Επιστροφή στο Forum : [Ψηφοφορία σε ΓΣ]Κομματικά πλαίσια ή προτάσεις
Το θέμα κατάληψης ή αποχής ή τίποτα από τα δύο, πιστεύω ότι είναι το απόλυτο ζήτημα που μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω στο status quo μιας σχολής. Η γενική συνέλευση είναι ένας πάγιος θεσμός που πρέπει στο άκουσμά του και μόνον, να νιώθει ο φοιτητής ότι ήρθε η ώρα να ακουστεί. Συνάδελφοι δεν είναι έτσι τα πράγματα. Πιστεύω ότι την στιγμή που μιλάμε, ο θεσμός της γενικής συνέλευσης αποτελεί όπλο των παρατάξεων και όχι των φοιτητών.
Στους κύκλους των τελευταίων, λοιπόν, επικρατεί μεγάλος αναβρασμός τις τελευταίες ημέρες και πιστέψτε υπάρχει μεγάλη αναταραχή όσο αφορά τον τρόπο διεξαγωγής των ψηφοφοριών. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ να αποτελούν οι ψηφοφορίες, κατα την γνώμη μου, μέτρο εκτίμησης της απόδοσης και της προόδου κομματικών παρατάξεων μέσα σε ενα τρέχων έτος με βάση ΚΑΙΡΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ. Ο τρόπος διεξαγωγής των εκλογών κατακρεουργεί την ενότητα των φοιτητών όταν καλούνται να ψηφίσουν για θέματα που τους απασχολούν με βάση πολιτικό πλαίσιο και όχι με βάση καθαρή, διακριτή, ελληνική πρόταση μέσα σε ενα ευρύτερο σύνολο προτάσεων.
Η τελική μου πρόθεση είναι να εκτιμήσω τι άποψη επικρατεί πάνω σε αυτό το θέμα. Για να μην σας κουράσω άλλο με τις σκέψεις μου.
Θέλετε να ψηφίζουμε κομματικά πλαισια
Πλαισιο Κόμματος 1
Πλαίσιο {Κόμματος 2, Κόματος 3}
Πλαίσιο Κόμματος 4Ή προτάσεις(Λαμβάνω ως παράδειγμα το τελευταίο ζήτημα που μας απασχόλησε)?
Να γίνει αποχή την ημέρα Χ
Να γίνει μάθημα κανονικά
Να γίνει κατάληψη την ημέρα ΧΠαρακαλώ να ψηφίσετε όσοι περισσότεροι μπορείτε γιατί το τελευταίο 30 ωρο περίπου υπάρχει ένας τεράστιος αναβρασμός σχετικά με αυτό το ζήτημα. Σκεφτείτε όλες τις παραμέτρους σχετικά με γεγονότα που βιώνουμε τις τελευταίες μέρες πριν ψηφίσετε.
THE_RIDDLE
26-10-2006, 00:41
Εγω απλα να θυμησω μια ατακα του Λεωνιδα που εχει μεινει στη ιστορια.
Περσι η ΔΑΠ ηταν η μονη παραταξη που δεν προτεινε καταληψη (αναφερομαι στην περιοδο των μαζικων καταληψεων). [παρενθεση] Στη Γενικη Συνελευση εμεις αναγκαζομασταν απο τις αριστερες παραταζεις (και δη την ΠΚΣ που αντιδρουσε εντονα στις ξεχωριστες προτασεις) να ψηφιζουμε πλαισια ασχετως αν συμφωνουσαμε με ολα τα αιτηματα των πλαισιων. Δηλαδη αναγκαζομασταν να ψηφιζουμε τη συνισταμενη αυτων που θελαμε και οχι ΑΚΡΙΒΩΣ αυτο που θελαμε. [/παρενθεση]. Οποτε ο Λεωνιδας ειπε την επικη ατακα "Παιδια η μονη παραταξη που δεν προτεινει καταληψη ειναι η ΔΑΠ. (Οσοι συμφωνειτε) Καντε την καρδια σας πετρα και ψηφιστε την (εννοουσε οσοι δεν ειστε της ιδεολογιας αυτη προκειμενου να ψηφισετε αυτο που πραγματικα θελετε θα πρεπει να ψηφισετε το πλαισιο της παραταξης).
Αυτα προς γνωση και συμμορφωση οσων εκπροσωπων παραταξεων δεν ειναι στενομυαλοι.
Πιστεύω ότι είναι καλύτερα να ψηφίζονται προτάσεις και όχι πλαίσια.
Προσωπικά δεν ήθελα να γίνει κατάληψη, και δεν κρύβω να σας πώ ότι ένιωσα θιγμένος από την απόφαση της τελευταίας Γ.Σ. Είδα να γίνεται αυτό που θέλουν οι 112 και όχι αυτό που θέλουν οι 104+29. Την τελευταία φορά που κοίταξα, στη δημοκρατία πρέπει να γίνεται αυτό που θέλουν οι πολλοί. Και το να ψηφίζουμε πλαίσια πολύ απλά καταργεί αυτό το πράγμα.
Thinking Man
26-10-2006, 00:47
Προτιμώ τις προτάσεις.
Εννοείται προτάσεις... :smokin: :smokin:
Πάντως πέρυσι που αν θυμάμαι καλά σε κάποια συνέλευση είχε προτείνει η Πορεία να ψηφιστούν προτάσεις αντί για πλαίσια, δεν είχε πάρει πάνω από 10-15 ψήφους... :o :o Hope να αλλάξει κάτι φέτος..... :confused:
Προτάσεις ξεκάθαρα, συμφωνο με τον grnemo. Επίσης, κάτι άλλο, μεγάλο κομμάτι της κοινότητας μας ήδη γνωρίζει πως πολύ συνάδελφοι που είχαν άποψη για το αν πρέπει να γίνει ή να μην γίνει κατάληψη, ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ να ασκήσουν το δικαίωμα τους στην ψηφοφορία ενώ παρευρίσκοντω στην σχολή. Στο γεγονός αυτόσυνέβαλε μεν γιατί δεν υπάρχει αρκετός χώρος για όλους μας, αλλά και το ότι κάποιοι θεωρούν εδώ και πολύ καιρό σωστό, να ζητούν να κλείσουν οι πόρτες τις Α', κάτι που ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΑΛΛΟΙΩΝΕΙ το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας γιατί πολύ απλά όσοι δεν χωρούν δεν ψηφίζουν. Εντύπωση μου έκανε επίσης που πολλοί απο αυτούς ήθελαν αυτή την Τρίτη να ψηφίσουν το ίδιο πράγμα!Και όπως είπε και ένας συνάδελφος, ας βρούμε και άλλους τρόπους διαμαρτυρίας απο την κατάληψη, τόσα χρόνια δεν ωφέλησε ιδιαίτερα. Δεν θα έχω τον χρόνο να αντιπαρατεθώ με οποιονδήποτε δεν συμφωνει μαζί μου, είναι απόλυτο δικαιωμά του, όπως και δικό μου να λέω την άποψη μου. Τέλος, ας αναλογιστούμε όλοι και κάτι άλλο:
1) Την διπλ'η εξεταστική που "νιώσαμε" όλοι στο πετσί μας.
2) Ότι τουλάχιστον στο προηγούμενο εξάμηνο είχαμε κατά 99% τελειώσει την ύλη μας ενώ φέτος ουτε καν αρχίσαμε!Άσε που όσοι άρχισαν λένε τα μαθηματα 3-3.
3) Ας μην ξεχνάμε πως το 1ο έτος είναι πολύ σημαντικό για την μετέπειτα πορεία κάποιου στην σχολή, οπότε πιστεύω πως για το καλό των νέων πρέπει να γίνουν μαθήματα.
4) Υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι μας που μετά από πολύ κόπο (και ίσως χρόνια),θέλουν κάτι πολυ απλό.. ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΤΟΥΣ!
5) Όσοι τελειώνουν και θέλουν να κάνουν μεταπτυχιακό, ΠΡΕΠΕΙ να κάνουν την αίτηση στο τμήμα που ενδιαφέρονται περίπου τον Μάρτιο. Κάτι που συνεπάγεται να έχει περάσει ένα σημαντικό αριθμό μαθημάτων για να τον δεχτούν, κάτι που σημαίνει πως πρεπει να έχουν γίνει τα μαθήματα αυτά κοκ.
6) Ας μην ξεχνάμε πως ίσως το μεγαλύτερο ποσοστό των φοιτητών της σχολής μας, ειναι επί πτυχιο. Δυστυχώς όμως, λόγω υποχρεώσεων ή λόγο Βολέματος , δεν φροντίζουν και αυτοί να συσπειρωθούν να υποστηρίξουν αυτό που θέλουν. Σε καμμία περιπτωση δεν λέω κοιτάξτε τον εαυτούλη σας, αλλά έρχεται η στιγμή που ζυγίζεισ τα πράγματα και βλέπεις πόσο μπορείς να αντέξεις. Πάρτε παράδειγμα τους εκπαιδευτικούς που θα σταματήσουν την απεργία γιατί οι άνθρωοι ναι μεν έχουν δίκιο, αλλά δεν έχουν και να φάνε!
Ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας και μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας επιτέλους, δεν είναι κακό κάποιος να λέει ανοιχτά αυτό που νιώθει, και ας σταματήσουν όσοι έχουν διαφορετική άποψη να τον θεωρούν ως μίασμα ή φασίστα η παρτάκια. Δεν είναι εύκολη για κανένα αυτή η κατάσταση.
Και κάτι τελευταιο, αν και δεν έχω ποτέ πει κάτι για την ΦΠΠ ας θυμηθούμε όλ'οι από που ξεκίνησε και για ποιο λόγο. Ξεκίνησε από εδω, εδώ είναι η Βουλή της, ξεκίνησε για να σπάσει πλαίσια..
Συγγνώμη για το μέγεθος του μηνύματος, δεν postάρω συχνά και το κάνω αν κάτι είναιθ πολύ σημαντικο. Τέλος, ας μην αναλωθούμε σε αντιδικίες..
