PDA

Επιστροφή στο Forum : ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

Aris_dj_77
01-12-2006, 16:55
29 Νοεμβρίου 2006

Συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης για το θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων των μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών
Το θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων των μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών έθεσαν στον υπουργό Ανάπτυξης Δημήτρη Σιούφα, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιάννης Αλαβάνος, ο Πρύτανης και ο Αντιπρύτανης του ΕΜΠ Κωνσταντίνος Μουτζούρης και Μάκης Σπαθής, καθώς και ο Πρόεδρος της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ Δημήτρης Τσαμάκης, κατά τη σημερινή συνάντησή τους.

Αφορμή για τη συνάντηση στάθηκαν τα σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων για τον καθορισμό επαγγελματικών δικαιωμάτων πτυχιούχων των ΤΕΙ στους τομείς της Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών, στα οποία έχει αντιδράσει εγγράφως το ΤΕΕ τους τελευταίους μήνες.

Όπως υπογραμμίζεται από το ΤΕΕ και τις πρυτανικές αρχές (το τελευταίο έγγραφο το συνυπογράφουν επτά πρόεδροι των αντίστοιχων τμημάτων όλων των πολυτεχνικών σχολών της χώρας) δεν είναι δυνατόν να θεσμοθετούνται επαγγελματικά δικαιώματα σε αποφοίτους τμημάτων των ΤΕΙ, όταν εκκρεμεί πλέον της δεκαετίας η κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αντίστοιχων Πολυτεχνικών Σχολών της χώρας. Τα έργα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών είναι σε μεγάλο βαθμό έργα διπλωματούχου μηχανικού, σε ότι αφορά στη μελέτη, σχεδιασμό, ανάπτυξη, οργάνωση, παρακολούθηση, διαχείριση, εκτέλεση και επίβλεψή τους, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.Στο τελευταίο έγγραφο που στάλθηκε προς τον υπουργό Ανάπτυξης από τον Πρόεδρο του ΤΕΕ, τονίζεται, επίσης, ότι οι προβλέψει των σχεδίων Προεδρικών Διαταγμάτων έρχονται και σε αντίθεση με τις συστάσεις της Ε.Ε., σύμφωνα με τις οποίες θα πρέπει να γίνεται διαχωρισμός στην απονομή ευθύνης ανάλογα με τις γνώσεις και τις δεξιότητες. Επισημαίνεται, ακόμη, ότι στην ελληνική πραγματικότητα, προκειμένου τα έργα να γίνονται με τεχνική επάρκεια, απαιτείται να αξιοποιηθεί η βαθμίδα, αυτή του Τεχνολόγου.

Το ΤΕΕ και το ΕΜΠ ζητούν πριν από οποιαδήποτε ρύθμιση να υπάρξει συνεργασία όλων των εμπλεκομένων πλευρών (υπουργεία Ανάπτυξης, Παιδείας, ΑΕΙ και ΤΕΙ,

ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ : ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΚΟΜΠΑΡΣΟΥ
Η' ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ?

zaris
01-12-2006, 17:59
Καταρχας αυτο αν καταλαβα καλα ειναι για μηχανικους. Βεβαια οπως λεει και στο τελος το ΤΕΕ και το ΕΜΠ ζητουν συνεργασια ολων. Αρα εκει θα πρεπει να εχουμε αντιπροσωπο ως τμημα ωστε να διαφυλαξουμε τα δικα μας δικαιωματα.

charisma
01-12-2006, 18:02
miso lepto... giati kai emeis stin ousia ti eimaste;
kai eidika ston tomea ton tilepikoinonion apo oti exo katalavei i sxoli mas einai koryfi se sxesi me tis ypoloipes...

Aris_dj_77
01-12-2006, 18:28
miso lepto... giati kai emeis stin ousia ti eimaste;
kai eidika ston tomea ton tilepikoinonion apo oti exo katalavei i sxoli mas einai koryfi se sxesi me tis ypoloipes...

για αυτο ακριβως το λεω..........

Thinking Man
01-12-2006, 20:25
eidika ston tomea ton tilepikoinonion apo oti exo katalavei i sxoli mas einai koryfi se sxesi me tis ypoloipes...

Δεν συμφωνώ σ' αυτό. Στο θέμα των Τηλεπικοινωνιών το πολυτεχνείο είναι καλύτερο από εμάς. Αντίθετα εμείς είμαστε πολύ καλύτεροι από το πολυτεχνείο σε καθαρή Πληροφορική.

Deep_Floyd
01-12-2006, 20:37
Δεν συμφωνώ σ' αυτό. Στο θέμα των Τηλεπικοινωνιών το πολυτεχνείο είναι καλύτερο από εμάς. Αντίθετα εμείς είμαστε πολύ καλύτεροι από το πολυτεχνείο σε καθαρή Πληροφορική.

x2 :wavey:

(+ τις πολύ καλύτερες εργαστηριακές υποδομές και το πιο εξειδικευμένο ΔΕΠ στα τηλεπικοινωνιακά. Αντίθετα στην Πληροφορική όχι απλώς είμαστε καλύτεροι, ειμαστε ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ.)

Hellhammer
01-12-2006, 20:38

Kαι απο τους δυο μας το τμημα της ΑΣΟΕΕ...:wavey: :wavey:

Thinking Man
01-12-2006, 20:41

Nope, σε πληροφορική είμαστε καλύτεροι.

Aris_dj_77
01-12-2006, 20:43

δε συμφωνω...αφου εκεινοι εχουν δυο αντικειμενα και εξαλλου αργοτερα

επιλεγουν αλλωστε και κατευθυνση....

εμεις 4 χρονια μονο με ενα αντικειμενο ασχολουμαστε ουσιαστικα...

