PDA

Επιστροφή στο Forum : Master τα Πολυτεχνικά πτυχία!

diuoa
24-02-2002, 02:55
Ψηφίστηκε τελικά ο νόμος, σύμφωνα με τον οποίο τα πτυχία των Πολυτεχνικών σχολών (5 έτη σπουδών) θα αναγνωρίζονται ως Μάστερς. Αυτό σημαίνει αναβάθμιση αυτών των πτυχίων και ταυτόχρονη υποβάθμιση των Πανεπιστημιακών πτυχίων! Ξέρει κανείς περισσότερες πληροφορίες; Κάτι διάβασα επίσης για τα μεταπτυχιακά Πανεπιστημιακών Σχολών, ότι μειώνονται, κλπ. Όποιος ξέρει ας απαντήσει.

jimgkanatsios
26-02-2002, 01:05
Παιδιά ιδέα δεν έχω... Εγώ προσωπικά κάτι είχα ακούσει ότι το αντίστοιχο θα κάνανε για τη δικιά μας τη σχολή ???  ??? Tώρα ακριβώς δεν ξέρω τι θα γίνει... Πάντως αυτό το νομοσχέδιο,αν τεθεί σε εφαρμογή,μας θίγει άμεσα... :sneaky2: Ελπίζω κάτι να γίνει το οποίο να είναι υπέρ μας!Τι θα είναι αυτό ακριβώς???Don't ask,I haven't got a clue!

Telinformatix
07-05-2006, 12:00
Και να που μετά από τέσσερα χρόνια αυτό το thread γίνεται ξανά επίκαιρο...Άκουσα ότι είχαν σταματήσει τις διαδικασίες τότε!Τώρα όμως τις ξαναρχίζουν... :confused: Η γνώμη σας;;;

Metal_Lover
07-05-2006, 13:58
Mas thavoun agria giati exoume piesmeno programma spoudwn se sxesh me tous politexnites...As anevasoun ta eth se emas moirazontas thn ylh na exoume kai emeis master ;-)
Oneira therinhs nyktos...

Incubus
07-05-2006, 14:07
Σε κάτι τέτοια πράγματα όλα τα επιχειρήματα πάνε περίπατο, το μόνο που μπορείς να πεις είναι:

Γαμιέται ο Δίας και κανείς δε μπορεί να τον σταματήσει :mad: :mad: :mad: :mad: :mad:

THE_RIDDLE
07-05-2006, 14:15
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από jimgkanatsios
Παιδιά ιδέα δεν έχω... Εγώ προσωπικά κάτι είχα ακούσει ότι το αντίστοιχο θα κάνανε για τη δικιά μας τη σχολή ???  ??? Tώρα ακριβώς δεν ξέρω τι θα γίνει... Πάντως αυτό το νομοσχέδιο,αν τεθεί σε εφαρμογή,μας θίγει άμεσα... :sneaky2: Ελπίζω κάτι να γίνει το οποίο να είναι υπέρ μας!Τι θα είναι αυτό ακριβώς???Don't ask,I haven't got a clue!

Καποιος το γκαντεμιασε :p :p :p :p

Kertran
07-05-2006, 15:28
techniko epimelitirio rules....kairo twra....

YoMa-Sensei
07-05-2006, 17:39
Ελλάντα ρε :-)

bruce
07-05-2006, 18:53
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από THE_RIDDLE

Καποιος το γκαντεμιασε :p :p :p :p

wwwwwwwwwwwwwwwww re fileeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
twra to eida ayto:p:p
axxaxaxa
xxaxaxaxa
xaxaxaaxxa
xaxxoxoxoxoxoxx
xoxxoxoxoxoaxxaxaxaxa
axaxaxaxeexxexexexe
exxexexexexexexexe
:p

dt008
07-05-2006, 21:12
ρε ουστ καρμοίρηδες που θα κράξετε το παλιό μου account!!!:p

δείτε ημερομηνία εγγραφής και προσκυνήστε ρε n00bια :D

Alan Don
07-05-2006, 21:16
Να το παιξω και λιγο δικηγορος του διαβολου?

Αφου κανουν ενα χρονο παραπανω δεν πρεπει να θεωρουνται και τυπικα ανωτερες σχολες οι πολυτεχνικές?

ΔΕν ξερω αν ταιριαζει ο τιτλος του μαστερ αλλα δεν ειναι σωστο να εχουν ισαξιο πτυχιο με τις τετραετεις σχολές ....

Kertran
07-05-2006, 21:39
lol me ena examino free mathimatwn???

//pantws an den kanw lathos ta engineering schools einai 3 xronia foitisi exw kai 2 to master...ara mallon edw kata mia ennoia to sumpsifizoun....pfffff kwlokuthokorfades gemistoi me turia ki auga.....

frapes_drinker
07-05-2006, 21:56
H alitheia einai oti to programma spoudwn mas einai tetoio pou praktika teleiwnoun poly ligoi sta 4 xronia (ptyxiaki me mathimata, apaititika mathimata kormou me ergasies k.t.l.). Ara tha mporouse na ginei me mia mikri anavathmisi pentaetes to ptyxio mas. Tha mporouse, alla den nomizw oti tha ginei pote gia polloys kai diaforous logous......... :confused: :confused:

carpe_diem_
07-05-2006, 23:36
Basika,otan blepw sto prwto eksamino oi hlektrologoi na mathainoun Pascal kai sto deutero C me biblia dikou mas kathigiti kai na dikaiologoun me tetoia mathimata 5 xronia spoudwn trelainomai :@ Sigoura den einai ola etsi,alla to epipedo mas einai isws kai to upsilotero se ellhniki sxoli tou kladou mas!!! Pote den tha katalabw giati na mhn ginei anadiorganwsi tou programmatos spoudwn kai na paroume 5 xronia ki emeis....Kai kalutero epipedo tha exoume, kai tha anabathmisoume kai to xarti mas...Alla eimaste koroida giati kai sthn xeiroteri sxoli tou polutexneiou na mpeis, kapoioi panta tha lene pws ekei ginetai kaluterh douleia!!! Mprabo tous pou kataferan na kanoun to xarti master,einai megali magkia auto!
(ofeilw na pw pws mono edw mesa to akousa auto pantws...kapoia sxetiki eidisi se efhmerida h tpt?)

billio
08-05-2006, 15:28
Εγώ είχα ακούσει ότι παλεύουν στην πληροφορική Ιωαννίνων, να την πάνε 5 χρόνια αλλά θα γίνει πολυτεχνειακή αν τα καταφέρουν.

Kertran
08-05-2006, 16:46
mia sxoli den xaraktirizetai polutecneiaki apo ti diarkeia spoudwn tis alla apo to engineering antikeimeno tis....

h ousia einai oti to polutecneio exei apo pisw to TEE na prowthei, exei nootropia megalou xenou ekpaideutikou idrumatos, exou kai oi kaloi vathmoi kai ta megala pososta epituxontwn stis exetastikes tous periodous, exou kai h dunamiki foititiki nootropia...

beheaded
08-05-2006, 17:02
pantws min niwthete kai toso adikimenoi an skefteite
di=40 mathimata kai
ntua=50+ mathimata pragma to opoio dikaiologei eparkws kata tin gnwmi mou ena master kai logw xronou kai logw mathimatwn.
Oso gia to poios einai kaliteros polysizitimeno thema as min to ksanarxisoume...

Kertran
08-05-2006, 17:10
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από Kertran
pantws an den kanw lathos ta engineering schools einai 3 xronia foitisi exw kai 2 to master...ara mallon edw kata mia ennoia to sumpsifizoun....

@beheaded: den nomizw oti diafwnise kaneis ws pros auto pou anafereis...

kusta80
08-05-2006, 19:47
παιδια με ολη την καλη θεληση και διαθεση να σασ ενημερωσω...ημουν φοιτητης πολυτεχνειου(μηχ.μηχ.).το γιατι εχουμε κυρος δεν το ξερω ,παντως ακομα και στο εξωτερικο 'υποκλινονται' σε εναν αποφοιτο του πολυτεχνειου.ειχα 55 μαθηματα με μεσο ορο υλης τισ 600 σελ με εξεταστικες που σε μερικα μαθηματα διαρκουσαν 6 ωρες λογω σχεδιου .οταν πηγα 'εξω' για διδακτορικο και τους εδειξα τα βιβλια μου,μου ειπαν για ποιο λογο τους εκρυψα το γεγονος οτι ειχα κανει και στην ελλαδα διδακτορικο.οταν του σ εξηγησα οτι αυτα κανουμε στην σχολη επαθαν πλακα...ισως για αυτου ς τους λογους να εγινε αυτο που λετε,οτι εχει το διπλωμα μας αξια μαστερ.αν εχετε αποριες ειμαι εδω να σας τις λυσω προθυμα!! :-)

Telinformatix
08-05-2006, 20:52
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από kusta80
παιδια με ολη την καλη θεληση και διαθεση να σασ ενημερωσω...ημουν φοιτητης πολυτεχνειου(μηχ.μηχ.).το γιατι εχουμε κυρος δεν το ξερω ,παντως ακομα και στο εξωτερικο 'υποκλινονται' σε εναν αποφοιτο του πολυτεχνειου.ειχα 55 μαθηματα με μεσο ορο υλης τισ 600 σελ με εξεταστικες που σε μερικα μαθηματα διαρκουσαν 6 ωρες λογω σχεδιου .οταν πηγα 'εξω' για διδακτορικο και τους εδειξα τα βιβλια μου,μου ειπαν για ποιο λογο τους εκρυψα το γεγονος οτι ειχα κανει και στην ελλαδα διδακτορικο.οταν του σ εξηγησα οτι αυτα κανουμε στην σχολη επαθαν πλακα...ισως για αυτου ς τους λογους να εγινε αυτο που λετε,οτι εχει το διπλωμα μας αξια μαστερ.αν εχετε αποριες ειμαι εδω να σας τις λυσω προθυμα!! :-)
Είσαι σίγουρος ότι το δίπλωμα σας έχει αξία master;Γιατι εγώ ξέρω πάρα πολλά παιδιά από ΕΜΠ να φεύγουν για μεταπτυχιακό και ότι το 5 έτος σας είναι πολύ χαλαρό έτος...Επίσης αν το δίπλωμα σας έχει αξία master τότε γιατί υπάρχουν επιπλέον μεταπτυχιακά στο ΕΜΠ;Αξίζει και το πτυχίο της Γεωπονικής για master;Και φυσικά δε νομίζω ότι αν κάποιος από εμάς ή τους ηλεκτρολόγους πάει στο Stanford για master θα του βγάλουν το καπέλο!!!Η Ελλάδα είναι ακόμα πίσω σε σχέση με κάποια Πανεπιστήμια του εξωτερικού...Τα μηνύματα για το δικό μας τουλ. είναι αισιόδοξα είμαστε στη 278 θέση των καλύτερων Πανεπιστημίων στον κόσμο.(Η συζήτηση γίνεται καλοπροαίρετα,δεν έχω τίποτα με το ΕΜΠ,απλώς το βλέπω λίγο υπερβολικό το όλο σκηνικό)

emufear
08-05-2006, 20:58
@kusta80: Πού έξω; Σε ποιο πανεπιστήμιο αν επιτρέπεται;

@Telinformatix: Πού διάβασες ότι επαναπροωθούνται οι προτάσεις για αναγνώριση του πτυχίου ως Master; (Από τα καλύτερα necromancing ever σε forum.. :p) Μέχρι σήμερα πάντως θεωρείται master χωρίς να είναι κατοχυρωμένοι και το δέχεται όποιος θέλει..