Είμαστε υπεύθυνοι ΟΛΟΙ μας για τις πράξεις μας και το περιβάλλον μας.
YoMa-Sensei
26-10-2006, 01:15
Και τα δυο έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα...
Αλλά προτιμώ τις προτάσεις επειδή είναι πιο άχρωμες.
Thinking Man
26-10-2006, 01:18
@dioxen
Δεν θα μπορούσα να τα πω καλύτερα.
THE_RIDDLE
26-10-2006, 01:22
Προτάσεις ξεκάθαρα, συμφωνο με τον grnemo. Επίσης, κάτι άλλο, μεγάλο κομμάτι της κοινότητας μας ήδη γνωρίζει πως πολύ συνάδελφοι που είχαν άποψη για το αν πρέπει να γίνει ή να μην γίνει κατάληψη, ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ να ασκήσουν το δικαίωμα τους στην ψηφοφορία ενώ παρευρίσκοντω στην σχολή. Στο γεγονός αυτόσυνέβαλε μεν γιατί δεν υπάρχει αρκετός χώρος για όλους μας, αλλά και το ότι κάποιοι θεωρούν εδώ και πολύ καιρό σωστό, να ζητούν να κλείσουν οι πόρτες τις Α', κάτι που ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΑΛΛΟΙΩΝΕΙ το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας γιατί πολύ απλά όσοι δεν χωρούν δεν ψηφίζουν.
Εχω ζητησει επανειλημμενα να γινονται οι Γενικες Συνελευσεις κατω στο ισογειο (στην αυλη δηλαδη) που εχουμε πολυ χωρο, αλλα ....
Πριν κάποιο καιρό... στη Γαλλία έπρεπε να ψηφίσουν ΝΑΙ ή ΟΧΙ για το αν θέλουν το Ευρωσύνταγμα. Το ΟΧΙ υποστηριζόταν από κομμάτια της αριστεράς και από την ακροδεξιά (εθνικιστές κα)...
Οκ... εκεί ήταν δημοψήφισμα... Προφανώς δεν μπορούσαν να ψηφίσουν πλαίσια και όντως στην τελική αυτό που μετρούσε ήταν το πόσοι (1,2,3,...100000) στήριζαν το ευρωσύνταγμα και πόσοι όχι.
Σκεφτείτε να γινόταν πορεία για το ΟΧΙ... Έτσι απλά: "Για το ΟΧΙ". Ποιοι θα συμμετείχαν σε αυτή? Οι αριστεροί και οι εθνικιστές μαζι... Χμμ... μα δεν είχαν καν τους ίδιους λόγους για να λένε ΟΧΙ...
Η Γενικη Συνέλευση δεν είναι δημοψήφισμα...
Όταν κάποιος καλεί σε πορεία, όταν κάποιος προτείνει κατάληψη έχει μια συγκεκριμένη πολιτική ανάλυση και συγκεκριμένα αιτήματα.
Τι πάει να πει ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην κατάληψη?
Έχει προσέξει ποτέ κανείς τις διαφορές στα πλαίσια της ΠΚΣ και των "άλλων"?
Σαφώς πρέπει να γίνονται υποχωρήσεις από παρατάξεις που συγκλίνουν σε κάποιο βαθμό. Όχι με την οπορτουνιστική λογική του "παιδιά ελάτε να τα βρούμε για να πάρουμε τη ΓΣ" (δεν αμφιβάλλω ότι κι αυτό γινεται) αλλά για τον πολύ απλό λόγο ότι μπροστά σε μεγάλα ζητήματα πρέπει ο κόσμος να συσπειρώνεται.
ΝΑΙ στην κατάληψη = (1) Πιστεύω ότι η κατάληψη είναι μια μορφή δράσης και πίεσης για τα γνωστά θέματα. (2) Βαριέμαι να κάνω μάθημα. (3) Θέλω να πάω διακοπές.
Μη βιαστεί κανείς να μου πει "Μα έτσι κι αλλιώς υπέρ κατάληψης ψηφίζουν και οι (2) και (3)"... Ναι οκ... Αλλά δε θέλουμε στην απόφαη του Συλλόγου μας να διατυπώνετε το γιατί κάνουμε κατάληψη έτσι ώστε να γίνεται το ελάχιστο για να διαχωρίζεται ο Σύλλογος από κάθε βαρεμένο που θέλει να πάει διακοπές?
Γιατί αντιμετωπίζετε τα χθεσινά αποτελέσματα ως
29=όχι κατάληψη, 104=όχι κατάληψη/ναι πορεία, 112=ναι κατάληψη/πορεία
και δεν τα αντιμετωπίζετε ως ακριβώς αυτό που εκφράζουν:
29=όχι κατάληψη + στηρίζω τις θέσεις τις ΔΑΠ(1 από τα 2 ή και τα 2)
104=στηρίζω τις κινητοποιήσεις αλλά δεν πιστεύω ότι πρέπει να γίνει τώρα κατάληψη
112=στηρίζω τις κινητοποιήσεις και πιστεύω ότι πρέπει να γινει κατάληψη.
Είναι 3 διαφορετικά πράγματα...
Άσχετο: Το παράδειγμα στην αρχή είναι "ακραίο παράδειγμα στο ίδιο σκεπτικό για να δείξω πόσο λάθος είναι το σκεπτικό" ... μόνο που αυτή τη φορά η αναλογία υφίσταται άρα μπορεί να σταθεί το πχ
edit// Διάβασα το ποστ του dioxen...
Καλό θα ήταν εδώ να μη γίνει αντιπαράθεση για το αν στηρίζουμε την κατάληψη ή όχι.
Επίσης θα ήθελα να τονίσω ότι η απάντησή σας δε θα έπρεπε να επηρεαστεί από το αν στην τελευταία ΓΣ αποφασίστηκε αυτό που εσείς θέλατε και από το ότι αν ψηφίζαμε αλλιώς θα έβγαινε αυτό πυο εσείς θέλετε κτλ κτλ
edit//
Άλλαξα την Κύπρο με τη Γαλλία...
Στην Κύπρο είχαν ψηφίσει για το σχέδιο Ανάν και όχι για την ΕΕ...
αλλά άμα νυστάζει ο άνθρωπος...
THE_RIDDLE
26-10-2006, 01:37
Σοφια ξεχνας αθελα σου καποια πραγματα:
Ψηφιζω πλαισιο παραταξης σημαινει:
1) Υποχρεωνω σε ορισμενες περιπτωσεις τον εαυτο μου να ψηφισει κατι επειδη απλα συμφωνει με ορισμενα σημεια του πλαισιου ή (το αλλο ακρο) επειδη ειμαι φανατικος υποστηριχτης της παραταξης
2) Για ορισμενους σημαινει στιγματισμος (κατι που ειναι ανεπιτρεπτο να γινεται, για αυτο και στις εκλογες η ψηφος ειναι μυσττικη).
3) Στο παραδειγμα που ειπες το Στηριζω καταληψη αρκει για να εξαφανησει τα υπολοιπα. Δηλαδη αν καποιος θελει να ψηφισει καταληψη ειτε για να παει διακοπες ειτε για να χασει μαθημα (και αυτο το θελει πολυ) τοτε θα ψηφισει πλαισιο παραταξης μη δινοντας σημασια στην πραξη του. Αν δηλαδη πιστευει καποιος οτι καταληψη θα βγει καταληψη για να παει διακοπες στηριζοντας το πλαισιο μιας συγκεκριμενης παραταξης αυτο και θα κανει. Και μαλιστα αν τον ρωτησεις θα σου πει οτι συμφωνει με την αποψη της παραταξης στο θεμα αυτο, δηλαδη θα εχει πεισει και τον εαυτο του οτι αυτο πρεπει να στηριξει για να πετυχει το στοχο του.
Επίσης θα ήθελα να τονίσω ότι η απάντησή σας δε θα έπρεπε να επηρεαστεί από το αν στην τελευταία ΓΣ αποφασίστηκε αυτό που εσείς θέλατε και από το ότι αν ψηφίζαμε αλλιώς θα έβγαινε αυτό πυο εσείς θέλετε κτλ κτλΣαφώς και όχι. Δεν συζητιέται το αποτέλεσμα αλλά το ότι ξαφνικά βγήκαν περισσότεροι που δεν θέλουν κατάληψη από αυτούς που θέλουν ενώ το αποτέλεσμα ήταν ανάποδο.
Για όλα τα παραδείγματα για τα κόμματα που λες.
και δεν τα αντιμετωπίζετε ως ακριβώς αυτό που εκφράζουν:
29=όχι κατάληψη + στηρίζω τις θέσεις τις ΔΑΠ(1 από τα 2 ή και τα 2)
104=στηρίζω τις κινητοποιήσεις αλλά δεν πιστεύω ότι πρέπει να γίνει τώρα κατάληψη
112=στηρίζω τις κινητοποιήσεις και πιστεύω ότι πρέπει να γινει κατάληψη.
Είναι 3 διαφορετικά πράγματα...Mα αυτό ακριβώς συζητάμε. Ότι δεν θέλουμε να βρισκόμαστε σε θέση να τα αντιμετωπίζουμε με τον τρόπο που εκφράζονται σήμερα (στήριξη σε θέσεις κομμάτων). Αυτό πιστεύω ότι ειναι το κλίμα που επικράτησε προχθες μετά την ψηφοφορία.
// Παρακαλώ να μην πολυ συζητάμε το τετελεσμένο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.
THE_RIDDLE
26-10-2006, 01:46
Η βαση του θεματος απο οτι καταλαβαινω ειναι αν ειναι καλυτερα να ανεξαρτητοποιηθουνε οι αποφασεις μας απο τις παραταξεις. Δηλαδη να θετονται τα προβληματα και οι αποφασεις να μην εχουνε καμια παραταξιακη χροια. Η δυνατον να ειναι ΚΑΙ αποτελεσμα προτασεων του ακροατηριου.
Για όλα τα παραδείγματα για τα κόμματα που λες.