The_Big_Brother
01-12-2006, 21:37
Αυτο που κανετε μπορει να συνεχιστει επ΄απειρον αν δεν το εχετε καταλαβει :p
Το θεμα ειναι πως τα εργα Πληρ & Τηλεπ θα τα μοιραζονται στο εξης Ηλεκτρολογοι (και Υδραυλικοι :p ) Μηχανικοι με Μηχανικους Πληροφ & Τηλεπικοιν. και εμεις θα ειμαστε μπουμαν η το παιδι που χτυπαει τις κλακετες οταν λεει ο σκηνοθετης "παμε πλανο" :D <---γελα di-ιτη κομπαρσουλη :p

Αλλα ποιο τμημα εννοουν? Υπαρχουν μηχανικοι Πληρ Τηλεπ καπου στην Λαρισσα και μου αρεσε αλλα ειχε 16,5 και δεν το δηλωσα :blush: :tounge:

Aris_dj_77
01-12-2006, 21:40
Αυτο που κανετε μπορει να συνεχιστει επ΄απειρον αν δεν το εχετε καταλαβει :p
Το θεμα ειναι πως τα εργα Πληρ & Τηλεπ θα τα μοιραζονται στο εξης Ηλεκτρολογοι (και Υδραυλικοι :p ) Μηχανικοι με Μηχανικους Πληροφ & Τηλεπικοιν. και εμεις θα ειμαστε μπουμαν η το παιδι που χτυπαει τις κλακετες οταν λεει ο σκηνοθετης "παμε πλανο" :D <---γελα di-ιτη κομπαρσουλη :p

δυστυχως και εγω πιστευω πως αυτη ειναι η πικρη αληθεια......:-(

devils_advocate
01-12-2006, 21:47
Μα εδώ δεν μας ενδιαφέρει το τί μπορει να κάνει ο καθένας, αλλά τα επαγγελματικά δικαιώματα που κατοχυρώνει ο καθένας. Κοινώς, οι των Πολυτεχνείων θέλουν να φάνε όλη την πίτα (όπως κάνουν τόσα χρόνια), και φτάνουν μέχρι τον υπουργό για την κατοχύρωση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων.

Aris_dj_77
02-12-2006, 01:14
η οργανωση και η συσπειωση(ΤΕΕ) ειναι αυτη που τους κανει να πετυχαινουν οτι θελουν...

δε βλεπω κατι αναλογο και στο δικο μας κλαδο.......

Hellhammer
02-12-2006, 02:28
Nope, σε πληροφορική είμαστε καλύτεροι.

Για θυμισε μου απο Java και εφαρμογες Web ποσα μαθηματα εχεις;;

Moses
02-12-2006, 03:16

Java kai web efarmoges mathaineis gia plaka an ksereis C/C++

Kertran
02-12-2006, 03:19
dt edw
kai .net gia plaka mathaineis
komparsoulides:D:D:D:D

Thinking Man
02-12-2006, 04:00

Ναι αλλά πληροφορική δεν είναι η Java αλλά ο Αντικειμενοστραφής Προγραμματισμός. Όπως πληροφορική δεν είναι το εργαλείο σχεδίασης που χρησιμοποιούν στην Intracom για να φτιάχνουν modems αλλά είναι η Ψηφιακή Σχεδίαση.

:wavey:

Hellhammer
02-12-2006, 09:13
Ναι αλλά πληροφορική δεν είναι η Java αλλά ο Αντικειμενοστραφής Προγραμματισμός. Όπως πληροφορική δεν είναι το εργαλείο σχεδίασης που χρησιμοποιούν στην Intracom για να φτιάχνουν modems αλλά είναι η Ψηφιακή Σχεδίαση.

Δηλαδη μετα ΤΟ (1) μαθημα του αντικειμενοστραφους προγραμματισμου εχεις γνωσεις απαραιτητες για να μαθεις ευκολα καθε αντικειμενοστραγη γλωσσα.Και εν πασει περιπτωσει δεν ειναι τι μπορεις να μαθεις,αλλα τι μαθαινεις στη σχολη.

Για το δευτερο σκελος,αν πας αυριο μεθαυριο για δουλεια σιγουρα ο Multiplexer και ο Decoder θα σου φανουν παααααααρα πολυ χρησιμοι....:tounge:

Symos
02-12-2006, 14:13
Και εν πασει περιπτωσει δεν ειναι τι μπορεις να μαθεις,αλλα τι μαθαινεις στη σχολη.

Διαφωνώ καθέτως. Το ένα σίγουρο καλό που έχει η σχολή μας είναι ότι σου δίνει τη δυνατότητα να μάθεις ότι χρειαστείς εύκολα και γρήγορα, με βάση τις γνώσεις που έχεις για το αντικείμενο.

Π.χ. εγώ στην εταιρία που δουλεύω τώρα και δουλεύουμε πολύ με το Excel, σε ένα μήνα που είμαι εκεί τώρα έχω φτιάξει τα απίστευτα (για τους άλλους) προγράμματα με VBA, την οποία ούτε είχα ξαναδεί ποτέ (VB στη σχολή; Ανέκδοτο). Και όλοι με ρωτάνε με μια απορία: Μα καλά! Πού έμαθες Excel εσύ!
Εεεεε....Άντε να τους εξηγήσεις ότι δεν έμαθες ποτέ "Excel", ούτε VB αλλά με κάποιο μαγικό τρόπο την έμαθες σε 2 ώρες.

Αλλά αυτό είναι λογικό να συμβαίνει εδώ στην Αγγλία, όπου τα πανεπιστήμια έχουν μια διαφορετική νοοτροπία, που ταιριάζει πιο πολύ με αυτό που λένε όσοι υποστηρίζουν ότι πρέπει να παίρνουμε πρακτικές γνώσεις.