Telinformatix
08-05-2006, 21:28
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από emufear
@Telinformatix: Πού διάβασες ότι επαναπροωθούνται οι προτάσεις για αναγνώριση του πτυχίου ως Master; (Από τα καλύτερα necromancing ever σε forum.. :p) Μέχρι σήμερα πάντως θεωρείται master χωρίς να είναι κατοχυρωμένοι και το δέχεται όποιος θέλει..
(δ)Προγράμματα πενταετούς διάρκειας, ενιαίας και αδιάσπαστης δομής, θετικο-εφαρμοσμένα (τεχνολογικά) με προχωρημένου επιπέδου μαθήματα (π.χ., Μηχανικοί, Γεωπονικές Σχολές) οδηγούν στην αναγνώριση του διπλώματος ως Μεταπτυχιακού τίτλου, συνήθως ΔΜΣ. :wow: :angryfire
Από το τελικό πόρισμα του ΕΣΥΠ
Το διάβασα βέβαια και στα Νέα(νομίζω) μία μέρα :confused:

Deep_Floyd
08-05-2006, 22:53
Τα πράγματα, τουλάχιστον όσο τα έχω ψάξει και αντιληφθεί εγώ, μου φαίνονται αρκετά πιο απλά και ...φλου.. Εξηγούμαι:

α) Υπάρχουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ πανεπιστήμια στο εξωτερικό που για να κάνεις διδακτορικό δε χρειάζεται να έχεις Master, τους αρκεί το Bachelor, και μιλάω για ΤΕΡΑΣΤΙΑ σε φήμη και νούμερα πανεπιστήμια. (Αν ενδιαφέρει κανένα το συζητάμε)

β) Είναι γεγονός ότι το ΕΜΠ έχει στο εξωτερικό αρκετά καλύτερο όνομα από τη δική μας σχολή, και αυτό το συμπερασμα το βγάζω κυρίως από το ότι οι περισσότεροι Έλληνες που πήγαν Stanford, Berkeley κτλ και έμειναν, είναι απόφοιτοι NTUA :-( . Δεν ξέρω, ίσως αυτό να οφείλεται στο γεγονός ότι η σχολή μας είναι αρκετά καινούργια σε σχέση με το ΕΜΠ, και δεν έχουν προλάβει ακόμα! (Το ελπίζω!!)

γ) Σχετικά με την αναγνώριση του πτυχίου του ΕΜΠ ως master στο εξωτερικό παραπέμπω στο α), μιας και υπάρχουν πολλοί που το αναγνωρίζουν ως "5ετή φοίτηση" = "Σαν master/bachelor combined" όπως περίπου το λένε...

δ) Σχετικά με την αναγνωρισιμότητα της σχολής μας, τείνω να σκεφτώ, ότι έχει και κάποια σχέση με τους καθηγητές που μας διδάσκουν, και άρα μας δίνουν συστατικές κτλ.. 7 ή 8 είναι απόφοιτοι ξακουστών πανεπιστημίων, και "μετράει" αρκετά η συστατική τους, ενώ οι υπόλοιποι είναι απόφοιτοι ελληνικών, χωρίς με αυτό να θέλω να αναφερθώ στην ποιότητα του μαθήματος που κάνουν (π.χ. Τάκης, σούπερ μάθημα :wavey: ).

ε) Τέλος, πιστεύω ότι στα πανεπιστήμια του εξωτερικού κοιτούν κυρίως τα γύρω-γύρω του cv (GRE, GPA, προϋπηρεσία κτλ), και όχι τόσο το ίδρυμα από όπου αποφοίτησε κανείς. :wavey:

Υ.Γ: Ωραίο θέμα! Όπως και το άλλο με τα μεταπτυχιακά! :wavey:

Telinformatix
09-05-2006, 21:29
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από Deep_Floyd

ε) Τέλος, πιστεύω ότι στα πανεπιστήμια του εξωτερικού κοιτούν κυρίως τα γύρω-γύρω του cv (GRE, GPA, προϋπηρεσία κτλ), και όχι τόσο το ίδρυμα από όπου αποφοίτησε κανείς. :wavey:

Υ.Γ: Ωραίο θέμα! Όπως και το άλλο με τα μεταπτυχιακά! :wavey:
Ακριβώς...μέσα σε κάποια πλαίσια φυσικά!Πχ δεν ξέρω αν έχετε ακούσει για Gmat...Χρησιμεύει κυρίως σε αυτούς που θέλουν να κάνουν MBA!

kusta80
11-05-2006, 22:58
εγω τελειωσα σαλονικα και ημουνα αγγλια και γερμανια μοιρασμενο το διδακτορικο...το 5ο ετος δεν ειναι χωρις μαθηματα οπως λετε(τουλαχιστον σε μας),αλλωστε που να χωρεσουν 55 μαθηματα γιγαντες σε 4 ετη?

Touristas
12-05-2006, 00:54
" οι περισσότεροι Έλληνες που πήγαν Stanford, Berkeley κτλ και έμειναν, είναι απόφοιτοι NTUA"

Οι περισσότεροι που μπήκαν εκεί τα χώσανε, ανεξάρτητα σχολής, τα χώσαν και πάνω και κάτω από το τραπέζι, και μη μασάτε ότι αυτές είναι καλές σχολές, και ο bush το harvard έβγαλε, τις ψολής είναι, άμα σου τύχει και μαλάκας καθηγητής, ενώ κατ εμέ κάθε σχολή είναι καλή αν στο τομέα σου ο διδάσκοντας έχει κάποια ποιότητα και μεταδοτηκότητα και αυτοί είναι διάσπαρτοι ανά το κόσμο.

Κάτι άλλο.

Δηλαδή πόσο τις εκατό μπορούν να τελειώσουν τη δική μας σχολή στα τέσσερα χρόνια γιατί εγώ την έχω για πενταετή με όλο το φόρτο μαθημάτων, δε βλέπω σε τι υπολοιπόμαστε των πολυτεχνικών...αλλά γάματα τελικά...αφού άλλοι κάνουν τα κουμάντα και τα κάνουν σα τα μούτρα τους...

Telinformatix
12-05-2006, 02:38
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από Touristas
" αλλά γάματα τελικά...αφού άλλοι κάνουν τα κουμάντα
αυτό ξαναπέστο...

Deep_Floyd
12-05-2006, 22:43
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από Touristas
" οι περισσότεροι Έλληνες που πήγαν Stanford, Berkeley κτλ και έμειναν, είναι απόφοιτοι NTUA"

Οι περισσότεροι που μπήκαν εκεί τα χώσανε, ανεξάρτητα σχολής, τα χώσαν και πάνω και κάτω από το τραπέζι, και μη μασάτε ότι αυτές είναι καλές σχολές, και ο bush το harvard έβγαλε, τις ψολής είναι, άμα σου τύχει και μαλάκας καθηγητής, ενώ κατ εμέ κάθε σχολή είναι καλή αν στο τομέα σου ο διδάσκοντας έχει κάποια ποιότητα και μεταδοτηκότητα και αυτοί είναι διάσπαρτοι ανά το κόσμο.

Κάτι άλλο.

Δηλαδή πόσο τις εκατό μπορούν να τελειώσουν τη δική μας σχολή στα τέσσερα χρόνια γιατί εγώ την έχω για πενταετή με όλο το φόρτο μαθημάτων, δε βλέπω σε τι υπολοιπόμαστε των πολυτεχνικών...αλλά γάματα τελικά...αφού άλλοι κάνουν τα κουμάντα και τα κάνουν σα τα μούτρα τους...

Δε διαφωνώ καθόλου ότι παντού υπάρχουν ....συναλλαγές! Συμφωνώ και επαυξάνω μάλιστα! Και ειδικά όταν σε τέτοια πανεπιστήμια διακινείται και τέτοιος τεράστιος όγκος χρημάτων! Δεν έχω την αίσθηση ότι στην αντίπερα όχθη είναι ένας αγγελικά πλασμένος κόσμος...κάθε άλλο!

ΑΛΛΑ, ναι, ΑΥΤΕΣ είναι καλές σχολές, και η κάθε μια στον τομέα της! Και δε μιλάω τόσο για τα προπτυχιακά, όσο για τα μεταπτυχιακά-ερευνητικά! Δεν μπορώ να δεχτώ ότι το ΜΙΤ, και το Princeton στα οποία πέφτουν ? εκατομύρια το χρόνο για έρευνα, θα έχουν την ίδια ποιότητα ερευνητών ( και καθηγητών-επιστημόνων) με το di που μάλλον έχει ό,τι του αντιστοιχεί, και ό,τι φουρνιά του έρθει κάθε χρόνο με μεταπτυχιακούς, και οι οποίοι δουλεύουν μεν σε κάποια, λίγα δε, projects, και σε καμμία περίπτωση συγκρίσιμα με τα Projects που τρέχουν σε μεγάλα ερευνητικά ιδρύματα-πανεπιστήμια.