Mα αυτό ακριβώς συζητάμε. Ότι δεν θέλουμε να βρισκόμαστε σε θέση να τα αντιμετωπίζουμε με τον τρόπο που εκφράζονται σήμερα (στήριξη σε θέσεις κομμάτων). Αυτό πιστεύω ότι ειναι το κλίμα που επικράτησε προχθες.
Τελικά για εμένα το πρόβλημα είναι αλλού...
Το πρόβλημα είναι ότι τα πλαίσια ταυτίζονται με τις παρατάξεις. Και την κύρια ευθύνη για αυτό έχουν φυσικά οι παρατάξεις! Γιατί μέσα από το πόσες ψήφους πήρε το πλαίσιο που κατεβάσανε μετράνε τις δυνάμεις τους (το οποίο και φυσικά δεν είναι ο σκοπός της ΓΣ).
Το ότι -δυστυχώς- κάποιος "στιγματίζεται" με το τι θα ψηφίσει κτλ κτλ δεν είναι λόγος για να το γυρίσουμε σε "ναι" ή "όχι".
Είναι λόγος για να αναθεωρήσουμε πρώτα εμείς και μετά οι παρατάξεις το πώς αντιμετωπίζουμε τη ΓΣ και τις ψηφοφορίες.
Πραγματικά δεν μπορώ να αναλογιστώ μία απόφαση συλλόγου που θα λέει
"ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚαΤΑΛΗΨΗ"
Και προσωπικά το θεωρώ ευτελιστικό και προσβλητικό.
Ακριβώς. Τουλάχιστον σε ζητήματα ζωτικής σημασίας όπως αυτό, που πρέπει όλος ο ορισμός της δημοκρατικής διαδικασίας να είναι ενεργός σε επίπεδο της εκάστοτε κοινωνίας που αφορά αποκλειστικά και μόνο την ίδια την κοινωνία.
THE_RIDDLE
26-10-2006, 01:53
Τελικά για εμένα το πρόβλημα είναι αλλού...
Το πρόβλημα είναι ότι τα πλαίσια ταυτίζονται με τις παρατάξεις. Και την κύρια ευθύνη για αυτό έχουν φυσικά οι παρατάξεις! Γιατί μέσα από το πόσες ψήφους πήρε το πλαίσιο που κατεβάσανε μετράνε τις δυνάμεις τους (το οποίο και φυσικά δεν είναι ο σκοπός της ΓΣ).
Το ότι -δυστυχώς- κάποιος "στιγματίζεται" με το τι θα ψηφίσει κτλ κτλ δεν είναι λόγος για να το γυρίσουμε σε "ναι" ή "όχι".
Είναι λόγος για να αναθεωρήσουμε πρώτα εμείς και μετά οι παρατάξεις το πώς αντιμετωπίζουμε τη ΓΣ και τις ψηφοφορίες.
"ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚαΤΑΛΗΨΗ"
Με καλυψες πληρως σε ολα εκτος απο το τελευταιο.
Στην ουσια (ΔΥΣΤΥΧΩΣ) και παλι ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην καταληψη αποφασιζουμε. Το γιατι δεν μπορω να το γραψω, ειναι ευκολα αντιληπτο ομως αν δουμε ποσοι απο μας που στηριζουμε καθε φορα μια αποφαση ειμεστε εκει οταν υλοποιειται. Οι υπολοιποι που δεν ειμαστε εκει για καποιον αλλο λογο τη στηριξαμε...
Υ.Γ. Επειδη ταυτοχρονα βλεπω και τον Ευαγγελατο με τις αποκαλυψεις με τα κινητα, ελπιζω να βγαινει νοημα απο τα λεγομενα μου και να μην γραφω ασυναρτητες προτασεις:baby: :baby:
PiCoMiKe
26-10-2006, 01:54
Kala dld to erwthma "Lete NAI h' OXI sthn katalhpsh sa metro pieshs enanti sth stash ths kuvernhshs gia th paideia?" mporei na diatupw8ei me diaforetiko tropo apo thn ka8e parata3h?
Ti me endiaferei an h mia parata3h 3ekinhsei me epixeirhmata apo to shmeio A kai h allh parata3h 3ekinhsei me epixeirhmata apo to shmeio Z kok, otan 8a katalh3oun sto idio erwthma.
Gia tetoia sugkekrimena zhthmata 8ewrw tis protaseis kaluteres.
"ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚαΤΑΛΗΨΗ"
Σαφως δεν θα είναι διατυπωμένες έτσι οι προτάσεις. Θα κάνουμε διατύπωση και concrete τοποθετήσεις-προτάσεις. Αναφορικό παράδειγμα φέρνουμε σχετικά με αυτό που είπες. Οι προτάσεις που θα ψηφίζονται θα είναι διατυπωμένες ως διαθέσιμες επιλογές - θέσεις.
"ποια θέση θέλετε να έχει η σχολή μας"
Μην τα βλέπετε από το δικό σας πρίσμα όλα. Σκεφτείτε λίγο όλες τις πλευρές.
Τα κεντρικα μιας σχολής 1000 φοιτητών πρέπει να είναι η ίδια η σχολή κατα την γνώμη μου, και οχι των x η Ριγίλλης, των y η Χαριλάου Τρικούπη, των z o Περισσός κτλ κτλ. Είναι κάποια ζητήματα που πιστεύω ότι πρώτα πρέπει να τα βλέπουμε(και να αποφασίζουμε) ως αμιγώς σώμα φοιτητών.
Kala dld to erwthma "Lete NAI h' OXI sthn katalhpsh sa metro pieshs enanti sth stash ths kuvernhshs gia th paideia?" mporei na diatupw8ei me diaforetiko tropo apo thn ka8e parata3h?
Ti me endiaferei an h mia parata3h 3ekinhsei me epixeirhmata apo to shmeio A kai h allh parata3h 3ekinhsei me epixeirhmata apo to shmeio Z kok, otan 8a katalh3oun sto idio erwthma.
Gia tetoia sugkekrimena zhthmata 8ewrw tis protaseis kaluteres.
Mα δε μιλάμε για το "Θέλετε η Ανάπτυξη Λογισμικού να μείνει στο εαρινό ή να πάει στο χειμερινό" (Δε μας νοιάζει τι θέλετε... έτσι κι αλλιώς:tounge: )
Νομίζω ότι για θέματα πιο πολύπλοκα και για μορφές δράσης όπως η κατάληψη δεν μπορούμε να μείνουμε στο ΝΑΙ ή ΟΧΙ.
Για την πορεία δεν το συζητώ καν! Τι θα λέει το πανό?;-) :p
Και πάλι καταλήγεις στο να μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι όλοι...
Κι όταν προσπαθείς για κίνημα... (για να το κάνω πιο συγκεκριμένο στα δικά μας) θέλεις το κίνημα να έχεις την κατεύθυνση που θεωρείς σωστότερη (εσύ... και όσοι ψηφίζουν).
edit//
Κλασικά δεν προλαβαίνω... Και όχι τπτ άλλο αλλα μόνο εγώ συμφωνώ με εμένα:D
Αν και αν η κουβέντα γινόταν στη σχολή δε θα ήμουν η μόνη.
grnemo Γι'αυτό γίνονται υποχωρήσεις στα κοινά πλαίσια...
Αν αρχίσουμε να ψηφίζουμε μία μία πρόταση με ναι ή όχι...
Σκέψου τι θα γίνει...
Έχω τύχει σε Συνέλευση (η οποία τελικά δεν πήρε απόφαση γιατί έγιναν μπάχαλο) όπου παραλίγο να καταλήξουν σε αποτέλεσμα "Υπέρ της κατάληψης", "Υπέρ της Γιαννάκου"... γιατί πολυ απλά κάποιοι αποφάσισαν να ψηφίσουν "έξυπνα" ώστε να ξεφτυλίσουν τη διαδικασία...
edit στο edit//
Για αυτό με τα κεντρικά... είναι σαφές νομίζω ότι συμφωνώ με αυτό που λες...
Απλά ξανατονίζω ότι πάμε να λύσουμε το πρόβλημα με λάθος τρόπο.
SpartanGeorge
26-10-2006, 02:10
Mα δε μιλάμε για το "Θέλετε η Ανάπτυξη Λογισμικού να μείνει στο εαρινό ή να πάει στο χειμερινό" (Δε μας νοιάζει τι θέλετε... έτσι κι αλλιώς:tounge: )
Νομίζω ότι για θέματα πιο πολύπλοκα και για μορφές δράσης όπως η κατάληψη δεν μπορούμε να μείνουμε στο ΝΑΙ ή ΟΧΙ.
Για την πορεία δεν το συζητώ καν! Τι θα λέει το πανό?;-) :p
μα ποια θα μπορουσαν να ειναι τα πιθανα αποτελεσματα σε μια αποφαση σχετικη με καταληψη, παρα 0 ή 1???
θελω και καταληψη και δεν θελω??? :-(
Κι όταν προσπαθείς για κίνημα... (για να το κάνω πιο συγκεκριμένο στα δικά μας) θέλεις το κίνημα να έχεις την κατεύθυνση που θεωρείς σωστότερη (εσύ... και όσοι ψηφίζουν).
η κατευθυνση ενος κινηματος δεν πρεπει να ειναι η επιδιωξη των αποφασεων των πολλων??
@ pro proigoumeno post ;p
Τότε που είναι το πρόβλημα στο ότι ξαφνικά βγήκαν περισσότερα παιδιά που δεν ήθελαν καταληψη από αυτά που ήθελαν και ξαφνικά έχουμε κατάληψη?
Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει εδώ πέρα. Απλά δεν μπορώ να παραδεχτώ οτι στην διαδικασία της απόφασης του φοιτητικού σώματος της σχολής μας ψηφίζουμε κομματικά. Το θεωρώ απίσευτα άδικο, παράλογο και συμφεροντολογικό για τις συμπραξίες.
PiCoMiKe
26-10-2006, 02:15
η κατευθυνση ενος κινηματος δεν πρεπει να ειναι η επιδιωξη των αποφασεων των πολλων??
