PDA

Επιστροφή στο Forum : Ανάπτυξη Λογισμικού - Ιωαννίδης - Εαρινό 2007



Σελίδες : 1 [2] 3 4

emufear
28-06-2007, 14:17
btw ξέρει κανένας αν στην εξέταση των υπολοίπων ασκήσεων χρησιμοποιούνται οι δικές μας υλοποιήσεις των προηγουμένων parts ή οι πρότυπες;

Η Βάλια είχε πει ότι χρησιμοποιούνται οι πρότυπες σε κάθε επίπεδο και ελέγχεται μόνο το συγκεκριμένο.

mparmpedas
28-06-2007, 18:04
Η Βάλια είχε πει ότι χρησιμοποιούνται οι πρότυπες σε κάθε επίπεδο και ελέγχεται μόνο το συγκεκριμένο.

Ευτυχως:tounge: Thx

HanDiGarn
04-07-2007, 17:38
Παράδοση 3ης και 4ης άσκησης
Από σήμερα και μέχρι το τέλος της προθεσμίας μπορείτε να παραδίδετε την τρίτη και τέταρτη άσκηση. Για το σκοπό αυτό έχουν δημιουργηθεί κατάλογοι με όνομα ~k25/askisi3/team_code και ~k25/askisi4/team_code αντίστοιχα, όπου το team_code αντιστοιχεί στην ομάδα σας. Βρείτε το team_code που σας αντιστοιχεί εδώ για την τρίτη και εδώ για την τέταρτη.

trexte paidia...:)

mitsman
04-07-2007, 18:34
Επιτελους....Τοσο καιρο περιμενω να στειλω τις ασκησεις...τωρα λυθηκε το προβλημα:tounge:

mparmpedas
09-07-2007, 23:49
Αποτελέσματα για τις main της 3ης κ η πρότυπη υλοποίηση της 3ης θα ανεβούνε στο site καποια στιγμή σωστά; (οχι οτι τις χρειαζόμαστε αμεσα αλλα για να μην τρέχουμε τελευταία στιγμή :p )

//edit thx emufear :wavey:

emufear
09-07-2007, 23:51
Αποτελέσματα για τις main της 3ης κ η πρότυπη υλοποίηση της 3ης θα ανεβούνε στο site καποια στιγμή σωστά; (οχι οτι τις χρειαζόμαστε αμεσα αλλα για να μην τρέχουμε τελευταία στιγμή :p )

αύριο που εξετάζεται η ομάδα μου στο HF, θα το θυμίσω στη Βάλια :wavey:

PhobosExMachina
10-07-2007, 14:19
Ενδεικτικά Αποτελέσματα 3ης Εργασίας
Μπορείτε να δείτε ενδεικτικά αποτελέσματα από τις main:
http://cgi.di.uoa.gr/~k25/results3.zip

iluvatar
12-07-2007, 18:35
δεν ξέρω για εσάς πάντως σήμερα διαπίστωσα για την τέταρτη
άσκηση ότι πολλά πράγματα δεν είναι αυτονόητα από το έντυπο
της εκφώνησης και μόνο !!!!

Θα τον φάμε τον Αύγουστο μέσα ,, την βλέπω :(


με εκτίμηση
iluvatar

THE_RIDDLE
12-07-2007, 22:40
Καλα εμεις το εχουμε ως κορμου το μαθημα, εσυ γιατι το δηλωσες??? Εγω αν δεν ηταν κορμου δεν θα το επαιρνα ουτε με σφαιρες. Δεν τα κανουν αυτα τα λαθη ρε συ...

:wavey: :wavey:

iluvatar
13-07-2007, 07:39
ας όψετε οι φίλοι (ΧχΧ) που έχουνε ξετρελαθεί με μαθήματα
του Ιωαννίδη!!! (:D :o :love2: :angryfire :confused: :D ) και
με παρέσυραν. Τώρα είναι αργά!

(*Totally confukios: καλά η Ανάπτυξη Κορμού δεν είναι και για εμένα?
στο πηγάδι κατούρησα?:o *)




με εκτίμηση
iluvatar

MnM
13-07-2007, 07:59
ας όψετε οι φίλοι (ΧχΧ) που έχουνε ξετρελαθεί με μαθήματα
του Ιωαννίδη!!! (:D :o :love2: :angryfire :confused: :D ) και
με παρέσυραν. Τώρα είναι αργά!

(*Totally confukios: καλά η Ανάπτυξη Κορμού δεν είναι και για εμένα?
στο πηγάδι κατούρησα?:o *)




με εκτίμηση
iluvatar

Kai gia mas kormou einai, den to pirame etsi stin tyxi.. Alla min paraponiesai afou sou aresoun oi ergasies tou mathimatos (meta kai apo aytin tin katapliktiki anadromiki gia tin CreateIndex den mporeis na peis kai tpt allo :tounge:)!! Opws kai na exei pantos o Iwannidis einai o agapimenos mou kathigitis (toulaxiston sto tropo didaskalias..)!! :wavey: :wavey:

iluvatar
13-07-2007, 08:02
Kai gia mas kormou einai, den to pirame etsi stin tyxi.. Alla min paraponiesai afou sou aresoun oi ergasies tou mathimatos (meta kai apo aytin tin katapliktiki anadromiki gia tin CreateIndex den mporeis na peis kai tpt allo :tounge:)!! Opws kai na exei pantos o Iwannidis einai o agapimenos mou kathigitis (toulaxiston sto tropo didaskalias..)!! :wavey: :wavey:



με τρομάζεις!!! όλα τα βλέπεις??? (:o :o :o :o )


[/end of spam] [sorry]

me ektimisi
Ιλούβαταρ

*Mk*
13-07-2007, 14:52
Ρε παιδιά για πείτε μετά την main1 πόσο σας βγαίνουν τα ευρετήρια για το ATHLETES??? :-(

ATHLETES.0 ---> ?
ATHLETES.1 ---> ?
ATHLETES.2 ---> ?

killer_instinct
18-07-2007, 15:30
Ρε παιδιά για πείτε μετά την main1 πόσο σας βγαίνουν τα ευρετήρια για το ATHLETES??? :-(

ATHLETES.0 ---> ?
ATHLETES.1 ---> ?
ATHLETES.2 ---> ?

Anyone? :confused:

annag
18-07-2007, 16:21
Kalispera paidia!

Mou thimizei kapoios ton typo pou exei dwsei gia to maxRecs kai gia to tree depth?

Euxaristw!!

killer_instinct
18-07-2007, 16:50
maxRecs = Κάτω ακέραιο μέρος: (Blocksize-headersize)/(attrlength + sizeof(int))

depth = Πάνω ακέραιο μέρος: Log με βάση maxRecs του ValuesNum

sfagmenos
18-07-2007, 17:28
104448 Jul 12 13:46 ATHLETES.0
29696 Jul 12 13:46 ATHLETES.1
28672 Jul 12 13:46 ATHLETES.2


χωρισ να ειμαι σιγουροσ για τπτ

annag
18-07-2007, 21:01
maxRecs = Κάτω ακέραιο μέρος: (Blocksize-headersize)/(attrlength + sizeof(int))

depth = Πάνω ακέραιο μέρος: Log με βάση maxRecs του ValuesNum

Και βγαίνει το treedepth=1 και στις 3 Create?

killer_instinct
18-07-2007, 22:38
Και βγαίνει το treedepth=1 και στις 3 Create?

Συνολικά από τις 7 create που κάνει, σε 4 είναι το depth ίσο με ένα.
Με μία μικρή επιφύλαξη.


104448 Jul 12 13:46 ATHLETES.0
29696 Jul 12 13:46 ATHLETES.1
28672 Jul 12 13:46 ATHLETES.2


χωρισ να ειμαι σιγουροσ για τπτ

Κι εγώ τα ίδια βγάζω.
Για τα υπόλοιπα;

Εμένα μου βγαίνουν:
6144 EVENTS.0
14336 EVENTS.1

44032 PARTICIPATIONS.0
15360 PARTICIPATIONS.1

mparmpedas
18-07-2007, 22:49
Κι εγώ τα ίδια βγάζω.
Για τα υπόλοιπα;

Εμένα μου βγαίνουν:
6144 EVENTS.0
14336 EVENTS.1

44032 PARTICIPATIONS.0
15360 PARTICIPATIONS.1

Ίδια κ σε μενα. Πάντως είναι φυσιολογικό να έχουμε κάποιες διαφοροποιήσεις στα αποτελέσματα εφ` όσον τα datablock δεν είναι ταξινομημένα σωστά;
Επισυνάπτω κ τα δικά μου αποτελέσματα με τη σειρά που μου τα βγάζει αν τα έχει και κανένας άλλος ας πεί...

dory
19-07-2007, 00:29
104448 Jul 12 13:46 ATHLETES.0
29696 Jul 12 13:46 ATHLETES.1
28672 Jul 12 13:46 ATHLETES.2


χωρισ να ειμαι σιγουροσ για τπτ

Κι εγώ τα ίδια βγάζω.
Για τα υπόλοιπα;

Εμένα μου βγαίνουν:
6144 EVENTS.0
14336 EVENTS.1

44032 PARTICIPATIONS.0
15360 PARTICIPATIONS.1

+1
Επιβεβαιώνω κι εγώ για τα μεγέθη.

ronin
19-07-2007, 00:39
+1 για τα μεγεθη

Lauril
19-07-2007, 01:05
+1 για τον post counter και τα μεγέθη

killer_instinct
19-07-2007, 02:31
+1 για τα μεγεθη


+1 για τον post counter και τα μεγέθη

Στην ίδια ομάδα δεν είστε; :p:baby:

Thnx για τις άμεσες.. επιβεβαιώσεις! :)

sfagmenos
19-07-2007, 10:30
+1 για τα μεγεθη :tounge:

Lauril
19-07-2007, 10:53
Στην ίδια ομάδα δεν είστε; :p:baby:

Thnx για τις άμεσες.. επιβεβαιώσεις! :)

So what???

dory
19-07-2007, 16:06
So what???


:p :p Νομίζω ότι αν γράψει τώρα και ο tragikos θα σιγουρευτούμε όλοι απόλυτα πλέον για την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων. Με τόσες διαφορετικές πηγές της ίδιας πληροφορίας είναι να μην είμαστε σίγουροι;; :p :p :love2:

killer_instinct
19-07-2007, 18:03
:p :p Νομίζω ότι αν γράψει τώρα και ο tragikos θα σιγουρευτούμε όλοι απόλυτα πλέον για την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων. Με τόσες διαφορετικές πηγές της ίδιας πληροφορίας είναι να μην είμαστε σίγουροι;; :p :p :love2:

Tragike εσένα πόσο σου βγαίνουν; :tounge::baby::D

tragikos
19-07-2007, 21:12
Tragike εσένα πόσο σου βγαίνουν; :tounge::baby::D

Ναι ναι επιβεβαιώνω...και εμένα τόσο μου βγαίνουν:tounge: :wavey:

SpartanGeorge
19-07-2007, 21:37
Ναι ναι επιβεβαιώνω...και εμένα τόσο μου βγαίνουν:tounge: :wavey:

ρε ακομα εχω αμφιβολιες :tounge:
μηπως να το ξαναεπιβεβαιωσουν ??:tounge: :tounge: :D :D :D

dory
19-07-2007, 21:46
ρε ακομα εχω αμφιβολιες :tounge:
μηπως να το ξαναεπιβεβαιωσουν ??:tounge: :tounge: :D :D :D

Εσύ βρε Spartan πόσο βγάζεις;

Emu, Teo πόσο βγάζετε; :sleep:

Μήπως να διαβάσουμε τπτ αντί να παίζουμε λέω εγώ :D :baby:

rey 619
19-07-2007, 21:57
Μια μεγάλη παράκληση.
Αν μπορεί κάποιος που δεν παρακολοθούσε το τμήμα της Δευτέρας να scanarei τις σημειώσεις που δώσανε οι μεταπτυχιακοί θα του ήμουν υπόχρεος..

killer_instinct
20-07-2007, 03:14
Ίδια κ σε μενα. Πάντως είναι φυσιολογικό να έχουμε κάποιες διαφοροποιήσεις στα αποτελέσματα εφ` όσον τα datablock δεν είναι ταξινομημένα σωστά;
Επισυνάπτω κ τα δικά μου αποτελέσματα με τη σειρά που μου τα βγάζει αν τα έχει και κανένας άλλος ας πεί...

Τα αποτελέσματά μας για την main2 ταυτίζονται (την main3 δεν την έχω τρέξει ακόμα).
Βασικά είναι απορίας άξιο πως στα αποτελέσματα που είναι στο σάιτ έχει καταφέρει και έχει τυπώσει τις εγγραφές με recId σε αύξουσα σειρά!
Περισσότερο με επερώτηση από το σωρό μοιάζει παρά από ευρετήριο.

Θα στείλω κανά μέιλ στη Βάλλια αύριο να την ρωτήσω. :sleep:

emufear
20-07-2007, 03:19
Τα αποτελέσματά μας για την main2 ταυτίζονται (την main3 δεν την έχω τρέξει ακόμα).
Βασικά είναι απορίας άξιο πως στα αποτελέσματα που είναι στο σάιτ έχει καταφέρει και έχει τυπώσει τις εγγραφές με recId σε αύξουσα σειρά!
Περισσότερο με επερώτηση από το σωρό μοιάζει παρά από ευρετήριο.

Θα στείλω κανά μέιλ στη Βάλλια αύριο να την ρωτήσω. :sleep:

Τα αποτελέσματα αυτά είναι από τις εκτελέσεις του AM με το B+ tree, είπε ότι δεν έχει χρόνο να υλοποιήσει το AM με ISAM... οπότε γι' αυτό... :sleep:

killer_instinct
20-07-2007, 03:40
Τα αποτελέσματα αυτά είναι από τις εκτελέσεις του AM με το B+ tree, είπε ότι δεν έχει χρόνο να υλοποιήσει το AM με ISAM... οπότε γι' αυτό... :sleep:

Έτσι εξηγείται.
Το είπε στο φροντιστήριο αυτό;
Τελικά χάνω πολλά! :p

emufear
20-07-2007, 03:43
Έτσι εξηγείται.
Το είπε στο φροντιστήριο αυτό;
Τελικά χάνω πολλά! :p

Πού έχεις το μυαλό σου ρε; :p

tragikos
20-07-2007, 11:47
Έτσι εξηγείται.
Το είπε στο φροντιστήριο αυτό;
Τελικά χάνω πολλά! :p

Εμάς μας βγαίνουν με διαφορετική σειρά και μας είπε ο μεταπτυχιακός ότι είναι σωστό και να μην ανησυχούμε:wavey:

mparmpedas
20-07-2007, 13:09
είπε ότι δεν έχει χρόνο να υλοποιήσει το AM με ISAM... :sleep:

(Eυτυχώς που εμείς εχουμε απλετο):tounge: :tounge:

Παντως ισως θα πρεπε να το βάλουνε στην ανακοίνωση για να μην ρωτάει ο καθένας ξεχωριστά. Thx για τις απαντήσεις

killer_instinct
20-07-2007, 15:00
Πού έχεις το μυαλό σου ρε; :p

Μακάρι να ΄ξερα.