Επίσης, όταν μιλάμε για γνώση επιπέδου master-phd δε παίζει τόσο μεγάλο ρόλο η μεταδοτικότητα του καθηγητή, όσο η επιστημονική του κατάρτιση, μιας και σε αυτά τα επίπεδα θεωρείσαι επιστήμων, και ερευνητής -> σε πυροδοτούν και μετά πετάς μόνος σου. Και φυσικά λίγοι ΜΕΓΑΛΟΙ καθηγητές θα έρθουν να διδάξουν στο di, για να πάρουν x χρήματα στο χρόνο, ενώ στο UCSD κτλ θα πάρουν 3x. :wavey:

lebiathan
12-05-2006, 23:46
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από Deep_Floyd
Τα πράγματα, τουλάχιστον όσο τα έχω ψάξει και αντιληφθεί εγώ, μου φαίνονται αρκετά πιο απλά και ...φλου.. Εξηγούμαι:

α) Υπάρχουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ πανεπιστήμια στο εξωτερικό που για να κάνεις διδακτορικό δε χρειάζεται να έχεις Master, τους αρκεί το Bachelor, και μιλάω για ΤΕΡΑΣΤΙΑ σε φήμη και νούμερα πανεπιστήμια. (Αν ενδιαφέρει κανένα το συζητάμε)

Ενημερωτικα, αυτο ισχυει σε παρα πολλα παν/μια, ειτε ειναι ξακουστα ειτε οχι. Αρκει να εχεις εναν καλο βαθμο και σε δεχονται για pdh ακομα και αν εχεις εναν μονο τιτλο σπουδων (προπτυχιακο).

Επισης, το ιδιο ισχυει και σε ελληνικα παν/μια (ακομα και στο di), οπου για να σε παρουν για phd με τη μια, χωρις να εχεις τιτλο μεταπτυχιακων σπουδων, αρκει να περασεις 6 μαθηματα του μεταπτυχιακου (αντι για 11 που ειναι συνολικα).

Δεν ειμαι σιγουρος αν στα του εξωτερικου παν/μια, πρεπει και εκει να περασεις καποιο αριθμο μαθηματων προκειμενου να κανεις phd.

Αυτα μονο και μονο για να ειμαστε ακριβεις στα λεγομενα μας :-)

@Touristas: Για δοκιμασε να πας στο Standford η στο Princeton η στο ΜΙΤ χωρις ενα πολυ καλο βαθμο και χωσε οσα μυρια θες.... Το οτι ο Bush (η ο καθε Bush) ειναι της ψολης δεν ειναι φταιξιμο του πανεπιστημιου που σπουδασε. Ειναι σα να λες οτι οσοι σπουδασανε di ειναι του λουτσου, επειδη ενας που βγηκε απο di ειναι παπαροπαπαρας με περικεφαλαια!

Και για να λεμε και του στραβου το δικιο, οπως δε θελουμε να εξισωνονται 3ετη πτυχια με τα δικας μας 4ετους φοιτησης, ετσι να μη ζηταμε εμεις οι 4ετους να εξισωθουν τα πτυχια μας με τα 5ετους! Ειτε μας αρεσει, ειτε οχι... Το αν τα μαθηματα που κανουν ειναι ακυρα η οχι, θεμα της σχολης. Ας τα βαλουμε κι εμεις στην τελικη για να γινει 5 χρονια η σχολη (αν και σιγουρα μπορουμε να την κανουμε 5ετη με πολυ καλυτερα μαθηματα!). Ακομα, το γεγονος οτι μπορει να (_(_)βαρανε στο τελευταιο εξαμηνο, δε λεει πολλα πραγματα, αφου αρκετοι απο εμας κανουμε τη σχολη σε 5 χρονια και το 5ο ετος μονο που δεν τον εχουμε κανει λαστιχο... Στο χρονικο διαστημα των 4 ετων, καλουμαστε να περασουμε 46 μαθηματα (βαζω μεσα τα ΓΠ - - και 1 πτυχιακη), τη στιγμη που το αντιστοιχο τμημα του ΕΜΠ εχει 60 (με τη διπλωματικη) σε 5. Αν μαλιστα βγουν και τα 5 ΓΠ απο εμας (αφου κανονικα δεν πρεπει να επηρρεαζουν την εξεταστικη περιοδο), τοτε ειμαστε στα 41 μαθηματα στα 4 χρονια, εναντι 60 στα 5, δηλαδη 20 περιπου παραπανω μαθηματα (μισο di) για +1 ετος φοιτησης. Τελος, το οτι εμεις τη βγαζουμε σε 5 χρονια τη σχολη ειναι δικο μας προβλημα και οχι της σχολης. Το ατυπο της 5ετους φοιτησης στο di (αλλα και σε αλλες σχολες) ειναι τελειως ασχετο με το τυπικο που λεει (και γινεται - αλλο αν εμεις θελουμε να λεμε οτι δε γινεται) 4 χρονια.

Αυτα. :-)
Κραξτε αφοβα :D

Telinformatix
13-05-2006, 00:38
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από lebiathan

Και για να λεμε και του στραβου το δικιο, οπως δε θελουμε να εξισωνονται 3ετη πτυχια με τα δικας μας 4ετους φοιτησης, ετσι να μη ζηταμε εμεις οι 4ετους να εξισωθουν τα πτυχια μας με τα 5ετους! Ειτε μας αρεσει, ειτε οχι... Το αν τα μαθηματα που κανουν ειναι ακυρα η οχι, θεμα της σχολης. Ας τα βαλουμε κι εμεις στην τελικη για να γινει 5 χρονια η σχολη (αν και σιγουρα μπορουμε να την κανουμε 5ετη με πολυ καλυτερα μαθηματα!). Ακομα, το γεγονος οτι μπορει να (_(_)βαρανε στο τελευταιο εξαμηνο, δε λεει πολλα πραγματα, αφου αρκετοι απο εμας κανουμε τη σχολη σε 5 χρονια και το 5ο ετος μονο που δεν τον εχουμε κανει λαστιχο... Στο χρονικο διαστημα των 4 ετων, καλουμαστε να περασουμε 46 μαθηματα (βαζω μεσα τα ΓΠ - - και 1 πτυχιακη), τη στιγμη που το αντιστοιχο τμημα του ΕΜΠ εχει 60 (με τη διπλωματικη) σε 5. Αν μαλιστα βγουν και τα 5 ΓΠ απο εμας (αφου κανονικα δεν πρεπει να επηρρεαζουν την εξεταστικη περιοδο), τοτε ειμαστε στα 41 μαθηματα στα 4 χρονια, εναντι 60 στα 5, δηλαδη 20 περιπου παραπανω μαθηματα (μισο di) για +1 ετος φοιτησης. Τελος, το οτι εμεις τη βγαζουμε σε 5 χρονια τη σχολη ειναι δικο μας προβλημα και οχι της σχολης. Το ατυπο της 5ετους φοιτησης στο di (αλλα και σε αλλες σχολες) ειναι τελειως ασχετο με το τυπικο που λεει (και γινεται - αλλο αν εμεις θελουμε να λεμε οτι δε γινεται) 4 χρονια.

Αυτα. :-)
Κραξτε αφοβα :D
Συμφωνώ σε όλα απλά δεν αξίζει να μπαινουμε σε συγκρίσεις μαθημάτων....του στυλ τόσα στο di τόσα στους ΗΜΜΥ(Γιατι και αυτοι για παραδειγμα έχουν ξένες γλώσσες σε όλα τα έτη)!Ο καθένας έχει το δικό του φόρτο εργασίας...Το θέμα είναι από που και ως που το πτυχίο τους να γίνει master αφού δεν πληρεί τις σωστές προϋποθέσεις... :confused: ;-)

Symos
13-05-2006, 03:52
Ρε παιδιά το να συζητάμε για αριθμό μαθημάτων είναι επιεικώς γελοίο.
Στην πάντειο (ψυχολογία π.χ.) έχουν 66 μαθήματα σε 4 χρόνια.
Σε μερικά ΤΕΙ, έχουν περισσότερα των 66, και μάλιστα σε 3.5 χρόνια.
Και τί σημαίνει αυτό δηλαδή, ότι οι σχολές αυτές είναι οι καλύτερες της Ελλάδας;

Φυσικά κάποιος πολυτεχνίτης θα ανταπαντήσει σ'αυτό ότι "Ναι, αλλά εμάς είναι μεγάλα"

Χαίρω πολύ, και μεις μεγάλα τα'χουμε, αλλά μεγάλο από μεγάλο, έχει διαφορά.
Και φυσικά το πόσο "μεγάλο" είναι ένα μάθημα, δεν έχει καμία σχέση με το πόσο δύσκολο είναι. Π.χ. οι σημειώσεις του Σφηκόπουλου για τα Πεδία, είναι 30 σελίδες. Χρειάζεται να πω τίποτα άλλο;

Ο μόνος τρόπος νομίζω για να κρίνουμε τη δυσκολία μιας σχολής (στην περίπτωση που μιλάμε για βάσεις σε ανάλογα επίπεδα, και άρα στατιστικά για ίδιο επίπεδο φοιτητών) είναι να κοιτάξουμε τους μέσους όρους φοίτησης. Αν σε μια σχολή οι φοιτητές δυσκολεύονται περισσότερο να τελειώσουν στην ώρα τους, τότε έπεται ότι είναι και πιο δύσκολη.

Δυστυχώς όμως, τόσα χρόνια ποτέ δεν έχω δει επίσημα στοιχεία κάπου για χρόνο φοίτησης κλπ. Μόνο ότι έχω ακούσει από ράδιο αρβύλα ξέρω.

Αυτά.

