Επιστροφή στο Forum : Συζητήσεις - Ανακοινώσεις σχετικά με την Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας (Ε.Π.Ε.)
Apo thn 1/2/2004, me apofash poy elabe to DS ths EPE sthn 21h toy synedriash,
kathiervsame vs hmera giorths ths Envshs thn hmera toy Agioy Pneymatos. H hmera
ayth giortazetai edv kai xronia vs argia se arketes etaireies toy kladoy, kyrivs
ekeines poy drasthriopoioyntai ston tomea tvn epikoinvnivn.
Sto http://www.epe.org.gr/showarticle.jsp?articleid=128 mporeite na diabasete
toys logoys poy odigisan sthn kathiervsh ayths ths giortis kai toys
symbolismoys ths.
Nomizv oti fetos o kalyteros tropos na giortasoyme oysiastika ayth th mera
(Deytera 12 Ioynioy) einai na merimnhsoyme (kathenas kai kathemia PROSVPIKA)
gia th megalyterh dynath epityxia ths prosexoys sygkentrvshs gia to
epimelhthrio plhroforikhs poy tha kanoyme stis 23/6/2006 kai vra 11 to prvi sto
Ypoyrgeio Metaforvn kai Epikoinvnivn. Gia na ginei praksh o strathgikos stoxos
ths Envshs mas: h dhmioyrgia enos eniaioy epimelhthriakoy forea olvn tvn
plhroforikvn o opoios tha symbalei sthn proodo ths Xvras kai sthn epilysh tvn
anoiktvn zhthmatvn poy syndeontai me th rythimisi tvn epaggelmatvn toy kladoy.
Xronia Polla se oles kai oloys kai kalh dynamh sthn poreia pros tis 23 Ioynioy,
mia mera poy mporei kai prepei na apotelesei oroshmo gia thn oikodomhsh ths
Koinvnias ths Gnvshs sthn patrida mas.
Nektarios Moumoutzis
kati pou mas afora parapanw apo kathe ti...
sorry alla as meinei ligo kairo apanw.....
The_Big_Brother
14-06-2006, 11:05
Καλο θα ηταν να μπειτε ολοι εδω και να υπογραψετε ολοι με το ε-μειλ std καλυτερα. Ας σταματησει πια το ΤΕΕ (απαντες πολυτεχνιτες) να κανουν ο,τι θελουν.
http://www.epe.org.gr/ethep/ethep.jsp
ανανεωθηκε με τις υπογραφες
εξηγηστε μου σας παρακαλω τι ειναι το ΕΠΕ και τι εκαναν τα ΤΕΕ και γενικα τι παιζει
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από DaBooM
Επίσης θα σας πρότεινα να έρθετε σε απευθείας επικοινωνία με μέλη του ΔΣ της ΕΠΕ, ώστε να σας ενημερώσουν στο Πανεπιστήμιο στα πλαίσια μιας ημερίδας, ή στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων της κατάληψης.
Αυτό θα ήταν πολύ καλό για ενημέρωση. Αν θέλετε (στους φοιτητές του di απευθύνομαι) επειδή ξέρω κάποιον από το Δ.Σ. Αθηνών (τουλάχιστον εδώ τον βλέπω μέσα στο Δ.Σ. δεν έχω ρωτήσει αν έχει αλλάξει https://www.epe.org.gr/local-contact.jsp#athina) θα μπορύσα να τον ρωτήσω αν παίζει να γίνει κάποια ημερίδα στην σχολή μας, αλλά ο άνθρωπος έχει πάρα πολλές δουλειές οπότε δεν μπορώ να εγγυηθώ κάτι.
human ξεκίνα και ψάχνε γιατί έχει πολλά http://www.epe.org.gr/index.jsp
Κατέβασε και αυτό: http://www.epe.org.gr/various/EThEEP.zip
Ναι, έχεις δίκιο απλώς το ανέφερα επειδή ήδη είχ εσυμμετάσχει εδώ: http://www.cs.uoi.gr/Department/GR/News.html
Oloklhrvnetai aytes tis meres h pshfish toy nomosxedioy toy Ypoyrgeioy Dhmosivn
Ergvn gia to Kthmatologio sthn Olomeleia toy Koinoboylioy.