(Eυτυχώς που εμείς εχουμε απλετο):tounge: :tounge:

Παντως ισως θα πρεπε να το βάλουνε στην ανακοίνωση για να μην ρωτάει ο καθένας ξεχωριστά. Thx για τις απαντήσεις

Μέχρι να νιώσει ο κομπάρσος ο υπεύθυνος σωθήκαμε! :p:D

SpartanGeorge
20-07-2007, 15:35
Μέχρι να νιώσει ο κομπάρσος ο υπεύθυνος σωθήκαμε! :p:D

βαλουΝΕ λεει ο ανθρωπος
στο επισημο site εννοει
δεν λεει για τον τεο
νιωσε :p :p :D :D
που εχεις το μυαλο σου?:D

mparmpedas
20-07-2007, 15:54
Πράγματι αυτούς (http://cgi.di.uoa.gr/~k25/)εννοούσα:p btw άκουσε κανένας για κανένα αποτέλεσμα, πότε κτλ;

SpartanGeorge
20-07-2007, 19:11
ρε σεις εξηγηστε μου λιγο γιατι ή ειμαι χαζος ή δεν ξερω μαθηματικα

λοιπον στη main3 μας δωσανε στο res2.txt

Number of deleted participations with athId < 100: 304

και ρωταω
ΠΩΣ γινεται να βρησκει εγγραφες με Id μικροτερο του 100, 304??? :confused: :confused: :confused:

Καθε Id δεν ειναι μοναδικο και θετικο????? :confused: :confused:

mparmpedas
20-07-2007, 19:16
Number of deleted participations with athId < 100: 304

και ρωταω
ΠΩΣ γινεται να βρησκει εγγραφες με Id μικροτερο του 100, 304??? :confused: :confused: :confused:

Καθε Id δεν ειναι μοναδικο και θετικο????? :confused: :confused:

Σωστό είναι αυτό που λες αλλα για το αρχείο (ευρετήριο) athletes... τις διαγραφές τις κάνει απο το ευρετήριο του participations

SpartanGeorge
20-07-2007, 19:23
Σωστό είναι αυτό που λες αλλα για το αρχείο (ευρετήριο) athletes... τις διαγραφές τις κάνει απο το ευρετήριο του participations

ναι ναι σωστος :blush:

mitsman
21-07-2007, 17:30
Να ρωτησω κατι σχετικα με τις συγκρισεις σε string...Οταν ζηταει ονομα μεγαλυτερα του 'Ρ' βγαζει σαν αποτελεσμα PALH,PETOSFAIRA κλπ...Ποια συναρτηση βγαζει οτι το Ρ ειναι μεγαλυτερο απο αυτα γιατι οι strcmp ,memcmp δεν βγαζουν τετοιο αποτελεσμα!Please help! thnxs

SpartanGeorge
21-07-2007, 18:45
Να ρωτησω κατι σχετικα με τις συγκρισεις σε string...Οταν ζηταει ονομα μεγαλυτερα του 'Ρ' βγαζει σαν αποτελεσμα PALH,PETOSFAIRA κλπ...Ποια συναρτηση βγαζει οτι το Ρ ειναι μεγαλυτερο απο αυτα γιατι οι strcmp ,memcmp δεν βγαζουν τετοιο αποτελεσμα!Please help! thnxs



[18:43](0)std@linux12:~/other >cat t.c
#include <stdio.h>
#include <string.h>
int main(void){
printf("%d\n", strcmp("P", "PALI"));
return 0;
}
[18:43](0)std@linux12:~/other >./t
-1

Οπως βλεπεις η strcmp μια χαρα βρησκει οτι το PALI ειναι μεγαλυτερο απο to P

lakis00
23-07-2007, 20:27
καλησπέρα παιδιά,
όταν κάνω debug στο visual μου βγάζει ένα παράθυρο που λέει find sympol μπορεί αυτό να μου δημιουργεί κάποιο πρόβλημαγιατί ενώ οι δείκτες μου πέρνουν σωστές τιμές στην insert και δημιουργούνται σωστά αρχεία για τα Athletes και Events στο Partition οι δείκτες παίρνουν αρνητική τιμή στον ακέραιο με αποτέλεσμα να κολλάει, καμιά ιδέα?
Ευχαριστώ πολύ.

SoL
23-07-2007, 22:31
sti grammi 173 tis main3 prepei na prostethei
athId = 100;

SpartanGeorge
23-07-2007, 22:34
sti grammi 173 tis main3 prepei na prostethei
athId = 100;

οχι δεν χρειαζεται
το 100 το εχει παρει απο οταν το σκαναρες για να σβηνεις.... :wavey:

rey 619
23-07-2007, 22:47
Σας έχουν στείλει τίποτα διευκρινήσεις οι μεταπτυχιακοί?Αν κάποιος έχει οτιδήποτε ας το μοιραστεί να μποροέσουμε να βγάλουμε και εμείς καμιά άκρη..:-(

Ο κύριος Συμεών Γατσούλης λέει ότι του έχουν μείνει μερικές ψιλοδιορθωσούλες και μπορεί να βγάλει αποτελέσματα των 2 πρώτων ασκήσων μέσα στην εβδομάδα.Να δούμε..

SpartanGeorge
23-07-2007, 22:49
Σας έχουν στείλει τίποτα διευκρινήσεις οι μεταπτυχιακοί?

οταν λες διευκρινησεις?
τι εννοεις?

//εντιτ
μονο αυτο μας εχει στειλει η Βαλια



Σας ξανασχεδιάζω την δομή τους μπλοκ:
-----------------------------------
| 5 | . | 35 | . | 65 | . | επίπεδο 1
-----------------------------------
| | |
------------ | ---------
| | |
--------------------- ------------------------ -------------------------
| 5 |.| 15 |.| 25 |.| | 35 |.| 45 |.| 55 |.| | 65 |.| 75 |.| 85 |.| επίπεδο 0
--------------------- ------------------------ -------------------------
|
------------------------------------------------------
| αυτό το μπλοκ περιέχει τιμές x: 5<= x < 15 |
------------------------------------------------------

Δηλαδή, η τιμή η οποία ανεβαίνει είναι η αριστερή τιμή του κάτω κόμβου.
Το βήμα σε κάθε επίπεδο εξακολουθεί να είναι η τιμή που είχαμε υπολογίσει. Δηλαδή: (maxRecs^επίπεδο)*step.

(Εδώ έχουμε maxRecs=3 , step=10 , minValue=5, valuesNum=9).

Γενικές παρατηρήσεις:
--------------------------
(1) Στο σχήμα δεν φαίνονται οι συνδέσεις των μπλοκ του ίδιου επιπέδου, γιατί δεν είναι θεωρητικά απαταίτητες, αλλά πιστεύω ότι είναι πάρα πολύ χρήσιμες γιατί αν δεν υπάρχουν θα πρέπει κάθε φορά να ξανακατεβαίνετε το δέντρο (στις FindNextEntry())...
(2) Το maxRecs είναι: maxRecs= κάτω-ακέραιο-μέρος((BLOCKSIZE-headerSize)/(attrLength + sizeof(int))) , το headerSize εξαρτάται από το τι πληροφορία θα κρατάτε. Αν κρατάτε έναν ακέραιο με το πόσα ζεύγη τιμής-δείκτη έχετε στο μπλοκ και έναν δείκτη για το επόμενο μπλοκ του ίδιου επιπέδου (όπως είδαμε στην τάξη) τότε headerSize=2*sizeof(int).
(3) Το minValue είναι η μικρότερη τιμή που θα σας έρθει ποτέ στο ευρετήριο. (Π.χ. δεν θα λάβετε ποτέ τιμή μικρότερη του 5).
(4) Στον πίνακα των ανοιχτών σαρώσεων είναι πιθανό να πρέπει να κρατάτε και το τελευταίο μπλοκ της ISAM (τιμή-δείκτης) και το μπλοκ με τα ζεύγη τιμή-recId και τις θέσεις μέσα σε αυτά τα μπλοκς από τις οποίες διαβάσατε... (Σκεφτείτε το και θα καταλάβαιτε γιατί!)

rey 619
23-07-2007, 22:52
οταν λες διευκρινησεις?
τι εννοεις?
Εννοώ ένα κείμενο με επεξηγήσεις.Τι είναι σωστό να κάνουμε τι δεν είναι κ.ο.κ
Τουλάχιστον στις 2 πρώτες υπήρχαν μερικές περσινές διευκρινήσεις που στάλθηκαν (από τον δικό μας μεταπτυχιακό τουλάχιστον)

SoL
23-07-2007, 23:37
@SpartanGeorge:
an kaneis ena printf tha paratiriseis oti allazei i timi mesa sto loop pou ginontai oi delete...

stin grammi 154:
memcpy((void *) &athId, (void *) partRec, sizeof(int));

SpartanGeorge
23-07-2007, 23:51
@SpartanGeorge:
an kaneis ena printf tha paratiriseis oti allazei i timi mesa sto loop pou ginontai oi delete...

stin grammi 154:
memcpy((void *) &athId, (void *) partRec, sizeof(int));

χμμ ναι οκ δικιο εχεις, αλλα και παλι τα ιδια αποτελεσματα βγαζω :p
μιας και το τελευταιο athId ειναι κοντα στο 100 :p :p

jupiter
24-07-2007, 04:41
Με ποιά λογική αυξάνονται οι τιμές στο δέντρο όταν πρόκειται για ευρετήριο πάνω σε string??

Από αυτά που περνάει στις συναρτήσεις σαν step μου φαίνεται ότι θέλει να κάνουμε την τιμή cast σε int και μετά να προσθέσουμε το step αλλά κάτι δεν μου πάει καλά με αυτή την λογική...

//edit: Καλά.. Άκυρο.. Τώρα είδα ότι έχει ολόκληρη ανακοίνωση στο site!!! Για όποιον δεν το έχει δει:
http://cgi.di.uoa.gr/~k25/addStep.txt

rey 619
24-07-2007, 23:33
Μπορεί κάποιος να μου πει αν η λογική είναι σωστή

Στην Create_Index
1)Φτιάχνω το αρχείο με BF_Create
2)Το ανοίγω με BF_Open
3)Δεσμεύω ένα block με BF_Alloc το οποίο θα είναι η επικεφαλίδα του index και η ρίζα (??)
4)BF_Unpin

Τι πρέπει να βάλω στην ρίζα?Την minvalue και ένα δείκτη προς αυτήν?

SpartanGeorge
24-07-2007, 23:56
Μπορεί κάποιος να μου πει αν η λογική είναι σωστή

Στην Create_Index
1)Φτιάχνω το αρχείο με BF_Create
2)Το ανοίγω με BF_Open
3)Δεσμεύω ένα block με BF_Alloc το οποίο θα είναι η επικεφαλίδα του index και η ρίζα (??)
4)BF_Unpin

Τι πρέπει να βάλω στην ρίζα?Την minvalue και ένα δείκτη προς αυτήν?

στη ριζα εχεις ενα header μπρστα με πληροφοριες που χρειαζεσαι, και μετα εχεις ζευγαρια τιμων και δεικτων προς τα αντιστοιχα block ISAM

MnM
25-07-2007, 00:28
3)Δεσμεύω ένα block με BF_Alloc το οποίο θα είναι η επικεφαλίδα του index και η ρίζα (??)


Den ftiaxneis mono tin riza, ftiaxneis olo to dentro! :wavey:

rey 619
25-07-2007, 10:53
Στην create το δέντρο το φτιάχνω ξεκινώντας από την ρίζα ή από το επίπεδο 0?
Γιατί δεν μπορώ να βρω πόσες ζευγάρια τιμές-δείκτες θα έχει αν δεν ξέρω του προηγούμενου επιπέδου
RECSn=ceiling( RECSn-1/maxRecs )

Για τους κόμβους έχετε φτιάξει μία struct για φύλλα και μία struct για μη τερματικούς κόμβους?

SpartanGeorge
25-07-2007, 12:09
Στην create το δέντρο το φτιάχνω ξεκινώντας από την ρίζα ή από το επίπεδο 0?
Γιατί δεν μπορώ να βρω πόσες ζευγάρια τιμές-δείκτες θα έχει αν δεν ξέρω του προηγούμενου επιπέδου
RECSn=ceiling( RECSn-1/maxRecs )

φτιαξε ενα πινακα στην αρχη στην create και υπολογισε ολες τις τιμες
για ολα τα επιπεδα, ωστε να μπορεις να αρχισεις απο την ριζα



Για τους κόμβους έχετε φτιάξει μία struct για φύλλα και μία struct για μη τερματικούς κόμβους?

εχεις στην αρχη καθε block ενα char που σου δειχνει τον τυπο του block

iluvatar
25-07-2007, 12:16
Στην create το δέντρο το φτιάχνω ξεκινώντας από την ρίζα ή από το επίπεδο 0?
Γιατί δεν μπορώ να βρω πόσες ζευγάρια τιμές-δείκτες θα έχει αν δεν ξέρω του προηγούμενου επιπέδου
RECSn=ceiling( RECSn-1/maxRecs )

Για τους κόμβους έχετε φτιάξει μία struct για φύλλα και μία struct για μη τερματικούς κόμβους?

Εαν χρησιμοποιήσεις αναδρομικό αλγόριθμο, τότε θα το δημιουργήσεις
σαν να έκανες μια "επίσκεψη κατα βάθος" στο δένδρο. Αρα ξεκινάς
από την ρίζα και μετά ολοκληρώνεις αναδρομικά τα ποιο αριστερά
παιδιά έκαστη την περίπτωση.

Τα ζέυγάρια τιμές-δείκτες (το πλήθος τους) θα είναι το ίδιο για όλους
τους κόμβους της ISAM (ρίζα έως επίπεδο ΜΗΔΕΝ). Δηλαδή εαν η ρίζα
θα χωρέσει 20 ζευγάρια, 20 ζευγάρια θα έχει και το τρίτο φύλλο στο
επίπεδο μηδεν. Απο που ορμόμενος χρειάζεσε τον προηγούμενο
κόμβο? Η ISAM είναι στατική. Κάθε κόμβος της έχει standar πλήθος
εγγραφών που μπορεί να χωρέσει.

Τώρα εαν εννοείς πόσες πραγματικές
εγγραφές θα έχει (π.χ. στο ποιο δεξιό φύλλο δεν είναι απαραίτητο να
υπάρχουν όλες οι εγγραφές) ή γενικότερα κάποιοι δεξιοί δείκτες του
δένδρου θα δείχνουν -1 σε επίπεδα μη μηδενικά επειδή θα έχει
ολοκληρωθεί το valuenum στα φύλλα αυτό είναι άλλο.


Το εαν είναι φύλλο ή απλός κόμβος αυτό μπορείς να το γνωρίζεις
κατά την δημιουργία από το επίπεδο. Δηλαδή if level=0 τότε φύλλο
else κόμβος. Εαν θες να έχεις κάποιον τρόπο ώστε και οι υπόλοιπες
συναρτήσεις να έχουνε τον έλεγχο ένας απο τους πολλούς τρόπους
είναι να μαρκάρεις κατάλληλα τους κόμβους απλά με μια ένδειξη σε
κάποιο από τα τελευταία bytes του κάθε κόμβου με ένα αναγνωριστικό.
(έναν char ή έναν integer ή ένα bitaki!). Σε οποιαδήποτε περίπτωση μην
ξεχάσεις να αφαιρέσεις αυτό το byte που θα χρησιμοποιήσεις από τον
υπολογισμό maxrecs.

με εκτίμηση
iluvatar

Feanar_Gilestel
25-07-2007, 14:15
Παιδιά,άμα το έχει προσέξει κανένας,το δέντρο της Isam του Athletes.0 εχει 2 επίπεδα ( το 1 και το 0) και το κάθε επίπεδο έχει 1 μπλόκ?Επειδή έτσι μας βγαίνουν εμάς και μας φαίνεται λίγο περίεργο.

//άκυρο,υπολογίζαμε λάθος τον λογαριθμο,για το ύψος :tounge:

emufear
26-07-2007, 00:41
Βιβλιοθήκες για την 4η άσκηση (http://cgi.di.uoa.gr/%7Ek25/)

giggs
26-07-2007, 14:01
Παιδιά να ρωτήσω κάτι?

Υπάρχει περιπτωση να ζητήσουμε καμια μικρή παρατασούλα? Βασικά , υπάρχει περίπτωση να μας τη δώσει?

Αν η εργασία 4 μείνει ως έχει σαν ημερομηνία παράδοσης και απλώς πάει μερικές μερούλες πιο πέρα η παράδοση της 3 πιστεύω θα βοηθούσε άτομα μεγάλων ετών (όπως οι περισσότεροι που παίρνουν αυτό το μάθημα) που δεν είχαμε πολύ χρόνο μες τη εξεταστική , ενώ παράλληλα η εξέλιξη του μαθήματος δε θα πήγαινε πίσω ...

linkin
26-07-2007, 14:26
opoios thelei paratash tou stelnei mail , etsi wste na peistei oti th xreiazontai polla atoma kai oxi 2-3...
ontws me thn eksetastikh htan diskola ta pragmata, twra prepei na liwsoume se 4 meres na th teleiwsoume...:-(

Johnaros
26-07-2007, 22:10
Paidia tha mas dosei pisteyo, ego toy esteila kai opoios allos thelei as toy stelei

jupiter
27-07-2007, 03:51
104448 Jul 12 13:46 ATHLETES.0
29696 Jul 12 13:46 ATHLETES.1
28672 Jul 12 13:46 ATHLETES.2


χωρισ να ειμαι σιγουροσ για τπτ

Κι εγώ τα ίδια βγάζω.
Για τα υπόλοιπα;

Εμένα μου βγαίνουν:
6144 EVENTS.0
14336 EVENTS.1

44032 PARTICIPATIONS.0
15360 PARTICIPATIONS.1

Έγω πάλι δεν επιβεβαιώνω τα μεγέθη :p άλλα φταίει μάλλον η διαφορετική προσέγγιση! Τα αποτελέσματα είναι τα ίδια πάντως...
Δημιουργούμε απτην αρχή ένα block για κάθε διαφορετικό value και ας μην μπει τελικά τιμή. (Θεωρούμε στατικό και το επίπεδο με τα (value,recId). Όχι τα overflow προφανώς που δημιουργούνται ή σβήνονται όταν χρειάζεται).