Telinformatix
14-05-2006, 10:15
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από Symos®

Ο μόνος τρόπος νομίζω για να κρίνουμε τη δυσκολία μιας σχολής (στην περίπτωση που μιλάμε για βάσεις σε ανάλογα επίπεδα, και άρα στατιστικά για ίδιο επίπεδο φοιτητών) είναι να κοιτάξουμε τους μέσους όρους φοίτησης. Αν σε μια σχολή οι φοιτητές δυσκολεύονται περισσότερο να τελειώσουν στην ώρα τους, τότε έπεται ότι είναι και πιο δύσκολη.
Δυστυχώς όμως, τόσα χρόνια ποτέ δεν έχω δει επίσημα στοιχεία κάπου για χρόνο φοίτησης κλπ. Μόνο ότι έχω ακούσει από ράδιο αρβύλα ξέρω.
Αυτά.
Κοίτα αυτό αν σε ενδιαφέρει λέει πολλά!!!
;-) ,ο stf το παρουσίασε σε άλλο thread!
http://www.forums.gr/showthread.php?s=&threadid=8356&perpage=10&pagenumber=9

nighthawk
14-05-2006, 10:18
Αυτά τα αποτελέσματα του πότε είναι?17 άτομα τελείωσαν το di σε 3,5 χρονιά.. :o :o :o :o :o :o :o :o :o

Telinformatix
14-05-2006, 10:23
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από nighthawk
Αυτά τα αποτελέσματα του πότε είναι?17 άτομα τελείωσαν το di σε 3,5 χρονιά.. :o :o :o :o :o :o :o :o :o
Ειλικρινά δεν ξέρω!!!Καλύτερα να ρωτήσουμε τον stf!!! ;-)Και εμένα μου κάνει εντύπωση αυτό!!!

gavos
14-05-2006, 13:23
padws paides edelws pliroforiaka otan eixe prwtoanoiksei to tmima pernan kai arketa atoma apo alles sxoles. enas theios mou sxetika neos eixe perasei ximiko kai pige di meta to deytero etos (nomizw ston prwto i deytero xrono leitourgias tou di) kai pragmatika pathaine plaka me osa tou elega giati poli apla aytos otan bike itan gia to beo.. de kserw kata poso eimai swstos omws.. padws osa tmimata einai sxetika kainouria de nomizw oti prepei na ipologizoun ta prwta eti leitourgias tous gia na vgaloun swsta statistika.. to vlepw ayto kai apo kapoia kainouria tmimata tei pou gnwrizw kai paidia PRAGMATIKA einai GIA TON POUTSO.. tha mou peite kamia sxesi alla allo ennow..

dt008
14-05-2006, 14:10
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από gavos
...
kai pragmatika pathaine plaka me osa tou elega giati poli apla aytos otan bike itan gia to beo.. ...

το έχω ακούσει και εγώ από παλιούς απόφοιτους, ότι δηλαδή τα 'παλιά χρόνια' το τμήμα μας ήταν σαφώς ευκολότερο.....

Telinformatix
14-05-2006, 19:29
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από dt008

το έχω ακούσει και εγώ από παλιούς απόφοιτους, ότι δηλαδή τα 'παλιά χρόνια' το τμήμα μας ήταν σαφώς ευκολότερο.....

Ναι εεε;Εγώ πάντως ξέρω ότι σήμερα πάλι εκείνον που είπατε τρώμε στη σχολή!!!Από το ένα άκρο στο άλλο! :D

Marine
02-12-2006, 00:25
γεια σου sweetgo!!!και γω σπουδαζω θεσνικη...τι σχολη εχεις περασει?μηπως ησουν ολυμπιον το σαββατο?

οταν πηγα 'εξω' για διδακτορικο και τους εδειξα τα βιβλια μου,μου ειπαν για ποιο λογο τους εκρυψα το γεγονος οτι ειχα κανει και στην ελλαδα διδακτορικο.οταν του σ εξηγησα οτι αυτα κανουμε στην σχολη επαθαν πλακα...ισως για αυτου ς τους λογους να εγινε αυτο που λετε,οτι εχει το διπλωμα μας αξια μαστερ.αν εχετε αποριες ειμαι εδω να σας τις λυσω προθυμα!! :-)

εδώ τουλαχιστον γελανε...

το οτι οι πολυτεχνικες σχολες ειναι πιο δυσκολες και απο αποψη αριθμου μαθηματων και απο αποψη δυσκολιας γνωσεων απο ,σχεδον, ολες τις τετραετους φοιτησης σχολες πιστευω πως δεν το αμφισβητεί κανεις. τωρα τα περι 600 σελ, 6 ωρων εξετασεων, και διδακτορικα απο το προπτυχιακο επιπεδο που ανεφερε ο εν λογο χρηστης θα απαντησω με μια λεξη μονο:ΠΙΠΕΣ

Bebis
02-12-2006, 00:37
Omg..ti egine twra? Ti resurections einai auta simera?...

Aris_dj_77
02-12-2006, 01:12
''θελω να γυρισω στα παλια.........''

τι γινεται εδω περα και νεκρους αναστενουμε......:d :d

παντως αυτο το σαρακι του μηχανικου
πιστευω θα μας καιει πολυ καιρο.......

The_Big_Brother
02-12-2006, 01:17
Αυτά τα αποτελέσματα του πότε είναι?17 άτομα τελείωσαν το di σε 3,5 χρονιά.. :o :o :o :o :o :o :o :o

μηπως ειχαν μπει με κατατακτηριες η ειχαν ηδη πτυχιο οποτε τους αναγνωριστηκαν μαθηματα? :sleep: :sleep:
Γινεται αλλα ποιος θελει να περναει 3,5 χρονια την ζωη του γ λυκειου * 1,5

Aris_dj_77
02-12-2006, 01:40

καλοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο!

κατι πρεπει να παιζει...δεν γινεται με την καμια...
και να πεις οτι ειναι μονο ενας........

zazou
02-12-2006, 03:15
Εγώ πάντως παιδιά έχω ακούσει(από δικούς του ανθρώπους) για μια περίπτωση ενός παιδιού ο οποίος τελείωσε το 2001 ή 2002 μετά από 3,5 χρόνια φοίτησης. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το παιδί αυτό πριν μπει στην σχολή μας είχε διακριθεί σε πανελλήνιο διαγωνισμό πληροφορικής. Γνώριζε αρκετά καλά προγραμματισμό πριν μπει στην σχολή ενώ από το 2ο έτος κιόλας παρακολουθούσε και περνούσα μαθήματα μεγαλύτερων εξαμήνων. Το παιδι αυτό έπειτα από όσα γνωρίζω συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική.

axydias
02-12-2006, 03:50
Μιας και μιλάμε για δυσκολία πολυτεχνικών σχολών, για πείτε μου τη γνώμη σας για ένα θέμα που το συζητάω καιρό με έναν φίλο μου...
Ισχυρίζεται ότι η σχολή των Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ (όπου είναι εκείνος) είναι σαφώς δυσκολότερη από τη δική μας... Συμφωνείτε ή διαφωνείτε και γιατί;

(εγώ πάντως διαφώνω μαζί του, αντίθετα μάλιστα...)

frapes_drinker
02-12-2006, 05:05
Mou fainetai oti i aporia sou den exei apantisi...
Ektos vevaia an orisoume antikeimenika ton oro "dyskoloteros". :p

Kertran
02-12-2006, 05:35
dt edw
diskoloteri, eykoloteri, den exei simasia
simasia exei ti tha kanoume otan teleiwsoume kai otan vgoume stin agora ergasias......
me ti gnwseis tha eimaste efodiasmenoi, ti ptyxia, kai polla, polla alla...

respect sti raki tou kertran :D

axydias
02-12-2006, 13:10
Mou fainetai oti i aporia sou den exei apantisi...
Ektos vevaia an orisoume antikeimenika ton oro "dyskoloteros". :p

Σαν όρο "δυσκολότερος" εννοώ το συνολικό διάβασμα που χρειάζεται να αφιερώσει ένας μέσου IQ φοιτητής για να βγάλει έναν α βαθμό και να τελειώσει τη σχολή στο κανονικό χρονικό διάστημα. Αν στους πολιτικούς μηχανικούς χρειάζεται κάποιος να αφιερώνει 3 ώρες τη μέρα για διάβασμα (υποθετικά το λέω) και σε εμάς 4 ώρες, τότε αντικειμενικά η σχολή μας είναι πιο δύσκολη. Από αυτή την άποψη ορίζω τον όρο "δυσκολία" τμήματος.

gavos
02-12-2006, 14:55
Δυσκολία είναι και να κάνεις κάτι που να μή σου αρέσει..:wavey:

charisma
02-12-2006, 16:39
μηπως ειχαν μπει με κατατακτηριες η ειχαν ηδη πτυχιο οποτε τους αναγνωριστηκαν μαθηματα? :sleep: :sleep:

vasika rotisame ton sfikopoulo pou mas to edeixe stin ypodoxi persi, kai mas eipe oti isxyei gia atoma pou erxontai apo alles sxoles me katataktiries kai pernoun kateytheian 2o etos...