Αυτό που ανέφερα είναι ένα απλό παράδειγμα, αλλά επεκτείνεται και σε άλλα αντικείμενα. Το μόνο πρόβλημα που έχει αυτή η νοοτροπία είναι πως οι απόφοιτοι δυσκολεύονται στην αρχή να πείσουν τους εργοδότες ότι αν και δεν έχουν τις πρακτικές γνώσεις μπορούν να τις αποκτήσουν άμεσα. Όμως όλοι αργά ή γρήγορα θα βρούμε μια δουλειά και θα ξεκινήσουμε την καριέρα μας. Και τότε νομίζω ότι οι περισσότεροι θα αισθάνονται τυχεροί που σπούδασαν στη σχολή που σπούδασαν με τη νοοτροπία που έχει.

Hellhammer
02-12-2006, 15:08
Διαφωνώ καθέτως. Το ένα σίγουρο καλό που έχει η σχολή μας είναι ότι σου δίνει τη δυνατότητα να μάθεις ότι χρειαστείς εύκολα και γρήγορα, με βάση τις γνώσεις που έχεις για το αντικείμενο.

Π.χ. εγώ στην εταιρία που δουλεύω τώρα και δουλεύουμε πολύ με το Excel, σε ένα μήνα που είμαι εκεί τώρα έχω φτιάξει τα απίστευτα (για τους άλλους) προγράμματα με VBA, την οποία ούτε είχα ξαναδεί ποτέ (VB στη σχολή; Ανέκδοτο). Και όλοι με ρωτάνε με μια απορία: Μα καλά! Πού έμαθες Excel εσύ!
Εεεεε....Άντε να τους εξηγήσεις ότι δεν έμαθες ποτέ "Excel", ούτε VB αλλά με κάποιο μαγικό τρόπο την έμαθες σε 2 ώρες.

Αλλά αυτό είναι λογικό να συμβαίνει εδώ στην Αγγλία, όπου τα πανεπιστήμια έχουν μια διαφορετική νοοτροπία, που ταιριάζει πιο πολύ με αυτό που λένε όσοι υποστηρίζουν ότι πρέπει να παίρνουμε πρακτικές γνώσεις.

Αυτό που ανέφερα είναι ένα απλό παράδειγμα, αλλά επεκτείνεται και σε άλλα αντικείμενα. Το μόνο πρόβλημα που έχει αυτή η νοοτροπία είναι πως οι απόφοιτοι δυσκολεύονται στην αρχή να πείσουν τους εργοδότες ότι αν και δεν έχουν τις πρακτικές γνώσεις μπορούν να τις αποκτήσουν άμεσα. Όμως όλοι αργά ή γρήγορα θα βρούμε μια δουλειά και θα ξεκινήσουμε την καριέρα μας. Και τότε νομίζω ότι οι περισσότεροι θα αισθάνονται τυχεροί που σπούδασαν στη σχολή που σπούδασαν με τη νοοτροπία που έχει.

Ρε μην μου λετε τι μπορεις να μαθεις!ελεος..τι μαθαινεις ειναι το ζητημα..επι της ουσιας η σχολη σου δινει πολυ λιγα για την αγορα εργασιας.Το τι μαθαινεις μονος σου ειναι αλλο ζητημα,στηριζεσαι στις δυνατοτητες σου.Αλλιως να κανεις μονος σου VB κι αλλιως να σε μαθαινει εκτενως ενας καθηγητης.Εσυ μπορεσες κι εμαθες VB και ευγε..Αυτο δεν το κανουν ολοι ομως...

gavos
02-12-2006, 15:25
Ρε μην μου λετε τι μπορεις να μαθεις!ελεος..τι μαθαινεις ειναι το ζητημα..επι της ουσιας η σχολη σου δινει πολυ λιγα για την αγορα εργασιας.Το τι μαθαινεις μονος σου ειναι αλλο ζητημα,στηριζεσαι στις δυνατοτητες σου.Αλλιως να κανεις μονος σου VB κι αλλιως να σε μαθαινει εκτενως ενας καθηγητης.Εσυ μπορεσες κι εμαθες VB και ευγε..Αυτο δεν το κανουν ολοι ομως...

Για την ακρίβεια δε σου δίνει τίποτα για την αγορά εργασίας συγκεκριμένα (και όσα σου δίνει κατά λάθος το κάνει) και ακριβώς αυτό είναι το καλό... :wavey:

Moses
02-12-2006, 15:38
Ma h ousia einai na sou dwsei tis VASEIS gia na mporeis na matheis efkola ta panta. Ti aksia exei na matheis thn X glwsa efarmogwn pou tha kseperasei se 5 xronia?? Xilies fores C/C++ tis opoies ama ksereis meta mporeis na matheis ta panta..

Oxi vevaia oti tha me xalage kana mathimataki epiloghs se Java/Php/.Net/den kserw gw ti allo..

Hellhammer
02-12-2006, 15:42
Xilies fores C/C++ tis opoies ama ksereis meta mporeis na matheis ta panta..

Απο που προκυπτει αυτο..αυτα τα λεει η Ιζαμπω :p :p :p
Αλλα ακομα κι ετσι να ειναι ουτε τα βασικα δεν σου μαθαινουν καλα..Π.Χ.Προγραμματισμος 1ου ετους..ο νοων νοειτω..(παλια...)

Moses
02-12-2006, 16:15
Απο που προκυπτει αυτο..αυτα τα λεει η Ιζαμπω :p :p :p
Αλλα ακομα κι ετσι να ειναι ουτε τα βασικα δεν σου μαθαινουν καλα..Π.Χ.Προγραμματισμος 1ου ετους..ο νοων νοειτω..(παλια...)

Sigoura synepagete apo thn (ligosth) proswpikh emphria mou :P Pantws den exw akousei kai pollous na diafonoyne.

Egw vevaia lew oti an ksereis kala C/C++ den exei provlima na matheis tis alles glwses.. to an sthn sxolh mas kai kata poso kala sou mathainoun c/c++ den to sxoliazw.. Sigoura ta pramata twra einai poly kalitera apo palia.. An kai oso xalia kai an htan tou prwtou etous... den mporeis se afth thn sxolh na ksefygeis (vlepe vaseis/leitourgika/anaptyksh).. Den tha me xalage pantws kana mathimataki c++ akoma tbh.

