PDA

Επιστροφή στο Forum : Τάφος Μ. ΑλέξανδρουALASTOR
16-10-2002, 00:13
Η διημεριδα οργανωθηκε απο την "Ελληνικη Αγωγη", οποιος θελει περισοτερες πληροφοριες θα βρει το τηλεφωνο στο τελος του δελτιου τυπου. Επισης ακουσα οτι θα κυκλοφορησει κασετα VHS με τις ομιλιες που εγιναν.


Αθήνα 01/10/2002

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 29 έλαβε χώρα στο Ίδρυμα <<ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ-ΧΟΡΝ>> στην πλάκα, συνέδριο για την παρουσία του Μ.Αλεξάνδρου στην Ανατολή και ειδικότερα για τις ανασκαφές της κας Λιάνας Σουβαλτζή, στην όαση Σίουα και την πιθανή ανακάλυψη του Τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Στο συνέδριο έλαβαν μέρος, σπουδαίοι επιστήμονες, όπως ο επίκουρος καθηγητής της κλασικής αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κος Άγγελος Παπαιωάνου, η επίκουρος καθηγήτρια Αστρονομίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κα Μάρω Παπαθανασίου κ.α. οι οποίοι παρουσίασαν τους λόγους για τους οποίους πιστεύουν ότι η συνέχιση των ανασκαφών στην όαση Σίουα, μπορεί να κρύβει μεγάλο ενδιαφέρον. Κυρίως απεδείχθη η ελληνικότητα του μνημείου και το επείγον της συνέχισης των ανασκαφών.
Μεταξύ των ομιλητών ήταν και δύο Αιγύπτιοι Πρυτάνεις, ο ένας ελληνιστής, ο κ. Σααντάνι και ο δεύτερος επιγραφολόγος-αρχαιολόγος, ο κ. Νουρ-Ελ Ντιν.
Ο κ. Νουρ-Ελ Ντιν είναι πρύτανης του πανεπιστημίου του Καίρου, αλλά και ο αρχαιολόγος, ο οποίος επί σειρά ετών ήταν ο πρόεδρος του Αιγυπτιακού Συμβουλίου αρχαιοτήτων και συγκεκριμένα ο επίσημος επιθεωρητής του Αιγυπτιακού Κράτους, στις ανασκαφές όλων των ξένων αποστολών και κατά συνέπεια και της ελληνικής αποστολής της κας Λιάνας Σουβαλτζή. Μάλιστα οι ανασκαφικές άδειες που λάμβανε η κα Σουβαλτζή από το 1989, έως το 1995 είχαν την δική του υπογραφή.
Σε ερώτηση, γιατί σταμάτησαν οι ανασκαφές στην όαση Σίουα και για το αν ευσταθούσαν οι διάφορες κατηγορίες εναντίον της κας Σουβαλτζή, ότι δηλαδή δεν είχε κάνει σωστά την δουλειά της ή το ότι κατέστρεψε διάφορα ευρήματα, ο υπεύθυνος επιθεωρητής, για να επιβεβαίωση επισήμως την αλήθεια ή όχι όλων αυτών των κατηγοριών, απάντησε τα εξής (ακολουθεί το κείμενο, όπως ακριβώς απομαγνητοφωνήθηκε από την απάντηση του κ. Πρυτάνεως και τ. Προέδρου του Αιγυπτιακού Συμβουλίου Αρχαιοτήτων):
ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιατί σταμάτησαν οι ανασκαφές της αποστολής της κ. Σουβαλτζή;

Απάντηση:
<<Μπορώ να πω ότι ντρέπομαι όταν μια αποστολή –οποιαδήποτε- σταματά για τον οποιαδήποτε λόγο. Σύμφωνα με την Νομοθεσία που διέπει τις Αιγυπτιακές αρχαιότητες, εάν η αρχαιολογική αποστολή κάνει πραγματικά ένα μεγάλο λάθος, κυρίως εάν δεν μπορεί να διενεργήσει την ανασκαφή με τον σωστό τρόπο ή αν αφαιρεθούν κάποια αντικείμενα από τον χώρο της ανασκαφής, σ’ αυτή την περίπτωση λέμε πολύ ευγενικά: λυπούμαστε πάρα πολύ αλλά δεν μπορείτε να συνεχίσετε.
Κάτι τέτοιο δεν συνέβη με την ελληνική αποστολή. Εργάζονταν με επιστημονικότατο τρόπο και δεν έκαναν κανένα λάθος. Και σε καμία περίπτωση δεν παρέβησαν τον νόμο.
Εγώ ως υπεύθυνος των αρχαιοτήτων στην Αίγυπτο πρέπει να αντιμετωπίζω οποιαδήποτε αποστολή, από οποιαδήποτε χώρα και αν προέρχεται με τον ίδιο τρόπο. Να μην κάνω κανενός είδους διακρίσεις. Και ως εκ τούτου επειδή η ομάδα της κ. Σουβαλτζή εργάστηκε και με επιστημονικό τρόπο και δεν παραβίασε κανέναν από τους κανόνες, προσέφερα την πλήρη υποστήριξή μου. Και αυτή την στιγμή δεν υπερασπίζομαι ούτε την κ. Σουβαλτζή, ούτε την ομάδα της. Αυτή την στιγμή υπερασπίζομαι τις επιστημονικές αρχές και την αρχαιολογία. Έχω συναίσθηση της ευθύνης μου, του ονόματός μου και της φήμης μου, την οποία πρέπει να προστατεύσω.
Προσπάθησα να μάθω γιατί σταμάτησε η αποστολή αφ’ ότου εγώ απεχώρησα. Αυτό που λένε είναι ότι απαιτείται εκτός από την κ. Σουβαλτζή η παρουσία και άλλων αρχαιολόγων με τους οποίους πρέπει να συνεργαστεί. Συμβούλεψα την κ. Σουβαλτζή να συμπεριλάβει στην ομάδα της άλλους δύο αρχαιολόγους από ευρωπαϊκές χώρες: έναν άγγλο και έναν γερμανό, έτσι ώστε να γίνει αποδεκτή η αποστολή. Όμως ως Αιγύπτιος και αιγυπτιολόγος δεν συμφωνώ να αντικαταστήσει κάποιος άλλος την κ. Σουβαλτζή. Έκανε την ανακάλυψη και είναι το δίκαιο να την συνεχίσει και να παραμείνει επί κεφαλής. Δεν ξέρω ποιός είναι αντίθετος σ’ αυτή την υπόθεση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι κατέχει μία ισχυρή θέση>>.
Τα ερωτήματα που προκύπτουν πολλά:
Πρώτον: Ποιός και για ποιούς λόγους διέδωσε όλα αυτά τα ψεύδη, περί υποτιθεμένων κλοπών και καταστροφών στην Ελλάδα, συκοφαντώντας την ελληνική αποστολή;
Δεύτερον: Γιατί το ελληνικό κράτος, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις της κ. Σουβαλτζή, δεν παρεμβαίνει ώστε να συνεχιστούν οι ανασκαφές;
Τρίτον: Μετά από αυτή την επίσημη διάψευση όλων των συκοφαντιών τι μέλλει γενέσθαι;
Σας ενημερώνουμε ότι για λόγους αξιοπιστίας οι δηλώσεις υπάρχουν καταγεγραμμένες σε μαγνητόφωνο, αλλά και σε κάμερα.Τηλ. Επικοινωνίας: 010-52.02.393