marilou
03-12-2006, 15:53
Kalhspera paidia...Tha sas pw ki egw thn apopsh mou panw sauto to zhthma,mias ki exw gnwrhsei polla atoma tou polutexneiou ths A8hnas.Fantasteite oti gia ola sxedon ta tmhmata tou polutexneiou,h diplh eksetastikh pou dwsame,giautous einai sxedon fusiko fainomeno...kai ti enow me auto?Prepei na perasoun 60+ma8hmata sunolika gia thn lupsh tou ptuxiou.an upologhsete kai ta ergasthria pou kalountai na parakolou8hsoun upoxrewtika kai na perasoun,sigoura duskoleuei akoma pio polu h katastash.
Paidia ksupnhste!!!Pote den htan isaksio to Panapisthmio A8hnwn me to Metsobio...8a sas pw ena paradeigma:to METSOBIO einai ena apo ta kalutera KAI sigoura apo ta pio anagnwrhsima POLYTEXNEIA olou tou kozmou (EINAI MESA STA 500 KALYTERA TOU KOZMOU AN THYMAMAI KALA).Enw to PANEPISTHMIO A8hnwn einai se POLU POLY XAMHLOTERH THESH!!!DEN EINAI LOIPON TYXAIO…
Paidia ,alimono,den thelw na upoba8mhsw th sxolh mas,alla molis persi apokthsame ertgasthria C (nanai kala o Takis)...se poio polutexneio tha ginotan auto dekto???
Pantws ta ma8hmata kai oi ergasies pou exoun na paradwsoun den einai polu diaforetika/diaforetikes apo ta/tis dika/dikes mas,alla sigoura kapoios pou teleiwnei mia sxolh san to polutexneio,exei ektos apo thewrhtikes gnwseis ,epipleon kai praktikes gnwseis (stis opoies emeis isteroume ligaki-afou den exoume ergasthria-koinws oti asxolhthoume monoi mas).
Epishs an exei tuxei pote na parakolou8hsete ma8hma sto polutexneio,to epipedo twn dialeksewn einai polu pio anebasmeno kai mauto ennow oti uparxei kapoia isorophmenh sxesh ekpaideutikou me ekpaideuomeno,koinws uparxei epafh(kati pou en merh ofeilete ston mikro arithmo eisalktewn pou epitrepoun authn thn isorropia na eudokomhsei)…kati pou thewrw to ousiastikotero ths upotheshs pou thaprepe na apasxolei olous mas.Auto to lew me kathe epifulaksh ,giati sigoura pantou uparxoun eksereseis kai epishs ta teleutaia xronia exoun ginei polles allages sth sxolh mas…opws gnwrhzoun oloi…pros ofelos olwn mas.
Kati akoma gia to polutexenio…o ari8mos twn eisaktewn se ka8e tmhma einai polu mikroteros apoti sth sxolh mas (sugekrhmena to tmhma twn Nauphgwn Mhxanikwn kai Mhxanologwn Mhxanikwn tou Metsobiou exei monopshfio arithmo eisaktewn ,an thymamai kala).Opote kai mono apo to gegonos oti auksh8hke o ari8mops eisaktewn sth sxolh mas (kati pou den egine sto polutexneio) upoba8mhzei kapws th sxolh mas.Giati meta gia na krath8ei to tmhma mas se kapoio epipedo,anagastika duskolpese h sxolh mas...kai etsi ftasame sauthn thn katastash kata thn opoia mporoume estw kai thewrhtika na sugrinoume to Metsobio me thn Plhroforikh mas.
Edw tha prepei an sumfwnhsw me ton sunaderfo pou eipe oti h duskolia eksartate kai apo ton bathmo pou teleiwneis thn kathe sxolh alla kai apo ta xronia tautoxrona kai na sumplhrwsw kai apo to an douleueis tautoxrona klp klp

Kati allo omws,giati sas enwxlei pou to ptuxio tou Metsobiou einai epipedou mester kai den sas enoxlei to ptuxio ths Geoponikhs sxolhs A8hnwn(pou einai Panepisthmio kai oxi Polutexneio) pou epishs anagnwrizete se polla merh ws master (ka8ws einai 5 xronia kai exei isarithma peripou mathhmata me to Metsobio) ... oeeooo???

Sugnwmh gia to megalo post,de lew kalh kai h diplomatia,alla kapoia pragmata prepei na upothoun,allwste exoume dhmokratia…a kai kati teleutaio…to Metsobio Polutexneio einai Metsobio Polutexneio kai To Tmhma Plhroforikhs kai Thlepikoinwniwn einai To Tmhma Plhroforikhs kai Thlepikoinwniwn…den eimaste se thesh na sugrhnoume swsta kai oloklhrwtika ,giati gia na sugrhneis auta ta duo prepei na ta exeis zhsei kai ta duo…emeis eimaste foithtes tou dikoi mas tmhmatos kai apla mporoume na poume thn tekmhriwmenh apopsh mas gia to diko mas tmhma kai na diamorfwsoume kai mia aplh gnwmh (oxi apoluta sigourh),sumfwna kuriws me auta pou akoume(kai ligotero me ayta pou kseroume pragmatika ) gia alles sxoles .

Kai telos,to poios einai kaluteros kai poios oxi ,tha fanei sthn arena pou legete zwh kai to xeiroktothma tha paei stous xarakthres pou thas epitrepsei h ka8e sxolh na diamorfw8oun…me oti mporei auto na shmainei!
Kalo ptuxio kai kalh epagelmatikh stadiodromia se olous mas.

ChemicaL BurN
03-12-2006, 16:21
EINAI MESA STA 500 KALYTERA TOU KOZMOU AN THYMAMAI KALA).Enw to PANEPISTHMIO A8hnwn einai se POLU POLY XAMHLOTERH THESH!!!DEN EINAI LOIPON TYXAIO…
Paidia ,alimono,den thelw na upoba8mhsw th sxolh mas,alla molis persi apokthsame ertgasthria C (nanai kala o Takis)...se poio polutexneio tha ginotan auto dekto???

to emp den einai sth lista me ta 500 kalhtera panepisthmia sto kosmo(an eida kala...)to uoa einai sthn 356 thesh kai kapou sto 400 to aristoteleio
perito na sou pw oti persi ,oi hlektrologoi sto emp ,sth c den kanan kan deiktes!
apla den sigrinomaste emeis eimaste programmatistes kai autoi hlektrologoi .
allou dinoume vash emeis ,allou autoi.

Kati akoma gia to polutexenio…o ari8mos twn eisaktewn se ka8e tmhma einai polu mikroteros apoti sth sxolh mase estw kai thewrhtika na sugrinoume to Metsobio me thn Plhroforikh mas.

pou zeis???
epishmos arithmos eisaktews sto di kaopou stous 180
epishmos arithmos eisaktews stous hlektrologous 290 peripou
mono oi metaloiologoi einai para poloi ligoi afou den iparxrei zhthsh.;-)
:wavey:

marilou
03-12-2006, 16:56
Pantws egw de xrhsimopoihsa pouthena thn leksh "hlekrologoi",dhl de milhsa gia to antistoixo tmhma sto polutexneio,alla gia tous nauphgous ths a8hnas,apo thn opoia sxolh gnwrhzw polla atoma.De gnwrhzw kanenan apo tous hlektrologous wste na mporw pw th gnwmh mou gia autous.
H lista auth gia thn opoia milame allazei kathe xrono kai sto kommati ths listas pou mouxan sthlei sto msn den uphhrxe h sxolh mas alla to polutexenio...(th lista thn eixa dei prin apo 8 me 9 mhnes) opote mphka twra sto google kai epsaksa kai eida oti se auto to thema exeis dikio pou ta phres ,giati mouxan sthlei lathos arxeioo...pou shmainei oti htan allagmeno to arxeio,dhl den isxuei,koinws etsi diamorfwsa ki egw lanthasmena th gnwmh oti to emp kai oxi h sxolh mas einai sth 356 thesh.(eksallou htan kommati arxeiou auto pou eida...ki egw den eixa ponhreutei na to psaksw-lathos mou).
H ka8e sxolh blepei ton klado ths episthmhs pou uphretei apo allh optikh gwnia ( opws eipes ki esu allou dinoume bash emeis kai allou autoi) kai giauto einai kai alles sxoles.GIAUTO KAI EIPA KI EGW OTI TELIKA DEN MPOROUME NA KRINOUME EMEIS KATI POU DEN EXOUME ZHSEI.

ChemicaL BurN
03-12-2006, 17:14
σύμφωνο στο τελευταίο
no hard feelings
η απάντηση ήταν ουσιαστικέ σε κάποιους εμπιτες που λέγοντας πράγματα που δεν ισχύουν θεοποιούν το εμπ(μέχρι και ότι είναι το δεύτερο καλύτερο στο κόσμο πολυτεχνείο έχω ακούσει!!!)
το εμπ είναι παρα πολύ καλο ακαδημαϊκό ίδρυμα απλά ρε παιδιά υπάρχουν και όρια σ' αυτά που λέμε. σιγά μην είναι και mit.

Aris_dj_77
03-12-2006, 18:23
σύμφωνο στο τελευταίο
no hard feelings
η απάντηση ήταν ουσιαστικέ σε κάποιους εμπιτες που λέγοντας πράγματα που δεν ισχύουν θεοποιούν το εμπ(μέχρι και ότι είναι το δεύτερο καλύτερο στο κόσμο πολυτεχνείο έχω ακούσει!!!)
το εμπ είναι παρα πολύ καλο ακαδημαϊκό ίδρυμα απλά ρε παιδιά υπάρχουν και όρια σ' αυτά που λέμε. σιγά μην είναι και mit.

Εγω απο γνωστους στο εμπ εχω ακουσει οτι υπαρχει
πολυ κομπλεξ και θεωρουν ευατους ως κατι το ξεχωριστο...
...και μιλω συγκεκριμενα για τους ηλεκτρολογους....

Bebis
03-12-2006, 23:32
[...]Paidia ,alimono,den thelw na upoba8mhsw th sxolh mas,alla molis persi apokthsame ertgasthria C (nanai kala o Takis)...se poio polutexneio tha ginotan auto dekto???[...]

In'ta les wre?!...etsi se eipane?! Mega lathos... Sto prwto etos mou ekane ergastirio o Stefanos (nai o gnwstos)kai o Giannis (o psilos) kai oute Takis eixe to mathima oute itan persi auto... Apla mono gia na min grafontai anakrivies..

Gia ta alla den me noiazei... to ti einai o kathenas exartatai apton eauto tou.. Sigoura yparxoun atoma (kyriws kopeles gnwrizw) pou pairnoun ptyxio kai den exoun grapsei oute misi grammi kwdika oso kairo itan sti sxolh..Kai apofoitous tis dikias mas sxolhs pou tous pairnoun sta kalytera panepistimia oxw... Ara den exei na kanei me tin sxolh alla me to ti eisai esy... Epipleon to poso dyskolo (me h' xwris eisagwgika/ me anw telia/ perispwmeni /whatever) den tha to mathoume pote afou gia na eimaste sigouroi prepei kapoios na teliwsei kai tis dyo sxoles... twra apo "mou eipan" , "eida mia fora oti.." kai alla tetia safws kai den vgainei akri...
Take care :wavey: :wavey:

Kertran
03-12-2006, 23:46
In'ta les wre?!...etsi se eipane?! Mega lathos... Sto prwto etos mou ekane ergastirio o Stefanos (nai o gnwstos)kai o Giannis (o psilos) kai oute Takis eixe to mathima oute itan persi auto... Apla mono gia na min grafontai anakrivies..