Dld esy ksereis kanena pou na kserei kalh C++ kai na dyskoleftike na mathei Java px?

Leouras
19-12-2006, 21:24
ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ : ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΚΟΜΠΑΡΣΟΥ
Η' ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ?

Στον ασεπ μας πέρασαν ως τεχνική ειδικότητα για να μην μας αναγνωρίσουν παιδαγωγική κατάρτιση οι μηχανικοί και τώρα που έκλεισαν οι θέσεις της εκπαίδευσης που τις μοιραστήκαμε με αυτούς και τους τείτζήδες (που είναι πολλοί περισσότεροι από εμάς) θα μας πουν τώρα πλέον είστε καθηγητική σχολή πάτε στα φροντιστήρια να κάνετε ecdl.

Να πάνε να γαμηθούνε.Πρώτα θα βγάλουν από την εκπαίδευση όσους τεχνολόγους και μηχανικούς διόρισαν και μετά θα τους αφήσουμε να πάρουν τα έργα πληροφορικής.

st8304
19-12-2006, 23:11
Καλησπέρα :) Αν είσαστε εσείς μηχανικοί δε θα διεκδικούσατε όσα περισσότερα δικαιώματα θα μπορούσατε ; Και στο κάτω κάτω δεν διεκδικούμε κατακτήσεις σε πεδία που δεν έχουμε σχέση. Παρεπιπτώντος, όσοι από εμάς ασχολούμαστε τελικά με πληροφορική και C/C++ μαθαίνουμε μέσα στη σχολή, αλλά και πολλές ακόμα γλώσσες. Προσωπικά, έχω πάρει Γλώσσες Προγραμματισμού Ι (τυπικές γραμματικές/C++/Java/Ada/Lisp), Γλώσσες Προγραμματισμού ΙΙ (σχεδιασμός γλωσσών/ανάλυση/επεξεργασία φυσικής γλώσσας/κανόνες φραστικής δομής/περιορισμοί/ενοποίηση/parsers), Προγραμματιστικές τεχνικές (C/Δομές), 2 μαθήματα αποκλειστικά Βάσεων Δεδομένων, Δικτυακό προγραμματισμό (TCP/IP/ java/cgi/perl), Compilers, AI, Τεχνολογία Λογισμικού, Ανάλυση και σχεδιασμό πληροφοριακών συστημάτων, 2 μαθήματα Λειτουργικών Συστημάτων, Θεωρία πληροφορίας, Γλώσσες προδιαγραφής πρωτοκόλλων (UML,SDL,LOTOS,TTCN και θεωρητικό υπόβαθρο για την καθεμία), Επικοινωνίες πολυμέσων, Διαδίκτυο και εφαρμογές (XML,DOM,JDOM,SAX,XML-RPC,SOAP,Web Services/Javascript/HTML κλπ) και αρκετά ακόμη μαθήματα που έχουν περισσότερο θεωρητικό ενδιαφέρον, παρά πρακτικό. Σε πολλά από αυτά τα μαθήματα ο βαθμός μου προέκυψε από τελική εξέταση και από εργασίες και projects μεγαλύτερης κλίμακας που αναπτύχθηκαν με βάση τις τεχνολογίες που ήδη ανέφερα. Και ναι, χρησιμοποίησα άπειρες φορές και C/C++. Δεν τα λέω όλα αυτά για να δείξω ότι "την έχω μεγαλύτερη". Τα λέω γιατί εφόσον έχω κάνει όλα αυτά τα πράγματα και έχει πιστοποιηθεί η γνώση μου, πιστεύω ότι έχω το δικαίωμα να τα ασκώ και επαγγελματικά και το διεκδικώ. Θεμιτό δεν είναι ;

dt008
20-12-2006, 00:38
re aderfia
an den exeis kone, den kaneis tipota
apla pragmata
mathete o,ti mporeite, kai prospathiste na min eiste komparsoi se o,ti ki an kanete
trust me, exw traviksei arketa se sxesi me to thema "douleia"

:-)

Leouras
20-12-2006, 01:05
Καλησπέρα :) Αν είσαστε εσείς μηχανικοί δε θα διεκδικούσατε όσα περισσότερα δικαιώματα θα μπορούσατε ; Και στο κάτω κάτω δεν διεκδικούμε κατακτήσεις σε πεδία που δεν έχουμε σχέση. Παρεπιπτώντος, όσοι από εμάς ασχολούμαστε τελικά με πληροφορική και C/C++ μαθαίνουμε μέσα στη σχολή, αλλά και πολλές ακόμα γλώσσες. Προσωπικά, έχω πάρει Γλώσσες Προγραμματισμού Ι (τυπικές γραμματικές/C++/Java/Ada/Lisp), Γλώσσες Προγραμματισμού ΙΙ (σχεδιασμός γλωσσών/ανάλυση/επεξεργασία φυσικής γλώσσας/κανόνες φραστικής δομής/περιορισμοί/ενοποίηση/parsers), Προγραμματιστικές τεχνικές (C/Δομές), 2 μαθήματα αποκλειστικά Βάσεων Δεδομένων, Δικτυακό προγραμματισμό (TCP/IP/ java/cgi/perl), Compilers, AI, Τεχνολογία Λογισμικού, Ανάλυση και σχεδιασμό πληροφοριακών συστημάτων, 2 μαθήματα Λειτουργικών Συστημάτων, Θεωρία πληροφορίας, Γλώσσες προδιαγραφής πρωτοκόλλων (UML,SDL,LOTOS,TTCN και θεωρητικό υπόβαθρο για την καθεμία), Επικοινωνίες πολυμέσων, Διαδίκτυο και εφαρμογές (XML,DOM,JDOM,SAX,XML-RPC,SOAP,Web Services/Javascript/HTML κλπ) και αρκετά ακόμη μαθήματα που έχουν περισσότερο θεωρητικό ενδιαφέρον, παρά πρακτικό. Σε πολλά από αυτά τα μαθήματα ο βαθμός μου προέκυψε από τελική εξέταση και από εργασίες και projects μεγαλύτερης κλίμακας που αναπτύχθηκαν με βάση τις τεχνολογίες που ήδη ανέφερα. Και ναι, χρησιμοποίησα άπειρες φορές και C/C++. Δεν τα λέω όλα αυτά για να δείξω ότι "την έχω μεγαλύτερη". Τα λέω γιατί εφόσον έχω κάνει όλα αυτά τα πράγματα και έχει πιστοποιηθεί η γνώση μου, πιστεύω ότι έχω το δικαίωμα να τα ασκώ και επαγγελματικά και το διεκδικώ. Θεμιτό δεν είναι ;