Etsi kai h sispirwsi tou kinhmatos pou paei peripato!!
Telos pantwn eipa thn gnwmh sto thread, thn pshfisa kiolas, opote den exw na prosferw kati allo sth suzhthsh!
:baby: :-)
μα ποια θα μπορουσαν να ειναι τα πιθανα αποτελεσματα σε μια αποφαση σχετικη με καταληψη, παρα 0 ή 1???
θελω και καταληψη και δεν θελω??? :-(
Κολλήσαμε στο θέμα κατάληψη...
Κι όντως κι εγώ μόνο αυτό φέρνω ως πχ...
Εγώ αναφέρομαι γενικότερα στις αποφάσεις μιας ΓΣ. Η κατάληψη αποτελεί πρόταση για μορφή δράσης μέσα από συγκερκιμένα αιτήματα.
Αλλιώς είναι "μαζευόμαστε και το κλείνουμε"
Η κατευθυνση ενος κινηματος δεν πρεπει να ειναι η επιδιωξη των αποφασεων των πολλων??
Δεν κατάλαβα (νυστάζω κιόλας...)...
Αν αναφέρεσαι στο πώς χρησιμοποίησα εγω τη λέξη "κατεύθυνση", να ξαναπώ το "ακραίο παράδειγμα blabla" : όταν φτιάχνεις κίνημα για το ΟΧΙ στο Ευρωσύνταγμα (και είσαι αριστερός κτλ κτλ) θες ο κόσμος να έρθει μαζί σου επειδή εναντιώνεται σε μια ΕΕ που στηρίζει το κεφάλαιο κι όχι επειδή φοβάται μη χάσει την εθνική του ταυτότητα (πολύ χοντροκομένα τα είπα... αλλά you get my point).
edit// (και πάω για ύπνο... αύριο πάλι:tounge: αν και γενικά δεν προσθέτω τπτ καινούριο)
nemo ναι... πρέπει να σταματήσει να είναι κομματικο...
Αλλά για εμένα το "ναι" και "όχι" είναι λάθος (για τους λόγους που ανέφερα)
SpartanGeorge
26-10-2006, 02:28
Κολλήσαμε στο θέμα κατάληψη...
Κι όντως κι εγώ μόνο αυτό φέρνω ως πχ...
Εγώ αναφέρομαι γενικότερα στις αποφάσεις μιας ΓΣ. Η κατάληψη αποτελεί πρόταση για μορφή δράσης μέσα από συγκερκιμένα αιτήματα.
Αλλιώς είναι "μαζευόμαστε και το κλείνουμε"
και εγω κουρασμενος ειμαι και για αυτο ισως να μην πολυκαταλαβα....
απλα αν θες πες μου ενα θεμα (και φανταστικο) οπου δεν θα μπορουσαμε να απαντησουμε με ΝΑΙ ή ΟΧΙ και θα χρειαζομασταν την υπαρξη παραταξεων και πλαισιων (αν ενα ζητημα ειναι συνθετο για να απαντηθει σε ναι ή οχι αυτο καθ'αυτο μπορει καλλιστα να σπασει σε μικροτερα.....)
lebiathan
26-10-2006, 02:40
και εγω κουρασμενος ειμαι και για αυτο ισως να μην πολυκαταλαβα....
απλα αν θες πες μου ενα θεμα (και φανταστικο) οπου δεν θα μπορουσαμε να απαντησουμε με ΝΑΙ ή ΟΧΙ και θα χρειαζομασταν την υπαρξη παραταξεων και πλαισιων (αν ενα ζητημα ειναι συνθετο για να απαντηθει σε ναι ή οχι αυτο καθ'αυτο μπορει καλλιστα να σπασει σε μικροτερα.....)
Παραδειγμα, υπαρκτο και ουχι φανταστικο:
Παραταξη α: Καταληψη της σχολης, πορεια, να παραιτηθει η Γιαννακου και ο Πολυδωρας.
Παραταξη β: Καταληψη της σχολης, πορεια, να μην παραιτηθει η Γιαννακου και ο Πολυδωρας.
Προταση προς ψηφιση: Καταληψη της σχολης? ΝΑΙ/ΟΥ
Προταση προς ψηφιση: Πορεια? ΝΑΙ/ΟΥ
Προταση προς ψηφιση: Παραιτηση της Γιαννακου και του Πολυδωρα. Αν δεν εχεις κατανοησει το αντιστοιχο πολιτικο κλιμα μεσα στο οποιο κινειται η καθε παραταξη, τι θα απαντησεις? Με "ναι" και "ου" ?
Πιθανη λυση:
Προταση α, που υποστηριζεται απο την παραταξη Α
Προταση β, που υποστηριζεται απο την παραταξη Β
Και ας ψηφισει οποιος θελει λογω παραταξης ή λογω του υπερ/κατα. Μην παραξενευτειτε μονο μετα, αν βγαζουμε εκτρωματα. :-)
Κατι το οποιο μαλλον ξεχνατε: Ο οποιοσδηποτε επιθυμει μπορει να κατεβασει τη δικη του προταση προς ψηφιση, ειτε ανεξαρτητα απο τα υπολοιπα θεματα προς συζητηση, ειτε ως μερος δικου του πλαισιου. Αν κατι δε σας αρεσει, γιατι περιμενετε να το αλλαξουν οι αλλοι? (χαλια ακουγεται η ατακα :p)
@Riddle: περι στιγματισμου που ανεφερες. αυτο καλα θα κανουμε να το σκεφτονται και οσουι τους φερνουν για να ψηφισουν. Δεν τους φταιει οτι δεν ψηφισαμε προτασεις που στιγματιζονται. Οσον αφορα τους υπολοιπους, στους οποιους μαλλον αναφεροσουν (στους οικειοθελως ψηφισαντες :p), ελεος δηλαδη. 18+ ειμαστε. Αν δε μας αρεσει τιποτα υπαρχει και το λευκο.
zito_ta_xania
26-10-2006, 02:42
Παιδιά δύσκολο να μην κατεβαίνουν πλαίσια όσο και αν αυτό φαίνεται παράλογο...
Μόνο αυτό το σύστημα δουλεύει χρόνια τώρα...
Συζήτηση κάνουμε και ψηφοφορία πάνω στο δειγματικό χώρο των μελών του forum μας, που πιστεύω ότι είναι αντιπρωπευτικός κατά ένα πολύ μεγάλο βαθμό.
SpartanGeorge
26-10-2006, 02:49
Προταση προς ψηφιση: Παραιτηση της Γιαννακου και του Πολυδωρα. Αν δεν εχεις κατανοησει το αντιστοιχο πολιτικο κλιμα μεσα στο οποιο κινειται η καθε παραταξη, τι θα απαντησεις? Με "ναι" και "ου" ?
μα δεν θα απαντησεις ναι ή ου γιατι το λεει η ταδε παραταξη, αλλα γιατι το θες εσυ, γιατι πιστευεις οτι ετσι πρεπει να γινει.....
οι παραταξεις θα μιλησουν πριν προσπαθωντας να σε πεισουν μεσω επιχειρηματων, αλλα στο τελος η αποφαση που θα παρεις θα ειναι δικη σου σε αυτο το σημειο.
Κατι το οποιο μαλλον ξεχνατε: Ο οποιοσδηποτε επιθυμει μπορει να κατεβασει τη δικη του προταση προς ψηφιση, ειτε ανεξαρτητα απο τα υπολοιπα θεματα προς συζητηση, ειτε ως μερος δικου του πλαισιου. Αν κατι δε σας αρεσει, γιατι περιμενετε να το αλλαξουν οι αλλοι? (χαλια ακουγεται η ατακα :p)
σε αυτο εχεις δικιο
THE_RIDDLE
26-10-2006, 02:50
@Riddle: περι στιγματισμου που ανεφερες. αυτο καλα θα κανουμε να το σκεφτονται και οσουι τους φερνουν για να ψηφισουν. Δεν τους φταιει οτι δεν ψηφισαμε προτασεις που στιγματιζονται. Οσον αφορα τους υπολοιπους, στους οποιους μαλλον αναφεροσουν (στους οικειοθελως ψηφισαντες :p), ελεος δηλαδη. 18+ ειμαστε. Αν δε μας αρεσει τιποτα υπαρχει και το λευκο.
Kαλα ναι εγω δεν εχω τετοια κολληματα. Εγω διαπιστωσα οτι υπηρχαν τετοια κολληματα απο την ατακα του Λεο που ανεφερα στο 1ο ποστ αυτου του θρεντ και μετα. Για μενα στο μυαλο μου ηταν αυτονοητο να ψηφισω ασχετως το οσα θα ακουσω απο τον οποιοδηποτε για την ψηφο μου.
Υ.Γ. Με την ευκαιρια του ποστ βλεπω οτι το ποσοστο παντως που προκυπτει απο εδω ειναι τρομακτικα χαοτικο. Δηλαδη μεχρι τωρα φαινεται να μην γινεται αυτο που θελει η πλειοψηφια των φοιτητων. (Δεν θεωρω οτι φορουμ==DI, αλλα σε τετοια ποσοστα δεν υπαρχει περιθωριο λαθους).
lebiathan
26-10-2006, 03:18
μα δεν θα απαντησεις ναι ή ου γιατι το λεει η ταδε παραταξη, αλλα γιατι το θες εσυ, γιατι πιστευεις οτι ετσι πρεπει να γινει.....
οι παραταξεις θα μιλησουν πριν προσπαθωντας να σε πεισουν μεσω επιχειρηματων, αλλα στο τελος η αποφαση που θα παρεις θα ειναι δικη σου σε αυτο το σημειο.
Συμφωνοι. Μονο που ετσι, θα εχεις ενα πλαισιο που θα λεει:
"Οχι στα ιδιωτικα πανεπιστημια. Να παραιτηθει η Γιαννακου, η οποια προωθει την ιδιωτικοποιηση των δημοσιων ΑΕΙ. Συμμετοχη του συλλογου φοιτητων στην πορεια κατα του νομου-πλαισιου. Συμμετοχη του συλλογου φοιτητων στο διαλογο της κυβερνησης."
