας προτεινει και τροπους ωστε να υπερασπιστουμε το δικαιωμα να καθομαστε στα αυγα μας! Και απ'οσα ειπες, εσυ συμφωνεις...


Προσπάθησε να καταλάβεις τι λέει...
Σου λεεί οτι τουλάχιστον πες ρε φίλε οτι κάνεις επανάσταση και μην μου πουλας παραμύθια για δημοκρατικές αποφάσεις αφου δεν είναι...
Ότι είτε αποφασίσουν 5 άτομα να κάνουν κατάληψη είτε ολόκληρη γενική συνέλευση αυτή παραμένει αντιδημοκρατικη...

Πως τα βγάζεις όλα αυτα τα συμπεράσματα?
Άλλο κείμενο διαβάζουμε ρε γμτ?:p

DI tourist
26-01-2007, 16:52
Άλλο κείμενο διαβάζουμε ρε γμτ?:p

Απο αλλη οπτικη γωνια μαλλον... ;-)

vaguraw
26-01-2007, 16:57
Απο την στιγμή όμως που το πανεπιστήμιο διοικείται και λειτουργεί σύμφωνα με νόμους του "συστήματος" το πανεπιστήμιο δεν μπορεί να είναι υπεράνω όλων...
Από το παρακάτω άρθρο διάβασε τις πρώτες 2 παραγράφους και θα καταλάβεις τι εννοώ...

http://www.sport-fm.gr/news.jsp?newsID=72172

@kala_na_pername: Δεν ξέρω αν σου είναι εύκολο η δύσκολο αλλα προσπάθησε να κρατήσεις ένα επίπεδο...

tou panoutsou e ?
asxeto alla ex8es h ekpomph tous gamhse...

e koita to kata poso prepei na isxyei afto to opoio les einai sthn apopsh tou ka8enos...
yperanw olwn den einai sigoura....

egw 8a protimousa na einai poli pio anexarthto kyriws ston tomea pou exei na kanei me politikes kai ideologies...

an kai gia afto oi foithtes exoune na kanoune arketo....αλλα οσο υπαρχει μια σταση γενικη αυτη δεν πρεπει να μενει ασχολιαστη.

Metal_Lover
26-01-2007, 17:38
Τα νομικά δεν είναι του γούστου σας ε...Και να σχολιάσω για τις οπτικές γωνίες η μερική απμμόνοση χωρίων του κείμενου αλλυώνει το νόημα στο σύνολό του και φθίρει την ορθή εξαγωγή συμπερασμάτων.Πιστεύω φίλοι μου συμφωνείτε μαζί μου έστω και σιωπηρά...

@vaguraw η ολότητα όμως δεν αποτελείται μόνο απο τα επιμέρους,γιατί πάμε στην πανω εξήγηση να σου ξαναπώ το loop?

vaguraw
26-01-2007, 18:04
Τα νομικά δεν είναι του γούστου σας ε...Και να σχολιάσω για τις οπτικές γωνίες η μερική απμμόνοση χωρίων του κείμενου αλλυώνει το νόημα στο σύνολό του και φθίρει την ορθή εξαγωγή συμπερασμάτων.Πιστεύω φίλοι μου συμφωνείτε μαζί μου έστω και σιωπηρά...

βεβαια ενα κειμενο μπορει να διατυπωνει και επιμερους αποψεις....
οι οποιες εντοπιζονται σε κομματια του...

Forin
26-01-2007, 18:38
Διακοπή του εκπαιδευτικού έργου αλλά και της εν γένει λειτουργίας ενός ΑΕΙ, πέρα από τα προβλεπόμενα στο νόμο αυτό, είναι δυνατή με απόφαση της Συγκλήτου και μόνο για εξαιρετικές περιπτώσεις. (Άρθρο 25, παρ. 4, Ν. 1268/1982)

Δεν έχω την παραμικρή ιδέα για το αν ισχύει αλλά ας υποθέσουμε ότι όντως έτσι είναι (αν κάποιος ξέρει κάτι παραπάνω ας το πει). Αυτό γιατί δεν το σχολιάζει κανείς; Γιατί στην τελική η κατάληψη αυτό ακριβώς το αποτέλεσμα έχει: διακοπή του εκπαιδευτικού έργου.


Στη συνέχεια αναφέρω απλούς τρόπους με τους οποίους οι φοιτητές μπορούν να εκμεταλλευτούν το γεγονός ότι οι «καταλήψεις» είναι παράνομες για να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους να κάνουν μάθημα.

Σύμφωνα με το παραπάνω το κείμενο δεν προσπαθεί να πείσει κανέναν για τίποτα, απλώς δίνει πατήματα σε κάποιους να υποστηρίξουν το ότι δεν θέλουν κατάληψη. Γιατί με το να μην λένε τίποτα (ΔΑΠ) όλοι είδαμε τα αποτελέσματα, ούτε να τους σεβαστείς σαν ανθρώπους δεν σου πάει η καρδιά.


Μαζεύονται σε μια μεγάλη αίθουσα κάμποσα άτομα που κανείς δεν ξέρει αν είναι φοιτητές του Τμήματος.

Δεν ξέρω αν γίνεται, ξέρω όμως πόσο εύκολα μπορεί να γίνει αφού δεν υπάρχει έλεγχος.


Η μεγάλη πλειοψηφία των φοιτητών είναι πολιτικώς αμέτοχη και θα αδιαφορήσει. Αν γίνει μάθημα θα προσέλθουν. Αν δεν γίνει δεν θα προσέλθουν. Είτε στη μια είτε στην άλλη περίπτωση, δεν πρόκειται να το σχολιάσουν.

Με αυτό συμφωνώ (εκτός απ'το ότι δεν σχολιάζουν). Είναι όλοι αυτοί που κάθονται σπίτια τους αντί να ψηφίσουν λευκό. Κι εγώ αυτό κάνω πλέον! Δεν πιστεύω ότι είμαι ηλίθιος though. Απλώς καμία πλευρά δεν έχει καταφέρει να με πάρει στο μέρος της.

DI tourist
26-01-2007, 19:14
Ας αλλαξουμε λιγο κλιμα. Εγινε ενα ψιλομπαχαλο με το βιβλιο της Ιστοριας της 6ης Δημοτικου, μεταξυ Χριστοδουλου και Υπουργειου.

Εχει ενδιαφερον το θεμα...

Χριστοδουλος reloaded (http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=772560) και η απαντηση της Γιαννακου :love2: (http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=773484).

Το ενδεχομενο να διδασκεται η ιστορια χωρις να εξυπηρετει εθνικα συμφεροντα το σκεφτηκε κανεις? :sleep:

Udaj
26-01-2007, 19:37
http://www.itia.ntua.gr/~anthony/katal/katal.html

Πάρτε και διαβάστε μερικοί μπας και ξεστραβωθείτε.. Έχει απαντήσεις σχεδόν σε όλα τα χιλιοειπωμένα και σαθρά σας επιχειρήματα...

Να πω κι εγώ τη γνώμη μου πάνω στο κείμενο μιας και τώρα το είδα.. (όχι ότι με ρώτησε κανείς :p )

Δε μας λέει τίποτα καινούριο! Ναι το ξέρουμε ότι η κατάληψη είναι παράνομη πράξη. Προφανώς και αν επιμείνει να μπει κάποιος για μάθημα, δε θα επικαλεστούμε κάποιο συνταγματικό δικαίωμα στην κατάληψη ή οποιαδήποτε νομιμότητα για να τον πείσουμε να μπει. Απλά δε θα τον αφήσουμε γιατί έτσι αποφασίσαμε ως σύλλογος.

Τώρα προφανώς αν εμφανιστούν 40 άτομα που θέλουν να κάνουν μάθημα με καθηγητή μαζί τους τότε θα μπουν και θα κάνουν. Αυτός είναι όμως ο ρόλος της Γενικής Συνέλευσης, να εξασφαλίσει κατά το δυνατόν ότι οι φοιτητές που συμφωνούν με την κατάληψη θα είναι περισσότεροι από αυτούς που διαφωνούν. Δηλαδή αν μια γενική συνέλευση αποφασίσει κατάληψη, ειδικά με τόσο μεγάλη πλειοψηφία όσο οι δικές μας, είναι απίθανο να γίνει κάτι τέτοιο.

Σχετικά με τις πλειοψηφίες που δεν ενδιαφέρονται αν θα γίνει μάθημα ή όχι: Δε ξέρω αν είναι όντως πλειοψηφίες, αλλά σίγουρα μεγάλο μέρος των φοιτητών όντως απέχουν από τις διαδικασίες του συλλόγου. Από αυτούς, ένα μεγάλο μέρος δεν πατάει ποτέ στη σχολή, δεν ασχολείται με την εκπαιδευτική διαδικασία και απλώς έρχεται στις εξετάσεις μήπως και περάσει κάνα μάθημα στη ζούλα με τις γνωστές μεθόδους. Ένα άλλο μέρος απλά δεν είναι ενεργοί φοιτητές. Πολλοί όμως είναι ενεργοί φοιτητές του τμήματος οι οποίοι απλώς δεν έχουν την απαραίτητη ενημέρωση και το ενδιαφέρον να ασχοληθούν με τα κοινά της σχολής.

Για τις πρώτες δύο κατηγορίες δε μπορώ να πω ότι καίγομαι ιδιαίτερα αν θα έρθουν στις διαδικασίες μας ή όχι (δεν είναι ότι έχω τίποτα προσωπικό με τα παιδιά, για να μη παρεξηγηθώ, ίσα ίσα πολλοί είναι φίλοι μου ανήκουν σε αυτή την κατηγορία). Τους τελευταίους όμως, αυτούς που ασχολούνται με τα μαθήματα αλλά όχι με τα κοινά, θα ήθελα πάρα πολύ να τους δω και αυτούς. Δυστυχώς όμως ζούμε σε μια κοινωνία που έχει θεοποιήσει το άτομο και το μικρόκοσμό του, και αφήνει τους "επαγγελματίες" να αναλάβουν όλα τα υπόλοιπα. Τους γνωστούς δηλαδή που κράζουν οι γονείς μας μπροστά από τις οθόνες τους αλλά τρέχουν στις εκλογές να τους ξαναψηφίσουν. Στο πανεπιστήμιο, το πιο προοδευτικό και ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας, δε μπορεί να επικρατούν τέτοιες αντιλήψεις ανάθεσης.

Πρέπει ακόμα και αυτοί που διαφωνούν με τις γενικές συνελεύσεις, με τις καταλήψεις, με όλα όσα λέω παραπάνω, όσοι είναι άνθρωποι και θέλουν να έχουν λόγο στο τι γίνεται στη ζωή τους, να έρθουν στη σχολή και να μιλήσουν. Ακόμα και να μπουν στη γενική συνέλευση και να πουν ότι η κατάληψη είναι παράνομη. Ακόμα και αυτό θα είναι κέρδος για την κοινωνία και για το πανεπιστήμιο, γιατί όσο περισσότερο ασχολούνται με τα κοινά οι εξουσιαζόμενοι, εμείς δηλαδή, τόσο περιορίζεται η αυθαιρεσία της ίδιας της εξουσίας. Η καταγγελία από απόσταση ποτέ δεν ωφέλησε κανέναν, ίσως μόνο αυτόν που τη δέχεται.

druid
26-01-2007, 21:46
ligo off topic http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=773478&lngDtrID=244 .... skefteite posa tha exoyn anagnwristhei...

dangerous minds
26-01-2007, 22:02
Να πω κι εγώ τη γνώμη μου πάνω στο κείμενο μιας και τώρα το είδα.. (όχι ότι με ρώτησε κανείς :p )

Δε μας λέει τίποτα καινούριο! Ναι το ξέρουμε ότι η κατάληψη είναι παράνομη πράξη. Προφανώς και αν επιμείνει να μπει κάποιος για μάθημα, δε θα επικαλεστούμε κάποιο συνταγματικό δικαίωμα στην κατάληψη ή οποιαδήποτε νομιμότητα για να τον πείσουμε να μπει. Απλά δε θα τον αφήσουμε γιατί έτσι αποφασίσαμε ως σύλλογος.

Τώρα προφανώς αν εμφανιστούν 40 άτομα που θέλουν να κάνουν μάθημα με καθηγητή μαζί τους τότε θα μπουν και θα κάνουν. Αυτός είναι όμως ο ρόλος της Γενικής Συνέλευσης, να εξασφαλίσει κατά το δυνατόν ότι οι φοιτητές που συμφωνούν με την κατάληψη θα είναι περισσότεροι από αυτούς που διαφωνούν. Δηλαδή αν μια γενική συνέλευση αποφασίσει κατάληψη, ειδικά με τόσο μεγάλη πλειοψηφία όσο οι δικές μας, είναι απίθανο να γίνει κάτι τέτοιο.

Σχετικά με τις πλειοψηφίες που δεν ενδιαφέρονται αν θα γίνει μάθημα ή όχι: Δε ξέρω αν είναι όντως πλειοψηφίες, αλλά σίγουρα μεγάλο μέρος των φοιτητών όντως απέχουν από τις διαδικασίες του συλλόγου. Από αυτούς, ένα μεγάλο μέρος δεν πατάει ποτέ στη σχολή, δεν ασχολείται με την εκπαιδευτική διαδικασία και απλώς έρχεται στις εξετάσεις μήπως και περάσει κάνα μάθημα στη ζούλα με τις γνωστές μεθόδους. Ένα άλλο μέρος απλά δεν είναι ενεργοί φοιτητές. Πολλοί όμως είναι ενεργοί φοιτητές του τμήματος οι οποίοι απλώς δεν έχουν την απαραίτητη ενημέρωση και το ενδιαφέρον να ασχοληθούν με τα κοινά της σχολής.

Για τις πρώτες δύο κατηγορίες δε μπορώ να πω ότι καίγομαι ιδιαίτερα αν θα έρθουν στις διαδικασίες μας ή όχι (δεν είναι ότι έχω τίποτα προσωπικό με τα παιδιά, για να μη παρεξηγηθώ, ίσα ίσα πολλοί είναι φίλοι μου ανήκουν σε αυτή την κατηγορία). Τους τελευταίους όμως, αυτούς που ασχολούνται με τα μαθήματα αλλά όχι με τα κοινά, θα ήθελα πάρα πολύ να τους δω και αυτούς. Δυστυχώς όμως ζούμε σε μια κοινωνία που έχει θεοποιήσει το άτομο και το μικρόκοσμό του, και αφήνει τους "επαγγελματίες" να αναλάβουν όλα τα υπόλοιπα. Τους γνωστούς δηλαδή που κράζουν οι γονείς μας μπροστά από τις οθόνες τους αλλά τρέχουν στις εκλογές να τους ξαναψηφίσουν. Στο πανεπιστήμιο, το πιο προοδευτικό και ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας, δε μπορεί να επικρατούν τέτοιες αντιλήψεις ανάθεσης.

Πρέπει ακόμα και αυτοί που διαφωνούν με τις γενικές συνελεύσεις, με τις καταλήψεις, με όλα όσα λέω παραπάνω, όσοι είναι άνθρωποι και θέλουν να έχουν λόγο στο τι γίνεται στη ζωή τους, να έρθουν στη σχολή και να μιλήσουν. Ακόμα και να μπουν στη γενική συνέλευση και να πουν ότι η κατάληψη είναι παράνομη. Ακόμα και αυτό θα είναι κέρδος για την κοινωνία και για το πανεπιστήμιο, γιατί όσο περισσότερο ασχολούνται με τα κοινά οι εξουσιαζόμενοι, εμείς δηλαδή, τόσο περιορίζεται η αυθαιρεσία της ίδιας της εξουσίας. Η καταγγελία από απόσταση ποτέ δεν ωφέλησε κανέναν, ίσως μόνο αυτόν που τη δέχεται.