ALKIBIADES
15-02-2003, 01:09
Κι όχι τις Εφημερίδες του Πτολεμαιου; :confused:

ALASTOR
15-02-2003, 10:37
Μακάρι νά τήν έβρισκε ΚΑΙ αυτήν, αν καί νομίζω ότι γιά τήν εφημερίδα τού Πτολεμαίου πρέπει νά κοιτάξουμε κατά Βατικανό μεριά.Εάν δέν μέ απατά ή μνήμη μου, οι Ρωμαίοι βρήκαν καί έστειλαν στόν Ιούλιο Καίσαρα παπυρους που ο Ιούλιος αναγνωρισε ώς τήν εφημερίδα τού Πτολεμαίου καί διέταξε τήν αντιγραφή καί φύλαξη της

ALKIBIADES
15-02-2003, 19:54
Κατ' αρχάς πρόκειται για τις εφημερίδες που εξέδιδε τακτικά ο Πτολεμαίος.
Τώρα για το πού βρίσκονται.
Εικάζεται - με αρκετή βεβαιότητα -πως αντίγραφα ετάφησαν με τον συγγραφέα τους. [ ο Πτολεμαίος κατά πάγια τακτική αντέγραφε σε πολλά αντίτυπα τα πάντα]
Εικάζεται επίσης [από τους κύκλους που κίνησαν την συγκεκριμένη ανασκαφή] πως ο - περί ού ο λόγος - τάφος είναι του Πτολεμαίου κι όχι του Αλεξάνδρου.
Άλλωστε σε ανύποπτο χρόνο η Κα Σουβαλτζή είχε συμμεριστεί την άποψη που θέλει τον μεγάλο τάφο της Βεργίνας να είναι του Αλεξάνδρου - πότε υπαναχώρησε από αυτην την άποψη;
Τέλος, λέγεται πως δεν προβάλλουν τον πραγματικό τους στόχο ακριβώς για να μη δώσουν το στίγμα του εγχειρήματος [ο κόσμος τό 'χει τούμπανο...]

αυτα.
:confused:

ALASTOR
15-02-2003, 21:22
Αλκιβιάδη δέν κάνουμε διαγωνισμό γνώσεων, το γνωριζω πολυ καλά ότι πρόκειται γιά πολλά τευχη εξ' ού καί ό πληθυντικός "πάπυροι". Προσπαθούμε απλως να βρούμε μιά απάντηση σέ όλα αυτά.
Τό σίγουρο είναι ότι στήν όαση πού βρίσκεται τό ιερό τού Άμμωνος Διός δέν είναι θαμμένος κάποιος τυχαίος.
Φαντάσου εάν σήμερα κάποιος θάβονταν στό Άγιον Όρος για παράδειγμα, αυτό τό πρόσωπο θά έπρεπε νά είναι κάποιος ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ.
Από κεί καί πέρα δεν καταλαβαίνω γιατί αφού αυτή η προσπαθεια στην Σίουα ξεκίνησε από Ελληνική αποστολή, νά πρέπει νά υποχωρήσουμε καί νά συνεχιστεί από κάποια άλλη ξένη αποστολή καί ας ανήκει ό τάφος καί σέ Ρωμαίο, Αιγυπτιο, Πέρση κ.τ.λ.π
Δέν είναι ηθικά καί δεοντολογικά σωστό.
Εάν δέν υπάρχει κάτι πονηρό σέ όλη τήν υπόθεση, τότε οί πολέμιοι της Ελληνικής αποστολής (συμπεριλαμβανομένου του "Ελληνικού" κράτους) είναι απλώς ηλίθιοι γιατί με την συμπεριφορά τους δίνουν λαβή σέ διάφορες υποθέσεις/εικασίες.
Γιατί δέν αφήνουν τό έργο νά συνεχίσει απερίσπαστο;Τί ή ποιός τούς φοβίζει;

ALKIBIADES
15-02-2003, 23:36
Με τον πληθυντικο δεν ήθελα να σε θίξω αλλα να τονίσω το πλήθος των αντιγράφων, που μας κάνει αισιόδοξους στην προσπάθεια ανεύρεσης έστω ενος, πέρα από τις αποθήκες του Βατικανου.
Όσον δε αφορά το θέμα των προσπαθειών, καμια αντίρηση στα όσα λες. Εγώ απλώς επεσήμανα το γεγονός που ψιθυρίζεται βροντερα: Δεν ερευνούν για τον Αλέξανδρο αλλά για κάτι ακόμα σημαντικότερο: Ένα ευρύ τμήμα της Ελληνιστικής ιστορίας.

ALASTOR
16-02-2003, 01:12
Ενα ευρύ τμήμα της παγκόσμιας ιστορίας.
Αυτό πού κατά τήν άποψή μου τρέμουν είναι ότι σέ περίπτωση πού ό τάφος είναι όντως του Μεγίστου Αλεξάνδρου, η ανακάλυψη μπορεί να λειτουργήσει ώς καταλύτης με απρόβλεπτα γιά τούς εχθρούς τού Ελληνισμού αποτελέσματα.