Πως σου φαινεται αυτο? Μπορει αυτο θες, αλλα αυτο δεν εχει συνοχη.
Zαρμαcookies
26-10-2006, 04:11
Πιστεύω πως το καλύτερο για τον κάθε φοιτητή είναι να ψηφίζονται προτάσεις.
αλλά μία διευκρίνηση: τα λεγόμενα πλαίσια είναι οι προτάσεις των παρατάξεων, όπου σε κάθε ΓΣ έχει το δικαίωμα να σηκωθεί και να μιλήσει ο οποιοσδήποτε και να καταθέσει άμα επιθυμεί την πρότασή/πλαίσιο του για ψήφιση!!
απλώς συνήθως τα πλαίσια των παρατάξεων καλύπτουν συνήθως και τις επιθυμίες των φοιτητών και γι'αυτό δεν υπάρχουν κι άλλα πλαίσια, ή δεν ξέρουν πολλοί φοιτητές πως έχουν την δυνατότητα αυτή!
πάντως πολύ καλά έκανες και άνοιξες τέτοιο θέμα ώστε στην επόμενη ΓΣ να έχουμε κι άλλες προτάσεις εκτός αυτές των παρατάξεων (οι οποίες δεν μπορούν να λείπουν, καθώς έχουν το δικαίωμα να τις καταθέτουν-όπως κι ο καθένας μας φυσικά)
Σκεφτείτε να γινόταν πορεία για το ΟΧΙ... Έτσι απλά: "Για το ΟΧΙ". Ποιοι θα συμμετείχαν σε αυτή? Οι αριστεροί και οι εθνικιστές μαζι... Χμμ... μα δεν είχαν καν τους ίδιους λόγους για να λένε ΟΧΙ...
Δεν έχει καμία απολύτως σημασία αν δεν έχουν τους ίδιους λόγους, πόσο μάλλον αν ανήκουν ή όχι στον ίδιο πολιτικό χώρο. Έχουν ένα κοινό αίτημα και μία κοινή πορεία δράσης για την ικανοποίηση του. Γιατί να έκαναν δύο ξεχωριστές πορείες όταν θέλουν να πιέσουν την κυβέρνηση για το ίδιο ζήτημα; Για να αφήσουν την κυβέρνηση να αναφέρεται σε μειοψηφίες που δεν ξέρουν ούτε οι ίδιοι τι θέλουν (εξ ού και η διάσπαση);
Θα έπρεπε να ψηφίζουμε προτάσεις κι όχι πλαίσια. Τυχόν συναφείς προτάσεις που η κοινή λογική συνιστά να ψηφισθούν μαζί μπορούν να ενοποιούνται έπειτα από συζήτηση, ώστε να μην υπάρχει ο κίνδυνος αντιφατικών αποφάσεων.
@deggial:
Couldn't have said it better.
Αλλά παρ'ό,τι με κάλυψες, επιτρέψτε μου να troll-ιάσω και λίγο με το αγαπημένο μου flame-bait, το koumpi! :D :love2:
Έχει προσέξει ποτέ κανείς τις διαφορές στα πλαίσια της ΠΚΣ και των "άλλων"?
Όχι. Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί;
Γιατί αυτό εκφράζουν.
Άσχετο: Το παράδειγμα στην αρχή είναι "ακραίο παράδειγμα στο ίδιο σκεπτικό για να δείξω πόσο λάθος είναι το σκεπτικό" ... μόνο που αυτή τη φορά η αναλογία υφίσταται άρα μπορεί να σταθεί το πχ
Μια χαρά στέκει το παράδειγμά σου, αλλά όχι λιγότερο από τα δικά μου...
Γιατί σε ξενίζει τόσο πολύ να βρεθεί κι ένας ακροδεξιός μαζί σου στην ίδια πορεία; Χολέρα έχει για να σε κολλήσει; Αν έχετε κοινά αιτήματα, γιατί να μη μάχεστε μαζί; Προς τι το μίσος κι ο αλληλοσπαραγμός;!;
Ρε παιδιά αφού όποιος θέλει μπορεί να κατεβάσει πλαίσιο που λέει "Θέλουμε κατάληψη και δεν μας νοιάζουν οι παρατάξεις, μπορούν να πάνε να πνιγούν" γιατί δεν το κάνει να ψηφίσετε όλοι αυτό να ηρεμήσετε; Γιατί πρέπει να τα βλέπετε όλα μανιχαϊστικά;
Exei ena dikio o Sub!im3, to thema einai oti kathe fora prepei kapoios anexartitos na pernei tin prwtovoulia kai na vgainei epanw na to proteinei, kati pou sto parelthon egine men alla den eixe tin anamenomeni antimetwpish. Se periptwsi pou ginetai ayto pantws, as katavesoume to exis aplo plaisio:
Ola ta aitimata na psifizontai xexwrista me nai h ou. Epanalamvanw omws pws ayto to forum antiproswpeyetai apo patataxi, opote tha prepei na yparxei mia synnenohsh kai h poll tou grnemo na lifthei yp'opsin.
Έχει δίκιο ο Dioxen. Αν θέλουμε να είμαστε δημοκρατικοί πρέπει πρίν απο κάθε συνέλευση να ψηφίζουμε εαν θα ψηφιστούν προτάσεις ή πλαίσια. Είμαι 100% υπερ τον πλαισίων αλλά η πλεοψηφία αποφασίζει!
Ρε παιδιά αφού όποιος θέλει μπορεί να κατεβάσει πλαίσιο που λέει "Θέλουμε κατάληψη και δεν μας νοιάζουν οι παρατάξεις, μπορούν να πάνε να πνιγούν" γιατί δεν το κάνει να ψηφίσετε όλοι αυτό να ηρεμήσετε; Γιατί πρέπει να τα βλέπετε όλα μανιχαϊστικά;
Άλλοι ντρέπονται να μιλήσουν, άλλοι σκέφτονται πως ήδη βρίσκονται εκεί για 4 ώρες και δεν θέλουν να καθυστερήσουν κι άλλο τη διαδικασία, άλλοι προδικάζουν μία τέτοια πράξη ως ανώφελη.
Σε κάθε περίπτωση, το θέμα μας είναι διαδικαστικό. Αν ψηφίζαμε προτάσεις αντί για πλαίσια θα είχαμε έναν ικανοποιητικότερο τρόπο λήψης αποφάσεων ή όχι; Κι αν ναι, γιατί να μην αιτηθούμε την αλλαγή της διαδικασίας;
Alan Don
26-10-2006, 13:52
Επισης μια παρατηρηση ...
Το πλαισιο της πασπ-φππ-πορεια ελεγε καταληψη για μια μερα οχι για δυο αυτο ηταν ...οποτε το πλαισιο αυτο ειναι πολυ πιο κοντα στο αγωνοστικο πλαισιο παρα στοπλαισιο της δαπ...
Αρα 112+104vs29
Σε αλλες σχολες κυριως του πολυτεχνειου υπαρχει δευτερος γυρος και λειτουργει το συστημα οπως στις δημοτικες εκλογες απλα το ποσοστο ειναι 50% αντι για 42%
Επισης μια παρατηρηση ...
Το πλαισιο της πασπ-φππ-πορεια ελεγε καταληψη για μια μερα οχι για δυο αυτο ηταν ...οποτε το πλαισιο αυτο ειναι πολυ πιο κοντα στο αγωνοστικο πλαισιο παρα στοπλαισιο της δαπ...
Αρα 112+104vs29
Σε αλλες σχολες κυριως του πολυτεχνειου υπαρχει δευτερος γυρος και λειτουργει το συστημα οπως στις δημοτικες εκλογες απλα το ποσοστο ειναι 50% αντι για 42%
Το πλαίσιο της ΦΠΠ μιλούσε για αποχή από τα μαθήματα για μία ημέρα, κι όχι για κατάληψη.
Zαρμαcookies
26-10-2006, 14:03
Καλά ρε, μην αναλύσετε εδώ τι έλεγε το κάθε πλαίσιο!
προτείνω (θα το πω στην επόμενη ΓΣ), όποιος θέλει να ψηφίζει λευκό και να τα μετράμε κι αυτά
δηλαδή όχι απαραίτητα κάποιο πλαίσο/πρόταση ή αποχή από την ψηφοφορία
Alan Don
26-10-2006, 14:11
εστω ...ηταν πιο συμβατο με τις αριστερες παραταξεις παρα με την δαπ...
Ναι συμφωνω και εγω με την προταση του ζαρμα ..
για το λευκο ! εινια κατι που γινεται παντου και εινια και δικαιο ..το λευκο ειναι αποψη
Άλλοι ντρέπονται να μιλήσουν, άλλοι σκέφτονται πως ήδη βρίσκονται εκεί για 4 ώρες και δεν θέλουν να καθυστερήσουν κι άλλο τη διαδικασία, άλλοι προδικάζουν μία τέτοια πράξη ως ανώφελη.
Σε κάθε περίπτωση, το θέμα μας είναι διαδικαστικό. Αν ψηφίζαμε προτάσεις αντί για πλαίσια θα είχαμε έναν ικανοποιητικότερο τρόπο λήψης αποφάσεων ή όχι; Κι αν ναι, γιατί να μην αιτηθούμε την αλλαγή της διαδικασίας;
Όχι, δεν θα ήταν ικανοποιητικότερος ο τρόπος λήψης αποφάσεων. Θα ήταν μαύρο ή άσπρο. Το θέμα της συνέλευσης είναι η ποικιλία των απόψεων. Όταν συγκλίνουν βλέπουμε κοινά πλαίσια, σε άλλη περίπτωση ο καθένας ψηφίζει αυτό που τον εκφράζει περισσότερο, δεν ψηφίζει τίποτα ή καταθέτει δικιά του πρόταση. Και τις ντροπές και τα λοιπά τα θεωρώ αστεία επιχειρήματα.