Συμφωνώ απολύτως.
@Guzuta : Πάντως τα ''σαθρά'' επιχειρήματα μας δεν καταρίφθηκαν ( ως προς το σε τι θα ωφελήσει η ίσρυση ΜΚΜΚ παν/μίων ), το άθλιο ( προσωπική άποψη που δεν αλλάζει ) αυτό κείμενο απλώς λέει με πολλά λόγια κάτι που θα μπορούσε να πει και με λίγα, ότι η αντίδραση στην εξουσία είναι αδίκημα.

jesu
27-01-2007, 02:31
Βασικά με κάλυψαν σε μεγάλο βαθμό τα ποστς των Noir και MK2.
Αυτό που θα θελα να πω είναι ότι έχω βαρεθεί να ακούω τον κάθε πουτ..ας γιο αργόσχολο και ξιπασμένο δημοσιογράφο να σχολιάζει τους πάντες και τα πάντα.Να ειρωνεύεται καθηγητές πανεπιστημίου ενώ ο ίδιος είναι αυτό που είναι λόγω του πατέρα του π.χ. θεατρικού συγγραφέα (ναι καριόλη Πρετεντέρη σε σένα αναφέρομαι) και να μιλάει συνέχεια για τα Εξάρχεια στα οποία έχει να πατήσει 15 χρόνια αφού φυσικά συχνάζει στο Κολωνάκι.Να χαρακτηρίζει άτομα φρικιά απλά επειδή τυχαίνει να έχουν διαφορετικό τρόπο σκέψης από τον politically correct δικό του,ακόμα κι αν πολλές φορές εκφράζονται ακραία.Ούτε καν περνάει από το μυαλό τους ότι τα Εξάρχεια (όπως και άλλες περιοχές) είναι ένας ιδιαίτερος πολιτισμικός χώρος για την Αθήνα όπου στεγάζονται ένα σωρό διαφορετικές κουλτούρες και φυσικά όχι μόνο αναρχικοί.Αλλά τι να πεις για την ξεφτιλισμένη τη ''γενιά του Πολυτεχνείου'' που τελικά βολεύτηκε στα γραφειάκια της και ξέχασε το ''ηρωικό'' παρελθόν της.Ελπίζω απλά να μην καταλήξει και η σημερινή γενιά έτσι.
Και κάτι τελευταίο για την τηλεόραση.Είναι εξωφρενικά τραγικό το πόσο χαμηλά έχουν πέσει τα δελτία ειδήσεων (κυρίως).Επειδή τυχαίνει να τα παρακολουθώ τελευταία ψιλο-συχνά,κυριολεκτικά κρατιέμαι για να μην σπάσω κάτι.Το μέλλον φαντάζει ζοφερό εάν τα ΜΜΕ συνεχίσουν έτσι με την παραπληροφόρηση και τον 100% έλεγχο της κοινής γνώμης.Χίλιες φορές τα ''δελτία'' του Star που γελάμε και λιγάκι.Αλλά υποθέτω ότι αυτά πάνε μαζί,αλλιώς πως θα φανεί σοβαρό το Mega και το κάθε Mega?Sorry αν κούρασα,ακούω τις απόψεις σας.

MK2
27-01-2007, 03:23
jesu συμφωνώ σχεδόν απόλυτα με όσα λες.
Το σχεδόν έχει να κάνει με τις πόρνες οι οποίες δεν υπάρχει περίπτωση να βγάλουν τέτοια εκτρώματα για παιδιά τους, προσβάλεις τις γυναίκες που κάνουν αυτή τη δουλειά με τον χαρακτηρισμό σου. (off topic -> είμαι κατά της βιομηχανίας του σεξ). Προφανώς καταλαβαίνεις το στυλ της απάντησής μου έτσι;

Κατά τα άλλα είσαι απόλυτα σωστός κατ' εμέ. Δεν παλεύεται η κωλοτηλεόραση με τα αίσχη που προβάλει...
Όλοι τους έχουν πεντακάθαρα νύχια αλλά κατά τα άλλα είναι βουτηγμένοι μέσα στα σκατά...
Μήπως ο λαός να τους βάλει λίγο μυαλό;

devils_advocate
27-01-2007, 12:16
Αλλά τι να πεις για την ξεφτιλισμένη τη ''γενιά του Πολυτεχνείου'' που τελικά βολεύτηκε στα γραφειάκια της και ξέχασε το ''ηρωικό'' παρελθόν της.Ελπίζω απλά να μην καταλήξει και η σημερινή γενιά έτσι.

Δεν αμφιβάλλω καθόλου για την πορεία της σημερινής γενιάς. Ήδη προσωπικά έχω παρατηρήσει τα πρώτα δείγματα γραφής. H ιστορία επαναλαμβάνεται νομίζω...

tzagasdog
27-01-2007, 12:25
νομιζω οτι μεγαλωνουμε σε μια κοινωνια που ολο και συντιρικοποιηται και μαλλον αυτο δεν ειναι για καλο... και η ιστορια επαναλαμβανεται φυσικα και για αυτο το λογο πρεπει να την μελεταμε για να μην κανουμε τα ιδια λαθη...

deggial
27-01-2007, 12:33
νομιζω οτι μεγαλωνουμε σε μια κοινωνια που ολο και συντιρικοποιηται και μαλλον αυτο δεν ειναι για καλο... και η ιστορια επαναλαμβανεται φυσικα και για αυτο το λογο πρεπει να την μελεταμε για να μην κανουμε τα ιδια λαθη...

Συνήθως ιστορικά αυτό που συμβαίνει είναι μία προοδευτική γενιά (δηλ. μια περίοδος ιδιαίτερης εξέλιξης και κοινωνικών αλλαγών) να ακολουθείται από μία συντηρητική και αντίστροφα. Έπειτα από την πολιτική αστάθεια της Ελλάδας τον τελευταίο αιώνα, είναι λογικό το σύγχρονο (και επιτέλους σταθερό) καθεστώς να κατασταλλάζει για κάποιο χρονικό διάστημα.

ΥΓ. Όταν λέω συντηρητικός, εννοώ μία τάση για πολιτισμική στασιμότητα ή ηρεμία. Λόγω της παγκοσμιοποίησης της επικοινωνίας, τα "κλασσικά" συντηρητικά χαρακτηριστικά, όπως αναφερόμαστε συνήθως στον όρο, όπως η ξενοφοβία ή η έλλειψη ανοχής σε διαφορετικά θρησκευτικά πιστεύω, δεν αποτελούν ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της δικής μας ή της επόμενης γενιάς.

HeavenShallBurn
27-01-2007, 16:06
Paides to thema epeigei!!!!!
den hksera pou na to grapsw kai to grafw edw giati nomizw oti kollaei perissotero.
Molis plhroforhthika apo megaloeth thw sxolhs oti sthn Stadiou sto agalma tou kolokotroni exoun sigkentrwsh xrysaygites me ellhnikes shmaies kai ta sxetika kai ekanan kapoia pesimata se paidia...
Opote opoios perasei apo ekei as prosexei ligo me ta mounopana....

kala_na_pername
27-01-2007, 16:25
Oi g@m***noi.... Allh duleia dn exun ta malakistiria.....:angryfire:mad:

DI tourist
27-01-2007, 16:30
Απο τη σημερινη Ελευθεροτυπια. Original Link (http://www.enet.gr/online/online_fpage_text/id=81334508,73829228,59647468)


Ασυλο για ζαρντινιέρες

"Η Αθήνα όμηρος των «αγνώστων»"

(«Καθημερινή», 18/1/2007)


Φαίνεται πως το υπουργείο Παιδείας αφομοίωσε για τα καλά τα μαθήματα της περασμένης άνοιξης. Παρήλθαν ανεπιστρεπτί οι μέρες που τα στελέχη του πιάνονταν αδιάβαστα στα τηλεοπτικά παράθυρα από τους καταληψίες φοιτητές, ενώ γνωστός μεγαλοδημοσιογράφος παρομοίαζε την κυρία Γιαννάκου με αφελή μπακάλη που προσπαθεί να πουλήσει χοιρινό σε μουσουλμάνους. Σήμερα τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ πρωταγωνιστούν στην εκστρατεία κατασυκοφάντησης των αντιστάσεων της πανεπιστημιακής κοινότητας. Δεν διαμεσολαβούν πια ένα διάλογο που αναπτύσσεται στην κοινωνία, παριστάνοντας τους «ουδέτερους» κριτές: καθορίζουν τα ίδια την ατζέντα της συζήτησης κι οργανώνουν το πεδίο της αντιπαράθεσης, με τρόπο που να προκαθορίζει τις απαντήσεις.

Τα τρομοκρατικά ρεπορτάζ της περασμένης εβδομάδας, αρχής γενομένης με τα επεισόδια της 17ης Ιανουαρίου έξω απ' το ΕΜΠ, ήταν αποκαλυπτικά.

1 Κεντρικό αίτημα των κραυγών περί «ασυλίας των κουκουλοφόρων» είναι η εν λευκώ εξουσιοδότηση προς την ΕΛ.ΑΣ. να εισβάλει στα κατειλημμένα ΑΕΙ και να συλλάβει όποιους βρει εκεί. Αυτό που όλοι (κάνουν πως) ξεχνούν είναι ότι η «λύση» αυτή εφαρμόστηκε επανειλημμένα στο παρελθόν: το 1985, το 1991 και το 1994, με αποκορύφωμα τις 524 συλλήψεις του 1995. Αν κάτι έδειξε η όλη εμπειρία είναι το αδιέξοδο αυτών των πρακτικών: οι μαζικές συλλήψεις αδυνατούν να αποδώσουν δικαιοσύνη, καθώς ο επιμερισμός συγκεκριμένων ποινικών ευθυνών μεταξύ εκατοντάδων συλληφθέντων είναι πρακτικά αδύνατος - οπότε το ύψος των ποινών εξαρτάται τελικά όχι από τις πράξεις κάθε δικαζόμενου αλλά από τη διαθεσιμότητά του για δημόσια δήλωση των «σωστών» φρονημάτων (απαντώντας π.χ. στους δικαστές αν δακρύζει όταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες ακούγεται ο εθνικός μας ύμνος κι άλλα άσχετα με την υπόθεση). Το είδαμε το 1995, θα το ξαναδούμε και στο μέλλον;

2 Αλλά και από άποψη διασφάλισης της «κοινωνικής ειρήνης», η εισβολή των ΜΑΤ στα κατειλημμένα ΑΕΙ και οι μαζικές συλλήψεις το μόνο που θα αποδείξουν είναι ότι τα όρια της δημόσιας διαμαρτυρίας στενεύουν επικίνδυνα. Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι να εξωθηθεί το βίαιο κομμάτι της νεολαίας σε ακόμη βιαιότερους, πολιτικά άκαρπους και δυνάμει αιματηρούς δρόμους. Παρά τη διαφορετική κλίμακα των φαινομένων, η εμπειρία της γειτονικής μας Ιταλίας το 1976 -77 είναι από κάθε άποψη διδακτική.

3 Εξίσου προβληματική είναι η ηθελημένη σύγχυση μεταξύ των διαφορετικών μορφών «βίας» που συναντάμε στη διάρκεια των κοινωνικών αγώνων. Τα ΜΜΕ τσουβάλιασαν σε μια ενιαία κατηγορία τους μολοτοφιστές του ΕΜΠ με τα φοιτητικά μπλοκ που επιχείρησαν να σπάσουν τον κλοιό των ΜΑΤ έξω απ' το προεδρικό μέγαρο, ακόμη και τους φοιτητές που εφάρμοσαν τις αποφάσεις των γενικών τους συνελεύσεων κόντρα στους «απεργοσπάστες» της κυβερνητικής ΔΑΠ. Η πρόθεση είναι σαφής: να νομιμοποιηθεί η γενικευμένη καταστολή της «αναταραχής». Σύμφωνα άλλωστε με το νομοσχέδιο της κ. Γιαννάκου, ακόμη και η ειρηνικότερη φοιτητική κατάληψη θα θεωρείται παραβίαση του «ακαδημαϊκού ασύλου» και θα αντιμετωπίζεται διά ροπάλου.

4 Οταν κυβέρνηση, Ακροδεξιά και κανάλια ζητούν δηλώσεις φρονημάτων από τον ΣΥΝ και τις αριστερές φοιτητικές παρατάξεις, αυτό που επιδιώκουν είναι να υποθάλψουν έναν «εμφύλιο» στο εσωτερικό του πανεπιστημιακού κινήματος. Μεταθέτοντας έτσι το επίκεντρο της έντασης από την απόρριψη της κυβερνητικής πολιτικής στη διαμάχη για τις μεθόδους πάλης. Παραμένει πάντως αστείο να δίνει η κυρία Παπακώστα τηλεοπτικά μαθήματα περιφρούρησης διαδηλώσεων επικαλούμενη τους «φοιτητικούς αγώνες» (;) των νιάτων της.

5 Αφήσαμε για το τέλος το σημαντικότερο: το έμμεσο αλλά σαφές ξέπλυμα των ένστολων «πραιτόρων» του κ. Πολύδωρα, που τους τελευταίους μήνες έχουν ξεσαλώσει ενάντια σε κάθε είδους λαϊκή κινητοποίηση, με αποκορύφωμα το φοιτητικό συλλαλητήριο της 8ης Ιουνίου. Εν ριπή οφθαλμού ξεχάστηκαν σιδηρογροθιές και ζαρντινιέρες, ενώ παρακάμπτεται ελαφρά τη καρδία το ερώτημα των «παράπλευρων απωλειών» κάθε φορά που ΜΑΤ και κουκουκουλοφόροι της ΕΛΑΣ θα μπουκάρουν σε κάποια σχολή. Πρέπει να είναι κανείς εντελώς Πρετεντέρης για να μην καταλαβαίνει πως, σε κάθε «εκκένωση», οι σκηνές με τον Κύπριο φοιτητή θα επαναλαμβάνονται στη νιοστή. Κάτι που γνωρίζουν από πρώτο χέρι τόσο οι φοιτητές όσο και οι πανεπιστημιακοί. Τουλάχιστον όσοι είναι σε θέση να ξεχωρίσουν το προαύλιο του ΕΜΠ από τον πεζόδρομο της Τοσίτσα...Αυτο κι αν ειναι κειμενο για ξεστραβωμα...

killer_instinct
27-01-2007, 16:54
Απλά respect...

Moses
27-01-2007, 17:01
Paides to thema epeigei!!!!!
den hksera pou na to grapsw kai to grafw edw giati nomizw oti kollaei perissotero.
Molis plhroforhthika apo megaloeth thw sxolhs oti sthn Stadiou sto agalma tou kolokotroni exoun sigkentrwsh xrysaygites me ellhnikes shmaies kai ta sxetika kai ekanan kapoia pesimata se paidia...
Opote opoios perasei apo ekei as prosexei ligo me ta mounopana....

Mhn kolwnete re.. allwste ama kanoun kamia kafrila eimai sigouros oti tha rthoun ta MAT kai tha tous dialysoun.. sthn dhmokratikh xwra pou zoume oloi einai isoi apenanti stous nomous! :p :p :sleep: :D

koumpi
27-01-2007, 17:29
Paides to thema epeigei!!!!!
den hksera pou na to grapsw kai to grafw edw giati nomizw oti kollaei perissotero.
Molis plhroforhthika apo megaloeth thw sxolhs oti sthn Stadiou sto agalma tou kolokotroni exoun sigkentrwsh xrysaygites me ellhnikes shmaies kai ta sxetika kai ekanan kapoia pesimata se paidia...
Opote opoios perasei apo ekei as prosexei ligo me ta mounopana....

Είναι η ετήσια συγκέντρωση για τα Ίμια σήμερα...(Ναι ναι βρε Moses το ξέρουμε :tounge: !! Είναι γνωστό με πόση αποφασιστηκότητα η αστυνομία αντιμετωπίζει περιστατικά στα οποία συμμετείχαν μέλη της Χρυσής Αυγής :tounge: )

emufear
28-01-2007, 16:26
Το ανέκδοτο με τη νομιμότητα και τις κάμερες (http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=52532108)

Φωτιά στις κάμερες!!

devils_advocate
28-01-2007, 17:18
Το ανέκδοτο με τη νομιμότητα και τις κάμερες (http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=52532108)

Φωτιά στις κάμερες!!

Νομίζω περισσότερο στο Μπουχτίσατε πάει πάντος. :D :-) :D
http://www.youtube.com/watch?v=cMG4odwxA1U

Delear
28-01-2007, 17:43
Θέλω να μου βρείτε με στοιχεία ΜΙΑ φορά που συγκρούσεις να προκάλεσαν ζημιές σε οποιαδήποτε πανεπιστημιακή περιουσία. Προσέχτε τι θα πείτε διότι είμαι ενημερωμένος και περιμένω να ακούσω...


Πάνω από ένα δισ. ευρώ οι καταστροφές στα ΑΕΙ (http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_109166_28/01/2007_213869)

druid
28-01-2007, 18:00
Πάνω από ένα δισ. ευρώ οι καταστροφές στα ΑΕΙ (http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_109166_28/01/2007_213869)

δεν εχω χρονο να επεκταθω...αλλα 1.000.000.000 ευρω αποκλειεται...:cool:

Alan Don
28-01-2007, 18:38
απο την καθημερινη ειναι τι περιμενες ??

deggial
28-01-2007, 20:03
Το παραπάνω ποσό μάλλον είναι υπερβολικό, ωστόσο η άποψη πως δεν προκαλούνται ζημιές σε καταλήψεις ή στο παλαιό κτήριο του Πολυτεχνείου είναι τουλάχιστον δήλωση άγνοιας.