IRC server τώρα (αντε να δουμε τι θα προλάβουμε σε 3 μέρες :p )

Dj Cool - T
27-07-2007, 12:27
Παιδιά,

Ξέχασα να σας πω ότι το 3ο μέρος πήρε παράταση μέχρι τις 10 Αυγολυστου.

- Βάλια.

nightcrawler
27-07-2007, 12:34
min paizeis me ton pono mas...i einai alithia????

MnM
27-07-2007, 12:58
min paizeis me ton pono mas...i einai alithia????

Η παράδοση της 3ης εργασίας παρατείνεται μέχρι τις 10 Αυγούστου. (http://cgi.di.uoa.gr/~k25/)

Dj Cool - T
27-07-2007, 13:08
min paizeis me ton pono mas...i einai alithia????


Η παράδοση της 3ης εργασίας παρατείνεται μέχρι τις 10 Αυγούστου. (http://cgi.di.uoa.gr/%7Ek25/)

ε δεν κάνουμε πλάκα με τέτοια πράματα... ;-):D

Kaka
27-07-2007, 15:27
Paidia na rotiso kati stin 4i? Auto chdir pou leei stin dbcreate einai san to cd kai an nai giati den to grafei:
sprintf(command,"cd %s",dbname);
system(command);
giati emena to VS mou vgazei warning C4013: 'chdir' undefined; assuming extern returning int
ase pou mpainei panta sto if

Delear
28-07-2007, 04:13
na rwthsw kati stin create ka8ws vazw ti times sto blok kanw to exis
char *insertvalue;
insertvalue=malloc(attrLength);
memcpy(insertvalue,minvalue,attrLength);
kai estw oti attrType=INT
*(int *)insertvalue=*(int *)insertvalue+step;
kai parathrhsa oti apo 0 ews 126 prosthetontan kanonika to step sto insertvalue otan egine to isertvalue=126 kai piga na prosthesw to step=3 mou vgike -127 . Mipws kapoios gnwrizei?

evelikto_xeli
28-07-2007, 08:54
na rwthsw kati stin create ka8ws vazw ti times sto blok kanw to exis
char *insertvalue;
insertvalue=malloc(attrLength);
memcpy(insertvalue,minvalue,attrLength);
kai estw oti attrType=INT
*(int *)insertvalue=*(int *)insertvalue+step;
kai parathrhsa oti apo 0 ews 126 prosthetontan kanonika to step sto insertvalue otan egine to isertvalue=126 kai piga na prosthesw to step=3 mou vgike -127 . Mipws kapoios gnwrizei?

Το *insertvalue είναι τα περιεχόμενα του πρώτου byte στο οποίο δείχνει ο δείκτης insertvalue, ενώ το *(int*)insertvalue είναι τα περιεχόμενα των πρώτων τεσσάρων byte. Επομένως οι εισαγωγές γίνονται κανονικά απλά μάλλον διαβάζεις το *insertvalue το οποίο επειδή είναι ένα byte χωράει αριθμούς με τιμές μέχρι 128.
Ελπίζω να μην σε έμπλεξα (είμαι και άυπνος:tounge: ).
ΥΓ: Με λίγα λόγια για να δεις αν οι τιμές προσθέτονται κανονικά, κοίτα την μεταβλητή *(int*)insertvalue.

Delear
28-07-2007, 12:08
Το *insertvalue είναι τα περιεχόμενα του πρώτου byte στο οποίο δείχνει ο δείκτης insertvalue, ενώ το *(int*)insertvalue είναι τα περιεχόμενα των πρώτων τεσσάρων byte. Επομένως οι εισαγωγές γίνονται κανονικά απλά μάλλον διαβάζεις το *insertvalue το οποίο επειδή είναι ένα byte χωράει αριθμούς με τιμές μέχρι 128.
Ελπίζω να μην σε έμπλεξα (είμαι και άυπνος:tounge: ).
ΥΓ: Με λίγα λόγια για να δεις αν οι τιμές προσθέτονται κανονικά, κοίτα την μεταβλητή *(int*)insertvalue.

auto itan , na sai kala ... na rwthsw kai kati allo twra stin insertentry dn exw valei ta switch(attrType) kai xrhsimopoiw tin memcmp gia na mhi exw polles periptwseis na ele3w kai mou simvainei to exis p.x kanw memcmp(value,seekptr,attrLength)
kai estw oti exoume periptwsi eisagwgis akeraiou ara attrLength=4,to seekptr mou deixnei to value apo ena zeugari (value,deiktis) kai estw *(int*)seekptr=48 kai seekptr=48 ( einai oi times pou vlepw apo to debugging)
kai parathrhsa sto debugging oti o deiktis value exei se mia periptwsi tin timh 48 enw kanonika to *(int*)value =304 , anti loipon na mou ginei i sigrisi me to 304 egine me to 48 kai fisika piga se la8os epomeno mplok???? Ti ftaiei??

Dj Cool - T
28-07-2007, 13:49
auto itan , na sai kala ... na rwthsw kai kati allo twra stin insertentry dn exw valei ta switch(attrType) kai xrhsimopoiw tin memcmp gia na mhi exw polles periptwseis na ele3w kai mou simvainei to exis p.x kanw memcmp(value,seekptr,attrLength)
kai estw oti exoume periptwsi eisagwgis akeraiou ara attrLength=4,to seekptr mou deixnei to value apo ena zeugari (value,deiktis) kai estw *(int*)seekptr=48 kai seekptr=48 ( einai oi times pou vlepw apo to debugging)
kai parathrhsa sto debugging oti o deiktis value exei se mia periptwsi tin timh 48 enw kanonika to *(int*)value =304 , anti loipon na mou ginei i sigrisi me to 304 egine me to 48 kai fisika piga se la8os epomeno mplok???? Ti ftaiei??

δεν κατάλαβα τι ακριβώς σου έβγαλε αλλά είναι σίγουρο ότι η memcmp δεν κάνει για τι περιπτώσεις που έχεις αριθμούς!

Και εγώ όταν το δοκίμασα μου έκανε το εξής:
s1 = 4242542
s2 = 1
memcmp(s1, s2) > 0
s1 = 4242542
s2 = 5
memcmp(s1, s2) < 0

The memcmp() function compares its arguments, looking at the
first n bytes (each interpreted as an unsigned char), and
returns an integer less than, equal to, or greater than 0,
according as s1 is lexicographically less than, equal to, or
greater than s2 when taken to be unsigned characters.

επομένως δεν κάνει...

Delear
28-07-2007, 13:58
δεν κατάλαβα τι ακριβώς σου έβγαλε αλλά είναι σίγουρο ότι η memcmp δεν κάνει για τι περιπτώσεις που έχεις αριθμούς!

Και εγώ όταν το δοκίμασα μου έκανε το εξής:
s1 = 4242542
s2 = 1
memcmp(s1, s2) > 0
s1 = 4242542
s2 = 5
memcmp(s1, s2) < 0

The memcmp() function compares its arguments, looking at the
first n bytes (each interpreted as an unsigned char), and
returns an integer less than, equal to, or greater than 0,
according as s1 is lexicographically less than, equal to, or
greater than s2 when taken to be unsigned characters.

επομένως δεν κάνει...


kai emena auto sinevei otan eixa ari8mous dn douleue swsta ...opote angastika prepei na parw periptvseis analoga me to attrType....thanx...

annag
28-07-2007, 16:12
Μπορεί να μου θυμήσει κάποιος τον τύπο που βρίσκει τα blocksNeeded σε κάθε επίπεδο, δηλαδή τα μπλοκ που υπάρχουν σε κάθε επίπεδο του δέντρου?


Άκυρο παιδιά.

SpartanGeorge
30-07-2007, 15:03
Καλησπέρα παιδιά,

Τελικά από τα mail που έλαβα, πιστεύω ότι αύριο/σήμερα Δευτέρα είναι η
καλύτερη μέρα για να συναντηθούμε να τα πούμε με όσους μπορείτε και θέλετε.

6 το απόγευμα πιστεύω κι εγώ ότι είναι καλή ώρα, οπότε ας μαζευτούμε στην
αίθουσα Ε' εκείνη την ώρα.


Τα λέμε,
Βάλια.

............

emufear
30-07-2007, 20:26
4 νοματαίοι ήμαστε, είπε θα στείλει mail συνοψίζοντας το τι ειπώθηκε. :wavey:

tragikos
31-07-2007, 09:54
4 νοματαίοι ήμαστε, είπε θα στείλει mail συνοψίζοντας το τι ειπώθηκε. :wavey:

Αυτά δεν είναι τίποτα...εμάς μας έκανε μάθημα κάθε εβδομάδα μέσα στον Ιούλιο(όχι με παρουσίες όμως).

Απορία: Έστω ότι έχουμε μια σχέση η οποία έχει κάμποσες εγγραφές μέσα. Και σε κάποια φάση κάνουμε DM_Insert μια εγγραφή η οποία όμως είναι ακριβώς η ίδια με κάποια που υπάρχει μέσα στη σχέση. Εμείς πρέπει να το τσεκάρουμε αυτό πριν κάνουμε την εισαγωγή και αν όντως υπάρχει άλλη ίδια εγγραφή να μη τη ξαναβάλουμε ή δεν είναι στις απαιτήσεις της άσκησης κάτι τέτοιο;

geo2099
31-07-2007, 10:18
Ρε παιδια εχω προβλημα!Ενω την πρωτη main στην ασκηση 3 και ολα τα αρχεια βγαινουν στα μεγεθη που εχουν περιγραφει πισω,οταν παει ναφτιαξει τα ευερετηρια στο partitipations δε μου διαβαζει τις απο το αρχειο.Δηλαδη αν δειτε στη main1 κανει στην αρχη μια HF_GetFirst και μου επιστρεφει τη σωστη εγγραφη για να κανει τις συγκρισεις και μετα κανει ενα while και καποιες HF_Get Νext.Σε αυτες ολες μου επιστρεφει κατι ακυρες τιμες.Μηπως μπορει καποιος να βοηθησει?Το αρχειο partitipations το κατασκευασα με τη δικη του βιβλιοθηκη

emufear
31-07-2007, 15:24
Αυτά δεν είναι τίποτα...εμάς μας έκανε μάθημα κάθε εβδομάδα μέσα στον Ιούλιο(όχι με παρουσίες όμως).

Απορία: Έστω ότι έχουμε μια σχέση η οποία έχει κάμποσες εγγραφές μέσα. Και σε κάποια φάση κάνουμε DM_Insert μια εγγραφή η οποία όμως είναι ακριβώς η ίδια με κάποια που υπάρχει μέσα στη σχέση. Εμείς πρέπει να το τσεκάρουμε αυτό πριν κάνουμε την εισαγωγή και αν όντως υπάρχει άλλη ίδια εγγραφή να μη τη ξαναβάλουμε ή δεν είναι στις απαιτήσεις της άσκησης κάτι τέτοιο;

Δε νομίζω ότι χρειάζεται αλλά στείλε για καλό και για κακό κανά mail...

mitsman
31-07-2007, 16:53
Sorry για το ψιλοακυρο ποστ αλλα μηπως καποιος που χρησιμοποιει το DEV μπορει να μου πει αναλυτικα πως να κανω add to ΑΜ_Lib.lib? Ευχαριστω παιδες!:wavey:

emufear
31-07-2007, 17:29
Sorry για το ψιλοακυρο ποστ αλλα μηπως καποιος που χρησιμοποιει το DEV μπορει να μου πει αναλυτικα πως να κανω add to ΑΜ_Lib.lib? Ευχαριστω παιδες!:wavey:


Έργο -> Επιλογές Έργου -> Παράμετροι -> Προσθήκη Βιβλιοθήκης

Master_User
31-07-2007, 18:52
Ta lib pos ta kano add sto visual studio 2005 kseri kanis?. ME bgazi autin tin malakia
LINK : fatal error LNK1104: cannot open file 'LIBCD.lib'

THE_RIDDLE
31-07-2007, 18:55
Εγω ουτε στο Visual Studio 6 μπορω να τα κανω add. Δεν θελει το δικο μας AM επιπεδο οπως στα αλλα 2. Γαμωτο;-)

Master_User
31-07-2007, 18:56
Sto visual studio 6 apo oti 8imame aplos sernis to lib sto plaino para8iro pou bazis ta arxeia .c kai .h kai litourgi.

mitsman
31-07-2007, 20:54
Thnx a lot!:wavey:

primez
31-07-2007, 22:19
Ta lib pos ta kano add sto visual studio 2005 kseri kanis?. ME bgazi autin tin malakia
LINK : fatal error LNK1104: cannot open file 'LIBCD.lib'Για Visual Studio 2005, να είναι επιλεγμένο το project οπότε από το menu: Project > Properties > Στα δεξιά έχει ένα παράθυρο από το οποίο επιλέγουμε Configuration Properties και κάτω από αυτό επιλέγουμε Linker > Input > και στα αριστερά στο πεδίο Additional Dependencies γράφουμε το .lib αρχείο που θέλουμε. Επίσης στο πεδίο Ignore Specific Library μπορείς να βάλεις π.χ την LIBCD.lib και να ησυχάσεις.

Για την VS 6 από το menu : Project > Settings… > Επιλέγουμε τη καρτέλα Link > και στο τέλος του πεδίου Object/library Modules προσθέτουμε το .lib αρχείο που θέλουμε.

rey 619
02-08-2007, 14:39
Όσοι παρακολουθείτε Γατσούλη στείλτε του ένα mail να μας στείλει τις βαθμολογίες των 2 πρώτων ασκήσεων.Εγώ του είχα στείλει εδώ και πολύ καιρό και μου είπε ότι έχει να κάνει κάτι "ψιλοδιορθωσούλες" και μπορεί να τις έβγαζε ακόμα και την επόμενη μέρα..

Για αυτό στείλτε mail μην βρεθούμε προ εκπλήξεως και τον κηνυγάμε Σεπτεμβριάτικα μέσα στην διπλή..

tragikos
03-08-2007, 02:05
Στην UT_Create πρέπει να κάνουμε έλεγχο τα attrName που δίνει να είναι διαφορετικά μεταξύ τους;

Αν ναι τότε έστω ότι έχουμε 2 σχέσεις πχ. ATHLETES(name,id,sport) EVENTS(name,id,date) όπου το id του events είναι ξένο κλειδί στο id του ATHLETES. Αν κάνουμε join στις 2 αυτές σχέσεις με βάση το id, οπότε δημιουργούμε μια νέα σχέση με πεδία το άθροισμα των πεδίων των 2 σχέσεων, τότε δεν πρέπει με κάποιο τρόπο να αλλάξουμε το όνομα του γνωρίσματος σε ένα από τα δύο name; Γιατί αν δεν το κάνουμε θα έχουμε ένα γνώρισμα με όνομα name που θα είναι το όνομα ενός αθλητή και ένα με όνομα name που θα είναι το όνομα του events.

THE_RIDDLE
03-08-2007, 02:09
Για Visual Studio 2005, να είναι επιλεγμένο το project οπότε από το menu: Project > Properties > Στα δεξιά έχει ένα παράθυρο από το οποίο επιλέγουμε Configuration Properties και κάτω από αυτό επιλέγουμε Linker > Input > και στα αριστερά στο πεδίο Additional Dependencies γράφουμε το .lib αρχείο που θέλουμε. Επίσης στο πεδίο Ignore Specific Library μπορείς να βάλεις π.χ την LIBCD.lib και να ησυχάσεις.

Για την VS 6 από το menu : Project > Settings… > Επιλέγουμε τη καρτέλα Link > και στο τέλος του πεδίου Object/library Modules προσθέτουμε το .lib αρχείο που θέλουμε.


Thanks ρε συ. Να σαι καλα:wavey: :wavey:

emufear
03-08-2007, 02:20
Στην UT_Create πρέπει να κάνουμε έλεγχο τα attrName που δίνει να είναι διαφορετικά μεταξύ τους;


Την ίδια απορία έχω κι εγώ, γι' αυτό έστειλα mail...