Παιδιά τα πράγματα νομίζω είναι απλά. Κάθε παράταξη μπορεί να κατεβάζει το πλαίσιο της το οποίο περιέχει προτάσεις διαμαρτυρίες ή μη. Όμως όταν πρόκειται για αποφάσεις που αφορούν στην λειτουργία της σχολής όπως ο κανονισμός εξετάσεων ή το αν θα γίνει κατάληψη πρέπει να κατεβαίνει ως ξεχωριστό ψήφισμα/πρόταση, όπως έκανε η ΠΚΣ που κατέβασε ψήφισμα για εκπροσώπους στο "συντονιστικό". Άρα ναι, πρέπει να ψηφίζονται ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ όταν πρόκειται για θέματα που αφορούν στην λειτουργία της σχολής. Είναι απαράδεκτο που 104+29 ψήφισαν κατά της κατάληψης, 112 ψήφισαν υπέρ και τελικά έγινε κατάληψη.
Είναι απαράδεκτο που 104+29 ψήφισαν κατά της κατάληψης, 112 ψήφισαν υπέρ και τελικά έγινε κατάληψη.
Δεν είναι απαράδεκτο, ονομάζεται σχετική πλειοψηφία. Εδώ βγάλαμε δήμαρχο με το 42%, αυτό μας πείραξε;:confused:
killer_instinct
26-10-2006, 14:54
Δεν είναι απαράδεκτο, ονομάζεται σχετική πλειοψηφία. Εδώ βγάλαμε δήμαρχο με το 42%, αυτό μας πείραξε;:confused:
Και η κυβέρνηση βγαίνει με 42%! :sleep:
YoMa-Sensei
26-10-2006, 16:18
Είναι απαράδεκτο που 104+29 ψήφισαν κατά της κατάληψης, 112 ψήφισαν υπέρ και τελικά έγινε κατάληψη.
Εγώ πάλι το βλέπω σαν 104+112 υπέρ του αγώνα και 29 κατά. Ποιός σου είπε πως αν δεν υπήρχε το ενδιάμεσο πλαίσιο ΟΛΟΙ αυτοίθα ψήφιζαν κατά της κατάληψης;;:confused:
Δεν είναι απαράδεκτο, καθώς οι 29 δεν ψήφισαν το ίδιο με τους 104. Οι μεν ψήφισαν να μην υπάρξει κάποιου είδους κινητοποίηση, οι δε 104 αποχή την Τετάρτη. Εν πάση περιπτώσει, δεν βλέπω κάποιον ιδιαίτερο λόγο για τον οποίο θα έπρεπε να ζητούμε απόλυτη πλειοψηφία. Κάτι τέτοιο θα καθυστερούσε την λήψη αποφάσεων.
Και είναι και η πλειοψηφία άλλωστε. Είναι άσχετο αυτό όμως, γιατί εδό δεν κάνουμε εκλογές για εκπροσωπους. Εδώ τίθεται κάποιο ζήτημα και με το να υπάρχουν ενταγμένες οι προτάσεις σε πλαίσια τα οποία περιλαμβάνουν συνδυασμούς αυτών (προτάσεων) στην ουσία κατακρεουργείται η γνώμη των περισσοτέρων.
Δεν κατέχω τρελά από ιστορία, παρόλα αυτά θυμάμαι αρκετές φορές στο παρελθόν οτι κλήθηκε ο ελληνικός λαός σε σοβαρά ζητήματα να ψηφίσει αν συμφωνεί ή όχι, να διαλέξει το τάδε ή το δείνα.
Ας μην γελιόμαστε. Πιστεύω ότι όλοι μας κατάλαβαν πολύ καλά ποιο είναι το σωστό και ποιό όχι για τα ζητήματα αυτά, απλά είναι στην διακριτική σας ευχέρια αν θα ψηφίσετε (στο poll τουλάχιστον) με αυτόν τον τρόπο ή αν θα ενθυλακώσετε την απάντησή σας στο χρωματικό συμφέρον το οποίο διατίθεται να υποστηρίξει ο καθένας.
Added comment:
Εγώ πάλι το βλέπω σαν 104+112 υπέρ του αγώνα και 29 κατά. Ποιός σου είπε πως αν δεν υπήρχε το ενδιάμεσο πλαίσιο ΟΛΟΙ αυτοίθα ψήφιζαν κατά της κατάληψης;;:confused: Δηλαδή το 112 να κλείσει η σχολή και 104 να μην κλείσει αλλά να γίνει αποχή απο τα μαθήματα, δεν έχει καμία σημασία για σένα? Έλεος, τι είναι αυτά τα επιχειρήματα ρε παιδια?
edit: Είπα την γνώμη μου, νομίζω ήμουν clear δεν χρειάζεται να πω κάτι άλλο, όσα παιδιά μπαίνουν εδώ, ας πουν την γνώμη τους και ας ψηφίσουν, να δούμε την επιθυμία τουλάχιστον.
Αγγελος
YoMa-Sensei
26-10-2006, 16:34
Added comment:
Δηλαδή το 112 να κλείσει η σχολή και 104 να μην κλείσει αλλά να γίνει αποχή απο τα μαθήματα, δεν έχει καμία σημασία για σένα? Έλεος, τι είναι αυτά τα επιχειρήματα ρε παιδια?
l2read imo.
l2read imo.
Σε κάτι τέτοια Post το όριο χαρακτήρων πρέπει να ήταν 11 χαρακτήρες. :sleep:
YoMa-Sensei
26-10-2006, 16:43
Σε κάτι τέτοια Post το όριο χαρακτήρων πρέπει να ήταν 11 χαρακτήρες. :sleep::smokin::love2::tounge::baby:
Oxi giati akribws auto h8ela na pw, apla profanws den to katalabes.
As to kanw niania tote.
O foithths X h8ele antidrash opote 8a yhfize h' katalhyh h' apoxh, protimise apoxh telika giati tou fainotan ligaki extreme h katalhyh. O foithths Y den h8ele katalhyh opote eixe na diale3ei meta3u apoxhs kai tipota, alla to tipota tou fanhke polu pa8htiko giauto yhfise apoxh. Koinws to 104 periexei kai yhfous pou 8a htan uper katalhyhs kai yhfous pou 8a htan kata. Auto to TOSO duskolo den katalabes.
Egw anhkw stous X, btw.
Το ζαλίζετε ανόητα με την ερμηνεία του αποτελέσματος και θυμίζετε τις εφημερίδες μετά τις δημοτικές. Νίκη της ΝΔ έλεγαν οι μεν, νίκη του ΠΑΣΟΚ έλεγαν οι δε.
[QUOTE=YoMa-Sensei;352092]O foithths X h8ele antidrash opote 8a yhfize h' katalhyh h' apoxh, protimise apoxh telika giati tou fainotan ligaki extreme h katalhyh. O foithths Y den h8ele katalhyh opote eixe na diale3ei meta3u apoxhs kai tipota, alla to tipota tou fanhke polu pa8htiko giauto yhfise apoxh. Koinws to 104 periexei kai yhfous pou 8a htan uper katalhyhs kai yhfous pou 8a htan kata.
QUOTE]
Δεν βλέπω πως άτομα που ήθελαν κατάληψη ψήφισαν υπέρ αποχής..όπως δεν βλέπω πώς μπορεί να ισχύει και το αντίθετο. Το επιχείρημα απλά νομίζω δεν στέκει.
YoMa-Sensei
26-10-2006, 19:01
Δεν βλέπω πως άτομα που ήθελαν κατάληψη ψήφισαν υπέρ αποχής..όπως δεν βλέπω πώς μπορεί να ισχύει και το αντίθετο. Το επιχείρημα απλά νομίζω δεν στέκει.
Too bad ._.
lebiathan
26-10-2006, 19:27
Καλά ρε, μην αναλύσετε εδώ τι έλεγε το κάθε πλαίσιο!
προτείνω (θα το πω στην επόμενη ΓΣ), όποιος θέλει να ψηφίζει λευκό και να τα μετράμε κι αυτά
δηλαδή όχι απαραίτητα κάποιο πλαίσο/πρόταση ή αποχή από την ψηφοφορία
ΜΠΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑ! Θες να προτεινεις κατι το οποιο πρεπει να γινεται εκ των πραγματων??????? Γιατι νομιζεις οτι το καλοκαιρι μετραγαμε και λευκα-ακυρα? Επειδη δεν ειχαμε κατι καλυτερο να κανουμε? :p Θα νιωθω ευγνωμων που πλεον θα εχω το δικαιωμα να ψηφιζω λευκο :p :p :p
Τοτε δεν καταλαβες το επιχειρημα του Yoma. Read again.
psychastheneia7
26-10-2006, 20:14
O foithths X h8ele antidrash opote 8a yhfize h' katalhyh h' apoxh, protimise apoxh telika giati tou fainotan ligaki extreme h katalhyh. O foithths Y den h8ele katalhyh opote eixe na diale3ei meta3u apoxhs kai tipota, alla to tipota tou fanhke polu pa8htiko giauto yhfise apoxh. Koinws to 104 periexei kai yhfous pou 8a htan uper katalhyhs kai yhfous pou 8a htan kata. Auto to TOSO duskolo den katalabes.
Egw anhkw stous X, btw.
Κατι αλλο σχετικο που πιστευω (χωρις να εχω να προτεινω κατι καλυτερο για επιλυση του. απλα το αναφερω σαν παρατηρηση) ειναι το ενδεχομενο καποιος μιλωντας για παραδειγμα για αυτη την ΓΣ να ηθελε να αποφυγει οσο το δυνατον λιγοτερες μερες καταληψης/αποχης/χωρις_μαθηματα_τελοςπαντων και βλεποντας οτι στην πορεια της ψηφοφοριας η ΔΑΠ που αρχικα μπορει να ψηφιζε δεν την παλευε ψηφισε τελικα ΦΠΠ κτλπ κτλπ.