ΥΓ. Ας είχα ένα ευρώ για κάθε φορά που έχουν διαρρήξει το γραφείο του πατέρα μου και άλλων καθηγητών στο ΕΜΠ...

Ripper
28-01-2007, 20:48
Πάνω από ένα δισ. ευρώ οι καταστροφές στα ΑΕΙ (http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_109166_28/01/2007_213869)10000000000000000000000000000000000000000000000000 00000000000000000000000000000000000000000000000000 0000000000000000000000000000 Ευρώ!!!!!


...Κοστίζουν οι ζημιές που προκάλεσαν οι αναρχικοί, καταληψίες, μαλλιάδες, αλήτες, πρεζάκηδες φοιτητές στα ΑΕΙ!:o

YoMa-Sensei
28-01-2007, 21:02
Πάνω από ένα δισ. ευρώ οι καταστροφές στα ΑΕΙ (http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_109166_28/01/2007_213869)

ΑΥΤΟΥ ΔΙΝ ΕΙΝΙ ΤΙΠΟΥΤΑ!

1000000000000000000000000000000000000000 ΗΥΡΩ ΙΜΕΙΣ, ΙΠΙ ΠΑΠΑΓ'!

Hal-Boy
28-01-2007, 21:03
10000000000000000000000000000000000000000000000000 00000000000000000000000000000000000000000000000000 0000000000000000000000000000 Ευρώ!!!!!


...Κοστίζουν οι ζημιές που προκάλεσαν οι αναρχικοί, καταληψίες, μαλλιάδες, αλήτες, πρεζάκηδες φοιτητές στα ΑΕΙ!:o


Δεν καταλαβαινω ρε παιδια ειλικρινα, γιατι εθελοτυφλειται τοσο πολυ??
Ολοι δλδ ειμαστε εναντιον σας , και ολοι προπαγανδιζουμε και προβοκαρουμε τις εξελιξεις??Υπαρχουν καποια πραγματα που ναι ειναι προπαγανδιστικα, αλλα δεν ειναι δυνατον να θεοποιουμε καταστασεις..Δεν ειναι πανακεια η καταληψη..Εχει και τα ασχημα της και μαλιστα σε αλλες σχολες οπου εισχωρουν και αναρχικοι μπορουν καλλιστα να προκληθουν πολλες υλικες ζημιες..
Μαθετε να δεχεστε και τις αντιθετες αποψεις, και προσπαθειστε οσο μπορειτε να μην δογματιζετε για πραγματα που εξ' ορισμου δεν ειναι και οτι καλυτερο..

emufear
28-01-2007, 21:40
Αν κάνετε το άθροισμα των ζημιών που αναφέρει το άρθρο βγαίνει 1,000,000 ευρώ και όχι ένα δις! Κατά τα άλλα ευτυχώς στη σχολή μας δεν έχει γίνει ποτέ τίποτα εν μέσω κατάληψης. Ας μην ποινικοποιούμε όμως ολόκληρους ιδεολογικούς χώρους όπως των Α/Α λέγοντας "έχουν εισχωρήσει αναρχικοί"...

MK2
28-01-2007, 21:55
Ένα δις είναι ρε, μαζί με τις μίζες υπουργών, δημοσιογράφων, καθηγητών, ρουφιάνων και λοιπών κουκουλοφόρων-καπηλευτών του δημοσίου χρήματος. Η μίζα είναι 10.000% για να ακριβολογούμε...

Έχω πληροφορίες πως και στην σχολή μας έχουν παρεισφρήσει αναρχικοί, ναι έχουν χωθεί μέσα στον κόσμο αφού ντύθηκαν άνθρωποι και κοροίδεψαν τον φύλακα...
Αυτοί που παρεισφρύουν στις πορείες είναι οι ασφαλήτες, να είναι καλά οι 3 φωτορεπόρτερ που στην προηγούμενη πορεία απομόνωσαν ασφαλήτη ντυμμένο δημοσιογράφο. Για μαντέψτε τι τράβαγε... Ναι καλά μαντέψατε, καρέ καρέ ΜΟΝΟ πρόσωπα, πράγμα που δεν κάνουν οι φωτορεπόρτερ ποτέ. Ευτυχώς του κατέστρεψαν την φωτογραφική και τις φωτογραφίες (μα καλά ρε ασφαλήτη πας να πάρεις φωτό με αυτόματη μηχανή; Που ξανακούστηκε φωτογράφος επαγγελματίας με αυτόματη μηχανή;Ξέρετε αυτές που εκτυπώνουν αμέσως την φωτογραφία).

Το έλλειμα κάτι εκατομμυρίων ευρώ στην αστυνομία πως προέκυψε;
Το έλλειμα στο ικα;
Το έλλειμα ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ;
Οι αναρχικοί το προκάλεσαν...


ΥΓ.
Φε'υγω εσπευσμένα, θα επανέλθω μετά..

hooligan13
28-01-2007, 22:34
Πάνω από ένα δισ. ευρώ οι καταστροφές στα ΑΕΙ (http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_109166_28/01/2007_213869)

Ειμαστε οι 10 κουκουλοφοροι, εγω δηλαδη ειμαι ο ενας, ο αρχηγος(αυτος με το πιστολι φωτοβολιδων;-) )
Και επειδη μπορει το κρατος να μας λεει αλητες(αλητες φυσικα ειναι τα ΜΑΤ και οι ασφαλειτες) εμεις 8α κανουμε μια απαλοτρειωση σε μια τραπεζα 8α κοψουμε το λαιμο μας αλλα 8α τα βρουμε αυτα τα λεφτα.
Στο κα8ενα μας αναλογουν δλδ 100.000.000 ευρω(αντε βαλτε και κανα ψιλο γιατι τεταρτη ερχεται πορεια εχει ολο και κατι 8α προκυψει extra).

Εμεις τις ζημιες μας τις πληρωνουμε Α

Ripper
28-01-2007, 23:22
Δεν καταλαβαινω ρε παιδια ειλικρινα, γιατι εθελοτυφλειται τοσο πολυ??
Ολοι δλδ ειμαστε εναντιον σας , και ολοι προπαγανδιζουμε και προβοκαρουμε τις εξελιξεις??Υπαρχουν καποια πραγματα που ναι ειναι προπαγανδιστικα, αλλα δεν ειναι δυνατον να θεοποιουμε καταστασεις..Δεν ειναι πανακεια η καταληψη..Εχει και τα ασχημα της και μαλιστα σε αλλες σχολες οπου εισχωρουν και αναρχικοι μπορουν καλλιστα να προκληθουν πολλες υλικες ζημιες..
Μαθετε να δεχεστε και τις αντιθετες αποψεις, και προσπαθειστε οσο μπορειτε να μην δογματιζετε για πραγματα που εξ' ορισμου δεν ειναι και οτι καλυτερο..
Εμείς εθελοτυφλούμε?????
Άλλοι λένε για δισεκατομμύρια ευρώ οι ζημιές στα ΑΕΙ.......

Εννοείται πως είμαι κάθετα ενάντιος σε ντου στα ΑΕΙ, μπάχαλα και μαλακίες αλλά όχι ν'ακούμε και για τέτοια ποσά και να το χάβουμε.........


Έπειτα, όσον αφορά τη δικιά μας τη σχολή είδε κανείς να γίνεται κανα μπάχαλο???????

deggial
29-01-2007, 02:57
Εμείς εθελοτυφλούμε?????

Όταν ο ΜΚ2 γράφει: "Θέλω να μου βρείτε με στοιχεία ΜΙΑ φορά που συγκρούσεις να προκάλεσαν ζημιές σε οποιαδήποτε πανεπιστημιακή περιουσία.", τότε ναι, εθελοτυφλείτε.

Hal-Boy
29-01-2007, 03:12
Όταν ο ΜΚ2 γράφει: "Θέλω να μου βρείτε με στοιχεία ΜΙΑ φορά που συγκρούσεις να προκάλεσαν ζημιές σε οποιαδήποτε πανεπιστημιακή περιουσία.", τότε ναι, εθελοτυφλείτε.

Δηλαδη ρε φιλε ναι πρεπει να ειμαστε τρελοι..Ακομα ασχολουμαστε και μας ριχνουν καθε προταση στο κενο..

MK2
29-01-2007, 12:10
Όταν ο ΜΚ2 γράφει: "Θέλω να μου βρείτε με στοιχεία ΜΙΑ φορά που συγκρούσεις να προκάλεσαν ζημιές σε οποιαδήποτε πανεπιστημιακή περιουσία.", τότε ναι, εθελοτυφλείτε.

Ναι παλικάρι μου βρες μου μία φορά. Ήταν στις 32/2/2011; Πότε ήταν, και άσε τα προβοκατόρικα δημοσιεύματα της γελοίας φυλλάδας που ούτε αριθμητική δεν ξέρει. Πες μου πότε προκλήθηκαν ζημιές στο κτήριο; Πότε είχαμε σοβαρές καταστροφές. Γιατί αν εκλάπηκαν 2-3 υπολογιστές είναι το λιγότερο, η μίζα που πήρε ο πρύτανης για την αγορά των υπολογιστών μπορεί να μας ανοίξει άλλα 2-3 pc-lab.

deggial
29-01-2007, 12:48
Ναι παλικάρι μου βρες μου μία φορά. Ήταν στις 32/2/2011; Πότε ήταν, και άσε τα προβοκατόρικα δημοσιεύματα της γελοίας φυλλάδας που ούτε αριθμητική δεν ξέρει. Πες μου πότε προκλήθηκαν ζημιές στο κτήριο; Πότε είχαμε σοβαρές καταστροφές. Γιατί αν εκλάπηκαν 2-3 υπολογιστές είναι το λιγότερο, η μίζα που πήρε ο πρύτανης για την αγορά των υπολογιστών μπορεί να μας ανοίξει άλλα 2-3 pc-lab.

Τα λεφτά που χάνονται στο ΙΚΑ ή σε μίζες, κλπ, κλπ, πώς στο καλό δικαιολογούν τα επιπρόσθετα χαμένα λεφτά από τις υλικές ζημιές σε πανεπιστημιακή περιουσία; Επίσης, δεν βασίζομαι στα "προβοκατορικά δημοσιεύματα της γελοίας φυλλάδας", εξ εμπειρίας γνωρίζω πως οι καταλήψεις, πορείες αλλά ακόμη και πολιτισμικές εκδηλώσεις γίνονται αφορμή για πρόκληση υλικών ζημιών, διαρρήξεις και άλλα πανέμορφα. Για να είμαι ευγενικός, θα θεωρήσω πως απλώς έχεις άγνοια για το τι γίνεται όταν θεωρείς πως ποτέ δεν έχουν γίνει ζημιές σε συγκρούσεις (ενώ γίνονται κάθε, μα κάθε φορά).

Αυτά σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως ο αγώνας κατά την αναθεώρηση ή οι όποιες διαφωνίες για το νέο νόμο-πλαίσιο είναι λιγότερο δίκαιες ή λιγότερο άδικες, ασχέτως της προσωπικής μου διαφωνίας με τους αγώνες σας. Ωστόσο, μην κάνουμε τα τυφλά μάτια στα κακώς κείμενα, ούτε σας συμφέρει να μην αναγνωρίζετε τα προβλήματα, γιατί έτσι τα διαιωνίζετε.

Λυπάμαι πάρα πολύ που βλέπω να έχετε αναπτύξει τόσο φανατισμένες στάσεις που προσπαθείτε να απορρίψετε κάθε αντίθετη άποψη (όπως δημοσιεύματα εφημερίδων) ως προβοκατορικές, προπαγανδιστικές ή όπως αλλιώς σας βολεύει.

druid
29-01-2007, 13:05
Ναι παλικάρι μου βρες μου μία φορά. Ήταν στις 32/2/2011; Πότε ήταν, και άσε τα προβοκατόρικα δημοσιεύματα της γελοίας φυλλάδας που ούτε αριθμητική δεν ξέρει. Πες μου πότε προκλήθηκαν ζημιές στο κτήριο; Πότε είχαμε σοβαρές καταστροφές. Γιατί αν εκλάπηκαν 2-3 υπολογιστές είναι το λιγότερο, η μίζα που πήρε ο πρύτανης για την αγορά των υπολογιστών μπορεί να μας ανοίξει άλλα 2-3 pc-lab.

οκ...η αναφορα της καθημερινης ηταν μαλλον αστοχη και υπερβολικη...παρολα αυτα, μονο γελοια φυλλαδα δεν ειναι...το αντιθετο, (μαζι με το βημα και την ελευθεροτυπια) ειναι απο τις καλυτερες και εγκυροτερες εφημεριδες...δυστυχως αλλες τεινουν να γινουν γελοιες φυλλαδες (και με μεγαλυτερη κυκλοφορια μαλιστα)...:cool:

nash
29-01-2007, 13:20
Εν τω μεταξύ, δημοψήφισμα για το νόμο-πλαίσιο ζητά ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας Θάνος Βερέμης προκειμένου να επέλθει ηρεμία στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Γι αυτό τι γνώμη έχετε? Γιατί να μην προτείνει ο σύλλογος κάτι τέτοιο?

deggial
29-01-2007, 13:34
Γι αυτό τι γνώμη έχετε? Γιατί να μην προτείνει ο σύλλογος κάτι τέτοιο?

Ο μόνος σκοπός των δημοψηφισμάτων είναι η απαλλαγή της πολιτικής ευθύνης της κυβέρνησης ("δεν φταίγαμε εμείς, ο λαός πήρε πλειοψηφικά την απόφαση").

Γενικώς, τα δημοψηφίσματα είναι προβληματικά. Η διοίκηση μίας χώρας απαιτεί μακροπρόθεσμους στόχους και στρατηγικές, όχι μεμονωμένες αποφάσεις και τα δημοψηφίσματα δε μπορούν παρά να είναι η πλειοψηφική άποψη της στιγμής, η οποία, ελλείψει κάποιας γενικής, μακροπρόθεσμης στρατηγικής, μπορεί και σε 5 μήνες να αλλάξει.

Νομίζω είχε γίνει παρόμοια ερώτηση παλιά και είχα φέρει το παράδειγμα της Ολυμπιακής. Όταν η ΝΔ αποφάσισε να θίξει ξανά το θέμα, τον μεν Ιούνιο το 70% ήταν υπέρ της ιδιωτικοποίησης της Ολυμπιακής, τον δε Σεπτέμβριο (έπειτα από την κακοδιαχείρηση του θέματος από την κυβέρνηση και την έλλειψη κάποιας ενιαίας στρατηγικής αποκρατικοποίησης) το 60% ήταν κατά της παραμικρής αλλαγής στο καθεστώς της Ολυμπιακής. Αφ' ενός η κυβέρνηση θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει όποιο από τα δύο γκάλοπ την βολεύει για να πει "κοιτάχτε, η πλειοψηφία συμφωνεί μαζί μας", αφ' ετέρου είναι χαρακτηριστικό της έλλειψης στρατηγικής και μακροπρόθεσμων σχεδίων σε πολιτικά συστήματα που βασίζονται στην άμεση δημοκρατία. Μία κυβέρνηση μπορεί να βλέπει μακροπρόθεσμο όφελος στην ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής (παρά ένα βραχυπρόθεσμο κόστος), μέσα σε ένα ευρύτερο πλαίσιο στρατηγικής αποκρατικοποίησης. Αντιθέτως, ο λαός το μόνο που θα μπορέσει να δει είναι το βραχυπρόθεσμο κόστος.

killer_instinct
29-01-2007, 20:01
Ο μόνος σκοπός των δημοψηφισμάτων είναι η απαλλαγή της πολιτικής ευθύνης της κυβέρνησης ("δεν φταίγαμε εμείς, ο λαός πήρε πλειοψηφικά την απόφαση").

Γενικώς, τα δημοψηφίσματα είναι προβληματικά. Η διοίκηση μίας χώρας απαιτεί μακροπρόθεσμους στόχους και στρατηγικές, όχι μεμονωμένες αποφάσεις και τα δημοψηφίσματα δε μπορούν παρά να είναι η πλειοψηφική άποψη της στιγμής, η οποία, ελλείψει κάποιας γενικής, μακροπρόθεσμης στρατηγικής, μπορεί και σε 5 μήνες να αλλάξει.