Me dyo (asxetes me to nomosxedio kai gi' ayto to logo antisyntagmatikes)
tropologies epixeireitai:
1. H katarghsh ths aytonomhs kathgorias tvn hlektronikvn meletvn
2. H apenergopoihsh ths kathgorias tvn meletvn Plhroforikhs kai Diktyvn
Kapoioi eixan ependysei polla sto nomo 3316/2005 gia tis dhmosies meletes
prokeimenoy na mas peisoyn oti to TEE kai to Ypoyrgeio Dhmosivn Ergvn mporoyn
na kalypsoyn tis anagkes rythmishs toy kladoy epaggelmatvn Plhroforikhs kai
Epikoinvnivn. Me tis teleytaies ekselikseis eksanemizetai kai h teleytaia
elpida gia kati tetoio. Antithetvs, apodeiknyetai periptrana oti kapoies
syntexnies entos toy TEE me parakladia sto Ypoyrgeio Dhmosivn Ergvn epixeiroyn
na sthsoyn ena paramagazo me thyma thn Plhroforikh kai toys Plhroforikoys. Oi
synadelfoi Mhxanikoi H/Y poy drasthriopoioyntai syndikalistika entos toy TEE
adynatoyn (;) na antidrasoyn dynamika. O logos einai pasifanhs: To TEE sthrizei
oikonomika oles tis drasthriothtes toys kai xvris oikonomikh aytodynamia den
yparxei oyte politikh/syndikalistikh aytodynamia (panarxaio aksivma!!).
To thema den einai ti kanoyn oi oikonomika eksarthmenoi syndikalistes. To thema
einai ti kanoyme emeis apo edv kai pera. Mpainoyme se mia nea fash toy
polyxronoy agvna mas gia thn Plhroforikh kai toys Plhroforikoys. Oi maskes
epesan. Oi froydes elpides eksanemistikan.
MAKRIA APO SYNTEXNIES KAI SYNERGASIES PARASKHNIOY
EDV KAI TVRA AYTONOMO KAI GNHSIO ETHNIKO EPIMELHTHRIO EPIKOINVNIVN PLHROFORIKHS
OLOI STH SYGKENTRVSH THS 23HS IOYNIOY STO YPOYRGEIO METAFORVN KAI EPIKOINVNIVN
NA APAITHSOYME EPITELOYS AYTO POY MAS ANHKEI KAI MAS TO STEROYN EDV KAI XRONIA
OI SYNTEXNIES THS OPISTHDROMHSHS KAI TOY TEXNOLOGIKOY MARASMOY THS XVRAS
Nektarios Moumoutzis
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από jtsop
2. H apenergopoihsh ths kathgorias tvn meletvn Plhroforikhs kai Diktyvn
EDV KAI TVRA AYTONOMO KAI GNHSIO ETHNIKO EPIMELHTHRIO EPIKOINVNIVN PLHROFORIKHS
OLOI STH SYGKENTRVSH THS 23HS IOYNIOY STO YPOYRGEIO METAFORVN KAI EPIKOINVNIVN
Nektarios Moumoutzis
Συνάδελφοι,
Η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας (ΕΠΕ) και ο Σύλλογος Τεχνολόγων Μηχανικών Πληροφορικής (ΣΤΕΜΠ) καλούν τα μέλη τους και όλους τους απόφοιτους και φοιτητές τμημάτων πληροφορικής ΑΕΙ και ΑΤΕΙ στην ανοικτή συγκέντρωση την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2006 και ώρα 11:00 π.μ. έξω από την κεντρική είσοδο του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών στην Αθήνα [Αναστάσεως 2 & Τσιγάντε (δίπλα στη στάση του μετρό 'Εθνική Άμυνα')], με αίτημα την προώθηση της πρότασης νόμου για την ίδρυση Εθνικού Επιμελητηρίου Επικοινωνιών και Πληροφορικής (ΕΘΕΕΠ). (http://www.epe.org.gr/various/EThEEP.zip)
Η παρουσία όλων των πτυχιούχων και διπλωματούχων επιστημόνων και μηχανικών υπολογιστών της Χώρας, αποφοίτων και φοιτητών των τμημάτων του Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης, είναι πολύ σημαντική και απαραίτητη.