Δώσε μου ένα λόγο που πρέπει να έχετε αποκλειστικότητα στα έργα πληροφορικής (ένας η/μ πχ).Η σχολή σας είναι και μηχανικών υπολογιστών
αλλά κύρια είναι ηλεκτρολόγων μηχανικών.Η πληροφορική είναι αυτό που λέει και ο τίτλος της σχολή που κάνει ασχολείται ως κύριο αντικείμενο την πληροφορική.Σε όλες τις προκυρήξεις του δημοσίου όταν ζητάνει πε πληροφορικής λογισμικού πέρνουν από εμας και όταν ζητάνε hardawre παίρνουν από εσάς.
Βλέπεις ότι μία τέτοια κίνηση θίγει καθαρά τα επαγγελματικά μας δικαιώματα στην ανάπτυξη λογισμικού που έχουμε τον πρώτο λόγο σε σχέση με εσάς.
Πάντως αυτό δεν έχει γίνει σε καμία χώρα μέχρι τώρα και σε όλες τις χώρες η ανάπτυξη του λογισμικού γίνεται από επιστήμονες πληροφορικής.
Με την κίνηση αυτή θέλετε απλά να φάτε όλη την πίτα μόνοι σας.Δηλαδή θέλετε να μπορείτε να είστε και η/μ βιομηχανίας και πε πληροφορικής σε όλο το δημόσιο ιδιωτικό τομέα και να πάρετε ισότιμα θέσεις καθηγητών στα λύκεια αλλά και να πάρετε αποκλειστικότητα στην ανάπτυξη λογισμικού.
Πάντως ότι πρέπει να μπει μία τάξη στην Πληροφορική είναι σίγουρο αφού ο καθένας τώρα μπορεί να αυτο-αποκαλείται Πληροφορικός επειδή η σχολή του είχε μέσα στο όνομα το (πλ).

Leouras
20-12-2006, 01:19

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου δεν υπάρχει κάτι που δεν κατάφερα να μάθω σε λιγότερο από ένα μήνα από τότε που τέλειωσα στην σχολή.

Απλά πιστεύω ότι η σχολή θα επωφελούνταν αν προσθέταμε επιπλέον εργαστήρια φροντιστήρια πάνω στις γλώσσες προγραμματισμού που παίζουν στην ελληνική αγορά ως ελεύθερα μαθήματα τα οποία όποιος ήθελε ας έπαιρνε.

Εδώ καλό θα ήταν να τα έκαναν "μάχιμοι" προγραμματιστές που δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα και όχι καθηγητές που απλά έχουν ένα διδακτορικό και δεν έχουν αναπτύξει ποτέ ένα σύστημα λογισμικού.

Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν υπάρχει στο πανεπιστήμιο η έννοια του καθηγητή των εφαρμογών όπως στο τεί.Γιατί να κάνουν τα εργαστήρια-φροντιστήρια διδακτορικοί που απλά κάνουν μία θεωρητική έρευνα σε ένα συγκεκριμένο τομέα της πληροφορικής και να μην τα κάνουν μάχιμοι προγραμματιστές με μεταπτυχιακό και κάμποσα χρόνια προυπηρεσίας.

Leouras
20-12-2006, 01:24

Όλα αυτά που ανάφερες τα έχει διδάξει με την σειρά που τα ανάφερες ένας και μόνο καθηγητής στο di ο Μαρτάκος.:D
Έχεις εσύ κανένα καθηγητή που να έχει διδάξει ή να τα ξέρει όλα αυτά?
Φαντάζομαι πως όχι.

st8304
21-12-2006, 16:49
Καλησπέρα. Δεν θεωρώ ότι πρέπει να έχουμε αποκλειστικότητα στα έργα πληροφορικής και ούτε πιστεύω ότι αυτό γίνεται. Ωστόσο, θεωρώ ότι πρέπει να έχουμε μερίδα γιατί οι σπουδές μας το δικαιολογούν. Τον κύριο Μαρτάκη δεν τον γνωρίζω, ούτε γνωρίζω ποιός ξέρει τί. Το μόνο συμπέρασμα που βγάζω κοιτάζοντας τους οδηγούς σπουδών μας, που είναι σε κοινή θέα, είναι ότι η ειδίκευση της πληροφορικής στη δική σας σχολή δεν προσφέρει πλεονέκτημα έναντι των δικών μας αντίστοιχων ροών. Όλα τα υπόλοιπα είναι υποθέσεις και υποκειμενικές γνώμες. Όσο για το αν υπερτερεί ο τίτλος του "ηλεκτρολόγου" στη σχολή μας, εδώ κάνεις μεγάλο λάθος. Σημασία έχει τί θα σπουδάσεις. Μπορεί να έχουμε πολλά μαθήματα γενικότερου ενδιαφέροντος, αλλά μην ξεχνάς ότι κάνετε 47 ( νομίζω ; ) μαθήματα και εμείς 60, κάτι που μας αφήνει περιθώριο να γνωρίσουμε 13 διαφορετικά (άχρηστα κατά τη γνώμη κάποιων) αντικείμενα. Η εξειδίκευσή μας είναι τουλάχιστον ισάξια, απλώς το γνωστικό μας πεδίο είναι αρκετά ευρύτερο. Φιλικά, Νίκος.