Αν ναι τότε έστω ότι έχουμε 2 σχέσεις πχ. ATHLETES(name,id,sport) EVENTS(name,id,date) όπου το id του events είναι ξένο κλειδί στο id του ATHLETES. Αν κάνουμε join στις 2 αυτές σχέσεις με βάση το id, οπότε δημιουργούμε μια νέα σχέση με πεδία το άθροισμα των πεδίων των 2 σχέσεων, τότε δεν πρέπει με κάποιο τρόπο να αλλάξουμε το όνομα του γνωρίσματος σε ένα από τα δύο name; Γιατί αν δεν το κάνουμε θα έχουμε ένα γνώρισμα με όνομα name που θα είναι το όνομα ενός αθλητή και ένα με όνομα name που θα είναι το όνομα του events.

Θα πρέπει να γίνει αλλαγή, ναι, μας το είπε η Βάλια.

tragikos
03-08-2007, 13:15
Την ίδια απορία έχω κι εγώ, γι' αυτό έστειλα mail...



Θα πρέπει να γίνει αλλαγή, ναι, μας το είπε η Βάλια.

Ωραία! Σε περίπτωση select, αν δεν βάζει τα αποτελέσματα σε νέα σχέση, αλλά σε temporary file, πρέπει να ελέγχουμε αν τα γνωρίσματα έχουν ίδιο όνομα ή δεν μας πειράζει;

Πάντως στη mysql η επερώτηση:

select isbn,isbn from book;

πιάνει μια χαρά και εκτυπώνει 2 στήλες με ίδια στοιχεία στη κάθε γραμμή.

:wavey:

Master_User
06-08-2007, 16:25
sunanaptiksomeni to arxeio minirel exei la8i mesa stis protes 3 grames anti gia
create athlete(athid='i', name='c32', surname='c32', record='f');
buildindex athlitis(athid);
buildindex athlitis(record);
8a eprepe na eixe
create athlete(athid='i', name='c32', surname='c32', record='f');
buildindex athlete(athid);
buildindex athlete(record);
dior8osete to

Euxaristo PRIMEZ me esosses se xreostao xari kai kata epektasi kai to simban. THX THX THX THX:wavey:

gmt
06-08-2007, 20:13
re paidia mporei kapoios me sigouria na pei ta megethi twn arxeiwn stin 3h askisi?? einai standard auta?? SOS

foxy
06-08-2007, 20:25
Opws anaferthike kai merikes selides parapisw... :tounge:
ta megethi twn arxeiwn gia thn 3h askhsh einai sigoura ta parakatw:

104448 ATHLETES.0
29696 ATHLETES.1
28672 ATHLETES.2

6144 EVENTS.0
14336 EVENTS.1

44032 PARTICIPATIONS.0
15360 PARTICIPATIONS.1

:-)

tragikos
06-08-2007, 22:23
Τελικά στη select και τη join αν τα αποτελέσματα δεν μπαινουν σε σχέση και υπάρχουν 2 γνωρίσματα με το ίδιο όνομα πρέπει να αλλάξουμε το όνομα στο 1 από τα 2 ή το μόνο που μας ενδοιαφέρει σε αυτή τη περίπτωση είναι να τυπώσουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε;

emufear
07-08-2007, 02:05
Τελικά στη select και τη join αν τα αποτελέσματα δεν μπαινουν σε σχέση και υπάρχουν 2 γνωρίσματα με το ίδιο όνομα πρέπει να αλλάξουμε το όνομα στο 1 από τα 2 ή το μόνο που μας ενδοιαφέρει σε αυτή τη περίπτωση είναι να τυπώσουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε;

Μόνο αυτό σε νοιάζει οπότε γιατί να κάνεις τη φασαρία;

tragikos
07-08-2007, 18:08
Τρίτη 7 Αυγούστου 2007 18:04...μόλις τελειώσαμε το κώδικα στην Ανάπτυξη...Η συγκίνηση είναι μεγάλη... :-) :-)

Φ Κ Χ

emufear
07-08-2007, 18:09
Τρίτη 7 Αυγούστου 2007 18:04...μόλις τελειώσαμε το κώδικα στην Ανάπτυξη...Η συγκίνηση είναι μεγάλη... :-) :-)

Φ Κ Χ

Ζηλεύω. Χαθείτε από μπροστά μου.

SpartanGeorge
07-08-2007, 19:12
Τρίτη 7 Αυγούστου 2007 18:04...μόλις τελειώσαμε το κώδικα στην Ανάπτυξη...Η συγκίνηση είναι μεγάλη... :-) :-)

Φ Κ Χ

ναι εε?
εε και εμεις κοντευουμε
εχουμε ακομα 99,99999% της ασκησης να κανουμε :D :D :D :D

dory
07-08-2007, 20:25
Τρίτη 7 Αυγούστου 2007 18:04...μόλις τελειώσαμε το κώδικα στην Ανάπτυξη...Η συγκίνηση είναι μεγάλη... :-) :-)

Φ Κ Χ

Σε μισώ :tounge:

Κάντε μια βουτιά και για μένα στην Αγία Ελένη κλαψ

Lauril
07-08-2007, 20:28
Μετά από αυτό λέω να φύγω κι εγώ διακοπές αύριο.
Καλό Καλοκαίρι σε όλους!!!

*Mk*
07-08-2007, 20:43
Για Visual Studio 2005, να είναι επιλεγμένο το project οπότε από το menu: Project > Properties > Στα δεξιά έχει ένα παράθυρο από το οποίο επιλέγουμε Configuration Properties και κάτω από αυτό επιλέγουμε Linker > Input > και στα αριστερά στο πεδίο Additional Dependencies γράφουμε το .lib αρχείο που θέλουμε. Επίσης στο πεδίο Ignore Specific Library μπορείς να βάλεις π.χ την LIBCD.lib και να ησυχάσεις.

Για την VS 6 από το menu : Project > Settings… > Επιλέγουμε τη καρτέλα Link > και στο τέλος του πεδίου Object/library Modules προσθέτουμε το .lib αρχείο που θέλουμε.

Na kanw mia erwtisi kai egw... Ok sto Visual Studio 2005 ginetai etsi kai kaneis ta ignore kai ola super :smokin: !!!
An kapoios exei to VS 6 pws mporei na kanei Ignore Specific Library omws???
Episis kserei kaneis pws ginetai i idia douleia sto Dev C++??? :confused:

Atimi zwi kalokairiatika na grafoume kwdika :-(

primez
07-08-2007, 20:55
Na kanw mia erwtisi kai egw... Ok sto Visual Studio 2005 ginetai etsi kai kaneis ta ignore kai ola super :smokin: !!!
An kapoios exei to VS 6 pws mporei na kanei Ignore Specific Library omws???
Episis kserei kaneis pws ginetai i idia douleia sto Dev C++??? :confused:
:-(

Πάς ξανά από το menu : Project > Settings… > Επιλέγουμε τη καρτέλα Link > και πάνω στην καρτέλα στο πεδίο Category επιλέγουμε Input οπότε θα εμφανιστεί ένα πεδίο που θα λέγετε Ignore libraries. Εκεί βάζουμε το αρχείο .lib που θέλουμε να αγνοηθεί. Για Dev C++ δεν ξέρω.

killer_instinct
08-08-2007, 20:42
Αποτελέσματα 1ης και 2ης εργασίας
Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα των πρώτων 2 εργασιών εδώ (http://cgi.di.uoa.gr/~k25/vathmoi07.htm).

rey 619
09-08-2007, 13:09
Η παράδοση είναι μέχρι τις 12 το βράδυ?

*Mk*
09-08-2007, 16:26
As boiithisei kapoiooooooooooooossssssssssssssssssssss :confused:
Loipon thelw na treksw to epipedo minirel!!! Exw kanei ena wraiotato project sto VS exw balei ola mou ta arxeia, exw kanei ignore kai tin kwlobibliothiki LIBCD.lib kai paw na kanw compile kai mou bgazei:

ParserLib.lib(parser.tab.obj) : error LNK2001: unresolved external symbol __pctype
ParserLib.lib(parser.tab.obj) : error LNK2001: unresolved external symbol ___mb_cur_max
ParserLib.lib(parser.tab.obj) : error LNK2001: unresolved external symbol __iob

ennoeitai oti exw balei sto project to ParserLib.lib!!!
Kamia idea isws???
Ti kapsimo einai i anaptyksi kalokairiatika :angryfire :angryfire :angryfire

__Al3x@nD3r__
09-08-2007, 17:30
Help (minirel)!

Κάνω:
include "BF_Lib.h"
include "HF_Lib.h"
include "AM_Lib.h"
include "DM.h"
include "UT.h"
include "parser.tab.h"

και link ParserLib_Linux.o, αλλά μου λέει
undefined reference to __ctype_b στο parser.tab.c

Μου λείπει κάτι;;
thanx..

THE_RIDDLE
09-08-2007, 19:29
Η παράδοση είναι μέχρι τις 12 το βράδυ?

Ναι. Η Βαλια ειχε πει οτι κλεινει το συστημα γυρω στα χαραματα της επομενης μερας. Οποτε μεχρι τις 12 αυριο το βραδυ ειναι σιγουρα.

annag
09-08-2007, 23:17
Η προθεσμία της 3ης είναι μέχρι τις 12 το βράδυ της Παρασκευής, έτσι???

dory
09-08-2007, 23:19
Η προθεσμία της 3ης είναι μέχρι τις 12 το βράδυ της Παρασκευής, έτσι???

δύο posts πιο πάνω :tounge:..

δλδ w00t? :p

Feanar_Gilestel
10-08-2007, 13:10
ΟΚ,το ξέρω πως είμαι λίγο εκτός κλίματος,επειδή οι περισσότεροι φαινεται πως κάνετε την τέταρτη,αλλά εγώ είμαι ακόμα στην μέση της τρίτης...Το πρόβλημα που έχω είναι πως επιβεβαιώνω τα προτεινόμενα μεγέθη αρχείων που έχουν ποσταριστεί και επιβεβαιωθεί απο 2-3 άλλα παιδιά,εκτός απο το Events.1 το οποίο έχει ακριβώς το μισό μέγεθος:7168!!!Όλα τα άλλα βγαίνουν σωστα.Έτυχε σε κάποιον άλλο αυτό το κουφό ή μήπως σας έρχεται καμιά ιδέα γιατί γίνεται???

geo2099
10-08-2007, 13:48
ΟΚ,το ξέρω πως είμαι λίγο εκτός κλίματος,επειδή οι περισσότεροι φαινεται πως κάνετε την τέταρτη,αλλά εγώ είμαι ακόμα στην μέση της τρίτης...Το πρόβλημα που έχω είναι πως επιβεβαιώνω τα προτεινόμενα μεγέθη αρχείων που έχουν ποσταριστεί και επιβεβαιωθεί απο 2-3 άλλα παιδιά,εκτός απο το Events.1 το οποίο έχει ακριβώς το μισό μέγεθος:7168!!!Όλα τα άλλα βγαίνουν σωστα.Έτυχε σε κάποιον άλλο αυτό το κουφό ή μήπως σας έρχεται καμιά ιδέα γιατί γίνεται???

se emena etyxe kati antistoixo alla me alla arxeia!Ginotan gia dyo logous:
1)Den eixa kanei BF_Close sto telos ths create
2)Kapoia block paremenan karfwmena sth mnhmh

emufear
10-08-2007, 18:55
Οι συναρτήσεις της 4ης επιστρέφουν int. Τι όμως; :baby:

Πιστεύω: 0 αν πάνε όλα οκ και != 0 αν κάτι πάει στραβά, έτσι κι αλλιώς η yyparse() τις καλεί.

primez
10-08-2007, 20:50
As boiithisei kapoiooooooooooooossssssssssssssssssssss :confused:
Loipon thelw na treksw to epipedo minirel!!! Exw kanei ena wraiotato project sto VS exw balei ola mou ta arxeia, exw kanei ignore kai tin kwlobibliothiki LIBCD.lib kai paw na kanw compile kai mou bgazei:

ParserLib.lib(parser.tab.obj) : error LNK2001: unresolved external symbol __pctype
ParserLib.lib(parser.tab.obj) : error LNK2001: unresolved external symbol ___mb_cur_max
ParserLib.lib(parser.tab.obj) : error LNK2001: unresolved external symbol __iob

ennoeitai oti exw balei sto project to ParserLib.lib!!!
Kamia idea isws???
Ti kapsimo einai i anaptyksi kalokairiatika :angryfire :angryfire :angryfire

Δοκίμασε να βάλεις στο πεδίο Additional Dependencies μαζί με τις άλλες βιβλιοθήκες και την libcmtd.lib
και στο πεδίο Ignore Specific Library τις παρακάτω
libc.lib;libcmt.lib;msvcrt.lib;libcd.lib;msvcrtd.l ib.
Λόγικά έτσι δεν πρέπει να έχει πρόβλημα, εάν συνεχίζουν τα προβλήματα τα ξανά λέμε.

Τα παραπάνω είναι από site της Microsoft………
Υποτίθεται ότι η libcmtd.lib είναι για multithreading αλλά επειδή έχουμε Console Application πρέπει να κάνουμε Ignore τις παρακάτω βιβλιοθήκες
libc.lib;libcmt.lib;msvcrt.lib;libcd.lib;msvcrtd.l ib.

__Al3x@nD3r__
11-08-2007, 13:22
Βάλε option -Wl,--wrap,__ctype_b στο gcc

Φτιάξε ένα αρχείο .c με αυτά μέσα:

Κάντο compile σαν ξεχωριστό .o και link στο κύριο

Παρά τη χακιά, σε μένα βγάζει segfault στον parser και τελικά το πήγα σε VS6 και ησύχασα :p

Οι συναρτήσεις της 4ης επιστρέφουν int. Τι όμως; :baby:

Το έκανα αυτό, κ μου λέει
... in function _start:
undefined reference to main

Master_User
11-08-2007, 13:56
Το έκανα αυτό, κ μου λέει
... in function _start:
undefined reference to main
Liges fores doulepsa sto gcc alla apo oti 8imame auto sto bgazi epeidi den exeis pou8ena orisi main h epidi to exeis grapsi la8os anti gia main man mai ktl...
alos se eipe na to kanis san .o compil diladi gcc -c <onomaarxeiou>.c

Master_User
11-08-2007, 14:21
As boiithisei kapoiooooooooooooossssssssssssssssssssss :confused:
Loipon thelw na treksw to epipedo minirel!!! Exw kanei ena wraiotato project sto VS exw balei ola mou ta arxeia, exw kanei ignore kai tin kwlobibliothiki LIBCD.lib kai paw na kanw compile kai mou bgazei:

ParserLib.lib(parser.tab.obj) : error LNK2001: unresolved external symbol __pctype
ParserLib.lib(parser.tab.obj) : error LNK2001: unresolved external symbol ___mb_cur_max
ParserLib.lib(parser.tab.obj) : error LNK2001: unresolved external symbol __iob

ennoeitai oti exw balei sto project to ParserLib.lib!!!
Kamia idea isws???
Ti kapsimo einai i anaptyksi kalokairiatika :angryfire :angryfire :angryfire
Pata ALT + F7 kai meta se anigi ena neo para8iro pigene C/C++ sta plagia pou exei pane sto menu pou leei Code Generation sta plagia kai meta sto pedio Runtime Library bale Multi-threaded Debug (/MTd). Emena me douleuei meta apo auto kai an kanis oti se leei kai o primez me to LIBCD.h. Kai prin na to ksanakanis compli sbise to fakelo debug. DEs kai tin eikona an den doulepsi pes na se anebaso ena worksapce.

__Al3x@nD3r__
11-08-2007, 15:29
Liges fores doulepsa sto gcc alla apo oti 8imame auto sto bgazi epeidi den exeis pou8ena orisi main h epidi to exeis grapsi la8os anti gia main man mai ktl...
alos se eipe na to kanis san .o compil diladi gcc -c <onomaarxeiou>.c

Τώρα μου λέει
undefined reference to __wrap__ctype_b ...

__Al3x@nD3r__
11-08-2007, 19:49
Στην DM_delete διαγράφουμε μια εγγραφή από την σχέση relName σωστά;

Αν έχω καταλάβει καλά, αν υπάρχουν τα τρία τελευταία ορίσματα (στον πίνακα)
τότε χρησιμοποιούμε το ευρετήριο για να βρούμε την εγγραφή που θα σβήσουμε. Αν δεν υπάρχουν;

Deep_Floyd
11-08-2007, 23:42
Στην DM_delete διαγράφουμε μια εγγραφή από την σχέση relName σωστά;

Αν έχω καταλάβει καλά, αν υπάρχουν τα τρία τελευταία ορίσματα (στον πίνακα)
τότε χρησιμοποιούμε το ευρετήριο για να βρούμε την εγγραφή που θα σβήσουμε. Αν δεν υπάρχουν;

Σβήνουμε όλες τις εγγραφές από τη σχέση relName.