Gia ta alla den me noiazei... to ti einai o kathenas exartatai apton eauto tou.. Sigoura yparxoun atoma (kyriws kopeles gnwrizw) pou pairnoun ptyxio kai den exoun grapsei oute misi grammi kwdika oso kairo itan sti sxolh..Kai apofoitous tis dikias mas sxolhs pou tous pairnoun sta kalytera panepistimia oxw... Ara den exei na kanei me tin sxolh alla me to ti eisai esy... Epipleon to poso dyskolo (me h' xwris eisagwgika/ me anw telia/ perispwmeni /whatever) den tha to mathoume pote afou gia na eimaste sigouroi prepei kapoios na teliwsei kai tis dyo sxoles... twra apo "mou eipan" , "eida mia fora oti.." kai alla tetia safws kai den vgainei akri...
Take care :wavey: :wavey:

Θα συμφωνήσω παρ' αυτα με Bebis και θα προσθέσω ότι το ποστ σου Marilou είναι από ανακριβές εώς αστείο....σόρρυ.....

Όσον αφορά τα νήματα τέτοιου τύπου υπόσχομαι ότι θα εισηγηθώ στον Chris την σύνταξη προγράμματος που θα σβήνει και θα μπανάρει τον χρήστη αυτόματα όταν το νήμα περιλαμβάνει τις λέξεις

EΜΠ, Πολυτεχνείο, Μηχανικός, Μετσόβειο, πενταετής καθώς και τα παράγωγα αυτών.......:angryfire :angryfire

N_acro
03-12-2006, 23:47

Τώρα αυτή η μούφα πώς βγήκε δλδ?Ποιός στην είπε?Δεν θέλω να γίνω προσβλητικός αλλά λες πολλές ανακρίβιες.Οπότε ψάξου λίγο καλύτερα :wavey: :wavey: !

human
04-12-2006, 00:07
Εγω απο γνωστους στο εμπ εχω ακουσει οτι υπαρχει
πολυ κομπλεξ και θεωρουν ευατους ως κατι το ξεχωριστο...
...και μιλω συγκεκριμενα για τους ηλεκτρολογους....

η αληθεια (απο καποιον που εχει ζησει κ τα 2) ειναι οτι ΑΛΛΟ οι ηλεκτρολογοι ΑΛΛο εσεις κ ΑΛΛΟ οι υπολοιπες πολυτεχνειακες σχολες...πχ κ εμας μας λενε κατι μλκιες του στιλ εισαστε στο πολυτενειο κ εδω δεν ειναι ΤΕΙ και θα μαθετε να σκεφτεστε...@@ρια ειναι,αμα δεν ψαχτεις μονος σου κ στο ΜΙΤ να εισαι ενα τιποτα θα γινεις...ωραια,δε με χαλαει που θα λεει "μηχανικος" το πτυχιο κ σιγουρα καποια μαθηματα περισσοτερα απο ΤΕΙ τα κανουμε,αλλα εχει ΚΑΤΙ ΜΑΛΑΚΕΣ εκει μεσα...μα ΚΑΤΙ μαλακες...ανυποφορους ρε π***στη μου.οχι οτι κ στο τμημα σας λειπουν αυτα και το λεω ανοικτα...απλα τα παιδια που γνωρισα στο di,ειναι ατομα με τα οποια ακομα κανω παρεα κ θα συνεχισω να κανω γιατι μου φαινονται καλυτεροι απο κατι εμπιτες...κ κατι τελευταιο : τα 19000 μορια δε σου εξασφαλιζουν παντα δουλεια...αυτα απο εναν τοπογραφο

ΥΓ:λευτερια στη ΣΕΜΦΕ(κ στο di πλακα πλακα)!!καντε τους μηχανικους,το αξιζουν!!:D :D

Thinking Man
04-12-2006, 00:51
(sugekrhmena to tmhma twn Nauphgwn Mhxanikwn kai Mhxanologwn Mhxanikwn tou Metsobiou exei monopshfio arithmo eisaktewn ,an thymamai kala)

Ο αριθμός των εισακτέων στους Ναυπηγούς ειναι 60 άτομα. Ο αριθμός των εισακτέων στους Ηλεκτρολόγους είναι 260.
Σχετικό link (http://www.ekp.gr/files/Eisakteoi_Panelladikon_06.xls)

noegr
04-12-2006, 01:31
η αληθεια (απο καποιον που εχει ζησει κ τα 2) ειναι οτι ΑΛΛΟ οι ηλεκτρολογοι ΑΛΛο εσεις κ ΑΛΛΟ οι υπολοιπες πολυτεχνειακες σχολες...πχ κ εμας μας λενε κατι μλκιες του στιλ εισαστε στο πολυτενειο κ εδω δεν ειναι ΤΕΙ και θα μαθετε να σκεφτεστε...@@ρια ειναι,αμα δεν ψαχτεις μονος σου κ στο ΜΙΤ να εισαι ενα τιποτα θα γινεις...ωραια,δε με χαλαει που θα λεει "μηχανικος" το πτυχιο κ σιγουρα καποια μαθηματα περισσοτερα απο ΤΕΙ τα κανουμε,αλλα εχει ΚΑΤΙ ΜΑΛΑΚΕΣ εκει μεσα...μα ΚΑΤΙ μαλακες...ανυποφορους ρε π***στη μου.οχι οτι κ στο τμημα σας λειπουν αυτα και το λεω ανοικτα...απλα τα παιδια που γνωρισα στο di,ειναι ατομα με τα οποια ακομα κανω παρεα κ θα συνεχισω να κανω γιατι μου φαινονται καλυτεροι απο κατι εμπιτες...κ κατι τελευταιο : τα 19000 μορια δε σου εξασφαλιζουν παντα δουλεια...αυτα απο εναν τοπογραφο

ΥΓ:λευτερια στη ΣΕΜΦΕ(κ στο di πλακα πλακα)!!καντε τους μηχανικους,το αξιζουν!!:D :D

Ναι αλλά έχετε από πίσω σας και ένα ΤΕΕ που ως γνωστόν λύνει και δένει στην Ελλάδα....

marilou
04-12-2006, 01:40
thinking man:oson afora tous nauphgous nai exeis dikio,ennoousa dipsufio ki egw,apla egrafa grhgora kai tograpsa lathos...exeis dikio man

Kertran
04-12-2006, 01:47
δηλαδή συγγνώμη για όλα τα άλλα δεν έχεις να πεις τίποτα???

Goalkeeper
04-12-2006, 01:52
Πρώτο μου post σχετικά με το ΕΜΠ flame.

Όσον αφορά τον πρώτο/δεύτερο τομέα του di, οι αντίστοιχοι των Ηλεκτρολόγων (και μάλλον όλων των πολυτεχνείων) έχω ακούσει από πολλούς ότι είναι σαφώς κατώτεροι.

Αλλά καλύτερα να πω πράγματα που τα ξέρω από πρώτο χέρι, με αφορμή διάφορα «μαγκάκια» από τους Ηλεκτρολόγους που το παίζουν ανώτεροι. Και λέω ότι τα ξέρω από πρώτο χέρι, γιατί έχω κάνει ένα φεγγάρι στους Μηχανικούς Η/Υ και Πληροφορικής του Πολυτεχνείου της Πάτρας. Στη συγκεκριμένη σχολή, η οποία υπάρχει με αυτό το όνομα δεκαετίες, οι πάντες το έχουν παράπονο πώς γίνανε όλοι οι Ηλεκτρολόγοι (σκέτο) της Ελλάδας εν μια νυκτί ―όπως χαρακτηριστικά λένε― και Μηχανικοί Η/Υ, χωρίς να έχει γίνει μελέτη, χωρίς να υπάρχουν υποδομές, χωρίς, χωρίς... (όπως γίνεται κάθε πράγμα στο Ελλάντα). Αυτό το renaming δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια που έγινε. Τι έχετε να πείτε λοιπόν φίλοι μου ηλεκτρολόγοι για αυτό; :confused:

Επίσης προσωπική μου άποψη, αλλά νομίζω και αρκετών ουδέτερων ―όπως άτομα που έρχονται από εξωτερικό― είναι ότι: Για hardware πάμε στους Μηχανικούς Η/Υ της Πάτρας.
Για software είναι το di. Υπεραπλουστευμένο το τελευταίο που γράφω και ίσως υποκειμενικό. (Και όταν λέω hardware/software τα εννοώ με την πολύ γενική έννοια.) Πάντως συνεχίζω να υποστηρίζω ότι σαν φοιτητές πρέπει να ψαχνόμαστε και να μην επαναπαυόμαστε αν είμαστε στην καλύτερη σχολή του κόσμου, ούτε να απογοητευόμαστε αν είμαστε σε χάλια σχολή (π.χ. Ηλεκτρολόγους :p <-- πλάκα κάνω σε αυτό).

DiDDy KonG
04-12-2006, 02:00
παιδια επειδη τυχαινει και εχω αδερφο στους Μηχανολογους Μηχανικους μπορω να εκφερω μια αποψη...
ειναι αληθεια αυτο που λεει ο zaj για το τουπε τους.απο την αλλη ομως πραγματικα το εμπ εχει τεραστια υποδομη,τεραστια βιβλιοθηκη και τελος απο οτι ξερω απο τον big brother μου οι καθηγητες ειναι τρομερα προσιτοι...
Βεβαια αυτο τον εχουν κερδισει οι φοιτητες με αγωνες....
δεν υπαρχει πχ σε κανενα γραφειο καθηγητου χαρτι (ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ ΤΡΙΤΗ-ΠΕΜΠΤΗ....) οπως υπαρχει σε γραφειο του α' τομεα

marilou
04-12-2006, 02:04
bebis:eimai 7o etos,eixa parathsei gia arketa xronia th sxolh,alla otan ksanarxhsa na dinw ma8hmata kai na asxoloume,kapoioi san ton stamatopoulo ekanan th diafora gia na me kanoun na kraththw sth sxolh.(an dinate palaiotera tha katalabainate ti ennow).mathhma apo mathhma diaferei polu.alla tespa gia na mh mhnw ekei,eginan arketes allages sth sxolh ,osa xronia eimai se auth kai de tha diafwnhsw gia ta ergasthria pou eginan palaiotera,alla epetrepse mou na sou ,oti kata th gnwmh mou den sugrhnontai me auta pou ginontai twra (se organwsh)...de tha sunexhsw allo me auto to thema(ennow ta ergasthria).
Alla tha sou pw kati allo ,
Les :
Ara den exei na kanei me tin sxolh alla me to ti eisai esy... Epipleon to poso dyskolo (me h' xwris eisagwgika/ me anw telia/ perispwmeni /whatever) den tha to mathoume pote afou gia na eimaste sigouroi prepei kapoios na teliwsei kai tis dyo sxoles...