Για το ΔΣ της ΕΠΕ,
Γιώργος Ανδρεαδάκης
Γενικός Γραμματέας ΕΠΕ
Για το ΔΣ του ΣΤΕΜΠ,
Περικλής Χατζημίσιος
Πρόεδρος ΣΤΕΜΠ
Υ.Γ. Παρακαλούμε προωθήστε το παρόν σε όποιον συνάδελφο φοιτητή ή απόφοιτο τμήματος πληροφορικής ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ γνωρίζετε.
Έγινε σήμερα μια παρουσίαση του θέματος στη Γενική Συνέλευση...
Δεν ψηφίστηκε κάτι...
Εγώ έμεινα με την απορία..
Τι ακριβώς είναι η ΕΠΕ?
Γιατί δεν έχει παρει θέση για τις φοιτητικές κινητοποιήσεις...?
Δεν την αφορα?
Θα μπαίνουν στο Επιμελητήριο και φοιτητές από τα μελλοντικά Ιδιωτικά Πανεπιστήμια?
Είναι δυνατόν να μας καλεί... χωρίς να έχει θέση για αυτά τα βασικά ζητήματα!!
Λέει ότι έχει συνδικαλιστικό χαρακτήρα...
Βγάζει αποφάσεις και συνεδριάζει για διάφορα θέματα που αφορούν την επιστήμη της Πληροφορικής... αλλά δε θεωρεί σοβαρό θέμα (ώστε να συνεδριάσει) τις φοιτητικές κινητοποιήσεις (που θέτουν σε αμφισβήτηση τα επαγγελματικά δικαιώματα όλων, όχι μόνο των πληροφορικάριων)...
Πολλά ακούμε γι'αυτήν την ΕΠΕ...
αλλά λίγα ξέρουμε...
Όποιος έχει πληρέστερη εικόνα... ας μας βοηθήσει!!
Πιο πολλά για να απαντήσει ξέρει το μέλος της ΕΠΕ που γράφει εδώ.
Οι απορίες σας για το ποιος γίνεται μέλος
Προϋποθέσεις και Διαδικασία Εγγραφής Μελών
Προϋποθέσεις
Τακτικά μέλη της Ένωσης μπορούν να γίνουν οι πτυχιούχοι και διπλωματούχοι (με βασικό πτυχίο ή δίπλωμα) τμημάτων Πληροφορικής Ελληνικών Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.).
Δόκιμα μέλη της Ένωσης μπορούν να γίνουν οι προπτυχιακοί φοιτητές τμημάτων Πληροφορικής Ελληνικών Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.).
Τα τμήματα αυτά είναι:
* Τα τμήματα "Επιστήμης Υπολογιστών", "Πληροφορικής", "Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών" και "Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων" σε Σχολές Θετικών Επιστημών.
* Τα τμήματα "Πληροφορικής" και "Εφαρμοσμένης Πληροφορικής" σε Οικονομικά Πανεπιστήμια και Οικονομικές Σχολές
* Τα τμήματα "Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής", "Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών", "Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων" σε Πολυτεχνεία και Πολυτεχνικές Σχολές.
* Το τμήμα "Πληροφορικής" του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου
Αυτό που δεν μου αρέσει τόσο, αλλά δεν φταίει τόσο η ΕΠΕ, όσο το κράτος είναι η αναγνώριση του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Αποκτάνε δικαιώματα μέσα από κλήρωση?? Επίσης δεν ξέρω πόσο ακέραιο είναι αφού ξέρω περίπτωση που έχει μπει ένας φίλος και η μάνα του. Πόση τύχη? Να μην μιλήσω για μερικά κυβερνητικά στελέχη.