Νομίζω είχε γίνει παρόμοια ερώτηση παλιά και είχα φέρει το παράδειγμα της Ολυμπιακής. Όταν η ΝΔ αποφάσισε να θίξει ξανά το θέμα, τον μεν Ιούνιο το 70% ήταν υπέρ της ιδιωτικοποίησης της Ολυμπιακής, τον δε Σεπτέμβριο (έπειτα από την κακοδιαχείρηση του θέματος από την κυβέρνηση και την έλλειψη κάποιας ενιαίας στρατηγικής αποκρατικοποίησης) το 60% ήταν κατά της παραμικρής αλλαγής στο καθεστώς της Ολυμπιακής. Αφ' ενός η κυβέρνηση θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει όποιο από τα δύο γκάλοπ την βολεύει για να πει "κοιτάχτε, η πλειοψηφία συμφωνεί μαζί μας", αφ' ετέρου είναι χαρακτηριστικό της έλλειψης στρατηγικής και μακροπρόθεσμων σχεδίων σε πολιτικά συστήματα που βασίζονται στην άμεση δημοκρατία. Μία κυβέρνηση μπορεί να βλέπει μακροπρόθεσμο όφελος στην ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής (παρά ένα βραχυπρόθεσμο κόστος), μέσα σε ένα ευρύτερο πλαίσιο στρατηγικής αποκρατικοποίησης. Αντιθέτως, ο λαός το μόνο που θα μπορέσει να δει είναι το βραχυπρόθεσμο κόστος.

Θα διαφωνήσω εν μέρει με το παραπάνω γιατί δεν εμπιστεύομαι και τόσο τους έλληνες πολιτικούς.
Δεν θεωρώ πως μπορούν να θέσουν πολύ "καλύτερους" στόχους από τον οποιοδήποτε μέσο πολίτη καθότι φημίζονται για τον καιροσκοπισμό τους.

Από την άλλη μεριά πιστεύω πως δημοψηφίσματα δεν γίνονται από φόβο μήπως η πλειοψηφία των πολιτών "ανατρέψει" την πολιτική της κυβέρνησης.
Φανταστείτε να γίνει δημοψήφισμα για τον νέο νόμο πλαίσιο και να πλειοψηφίσει το "κατά". Είναι σαν να δένεις τα χέρια της κυβέρνησης.
Το τελευταίο δεν είναι καλό για μια κυβέρνηση, όσο όμως δεν είναι καλό και το να γίνονται αλλαγές χωρίς την συναίνεση των πολιτών.

Κι εδώ έρχομαι στο πρώτο πράγμα που λέω, αμφισβητώ τους έλληνες πολιτικούς ως προς την δυνατότητά τους να θέσουν μακροπρόθεσμους στόχους με γνώμονα την αναβάθμιση της παιδείας (στην προκειμένη περίπτωση) και όχι με γνώμονα την τσέπη τους και τα κομματικά τους συμφέροντα.

_spartacus_
29-01-2007, 20:11
Παντως με τη προπαγανδα και την παραπληροφορηση των ΜΜΕ σε βαρος των ελληνικων Πανεπιστημιων(η οποια γινεται σκοπιμα γιατι τα δικα τους εκπαιδευτηρια θα δινουν πτυχια μετα την αναθεωρηση) δεν πιστευω οτι ο μεσος Ελληνας πολιτης εχει αρκετα σφαιρικη αποψη ωστε να δωσει απαντηση σε τοσο σοβαρο ερωτημα.

Octopus Handjob
29-01-2007, 23:58
Kala ayto gia th bash tou 10 einai to pleon asxeto kai de 8a perimena na to akousw apo foithtes sxolhs me bash sta8era panw apo 17000 moria... tespa.

dj Skoplus
30-01-2007, 00:02
Kala ayto gia th bash tou 10 einai to pleon asxeto

den nomizw...megalh phgh tha einai gia ta idiwtika osoi den perasoun to 10;-) :wavey:

koumpi
30-01-2007, 00:04
Kala ayto gia th bash tou 10 einai to pleon asxeto kai de 8a perimena na to akousw apo foithtes sxolhs me bash sta8era panw apo 17000 moria... tespa.


"Να καταργηθεί η βάση του 10 που αφήνει χιλιάδες φοιτητές έξω απο το πανεπιστήμιο " και τους στέλνει πεσκέσι σε ιδιωτικα/μη_κρατικα_μη_κερδοσκοπικα, κολέγια, ΚΕΣ, εργαστήρια δημοσιογραφίας του αντένα (ισότιμα με το ΕΜΜΕ παρακαλώ!!), και μπακάλικα πτυχίων made in Indianapolis...


//με προλάβανε :-( αλλά εγώ μετέφερα και highlights της ΓΣ :tounge:

noegr
30-01-2007, 00:13
Kala ayto gia th bash tou 10 einai to pleon asxeto kai de 8a perimena na to akousw apo foithtes sxolhs me bash sta8era panw apo 17000 moria... tespa.ε ντάξει αφού δεν μας αφορά ας κοιτάξουμε την πάρτη μας και όλοι οι άλλοι να πάνε να γαμηθούν...

Octopus Handjob
30-01-2007, 00:16
Gia na sas dwsw na katalavete pou faskete kai antifaskete, apo th mia de 8elete na perasoun ta idiwtika panepisthmia, ta opoia 8a proselkyan olous aytous pou den pernane twra stis sxoles giati phran katw apo 10, kai apo thn allh 8elete na perasoun ki aytoi sto dhmosio panepisthmio, gemizontas etsi oi sxoles me arxitempelarous pou areskontai monaxa sto ksynes8ai, me o,ti epakolou8a exei ayto gia osous 8eloun na pane mprosta.

noegr
30-01-2007, 00:24
Gia na sas dwsw na katalavete pou faskete kai antifaskete, apo th mia de 8elete na perasoun ta idiwtika panepisthmia, ta opoia 8a proselkyan olous aytous pou den pernane twra stis sxoles giati phran katw apo 10, kai apo thn allh 8elete na perasoun ki aytoi sto dhmosio panepisthmio, gemizontas etsi oi sxoles me arxitempelarous pou areskontai monaxa sto ksynes8ai, me o,ti epakolou8a exei ayto gia osous 8eloun na pane mprosta.

Αυτό που δεν καταλαβαίνεις είναι πως για να διασφαλιστεί ότι δεν θα περάσουν σε σχολές που δεν θα έχουν το υπόβαθρο ώστε να τις τελειώσουν υπάρχει το σύστημα των βάσεων... Σίγουρα δεν είναι όλοι για Πανεπιστήμιο αλλά από την στιγμή που όλοι στην Ελλάδα πρέπει να σπουδάσουν(λόγω λανθασμένης νοοτροπίας κατ'εμέ) δικαιούνται να περάσουν σύμφωνα με τον αριθμό των εισακτέων και όχι σύμφωνα με μια αυθαίρετη βάση η οποία αποφασίστηκεε πριν δούμε την δυσκολία των θεμάτων...
Για σκέψου κάποιος που θα έχει βγάλει κάτω από 10(ή που τέλος πάντων δεν θα πιάσει καμία σχολή) να μπει σε ένα αντίστοιχο τμήμα με το δικό μας και επειδή πληρώνει να πάρει πτυχίο...

Octopus Handjob
30-01-2007, 00:32
Αυτό που δεν καταλαβαίνεις είναι πως για να διασφαλιστεί ότι δεν θα περάσουν σε σχολές που δεν θα έχουν το υπόβαθρο ώστε να τις τελειώσουν υπάρχει το σύστημα των βάσεων... Σίγουρα δεν είναι όλοι για Πανεπιστήμιο αλλά από την στιγμή που όλοι στην Ελλάδα πρέπει να σπουδάσουν(λόγω λανθασμένης νοοτροπίας κατ'εμέ) δικαιούνται να περάσουν σύμφωνα με τον αριθμό των εισακτέων και όχι σύμφωνα με μια αυθαίρετη βάση η οποία αποφασίστηκεε πριν δούμε την δυσκολία των θεμάτων...
Για σκέψου κάποιος που θα έχει βγάλει κάτω από 10(ή που τέλος πάντων δεν θα πιάσει καμία σχολή) να μπει σε ένα αντίστοιχο τμήμα με το δικό μας και επειδή πληρώνει να πάρει πτυχίο...

Prepei na katalaveis oti ta ygih idiwtika panepisthmia leitourgoun alliws. An den apodideis, de synexizeis.

koumpi
30-01-2007, 00:38
Prepei na katalaveis oti ta ygih idiwtika panepisthmia leitourgoun alliws. An den apodideis, de synexizeis.

Eγώ πάντως θα πάω σε αυτό της Indianapolis που είχε άριστα στην αξιολόγηση...

(και τελικά... απλά πλήρωνες και σου δίνανε το χαρτί)....Πώς θα εξασφαλιστεί η "υγεία"... αφού αυτό είναι το μόνο θέμα κατά τη γνώμη σου?


ΕDIT//
Αυτό που είπα για το Indianapolis (το παράρτημα)... το διαβασες November rain?
Είναι λίγο σουρεαλιστικό το ποστ σου

Octopus Handjob
30-01-2007, 00:39
Eγώ πάντως θα πάω σε αυτό της Indianapolis που είχε άριστα στην αξιολόγηση...

(και τελικά... απλά πλήρωνες και σου δίνανε το χαρτί)....Πώς θα εξασφαλιστεί η "υγεία"... αφού αυτό είναι το μόνο θέμα κατά τη γνώμη σου?

Me aksiologhseis tou kratous? Einai mia idea ayth.

H akoma, me aksiologhseis tou idiou toiu "head" sto ekswteriko?

dj Skoplus
30-01-2007, 00:41
me arxitempelarous pou areskontai monaxa sto ksynes8ai

autoi dld les esy oti ok na mpoun se paromoia (idiwtikh) sxolh me th dikh mas kai oxi se kapoia pou tha antapokrinetai sto vathmo tous?:confused:

Octopus Handjob
30-01-2007, 00:47
autoi dld les esy oti ok na mpoun se paromoia (idiwtikh) sxolh me th dikh mas kai oxi se kapoia pou tha antapokrinetai sto vathmo tous?:confused:

Ma egw de lew na mpoune pou8ena. Lew oti antifaskete otan lete apo th mia na mhn er8oune sta idiwtika gia na mhn paroun isaksio ptyxio me to diko mas aytoi pou den kseroun kai ta vasika (symfwna me th dikh sas skepsh, pou den th symmerizomai) kai apo thn allh tous dexeste sto dhmosio aei, opou, kai me dedomeno oti de 8elete na perasei o nomos plaisio pou leei gia N+2 (nomizw, akousthke kai kati gia 2N), xalara mporoun aytoi se deka xronakia (stratou gia tous arrenes epitrepontos ;) ) na bgoun plhroforikarioi, filosofoi, giatroi...

Egw lew an 8eloun di, an 8eloun filosofikh, an 8eloun nomikh, na katsoun na diavasoun oso xreiazetai gia na mpoun sth sxolh ths epiloghs tous.

dj Skoplus
30-01-2007, 00:52
Ma egw de lew na mpoune pou8ena. Lew oti antifaskete otan lete apo th mia na mhn er8oune sta idiwtika gia na mhn paroun isaksio ptyxio me to diko mas aytoi pou den kseroun kai ta vasika (symfwna me th dikh sas skepsh, pou den th symmerizomai) kai apo thn allh tous dexeste sto dhmosio aei, opou, kai me dedomeno oti de 8elete na perasei o nomos plaisio pou leei gia N+2 (nomizw, akousthke kai kati gia 2N), xalara mporoun aytoi se deka xronakia (stratou gia tous arrenes epitrepontos ;) ) na bgoun plhroforikarioi, filosofoi, giatroi...

Egw lew an 8eloun di, an 8eloun filosofikh, an 8eloun nomikh, na katsoun na diavasoun oso xreiazetai gia na mpoun sth sxolh ths epiloghs tous.

prwton gia tempelxanades ki alla tetoia esy milhses...;-)
deyteron esy les enas pou grafei 8000 na mporei na mpei sthn plhroforikh enw egw sou lew na mpei stis ixthyokalliergies;-)

etsi gia na ksekatharizoume ligo ta pragmata...

Octopus Handjob
30-01-2007, 00:53
Den katalaves tipota. Lew akrivws to anti8eto, Na mh mpei pou8ena O TEMPELXANAS. NA STRWSEI TON KWLO TOU.

dj Skoplus
30-01-2007, 00:59
Den katalaves tipota. Lew akrivws to anti8eto, Na mh mpei pou8ena O TEMPELXANAS. NA STRWSEI TON KWLO TOU.

wraia dld eisai kata twn idiwtikwn...sorry pou den to katalava...
giati an eisai yper o tebelxanas tha mpei plhroforikh...

Octopus Handjob
30-01-2007, 01:12
Oxi den eimai kata twn idiwtikwn. Ksanaekshgw.

Diavaza shmera s' ena fylladio tou diktyou kai eida twra sto link oti ena apo ta aithmata tou plaisou twn aristerwn parataxewn einai h katartghsh tou oriou tou 10,. Diafwnw ka8eta! Giati? Giati 8ewrw oti yparxoun sxoles, opws h dikh mas, h opoia exei ena x kyros kai me ayth th ry8mish to xanei! Xanei moria sth bash, gia na to skeftoume xondrika. 8a exoume epishs sovaro provlhma ypoxrhmatodothshs, otan perasoun ksafnika oloi oi tritolykeiades, kai oi tempelxanades eks aytwn, kai gemisoune foithtes se ktiria me elliph ktirikah kai ergasthriakh ypodomh (provlhmata pou einai pio konta sto epikentro twn provlhmatwn, thn elliph xrhmatodothsh).

Kai pros8etw oti me to na zhtate kati tetoio parallhla me thn mh idrysh mh kratikwn/kerdoskopikwn panepisthmiwn einai antifatiko, epeidh otan yparxei h bash tou 10 oloi aytoi 8a phgainoun sta idiwtika opou KATA TH GNWMH SAS 8a pairnoun sigoura ptyxio, kai gi' ayto zhtate th mh idrysh kerdoskopikwn panepisthmiwn alla synama kai thn eisodo olwn aytwn twn tempelxanadwn sta aei ta dhmosia! Kai pali zhmiwmenoi bgainoume oi shmerinoi foithtes! Alla kai aytoi, oi opoioi oute pou katalvainoun se poia sxolh exoun er8ei, kai to kratos, kai oloi.

YoMa-Sensei
30-01-2007, 01:19
Oxi den eimai kata twn idiwtikwn. Ksanaekshgw.

Diavaza shmera s' ena fylladio tou diktyou kai eida twra sto link oti ena apo ta aithmata tou plaisou twn aristerwn parataxewn einai h katartghsh tou oriou tou 10,. Diafwnw ka8eta! Giati? Giati 8ewrw oti yparxoun sxoles, opws h dikh mas, h opoia exei ena x kyros kai me ayth th ry8mish to xanei! Xanei moria sth bash, gia na to skeftoume xondrika. 8a exoume epishs sovaro provlhma ypoxrhmatodothshs, otan perasoun ksafnika oloi oi tritolykeiades, kai oi tempelxanades eks aytwn, kai gemisoune foithtes se ktiria me elliph ktirikah kai ergasthriakh ypodomh (provlhmata pou einai pio konta sto epikentro twn provlhmatwn, thn elliph xrhmatodothsh).

Kai pros8etw oti me to na zhtate kati tetoio parallhla me thn mh idrysh mh kratikwn/kerdoskopikwn panepisthmiwn einai antifatiko, epeidh otan yparxei h bash tou 10 oloi aytoi 8a phgainoun sta idiwtika opou KATA TH GNWMH SAS 8a pairnoun sigoura ptyxio, kai gi' ayto zhtate th mh idrysh kerdoskopikwn panepisthmiwn alla kai thn eisodo olwn aytwn twn tempelxanadwn sta aei ta dhmosia! Kai pali zhmiwmenoi bgainoume oi shmerinoi foithtes! Alla kai aytoi, oi opoioi oute pou katalvainoun se poia sxolh exoun er8ei, kai to kratos, kai oloi.

Δηλαδή θες να πεις πως με το υπάρχον εκπαιδευτικό σύστημα, που το μόνο που δεν κάνει είναι να καλλιεργεί και να αναδεικνύει, μέσα από ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, τις δεξιότητες, ικανότητες, ταλέντα, ακόμα και ενδιαφέροντα, τα οποία δε συμπίπτουν πάντοτε με τα προηγούμενα, των μαθητών όποιος βγάζει κάτω από 10 Μ.Ο. είναι τεμπελχανάς και δεν του αξίζει τίποτα.

ΟΚ. Για να ξέρουμε για τι μιλάμε δηλαδή.

dj Skoplus
30-01-2007, 01:23
Oxi den eimai kata twn idiwtikwn. Ksanaekshgw.