__Al3x@nD3r__
12-08-2007, 16:12
Σβήνουμε όλες τις εγγραφές από τη σχέση relName.

Thanks!

Άλλη μια απορία:
Στην DM_Select, θα τυπώνουμε το αποτέλεσμα κάπως έτσι ;

Σχέση1
========
Πεδίο1
------
τιμές
...

Σχέση2
======= κτλ

Και όταν έχει αρχείο αποτελεσμάτων στα ορίσματα, πώς ακριβώς αποθηκεύουμε το αποτέλεσμα;
Ευχαριστώ...

ronin
12-08-2007, 19:28
Άλλη μια απορία:
Στην DM_Select, θα τυπώνουμε το αποτέλεσμα κάπως έτσι ;

Σχέση1
========
Πεδίο1
------
τιμές
...

Σχέση2
======= κτλ


Ναι καπως ετσι.Τουλαχιστον στο τμημα μου δεν το αναλυσαμε αλλα φανταζομαι καλο θα ηταν να εδειχνες για ποια σχεση επροκοιτο και ποια τα πεδια της αλλα δεν νομιζω να χρειαζεται να τα δειξουμε και σαν την MySQL πχ!Long story short...μια χαρα ειναι αυτο που λες αλλα μην το αναλυσεις και πολυ [imo]



Και όταν έχει αρχείο αποτελεσμάτων στα ορίσματα, πώς ακριβώς αποθηκεύουμε το αποτέλεσμα;
Ευχαριστώ...


Εδω ειναι λιγο μπελας.Θα πρεπει καταρχας να παιρνεις τις εγγραφες που ικανοποιουν τη συνθηκη.Απο την καθε εγγραφη να κρατησεις σε ενα buffer μονο τα "κομματια" που ζητουνται απο τα ορισματα και οταν το φτιαξεις το κανεις insert στη σχεση.
Η σειρα με την οποια θα μπουν τα πεδια στην εγγραφη της καινουργιας σχεσης
πιστευω ειναι η ιδια με την σειρα που ζητουνται στα ορισματα.Τουλαχιστον εμεις ετσι τη βαλαμε.

iluvatar
13-08-2007, 08:26
Στην απλή Select (και όχι join) υπάρχει περίπτωση να δωθεί
παραπάνω απο μια σχέση στα πεδία ορισμάτων?

δηλαδή select (sxesi1.onoma,sxesi2.onoma, sxesi1.onoma<=A) ???

σε αυτή την περίπτωση τι θα εμφανίσουμε; Θεωρείται join αυτο ;?

sxesi1__________sxesi2
alekos__________paylos
alexandros______apostolis
_______________nikos
_______________petros

?
a? A? ti ? έχει κανεις καμια ιδέα?

με εκτίμηση
iluvatar

porosis
13-08-2007, 11:40
Όλα τα γνωρίσματα πρέπει να προέρχονται από την ίδια σχέση, εκτός και αν το CONDITION υποδηλώνει ζεύξη σχέσεων, στην οποία περίπτωση, τα γνωρίσματα μπορούν να ανήκουν σε οποιαδήποτε από τις δύο σχέσεις της ζεύξης. Επομένως, αν το ερώτημα δεν περιέχει ζεύξη, τότε όλα τα relnameX είναι ίδια, ενώ στην αντίθετη περίπτωση, καθένα από τα relnameX αντιστοιχεί σε ένα από τα δύο ονόματα των σχέσεων που συμμετέχουν στη ζεύξη.


10 chars. AABBCCDD

iluvatar
13-08-2007, 11:43
THANKS......Q:)

me εκτίμηση
iluvatar

Johnaros
13-08-2007, 12:20
Paidia poao na trekso to paradeigma toy parser poy leei kai moy bgazei ayto

ParserExample.obj : error LNK2001: unresolved external symbol _yyparse
Debug/ParserExample.exe : fatal error LNK1120: 1 unresolved externals
Error executing link.exe.

opote den mporo na kano to compile kai na synexiso me tis alles odigies toy.

Eyxaristo

aekara
13-08-2007, 16:04
egw pali paw na kanw kati aplo (nomizw...) ki exw provlima.

ftiaxnw to dbcreate me include:

#include "HF_Lib.h"
kai oti allo include xreiazetai kai meta o kwdikas einai idios me auton stin ekfwnisi me prosthesi
HF_CreateFile("attrcat"); sto telos.

xrisimopoiisa gcc kai mou bgazei to exis:

/tmp/ccUxHYiC.o: In function `main':dbcreate.c:(.text+0xc3): undefined reference to `HF_CreateFile'
collect2: ld returned 1 exit status

den exw idea ti paizei... an mporei na boithisei kapoios na dwsei kamia idea :-( :-(

geo2099
13-08-2007, 17:07
Λοιπον οποιος ξερει απανταει...
Δουλευω σε Dev c++ και θελω να τρεξω το παραδειγμα.Ξερει καποιος να μου πει τι να κανω οσον αφορα τις βιβλιοθηκες γιατι εχω μπερδευτει παρα πολυ!

Master_User
14-08-2007, 01:21
Paidia poao na trekso to paradeigma toy parser poy leei kai moy bgazei ayto

ParserExample.obj : error LNK2001: unresolved external symbol _yyparse
Debug/ParserExample.exe : fatal error LNK1120: 1 unresolved externals
Error executing link.exe.

opote den mporo na kano to compile kai na synexiso me tis alles odigies toy.

Eyxaristo

Malon ksexases na balis to ParserLib.lib ParserLib.h sto project sou. Des to zip exei mesa ena project gia VS2005 an den dlepsi pes



egw pali paw na kanw kati aplo (nomizw...) ki exw provlima.

ftiaxnw to dbcreate me include:

#include "HF_Lib.h"
kai oti allo include xreiazetai kai meta o kwdikas einai idios me auton stin ekfwnisi me prosthesi
HF_CreateFile("attrcat"); sto telos.

xrisimopoiisa gcc kai mou bgazei to exis:

/tmp/ccUxHYiC.o: In function `main':dbcreate.c:(.text+0xc3): undefined reference to `HF_CreateFile'
collect2: ld returned 1 exit status

den exw idea ti paizei... an mporei na boithisei kapoios na dwsei kamia idea

Malon den bazis ta *.o mesa alla meta 8a se ebgaze kai link error nomizo. H pxio malon grafis la8os to onoma tis sinartisis h la8os orismata/pli8os orismata h dilos genika la8os tin sinartisi h tin xrisimopoihs la8os. Gia grapse tin entoli pos kanis compil sto gcc

Master_User
14-08-2007, 01:29
Λοιπον οποιος ξερει απανταει...
Δουλευω σε Dev c++ και θελω να τρεξω το παραδειγμα.Ξερει καποιος να μου πει τι να κανω οσον αφορα τις βιβλιοθηκες γιατι εχω μπερδευτει παρα πολυ!
Xrisimopoihse visual studio ^^. Einai free stin selida tis microsoft h MSDNAAAAAaaaOUUUuooaaAA des to tutorial pou se brika kai diabase auto to post. Kai nai gia ka8e programatisti pou kataferno na ton piso oti to visual studio einai to kalitero perno $$$$.
http://www.forums.gr/showpost.php?p=490227&postcount=372
kai eise ok

mparmpedas
14-08-2007, 16:39
H vivliothiki pou dwthike gia to AM einai sigoura ok? Mou evgaze kapia problimata kai tin dokimasa me tis main tis tritis askisis kai vgazei errors. Mipws
einai h persini pou den ipostirizei telestes ektos tou =, != ??

ronin
14-08-2007, 17:10
H vivliothiki pou dwthike gia to AM einai sigoura ok? Mou evgaze kapia problimata kai tin dokimasa me tis main tis tritis askisis kai vgazei errors. Mipws
einai h persini pou den ipostirizei telestes ektos tou =, != ??

Ειναι B+ τωρα αν ειναι η περσινη δεν το ξερω.Στο AM_Lib.h παντως εχει defined ολες τις πραξεις, γιατι να μην τις υποστηριζει? :confused:

mparmpedas
14-08-2007, 17:19
Ειναι B+ τωρα αν ειναι η περσινη δεν το ξερω.Στο AM_Lib.h παντως εχει defined ολες τις πραξεις, γιατι να μην τις υποστηριζει? :confused:

Το πρόσεξα οτι τις έχει defined, απλά το περσινό ήταν κατακερματισμός και για αναζήτηση υποστήριζε μόνο = και !=. Ο λόγος που ρωτάω το σύγκεκριμένο είναι γιατι στις main του τρίτου μέρους, στη σύγκριση (>) μου βγάζει error (χρησιμοποίησα AM, HF και BF πρότυπες). Τώρα ο λόγος που δοκίμασα τις main της τρίτης άσκησης, είναι επειδή τώρα που φτιάχνω το minirel μου πετάει σφάλμα για τελεστές εκτός του = , != και το σφάλμα είναι -6

#define AME_INVALIDOP -6 /* λανθασμένη τιμή τελεστή σύγκρισης */

Ίσως να χω κάνει κάποιο άλλο λάθος βέβαια, απλα με παραξένεψε το οτι κολούσε με το ίδιο σφάλμα και με τις δικές τους main

emufear
15-08-2007, 03:59
Η περυσινή πάντως ήταν επεκτατός κατακερματισμός
και η προπέρσινη ήταν Β+.

Όσον αφορά τις main της 3ης άσκησης είναι ειδικά(γενετικά :p) τροποποιημένες για την ISAM και για αυτό είναι λογικό να βγάζουν λάθη.

Επιπλεόν στο site λέει "Προσοχή: Ο ορισμός της συνάρτησης AM_CreateIndex() έχει αλλάξει σε: int AM_CreateIndex(char *fileName, int indexNo, char attrType, int attrLength)"

επομένως πήγαμε κι εμείς με την ίδια σκέψη που αναφέρει ο ronin όσον αφορά το AM_Lib.h.

Από 'κει και πέρα μηδέν υποστήριξη για το μάθημα εντός Αυγούστου, ελπίζω να πάρει καμιά παράταση για το debugging έστω..

Deep_Floyd
15-08-2007, 04:11
[...]ελπίζω να πάρει καμιά παράταση για το debugging έστω..

x10! :wavey:

SpartanGeorge
15-08-2007, 10:20
Από 'κει και πέρα μηδέν υποστήριξη για το μάθημα εντός Αυγούστου, ελπίζω να πάρει καμιά παράταση για το debugging έστω..

Να αρχισουμε να στελνουμε κανα μαιλ??

THE_RIDDLE
15-08-2007, 17:42
Από 'κει και πέρα μηδέν υποστήριξη για το μάθημα εντός Αυγούστου, ελπίζω να πάρει καμιά παράταση για το debugging έστω..


x10! :wavey:

^10:sleep: :sleep:

emufear
15-08-2007, 18:13
Να αρχισουμε να στελνουμε κανα μαιλ??

Σαν παιδιά κι εμείς.. :wavey::D;-)

gmt
15-08-2007, 20:45
re paidia stin buildindex tha prepei na elegxoume an to arxeio gia to opoio ftiaxnoume to euretirio exei mesa eggrafes kai epomenws na pairname antistoixes eggrafes sto euretirio???

thanks...

Feanar_Gilestel
16-08-2007, 12:10
Ο κάτωθι κώδικας:


if ( (retVal=HF_CreateFile("relCat")) != HFE_OK)
{
HF_PrintError("Error in HF_CreateFile called on relCat.");
return retVal;
}
if ( (retVal=HF_CreateFile("attrCat")) != HFE_OK)
{
HF_PrintError("Error in HF_CreateFile called on attrCat.");
return retVal;
}

όταν εκτελεστεί σε linux μηχάνημα (της σχολής),προκαλει segmentation.O gdb μου λέει τα ακόλουθα:


Program received signal SIGSEGV, Segmentation fault.
0xb7edb4aa in memset () from /lib/tls/i686/cmov/libc.so.6
(gdb) bt
#0 0xb7edb4aa in memset () from /lib/tls/i686/cmov/libc.so.6
#1 0xbfcc3f50 in ?? ()
#2 0x0804bc7a in putBlockInCache ()
#3 0x0804b165 in BF_AllocBlock ()
#4 0x08048954 in HF_CreateFile ()
#5 0x08048831 in main ()

Αξίζει να σημειωθεί πως ενώ -φαινομενικά τουλάχιστον-,το αρχείο relCat δημιουργείται κανονικά,με μέγεθος 1024,το segmentation το προκαλεί η πρώτη HF_CreateFile (και να έβγαζα την δεύτερη κλήση,το ίδιο αποτέλεσμα έβγαζε ο gdb).Καμιά ιδέα;Φταίω εγώ ή να τα πάρω?

killer_instinct
16-08-2007, 13:49
Ο κάτωθι κώδικας:


if ( (retVal=HF_CreateFile("relCat")) != HFE_OK)
{
HF_PrintError("Error in HF_CreateFile called on relCat.");
return retVal;
}
if ( (retVal=HF_CreateFile("attrCat")) != HFE_OK)
{
HF_PrintError("Error in HF_CreateFile called on attrCat.");
return retVal;
}

όταν εκτελεστεί σε linux μηχάνημα (της σχολής),προκαλει segmentation.O gdb μου λέει τα ακόλουθα:


Program received signal SIGSEGV, Segmentation fault.
0xb7edb4aa in memset () from /lib/tls/i686/cmov/libc.so.6
(gdb) bt
#0 0xb7edb4aa in memset () from /lib/tls/i686/cmov/libc.so.6
#1 0xbfcc3f50 in ?? ()
#2 0x0804bc7a in putBlockInCache ()
#3 0x0804b165 in BF_AllocBlock ()
#4 0x08048954 in HF_CreateFile ()
#5 0x08048831 in main ()

Αξίζει να σημειωθεί πως ενώ -φαινομενικά τουλάχιστον-,το αρχείο relCat δημιουργείται κανονικά,με μέγεθος 1024,το segmentation το προκαλεί η πρώτη HF_CreateFile (και να έβγαζα την δεύτερη κλήση,το ίδιο αποτέλεσμα έβγαζε ο gdb).Καμιά ιδέα;Φταίω εγώ ή να τα πάρω?


HF_Init(); έχεις βάλει; Λέω μήπως. *-)

Feanar_Gilestel
16-08-2007, 14:14
HF_Init(); έχεις βάλει; Λέω μήπως. *-)

Aυτά είναι...:blush:

Υ.Γ.:Με έχει πειράξει η ζέστη...:tounge:

aekara
16-08-2007, 17:05
egw pali paw na kanw kati aplo (nomizw...) ki exw provlima.

ftiaxnw to dbcreate me include:

#include "HF_Lib.h"
kai oti allo include xreiazetai kai meta o kwdikas einai idios me auton stin ekfwnisi me prosthesi
HF_CreateFile("attrcat"); sto telos.

xrisimopoiisa gcc kai mou bgazei to exis:

/tmp/ccUxHYiC.o: In function `main':dbcreate.c:(.text+0xc3): undefined reference to `HF_CreateFile'
collect2: ld returned 1 exit status

den exw idea ti paizei... an mporei na boithisei kapoios na dwsei kamia idea

Malon den bazis ta *.o mesa alla meta 8a se ebgaze kai link error nomizo.

ontws etsi itan.

stin DM_Select stin periptwsi pou eite mas deinei o xristis proairetiko orisma INTO eite oxi emeis dimiourgoume mia sxesi gia na apothikeusoume to apotelesma tis erwtisis opws leei ki i ekfwnisi den iparxei kindinos to onoma pou tha dwsoume stin sxesi na iparxei idi stous katalogous kai otan telika pame na tin diagrapsoume na diagrapsoume kati allo?

emufear
16-08-2007, 17:57
ontws etsi itan.

stin DM_Select stin periptwsi pou eite mas deinei o xristis proairetiko orisma INTO eite oxi emeis dimiourgoume mia sxesi gia na apothikeusoume to apotelesma tis erwtisis opws leei ki i ekfwnisi den iparxei kindinos to onoma pou tha dwsoume stin sxesi na iparxei idi stous katalogous kai otan telika pame na tin diagrapsoume na diagrapsoume kati allo?

Θα αποτύχει η CreateFile αν υπάρχει ήδη κάτι το οποίο ούτως ή άλλως (θα έπρεπε να) ελέγχεις οπότε κυριλλέ...