Η ΕΠΕ είναι η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας. Είναι ουσιαστικά ο μόνος φορέας που εκπροσωπεί τους πτυχιούχους Πληροφορικής (υπάρχει ο ΣΤΕΜΠ που συνεργάζεται στενά με την ΕΠΕ και είναι ο αντίστοιχοσ φορέας για τους έχοντες πτυχιο ΤΕΙ στον τομέα της Πληροφορικής). Στην ΕΠΕ ευτυχώς δεν υπάρχουν κομματικές αντιληψεις και επιδιώκει το αυτονόητο, τα δικαιώματα των πληροφορικών. π.χ. Σε παλιότερους ΑΣΕΠ προηγούνταν άλλες ειδικότητες έναντι των πληροφορικών για θέσεις καθηγητών πληροφορικής, η ΕΠΕ πολέμησε για να αλλάξει αυτό. Να ξέρετε ότι ως φοιτητές μπορείτε να εγγραφείτε ως δόκιμα μελη στην ΕΠΕ. Για να δείτε τις θέσεις τηε ΕΠΕ δειτε εδω: http://www.epe.org.gr
Για την ΕΠΥ ας μη μιλήσουμε γιατί θέλει τα ίδια δικαιώματα με εμάς να έχουν και όσοι έχουν ένα οποιοδήποτε μεταπτυχιακό σχετικό με πληροφορική και χωρίς βασικό πτυχίο πληροφορικής.
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από iluvatar
να προωθήσω τα συμφέροντα ενός επιμηλητερίου για
το οποίο η ΕΠΕ δεν έχει πάρει θέση εαν θα δέχεται
τα προς ίδρυση "ιδιωτικά" πανεπιστήμια;;;;
Δεν θέλουμε ιδιωτικά πανεπιστήμια αλλά θέλουμε
επιμελητήριο που θα τους δέχεται;
Φάσκουμε ή αντιφάσκουμε?
Αποψη μου, εαν η ΕΠΕ δεν παρει θέσεις (γραπτώς) υπέρ της
μη ίδρυσης ιδιω. πανεπιστημίων δεν μπορεί να έχει την υποστή-
ριξη όσων αντιτίθενται στην ίδρυση αυτών.
Και για να έχουμε καλό ερώτημα ποια ιδιωτικά πανεπιστήμια
του εξωτερικού αναγνωρίζει ως " συναδέλφους";
Και να τονίσω ότι από την αρχή του έτους και
η ΕΠΕ αλλά και ο
Πανελλήνιος Σύλλογος Διπλωματούχων μηχανικών Η/Υ και πληροφορικ΄ςη (http://www.computer-engineers.gr/)
δεν έχουνε θέσει (ούτε καν στα νέα τους) για τις κινητοποιήσεις
, ούτε δε την στάση τους απέναντι στον νέο νόμο πλαίσιο
(μήπως γιατί οι ίδιοι σκέφτονται ότι θα δημιουργηθούν
θέσεις εργασίας για πληροφορικάριους σε Ιδιωτ. Πανεπιστήμια?).
ΤΙΠΟΤΑ δεν αναφέρουνε στις ιστοσελίδες τους .
Λες και οι κινητοποιήσεις δεν υπάρχουν.
Τέλος στο site της ΕΠΕ
http://www.epe.org.gr/orama.jsp
γράφει στο "ποιοί ΕΙΜΑΣΤΕ"
"...Για να μπορέσουν "όλοι οι πληροφορικοί να βρουν τη θέση που τους αξίζει στον κόσμο που όλοι μας οραματιζόμαστε. "
Όλοι λοιπόν. Όπως λέμε όλοι μέσα. Όλο μέσα.
Ετσι λοιπόν ... το θέτω .. υπο αμφισβήτηση και έγραψα
την απάντηση εδώ διότι εδώ εκδόθηκε η προώθηση
του μυνήματος:)
Υγ. πότε είπανε ότι συνεδριάζουνε? κάθε απρίλη?
Ελα αλέκο!