ALKIBIADES
17-02-2003, 14:22
Επειδή ο Ελληνισμός νοήται στις μέρες μας [ αλλα και παλαιόθεν] ως το συγκροτημένο σώμα των Ελλήνων κατοίκων της υφηλίου, χρειάζεται θαρρώ μια διευκρίνιση.

Ο Εληνισμός είναι η τελευταία τρύπα του ζουρνά!
Αυτό που ωστόσο ευρύτερα θα ονομάζαμε Εληνισμό - ήτοι ο ορθολογιστικός και ανθρωπιστικός τρόπος αντίληψης του σύμπαντος - ναι, έχει πολλούς εχθρούς.
Διότι, αν κάτι προσέφερε στην οικουμένη ο Ελληνισμός είναι αυτά τα δυο: Ο Ορθολογισμός και ο Ανθρωπισμός.
1. Είναι σαφές πλέον στις μέρες μας πως τον κόσμο, και στο βαθμό, που άνθρωπος μπορεί, τον διαχειρίζεται πλήρως ανορθολογικά.

Σπατάλη των φυσικών πόρων
κακοδιαχείρηση της ενεργειακής ισορροπίας
ανισόμετρη ανάπτυξη
αδιαφορία για τις μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες συνέπειες των ευρείας κλίμακας ενεργειών

2. Γνώμων συμπεριφοράς δεν είναι ο Άνθρωπος αλλά το κεφάλαιο. [ούτε καν το χρήμα - το κεφάλαιο!]

Ευημερία αριθμών και πενία ανθρώπων
Πλήρης και σαρωτική πολιτιστική ομογενοποίηση [ με πρόσχημα μάλιστα την πολυπολιτισμικότητα!]
Βίαιη και παγκόσμιας κλίμακας μετακίνηση πληθυσμών και κεφαλαίων
Επαναχάραξη - δίχως κανένα πρόσχημα - των συνόρων με απόλυτο [ για πρώτη φορα] κριτήριο την γεωπολιτική του κεφαλαίου.


Υπό αυτό το πρίσμα υπάρχει λοιπόν κάποιος Ελληνισμός που τον εχθρέυονται. Ο Ελληνισμός που θέλει ορθολογιστική διαχείρηση του κόσμου μας και θέτει στο κέντρο του ενδιαφέροντος τον άνθρωπο. ρόκειται εν πολοίς για την ιδεολογία που γένησε όλες τις επαναστάσεις από τον χρυσό αιώνα και δώθε! Γι αυτό και βαυκαλίζομαι να το ονομάζω Ελληνισμό - διότι ουσιαστικά το εισηγήθηκε ο Ελληνισμός.
Τον άλλον Ελληνισμό - το έθνος - πολύ λίγη σημμασία του δίνουν...

:confused:

Nefertari
18-02-2003, 13:56
Περί Βατικανού.... θα μπορούσαμε να κάνουμε μόνο υποθέσεις για το τι είναι κρυμμένα στα υπόγειά τους !!!
Κατά την καταστροφή της βιβλιοθήκης, άπειροι πάπυροι "φυγαδεύτηκαν" στη Ρώμη και κατ' επέκταση στο Βατικανό... αλλιώς δεν εξηγείται μία προτομή που παρουσίασε το Βατικανό της Κλεοπάτρας και που είχε κρυφή έως τώρα....
Ο Ιούλιος Καίσαρας ζήτησε να φιλοτεχνηθεί ένα άγαλμα δικό του και ένα της Κλεοπάτρας και τα οποία βρίσκονταν μέσα στο φόρουμ της Ρώμης μέχρι την δολοφονία του... μετά χάθηκαν ας πούμε τα ίχνη του αγάλματος - αν η προτομή είναι από το συγκεκριμένο άγαλμα...... !!!! ??? ;-)

Επίσης τι σας κάνει να πιστεύετε ότι η Σουβαλτζή έχει δίκιο και ότι ο τάφος του Αλέξανδρου βρίσκεται στην όαση της Σίβα ? Η πόλη της Αλεξάνδρειας είχε κατά τον θάνατο του Αλέξανδρου τελείως διαφορετική δομή και έκταση απ' ότι σήμερα.... αυτό φαίνεται και από το πλήθος των αγαλμάτων και άλλων μνημείων που έχουν βρεθεί βυθισμένα στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή γύρω από το λιμάνι της Αλεξάνδρειας και του σημείου του νησιού Φάρος όπου βρισκόταν ο Φάρος της Αλεξάνδρειας...

Πιστεύω ότι ο τάφος του Αλέξανδρου βρίσκεται κάπου κάτω από την σημερινή πόλη που κατασκευάστηκε πάνω στα θεμέλια της παλιάς πόλης... ίσως κάτω από κάποια πλατεία ή κάποια πολυκατοικία, οπότε είναι σχεδόν αδύνατο να ανακαλυφθεί ποτέ !


Νεφ...... :wavey:

ALKIBIADES
18-02-2003, 14:17
Θειοτάτη,
αν πρόσεξες εγώ - και ενίσταμαι για τον πληθυντικό σου - επιμένω πως κατά πάσα πιθανότητα ο Τάφος του Αλεξάνδρου δεν βρίσκεται καν στην Αιγυπτο αλλα στη Βεργίνα και είναι ο μεγάλος τάφος που εικάζεται πως ανήκει στον πατέρα του, Φιλιππο Β΄
Στην άποψή μου συνηγορούσε εως προτινος και η Κα Σουβαλτζή.
Και λέω πως το "ψάχνουμε τον τάφο του Αλεξάνδρου" είναι πρόφαση. Στην πραγματικότητα ερευνούν αυτόν του Πτολεμαίου!

Τα περί πολεοδομίας με βρίσκουν απολύτως σύμφωνο.