st8304
21-12-2006, 17:01
Να συμπληρώσω οτι η ανάπτυξη έργων πληροφορικής είναι αντικείμενο κυρίως των μηχανικών λογισμικού, αφού η επιστήμη της πληροφορικής έχει πιο θεωρητικό ενδιαφέρον. Φαντάζομαι ότι αφού είσαι σε σχολή πληροφορικής μπορείς να το καταλάβεις αυτό. Ένα πληροφοριακό σύστημα, είναι όπως λέει και η λέξη ένα "σύστημα". Επειδή δεν είσαι μηχανικός, δικαιολογείσαι αν δε γνωρίζεις ότι η ανάλυση και η κατασκευή "συστημάτων" είναι η κατεξοχήν δουλειά των "μηχανικών".

Symos
21-12-2006, 21:07
Ένα πληροφοριακό σύστημα, είναι όπως λέει και η λέξη ένα "σύστημα". Επειδή δεν είσαι μηχανικός, δικαιολογείσαι αν δε γνωρίζεις ότι η ανάλυση και η κατασκευή "συστημάτων" είναι η κατεξοχήν δουλειά των "μηχανικών".

Όλα τα λεφτά είναι αυτό... :D

Κι επειδή όλες οι δουλειές που κάνουμε στη ζωή μας μπορούν να θεωρηθούν αλγόριθμοι, γι'αυτό πρέπει όλες τις δουλειές του κόσμου να τις κάνουν οι πληροφορικάριοι.

Λες και το "μηχανικός" σημαίνει κάτι από μόνο του...Τεσπα

Tythora
21-12-2006, 21:18
Να συμπληρώσω οτι η ανάπτυξη έργων πληροφορικής είναι αντικείμενο κυρίως των μηχανικών λογισμικού, αφού η επιστήμη της πληροφορικής έχει πιο θεωρητικό ενδιαφέρον. Φαντάζομαι ότι αφού είσαι σε σχολή πληροφορικής μπορείς να το καταλάβεις αυτό. Ένα πληροφοριακό σύστημα, είναι όπως λέει και η λέξη ένα "σύστημα". Επειδή δεν είσαι μηχανικός, δικαιολογείσαι αν δε γνωρίζεις ότι η ανάλυση και η κατασκευή "συστημάτων" είναι η κατεξοχήν δουλειά των "μηχανικών".

Αχά! Και παιδευόμασταν τζαμπα να περάσουμε Αναπτυξη Λογισμικού απο μόνοι μας,
δεν ξέραμε οτι αυτό ειναι δουλειά μηχανικού και να προσλαβουμε εναν! :D

Αλλά μιας και την περάσαμε και μαζί με αυτή και τα Πληροφοριακά Συστήματα και τις Τεχνολογίες Εφαρμογών Διαδικτύου (+την Τεχνολογία Λογισμικού επίσης, για όσους την πέρασαν)... δεν μας κάνουν κι εμάς μηχανικούς?

btw, κοιτώντας λίγο για το di, ολοκληρο τομέα έχουμε για συστηματα πληροφορικής: Υπολογιστικά Συστηματα και Εφαρμογές. Εμείς γιατι δεν είμαστε μηχανικοι? http://mienh.net/forums/html/emoticons/cry.gif

(πολύ φιλικό σχόλιο ηταν αυτό, δεν έχω σκοπό να θίξω ουτε τους μηχανικούς μας, ούτε τους πληροφορικάριούς μας. :wavey:)

charisma
21-12-2006, 21:55
kala kanoun oi mixanikoi kai diekdikoun katoxyrosi ton epaggelmatikon dikaiomaton tous, opoia kai an theoroun oti einai ayta.

emeis giati den kanoume tpt, kathomaste me stayromena xeria kai tous katakrinoume anti na diekdikisoume kai meis katoxyrosi kai anagnorisi;

Nikos27
21-12-2006, 23:05
emeis giati den kanoume tpt, kathomaste me stayromena xeria kai tous katakrinoume anti na diekdikisoume kai meis katoxyrosi kai anagnorisi;[/QUOTE]

Protistos auto einai pou prepei na mas endiaferei...i katoxirosi ton dikon mas dikaiomaton...Dn prepei omos na parablepoume oti oi ilektrologoi to exoun parakanei ligo...Ilektologoi,ilektronikoi ipologiston,tilepikoinoniologoi,pliroforikarioi... ti apo ola einai oso exidikeusi kai na iparxei stin sxoli tous:confused: :confused: :confused:???By the way...oi apofoitoi ton politexnikon sxolon ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η/Υ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (ΒΟΛΟΣ) kai ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η/Υ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ti einai?...Misoi ilektologoi???:p

st8304
21-12-2006, 23:08
Νίκο, εμείς φταίμε που υπάρχουν πολλές ειδικεύσεις ;

charisma, ακριβώς έτσι όπως τα λες έχουν τα πράγματα. Το θέμα είναι να κατοχυρώσεις και να επεκτείνεις τα δικά σου δικαιώματα αν νομίζεις ότι δικαιούσαι κάτι παραπάνω.

Tythora, κι εμείς έχουμε ολόκληρο τομέα για συστήματα πληροφορικής. Τα μαθήματα που ανέφερες τα έχω διδαχτεί κι εγώ επίσης. Δεν διαφωνώ ότι είστε μηχανικοί. Το "μηχανικός πληροφορικής", πάντως, είναι λάθος όρος.