Δεν αναφερω μεμονωμενα το περιστατικο. Δεν ξερω καν αν συνεβη στη σκεψη κανενος. Αναφερω απλα την αδυναμια του τροπου ψηφοφοριας σε τμηματα πως μπορει να αλλοιωσει οποιοδηποτε αποτελεσμα. (εξ αλλου στο συγκεκριμενο παραδειγμα δεν αλλαξε τπτ γιατι ουτως η αλλως το πρωτο πλαισιο επικρατησε)
βασικα δεν εχει και μεγαλη σχεση. το quote δεν την πολυπαλευει
Zαρμαcookies
26-10-2006, 20:56
ΜΠΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑ! Θες να προτεινεις κατι το οποιο πρεπει να γινεται εκ των πραγματων??????? Γιατι νομιζεις οτι το καλοκαιρι μετραγαμε και λευκα-ακυρα? Επειδη δεν ειχαμε κατι καλυτερο να κανουμε? :p Θα νιωθω ευγνωμων που πλεον θα εχω το δικαιωμα να ψηφιζω λευκο :p :p :p
re giwrgo e3ypnos eisai! ti les? apo perysi pu eimai stis gs dn to eixame efarmosei....dn eipa oti egw to epinoisa, aplws na to kanume kai stin pra3i..
tooso aplo.
Ο lebiathan λέει οτι το μετραγαμε περυσι λευκα-ακυρα, συγκεκριμενα το καλοκαιρι.
Zαρμαcookies
26-10-2006, 21:13
Ο lebiathan λέει οτι το μετραγαμε περυσι λευκα-ακυρα, συγκεκριμενα το καλοκαιρι.
Α! σόρρυ τότε!!
θα ήταν από τις συνελεύσεις που θα έλειπα!!
εντάξει, καλώς...ας το ξαναεφαρμόσουμε!!
lebiathan
26-10-2006, 21:41
re giwrgo e3ypnos eisai! ti les? apo perysi pu eimai stis gs dn to eixame efarmosei....dn eipa oti egw to epinoisa, aplws na to kanume kai stin pra3i..
tooso aplo.
Δεν σχολιασα το οτι δεν το εχουμε εφαρμοσει μεχρι τωρα. Αυτο που σχολιασα ειναι οτι προτεινεις να εχουμε το δικαιωμα του να ψηφισουμε λευκο, το οποιο εκ των πραγματων το εχουμε! Και σε αρκετες περιπτωσεις το χρησιμοποιουμε...τουλαχιστον καποιοι απο εμας.
Το οτι δεν καταμετραγαμε τοσο καιρο τα λευκα, δε σημαινει οτι δεν υπηρχαν ατομα τα οποια ψηφιζαν λευκο, απλα δεν καταμετροντουσαν. Σιωπηρα, υπηρχαν και ατομα που ψηφιζαν λευκο. Κοινως δεν ψηφιζαν τιποτα απο τα οσα ειχαν προταθει, αλλα το προεδριο ποτε δε ρωτουσε ποσα λευκα ειχαμε.
Zαρμαcookies
26-10-2006, 21:43
οκ. το αναλύσαμε το θέμα διεξοδικα!!
απλώς από την επόμενη θα τα μετράμε!!
Oxi giati akribws auto h8ela na pw, apla profanws den to katalabes.
As to kanw niania tote.
Egw anhkw stous X, btw.Φυσικά και κατάλαβα τι είπες απλά δεν το θεώρησα άξιο post για να θεωρηθεί κομμάτι μιας συζήτησης. Αλλά από την άλλη παίζει να αγγίζεις το Σπαρτιατικό μοντέλο με τοσο εμφανή τρόπο και εγώ να μην εκτίμησα την άγαρμπη λακωνικότητά σου.
sryimhon00bg33zbbcnbafbinsaciaz0r.
YoMa-Sensei
27-10-2006, 14:22
Φυσικά και κατάλαβα τι είπες απλά δεν το θεώρησα άξιο post για να θεωρηθεί κομμάτι μιας συζήτησης. Αλλά από την άλλη παίζει να αγγίζεις το Σπαρτιατικό μοντέλο με τοσο εμφανή τρόπο και εγώ να μην εκτίμησα την άγαρμπη λακωνικότητά σου.
sryimhon00bg33zbbcnbafbinsaciaz0r.
Sta @@ mou ti 8ewreis na sou pw thn alh8eia :(
Ama de sou aresoun ta post mou prosperna ta.
(No offense)
[Tip]Απλά όταν συμμετέχεις σε σοβαρή συζήτηση, καλό είναι να απαντάς κανονικά.
YoMa-Sensei
27-10-2006, 15:54
OK dikio exeis.
Lakwnikothta > all, tho.
Να δουν και άλλοι αν γίνεται το thread και να προβληματιστούν.
Na pw kai egw thn gnwmh mou.
Palaiotera hmoun kai egw teleiws yper ths psifishs protasewn. H lysh nomizw vriskete kapou sthn mesh (opws panta).
An h protash htan "na kanoume Katalhpsh. Nai h oxi?" tote tha kaname ena tromero lathos. Tha taftizame thn apopsh ths DAP (= symfwnw me thn kevernitikh politikh kai tis metarithmiseis) me thn apopsh ths FPP kai twn loipon (= diafwnw me thn kyvernitikh politikh kai tis metarithmiseis) mono kai mono epeidh taftizontai se mia leptomeria thn mh katalhpsh. H katalhpsh einai omws apla ena metro antidrashs. Sthn ousia oi apopseis twn dyo parataksewn diaferoun PARA poly.
Ena systhma omws me protaseis nai h oxi tha mporouse na leitourghsei imo. Xreiazete polla nai h oxi psifismata ksekinontas apo to genikotero kai kataleigontas sto eidikotero.
As anaferw ena paradeigma gia na kanw pio katanohto afto pou enow:
1. H OUSIA. Diafwnw me thn kyvernitikh politikh kai tis metarithmiseis sto syntagma/nomos plaisio. Nai h oxi? estw oti vgainei 80% nai /20% oxi.
(dedomenou oti h pliopsifia katelhkse sthn ousia, proxorame stis leptomeries)
(sta psifismata 1.x nomizw oti to 20% den exei nohma na psifisei dedomenou oti diafwnei sto 1 ara psifizei lefko)
TROPOI ANTIDRASHS
1.1 Poreia nai h oxi? 90% nai / 10% oxi - Apofash symetexoume sthn poreia.
1.2 Katalhpsh ths sxolhs gia 5 meres. 20% nai / 80% oxi - H protash aporiptetai
1.3 Katalhpsh ths sxolhs gia 2 meres. 60% nai / 40% oxi - Apofasizete katalhpsh
(dedomenou oti apofasise o sylogos katalhpsh proxorame se leptomeries epi ths katalhpshs. Ksana osh diafwnoun sthn ousia dld sto 1.3 den exei nohma na psifisoun sto 1.3.x)
1.3.1 Dhmiourgia syntonistikou mpla mpla mpla. Nai h oxi? klt klt.
Oloklhrwnete afto to thema kai proxwrame sto epomeno asxeto thema:
2. Kanonismos eksetasewn.
2.1 leptomeria panw sthn apofash 2
2.2 allh leptomeria panw sthn apofash 2
...
...
...
(Ta noumera kai oi protaseis pou anefera sto paradeigma einai entelws tyxaia kai apo to myalo mou se mia prospatheia na ekshghsw afta pou thelw na pw. Elpizw na mhn dw kanena na piastei apo afta. ;p)
Ara afto pou thelw na pw einai oti kales oi protaseis.. alla exoun mia pagida: oti mporei na ginei lanthasmena psifisma panw se mia leptomeria kai na taftistoun apopseis pou exoun diafora ousias.
Alan Don
31-10-2006, 12:45
Ακουγεται σωστο αυτο που λες (ή μαλλον διαβαζεται) αλλα δεν θα λιωναμε στις ψηφοφοριες .????
λεω εγω ..κλαη φαση θα ηταν να το δοκιμαζαμε ...μου φαινεται ως πιο αμεσοδημορκατικο απο οτιδηποτε...//Γιατι με τρομαζει δημοκρατικα το ενδεχομενο ::
Η Α παραταξη(εχει το χ αιτημα-με τον ζ τροπο δρασης) βγαζει 50ψηφους, η Β (εχει το χ αιτημα αλλα αλλο τροπο δρασης ) αλλοι 50 ψηφοι και τελος η Γ παραταξη εχει αλλο αιτημα και περνει 51 ψηφους ...τοτε βγαινει η Γ με το σημερινο συστημα...
An h protash htan "na kanoume Katalhpsh. Nai h oxi?" tote tha kaname ena tromero lathos. Tha taftizame thn apopsh ths DAP (= symfwnw me thn kevernitikh politikh kai tis metarithmiseis) me thn apopsh ths FPP kai twn loipon (= diafwnw me thn kyvernitikh politikh kai tis metarithmiseis) mono kai mono epeidh taftizontai se mia leptomeria thn mh katalhpsh. H katalhpsh einai omws apla ena metro antidrashs. Sthn ousia oi apopseis twn dyo parataksewn diaferoun PARA poly.
Στο συγκεκριμένο παράδειγμα, η λήψη απόφασης αφορά την κατάληψη, όχι την γενικότερη στάση απέναντι στην κυβερνητική πολιτική. Αν ήταν να αποφασίσουμε ως σύλλογος ποιά είναι η στάση μας θα είχες δίκιο, ωστόσο εφόσον η απόφαση αφορά κοινή πορεία δράσης (όχι στην κατάληψη) και το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο (δεν θα γίνει κατάληψη), τι σημασία έχει αν το σκεπτικό των δύο παρατάξεων διαφέρει;
Poreia drashs apenanti se ti omws? Aitiaka vriskete pio panw h stash mas apenanti sthn kyvernitikh politikh apo oti h katalhpsh.
Me pio apla logia h ousia twn apotelesmatwn ths prohgoumenhs synelefshs einai oti h syntriptikh pleiopsifeia twn nftoithtwn tou di einai kata ths kyvernitikhs politikhs kai epithimoun na antidrasoun me to a h b tropo (poreia/apoxh/katalhpsh/apergia peinas).