Απλά στο προσωρινό αρχείο θα πρέπει να φτιάξεις νέο ονοματάκι ενώ στο select INTO φταίει ο χρήστης οπότε να πάρει #%#!@%! Imho at least.. :wavey:

aekara
17-08-2007, 16:22
Θα αποτύχει η CreateFile αν υπάρχει ήδη κάτι το οποίο ούτως ή άλλως (θα έπρεπε να) ελέγχεις οπότε κυριλλέ...

Απλά στο προσωρινό αρχείο θα πρέπει να φτιάξεις νέο ονοματάκι ενώ στο select INTO φταίει ο χρήστης οπότε να πάρει #%#!@%! Imho at least.. :wavey:

nai exeis dikio...
me ti zesti diskola mporeis na skefteis...:-)

o algorithmos emfwliasmenwn broxwn pou leei o mr iwannidis stin ekfwnisi stin DM_join pou mporoume na ton broume giati den exw idea ti ennoei...

ronin
17-08-2007, 17:04
o algorithmos emfwliasmenwn broxwn pou leei o mr iwannidis stin ekfwnisi stin DM_join pou mporoume na ton broume giati den exw idea ti ennoei...

Αν θες να κανεις join τα <αρχειο1> και <αρχειο2>:

Για καθε εγγραφη του <αρχειο1> παιρνεις μια-μια τις εγγραφες του <αρχειου2> και αν ικανοποιουν την συνθηκη φτιαχνεις τις εγγραφες του καινουργιου αρχειου.

Τωρα πριν φτασεις σε αυτο το σημειο πρεπει να αποφασισεις ποια σχεση θα ειναι η <αρχειο1> και ποια η <αρχειο2>.Σε βολευει το <αρχειο2> να εχει ευρετηριο για να μην ψαχνεις ολες τις εγγραφες της αλλα μονο οσες ικανοποιουν τη συνθηκη, ενω για το <αρχειο1> πρεπει να παρεις μια μια τις εγγραφες του no matter what!

Οποτε αν καποια απο τις 2 σχεσεις εχει ευρετηριο γινεται <αρχειο2> aka εσωτερικη και η αλλη <αρχειο1> aka εξωτερικη :smokin:

Αν καμια απο τις 2 δεν εχει ευρετηριο πας υποχρεωτικα με σειριακη σαρωση και για τις 2

ελπιζω να βοηθησα....

SpartanGeorge
17-08-2007, 20:00
ρεε παιδες μπορειτε να μου πειτε πως κανει στην εκφωνηση

if(!chdir(dbname)) /??

αφου η chdir ειναι posix και η βαλια σε windows το δοκιμαζει.. :sleep: :sleep:

emufear
17-08-2007, 20:13
ρεε παιδες μπορειτε να μου πειτε πως κανει στην εκφωνηση

if(!chdir(dbname)) /??

αφου η chdir ειναι posix και η βαλια σε windows το δοκιμαζει.. :sleep: :sleep:

Υπάρχει και δουλεύει μια χαρά.. (φυσικά είναι διαφορετική η chdir του MS-DOS από την chdir του POSIX).

SpartanGeorge
17-08-2007, 20:32
Υπάρχει και δουλεύει μια χαρά.. (φυσικά είναι διαφορετική η chdir του MS-DOS από την chdir του POSIX).

πες μου οτι δεν δουλευεις σε visual
αν ναι δες αυτο

chdir
This POSIX function is deprecated beginning in Visual C++ 2005. Use the ISO C++ conformant _chdir instead.

(απο MSDN)

emufear
17-08-2007, 20:47
Dev-C++ δουλεύω.

SpartanGeorge
17-08-2007, 20:57
δεν ξερω....
παντως σε unix η chdir ειναι posix κληση συστηματος
αρα θελει
#include <unistd.h>

το οποιο σε windows ΔΕΝ υπαρχει...

επισης
η chdir επιστρεφει 0 σε επιτυχια αρα στο παραδειγμα
το if(!chdir(dbname)) ειναι λαθος .....

emufear
17-08-2007, 21:09
δεν ξερω....
παντως σε unix η chdir ειναι posix κληση συστηματος
αρα θελει
#include <unistd.h>

το οποιο σε windows ΔΕΝ υπαρχει...


Δεν κάνω τέτοιο include.



επισης
η chdir επιστρεφει 0 σε επιτυχια αρα στο παραδειγμα
το if(!chdir(dbname)) ειναι λαθος .....

Πράγματι.. ;-)

Deep_Floyd
17-08-2007, 22:00
δεν ξερω....
παντως σε unix η chdir ειναι posix κληση συστηματος
αρα θελει
#include <unistd.h>

το οποιο σε windows ΔΕΝ υπαρχει...

επισης
η chdir επιστρεφει 0 σε επιτυχια αρα στο παραδειγμα
το if(!chdir(dbname)) ειναι λαθος .....

Εμείς δουλεύουμε σε VS, και μας ταλαιπώρησε λίγο η chdir. Τελικά χτυπούσε warning, το οποίο επιλύσαμε μέσω της direct.h. VS 6 όλα αυτά! :wavey:

gmt
17-08-2007, 22:15
re paidia stin buildindex tha prepei na elegxoume an to arxeio gia to opoio ftiaxnoume to euretirio exei mesa eggrafes kai epomenws na pairname antistoixes eggrafes sto euretirio???

thanks...


mipws mporei na apantisei kaneis????

emufear
17-08-2007, 22:44
re paidia stin buildindex tha prepei na elegxoume an to arxeio gia to opoio ftiaxnoume to euretirio exei mesa eggrafes kai epomenws na pairname antistoixes eggrafes sto euretirio???

thanks...

Ναι, πρέπει να περάσεις όλες τις εγγραφές του αρχείου στο ευρετήριο.

//

Έστειλε κανείς για παράταση; Εγώ έστειλα! Go Go Go ppl!

THE_RIDDLE
17-08-2007, 23:09
Και γω εστειλα. Αμα ζητησουμε ολοι να μετατεθει η παραδοση για μετα το τελος της εξεταστικης τοτε σιγουρα θα το κανει. Θυμηθειτε αντιστοιχο σκηνικο που καναμε για την παραταση της 3ης ασκησης στο ΕΑΜ και πετυχε επειδη τα mail ηταν πολλα:wavey: :wavey:

Αν δεν εχετε κεφι να βρειτε επιχειρηματα παρτε καμια ιδεα απο το δικο μου mail


......
Δεδομενου του μικρου χρονικου διαστηματος που απομενει απο την εναρξη της εξεταστικης, της αδυναμιας επιλυσης σημαντικων αποριων που ανακυπτουν απο τους βοηθους λογω καλοκαιριου, και της ιδιαιτερα αυξημενης απαιτησης της 4ης Ασκησης Αναπτυξης, θα ηθελα να σας παρακαλεσω να μεταθεσετε την ημερομηνια παραδοσης της 4ης Ασκησης μετα το περας της εξεταστικης περιοδου.
.......

Feanar_Gilestel
17-08-2007, 23:36
Το θέμα είναι πως όσο και αν όντως χρειάζεται -κατά την άποψή μου πάντα- παράταση,λόγω της αδυναμίας υποστήριξης του μαθήματος μέσα στον Αύγουστο,τίθεται και θέμα προγραμματισμού...Δεν γίνεται να ανακοινωθεί πχ η παράταση δύο μέρες πριν την καταληκτική ημερομηνία,γιατί μέχρι τότε θα έχει πάει ήδη στράφι το πρόγραμμα του καθενός και σίγουρα θα έχουμε χάσει ατέλειωτες ώρες ύπνου και διαβάσματος για την επικείμενη εξεταστική-τέρας.
Πιστεύω πως αν δοθεί παράταση στις επόμενες 1-2 μέρες,τότε όντως θα βοηθήσει πολύ.Αλλιώς,αν και πάλι θα βοηθήσει,θα είναι βοήθεια κωλοβή,γιατί θα έχουμε ήδη κάψει το διάβασμά μας και τον irc server,όσοι από εμάς τον κάνουμε...
Αλλά τρέχα γύρευε,σιγά μην το σκεφτούν έτσι...Εδώ δεν σκέφτονται άλλα...

THE_RIDDLE
17-08-2007, 23:43
Αυτος δεν θα το σκεφτει, για αυτο πρεπει εμεις να του το πουμε. Και μαλιστα γρηγορα. Οσο πιο πολλοι στειλουμε mail και οσο πιο συντομα το κανουμε, τοσο πιο γρηγορα θα ανακοινωθει η παραταση. Επισης θα ειναι πολυ καλο να μην στελνει μονο ενα μελος απο καθε ομαδα, αλλα καθενας ξεχωριστα για να δει οτι ειμαστε πολλοι.

Υ.Γ. Φανταστειτε ποσο θετικο για μας θα ειναι να δει τη Δευτερα 30-40 mail για το ιδιο θεμα:wavey: :wavey:

Pappous
18-08-2007, 13:51
Παιδιά μια παρατασούλα ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ...Δεν παίζει να την παλέψουμε αλλιώς...Count me! usersRequestingExtension += 1; :smokin:

SpartanGeorge
18-08-2007, 14:22
ενα μαιλ που εχει σταλει απο τις 7 και για καποιο λογο το webmail
δεν το εκανε forward......



Γεια σας παιδιά,


Παρακάτω σας περιγράφω συνοπτικά το τι είπα στο extra μάθημα:

- Να κάνετε παντού ελέγχους (όπου αυτό είναι εφικτό). Π.χ.
-> αν το όνομα της σχέσης, πεδίου κτλ που σας έδωσε ο χρήστης
υπάρχει.
-> αν ο τύπος του πεδίου συμπίπτει με αυτόν που έδωσε ο χρήστης. Ότι
είναι μέσα σε '' είναι αλφαριθμητικό. Αν δεν δώσει '' (αυτάκια - μονά ή
διπλά) τότε έχει λάθος.

- Γενικά να ξέρετε ότι ο Parser δεν κάνει σημασιολογικό έλεγχο αλλά μόνο
συντακτικό. Αυτό σημαίνει ότι δεν κοιτάει την ουσία του τι έγραψε ο χρήστης
αλλά μόνο το αν "φαίνεται" σωστό.

- Να επαναχρησιμοποιείτε συναρτήσεις όπου σας βολεύει για να γλιτώσετε να
γράψετε τον ίδιο κώδικα 2 φορές.

- Να προσέξετε τα ευρετήρια:
-> Κατά την δημιουργία τους θα πρέπει να εισάγετε εκεί όλες τις
εγγραφές που ήδη υπάρχουν στο αρχείο.
-> Κατά την εισαγωγή ή διαγραφή από ένα αρχείο θα πρέπει
ενημερώνονται και όλα τα ευρετήριά του.

- Στη ζεύξη (join) αν κάποιο από τα 2 πεδία έχει ευρετήριο τότε μπαίνει στον
εσωτερικό βρόγχο και γίνεται χρήση του ευρετηρίου.

- Στα select, αν υπάρχει ευρετήριο πάνω στο πεδίο της συνθήκης τότε το
χρησιμοποιείτε.

- Στα select Και join Μπορεί ο χρήστης να θέλει να αποθηκευτούν τα
αποτελέσματα σε μια νέα σχέση. Προσοχή στην περίπτωση αυτή στο πως θα
ονομάσετε τα πεδία έτσι ώστε τα ονόματα να είναι μοναδικά.


Σε γενικές γραμμές αυτές ήταν οι οδηγίες που έδωσα στα παιδιά.
Αν έχω ξεχάσει να γράψω κάτι, εσείς που ήσασταν στο μάθημα συμπληρώστε το
;-).


Καλό καλοκαίρι,
Βάλια.

iluvatar
19-08-2007, 12:01
Αυτος δεν θα το σκεφτει, για αυτο πρεπει εμεις να του το πουμε. Και μαλιστα γρηγορα. Οσο πιο πολλοι στειλουμε mail και οσο πιο συντομα το κανουμε, τοσο πιο γρηγορα θα ανακοινωθει η παραταση. Επισης θα ειναι πολυ καλο να μην στελνει μονο ενα μελος απο καθε ομαδα, αλλα καθενας ξεχωριστα για να δει οτι ειμαστε πολλοι.

Υ.Γ. Φανταστειτε ποσο θετικο για μας θα ειναι να δει τη Δευτερα 30-40 mail για το ιδιο θεμα:wavey: :wavey:

θα στείλω και εγώ για παράταση... το εύρος της άσκησης είναι τουλάχιστον
για δίμινο... :(

Δεν την παλεύω, ειδάλλως δεν θα δώσω κανένα μάθημα για να βγάλω
την ανάπτυξη 23%!%%!%!

με εκτίμηση
iluvatar

Johnaros
19-08-2007, 13:13
Paidia den ksero an paizei tetoio pragma mipos na toy steiloyme esto na meiosei mia synartisi px th join poy den einai kai h pio basikh?? Stis baseis egine ayto, mas meiose mia synartisi. Tora an kapoioi exoyn koyrastei kai tin exoyn kanei na ektimithei parapano. Mia protash kano ti lete? Pantos stelno gia paratash giati me diplh eksetastiki kai me anyparktes diakopes hmarton anthropoi eimaste oxi mhxanes

Kaka
19-08-2007, 20:34
δεν ξερω....
παντως σε unix η chdir ειναι posix κληση συστηματος
αρα θελει
#include <unistd.h>

το οποιο σε windows ΔΕΝ υπαρχει...

επισης
η chdir επιστρεφει 0 σε επιτυχια αρα στο παραδειγμα
το if(!chdir(dbname)) ειναι λαθος .....

Δικιο εχεις.Για δοκιμασε αντι για chdir(dbname) να καλεσεις την SetCurrentDirectory(dbname) κανοντας include και την βιβλιοθηκη windows.h

iluvatar
20-08-2007, 07:53
Πρόβλημα με το attrCat

Μετά από μερικές σχέσεις 6-7 το attrCat μας γυρνάει σφάλμα
στις HF με νούμερο -37 (πρόβλημα στο BF επίπεδο).


? άλλος με τέτοιο πρόβλημα ;


με εκτίμηση
iluvatar

Feanar_Gilestel
20-08-2007, 12:16
Μήπως έχουμε κανένα νέο απο το μέτωπο?Θα πάρουμε παράταση ή θα το παρατήσουμε το μάθημα?:tounge:

__Al3x@nD3r__
20-08-2007, 14:41
Προσπαθώ να κάνω compile (σε Windows) και μου βγάζει αυτό:

[Linker Error] Unresolved external '_BF_Init' referenced from C:\...\MINIREL.OBJ

Για κάθε συνάρτηση BF HF AM. Κάνω include τα .h αρχεία, και (νομίζω) έχω προσθέσει τα .lib στο project. Δεν έχω ξανακάνει εργασία σε windows κ δεν ξέρω πώς να κάνω link...
Ευχαριστώ

Master_User
20-08-2007, 15:35
Malon den ta ebales kala ta lib des edo mia
http://www.forums.gr/attachment.php?attachmentid=22058&d=1187043658
http://www.forums.gr/showpost.php?p=490618&postcount=385
isos boi8i8is. Prota apo ola sbise to katalogo Debug kai kane ksana compiel isos ftiaxti meta

gmt
20-08-2007, 15:40
Πρόβλημα με το attrCat

Μετά από μερικές σχέσεις 6-7 το attrCat μας γυρνάει σφάλμα
στις HF με νούμερο -37 (πρόβλημα στο BF επίπεδο).


? άλλος με τέτοιο πρόβλημα ;


με εκτίμηση
iluvatar

eisai sigouros oti einai -37 kai malista sto BF epipedo..??? koitaksa mpws vrw ti einai kai den vrika pouthena sfalma -37....:confused:

gmt
20-08-2007, 15:41
mipws mporei na mou pei kaneis pws akrivws xeirizomaste float??? ekana ena diko mou paradeigma kai evaza p.x. to 330.31 alla meta den to evriske me tin isotita giati eixe apothikeutei san 330.30963 ktl....

emufear
20-08-2007, 20:06
AM_OpenIndex()
AM_CloseIndex()

Δύο συναρτήσεις που δεν υλοποιήσαμε στο προήγουμενο επίπεδο, οι οποίες όμως πέρυσι υπήρχαν.

Για την ακρίβεια στο αρχείο AM_Lib.h που έχω εγώ (Πέμπτη 20 Απριλίου 2006, 7:38μμ) λέει:

int AM_OpenIndex (char *fileName, int indexNo);
int AM_CloseIndex (int fileDesc);

Στο αρχείο που τώρα κατεβαίνει από το site είναι του 2005. Φυσικά και το .lib είναι διαφορετικό και δεν υπάρχουν αυτές οι συναρτήσεις. (Πρώτα ανέβασε τον επεκτατό και μετά τον έβγαλε και ανέβασε το Β+ (που υποστηρίζει και όλους τους τελεστές)).