Symos, τίποτα δεν σημαίνει κάτι από μόνο του. Σημασία έχει ο χρόνος που επενδύει και ο κόπος που καταβάλει ο καθένας. Η φράση μου σου φάνηκε περίεργη γιατί σκεφτόμαστε αλλιώς. Θα σου πω μόνο ότι η ενασχόληση με πολλά, διαφορετικά, αλλά σχετικά αντικείμενα, μερικές φορές σε βοηθάει να δεις την ειδίκευσή σου από μια άλλη σκοπιά.

Και επειδή κυκλοφορεί και μια φήμη ότι δεν έχουμε ωραία γκομενάκια στη σχολή μας, για κάντε καμιά βόλτα από εδώ ;) Τα πράγματα δεν είναι όπως παλιά :smokin:

charisma
21-12-2006, 23:23
Δεν διαφωνώ ότι είστε μηχανικοί. Το "μηχανικός πληροφορικής", πάντως, είναι λάθος όρος.

dld ti soi mixanikoi eimaste kata tin apopsi sou;

Nikos27
22-12-2006, 00:11
em...dn ennoousa auto akribos..kali i exidikeusi sou prosfairei ena euoiono epagelmatiko mellon omos dn mporeis na exeis kai tin apaitisei exontas ta teleutaia examina stin sxoli sou asxolithei me enan sigkekrimeno tomea na theorise isaxios i kai polles fores anoteros apo ena atomo pou olos o kiklos spoudon tou einai apokleistika pano se auto to antikeimeno!!!!!!!

st8304
22-12-2006, 00:31
charisma, μηχανικοί συστημάτων πληροφορικής ίσως. Μηχανικός πληροφορικής αποκλείεται ;D

Nikos27, εδώ φαίνεται η παντελής άγνοιά σου για το τί διδασκόμαστε το πολυτεχνείο. Διαβάζοντας τα μαθήματα που κάνετε στον κορμό και στην κατεύθυνση "Υπολογιστικά Συστήματα και Εφαρμογές" βλέπω λίγα που δεν έχω διδαχθεί και αυτά έχουν να κάνουν κυρίως με διδακτική της πληροφορικής. Ακόμη έχω διδαχθεί πολλά από όσα αναγράφονται στην κατεύθυνση "Επικοινωνίες και Επεξεργασία Σήματος", αλλά και αρκετά ακόμα που δεν βλέπω να αναγράφονται στον οδηγό σας. Σε αυτά πρόσθεσε ένα αρκετά ευρύτερο γνωστικό υπόβαθρο και πες μου τί ακριβώς μου λείπει για να ασχοληθώ με το αντικείμενο ;

Tythora
22-12-2006, 00:50
Τι να σου πω st8304, σε ενα παλικάρι απο ηλεκτρολόγους με μ.ο. 8 ζητησε μια φιλη μου να της κανει ασκηση Λειτουργικά (Δελλής) κι έβαλε τα γελια οταν είδε την εκφώνηση.. και είπε οτι ξέρει παιδικά πράγματα σε σχεση με αυτα που ζητούσε. Συμπέρασμα? Τι το ψάχνετε? Αλλα ξερει ο ένας, άλλα ο άλλος ... και απολυτα φυσιολογικό ειναι!

DI tourist
22-12-2006, 00:54
Η ξαδερφη μου ειναι στους ΗΜΜΥ και περασε C με 8. Της εδειξα την περσινη ασκηση 3 του Σταματοπουλου (πινακες - αναδρομη - συναστησεις) και με κοιτουσε σαν να κατεβηκα απο αλλον πλανητη.

Νομιζω οτι τουλαχιστον σε προγραμματιστικα μαθηματα δινεται λιγοτερη εμφαση, τουλαχιστον στο τμημα των ΗΜΜΥ.

//Ασε που κανουν Δομες με το Μισυρλοβιβλιο...:tounge: :D

anthix
22-12-2006, 01:04
//Ασε που κανουν Δομες με το Μισυρλοβιβλιο...:tounge: :D

αυτο που το πας!!!και μαλιστα κανουν βελτιστους και αποδοτικοτερους αλγοριθμους με αυτο!! εχουν ομως και το βιβλιαρακαι που καναμε εισαγωγη στον προγραμματισμο, οποτε κατι θα μαθαινουν κι αυτοι...:p

dt008
22-12-2006, 01:04
re paidia, ti sigrinete twra?
oti mporei na mathainoume kaliteri C?
eleos dld, les kai otan pane na doulepsoune eksw tha grafoune se C....
(ntaks, den prokeitai na grapsoune C sto 95% twn periptwsewn)
to thema einai ti kanei kaneis apo monos tou, parte to xampari......

Aris_dj_77
22-12-2006, 01:05
ρε παιδια αφου και ο οδηγος σπουδων των ηλεκτρολογων αναφερει.....

πως λογω του μεγαλου γνωστικου πεδιου που ασχολουνται...

δεν καταφερνουν να εμβαθυνουν αρκετα σε συγκεκριμενα θεματα...

Leouras
22-12-2006, 01:26
Μηχανικός υπολογιστών και πληροφορικής είναι αστείοι και ανυπόστατοι όροι.
Αφού ξέρετε ότι η έννοια μηχανικός έχει νόημα μόνο στην βιομηχανία.
Λες και έχετε γνώσεις να κάνετε βιομηχανική παρασκευή των vlsi.Οπότε τελείως άκυρος ο όρος μηχανικός υπολογιστών για την Ελλάδα τουλάχιστον.
Γενικά η σχολή σας είναι πατέντα (μία είστε και μηχανικοί) για να επιβιώσει η σχολή των η/μ.

Aris_dj_77
22-12-2006, 01:31
Μηχανικός υπολογιστών και πληροφορικής .
.

αυτη ειναι ονομασια τμηματος στο πολυτεχνειο της πατρας......

απο τα δυσκολοτερα τμηματα.....και απο τα καλυτερα στην πληροφορικη
στην ελλαδα...