Diavaza shmera s' ena fylladio tou diktyou kai eida twra sto link oti ena apo ta aithmata tou plaisou twn aristerwn parataxewn einai h katartghsh tou oriou tou 10,. Diafwnw ka8eta! Giati? Giati 8ewrw oti yparxoun sxoles, opws h dikh mas, h opoia exei ena x kyros kai me ayth th ry8mish to xanei! Xanei moria sth bash, gia na to skeftoume xondrika. 8a exoume epishs sovaro provlhma ypoxrhmatodothshs, otan perasoun ksafnika oloi oi tritolykeiades, kai oi tempelxanades eks aytwn, kai gemisoune foithtes se ktiria me elliph ktirikah kai ergasthriakh ypodomh (provlhmata pou einai pio konta sto epikentro twn provlhmatwn, thn elliph xrhmatodothsh).

Kai pros8etw oti me to na zhtate kati tetoio parallhla me thn mh idrysh mh kratikwn/kerdoskopikwn panepisthmiwn einai antifatiko, epeidh otan yparxei h bash tou 10 oloi aytoi 8a phgainoun sta idiwtika opou KATA TH GNWMH SAS 8a pairnoun sigoura ptyxio, kai gi' ayto zhtate th mh idrysh kerdoskopikwn panepisthmiwn alla synama kai thn eisodo olwn aytwn twn tempelxanadwn sta aei ta dhmosia! Kai pali zhmiwmenoi bgainoume oi shmerinoi foithtes! Alla kai aytoi, oi opoioi oute pou katalvainoun se poia sxolh exoun er8ei, kai to kratos, kai oloi.

dld se peirazei an tha mpoun 10 parapanw sth sxolh mas oxi an tha ftiaxtoun alles 10 plhroforikes opou tha mpainei opoios thelei?

Octopus Handjob
30-01-2007, 01:23
Δηλαδή θες να πεις πως με το υπάρχον εκπαιδευτικό σύστημα, που το μόνο που δεν κάνει είναι να καλλιεργεί και να αναδεικνύει, μέσα από ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, τις δεξιότητες, ικανότητες, ταλέντα, ακόμα και ενδιαφέροντα, τα οποία δε συμπίπτουν πάντοτε με τα προηγούμενα, των μαθητών όποιος βγάζει κάτω από 10 Μ.Ο. είναι τεμπελχανάς και δεν του αξίζει τίποτα.

ΟΚ.

De 8a diafwnhsw sto oti to lykeio einai skata, alla opoios den mporei na apomnhmoneysei aytes tis steires gnwseis gia na perasei ena 10, nai, einai tempelxanas. Xreiazontai ki aytoi, gia na ksexwrsioun oi ypoloipoi pou ergazontai.

Hellhammer
30-01-2007, 01:23
Δηλαδή θες να πεις πως με το υπάρχον εκπαιδευτικό σύστημα, που το μόνο που δεν κάνει είναι να καλλιεργεί και να αναδεικνύει, μέσα από ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, τις δεξιότητες, ικανότητες, ταλέντα, ακόμα και ενδιαφέροντα, τα οποία δε συμπίπτουν πάντοτε με τα προηγούμενα, των μαθητών όποιος βγάζει κάτω από 10 Μ.Ο. είναι τεμπελχανάς και δεν του αξίζει τίποτα.

ΟΚ. Για να ξέρουμε για τι μιλάμε δηλαδή.

Οι τεμπελχαναδες στο Πανεπιστημιο Καιαδα...ετσι ειναι το σωστο.Καθολου αναχρονιστικο.

Octopus Handjob
30-01-2007, 01:24
dld se peirazei an tha mpoun 10 parapanw sth sxolh mas oxi an tha ftiaxtoun alles 10 plhroforikes opou tha mpainei opoios thelei?

De 8a mpoun 10. 8a mpoun 100. Kai de 8a ftiaxtoun 10. 8a ftiaxtoun 3.

jesu
30-01-2007, 01:27
Hm de goustarw na akouw gia ''tempelxanades'',''axristous'' ktl,eidika afou milame ek tou asfalous,ontas se ypsilovathmi sxoli..As perioristoume na poume,''den egrapse kala kai den perase se kali sxoli''.

edit:twra eida to post tou yoma-sensei me to opoio symfwnw apolytws

YoMa-Sensei
30-01-2007, 01:28
De 8a diafwnhsw sto oti to lykeio einai skata, alla opoios den mporei na apomnhmoneysei aytes tis steires gnwseis gia na perasei to 10, nai, einai tempelxanas. Xreiazontai ki aytoi, gia na ksexwrsioun oi ypoloipoi pou ergazontai.

Έχει πλάκα όταν βλέπεις νέους ανθρώπους να μην έχουν ίχνος οράματος.

Δηλαδή άμα κάποιος είναι καλός στα περί ζωγραφικής για παράδειγμα και δεν τον ενδιαφέρει τίποτα άλλο τι μπορεί να κάνει στο λύκειο εκτός από το να βαράει μύγες;

Και μια φορά πιο πολύ εκτιμώ αυτόν που κάνει ότι γουστάρει και το κάνει καλά παρά τον "λίγο απ' όλα και όπου μπούμε, ΟΠΟΥ ΒΟΛΕΥΟΥΜΕ ρε αδερφέ!" (Το οποίο κάνει το 99% των περιπτώσεων, ίσως λέω λίγο).

Θλιβερά πράγματα ακούγονται από νέους ανθρώπους το σωτήριο έτος 2007.

Octopus Handjob
30-01-2007, 01:35
Έχει πλάκα όταν βλέπεις νέους ανθρώπους να μην έχουν ίχνος οράματος.

Δηλαδή άμα κάποιος είναι καλός στα περί ζωγραφικής για παράδειγμα και δεν τον ενδιαφέρει τίποτα άλλο τι μπορεί να κάνει στο λύκειο εκτός από το να βαράει μύγες;

Και μια φορά πιο πολύ εκτιμώ αυτόν που κάνει ότι γουστάρει και το κάνει καλά παρά τον "λίγο απ' όλα και όπου μπούμε, ΟΠΟΥ ΒΟΛΕΥΟΥΜΕ ρε αδερφέ!" (Το οποίο κάνει το 99% των περιπτώσεων, ίσως λέω λίγο).

Θλιβερά πράγματα ακούγονται από νέους ανθρώπους το σωτήριο έτος 2007.

Ayto to 8ema twn "oramatwn"... Ksereis ti paizei omws? Agwnizomaste oloi kai kala giati oramatizomaste kai meta megalwnoume kai ta dialyoume ola, ekmetalleyomaste ton allon, patame epi ptwmatwn, symbibazoamste... Aytos einai o an8rwpinos kyklos. Apla egw exw kopsei ayto to -kai kala- rebelo kommati kaiu eimai pio konta sto epomeno.

Oson afora th zwgrafikh ktl... Opoios de mporei na aposth8isei kapoies steires gnwseis, giati ayto einai oi panellhnies, test aposth8ishs steirwn gnwsewn, de 8elei8 idiaiterh filosofia, 8a prepei na koitaksei kati allo, kai oxi to panepisthmio.

YoMa-Sensei
30-01-2007, 01:40
Ayto to 8ema twn "oramatwn"... Ksereis ti paizei omws? Agwnizomaste oloi kai kala giati oramatizomaste kai meta megalwnoume kai ta dialyoume ola, ekmetalleyomaste ton allon, patame epi ptwmatwn, symbibazoamste... Aytos einai o an8rwpinos kyklos. Apla egw exw kopsei ayto to -kai kala- rebelo kommati.

Oson afora th zwgrafikh ktl... Opoios de mporei na aposth8isei kapoies steires gnwseis, giati ayto einai oi panellhnies, test aposth8ishs steirwn gnwsewn, de 8elei8 idiaiterh filosofia, 8a prepei na koitaksei kati allo, kai oxi to panepisthmio.

Για την πρώτη παράγραφο: "Μην κρίνεις εξ' ιδίων τα αλλώτρια..."
Υπάρχουν και άνθρωποι που είναι τίμιοι, αν εσύ δεν είσαι και σκοπεύεις να πατήσεις επί πτωμάτων για να κατακτήσεις αυτό που θες, δε θα μπορούσε να με ενδιαφέρει λιγότερο, δεν είναι επιχείρημα αυτό.

Και το ότι αυτό είναι οι πανελλήνιες... ΚΑΚΩΣ είναι έτσι και δε βρίσκω ΚΑΝΕΝΑ λόγο συμβιβασμού. Εγώ βέβαια συμβιβάστικα ολίγον τι, αλλά μου άρεσαν και ορισμένα μαθήματα θετικού τομέα. Εσύ για πες κάποιο καλό επιχείρημα για να συμβιβαστεί κάποιος που δεν έχει κανένα ενδιαφέρον σε αυτά!

Τα μαθήματα που κάνουμε στο σχολείο είναι πολύ υψηλού βαθμού γνώσεων. Τι ενδιαφέρει στο κάτω κάτω έναν που θέλει να ασχοληθεί με τις τέχνες η παραγώγιση. Άμα θέλει, δε λέω ας το κάνει, αλλά δε μπορεί να είναι το ΚΥΡΙΟ κριτήριο με το οποίο εισέρχεται σε σχολή.

jesu
30-01-2007, 01:46
Ayto to 8ema twn "oramatwn"... Ksereis ti paizei omws? Agwnizomaste oloi kai kala giati oramatizomaste kai meta megalwnoume kai ta dialyoume ola, ekmetalleyomaste ton allon, patame epi ptwmatwn, symbibazoamste... Aytos einai o an8rwpinos kyklos. Apla egw exw kopsei ayto to -kai kala- rebelo kommati kaiu eimai pio konta sto epomeno.

De symfwnw oti nte kai kala autos einai o kyklos tou anthrwpou,asxeta an auto symvainei stin pleiopsifia twn periptwsewn.Akougetai tragika cliche alla xwris oramata o anthrwpos den paei brosta..

YoMa-Sensei
30-01-2007, 01:48
Akougetai tragika cliche alla xwris oramata o anthrwpos den paei brosta..

Δε θα το έλεγα αυτό...

Δεν είναι καθόλου κλισέ, ίσα ίσα, ελάχιστοι έχουν πλέον όραμα... Αλλά και να ήταν στο κάτω κάτω τι έγινε; Για βραβείο πρωτοτυπίας ενδιαφερόμαστε ή για να ζήσουμε ανθρώπινα κάνοντας κάτι που μας αρέσει;

Octopus Handjob
30-01-2007, 01:50
Για την πρώτη παράγραφο: "Μην κρίνεις εξ' ιδίων τα αλλώτρια..."
Υπάρχουν και άνθρωποι που είναι τίμιοι, αν εσύ δεν είσαι και σκοπεύεις να πατήσεις επί πτωμάτων για να κατακτήσεις αυτό που θες, δε θα μπορούσε να με ενδιαφέρει λιγότερο, δεν είναι επιχείρημα αυτό.

Και το ότι αυτό είναι οι πανελλήνιες... ΚΑΚΩΣ είναι έτσι και δε βρίσκω ΚΑΝΕΝΑ λόγο συμβιβασμού. Εγώ βέβαια συμβιβάστικα ολίγον τι, αλλά μου άρεσαν και ορισμένα μαθήματα θετικού τομέα. Εσύ για πες κάποιο καλό επιχείρημα για να συμβιβαστεί κάποιος που δεν έχει κανένα ενδιαφέρον σε αυτά!

Τα μαθήματα που κάνουμε στο σχολείο είναι πολύ υψηλού βαθμού γνώσεων. Τι ενδιαφέρει στο κάτω κάτω έναν που θέλει να ασχοληθεί με τις τέχνες η παραγώγιση. Άμα θέλει, δε λέω ας το κάνει, αλλά δε μπορεί να είναι το ΚΥΡΙΟ κριτήριο με το οποίο εισέρχεται σε σχολή.

Oswn afora to lykeio kai thn anadiar8rwsh tou 8a agwnistw ki egw mazi me olous sas, giati me briskete apolyta symfwno. An kai exw thn entypwsh oti problepetai mia rizikh anadhomhsh tou sxoleiou se 5aeth orizonta.

Den exei shmasia an ton endiaferei. Etsi opws exei h katastash, prepei na paiksei ena paixnidi me kanones pou tou eftiaksan alloi, de 8a einai h teleytaia fora, de 8a tou einai ola strwmena me rodopetala. AN agwnistei 8a ta kataferei.

YoMa-Sensei
30-01-2007, 01:56
Den exei shmasia an ton endiaferei. Etsi opws exei h katastash, prepei na paiksei ena paixnidi me kanones pou tou eftiaksan alloi, de 8a einai h teleytaia fora, de 8a tou einai ola strwmena me rodopetala. AN agwnistei 8a ta kataferei.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΝΕΝΟΣ.

Ξυπνήστε ρε γαμώτο. =/

Octopus Handjob
30-01-2007, 01:58
Den einai anagkh e? Apo tous pio basikous kanones ths zwhs einai h prosarmogh.

YoMa-Sensei
30-01-2007, 02:00
Den einai anagkh e? Apo tous pio basikous kanones ths zwhs einai h prosarmogh.

Nai, apo tous basikous kanones ths zwhs twn amualwn.

My regards.

Tythora
30-01-2007, 02:02
Εεε... μη μιλας έτσι Yoma... :-(

Αλήθεια November Rain, πόσο χρονών είσαι? Σα να μεγάλωσες λίγο απότομα εσύ... :-(

YoMa-Sensei
30-01-2007, 02:03
Εεε... μη μιλας έτσι Yoma... :-(

Αλήθεια November Rain, πόσο χρονών είσαι? Σα να μεγάλωσες λίγο απότομα εσύ... :-(

Εεεε μη μιλάς έτσι :D :D :D :D

Εγώ τη γνώμη μου λέω... Θα έλεγα κάτι χειρότερο, αλλά κρατήθηκα (αντι για άμυαλων) =)

Octopus Handjob
30-01-2007, 02:05
18 etwn eimai. edw kai 2 xronia.

Octopus Handjob
30-01-2007, 02:06
Nai, apo tous basikous kanones ths zwhs twn amualwn.

My regards.

Diafwnw ka8etws. Enenhntamoira.

charisma
30-01-2007, 02:06
i elliniki pragmatikotita einai oti sxedon oloi oi goneis theloun pasi thisia na exoun ola ta paidia tous ta pio ixira ptyxia.kai akoma kai an to paidi tous den mporei giati re paidi mou tou aresei i mousiki px kai oxi ta mathimatika ekeinoi tha to kanoun epistimona me ptyxeio.

den tous niazei to pos tha to apoktisoun.
den tous niazei to i epaggelmatiki apokatastasi.
den tous niazei i pragmatiki axia tou ptyxeiou.
den tous niazei to posa xronia tha xasei to paidi tous gia ena kapritsio diko tous.

ayto pou tous niazei einai na exoun na lene oti ta paidia mou ego ta ekana giatrous, dikigorous kai pyrinikous epistimones.

asxeta an pige exoteriko na spoudasei xeirourgos kai exei ptyxeio xoris na xerei anatomia kai xoris na exei dei pote nisteri i spoudase pliroforiki kai den xerei ti einai to unix i i perifimi synartisi mein(i meni;, i main; kapis etsi telos panton) kai tosa alla pou akoume.

kai fysika an argei na parei ptyxeio epeidi den exei anoixei selida(edo den eixe anoixei pote tosa xronia sto sxoleio me tous goneis apo pano...) tote ftaine oi katalipseis pou den to afinoun na diavasei, kai oi kathifites pou einai kakoi kai den kanoun to 1,5->7...(giati fysika tou paidi tous exei panta dikio...)

kai fysika an den vriskei meta douleia ftaiei to kratos kai i anergeia, giati tou exoun pei oti to ptyxeio einai apo ta kalytera kai to paidi epistimonas.

etsi loipon an anoixoun idiotika panepistimia tha ginei to ela na deis.
tha anoixoun 1500 idiotika kai oloi oi foitites tha erxontai pleon mono athina kai ligoi kai thessaloniki.
giati kaneis den tha pigainei eparxia to paidi tou.
i eparxia kai i sxoles tis tha erimosoun kai oloi tha ginoun epistimones se 10 to poly kladous(oti anekplirota kai oneira eixe o kathe gonios).

kai fysika ola tha einai ygeii panepistimia giati pia mi kratiki mi kerdiskopiki etairia tha afisei na krinoun to panepistimio tis mi ygeies kai na to kleisoun;
e;
as afiso stin akri to thema tis xrimatodotisis tous ex' aitias tou ygeious antagonismou.

kai den mou les tora, ola ayta pou grafo einai kindynologies;
diladi esy den ta pisteyeis ayta;
i den thes na ta dexteis, oso alitheies kai an einai, opos ginetai kai me tis klimatikes allages pou kanoun tous epistimones na frittoun alla kaneis den tous akouei;
afto einai i kalyteri lysi pou yparxei gia tin paideia stin xora mas;:confused: :-(

Octopus Handjob
30-01-2007, 02:09
8a erhmwsei h eparxia? diafwnw ki edw ka8eta. na ta xtisoun sthn eparxia de mporoun? To lekanopedio koresthke.