Ki egw eipa:
to Metsobio Polutexneio einai Metsobio Polutexneio kai To Tmhma Plhroforikhs kai Thlepikoinwniwn einai To Tmhma Plhroforikhs kai Thlepikoinwniwn…
den eimaste se thesh na sugrhnoume swsta kai oloklhrwtika ,giati gia na sugrhneis auta ta duo prepei na ta exeis zhsei kai ta duo…
emeis eimaste foithtes tou dikoi mas tmhmatos kai apla mporoume na poume thn tekmhriwmenh apopsh mas gia to diko mas tmhma kai na diamorfwsoume kai mia aplh gnwmh (oxi apoluta sigourh),sumfwna kuriws me auta pou akoume(kai ligotero me ayta pou kseroume pragmatika ) gia alles sxoles .
Kai telos,to poios einai kaluteros kai poios oxi ,tha fanei sthn arena pou legete zwh kai to xeiroktothma tha paei stous xarakthres pou thas epitrepsei h ka8e sxolh na diamorfw8oun…me oti mporei auto na shmainei!

Xwris parekshghsh twra,pou brhkes kati diaforetiko sta logia mou se sxesh me auta pou les esu??apla esu ekanes mia perilhpsh twn oswsn eipa egw. prin krineis kane prwta ton kopo na diabaseis olo to post se parakalw.oson afora twra to ti ksereis esu kai to ti den ksereis…esu me poia krithria krineis dhladh?rwtaw giati den kserw giauto,mhn arpaxteis pali,ok?exeis parakolouthhsei katholou ekei mathhma?exeis apla gnwrhsei atoma pou de saresoun san tupakia?de tha krinw egw tis parees sou.se kamia periptwsh.apla me parekshghses,giati sto telos tou post eipa ksekathara otio den eimaste se thesh na krinoume kati pou den exoume zhsei.ki esu les to idio me alla logia kai me katakrhneis?
Pantws proswpika otan kanw lathos(eite einai polla eite einai liga den exei shmasia),to paradexomai… auta filika

DiDDy KonG
04-12-2006, 02:17
bebis:eimai 7o etos,eixa parathsei gia arketa xronia th sxolh,alla otan ksanarxhsa na dinw ma8hmata kai na asxoloume,kapoioi san ton stamatopoulo ekanan th diafora gia na me kanoun na kraththw sth sxolh.(an dinate palaiotera tha katalabainate ti ennow).mathhma apo mathhma diaferei polu.alla tespa gia na mh mhnw ekei,eginan arketes allages sth sxolh ,osa xronia eimai se auth kai de tha diafwnhsw gia ta ergasthria pou eginan palaiotera,alla epetrepse mou na sou ,oti kata th gnwmh mou den sugrhnontai me auta pou ginontai twra (se organwsh)...de tha sunexhsw allo me auto to thema(ennow ta ergasthria).
Alla tha sou pw kati allo ,
Les :
Ara den exei na kanei me tin sxolh alla me to ti eisai esy... Epipleon to poso dyskolo (me h' xwris eisagwgika/ me anw telia/ perispwmeni /whatever) den tha to mathoume pote afou gia na eimaste sigouroi prepei kapoios na teliwsei kai tis dyo sxoles...

Ki egw eipa:
to Metsobio Polutexneio einai Metsobio Polutexneio kai To Tmhma Plhroforikhs kai Thlepikoinwniwn einai To Tmhma Plhroforikhs kai Thlepikoinwniwn…
den eimaste se thesh na sugrhnoume swsta kai oloklhrwtika ,giati gia na sugrhneis auta ta duo prepei na ta exeis zhsei kai ta duo…
emeis eimaste foithtes tou dikoi mas tmhmatos kai apla mporoume na poume thn tekmhriwmenh apopsh mas gia to diko mas tmhma kai na diamorfwsoume kai mia aplh gnwmh (oxi apoluta sigourh),sumfwna kuriws me auta pou akoume(kai ligotero me ayta pou kseroume pragmatika ) gia alles sxoles .

Xwris parekshghsh twra,pou brhkes kati diaforetiko sta logia mou se sxesh me auta pou les esu??apla esu ekanes mia perilhpsh twn oswsn eipa egw. prin krineis kane prwta ton kopo na diabaseis olo to post se parakalw.oson afora twra to ti ksereis esu kai to ti den ksereis…esu me poia krithria krineis dhladh?rwtaw giati den kserw giauto,mhn arpaxteis pali,ok?exeis parakolouthhsei katholou ekei mathhma?exeis apla gnwrhsei atoma pou de saresoun san tupakia?de tha krinw egw tis parees sou.se kamia periptwsh.apla me parekshghses,giati sto telos tou post eipa ksekathara otio den eimaste se thesh na krinoume kati pou den exoume zhsei.ki esu les to idio me alla logia kai me katakrhneis?
Pantws proswpika otan kanw lathos(eite einai polla eite einai liga den exei shmasia),to paradexomai… auta filika

RESPECT!!!!!
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΚΑΘΕ ΛΕΞΗ!!!!

aroniotis
04-12-2006, 05:12
Θέλω λίγο να σας ανεβάσω, αλλά όχι να σας χαιδέψω και τα αυτιά, έτσι; :o

Λοιπόν, εγώ αποφοίτησα από το DI πέρυσι (2006). Είχα τελειώσει με μαθήματα στα 3,5 αλλά είχε μείνει η πτυχιακή και πήγε Ιούνη... Το DI θεωρώ ότι με δυσκόλεψε πάρα πολύ, αλλά μόνο στα 3 πρώτα χρόνια.. Το 4ο ήταν ΠΑΡΑ πολύ χαλαρόόό...

Τώρα κάνω Master στο Electrical Engineering του Imperial College, το οποίο είναι σε κατάταξη 1ο στην Ευρώπη και 4ο παγκοσμίως. Εδώ υπάρχουν πάρα πολλά παιδιά από Ηλεκτρολόγους ΕΜΠ. Τα παιδιά αυτά όντως είναι πάρα πολύ καλοί φοιτητές και είναι λογικό.

Γενικά οι Έλληνες ανεβάζουν το επίπεδο της σχολής και δεν είναι τυχαίο ότι από τα 7 μαθήματα μου τα 4 έχουν Έλληνες καθηγητές, η πρόεδρος του τμήματος είναι Ελληνίδα, η Director του μεταπτυχιακού μας Ελληνίδα, Επίτιμος πρόεδρος τμήματος Έλληνας, οι πιο πολλοί Phd Έλληνες, κλπ... Αν μπείτε στο site του Electrical θα καταλάβετε... Α, πριν 2 βδομάδες έδωσε και διάλεξη ο Θεός μας, ο Θεοδωρίδης, ο οποίος είναι μεγάλο όνομα (και μούρη, χεχε)! :tounge:

Που θέλω να καταλήξω; Λοιπόν,το course μου ως τώρα είναι αρκετά απαιτητικό αλλά... ο βαθμός δυσκολίας, για μένα, είναι σαφώς χαμηλότερος από το DI. Οι εργασίες είναι αρκετές, καμία σχέση όμως με DI, αν ασχοληθείς λιγάκι βγαίνουν.. Δεν ξέρω ίσως φταίει ότι είναι Master, αλλά εμένα μου φαίνεται πολύ πιο χαλαρό! Αφού απορώ πως είναι δυνατόν να είμαστε 1οι στην Ευρώπη, τέσπα...

Γι'αυτό, το τμηματάκι μας παιδιά αξίζει καλύτερης προσοχής. Να είσαστε σίγουροι ότι όπου και να συνεχίσετε μετά, τα εφόδια του DI είναι πολύ σημαντικά. Ποιος δεν θα αναγκαστεί να μάθει προγραμματισμό στα μαθήματα του Ιωαννίδη και του Σταματόπουλου; Ποιος δε θα μάθει δίπλα σε Θεοδωρίδη ή Συβρίδη; Πρεπει να εκμεταλλευτείτε το γεγονός ότι το DI έχει καθηγητές με έργο. Εγώ τώρα συνειδητοποιώ το όφελος που είχα από καθηγητές όπως Σέργιος, Ιωαννίδης, Σταματόπουλος...

Όσο για την κόντρα με το ΕΜΠ, ρε παιδιά, 100 φορές έχουμε πει: Είναι άλλο πτυχίο! Τα παιδιά είναι σαίνια στην ηλεκτρονική, τις Κεραίες κλπ, κι εμείς στον προγραμματισμό! Μην τα συγχέουμε! Κι εδώ σε μαθήματα που θέλουν καλές γνώσης ηλεκτρονικής και κυκλωμάτων, εγώ δεν σκαμπάζω μια, ενω οι ΕΜΠίτες είναι αστέρια. Αντίστοιχα σε προγραμματιστικά μαθήματα δεν συγκρινόμαστε...

Γιαυτό VIVA DI! Το τμήμα μας είναι ποιοτικό,ότι και να λέτε, και όσα προβλήματα κι αν υπάρχουν, πρέπει να είσαστε περήφανοι για το ότι είσαστε εκεί και να προσπαθήσετε να πάρετε όσα πιο πολλά μπορείτε!