ο λογος για τον οποιο οι ηλεκτρολογοι της πατρας
δεν ειναι μηχανικοι υπολογιστων αλλα ''και τεχνολογιας υπολογιστων''

το μονο τμημα που αξιζει να βγαζει μηχανικους υπολογιστων....
που να μπορουν να κατασκευαζουν αν θες υπολογιστες...

και αυτο γιατι ειναι οι μονοι που εχουν τα καταλληλα εργαστηρια για αυτο...

και αυτο που λεω το εννοω και κανενας ηλεκτρολογος δεν μπορει να μου πει το αντιθετο...το λεω γιατι γνωριζω...

deggial
22-12-2006, 12:21
Τι άκυρες συζητήσεις, γαμώτο... και το χειρότερο είναι πως κάθε χρόνο γίνεται η ίδια, βλακώδης συζήτηση με τα ίδια ακριβώς, βλακώδη επιχειρήματα. Η κατοχύρωση των δικαιωμάτων μας ως απόφοιτοι του τμήματος αυτού γίνεται μέσω της συμμετοχής σε συνδικαλιστικά όργανα, όχι την υπονόμευση των συμφερόντων των αποφοίτων άλλων σχολών.

Το γεγονός πως θα πάρετε το Α πτυχίο δεν σας κάνει αυτομάτως καλύτερους από όσους έχουν πάρει το Β. Είναι μία τυπική ένδειξη των ικανοτήτων αλλά ως εκεί (κι ακριβώς έτσι θα την μεταχειριστούν στην αγορά εργασίας, ως τυπικό προσόν. Δεν θα σας προτιμήσουν μαγικώς, ούτε τους μεν ούτε τους δε, λόγω του πτυχίου).

Aris_dj_77
22-12-2006, 13:23
Τι άκυρες συζητήσεις, γαμώτο... και το χειρότερο είναι πως κάθε χρόνο γίνεται η ίδια, βλακώδης συζήτηση με τα ίδια ακριβώς, βλακώδη επιχειρήματα. Η κατοχύρωση των δικαιωμάτων μας ως απόφοιτοι του τμήματος αυτού γίνεται μέσω της συμμετοχής σε συνδικαλιστικά όργανα, όχι την υπονόμευση των συμφερόντων των αποφοίτων άλλων σχολών.

Το γεγονός πως θα πάρετε το Α πτυχίο δεν σας κάνει αυτομάτως καλύτερους από όσους έχουν πάρει το Β. Είναι μία τυπική ένδειξη των ικανοτήτων αλλά ως εκεί (κι ακριβώς έτσι θα την μεταχειριστούν στην αγορά εργασίας, ως τυπικό προσόν. Δεν θα σας προτιμήσουν μαγικώς, ούτε τους μεν ούτε τους δε, λόγω του πτυχίου).

συμφωνω απολυτα....

το πτυχιο δεν αρκει για τιποτα αν δεν μπορεις να υποστηριξεις αυτο που κανεις......τοτε μονο κερδιζεις το σεβασμο και την εκτιμηση/./..

dt008
22-12-2006, 13:23
pes ta re deggial gmt
MA POSA XRONIA GINETAI I IDIA KOUVENTA????

oloi mazi tha kolimpisoume mes stous vothrous
to thema einai poios tha mporesei na skarfalwsei panw sta sk**** kai na anevei pio panw

st8304
22-12-2006, 18:05
Παιδιά, όπως έχει πει και κάποιος πολύ σκληρός, "οι γνώμες είναι σαν τις κωλοτρυπίδες : ο καθένας έχει και από μία" :D Σημασία έχει τί ισχύει πραγματικά και όχι τί είπε στον καθένα ο γνωστός κάποιου, ή τί μπορεί να νομίζει ο οποιοσδήποτε. Σήμερα είμαστε σε διαφορετικές σχολές, αύριο μπορεί να είμαστε συνάδελφοι και να δουλεύουμε στο ίδιο γραφείο. Δεν χρειάζεται να υπάρχουν τέτοιες έριδες ;) Cheers !

TheRapper
22-12-2006, 22:01
σωστο το τελευταιο..τελικα σημασια εχει τι μαθαινεις πως χειριζεσαι κατι και ποσο καλα το ξερεις..μετα δουλεια και απαλι δουλεια.......ουφ (πηξιμο..αλλα αυτο αποφασισαμε ...δεν ηξερες δεν ρωταγες:D )

Symos
23-12-2006, 01:47
Ρε παιδιά ωραία και άγια όλα αυτά, αλλά μας τα'χετε κάνει τσουρέκια με το παραμύθι "ο καθένας αξίζει ότι μάθει μόνος του... και η αγορά εργασίας έτσι και αλλιώς..."

Είπε κανείς ότι διαφωνεί; Αλλά γιατί αμοιβαίος αποκλεισμός;
Επειδή δηλαδή προφανώς η σχολή δε σου εξασφαλίζει εργασία και πρέπει να παλέψεις και να κολυμπήσεις στο βόθρο πάει να πει πως δε μπορούμε να συζητήσουμε και να "συγκρίνουμε" σχολές; Γιατί;

Sorry για τον τόνο ε; Δε θέλω να είμαι εριστικός, εν τη ρύμη του λόγου είναι. Μην παρεξηγηθούμε, γιατί ο γραπτός λόγος είναι και επικίνδυνος.

deggial
23-12-2006, 02:06
Επειδή δηλαδή προφανώς η σχολή δε σου εξασφαλίζει εργασία και πρέπει να παλέψεις και να κολυμπήσεις στο βόθρο πάει να πει πως δε μπορούμε να συζητήσουμε και να "συγκρίνουμε" σχολές; Γιατί;

Άλλο να συζητούμε τι προσφέρει η μία ή η άλλη σχολή κι άλλο να ακούγονται συνέχεια οι ίδιες τραγικές ηλιθιότητες πως οι μεν ή οι δε δεν έχουν τα προσόντα για κάποιες επαγγελματικές θέσεις.