Γιατί τα άλλαξε έτσι απλά στη μέση του Αυγούστου; Γιατί δεν έβγαλε μια στοιχειώδη ανακοίνωση; Εμείς που έχουμε χρησιμοποιήσει παντού AM_OpenIndex θα πρέπει να το άλλαξουμε; Τι ευρετήριο έχουμε τελικά και τι operators επιτρέπονται;

Σε τι κόσμο θα φέρουμε τα παιδιά μας Νίκο Τσιαμτσίκα; :angryfire:angryfire:angryfire:angryfire

Ελπίζω να δοθεί παράταση.

gmt
20-08-2007, 20:21
wpa....den katalava..meta apo auto pou egrapses ksanakatevasa tin AM vivliothiki kai eida oti to .h einai poli diaforetiko apo auto pou eixa..ti trexei akrivws?? DEN IPARXEI KAN OPENINDEX....ti kanoume edw pera??

Forsaken
20-08-2007, 20:26
wpa....den katalava..meta apo auto pou egrapses ksanakatevasa tin AM vivliothiki kai eida oti to .h einai poli diaforetiko apo auto pou eixa..ti trexei akrivws?? DEN IPARXEI KAN OPENINDEX....ti kanoume edw pera??

Εμένα για χαρακίρι με βλέπω....

emufear
20-08-2007, 20:30
Εμένα για χαρακίρι με βλέπω....

Kι εμένα αν δε δοθεί παράταση. Αν κάποιος δεν έστειλε ακόμα στον Ιωαννίδη ας το κάνει ASAP!!!

aekara
20-08-2007, 20:44
egw pou ksekinisa tin ergasia girw stis 10 augoustou to aM.h perieixe kai to openindex kai to closeindex. mesa se 10 meres ta allaxan???

pwpw me ti sxoli pou mplexame!!!

__Al3x@nD3r__
20-08-2007, 20:45
wpa....den katalava..meta apo auto pou egrapses ksanakatevasa tin AM vivliothiki kai eida oti to .h einai poli diaforetiko apo auto pou eixa..ti trexei akrivws?? DEN IPARXEI KAN OPENINDEX....ti kanoume edw pera??

Το πιο λογικό δεν είναι να "σβήσουμε" τις OpenIndex, CloseIndex όπου τις είχαμε βάλει;

emufear
20-08-2007, 20:51
egw pou ksekinisa tin ergasia girw stis 10 augoustou to aM.h perieixe kai to openindex kai to closeindex. mesa se 10 meres ta allaxan???

pwpw me ti sxoli pou mplexame!!!

-rw-r--r-- 1 k25 other 29627 Aug 16 12:33 public_html/AM_Lib1.zip

aekara
20-08-2007, 20:54
Το πιο λογικό δεν είναι να "σβήσουμε" τις OpenIndex, CloseIndex όπου τις είχαμε βάλει;

egw epeidi exw kanei tin ilopoiisi me tis dio autes sinartiseis stis AM_insert,AM_delete,AM_openindexscan kai_AM_findnextentry pou pernoun san parametro fileDesc exw balei to fileDesc pou epistrefei i AM_OpenIndex.

opote prepei na allaxthei kai auto

aekara
20-08-2007, 20:55
-rw-r--r-- 1 k25 other 29627 Aug 16 12:33 public_html/AM_Lib1.zip

WRAIOI!!!!!!:angryfire :angryfire :angryfire :angryfire

__Al3x@nD3r__
20-08-2007, 21:08
egw epeidi exw kanei tin ilopoiisi me tis dio autes sinartiseis stis AM_insert,AM_delete,AM_openindexscan kai_AM_findnextentry pou pernoun san parametro fileDesc exw balei to fileDesc pou epistrefei i AM_OpenIndex.

opote prepei na allaxthei kai auto

:blush: :blush: κ γω το ίδιο... αλλά δεν υπάρχει περίπτωση τώρα να κάτσω να την αλλάξω.

Lauril
20-08-2007, 21:17
Τώρα είδα κι εγώ τι παίζει.
Το σπίτι τους αυγουστιάτικα.....Μία ανακοίνωση θα τους ήταν πολύ δύσκολη φαντάζομαι.....

Forsaken
20-08-2007, 21:22
Με την νέα AM_Lib, δεν ασχολούμαστε με διαγραφή ευρετηρίων??? Τι θα τα κάνουμε στην UT_Destroy??

THE_RIDDLE
20-08-2007, 21:25
Δεν θα βρισω. Αυτοσυγκρατηση....

Υ.Γ. Αν κοπω ομως θα βριζω 10 χρονια σερι:angryfire :angryfire :angryfire :angryfire

Lauril
20-08-2007, 21:29
Δεν θα βρισω. Αυτοσυγκρατηση....

Υ.Γ. Αν κοπω ομως θα βριζω 10 χρονια σερι:angryfire :angryfire :angryfire :angryfire

Βρίσε ρε.....Μη το κρατάς μέσα σου. Χειρότερα θα είναι!

iluvatar
20-08-2007, 22:22
:o :o απίστευτο... Απόλυτα παράταση ...

άλλος ένας τρελός Σεπτέμβρης
(και πέρισυ διπλή εξεταστική, και εκλογές μετά)

τι φάση είναι αυτή!...

ρίξτε το σε χιουμοριστικα΄βίντεο να χαλαρώσουμε λίγο
γιατί .. δεν θα την βγάλουμε καθαρή ΚΑΙ σε αυτή την
εξεταστική!

http://www.youtube.com/watch?v=u37Y5Nr5dgQ&mode=related&search=
http://www.youtube.com/watch?v=t0Rpn8m7b60&mode=related&search=


(άνθρωποι που δεν τους αρέσουν τα χυδαία αστεία να μην κάνουν
κλικ στο παραπάνω λινκ) - εγώ το θεωρώ απο τα κορυφαία
(γιατί ήτανε και απο τα πρώτα)

με εκτίμηση
iluvatar

nightcrawler
20-08-2007, 23:20
'Η εγω δεν ειδα καλα..ή στην νεα αυτη βιβλιοθηκη δεν υπαρχει AM_DestroyIndex....τα ευρετηρια δλδ πως θα καταστραφουν?

SpartanGeorge
20-08-2007, 23:29
Δικιο εχεις.Για δοκιμασε αντι για chdir(dbname) να καλεσεις την SetCurrentDirectory(dbname) κανοντας include και την βιβλιοθηκη windows.h

το αντιμετωπισα ως εξης



#ifdef WIN32
#include <direct.h>
#define mkdir( X ) _mkdir( X )
#define chdir( X ) _chdir( X )
#define rmdir( X ) _rmdir( X )
#define DIRECTORY "\\"
#define UNIX_OS 0

#else
/* Needed defines and includes for Unix */
#include <unistd.h>
#define mkdir( X ) mkdir( X , 0700);
#define DIRECTORY "/"
#define UNIX_OS 1

#endif

aekara
21-08-2007, 00:14
'Η εγω δεν ειδα καλα..ή στην νεα αυτη βιβλιοθηκη δεν υπαρχει AM_DestroyIndex....τα ευρετηρια δλδ πως θα καταστραφουν?

kali erwtisi...:-(
ki egw twra to eida...

emufear
21-08-2007, 00:19
Αναγκαστικά τις αντίστοιχες συναρτήσεις της HF όπως τις χρησιμοποιεί η Βάλια στις main του 3ου φετινού κομματιού.

Btw, της έστειλα mail σχετικά με το ζήτημα, ζητώντας φυσικά και παράταση..

*Mk*
21-08-2007, 11:06
Loipon exw mperdeutei opws ta kanane kai thelw na rwtisw merika pragmata :
1) Prepei twra na xrisimopoiisoume to kainourio AM epipedo???
Sxolio: To proigoumeno AM kollage se mas p.x. stin AM_OpenIndexScan() enw pernousame swsta tous telestes se merikous epestrefe AME_INVALIDOP. O,ti na nai diladi........

2)Exoume to dikaiwma na xrisimopoiisoume ta dikas mas apo katw epipeda i prepei na doulepsoume me ayta pou mas dinoun???

3)Den mporw na kanw me tipota debug se ayti tin askisi. Xrisimopoiw VS 2005 kai enw stis proigoumenes ekana kanoniko kai kyrile debug se ayti mou bgazei

************************************************** ************
Debugging information for minirel.exe cannot be found or does not match. Binary was not built with debug information.
************************************************** ************
kai meta me rwtaei an thelw na synexisw to debug pataw yes ----->'minirel.exe': Loaded 'C:\WINDOWS\system32\kernel32.dll', No symbols loaded.
The program '[2260] minirel.exe: Native' has exited with code 0 (0x0).

Kamia idea???? Ligi boitheia??? Den paleuetai i katastasi :angryfire

Mporw na kanw me gdb debug??? To exw epixeirisei kai ayto alla otan kanw compile ta arxeia mou den ginetai logw twn kwlobibliothikwn pou prepei na eksairesw!!!!

Auta ta liga...........................

annag
21-08-2007, 12:12
Στην DM_select τα argv[i], i=3,5,7,... είναι όλα ίδια?
Δηλαδή όλα τα πεδία (argv[j], j=4,6,...) ανήκουν στην ίδια σχέση?

dory
21-08-2007, 12:31
Στην DM_select τα argv[i], i=3,5,7,... είναι όλα ίδια?
Δηλαδή όλα τα πεδία (argv[j], j=4,6,...) ανήκουν στην ίδια σχέση?

Ναι! Πρέπει να ανήκουν στην ίδια σχέση.

*Mk*
21-08-2007, 12:33
Στην DM_select τα argv[i], i=3,5,7,... είναι όλα ίδια?
Δηλαδή όλα τα πεδία (argv[j], j=4,6,...) ανήκουν στην ίδια σχέση?

Nai, stin DM_Select ola anikoun stin idia sxesi, me alla logia einai apo to idio arxeio.

I DM_Join() einai ayti pou 'mplekei' pedia apo diaforetikes sxeseis-arxeia!

emufear
21-08-2007, 13:21
Καλησπέρα,


> Ελπίζω να πέρασες καλά στις διακοπές σου!
Είμαι ακόμα σε διακοπές. Όπως σας είχα πει γυρίζω 27 του μήνα.

> Έχω μια απορία, από ότι είδα
> άλλαξες μέσα στον Αύγουστο το ευρετήριο που υπάρχει στο site σε αυτό το
> link: http://cgi.di.uoa.gr/~k25/AM_Lib1.zip (http://cgi.di.uoa.gr/%7Ek25/AM_Lib1.zip) Όμως εμείς και αρκετοί άλλοι
> δεν το είχαμε δει με αποτέλεσμα να χρησιμοποιήσουμε τις AM_OpenIndex και
> τις AM_CloseIndex, που υπήρχαν στο πρώτο AM_Lib.h, σε αρκετά σημεία του
> κώδικά μας.
Το AM_Lib.h δεν άλλαξε. Το μόνο που άλλαξε είναι κάτι εσωτερικό στην
υλοποίηση. Δλδ, έβαλα το ευρετήριο να επιτρέπει και τελεστή σύγκρισης >, <
κτλ. Δεν νομίζω ότι αυτό επηρεάζει την υλοποίηση σας.


>
> Τελικά ποιο από τα δύο ευρετήρια θα χρησιμοποιήσουμε; Τι τύπος
> ευρετηρίου είναι; Ποιους τελεστές υποστηρίζει; Υπάρχουν AM_OpenIndex και
> AM_CloseIndex τελικά;
Οι AM_OpenIndex και AM_CloseIndex περιέχουν απλή κλήση της αντίστοιχής BF
οπότε δεν παίζει ρόλο όποια και από τα δύο να χρησιμοποιήσετε.
Το ευρετήριο που σας έχω δώσει είναι Β-δέντρο.


> Αν μπορείς κάνε τα μαγικά σου για παράταση γιατί δεν προλαβαίνουμε με
> τίποτα... (έχουμε στείλει mails και στον κ. Ιωαννίδη!).
Θα πω κι εγώ στον Ιωαννίδη για παράταση, αλλά το βρίσκω λίγο δύσκολο, γιατί
κάποια άλλη στιγμή που το είχαμε συζητήσει, δεν ήθελε.


Τα λέμε,
Βάλια.

*Mk*
21-08-2007, 13:43
Re paidia sygnwmi alla tha trelathw alla ti paei na pei "TO AM_LIB.h DEN ALLAKSE"??????

Afou to palio eixe AM_OpenIndex kai AM_CloseIndex enw to kainourio den exei!!!
Ayto den thewreitai diafora???
Tespa isws eimai yperboliki!!!!

PS: as mou eksigisei kapoios pws na kanw debug pleaseeeeee!

Pappous
21-08-2007, 14:49
Καλησπέρα,
Οι AM_OpenIndex και AM_CloseIndex περιέχουν απλή κλήση της αντίστοιχής BF
οπότε δεν παίζει ρόλο όποια και από τα δύο να χρησιμοποιήσετε.
Το ευρετήριο που σας έχω δώσει είναι Β-δέντρο.


Opote opou anoigeis evretirio mporeis apla na kaleis kai tis antistoixes BF anti gia tin AM ;-)

gmt
21-08-2007, 17:19
re mas doulevei i valia??? katevasa ta arxeia ta kainouria kai allaksa mono to .lib kai den evriske tis open close kai destroy.....ara ti leei den allakse tpt??mipws na tis ksanasteiloume???

aekara
21-08-2007, 17:22
Το AM_Lib.h δεν άλλαξε. Το μόνο που άλλαξε είναι κάτι εσωτερικό στην υλοποίηση. Δλδ, έβαλα το ευρετήριο να επιτρέπει και τελεστή σύγκρισης >, < κτλ. Δεν νομίζω ότι αυτό επηρεάζει την υλοποίηση σας.

me mperdepse ligo...:cool:

dory
21-08-2007, 17:23
Όπου AM_OpenIndex και AM_CloseIndex θα βάλετε BF_OpenFile και BF_CloseFile αντίστοιχα.
Στα νέα αρχεία δεν υπάρχουν οι AM_OpenIndex και AM_CloseIndex. Η Βαλια εννοούσε ότι δεν αλλάζει κάτι ουσιαστικό στα νέα αρχεία καθώς οι δύο αυτές συναρτήσεις καλούν στην πράξη τις αντίστοιχες δύο του BF.

aekara
21-08-2007, 18:58
Όπου AM_OpenIndex και AM_CloseIndex θα βάλετε BF_OpenFile και BF_CloseFile αντίστοιχα.
Στα νέα αρχεία δεν υπάρχουν οι AM_OpenIndex και AM_CloseIndex. Η Βαλια εννοούσε ότι δεν αλλάζει κάτι ουσιαστικό στα νέα αρχεία καθώς οι δύο αυτές συναρτήσεις καλούν στην πράξη τις αντίστοιχες δύο του BF.

kai me tin AM_DestroyIndex ti ginetai?

emufear
21-08-2007, 19:08
kai me tin AM_DestroyIndex ti ginetai?

Κι εκεί BF_Destroy

sada
21-08-2007, 23:03
Kserei kaneis an gia na peraseis to mathima prepei na xeis sinolo 200 stis ergasies i na pareis se oles 50 kai anw ksexwrista??Giati alla elege i Valia alla o Iwannidis?

giggs
21-08-2007, 23:24
Kserei kaneis an gia na peraseis to mathima prepei na xeis sinolo 200 stis ergasies i na pareis se oles 50 kai anw ksexwrista??Giati alla elege i Valia alla o Iwannidis?

Το πρώτο απ ' ότι ξέρω και μας έχουν πει και στο φροντιστήριο!!

Ας με επιβεβαιώσει και κάποιος άλλος ...

__Al3x@nD3r__
21-08-2007, 23:37
Το πρώτο απ ' ότι ξέρω και μας έχουν πει και στο φροντιστήριο!!

Ας με επιβεβαιώσει και κάποιος άλλος ...

Και σε μας αυτό είπε

THE_RIDDLE
22-08-2007, 00:37
Μια απο τα ιδια και σε μας...

Lauril
22-08-2007, 11:13
22 του μήνα και ακόμα καμία παράταση.

Οποιος δεν έχει στείλει ακόμα mail ας το κάνει asap.

giggs
22-08-2007, 20:32
Sorry αν έχει ξαναπαντηθεί αλλά αν μας ζητηθεί στην BUILDINDEX ευρετήριο σε ένα πεδίο που είναι ήδη indexed (indexed == ΤRUE) τι κάνουμε?