Τώρα το επιχείρημα - το βασικο - για την Βεργίνα, είναι πως στην δεσπόζουσα παράσταση κυνηγιού που βρίσκεται στον κεντρικό νεκρικο θάλμο του μεγάλου τάφου, κατά κοινή ομολογία το κεντρικό πρόσωπο είναι ο Αλέξανδρος, ενώ ο - τιμώμενος υποτίθεται - Φίλιππος, είναι σε μια γωνίτσα. Αυτό θα μπορούσε να δικαιολογηθεί ασφαλώς από το γεγονός πως με τούτο στήριζαν τον νέο βασιλέα συνδέοντάς τον άμεσα με τον εκλειπόντα. Αλλά ο τάφος ολοκληρώθηκε όταν ο Αλέξανδρος δεν είχε πια ανάγκη τέτοιας στήριξης. Απεναντίας, είχε ανάγκη να εξυψώσει το κύρος του Φιλίππου, που ήταν ο Εμπνευστής της Ελληνικής συμμαχίας.

τέλος πάντων... :confused:

Nefertari
18-02-2003, 14:26
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από ALKIBIADES
Θειοτάτη,
αν πρόσεξες εγώ - και ενίσταμαι για τον πληθυντικό σου - επιμένω πως κατά πάσα πιθανότητα ο Τάφος του Αλεξάνδρου δεν βρίσκεται καν στην Αιγυπτο αλλα στη Βεργίνα και είναι ο μεγάλος τάφος που εικάζεται πως ανήκει στον πατέρα του, Φιλιππο Β΄

Να με συγχωρέσεις λίγο αν γίνω κάπως ωμή.... αλλά να σου πω.... ο Αλέξανδρος πέθανε κατά την διάρκεια της εκστρατείας (να με συγχωρέσετε που δεν ενθυμούμαι επ' ακριβώς που) στην Περσία.... θέλετε να μου πείτε δηλαδή ότι το σώμα με τους τότε τρόπους συντήρησης και μεταφοράς που θα έκανε μήήήνες για να φτάσουν πίσω στην Βεργίνα.... έφτασε ? Ακόμη και αν το είχαν μουμιοποιήσει, το ταξίδι της επιστροφής ήταν πιο επικίνδυνο - γιατί με το σκεπτικό αυτό να μην τον έθαψαν στο σημείο του θανάτου ??

Λέω εγώ τώρααααα !! ... :o ;-)


:D :-)

ALKIBIADES
18-02-2003, 14:31
Κατ' αρχας αντιφάσκεις:


Ακόμη και αν το είχαν μουμιοποιήσει, το ταξίδι της επιστροφής ήταν πιο επικίνδυνο - γιατί με το σκεπτικό αυτό να μην τον έθαψαν στο σημείο του θανάτου ??

Λέω εγώ τώρααααα !! ...

και πιο πριν


Πιστεύω ότι ο τάφος του Αλέξανδρου βρίσκεται κάπου κάτω από την σημερινή πόλη που κατασκευάστηκε πάνω στα θεμέλια της παλιάς πόλης... ίσως κάτω από κάποια πλατεία ή κάποια πολυκατοικία, οπότε είναι σχεδόν αδύνατο να ανακαλυφθεί ποτέ !


Αποφάσισε, πού τάφηκε τελικα; εκεί που πέθανε; ή στην Αίγυπτο;

Nefertari
18-02-2003, 14:48
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από ALKIBIADES
Αποφάσισε, πού τάφηκε τελικα; εκεί που πέθανε; ή στην Αίγυπτο;

Mα.... :o αφού μου απορρίπτεις την Αίγυπτο.... παντελώς.... κάνω και εγώ μία άλλη υπόθεση....
"Γιατί όχι στο τόπο θανάτου και ντε και καλά στη Βεργίνα" ??


:D :-)

ALKIBIADES
18-02-2003, 18:00
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από Nefertari


Mα.... :o αφού μου απορρίπτεις την Αίγυπτο.... παντελώς.... κάνω και εγώ μία άλλη υπόθεση....
"Γιατί όχι στο τόπο θανάτου και ντε και καλά στη Βεργίνα" ??


:D :-)

Δεν αυθαιρετώ τοποθετωντας τον τάφο του Αλεξάνδρου στη Βεργίνα. Ήδη από τους αρχαίους συγραφείς έχουμε τις εικασίες πως ενώ κατ' αρχάς ετάφη στην Αίγυπτο, κατόπιν, έγινε εκταφή και μεταφορά στη Μακεδονία. Το αναφέρουν και ο Πλούταρχος και ο Αριανός. Και δεν είναι τόσο δύσκολο πια να μεταφερθεί μια μούμια [ γιατί μούμια ήταν - ετάφη ως φαραώ] από την Αλεξάνδρεια στην Καβάλλα με καράβι.
Περι δε την ακριβή τοποθεσία αρχικήες και μετέπειτα ταφής... έχει τόσες πατριδες αυτή η μούμια, όσες κι ο Όμηρος!

:confused:

ZOI
02-03-2003, 19:22
loipon epidi os neara eixa oneiro na anakalipso ton tafo tou alexandrou (ton opoio latreuo!!!!!!!!!!) tha ithela na ekfero apopsi!apo tis apeires ikasies pou exo diavasei pia ,diskoleuomai na thimitho oles tis pithanes topothesies tafis!xoris na aporipto tis proanafertheises topothesies tha ithela na prostheso pos i istoria pollon laon sta vathi tis anatolis,pou autoapokalountai apogonoi ton stratioton tou iskenter anaferoun pos etafi konta sta meri tous,kai oi palaioteroi aneferan pos oi progonoi tous timousan ton alexandro os theo opos kai autoi, parolauta ipostirizan pos o tafos vrisketai ekei konta!!!!ante na vgaloume akri oi amoiroi thaumastes!!!!!!!! :-)

xastoth3
24-11-2007, 16:45
Καλημέρα, είμαι νέο μέλος και το θέμα μου κέντρισε το ενδιαφέρον.

Όσοι παρακολουθείτε τηλεόραση γνωρίζετε ότι ο Χαρδαβέλλας βγάζει σήμερα θέμα στις "Πύλες του Ανεξήγητου" με τίτλο "Ο Τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Θάσο" ή κάτι τέτοιο. Ανάμεσα στα άλλα ισχυρίζεται ότι βρέθηκε ο τάφος στη Θάσο, ίσως και η κιβωτός της Διαθήκης, κλπ.