H kalyterh lysh gia thn paideia sth xwra mas einai kat'arxhn, katarxhnestata...


DAPANES_PAIDIEAS <-- (5/100)*AEP

YoMa-Sensei
30-01-2007, 02:11
Diafwnw ka8etws. Enenhntamoira.

ΟΚ, ακολούθα εσύ το σύστημα σαν προβατάκι, εγώ έχω εναλλακτικές.

Couldn't care less.

:baby:


giati kaneis den tha pigainei eparxia to paidi tou.
i eparxia kai i sxoles tis tha erimosoun kai oloi tha ginoun epistimones se 10 to poly kladous(oti anekplirota kai oneira eixe o kathe gonios).

ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΧΤΙΖΕΙΣ ΕΝΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΩΜΟΠΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙΣ ΤΑΞΕΙ ΛΑΟ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΤΩΝ ΜΑΓΑΖΙΩΝ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ.

Αυτά είναι τα καμώματα του ΠΑΣΟΚ. (Σόρι για τον τόνο, δε διαφωνώ με αυτό που λες :D)

charisma
30-01-2007, 02:12
8a erhmwsei h eparxia? diafwnw ki edw ka8eta. na ta xtisoun sthn eparxia de mporoun? To lekanopedio koresthke.

ela tora kai sy...
poios kanei idiotiko panepistimio stin kolopeteinitsa;(pros theou oxi parexigiseis, kai ego apo eparxia katagomai...)

Octopus Handjob
30-01-2007, 02:13
ΟΚ, ακολούθα εσύ το σύστημα σαν προβατάκι, εγώ έχω εναλλακτικές.

Couldn't care less.

:baby:

Ax ti kako pou einai to systhma! Eksairountai ta paidia mas pou spoudazoune sto kollegio e? Ti kako pou einai!

Tythora
30-01-2007, 02:14
Ax ti kako pou einai to systhma! Eksairountai ta paidia mas pou spoudazoune sto kollegio e? Ti kako pou einai!

Ειμαι σίγουρη οτι δεν εννούσε αυτό...!

"Φαντασία στην εξουσία..."

Octopus Handjob
30-01-2007, 02:15
ela tora kai sy...
poios kanei idiotiko panepistimio stin kolopeteinitsa;(pros theou oxi parexigiseis, kai ego apo eparxia katagomai...)

O ksenos, o opoios 8elei kai sovares egaktastaseis gia to panepisthmio tou. Ola ta ksena panepisthnmia einai ftiagmena EXW apo megales poleis...;-)

Kai to na erhmwsei h eparxia einai provlhma poly megalytero apo th neolaia.

Octopus Handjob
30-01-2007, 02:16
Ειμαι σίγουρη οτι δεν εννούσε αυτό...!

"Φαντασία στην εξουσία..."

Den katalava...:-(

YoMa-Sensei
30-01-2007, 02:16
Ax ti kako pou einai to systhma! Eksairountai ta paidia mas pou spoudazoune sto kollegio e? Ti kako pou einai!

Έχεις συναίσθηση του τί λες or...?

Γιατί η κάθε απάντηση που δίνεις έχει κάποιο τυχαίο σχόλιο;

Τί σχέσει έχει αυτό που λες με αυτό που λέω εγώ...;

Octopus Handjob
30-01-2007, 02:17
Έχεις συναίσθηση του τί λες or...?

Γιατί η κάθε απάντηση που δίνεις έχει κάποιο τυχαίο σχόλιο;

Τί σχέσει έχει αυτό που λες με αυτό που λέω εγώ...;

To sxolio mou htan eirwniko pros gnwsth politikh arxhgo kai kat' epektash eirnwiko pros thn idia thn aristera, h opoia polemai to systhma me mesa tou systhmatos kai ousiastika enisxyontas to.

YoMa-Sensei
30-01-2007, 02:19
To sxolio mou htan eirwniko pros gnwsth politikh arxhgo kai kat' epektash eirnwiko pros thn idia thn aristera, h opoia polemai to systhma me mesa tou systhmatos kai ousiastika enisxyontas to.

Και τι έχει να κάνει αυτό με μένα;

Lol, get clue plx.

leo
30-01-2007, 02:19
afto einai i kalyteri lysi pou yparxei gia tin paideia stin xora mas;:confused: :-(

Δεν νομίζω ότι ο November πιστεύει αυτό. Απλά εκτιμά πως αυτή είναι η "λύση" που δόθηκε από τους όποιους τη δώσανε, και σκοπεύει να παίξει μπάλα με αυτή, μην εντοπίζοντας ελπίδες σε όποια διαφορετική αντιμετώπιση.

Προσωπικά, πιστεύω πως πρέπει να παλέψεις για να φτιάξεις το παιχνίδι όπως το θες, και να πεθάνεις προσπαθώντας, αλλά ποτέ να μην τους κάνεις το χατήρι να παίξεις αυτό που σου φτιάξανε. Συνεπώς, δεν δέχομαι το παραπάνω σκεπτικό για τη ζωή μου - εντούτοις, μπορώ να το διακρίνω σε άλλους ανθρώπους, όπου το κατανοώ και το δέχομαι.

Αν κάνω λάθος, ας με διορθώσει ο November..

Octopus Handjob
30-01-2007, 02:25
Και τι έχει να κάνει αυτό με μένα;

Lol, get clue plx.

Den eipes kati gia to oti exeis enallaktikes sto systhma?

Eisai sxedon swstos, leo. Blepw ta la8h pou exoun ginei omws sto lykeio kai 8a agwnizoumoun eyxaristws na ta dior8wsw. Omws ekei pou xalaei h magionexa me mena kai tous synadelfous einai to ar8ro 16.

YoMa-Sensei
30-01-2007, 02:29
Den eipes kati gia to oti exeis enallaktikes sto systhma?

A.K.A. Path out of the Rotten System.

Δεν εννοούσα ότι θα ασχοληθώ με την πολιτική για να σώσω τον κόσμο, ούτε πως αυτό το μονοπάτι πηγάζει σε κάποια πολιτική. Θα έλεγα πως το θέμα έρχεται σε απόφαση ζωής. Δε θα πω λεπτομέρειες, γιατί μερικά πράγματα είναι για τον εαυτό μας και τους στενούς μας φίλους και συγγενείς μόνο.

Το μόνο σίγουρο είναι πως αν δεν πάρεις σοβαρές αποφάσεις δεν τη γλιτώνεις. Είσαι συμβιβάζεσαι όπως λες, είτε κάνεις κάποια δραματική αλλαγή στην πορεία της ζωής σου. Να ζήσεις όπως θες παράλληλα με αυτό το σύστημα είναι κομματάκι δύσκολο.

Υ.Γ. Εγώ δεν ξέρω αν θα αγωνιστώ για να τα λύσω αφού αποφοιτήσω, αλλά όσο είμαι φοιτητής θα κάνω ότι μπορώ στον αγώνα για καλύτερη μόρφωση. Αλλά δε θα φάω και τη ζωή μου σε αυτό, καθώς ξέρω τι κωλοφάρα είναι οι Έλληνες... Είμαι αρκετά απαισιόδοξος πάνω στο θέμα των βουλευτικών εκλογών, πιστεύω πως ποτέ δε θα είναι εκφραστές ιδεών παρά μόνο "βολέψεων", δυστυχώς.

Octopus Handjob
30-01-2007, 02:44
Kalyterh morfwsh. ok. pisw sth xalasmenh magioneza.

giannis88
30-01-2007, 03:14
re file pados prepei na xeis trelo kolima me auta p beneis kai grafeis.. stin iaponia simerizodai auta p les alla se kapoio xroniko simeio tis zois tous trone flasia apo ton 28 orofo tis poliethnikis tous kai voutane sto keno... arakse ligo...tha sti girisei k apo to agxos kai to stres tis prosarmogis tha snifareis 10 gramaria ti mera gia na isioseis... oi spoudes kai i epagelmatiki kataksiosi kai ta lefta dn fernoun aparetita tin eftixia


akoma to likio dn prepei na nai eksetastiko kedro kai dn boreis na apofasiseis esi oti kapoios p evgale 10 to epathe epeidi itan tebeloxanas.... dn ksereis ti tha thelei na kanei stin ilikia meta ta 18

p.s. exei anarotithei kaneis to "efteles" epagelma tou ilektrologou posa apodidei ti simeron imera p i ipereksidikefsi to agxos kai i grigori rithmoi apetoun ilektrologo gia tin alagi mias brizas mias labas kai tetia apla pramata?? o idravlikos?? o psiktikos??? mipos autos p evgale 5 sto likio me tin poli douleia tha ksexorisei apo sena p evgales 18?

Octopus Handjob
30-01-2007, 03:19
Gi' ayto lew, yparxoun kai enallaktikes peran tou lykeiou tou klassikou... As pane ekei oi an8rwpoi kai mporoun ki aytoi na broun thn epityxia.

giannis88
30-01-2007, 03:25
sti labrini pados mias kai eisai galatsiotis o diplanos m idravlikos einai alla einai o monos tipos stin perioxi p exei mersedes kai mporei na koitazei kai alla akrivotera amaksia... tora to ti theorei o kathenas eftixia einai apo ti mia ipokeimeniko kai apo tin alli exei na kanei me oti mas plasarete apo poli mikri ilikia

Octopus Handjob
30-01-2007, 03:29
8a er8w se mia bdomada lamprinh...

YoMa-Sensei
30-01-2007, 03:32
Don't make assumptions plz.

clueless ppl

deggial
30-01-2007, 09:55
Diavaza shmera s' ena fylladio tou diktyou kai eida twra sto link oti ena apo ta aithmata tou plaisou twn aristerwn parataxewn einai h katartghsh tou oriou tou 10,. Diafwnw ka8eta! Giati? Giati 8ewrw oti yparxoun sxoles, opws h dikh mas, h opoia exei ena x kyros kai me ayth th ry8mish to xanei! Xanei moria sth bash, gia na to skeftoume xondrika. 8a exoume epishs sovaro provlhma ypoxrhmatodothshs, otan perasoun ksafnika oloi oi tritolykeiades, kai oi tempelxanades eks aytwn, kai gemisoune foithtes se ktiria me elliph ktirikah kai ergasthriakh ypodomh (provlhmata pou einai pio konta sto epikentro twn provlhmatwn, thn elliph xrhmatodothsh).

Τι χαζομάρες κάθεσαι και γράφεις... λοιπόν, τα απαιτούμενα μόρια για μια σχολή δεν έχουν καμία σχέση με τον αριθμό των υποψηφίων. Το Υπ. Παιδείας ορίζει έναν αριθμό εισακτέων για κάθε τμήμα, όχι η βαθμολογία τους. Τα απαιτούμενα μόρια είναι ο βαθμός του τελευταίου επιτυχόντος υποψηφίου που συμπληρώνει τον καθορισμένο αριθμό θέσεων.

dj Skoplus
30-01-2007, 12:14
De 8a mpoun 10. 8a mpoun 100. Kai de 8a ftiaxtoun 10. 8a ftiaxtoun 3.

loipon magka o arithmos eisaktewn sth sxolh mas paremeine idios kai meta to metro tou 10...na psaxneis prin milhseis...

_spartacus_
30-01-2007, 12:32
παιδια τωρα για να μην λεμε μαλακιες και κανουμε υποθεσεις κλπ κλπ τα ιδιωτικα,οπως μου τα παρουσιασε καποιος Ελληνας επιστημονας(αρκετα μες τα πραγματα)..εχουν ως εξης:
Για να φτιαχτει ενα σοβαρο πανεπιστημιο που θα ριχνει λεφτα στην ερευνα χρειαζονται λεφτα....ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ!!!Λεφτα που δεν βγαινουν απο τα διδακτρα!Τα ιδιωτικα πανεπιστημια του κοσμου επιβιωνουν και παραγουν εργο απο επιχορηγησεις ιδιωτων που ξεπερνουν τα 10-15-20 εκατομμυρια δολλαρια!
Μονο αν βρεθουν αυτα τα χρηματα τοτε θα μπορεσουν να ιδρυθουν σχολες μηχανικων!Απο τη στιγμη που δεν υπαρχουν αυτο που θα γινει ειναι να γεμισει ο τοπος απο σχολες που θα διδασκουν μανατζμεντ και οικονομικα...επιστημες για την εκμαθηση των οποιων θες 10 αιθουσες και 30 Pc!
Σχολες οπως η δικη μας δεν απειλουνται(προς το παρων τουλαχιστον)!
Οι μικρομεσαιες σχολες ειναι που θα φανε την...c=======8!

deggial
30-01-2007, 13:07
παιδια τωρα για να μην λεμε μαλακιες και κανουμε υποθεσεις κλπ κλπ τα ιδιωτικα,οπως μου τα παρουσιασε καποιος Ελληνας επιστημονας(αρκετα μες τα πραγματα)..εχουν ως εξης:
Για να φτιαχτει ενα σοβαρο πανεπιστημιο που θα ριχνει λεφτα στην ερευνα χρειαζονται λεφτα....ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ!!!Λεφτα που δεν βγαινουν απο τα διδακτρα!Τα ιδιωτικα πανεπιστημια του κοσμου επιβιωνουν και παραγουν εργο απο επιχορηγησεις ιδιωτων που ξεπερνουν τα 10-15-20 εκατομμυρια δολλαρια!
Μονο αν βρεθουν αυτα τα χρηματα τοτε θα μπορεσουν να ιδρυθουν σχολες μηχανικων!Απο τη στιγμη που δεν υπαρχουν αυτο που θα γινει ειναι να γεμισει ο τοπος απο σχολες που θα διδασκουν μανατζμεντ και οικονομικα...επιστημες για την εκμαθηση των οποιων θες 10 αιθουσες και 30 Pc!
Σχολες οπως η δικη μας δεν απειλουνται(προς το παρων τουλαχιστον)!
Οι μικρομεσαιες σχολες ειναι που θα φανε την...c=======8!

Κατ' αρχήν, δεν απειλείται κανείς επαγγελματικός κλάδος. Μπορεί να συμβαίνουν παροδικά φαινόμενα, όπως αυτό με τους ιατρούς τα τελευταία έτη, ωστόσο σε βάθος χρόνου διατηρείται μία ισορροπία, καθώς η προτίμηση των υποψηφίων βασίζεται στις επαγγελματικές προοπτικές κυρίως (και δευτερευόντως σε επιστημονικά ενδιαφέροντα). Εκτός αυτού, είναι στο συμφέρον της οικονομίας μίας χώρας να έχει το δυνατό μεγαλύτερο ποσοστό ανθρώπινου δυναμικού που έχουν εκπληρώσει ανώτατες σπουδές.

Επιπροσθέτως, δε σημαίνει τίποτε που θα πάρεις τώρα πτυχίο Πληροφορικής. Ο εργοδότης θα λάβει μεν υπόψη αυτό το τυπικό κριτήριο, ωστόσο θα βασιστεί σε δικά του συστήματα αξιολόγησης και κάλλιστα θα προτιμήσει έναν ΙΕΚτζη/ΤΕΙτζή, εάν δει πως στην πράξη είναι πολύ πιο ικανός από εσένα. Η περίφημη αναγνώριση πτυχίου αφορά (κι αυτό κακήν κακώς) μόνο το Δημόσιο και σιγά σιγά θα αντικατασταθεί με άλλα συστήματα αξιολόγησης.