Ara to na tethei erwthma aplws katalhpshs einai apoprosanatolistiko an tethei xwris prwta na tethei to erwthma ousias.
Ένα σχόλιο:
Το ότι η διαφορά στα ποσοστά ανάμεσα σε αυτό το poll και στην ψηφοφορία επί της αντίστοιχης πρότασης που τέθηκε σήμερα στη συνέλευση αποτελεί σαφώς αντικείμενο προς προβληματισμό!
Alan Don
31-10-2006, 17:01
Το πορισμα αυτου του σχολιου εινια οτι
1. ή οσοι ψηφισαν εδω δεν ηταν στην γσ ..
2.ή οτι οι ψηφοφοριες στο φορουμ δε εχουν αξια...:love2: :love2: :baby: :baby:
Trifyllenia
31-10-2006, 17:07
Eγώ σήμερα ήθελα να έρθω στη συνέλευση αλλά δυστυχώς μου έτυχε κάτι πολύ σοβαρό, οπότε δε μπόρεσα:-( Ποια ήταν δηλ τα αποτελέσματα?
Πάντως ο προβληματισμός από μια μεριά μήπως πρέπει να πάει στο ότι όσοι θα ήθελαν ξεχωριστές προτάσεις και ψηφίσαν απλά εδώ, δεν είναι τόσο "πορωμένοι" ώστε να καθήσουν μέσα σε μια αποπνυκτική ατμόσφαιρα αίθουσας, με εντάσεις, ειρωνίες, κατηγορίες μεταξύ παρατάξεων και να παραβρίσκονται μέσα σε μια συνέλευση που επαναλαμβάνονται συνέχεια τα ίδια επί 3-4 ώρες? :sleep:
Εκτός κ αν όντως σήμερα έγινε κάτι διαφορετικό, οπότε πάω πάσο :wavey:
---
Α, και για να μη πείτε αν θέλανε θα μπορούσαν να έρθουν για λίγο προς το τέλος πχ της συνέλευσης να υπενθυμίσω πως ανετότατα μπορούν να σου φερθούν σα ζώο και να σε ποδοπατήσουν ;-) :p
Anyway, σήμερα ήταν χάλια κ ο καιρός. Προσπαθώ να δικαιολογήσω κάποια πράγματα, αλλά νομίζω το ζουμί είναι στην πρώτη παράγραφο.
---
Και από τα λόγια σε άλλο thread ενός συμφορουμίτη :
Να επισημαίνω ότι για να συμμετέχουν οι φοιτητές ας κάνουμε το χώρο ξανά σχολή και όχι κοινοβούλιο όπως μοιάζει τώρα....Για να μπορούν να πηγαίνουν οι φοιτητές χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να ακούνε κάθε φορά τις κομματικές αηδίες της κάθε κατευθυνόμενης παράταξης.
charisma
31-10-2006, 17:09
Το πορισμα αυτου του σχολιου εινια οτι
1. ή οσοι ψηφισαν εδω δεν ηταν στην γσ ..
2.ή οτι οι ψηφοφοριες στο φορουμ δε εχουν αξια...:love2: :love2: :baby: :baby:
pisteuo oti egine to 1o, apokleistika kai mono logo kairou kai min exontas allo logo gia na erthoun simera (milao kyrios gia 2oeteis pou eixan mono 1 ora izampo)
//
@trifyllenia...
symfono apolytos mazi sou, autos einai kai o logos pou exo katsei mexri telous se elaxistes syneleuseis.
se ayti tin syneleusi protathikan:
_protaseis mia-mia
_plaisia
_paketa protaseon(stin ousia plaisia xoris politiko ypovathro)
stin ousia to trito einai mia praktiki efarmogi tou protou, kathos apofeugetai i anexelexti ypovoli protaseon pros psifisi...
YoMa-Sensei
31-10-2006, 17:14
pisteuo oti egine to 1o, apokleistika kai mono logo kairou kai min exontas allo logo gia na erthoun simera (milao kyrios gia 2oeteis pou eixan mono 1 ora izampo)
Diafwnw giati autoi pou htan sth suneleush htan oi idioi pou erxontai panta, panw katw.
Sumfwnw me ton alan don, sorry alla apla etsi exoun ta pragmata.
Hellscream
31-10-2006, 17:20
Swstos.
Odws ayto egine...
Εγώ δεν είχα ψηφίσει στο poll αυτό:tounge: :baby:
ΟΚ βρήκαμε τι φταίει!:tounge: :tounge:
Πάντως δεδομένου ότι η διαφορά νομίζω ήταν κάπου στις 10 ψήφους...
Δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα...
YoMa-Sensei
31-10-2006, 17:25
Εγώ δεν είχα ψηφίσει στο poll αυτό:tounge: :baby:
ΟΚ βρήκαμε τι φταίει!:tounge: :tounge:
Πάντως δεδομένου ότι η διαφορά νομίζω ήταν κάπου στις 10 ψήφους...
Δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα...
Edw htan suntriptiki h pleioyhfia kai to deigma einai eparkes san ari8mos, mia xara sumperasmata mporoume na bgaloume.
Apla to deigma den einai omoiomorfo, isws o kosmos pou mpainei suxna sto forum einai kapoias sugkekrimenhs nootropias klpklp.
Edw htan suntriptiki h pleioyhfia kai to deigma einai eparkes san ari8mos, mia xara sumperasmata mporoume na bgaloume.
Apla to deigma den einai omoiomorfo, isws o kosmos pou mpainei suxna sto forum einai kapoias sugkekrimenhs nootropias klpklp.
Aκριβώς... το δείγμα δεν είναι ομοιόμορφο...
Άσε που μπορεί κάποιοι να άλλαξαν και γνώμη:wow: :wow: (μπορεί να συμβαίνουν κι αυτά...:tounge: :tounge: )
Πάντως για θέματα που συζητούνται σε ΓΣ δεν νομίζω ότι πρέπει να θεωρούμε τις ψηφοφορίες στο φόρουμ ενδεικτικές...
[...]
se ayti tin syneleusi protathikan:
_protaseis mia-mia
_plaisia
_paketa protaseon(stin ousia plaisia xoris politiko ypovathro)
stin ousia to trito einai mia praktiki efarmogi tou protou, kathos apofeugetai i anexelexti ypovoli protaseon pros psifisi...
Εμένα πάλι το τρίτο μου φαίνεται να είναι διαφορετικός τρόπος να πεις το δεύτερο...
Πάντως όντως κι εγώ απογοητεύτηκα οικτρά σήμερα. Μ'αρέσει κιόλας που σηκώθηκα να μιλήσω, κρυωμένος όπως είμαι, αντί να κάτσω στ'αυγά μου, στο σπιτάκι μου, με τη DSL μου, και να γράψω όλους τους κομματόκαυλους στα @@ μου...
zito_ta_xania
31-10-2006, 17:33
Aκριβώς... το δείγμα δεν είναι ομοιόμορφο...
Άσε που μπορεί κάποιοι να άλλαξαν και γνώμη:wow: :wow: (μπορεί να συμβαίνουν κι αυτά...:tounge: :tounge: )
Πάντως για θέματα που συζητούνται σε ΓΣ δεν νομίζω ότι πρέπει να θεωρούμε τις ψηφοφορίες στο φόρουμ ενδεικτικές...
Ego px allaksa gnomi! Edo psifisa gia plaisia kai sti gs simera psifisa gia protaseis!
Ego px allaksa gnomi! Edo psifisa gia plaisia kai sti gs simera psifisa gia protaseis!
Η δικιά σου αλλαγή δε δικαιολογει την αλλαγή στο αποτέλεσμα... αλλα δείχνει ότι κάποιοι άλλαξαν γνώμη και ότι τα polls στο forum δεν είναι αποδεικτικά (σίγουρα) και πολλές φορές ούτε ενδεικτικά...
Dimis... 'ντάξει:tounge:
Μην ξαναπάμε το έργο από την αρχή:tounge: ... αλλά δε νομίζω ότι όσοι ψήφισαν "πλαίσια" ήταν κομματόσκυλα!
//και ναι... διόρθωσα το "νταξεί" :tounge:
[...]
Dimis... νταξεί:tounge:
Για πού, μανδάμ; http://www.infoxion.com/3dvr/images/smilies/mkakikomitai/01cat_taxi.gif
Μην ξαναπάμε το έργο από την αρχή:tounge: ... αλλά δε νομίζω ότι όσοι ψήφισαν "πλαίσια" ήταν κομματόσκυλα!
Δεν είπα αυτό, αλλά σίγουρα πάρα πολλοί από τους παρευρισκόμενους, που επαναλάμβαναν τα ίδια και τα ίδια που ακούω σε Γενικές Συνελεύσεις πέντε χρόνια τώρα, ήταν.
Kαι η έκφραση που χρησιμοποίησα ήταν κομματόκαυλοι, όχι κομματόσκυλα. Έχει μια λεπτή κι ανεπαίσθητη διαφορά ;)
YoMa-Sensei
31-10-2006, 17:59
Egw 8ewrw pws kai ta 2 exoun meionektimata kai pleonektimata, opws eipa kai sto prwto mou post se auto to thread.
O kommatoskulismos den exei kammia douleia na kanei me auto.
Zαρμαcookies
31-10-2006, 20:03
Πάντως όντως κι εγώ απογοητεύτηκα οικτρά σήμερα. Μ'αρέσει κιόλας που σηκώθηκα να μιλήσω, κρυωμένος όπως είμαι, αντί να κάτσω στ'αυγά μου, στο σπιτάκι μου, με τη DSL μου, και να γράψω όλους τους κομματόκαυλους στα @@ μου...
δίκιο έχεις!!
υπάρχουν πολλόι που θέλουν να εκμεταλεύονται τον σύλλογο φοιτητών για τις παρατάξεις τους.
εμείς πάντως ως ΔΑΠ, δεν είχαμε πρόβλημα να ψηφίσουμε προτάσεις και από τις προτάσεις να βγει το πλαίσιο!!