Υπερβολές από το χαρδαβελλιστάν μάλλον, και κατά πάσα πιθανότητα να φουσκώσουν τα πράγματα με πολλούς "ειδικούς". Αν παρ'όλα αυτά ενδιαφέρεστε για το θέμα ρίξτε μια ματιά εδώ (http://www.metafysiko.gr/textview.php?id=175)(πολύ πιο σοβαρό κείμενο που βάζει μερικούς από αυτούς τους "θρύλους" στη θέση τους...)

Spigeo
24-11-2007, 20:29
Ο εν λόγω παρουσιαστής είναι μόνο για διαφημίσεις ταινιών επιστημονικής φαντασίας.

:d

Παρ'όλα αυτά, στην ιστορική πόλη Αιγές (σημερινή Βεργίνα) βρίσκεται ο τάφος του Φιλίππου του Β' και ένας ακόμα που πιθανολογείται πως είναι ο γιός του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου δεν υπάρχει εκεί. Αν κάνω λάθος, ας με διορθώσει κάποιος που γνωρίζει.

grecorypek
08-02-2008, 02:15
Φιλοι μου η δικη μου γνωμη για τον ταφο του (Α.Ω)=ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΩΜΕΓΑ,
ειναι στην ΕΛΛΑΔΑ.Ενας ανθρωπος του ειδους του,(Ω),εχει ενταφειασθει
στον τοπο που γεννηθηκε.Ισσως αν ζουσε μερικα χρονια ακομη ο ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ
θα ξεραμε οχι μονο του ΦΙΛΛΙΠΟΥ,αλλα και του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Ω.
Ελπιζουμε ομως σε ενα 2ον ΑΝΔΡΟΝΙΚΟ.Δεν θ'αργηση να εμφανησθη.

ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΑΤΡΩΝ
18-05-2008, 07:43
Ενα ευρύ τμήμα της παγκόσμιας ιστορίας.
Αυτό πού κατά τήν άποψή μου τρέμουν είναι ότι σέ περίπτωση πού ό τάφος είναι όντως του Μεγίστου Αλεξάνδρου, η ανακάλυψη μπορεί να λειτουργήσει ώς καταλύτης με απρόβλεπτα γιά τούς εχθρούς τού Ελληνισμού αποτελέσματα.

ΠΕΣ ΤΕ ΜΟΥ ΠΕΣ ΤΕ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ <<ΜΕΓΑΛΟΥ..>>ΑΛΕΞΑΝΤΡΟΥ ........ΝΑ ΠΑΓΩ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΕΣΩ...ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΥΝΟΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΟΤΙ ΙΕΡΟ ΚΑΙ ΟΣΙΟΝ ΕΙΧΕ Η ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ...ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕς..ΙΕΡΑ .... ΝΑΟΥΣ ....ΑΡΧΑΙΟΤΑΤΟΥΣ ΠΑΠΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ...ΤΑ ΚΟΙΝΑ ,ΤΙΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΕς , ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕς ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΤΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΡΙΑ,....... ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΦΑΓΕ Η ΛΑΙΛΑΠΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΕΚΕΙΝΗΣ ΠΟΥ ΛΕΓΟΤΑΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ......ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΣΥΝΩΜΩΣΙΑ ΤΩΝ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΤΕ ΙΕΡΕΩΝ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ.....ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΣΕΣ ΑΚΟΜΗ ΕΥΟΔΩΣΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑ ΠΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΧΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ....ΝΑ ΔΗΩΣΟΥΝ ΝΑ ΛΑΦΥΡΑΓΩΓΗΣΟΥΝ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΝΑ ΕΞΑΝΔΡΑΠΟΔΗΣΟΥΝ...ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ...ΤΟ ΜΑΝΤΕΙΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕ ΤΟΤΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΛΟΥΤΟ
ΣΕ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΙΔΟΣ ΑΠΟ ΟΛΕς ΑΥΤΕς ΤΙς ΠΡΑΞΕΙς ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΡΑΚΩΝΑΝ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗς ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗς ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΑΙΟΤΑΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ....ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ........ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΑΦΟ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ Η ΚΟΥΡΑΔΑ ΜΑς!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΤΙ ΚΑΚΟ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΤΟΤΕ ΒΑΡΒΑΡΕς ΦΥΛΕς ΤΟΥ ΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΒΟΡΡΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΙΓΟ <ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ >ΤΟ ΡΗΤΟΡΑ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΕ
ΜΕΣΑ ΣΕ ΝΑΟ ΠΙΝΩΝΤΑΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΣΤΙς ΒΑΡΒΑΡΕς ΚΑΤ ΔΗΩΤΙΚΕς ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕς ΦΡΟΥΡΕς ΠΟΥ ΟΠΟΥ ΕΓΚΑΘΙΣΤΑΝΤΟ ΕΣΠΕΡΝΑΝ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ..........................................

ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΜΕΙς ΓΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΤΟΥΣ ΔΟΞΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ

Toan
22-05-2008, 12:22
ΠΕΣ ΤΕ ΜΟΥ ΠΕΣ ΤΕ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ <<ΜΕΓΑΛΟΥ..>>ΑΛΕΞΑΝΤΡΟΥ ........ΝΑ ΠΑΓΩ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΕΣΩ...ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΥΝΟΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΟΤΙ ΙΕΡΟ ΚΑΙ ΟΣΙΟΝ ΕΙΧΕ Η ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ...ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕς..ΙΕΡΑ .... ΝΑΟΥΣ ....ΑΡΧΑΙΟΤΑΤΟΥΣ ΠΑΠΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ...ΤΑ ΚΟΙΝΑ ,ΤΙΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΕς , ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕς ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΤΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΡΙΑ,....... ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΦΑΓΕ Η ΛΑΙΛΑΠΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΕΚΕΙΝΗΣ ΠΟΥ ΛΕΓΟΤΑΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ......ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΣΥΝΩΜΩΣΙΑ ΤΩΝ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΤΕ ΙΕΡΕΩΝ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ.....ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΣΕΣ ΑΚΟΜΗ ΕΥΟΔΩΣΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑ ΠΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΧΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ....ΝΑ ΔΗΩΣΟΥΝ ΝΑ ΛΑΦΥΡΑΓΩΓΗΣΟΥΝ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΝΑ ΕΞΑΝΔΡΑΠΟΔΗΣΟΥΝ...ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ...ΤΟ ΜΑΝΤΕΙΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕ ΤΟΤΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΛΟΥΤΟ
ΣΕ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΙΔΟΣ ΑΠΟ ΟΛΕς ΑΥΤΕς ΤΙς ΠΡΑΞΕΙς ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΡΑΚΩΝΑΝ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗς ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗς ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΑΙΟΤΑΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ....ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ........ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΑΦΟ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ Η ΚΟΥΡΑΔΑ ΜΑς!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΤΙ ΚΑΚΟ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΤΟΤΕ ΒΑΡΒΑΡΕς ΦΥΛΕς ΤΟΥ ΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΒΟΡΡΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΙΓΟ <ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ >ΤΟ ΡΗΤΟΡΑ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΕ
ΜΕΣΑ ΣΕ ΝΑΟ ΠΙΝΩΝΤΑΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΣΤΙς ΒΑΡΒΑΡΕς ΚΑΤ ΔΗΩΤΙΚΕς ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕς ΦΡΟΥΡΕς ΠΟΥ ΟΠΟΥ ΕΓΚΑΘΙΣΤΑΝΤΟ ΕΣΠΕΡΝΑΝ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ..........................................

ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΜΕΙς ΓΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΤΟΥΣ ΔΟΞΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ

Μήπως τα παραλές βρε παλαιών πατρών;
Ο Δημοσθένης ήταν κατά των Μακεδόνων επειδή ήθελε την Αθήνα ηγέτιδα στην επικείμενη περσική εκστρατεία.Επίσης οι μακεδονικές φρουρές τοποθετήθηκαν κατα εντελώς λογικό τρόπο στις πόλεις-κράτη της νοτίου Ελλάδας για να πετύχουν συνοχή(μην ξεχνάς ότι δεν είχαν μάθει να είναι ένα κράτος οι Έλληνες)
Και όσο αναφορά τις καταστροφές που αναφέρεις ,πες μου μια βιβλιοθήκη ή ένα πολιτιστικό ελληνικό οικοδόμημα το οποίο ο Αλέξανδρος κατέστρεψε χωρις σημαντικό λόγο!Είχε παιδεία ο άνθρωπος,ολόκληρο Αριστοτέλη δάσκαλο!!
Μην ξεχνάς ότι ο ίδιος ίδρυσε πόλεις ,ναούς ,βιβλιοθήκες,μεταλαμπάδευσε το ελληνικό πνέυμα(που κατέρρεε)σε όλη την Ανατολή!!!
Αυτά είχα να πω εγώ....

ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΑΤΡΩΝ
22-05-2008, 15:46
Μήπως τα παραλές βρε παλαιών πατρών;
Ο Δημοσθένης ήταν κατά των Μακεδόνων επειδή ήθελε την Αθήνα ηγέτιδα στην επικείμενη περσική εκστρατεία.Επίσης οι μακεδονικές φρουρές τοποθετήθηκαν κατα εντελώς λογικό τρόπο στις πόλεις-κράτη της νοτίου Ελλάδας για να πετύχουν συνοχή(μην ξεχνάς ότι δεν είχαν μάθει να είναι ένα κράτος οι Έλληνες)
Και όσο αναφορά τις καταστροφές που αναφέρεις ,πες μου μια βιβλιοθήκη ή ένα πολιτιστικό ελληνικό οικοδόμημα το οποίο ο Αλέξανδρος κατέστρεψε χωρις σημαντικό λόγο!Είχε παιδεία ο άνθρωπος,ολόκληρο Αριστοτέλη δάσκαλο!!
Μην ξεχνάς ότι ο ίδιος ίδρυσε πόλεις ,ναούς ,βιβλιοθήκες,μεταλαμπάδευσε το ελληνικό πνέυμα(που κατέρρεε)σε όλη την Ανατολή!!!

Αυτά είχα να πω εγώ....ΓΙΑ ΤΙΣ <<ΙΔΙΟΤΡΟΠΙΕς >> ΤΟΥ ΑΛΕΞ ΤΟΥ ΙΛΛΥΡΟΑΛΒΑΝΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΓΑΜΙΕς ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΡΡΙΑΝΟ ...ΥΠΗΡΧΑΝΝ ΙΕΡΟΤΑΤΕς ΠΟΛΕΙς ΟΠΩΣ Η ΤΥΡΟς ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΙΣΟΠΕΔΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥς
ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΕς ΕΠΕΙΔΗ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΗΝ ΠΥΛΗ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΩΣ ΒΑΣΙΛΙΑς ΘΕΟΣ ΗΛΙΟΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ......................ΗΤΑΝ ΑΞΕΣΤΟς ΚΑΙ ΜΕ ΔΥΣΚΟΛΙΑ Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΤΟΥ ΜΑΘΑΙΝΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΑΛΟΓΟ ΤΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑΣΕ ΒΟΥΚΕΦΑΛΑ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΑΡΙΑΣΤΟΤΕΛΗΣ
ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΑΝΑΚΛΟΥΣΕ ΛΕΝΕ ΤΟ ΒΟΙΔΙΣΙΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΗΛΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΤΡΟΥ ΤΟΥ ΕΚΠΟΡΘΗΤΗ...
ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΒΑΚΧΙΚΑ ΜΕΘΥΣΙΑ ΚΑΙ ΟΡΓΙΑ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΕ ΣΑΝ ΙΕΡΟΣ ΜΟΥΝΑΡΧΗΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΙΧΕ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΕΚΛΥΤΑ ΠΑΘΗ ΚΑΙ ΗΘΗ
ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕς ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΩΤΕΡΕς
ΦΥΛΕς ΑΦΙΛΟΣΟΦΗΤΕς ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ ΤΙς ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙς ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΙΜΟΒΟΡΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ.....................


ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΝ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΟΥΡΑΜΕ....................................

Toan
24-05-2008, 12:38
ΓΙΑ ΤΙΣ <<ΙΔΙΟΤΡΟΠΙΕς >> ΤΟΥ ΑΛΕΞ ΤΟΥ ΙΛΛΥΡΟΑΛΒΑΝΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΓΑΜΙΕς ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΡΡΙΑΝΟ ...ΥΠΗΡΧΑΝΝ ΙΕΡΟΤΑΤΕς ΠΟΛΕΙς ΟΠΩΣ Η ΤΥΡΟς ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΙΣΟΠΕΔΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥς
ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΕς ΕΠΕΙΔΗ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΗΝ ΠΥΛΗ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΩΣ ΒΑΣΙΛΙΑς ΘΕΟΣ ΗΛΙΟΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ......................ΗΤΑΝ ΑΞΕΣΤΟς ΚΑΙ ΜΕ ΔΥΣΚΟΛΙΑ Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΤΟΥ ΜΑΘΑΙΝΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΑΛΟΓΟ ΤΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑΣΕ ΒΟΥΚΕΦΑΛΑ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΑΡΙΑΣΤΟΤΕΛΗΣ
ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΑΝΑΚΛΟΥΣΕ ΛΕΝΕ ΤΟ ΒΟΙΔΙΣΙΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΗΛΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΤΡΟΥ ΤΟΥ ΕΚΠΟΡΘΗΤΗ...
ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΒΑΚΧΙΚΑ ΜΕΘΥΣΙΑ ΚΑΙ ΟΡΓΙΑ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΕ ΣΑΝ ΙΕΡΟΣ ΜΟΥΝΑΡΧΗΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΙΧΕ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΕΚΛΥΤΑ ΠΑΘΗ ΚΑΙ ΗΘΗ
ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕς ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΩΤΕΡΕς
ΦΥΛΕς ΑΦΙΛΟΣΟΦΗΤΕς ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ ΤΙς ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙς ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΙΜΟΒΟΡΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ.....................


ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΝ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΟΥΡΑΜΕ....................................

1.Ο "¶λεξ" δεν είναι Ιλλυριοαλβανός αλλά κατάγεται από την βασίλισσα της Ηπέιρου(ελληνικού φύλου) και του βασιλιά των Μακεδόνων του οποίου οι ρίζες ανάγονται πάλι σε ελληνικά φύλα,οπότε ηρέμησε.
2.Δες ένα γεγονός από πολλές οπτικές γωνίες και μην εμμένεις στις απόψεις του Αρριανού....ανεξάρτητα από το τι έγραφε και κατα πόσον αυτό ισχύει ή όχι.
3.Η Τύρος αντιστάθηκε σε έναν άνθρωπο που είχε ήδη νικήσει τους Πέρσες στη Ισσό.Κατά την γνώμη μου,για τη σωτηρία της έπρεπε να παραδωθεί.
Και από πότε η Τύρος υπήρξε ιερή πόλη;;Ήδη από τον 6ο αιώνα π.Χ. είχε κατακτηθεί και λεηλατηθεί από τους Ασσύριους.......τι ιερό έιχε απομείνει;;;
4.Νομίζω θα συμφωνήσεις ότι ο Αλέξανδρος είχε και κακές αλλά και καλές πλευρές......περα όμως απο τις κατακτήσεις του και όλα αυτά που ανέφερες,έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία στον Ελληνισμό να δέιξει τον πολιτισμό του,να δώσει και να πάρει.Ο Ελληνιστικός κόσμος που δημιουργήθηκε ήταν ένα πεδίο γνωσης και πολιτισμου(Αλεξάνδρειες,Ρόδος,μηχανισμός αντικυθήρων,περγαμηνή,ανατομία,Ελληνική κοινή κ.α.)
5.Λες στο τέλος,εμείς διαφέρουμε....ως προς τι διαφέρουμε;;;Σαν Ελληνάρες που είμαστε;;;

gpapadothomak
10-06-2008, 10:54
Εξω απο κάθε εμπάθεια, που δεν δικαιολογείται, 2.331 χρόνια μετά τον θάνατό του, σας θυμίζω ότι σαν σήμερα το 323π.χ. πέθανε ο Μέγας Αλέξανδρος

Toan
10-06-2008, 22:11
Εξω απο κάθε εμπάθεια, που δεν δικαιολογείται, 2.331 χρόνια μετά τον θάνατό του, σας θυμίζω ότι σαν σήμερα το 323π.χ. πέθανε ο Μέγας Αλέξανδρος

Eίναι σίγουρη η ημερομηνία;Αν είναι οφείλουμε να αποδώσουμε τα του Καίσαρος,τω Καίσαρι...

rosi
12-06-2008, 14:08
Τελικά μπορεί κανένας να μας πει, με σιγουριά, αξιόπιστες πηγές που να αναφέρουν πληροφορίες για το που έιναι θαμμένος;

Toan
13-06-2008, 12:18
Τελικά μπορεί κανένας να μας πει, με σιγουριά, αξιόπιστες πηγές που να αναφέρουν πληροφορίες για το που έιναι θαμμένος;

Ροσι το ερώτημα είναι από μόνο του άσκοπο.Φαντάζεσαι τι θα γινόταν άμα ήξερε όλος ο αρχαίος κόσμος από κάποιον ιστοριογράφο την τοποθεσία του τάφου του Αλεξάνδρου;Θα γινόταν ΧΑΜΟΣ και θα έιχε συληθεί από χρόνια.Αν σήμερα έχει επιζήσει κάποια ένδειξη για την τοποθεσία του τάφου,τότε θα πρέπει να είναι επτασφράγιστο μυστικό για προφανείς λόγους.(Αμερικάνοι,Βρετανοί κλπ.)

Η προσωπική μου γνώμη είναι πως θάφτηκε στην αγαπημένη του πόλη,την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

rosi
13-06-2008, 12:55
Θέλω να πω, ότι ψάχνω για μελέτες, αξιόπιστων ιστορικών, οι οποίοι ξέρουν κάτι παραπάνω από μας, και οι οποίοι κάνουν εικασίες για το που είναι θαμμένος.
Φυσικά και δεν ψάχνω ένα site το οποίο λέει που θάφτηκε ο Αλέξανδρος!