Όσον αφορά τα μη κρατικά πανεπιστήμια, πράγματι η ίδρυση ενός μη κρατικού πανεπιστημίου είναι μία ιδιαίτερα σοβαρή επένδυση. Στο πλαίσιο, ωστόσο, που επιτρέπονται μόνο μη κερδοσκοπικά ιδρύματα, είναι βέβαιο πως η κατασκευή και λειτουργία τους θα καλύπτεται μερικώς από κρατική χρηματοδότηση, όπως συμβαίνει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

_spartacus_
30-01-2007, 14:09
Κατ' αρχήν, δεν απειλείται κανείς επαγγελματικός κλάδος. Μπορεί να συμβαίνουν παροδικά φαινόμενα, όπως αυτό με τους ιατρούς τα τελευταία έτη, ωστόσο σε βάθος χρόνου διατηρείται μία ισορροπία, καθώς η προτίμηση των υποψηφίων βασίζεται στις επαγγελματικές προοπτικές κυρίως (και δευτερευόντως σε επιστημονικά ενδιαφέροντα).Εκτός αυτού, είναι στο συμφέρον της οικονομίας μίας χώρας να έχει το δυνατό μεγαλύτερο ποσοστό ανθρώπινου δυναμικού που έχουν εκπληρώσει ανώτατες σπουδές.
Αν μπορεις εξηγησε μου το λιγο καλυτερα...Εστω οτι αυτη τη στιγμη απο τα Ελληνικα Πανεπιστημια αποφοιτουν 400-500 οικονομολογοι τον χρονο.....Με την ιδρυση ιδιωτικων(οπως τα παρουσιασα παραπανω) θα βγαινουν αλλοι 100-150...Εδω οι των δημοσιων αντιμετωπιζουν προβλημα ευρεσης εργασιας...αν βγαινουν αλλοι 100 δεν θα ειναι χειροτερα τα πραγματα?Επιπροσθέτως, δε σημαίνει τίποτε που θα πάρεις τώρα πτυχίο Πληροφορικής. Ο εργοδότης θα λάβει μεν υπόψη αυτό το τυπικό κριτήριο, ωστόσο θα βασιστεί σε δικά του συστήματα αξιολόγησης και κάλλιστα θα προτιμήσει έναν ΙΕΚτζη/ΤΕΙτζή, εάν δει πως στην πράξη είναι πολύ πιο ικανός από εσένα. Η περίφημη αναγνώριση πτυχίου αφορά (κι αυτό κακήν κακώς) μόνο το Δημόσιο και σιγά σιγά θα αντικατασταθεί με άλλα συστήματα αξιολόγησης.
Ενταξει με αυτο σε γενικες γραμμες συμφωνω,αλλα ο ΙΕΚτζης/ΤΕΙτζης εχει το μισο ευρος δυνατοτητων σε σχεση με εναν αποφοιτο του τμηματος μας....


Όσον αφορά τα μη κρατικά πανεπιστήμια, πράγματι η ίδρυση ενός μη κρατικού πανεπιστημίου είναι μία ιδιαίτερα σοβαρή επένδυση. Στο πλαίσιο, ωστόσο, που επιτρέπονται μόνο μη κερδοσκοπικά ιδρύματα, είναι βέβαιο πως η κατασκευή και λειτουργία τους θα καλύπτεται μερικώς από κρατική χρηματοδότηση, όπως συμβαίνει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Αυτο ακριβως ειναι και το προβλημα μας....οτι απο τη στιγμη που το ισχυον νομικο πλαισιο επιτρεπει τη χρηματοδοτηση τους απο το κρατος,γιατι να τα παιρνουν τα ιδιωτικα και να μην τα δινουν στα δημοσια που τα εχουν πραγματικα αναγκη!
Τα επιτευγματα και το επιπεδο των Ελληνων επιστημόμων ειναι τρομερα υψηλο και τα οσα εχουμε καταφερει μεσα απο την ερευνα τα εχουμε καταφερει με "τρεις και εξηντα" που λεει ο λογος!Φανταστειτε να επεφταν και χρηματα!

DI tourist
30-01-2007, 14:19
Μεταφερθηκε εδω η συζητηση απο το θρεντ της Γενικης Συνελευσης... ;-)

deggial
30-01-2007, 15:05
Αν μπορεις εξηγησε μου το λιγο καλυτερα...Εστω οτι αυτη τη στιγμη απο τα Ελληνικα Πανεπιστημια αποφοιτουν 400-500 οικονομολογοι τον χρονο.....Με την ιδρυση ιδιωτικων(οπως τα παρουσιασα παραπανω) θα βγαινουν αλλοι 100-150...Εδω οι των δημοσιων αντιμετωπιζουν προβλημα ευρεσης εργασιας...αν βγαινουν αλλοι 100 δεν θα ειναι χειροτερα τα πραγματα?


Όχι, για αρκετούς λόγους. Πρώτον, δεν μας ενδιαφέρει η έτερη απασχόληση (η απασχόληση σε αντικείμενο που δεν είναι συναφές με το αντικείμενο των σπουδών), η οποία έτσι κι αλλιώς δεν μπορεί να λυθεί αποδοτικά. Η δυστυχής τακτική σε αυτή την περίπτωση, στο παρελθόν, ήταν η δημιουργία πλασματικών αναγκών, π.χ. έχουμε πολλούς μεταφραστές, οπότε υποχρεώνουμε τα κανάλια να μεταγλωττίζουν όλες τις σειρές και ταινίες, όπως στην Γαλλία. Κι αυτό το παράδειγμα είναι η αθώα περίπτωση, στην Ελλάδα έχουν γίνει χειρότερα με την εξασφάλιση εργασίας στο Δημόσιο, με αποτέλεσμα να χάνουμε λεφτά σε μισθούς ανθρώπων που δεν προσφέρουν έργο.

Σε κάθε περίπτωση, μας ενδιαφέρει μόνο η ανεργία (η αδυναμία εύρεσης οποιασδήποτε εργασίας) κι αυτή βασίζεται σε πολλούς άλλους παράγοντες της οικονομίας της χώρας, ωστόσο δεν βασίζεται σε υπερκορεσμό συγκεκριμένων αγορών. Αν τυχόν έχουν μαζευτεί πολλοί σε έναν συγκεκριμένο επαγγελματικό κλάδο, αυτό είναι παροδικό φαινόμενο και η κατάσταση αλλάζει χωρίς κρατική παρέμβαση από μόνη της, καθώς οι επόμενοι υποψήφιοι εισακτέοι της τριτοβάθμιας θα επιλέξουν επαγγέλματα με κύριο κριτήριο την ζήτηση στην αγορά εργασίας (άρα δεν θα επιλέξουν τον προβληματικό κλάδο).

Η κατάσταση με τα περισσότερα οφέλη στην οικονομία μίας χώρας είναι η δυνατόν ευρύτερες μορφωτικές δυνατότητες, ώστε να δημιουργείται η ευκαιρία να επιλέγονται οι ικανότεροι σε κάθε κλάδο, κι όχι να δουλεύουν και οι 100 ναυπηγοί μηχανικοί απλώς και μόνο επειδή μόνο αυτούς τους 100 έχουμε (κι ας είναι και στραβάδια).

Τέλος, πρέπει να λάβουμε υπόψη πως έχουμε ένα πρόβλημα υπογεννητικότητας, το οποίο δεν πρόκειται να λυθεί (εκτός αν το κράτος αρχίσει να χορηγεί τζάμπα Viagra ή κάτι :tounge:) και ένα εισαγόμενο, αλλά χαμηλά μορφωμένο, εργατικό δυναμικό από ξένες χώρες. Εφόσον, ως εκ των πραγμάτων, δεν είναι δυνατή η εισαγωγή υψηλά μορφωμένου ανθρώπινου δυναμικού από ξένες χώρες, πρέπει να προσφέρονται οι δυνατόν περισσότερες μορφωτικές ευκαιρίες για να καλυφθούν οι θέσεις που απαιτούν υψηλό επίπεδο γνώσεων.

hooligan13
30-01-2007, 19:26
Kala ti ekanan oi alloi?
Egrapsan se toixo ekklhsias 'IDIWTIKO PANEPISTHMIO XRISTODOULOU'?
:D :D :D :D :D :D :D :D :D

gamw ta paidia:p

_spartacus_
30-01-2007, 19:28
Πλακα πλακα...αν καποιος εχει λεφτα για να ιδρυσει πανεπιστημιο αυτος ειναι σιγουρα η Εκκλησια...

hooligan13
30-01-2007, 19:35
Sigoura.
Allimono an den htan se 8esh na to kanei h emporikh antiproswpia tou Xristou
epi ghs.
Me katasthmata se ka8e geitonia
to kalutero diktuo exuphrethshs pelatwn
kai to megalutero tziro apo ka8e allh polue8nikh.

Abbath
30-01-2007, 19:50
Ο υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε επίσπευση της δίκης των δύο απεργών πείνας.http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=646068

_spartacus_
30-01-2007, 19:57
Sigoura.
Allimono an den htan se 8esh na to kanei h emporikh antiproswpia tou Xristou
epi ghs.
Me katasthmata se ka8e geitonia
to kalutero diktuo exuphrethshs pelatwn
kai to megalutero tziro apo ka8e allh polue8nikh.

να παρουμε το franchise της αγιας....εκει πανω στη Φιλοσοφικη....τρελη μπιζνα...θα χεστουμε στο ταλιρο ρεεεε....τι OPEN24 και μαλακιες...:smokin:

MK2
30-01-2007, 20:08
Επιτέλους υπάρχει παρέμβαση για τα παιδιά που είναι σε απεργία πείνας!
Δηλαδή πρέπει να φτάσει κάποιος στα πρόθυρα του θανάτου για να συναντηθεί με την δικαιοσύνη; Μπράβο στο κίνημα συμπαράστασης και αλληλεγγύης!
Πάμε να δούμε άλλο ένα δικαστικό φιάσκο με αθώωση των κατηγορομένων παρόλο που είναι προφυλακισμένοι τόσους μήνες...

Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ και πράσσειν άλογα...
Στην Ελλαδίτσα η δικαιοσύνη έχει μάτια και βλέπει...τους γόνους επιχειρηματιών, βιομηχάνων, πολιτικών κ.τ.λ. για όλους τους άλλους είναι τόσο τυφλή όσο σκοτεινά είναι τα κελιά της προφυλάκισης. Κάτι αντίστοιχο έκανε και η χούντα με τους κομμουνιστές, προφυλάκιση στα ξερονήσια. Κρίμα η μεγαλόψυχη δημοκρατία σας που είστε υπερήφανοι κιόλας...

deggial
30-01-2007, 20:15
Κοίτα, συγκριτικά με άλλες δυτικές χώρες, η Ελλάδα έχει ένα πολύ ικανοποιητικό δικαστικό σύστημα, όσον αφορά το ήθος των δικαστών. Ακόμη και μεγάλα σκάνδαλα, όπως το πρόσφατο, είναι πολύ περιορισμένα, ενώ σε κάθε περίπτωση οι ποινές έως 5 έτη (εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις) είναι εξαγοράσιμες με αναστολή (δυστυχώς το ποσό δεν εξαρτάται από την οικονομική κατάσταση του ενόχου, αλλά αυτό δεν αφορά την δικαστική αρχή).

Το πρόβλημα βρίσκεται κυρίως στην ΕΛΑΣ, στην οποία διατηρούν ακροδεξιές αντιλήψεις πολλά υψηλά στελέχη (έχουμε και την ατυχή επιλογή του Πολύδωρα ως υπ. Δημόσιας Τάξης) και έχουν μία ιδιαίτερη προκατάληψη ενάντια σε διαδηλωτές και, γενικότερα, αριστερούς, ενώ δεν έχουν κανένα όργανο εσωτερικού ελεγχου για να τιμωρούνται παραβάσεις αστυνομικών.

ΥΓ. Αν μη τι άλλο, πριν κανά μήνα κρίθηκε ένοχος και ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Βαθειάς, για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή, ψευδορκία και κάτι ψιλά. Δεν είναι ότι οι ισχυροί την γλυτώνουν στην Ελλάδα.

MK2
30-01-2007, 20:35
deggial χωρίς ίχνος ειρωνίας ή κακής διάθεσης αλλά με απόλυτα ειλικρινή και αγνό τρόπο σου εύχομαι να μην χρειαστεί ποτέ να σκεφτείς "δίκιο είχε ο μαλάκας ο ΜΚ2". Επειδή έχω και προσωπικές εμπειρίες και επειδή το θέμα λίγο να το ψάξεις βρίσκεις πράγματα που βρωμάνε απίστευτα. Και μιλάμε ότι η βρωμιά ξεκινάει από το ειρηνοδικείο (ξέρεις πόσο κοστολογείται η άδεια εμπορίας τσιγάρων;) και καταλήγει πάρα πολύ ψηλά (βλέπε ρουμπούλια και παραδικαστικό).

Ειλικρινά ρε φίλε σου εύχομαι ποτέ να μην βρεθείς αντιμέτωπος με την δικαιοσύνη και τα κοράκια της ούτε για κλήση για παράνομη στάθμευση.

Ελπίζω να νοιώθεις πως τα πράγματα που ξέρω δεν τα εύχομαι ούτε σε εχθρό μου και η ευχή μου είναι πέρα για πέρα ειλικρινής. Δηλαδή μην ποστάρεις παρεξηγημένος και μου τα χώνεις και τέτοια γιατί θα είσαι άδικος.

vaguraw
30-01-2007, 20:47
ρουμπούλια

τα δικα μου 15 λεπτα...

μπουρμπουλια...:p

Dreamsurfer
30-01-2007, 22:12
Palikaria 8elw na akousw gnwmes gyrw apo ta shmerina.
Milaw gia thn epi8esh twn syna8elfwn mas apo to EMP sthn ekklhsia ths perioxhs.
Proswpika 8ewrw to peristatiko aparadekto.Einai apo ayta pou katastrefoun th fhmh twn agwnwn mas kai strefoun thn koinh gnwmh enantion mas.Nomizw oti xa8hke ligo o stoxos mas...o opoios htan nomizw na piesoume th boulh wste na mhn proxwrhsei se ana8ewrhsh tou ar8rou 16.Ti douleia eixan oi sygkekrimenoi "kyrioi" na eisballoun sthn ekklhsia tromokratwntas tous parontes kai probainontas se vandalistikes energeies???Pou akousthke!!!Katalhpsh se ekklhsia xwris kanena logo!Eixa filous sthn perioxh pou prospa8hsan na apotrepsoun ta palikaria alla mono pou den tous ksylofortwsan!
H gnwmh mou pantws einai oti den krybontai politika kinhtra pisw apo ayth thn epi8esh.Apla kapoioi anegkefaloi exontas bare8ei sthn katalhpsh ths sxolhs tous eipan na kanoun ena ntou kai ekei gia na spasei h varemara!Sevasmos mhden!
Kai de milaw gia sebasmo sta 8eia!Gnwrizw to oti den einai oloi xristianoi.Apo kei kai pera omws de 8ix8hka mono ws xristianos alla kai ws an8rwpos!Milaw gia sebasmo sta pisteyw tou synan8rwpou kai tou synagwnisth.
Opoios me kserei 8a katalabei oti symmetexw energa stis kinhtopoihseis ta logia mou den einai deksies kai dapitikes propagandes me skopo na spasoun ton agwna.Apla 8ewrw to symban atyxes kai aparadekto.

An symfwneite mhn prosperasete ayto to post.Endiaferomai na dw ti gnwmh exoun ta paidia tou di kai eimai pro8ymos na to syzhthsw sobara.

vaguraw
30-01-2007, 22:17
εμενα το σχολιο μου ειναι....

αντε ρε χριστοδουλε που θα μιλησεις και για αξιες.....

coyote
30-01-2007, 22:26
Palikaria 8elw na akousw gnwmes gyrw apo ta shmerina.
Milaw gia thn epi8esh twn syna8elfwn mas apo to EMP sthn ekklhsia ths perioxhs.
Proswpika 8ewrw to peristatiko aparadekto.Einai apo ayta pou katastrefoun th fhmh twn agwnwn mas kai strefoun thn koinh gnwmh enantion mas.Nomizw oti xa8hke ligo o stoxos mas...o opoios htan nomizw na piesoume th boulh wste na mhn proxwrhsei se ana8ewrhsh tou ar8rou 16.Ti douleia eixan oi sygkekrimenoi "kyrioi" na eisballoun sthn ekklhsia tromokratwntas tous parontes kai probainontas se vandalistikes energeies???Pou akousthke!!!Katalhpsh se ekklhsia xwris kanena logo!Eixa filous sthn perioxh pou prospa8hsan na apotrepsoun ta palikaria alla mono pou den tous ksylofortwsan!
H gnwmh mou pantws einai oti den krybontai politika kinhtra pisw apo ayth thn epi8esh.Apla kapoioi anegkefaloi exontas bare8ei sthn katalhpsh ths sxolhs tous eipan na kanoun ena ntou kai ekei gia na spasei h varemara!Sevasmos mhden!
Kai de milaw gia sebasmo sta 8eia!Gnwrizw to oti den einai oloi xristianoi.Apo kei kai pera omws de 8ix8hka mono ws xristianos alla kai ws an8rwpos!Milaw gia sebasmo sta pisteyw tou synan8rwpou kai tou synagwnisth.
Opoios me kserei 8a katalabei oti symmetexw energa stis kinhtopoihseis ta logia mou den einai deksies kai dapitikes propagandes me skopo na spasoun ton agwna.Apla 8ewrw to symban atyxes kai aparadekto.

An symfwneite mhn prosperasete ayto to post.Endiaferomai na dw ti gnwmh exoun ta paidia tou di kai eimai pro8ymos na to syzhthsw sobara.