Όσο για την παράταση κι εγώ έχω στείλει εδώ και μέρες!!
Τι να πω...Πολύ ΑΒΑΒΑ τη βλέπω τη δουλειά...Ήλπιζα σε περισσότερη κατανόηση .

Anaway , θα δούμε... Καλό κουράγιο σε όλους μας !!!

emufear
22-08-2007, 21:08
Sorry αν έχει ξαναπαντηθεί αλλά αν μας ζητηθεί στην BUILDINDEX ευρετήριο σε ένα πεδίο που είναι ήδη indexed (indexed == ΤRUE) τι κάνουμε?


Εμείς γυρνάμε error (όπως μας είχε πει και η Βάλια να κάνουμε). :wavey:

__Al3x@nD3r__
22-08-2007, 21:43
Join

Μια διευκρίνιση θέλω,
Η join είναι σαν τη select μόνο που "εφαρμόζουμε" ζεύξη στα δύο τελευταία αρχεία της λίστας ορισμάτων; Δηλ στο αποτέλεσμα θα έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα με τη select (άμα είχαμε τα ίδια ορίσματα χωρίς τις σχέσεις τις ζεύξης) μαζί με το αποτέλεσμα της ζεύξης;
Ευχαριστώ

SpartanGeorge
23-08-2007, 01:17
οι συναρτησεις που πρεπει να κανουμε
επιστρεφουν int

τι ειναι αυτος ο int? -1 για error και θετικο πχ αν τερματισε σωστα??

emufear
23-08-2007, 01:42
Έχω γράψει τι πιστεύω εδώ (http://www.forums.gr/showpost.php?p=490118&postcount=368)

SpartanGeorge
23-08-2007, 01:56
Έχω γράψει τι πιστεύω εδώ (http://www.forums.gr/showpost.php?p=490118&postcount=368)

thx :-)

το ειχα φανταστει αλλα απο την αλλη αφου δεν ξερουμε τι περιμενει ο parser
ειπα μηπως υπαρχει καποια απαντηση απο τη βαλια

αλλα λογικα αυτο που λες ειναι, αφου δεν το αναφερει και καθολου....

SpartanGeorge
23-08-2007, 11:34
Sorry αν έχει ξαναπαντηθεί αλλά αν μας ζητηθεί στην BUILDINDEX ευρετήριο σε ένα πεδίο που είναι ήδη indexed (indexed == ΤRUE) τι κάνουμε?



Εμείς γυρνάμε error (όπως μας είχε πει και η Βάλια να κάνουμε). :wavey:

γιατι??? :confused: :confused: :confused:

τοτε ποιος ο λογος υπαρξης του πεδιου indexno αν καθε πεδιο εχει μονο μεχρι ενα ευρετηριο??

//επισης
τα minValue, step, valuesNum στην buildindex πως τα διαλεγουμε??
αυθαιρετα??

iluvatar
23-08-2007, 11:44
int indexno/* αύξον αριθμός του ευρετηρίου αν indexed=TRUE */

και όχι ΠΛΗΘΟΣ!

int indexcnt;/* αριθμός ευρετηρίων πίνακα */
αυτό είναι το ΠΛΗΘΟΣ των ευρετηρίων ανα σχέση.


με εκτίμηση
iluvatar

SpartanGeorge
23-08-2007, 11:49
int indexno/* αύξον αριθμός του ευρετηρίου αν indexed=TRUE */

και όχι ΠΛΗΘΟΣ!

int indexcnt;/* αριθμός ευρετηρίων πίνακα */
αυτό είναι το ΠΛΗΘΟΣ των ευρετηρίων ανα σχέση.


με εκτίμηση
iluvatar

αν το indexNo ειναι 2 δεν σημαινει οτι εχει 3 ευρετηρια το ΠΕΔΙΟ (αφου αρχιζει απο το 0)????

iluvatar
23-08-2007, 11:56
αν το indexNo ειναι 2 δεν σημαινει οτι εχει 3 ευρετηρια το ΠΕΔΙΟ (αφου αρχιζει απο το 0)????

σημαίνει ότι το ευρετήριο του πεδίου που ανήκει στην σχέση π.χ. athlete
έχει κατάληξη (το όνομα του αρχείου) 2!

δηλαδή το ευρετήριο του πεδίου είναι το athlete.2 !

Δες την εκφώνηση του προηγούμενου επιπέδου για την δημιουργία
των αρχείων ευρετηρίων και τον ΑΥΞΩΝ αριθμό τους στο τέλος, για
να το ξεκαθαρίσεις.

Δηλαδή το πεδίο name (της σχέσης athlete)είναι INDEXED και το αρχείο που του αντιστοιχεί (που περιέχει το ευρετήριο) είναι το athlete.02 (αφού indexNo
του πεδίου στο attrCat είναι ίσο με 2). !

Επίσης δεν υπάρχει minvalue αφού έχουμε B+ δέντρα
δες εδώ στην απάντηση της Βάλιας
http://www.forums.gr/showpost.php?p=492724&postcount=448

Ελεγξε λοιπόν μήπως ΔΕΝ έχεις την καινούργια ΑΜ_Lib της οποίας
οι συναρτήσεις είναι για το Β+ δέντρο!

με εκτίμηση
iluvatar

SpartanGeorge
23-08-2007, 11:59
σημαίνει ότι το ευρετήριο του πεδίου που ανήκει στην σχέση π.χ. athlete
έχει κατάληξη (το όνομα του αρχείου) 2!

δηλαδή το ευρετήριο του πεδίου είναι το athlete.2 !

Δες την εκφώνηση του προηγούμενου επιπέδου για την δημιουργία
των αρχείων ευρετηρίων και τον ΑΥΞΩΝ αριθμό τους στο τέλος, για
να το ξεκαθαρίσεις.

Δηλαδή το πεδίο name (της σχέσης athlete)είναι INDEXED και το αρχείο που του αντιστοιχεί (που περιέχει το ευρετήριο) είναι το athlete.02 (αφού indexNo
του πεδίου στο attrCat είναι ίσο με 2). !

ναι οκ καταλαβα. κατι ειχα μπερδεψει...



Επίσης δεν υπάρχει minvalue αφού έχουμε B+ δέντρα
δες εδώ στην απάντηση της Βάλιας
http://www.forums.gr/showpost.php?p=492724&postcount=448

Ελεγξε λοιπόν μήπως ΔΕΝ έχεις την καινούργια ΑΜ_Lib της οποίας
οι συναρτήσεις είναι για το Β+ δέντρο!

με εκτίμηση
iluvatar

ναι το ειχα διαβασει αλλα ειμαι κομπαρσουλης και το ξεχασα :blush: :blush: :blush:

thx anyway :wavey:

__Al3x@nD3r__
23-08-2007, 13:06
Κανείς για τη join;;

Αν υπάρχει ευρετήριο στα γνωρίσματα της ζεύξης, τι τιμή θα χρησιμοποιήσω;
Και κάτι άλλο, για τον αλγόριθμο εμφωλιασμένων βρόγχων, θα πρέπει να υλοποιήσουμε αυτό:

Για κάθε μπλοκ της 1ης σχέσης
Για κάθε μπλοκ της 2ης σχέσης
Για κάθε εγγραφή της 1ης σχέσης
Για κάθε εγγραφή της 2ης σχέσης
...

Δηλαδή να χειριζόμαστε εμείς τα μπλοκ των αρχείων ή να βάλω μόνο τις 2 τελευταίες επαναλήψεις με HF_GetThisRec;

Ευχαριστώ

SpartanGeorge
23-08-2007, 13:14
Κανείς για τη join;;

Αν υπάρχει ευρετήριο στα γνωρίσματα της ζεύξης, τι τιμή θα χρησιμοποιήσω;

τι εννοεις τι τιμη??

αν υπαρχει ευρετηριο, τοτε αυτη η σχεση γινεται εσωρικη (δες και εδω http://www.forums.gr/showpost.php?p=491437&postcount=401 )

iluvatar
23-08-2007, 13:16
Κανείς για τη join;;

Αν υπάρχει ευρετήριο στα γνωρίσματα της ζεύξης, τι τιμή θα χρησιμοποιήσω;

SXESI 1: FOITITIS(onoma, epitheto), me eyrethrio FOITITIS.1 sto onoma

SXESI 2: ANERGOS(onoma, id), xoris eyrethrio με Χ εγγραφες

στην join όπου where foititis.onoma=anergos.onoma
(δηλαδή θέλουμε ποιοι φοιτητές έιναι άνεργοι)
(ή ποιοι άνεργοι είναι φοιτητές)

θα πρέπει να εξετάσεις εαν το κάθε anergos.onoma υπάρχει
μέσα στο FOITITIS.1 ευρετήριο! Ο λόγος προφανής. Επειδή θα
επαναλάβεις Χ φορές την αναζήτηση οπότε σε συμφέρει να
την κάνεις στο ευρετήριο που είναι ποιο γρήγορη η αναζήτηση.

Εαν έχουν και τα δύο ευρετήριο τότε θα τραβάς π.χ. από
το Anergos.01 την επόμενη εγγραφή συνέχεια και θα την ελέγχεις
εαν υπάρχει στο FOITITIS.01 κ.ο.κ.

ελπίζω να βοήθησα

με εκτίμηση
iluvatar

__Al3x@nD3r__
23-08-2007, 13:20
Α, είχα μπερδευτεί! Νόμιζα ότι το ευρετήριο θα πήγαινε και για τη select... Αυτό που λέει δηλ για το ευρετήριο είναι μόνο για τη ζεύξη έτσι; Άμα θέλω να καλέσω πχ την select με τα πρώτα ορίσματα, θα βάλω στις θέσεις
όνομα-σχέσης-επιλογής κτλ NULL

Deep_Floyd
23-08-2007, 14:04
Ακόμα τίποτα για παράταση!

__Al3x@nD3r__
23-08-2007, 14:17
τι εννοεις τι τιμη??

αν υπαρχει ευρετηριο, τοτε αυτη η σχεση γινεται εσωρικη (δες και εδω http://www.forums.gr/showpost.php?p=491437&postcount=401 )

Και σαν *value τι θα βάλω εδώ;

int AM_OpenIndexScan(int fileDesc, char attrType, int attrLength, int op, char *value);

emufear
23-08-2007, 14:23
Και σαν *value τι θα βάλω εδώ;

int AM_OpenIndexScan(int fileDesc, char attrType, int attrLength, int op, char *value);


Την τιμή του πεδίου της εγγραφής με την οποία κάνεις ζεύξη.

Δες εδώ (http://en.wikipedia.org/wiki/Nested_loop_join) τον αλγόριθμο μήπως κάτι έχεις χάσει.

__Al3x@nD3r__
23-08-2007, 14:32
thanx.. έχω ζαλιστεί με τις εργασίες...

mitsman
23-08-2007, 14:58
Paratash mexri 19/10!

emufear
23-08-2007, 15:00
Paratash mexri 19/10!

Ηδονή... :D:D:D:D

THE_RIDDLE
23-08-2007, 15:00
Ναι γαμω την πουτανα μου.

Υ.Γ. Πες μου οτι εδωσε παραταση, μονο αυτο πες μου. Τεεεεελλλος:-) :-)

Feanar_Gilestel
23-08-2007, 15:13
Paratash mexri 19/10!

ΝΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑ ΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙ ΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙ ΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙ ΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙ ΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙ ΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙ ΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙ ΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙ

Telinformatix
23-08-2007, 15:20
Λύτρωση...ευχαριστούμε!!!

rey 619
23-08-2007, 15:38
Δόξα στον ύψιστο

Pappous
23-08-2007, 17:41
Long Live The King...Anastasi!:smokin:

iluvatar
23-08-2007, 21:26
ΜΟΛΥΜΠΑΑΑΑΑααααακη ΣΟΥΡΧΟMΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ


(τώρα που βρήκα χρόνο! ΝΑ ΣΕ ΚΑΛΑ JONY!~)

με εκτίμηση
iluvatar

SpartanGeorge
23-08-2007, 23:20
ΜΟΛΥΜΠΑΑΑΑΑααααακη ΣΟΥΡΧΟMΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ


(τώρα που βρήκα χρόνο! ΝΑ ΣΕ ΚΑΛΑ JONY!~)

με εκτίμηση
iluvatar
αυτο ξαναπες το :D :D

nightcrawler
24-08-2007, 03:09
Θελω να ρωτησω το εξης..Η εξεταση μας, αν θα περασουμε η όχι δλδ, θα γινει την ημερομηνια που αναφερεται στο προγραμμα εξετασεων?Πριν παραδώσουμε το τέταρτο κομμάτι ή μετα?Ακομα,ξερει κανεις αν μεσα απο αυτη την εξεταση υπαρχει περίπτωση να παρει κανεις χαμηλοτερο ή ψηλοτερο βαθμό απο αυτόν που εχει πιασει στις ασκήσεις η ομάδα του?

THE_RIDDLE
24-08-2007, 03:13
Οχι. Φυσικα και δεν θα γινει τοτε. Απλα αναγραφεται το μαθημα στο προγραμμα εξετασεων γιατι ετσι ειθισται. Και οχι αυτη η εξεταση δεν σου αλλαζει το βαθμο. Απλα αν πετυχεις περνας με το βαθμο που εχεις συγκεντρωσει απο τις εργασιες, αλλιως κοβεσαι.

nightcrawler
24-08-2007, 03:15
thanks gia tin enimerwsi... isoun astrapiaios....

THE_RIDDLE
24-08-2007, 03:17
Τιποτα. Ευχομαι απλα να ανηκουμε ολοι στην πρωτη περιπτωση και να μην κοπει κανεις με τοσο κοπο που καναμε.:wavey: :wavey:

Feanar_Gilestel
24-08-2007, 04:03
Πάντως,πιστεύω πως πρέπει να αναγνωρίσουμε στον Ιωαννίδη πως ξηγήθηκε καλά.Όχι όσο καλύτερα μπορούσε,αλλά αρκετά καλά.Όπως βέβαια του αναγνωρίζουμε οτι στο μάθημα έγιναν άπειρα λάθη φέτος και φταίει κυρίως αυτός,έστω και αν το μάθημα γίνεται μέσω αντιπροσώπων.Ας ελπίζουμε να περάσουμε όλοι και να μην τραβήξουν άλλοι οτι τραβήξαμε εμείς...

Tythora
25-08-2007, 01:00
Moved τα τελευταία posts για τον καλύτερο καθηγητή, σε ένα παλιο...παλιο...πολύ παλιο thread (να'ναι καλα το google που με βοήθησε να το αναστήσω!)!
Let the battle begin! (http://www.forums.gr/showthread.php?p=494210#post494210)

mitsman
29-08-2007, 10:42
Καλημερα ,
Μηπως εχει καταφερει κανεις να κανει compile τις ετοιμες βιβλιοθηκες και τον parser για να τσεκαρει την ασκηση;Αν μπορει καποιος ας δωσει καποιες οδηγιες..please!Ευχαριστω!:wavey:

iluvatar
29-08-2007, 11:13
Καλημερα ,
Μηπως εχει καταφερει κανεις να κανει compile τις ετοιμες βιβλιοθηκες και τον parser για να τσεκαρει την ασκηση;Αν μπορει καποιος ας δωσει καποιες οδηγιες..please!Ευχαριστω!:wavey:

σε προηγούμενα ποστς έχουνε γίνει αναφορές για το αρχικό
compiling.

με εκτίμηση
iluvatar

mitsman
29-08-2007, 12:35
Να γινω πιο σαφης...αυτο -->
error LNK2019: unresolved external symbol _DM_delete referenced in function _yyDoDelete
Πως μπορει να διορθωθει?:-(

iluvatar
29-08-2007, 13:11
Να γινω πιο σαφης...αυτο -->
error LNK2019: unresolved external symbol _DM_delete referenced in function _yyDoDelete
Πως μπορει να διορθωθει?:-(

Μήπως δεν έχεις κάνει κάπου include το DM.lib ή DM.h που περιέχει το DM_delete?

(π.χ. στην μαιν?)

με εκτίμηση
iluvatar

sada
29-08-2007, 18:14
Pote girizei apo Sri Lanka o epitimos????

THE_RIDDLE
29-08-2007, 18:27
Τη μερα της εξετασης Βασεων και ξαναφευγει...:baby: :baby:

sada
29-08-2007, 19:35
kai opoios thelei na ton vrei tha perimenei na ksanagirisei apo Prasino Akrwtiri & apo tin periodeia sta nisia Fitzi???