Φιλιά στην γλυκειά πατρίδα παίδες!!!:wavey:

vaggelakis
05-12-2006, 00:07
kalhspera!
yparxei kapoios pou pisteuei oti programmatistika den
exoume kalutero uliko apo kaQe sxolh sth ellada?
apla Q tou pw to ekshs as psaksei ligo ta
site k to didaktiko-ereunitiko-ekdotiko ergo
kaQhghtwn opws:
-iwannidhs
-stamatopoulos
-xalatshs
-dalla(analush-1)
k oso gia to an to e.m.p einai kalutero apo mas ston 3 tomea....
entaksei ti na pw...
-sfhkopoulos
-Qeodoridhs
-suvridhs
dld ti allo Qelete vreite mou antistoixous twn 3 parapanw se opoiodhpote sxolh.....
epishs Qelw na mou peite posa maQhmata didaskontai sta 5 xronia tou e.m.p...
sta 4(proptuxiako)+1(metaptuxiako) sto di exoume 150 maQhmata!

Thinking Man
05-12-2006, 01:20
-sfhkopoulos
-Qeodoridhs
-suvridhs
dld ti allo Qelete vreite mou antistoixous twn 3 parapanw se opoiodhpote sxolh.....

Χωρίς να λέω ότι οι από πάνω είναι κακοί:

Ουζούνογλου (http://www.ece.ntua.gr/personal.html?id=20)
Παπανάνος (http://www.ece.ntua.gr/personal.html?id=60)

epishs Qelw na mou peite posa maQhmata didaskontai sta 5 xronia tou e.m.p...

Όπως μπορείς να δεις εδώ (http://www.ece.ntua.gr/misc/guide.pdf), για να πάρει κανείς πτυχίο πρέπει να περάσει 59 μαθήματα.

sta 4(proptuxiako)+1(metaptuxiako) sto di exoume 150 maQhmata!

Ναι αλλά για να πάρει κανείς πτυχίο απαιτούνται 45 μαθήματα και για να κάνει και μεταπτυχιακό χρειάζονται άλλα 11. Σύνολο δηλαδή 56.

Όλα αυτά όμως δεν σημαίνουν τίποτα. Ο αριθμός των απαιτούμενων μαθημάτων για να πάρει κανείς πτυχίο στο τμήμα CS του Berkeley είναι περίπου 35. Για άλλη μια φορά δεν είναι η ποσότητα που μετράει αλλά η ποιότητα.

Εν ολίγοις προσπαθείς να στηρίξεις κάτι στο οποίο συμφωνώ μαζί σου (το υψηλό επίπεδο του di) αλλά το κάνεις με λάθος επιχειρήματα.

vaggelakis
05-12-2006, 15:44
kat'arxas na sou pw oti hmoun sigouros oti Qa me parapempseis se autous tous 2 kaQhghtes se antoiparavolh suvridh-Qewdoridh giati ontws einai
kaloi san episthmwnes k exw akousei k san kaQhghtes....

wstoso h sugkrish oute kan ufistantai.....
sxetika me ton Qewdoridh oute kan to suzhtw...
k oson afora to suvridh....koita to site tou...k Qumisou oti einai akoma anaplhrwths kaQhghths k oxi kaQhghths opws o Ouzounoglou.....

gia to 2 tomea h suzhthsh periteuei....oso uparxei o iwannidhs...

paradexomai wstoso oti to emp einai mprosta mas se Qemata hlektronikhs...
epishs exei kalutera project ws apotelesma twn perissoterwn xronwn leitourgias tous...

telos,to kserw oti arkoun 40 maQhmata gia ptuxio...
egw edwsa ena deigma ths poikilias alla k poiothtas...
anamfisvhthta...

gia osous nomizoun oti sthn agora ergasia metraei to onoma
apla diafwnw...

filakia stous hlektrologous twn 18.900 moriwn k 5 xronwn!
allos exei to onoma...allos th xarh...

pantws sugxarhthria se opoiondhpote spoudazei se mia
sxolh epipedou emp h di...

yuxas0eneia7
08-12-2006, 18:05
Λοιπόν παιδιά πάρτε τη γνώμη μου...
Είμαστε ένα τμήμα πληροφορικής και σε αυτό είμαστε υψηλό επίπεδο! Αυτό φαίνεται και από τα ονόματα και την ποιότητα αρκετών καθηγητών και από τις πρόσφατες επιτυχίες αποφοίτων μας σε τμήματα του εξωτερικού... Φαντάζομαι ότι στα ηλεκτρολογικά δεν πιάνουμε μια βέβαια, αλλά πχ κάποιος που τελειώνει cs (ότι ροές συνεπάγεται αυτό) στο ΕΜΠ έχει πάρει 1 ή 2 μαθήματα βάσεων και κάποιος που τελειώνει μεταπτυχιακό cs εδώ έχει πάρει 6!! Και άλλωστε:

Μόνο ένα τμήμα στην Ευρώπη έχει τον ΑΡΧΟΝΤΑ!! Καθηγητής αλγορίθμων στη βιβλιογραφία του συγγράματος τεχνητής νοημοσύνης!

Ζε Ηλίας οεοεοε...

Thinking Man
08-12-2006, 20:43
Και άλλωστε:ΑΑ

Μόνο ένα τμήμα στην Ευρώπη έχει τον ΑΡΧΟΝΤΑ!! Καθηγητής αλγορίθμων στη βιβλιογραφία του συγγράματος τεχνητής νοημοσύνης!

Ζε Ηλίας οεοεοε...
Απολαύστε τον:

http://www.cs.ucla.edu/csd/graphics/facultypics/koutsoupias.GIF

:p :p :p

Kertran
08-12-2006, 21:14
Απολαύστε τον:

http://www.cs.ucla.edu/csd/graphics/facultypics/koutsoupias.GIF

:p :p :p

Είναι μετά την μάχη με τους Ινδιάνους στον Τελευταίο των Μοϊκανών...Βέβαια πολλοί λένε ότι το διδατορίκό του ήταν ουστιαστικά αναπαραγωγή χαμένης ινδιάνικης γνώσης που βρήκε ξεκληρίζωντας με τον γαλλικό στρατό τους αυτόχθονες του Ανατολικού Καναδά....:D :D :D

Octopus Handjob
08-12-2006, 22:50
H gnwmh mou... H gnwmh mou einai oti alla einai ta 5 kai alla ta 4 xronia spoudwn. nh geliomaste. Symfwna me ta die8nh protypa, gia na pareis master prepei na exeis kanei 5eth foithsh.

yuxas0eneia7
09-12-2006, 00:08
H gnwmh mou... H gnwmh mou einai oti alla einai ta 5 kai alla ta 4 xronia spoudwn. nh geliomaste. Symfwna me ta die8nh protypa, gia na pareis master prepei na exeis kanei 5eth foithsh.

Συμφωνώ μαζί σου. Για αυτό έκανε και η σχολή την κίνηση με το μεταπτυχιακό κατά τη γνώμη μου... Καθαρά. Ωστόσο όταν κάνεις εδώ μεταπτυχιακό έχεις κάνει και πραγματική ύλη master.

Sorreah
09-12-2006, 00:10
Είναι μετά την μάχη με τους Ινδιάνους στον Τελευταίο των Μοϊκανών...Βέβαια πολλοί λένε ότι το διδατορίκό του ήταν ουστιαστικά αναπαραγωγή χαμένης ινδιάνικης γνώσης που βρήκε ξεκληρίζωντας με τον γαλλικό στρατό τους αυτόχθονες του Ανατολικού Καναδά....:D :D :D

Respect. :D (offtopic αλλα έπρεπε)

Thinking Man
09-12-2006, 04:03

Τους τα λες και δε σε πιστεύουνε.... :D :D :D Εξάρες;;;;; Τυχερέεεε:smokin:

st8304
19-12-2006, 16:26
Καλησπέρα παιδιά ! Είμαι συνάδελφος από τους ηλεκτρολόγους και μόλις σήμερα ανακάλυψα το φόρουμ σας. Αισθάνομαι σαν τον Κολόμβο :D Είναι γεγονός ότι τα πτυχία μας αναγνωρίζονται ως μάστερ, αλλά το θέμα είναι από ποιόν ; Σίγουρα όχι από την αγορά εργασίας και από τα ξένα πανεπιστήμια. Εδώ καλά καλά δεν τα αναγνωρίζουμε οι ίδιοι ως μάστερ :) Κάτι άσχετο. Έριξα μια ματιά σε διάφορα threads και μου έκανε εντύπωση κάτι που δεν γνώριζα ( μα που ζω ; ). Στη σχολή σας υπάρχει η άποψη ότι στο πολυτεχνείο υστερούμε σε θέματα πληροφορικής. Επειδή είμαι στην κατεύθυνση της Πληροφορικής, μου κινήσατε του ενδιαφέρον και έριξα μια ματιά στον οδηγό σπουδών σας. Διαπίστωσα ότι, όσο μπορεί να σχηματίσει κανείς γνώμη από έναν οδηγό σπουδών, ο συγκεκριμένος ισχυρισμός και μπορεί να στέκει και όχι, ανάλογα με την επιλογή ροών/μαθημάτων που θα κάνει κάποιος πολυτεχνίτης. Αυτά. Σας στέλνω τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς μου (λέμε τώρα). :wavey:

frapes_drinker
19-12-2006, 17:06
Ontws, o odhgos spoudwn stis perissoteres fores den leei kai tipota, alla an sygkrineis ta programmatistika mathimata poy vriskontai ston kormo kai twn dyo sxolwn, tote o isxyrismos stekei. Otan omws mpoun sto paixnidi kai oi epiloges einai pio refsta ta pragmata (kai einai logiko)...

Aris_dj_77
19-12-2006, 23:52
me tous ilektrologous paei kai erxetai to thema.......

me tous μηχανικους Η/Υ και πληροφορικης του πολυτεχνειου της πατρας...ξερετε τι παιζει?

ξερω δυο παιδια που εχουν αποφοιτησει απο εκει και εχουν ξεφυγει απο την γηινη ατμοσφαιρα.......ειδα και το προγραμμα σπουδων τους και εχει αρκετα μαθηματα που μοιαζουν με τα δικα μας αλλα εχει και αλλα.....

ξερει κανεις τι παιζει......?

το λεω γιατι θεωρειται καλυτερη σχολη καθαρα πληροφορικης απο το di...