Den eimai kai polu sigouros gia to poso einai sunadelfi apo to EMP.
Den eimai sigouros an einai kan sunadelfoi.
Kai eimai polu epifilaktikos an egine me stoxo na boithisei tin paideia.

Isws egine gia to antitheto , gia na dwsei aformes gia sxolia kai gia thn anatheorhsh tou arthrou 16.
Gia ton idio logo pou oi thleoraseis den deixnoun tin giagia pou ekane poreia mazi mas prin mia bdimada alla ta apeisodia dld ypaxei propaganda, gia ton didio logo emfanisthke etsi to gegonos.

Pisteuw pws uparxoun megaloi upokinhtes pisw ap auth thn pra3h, oi upokinites twn koukouloforwn pou ta spane, twn adiaforwn gia tin paideia.

Giati kanenas foititis tou EMP den einai toso xazos wste na kanei mia tetoia kinhsh.

Sigoura uparxoun atoma apo pisw

BuenosDias
30-01-2007, 22:31
Palikaria 8elw na akousw gnwmes gyrw apo ta shmerina.
Milaw gia thn epi8esh twn syna8elfwn mas apo to EMP sthn ekklhsia ths perioxhs.
Proswpika 8ewrw to peristatiko aparadekto.Einai apo ayta pou katastrefoun th fhmh twn agwnwn mas kai strefoun thn koinh gnwmh enantion mas.Nomizw oti xa8hke ligo o stoxos mas...o opoios htan nomizw na piesoume th boulh wste na mhn proxwrhsei se ana8ewrhsh tou ar8rou 16.Ti douleia eixan oi sygkekrimenoi "kyrioi" na eisballoun sthn ekklhsia tromokratwntas tous parontes kai probainontas se vandalistikes energeies???Pou akousthke!!!Katalhpsh se ekklhsia xwris kanena logo!Eixa filous sthn perioxh pou prospa8hsan na apotrepsoun ta palikaria alla mono pou den tous ksylofortwsan!
H gnwmh mou pantws einai oti den krybontai politika kinhtra pisw apo ayth thn epi8esh.Apla kapoioi anegkefaloi exontas bare8ei sthn katalhpsh ths sxolhs tous eipan na kanoun ena ntou kai ekei gia na spasei h varemara!Sevasmos mhden!
Kai de milaw gia sebasmo sta 8eia!Gnwrizw to oti den einai oloi xristianoi.Apo kei kai pera omws de 8ix8hka mono ws xristianos alla kai ws an8rwpos!Milaw gia sebasmo sta pisteyw tou synan8rwpou kai tou synagwnisth.
Opoios me kserei 8a katalabei oti symmetexw energa stis kinhtopoihseis ta logia mou den einai deksies kai dapitikes propagandes me skopo na spasoun ton agwna.Apla 8ewrw to symban atyxes kai aparadekto.

An symfwneite mhn prosperasete ayto to post.Endiaferomai na dw ti gnwmh exoun ta paidia tou di kai eimai pro8ymos na to syzhthsw sobara.

Βασικα πιο πολυ πιστευω οτι θα σε δουλεψουν, παρα οτι θα συζητησουν το θεμα....
Παντως καλα κανεις και το θειγεις το συμβαν
Προσωπικα συμφωνω μαζι σου
Και το χειροτερο ειναι οτι λεγαν στις ειδησεις "Οι φοιτητες που κανουν καταληψη... εισεβαλαν" σαν να λενε οτι ολοι οι φοιτητες ειναι ιδιοι, και οτι αυτο ειναι κατι που θα το εκαναν ποτέ οι φοιτητες που κανουν καταληψη για συγκεκριμενους λογους
Σαν αυτους που οταν κανουμε πορειες τα σπανε, και μετα οι δημοσιογραφοι τα ριχνουν σε εμας, σαν να φταιμε εμεις ή οι πορειες μας

Dreamsurfer
30-01-2007, 22:33
Βασικα πιο πολυ πιστευω οτι θα σε δουλεψουν, παρα οτι θα συζητησουν το θεμα....
Παντως καλα κανεις και το θειγεις το συμβαν
Προσωπικα συμφωνω μαζι σου
Και το χειροτερο ειναι οτι λεγαν στις ειδησεις "Οι φοιτητες που κανουν καταληψη... εισεβαλαν" σαν να λενε οτι ολοι οι φοιτητες ειναι ιδιοι, και οτι αυτο ειναι κατι που θα το εκαναν ποτέ οι φοιτητες που κανουν καταληψη για συγκεκριμενους λογους
Σαν αυτους που οταν κανουμε πορειες τα σπανε, και μετα οι δημοσιογραφοι τα ριχνουν σε εμας, σαν να φταιμε εμεις ή οι πορειες μας

An einai na me doulepsoun epeidh ekfrazw th gnwmh mou 8a to dextw kai 8a to ypostw perifana.;-)

BuenosDias
30-01-2007, 22:39
Μαζι σου.....

N_acro
30-01-2007, 22:40
Απαράδεκτο το γεγονός αυτό που μόνο κακό μπορεί να κάνει στο κίνημα.Έτσι για να έχει τροφή αύριο ο Τράγκας και να μπορέσει να συνεχίσει την προπαγάνδα του!!

12plus
30-01-2007, 23:05
Den eimai kai polu sigouros gia to poso einai sunadelfi apo to EMP.
Den eimai sigouros an einai kan sunadelfoi.
Kai eimai polu epifilaktikos an egine me stoxo na boithisei tin paideia.

Isws egine gia to antitheto , gia na dwsei aformes gia sxolia kai gia thn anatheorhsh tou arthrou 16.
Gia ton idio logo pou oi thleoraseis den deixnoun tin giagia pou ekane poreia mazi mas prin mia bdimada alla ta apeisodia dld ypaxei propaganda, gia ton didio logo emfanisthke etsi to gegonos.

Pisteuw pws uparxoun megaloi upokinhtes pisw ap auth thn pra3h, oi upokinites twn koukouloforwn pou ta spane, twn adiaforwn gia tin paideia.

Giati kanenas foititis tou EMP den einai toso xazos wste na kanei mia tetoia kinhsh.

Sigoura uparxoun atoma apo pisw

Ναι Αντρέα, κ εγώ πιστεύω πως μάλλον δεν ήταν μαστουρωμένοι αυτοί που πήγαν εκειπέρα... Το θέμα είναι πως η πράξη αυτή από μόνη της είναι καταδικαστέα... Κανείς δν νομίζω όμως πως ξέρει ποιος είναι από πίσω...

BuenosDias
30-01-2007, 23:08
Απαράδεκτο το γεγονός αυτό που μόνο κακό μπορεί να κάνει στο κίνημα.Έτσι για να έχει τροφή αύριο ο Τράγκας και να μπορέσει να συνεχίσει την προπαγάνδα του!!

Κι ο Πρετεντερεεεερης....
(Στο στομαχι μου καθεται αυτο ο ανθρωπος ωρες-ωρες)

Dreamsurfer
30-01-2007, 23:14
Xeiroteros olwn o kakaounakhs!
H plaka htane otan akoma parakolou8ousa ta ma8hmata kai gyrnousa spiti kata tis 8!:-(
Ka8omouna o ermos na faw...Kai o pateras mou eblepe eidhseis ston alpha!
Re to kefali mou ponage!:p
Xeiroterh triada apo thn : kakaounakhs-tragkas-kanelh den yparxei!
Porwmenoi olou tou kosmou enw8eite!!!:D :D :D

BlackClad
31-01-2007, 01:25
Λοιπον το θεμα που θετεις Dreamsurfer εχει πολλες προεκτασεις.
1. Καταρχην μην χρεωνουμε καθε ενεργεια που δεν μας αρεσει/διαφωνουμε η δεν εχει θετικο αντικτυπο στον ψευτικο κοσμο των ΜΜΕ στους "γνωστους-αγνωστους" - αντιεξουσιαστες - αναρχικους. Ειναι σα να κατι χουντικους που για ολα τους φταινε οι αναρχοκουμουνιστες. Κατσε να δεις ποιος το εκανε, τι εκανε, γιατι το εκανε και το συζηταμε
2. Μην χρεωνεις σε ολο τον αναρχικο χωρο μια ενεργεια που κανει ενα μερος της, γιατι ειναι σαν να χρεωνεις μια προταση του ΚΚΕ σε ολη την αριστερα ( παρολλα αυτα σημερα μ α λ λ ο ν ΔΕΝ ηταν αναρχικοι αυτοι που κανανε την κινηση)
3. Επι του θεματος τωρα νομιζω οτι η συμβολικη αυτη ενεργεια που "επικοινωνιακα" δεν με βρισκει συμφωνο προσωπικα, απλα λεει το εξης απλο κατ'εμε: Καμια εκκλησια σε κανενα χωρο πανεπιστημιου, οποιος θελει να παει εκκλησια εχει απειρες, δοξα το Θεο, εξω, διπλα, πιο διπλα παραδιπλα απο τους χωρους του πανεπιστημιου . Και αν την εχει ποτε ψαξει με θρησκιες και τα λοιπα, οι πιο ψαγμενοι χριστιανοι - οι πραγματικοι, οχι των τυπων- θα ειναι συμφωνοι και με το χωρισμο κρατους κ εκκλησιας που για μενα ειναι προεκταση του παραπανω θεματος...

Τελικα ομως -γενικοτερος προβληματισμος- θα πρεπει σε καθε ενεργεια που κανουμε να λογαριαζουμε πως θα το εκλαβει/μεταφρασει ο καθε Τραγκαουνακης? Θα πρεπει να ρωταμε τον Χατζηνικολαου πριν κανουμε καποια κινηση???

Hellhammer
31-01-2007, 01:29
Λοιπον το θεμα που θετεις Dreamsurfer εχει πολλες προεκτασεις.
1. Καταρχην μην χρεωνουμε καθε ενεργεια που δεν μας αρεσει/διαφωνουμε η δεν εχει θετικο αντικτυπο στον ψευτικο κοσμο των ΜΜΕ στους "γνωστους-αγνωστους" - αντιεξουσιαστες - αναρχικους. Ειναι σα να κατι χουντικους που για ολα τους φταινε οι αναρχοκουμουνιστες. Κατσε να δεις ποιος το εκανε, τι εκανε, γιατι το εκανε και το συζηταμε
2. Μην χρεωνεις σε ολο τον αναρχικο χωρο μια ενεργεια που κανει ενα μερος της, γιατι ειναι σαν να χρεωνεις μια προταση του ΚΚΕ σε ολη την αριστερα ( παρολλα αυτα σημερα μ α λ λ ο ν ΔΕΝ ηταν αναρχικοι αυτοι που κανανε την κινηση)
3. Επι του θεματος τωρα νομιζω οτι η συμβολικη αυτη ενεργεια που "επικοινωνιακα" δεν με βρισκει συμφωνο προσωπικα, απλα λεει το εξης απλο κατ'εμε: Καμια εκκλησια σε κανενα χωρο πανεπιστημιου, οποιος θελει να παει εκκλησια εχει απειρες, δοξα το Θεο, εξω, διπλα, πιο διπλα παραδιπλα απο τους χωρους του πανεπιστημιου . Και αν την εχει ποτε ψαξει με θρησκιες και τα λοιπα, οι πιο ψαγμενοι χριστιανοι - οι πραγματικοι, οχι των τυπων- θα ειναι συμφωνοι και με το χωρισμο κρατους κ εκκλησιας που για μενα ειναι προεκταση του παραπανω θεματος...

Τελικα ομως -γενικοτερος προβληματισμος- θα πρεπει σε καθε ενεργεια που κανουμε να λογαριαζουμε πως θα το εκλαβει/μεταφρασει ο καθε Τραγκαουνακης? Θα πρεπει να ρωταμε τον Χατζηνικολαου πριν κανουμε καποια κινηση???

Δυστυχως θεος και κρατος ειναι συνδεδεμενα..οπως λεει και το ομωνυμο βιβλιο...

Dreamsurfer
31-01-2007, 01:59
Λοιπον το θεμα που θετεις Dreamsurfer εχει πολλες προεκτασεις.
1. Καταρχην μην χρεωνουμε καθε ενεργεια που δεν μας αρεσει/διαφωνουμε η δεν εχει θετικο αντικτυπο στον ψευτικο κοσμο των ΜΜΕ στους "γνωστους-αγνωστους" - αντιεξουσιαστες - αναρχικους. Ειναι σα να κατι χουντικους που για ολα τους φταινε οι αναρχοκουμουνιστες. Κατσε να δεις ποιος το εκανε, τι εκανε, γιατι το εκανε και το συζηταμε
2. Μην χρεωνεις σε ολο τον αναρχικο χωρο μια ενεργεια που κανει ενα μερος της, γιατι ειναι σαν να χρεωνεις μια προταση του ΚΚΕ σε ολη την αριστερα ( παρολλα αυτα σημερα μ α λ λ ο ν ΔΕΝ ηταν αναρχικοι αυτοι που κανανε την κινηση)
3. Επι του θεματος τωρα νομιζω οτι η συμβολικη αυτη ενεργεια που "επικοινωνιακα" δεν με βρισκει συμφωνο προσωπικα, απλα λεει το εξης απλο κατ'εμε: Καμια εκκλησια σε κανενα χωρο πανεπιστημιου, οποιος θελει να παει εκκλησια εχει απειρες, δοξα το Θεο, εξω, διπλα, πιο διπλα παραδιπλα απο τους χωρους του πανεπιστημιου . Και αν την εχει ποτε ψαξει με θρησκιες και τα λοιπα, οι πιο ψαγμενοι χριστιανοι - οι πραγματικοι, οχι των τυπων- θα ειναι συμφωνοι και με το χωρισμο κρατους κ εκκλησιας που για μενα ειναι προεκταση του παραπανω θεματος...

Τελικα ομως -γενικοτερος προβληματισμος- θα πρεπει σε καθε ενεργεια που κανουμε να λογαριαζουμε πως θα το εκλαβει/μεταφρασει ο καθε Τραγκαουνακης? Θα πρεπει να ρωταμε τον Χατζηνικολαου πριν κανουμε καποια κινηση???

De blepw na diafwnoume kapou!:-)
Ta peri dhmosiografias den htan dika mou sxolia,egw apla to synexisa ws plaka.Exeis dikio se ola alla...Twra,pes mou kati...Efoson yparxei dhladh to ekklhsaki stou zwgrafou prepei na to gremisoume gia na deiksoume oti den periorizomaste apo 8rhskeytikes-skotadistikes idees???God...Wake up people!As epikentrw8oume ston kyrio stoxo!

@hellhammer//Kalo alla makrino.emena megalostomia mou akougetai.Prin filosofhsoume as lysome ta apla ka8hmerina problhmata...Ase pou kata th gnwmh mou h ekklhsia perissotero diwketai apo to kratos para boh8atai...Anyway!kalhnyxta!

noegr
31-01-2007, 02:10
...
@hellhammer//Kalo alla makrino.emena megalostomia mou akougetai.Prin filosofhsoume as lysome ta apla ka8hmerina problhmata...Ase pou kata th gnwmh mou h ekklhsia perissotero diwketai apo to kratos para boh8atai...Anyway!kalhnyxta!

Για κανε το πιο λιανά αυτό....

Dreamsurfer
31-01-2007, 10:26
Isws hmoun ligo aysthros sthn ekfrash mou.Apla xesmenh thn exoune...
:-)
As to paroume apo ta apla pros ta syn8eta...
Ksereis esy kanena xristiano megalopolitiko???Giati egw den kserw kanena.Kai mhn koitas poioi pane stis ekklhsies pou leitourgei o xristodoulos gia na tous parei h kamera.Laikistes tou kolou!:mad:
8ewrw oti gia ta skandala peri ekklhsias pou proballontai apo ta mme, h politikh hgesia epiballei thn probolh tous gia na apoprosanatolistei h koinh gnwmh ki na mh blepei ta dika tous xalia.Les kai oloi einai san ta arnhtika paradeigmata pou proballontai...
Apo kei kai pera,proxwrame eytyxws gia me na se ena diaxwrismo ekklhsias-kratouys,O OPOIOS YPHRKSE ONTWS ENTONA ALLA TA PROHGOUMENA XRONIA.Ena aplo paradeigma einai twn tautothtwn,to opoio emena diolou peirakse alla ebgale tis giagiades pou den kseroun ti tous ginetai stous dromous na mazeyoun ygrafes!:p

Para omws thn ekfrastikh mou apotyxia de blaipw oute ena shmeio sto opoio na fainetai oti to ellhniko kratos syndeetai me thn ellhniki ekklhsia...An blepeis esy,diafwtise me!:-)