Toan
14-06-2008, 01:24
εικασίες

Αυτό ακριβώς...

rosi
14-06-2008, 13:13
Ναι αλλά , άλλο οι δικές μου και οι δικές σου εικασίες και άλλο οι εικασίες έγκριτων αρχαιολόγων που ασχολούνται με το θέμα από τότε που γεννήθηκαν...

Toan
17-06-2008, 09:31
Ναι αλλά , άλλο οι δικές μου και οι δικές σου εικασίες και άλλο οι εικασίες έγκριτων αρχαιολόγων που ασχολούνται με το θέμα από τότε που γεννήθηκαν...

Δεν αντιλέγω..

NordicWarrior
17-06-2008, 10:14
Θέλω να πω, ότι ψάχνω για μελέτες, αξιόπιστων ιστορικών, οι οποίοι ξέρουν κάτι παραπάνω από μας, και οι οποίοι κάνουν εικασίες για το που είναι θαμμένος.
Φυσικά και δεν ψάχνω ένα site το οποίο λέει που θάφτηκε ο Αλέξανδρος!

Αν μπορείς να τα βρεις, ψάξε τα εξής:

1) "Finding Lost Tombs". Archaeology, Volume 61 Number 1, January/February 2008
2) Chugg, Andrew. "Alexander's Final Resting Place", History Today Jul2004, Vol. 54 Issue 7, p17-23

Δεν τα έχω διαβάσει προσωπικά, αλλά είναι σχετικά σύγχρονες μελέτες, σε σοβαρές (ακαδημαϊκές) εκδόσεις

skam
20-06-2011, 12:43
Αρχαιολογικές άρες μάρες κουκουνάρες

ΟI ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ της κυρίας Λιάνας Σουβαλτζή στην όαση Σίβα απασχόλησαν τον τελευταίο καιρό επανειλημμένο τα μέσα μαζικής ενημέ*ρωσης και αυτό σημαίνει μεγάλο τμή*μα του ελληνικού λαού. Συγχρόνως όμως τα όσα διαδραματίστηκαν με α*φορμή τις ελληνικές αυτές αρχαιολο*γικές δραστηριότητες στην αλλοδαπή έδειξαν, για μία ακόμη φορά, ότι ε*μείς οι Έλληνες συχνά αντιδρούμε σπασμωδικά, χωρίς να πολυσκεπτόμαστε. παρασυρμένοι από συναισθή*ματα, εθνικές ανασφάλειες, παλιά ε*θνικά μεγαλεία, άγνοια κ.ά.
Αλλά ας πάρουμε τα πράγμαια α*πό την αρχή. Το αιγυπτιακό κράτος, μέσα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, έχει δώσει άδεια στην κυρία Σουλβατζή, κάτοχο πτυχίου Ιστορικο-αρχαιολογικού Τμήματος ελληνικού πανεπιστημίου, να διεξάγει ανασκα*φές στην όαση Σίβα. Και επΆ αυτού ουδέν σχόλιον.
Πριν από λίγο καιρό η ελληνίδα αυτή εξερευνήτρια ανήγγειλε με εμ*φανή εθνική έπαρση, για δεύτερη φορά μέσα σε πέντε περίπου χρόνια των ανασκαφικών της εργασιών, ότι αυτήν όρισε η θεά Τύχη για να φέρει στο φως τον τάφο μιας από τις μεγα*λύτερες προσωπικότητες που έζησαν ποτέ στον πλανήτη μας, του μακεδό*να κοσμοκράτορα Αλέξανδρου. Και ασφαλώς η πιθανή ανεύρεση του τά*φου ενός τόσο σημαίνοντος προσώ*που φιλικό ήταν να προκαλέσει το ενδιαφέρον όχι μόνον της ελληνικής και αιγυπτιακής κοινής γνώμης, αλλά και της παγκόσμιας, παρΆ όλο που ό*λες οι αχαϊκές αρχαίες γραπτές μαρ*τυρίες ρητά αναφέρουν ότι ο Αλέξαν*δρος δεν είχε ταφεί στην όαση Σίβα αλλά στην Αλεξάνδρεια και για ένα μικρό χρονικό διάστημα πιθανόν και στη Μέμφιδα. Στην Ελλάδα ειδικότε*ρα, επειδή η αρχαιολογία χρήσιμο ποιείται κατά καιρούς και για να… καμουφλάρεται η κακή και κάποτε και αλλοπρόσαλλη εξωτερική πολιτι*κή μας, το όλον θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις. Πολύ περισσότερο μάλι*στα από τη στιγμή που μερικοί αρμό*διοι (;) σκάρωσαν και το παραμύθι ό*τι Σκοπιανοί σπεύδουν στην όαση Σί*βα για να.. προσκυνήσουν το σώμα του νεκρού μακεδόνα στρατηλάτη.
Έτσι το υπουργείο Πολιτισμού, υ*πό πίεση, στέλνει στη μακρινή έρημο αντιπροσωπεία ειδικών, (θα ήταν κα*λύτερο αν η παρουσία των τελευταί*ων ήταν εντελώς διακριτική, οπό τη στιγμή μάλιστα που δεν είχε εξασφα*λιστεί η συνεργασία της ανασκαφέως). Επιπλέον, κρατικοί φορείς, δη*μοτικοί άρχοντες, σύλλογοι και μεμονομένα άτομα σπεύδουν να ενισχύ*σουν οικονομικά και ηθικά το πα*τριωτικό έργο της κυρίας Σουβαλτζή στην ξενιτιά. Ορισμένοι μάλιστα εκ*δηλώνουν φανερά τη δυσαρέσκειά τους προς τους αρχαιολόγους εκεί*νους που τόλμησαν, από… φθόνο και ζήλεια, να αμφισβητήσουν το εύρημα της εθνικής εξερευνήτριας.
Μιχάλης Α Τιβέριος, κα*θηγητής της Κλασικής Αρχαίολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Πηγή: To Βήμα, 1995.
http://history-of-macedonia.com/wordpress/2011/05/02/arxaiologikes-ares-mares-koukounares/

Ομολογώ ότι δεν βρήκα την ανάρτηση στο βήμα με το λίγο που έψαξα.