Με εκτίμηση
iluvatar
Κοιτα από τη στιγμη που υπάρχει το ΑΕΠ δεν μπορείς να μην το θεωρείς πανεπιστήμιο. Ούτως ή άλλως αν μπεις ΕΑΠ και ειδικά στην πληροφορική δεν σημαίνει ότι θα βγεις γιατί είναι αρκετά δ΄θσκολο τμήμα. Ξέρω 2-3 άτομα που ξεκίνησαν και τα παράτησαν. Επιπλέον το ΕΑΠ έχει άλλο target group γιατί απευθύνεται σε μεγαλύτερα άτομα (νομίζω πάνω απο 25) και όχι σε 18άρηδες.
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από koumpi
Τι ακριβώς είναι η ΕΠΕ?
Γιατί δεν έχει παρει θέση για τις φοιτητικές κινητοποιήσεις...?
Δεν την αφορα?
Όχι, δεν την αφορά και δεν έχει κανένα λόγο να την αφορά. ¶λλος είναι ο ιδρυτικός της σκοπός και υποστηρίζει ένα πολύ σημαντικό ζήτημα, αυτό της ίδρυσης Επιμελητηρίου, το οποίο μπορεί να δρα τόσο ως συμβουλευτικό όργανο σε τεχνολογικά θέματα, όσο και ως όργανο στήριξης των εργασιακών δικαιωμάτων.
Ακόμη και αν την αφορούσε, θα ήταν τρομερά λανθασμένη τακτική να εκφέρει άποψη, με κίνδυνο να ανοίξει ένα δεύτερο μέτωπο με την κυβέρνηση. Προσπαθούν να περάσουν μία συγκεκριμένη πρόταση νόμου κι ένα εχθρικό κλίμα προς την κυβέρνηση σαφώς δε θα τους επέτρεπε να ακουστούν.
>να προωθήσω τα συμφέροντα ενός >επιμηλητερίου για
>το οποίο η ΕΠΕ δεν έχει πάρει θέση εαν >θα δέχεται
>τα προς ίδρυση "ιδιωτικά" >πανεπιστήμια;;;;
πρώτα απ' όλα η ΕΠΕ δεν θα δημιουργήσει επιμελητήριο, μόνο το κράτος μπορεί να δημιουργήσει επιμελητήριο. Η ΕΠΕ λεει ποιες προϋποθέσεις θα πρέπει να πληροί καποιος για να γραφτει στο επιμελητήριο.
>Δεν θέλουμε ιδιωτικά πανεπιστήμια >αλλά θέλουμε
>επιμελητήριο που θα τους δέχεται;
Εσυ ξέρεις η ΕΠΕ να θέλει ιδιωτικά ΑΕΙ? Εγώ δεν ξέρω. Εγώ προσωπικά και ως μέλος της ΕΠΕ είμαι αντίθετος. Κατι τέτοιο δεν έχει συζητηθεί στην ΕΠΕ. ΕΣΥ όμως που σε εχει προβληματίσει γιατι δεν έστειλες ένα email στη ΕΠΕ να δεις ποια είναι η θέση της? Η ΕΠΕ δεν είναι εταιρεία είναι όλοι οι πτυχιούχοι πληροφορικής.
>Αποψη μου, εαν η ΕΠΕ δεν παρει >θέσεις (γραπτώς) υπέρ της
>μη ίδρυσης ιδιω. πανεπιστημίων δεν >μπορεί να έχει την υποστή-
>ριξη όσων αντιτίθενται στην ίδρυση >αυτών.
Μπορεί η ΕΠΕ να πάρει θέση αλλα εγώ σε ρωτάω αν κάποια στιγμή ιδρυθούν Ιδιωτικά Πανεπιστήμια η ΕΠΕ θα γράφει ως μέλη της τους πτυχιουχους τους? Αναγκαστικά γιατί θα είναι απο το νόμο το ίδιο αν εχεις τελειώσει ΑΕΙ η ιδιωτικο Πανεπ.
>Και για να έχουμε καλό ερώτημα ποια >ιδιωτικά πανεπιστήμια
>του εξωτερικού αναγνωρίζει ως " >συναδέλφους";
Αυτούς που έχουν παρει αναγνώριση απο το δικατσά που νομικά είναι σαν να έχουν παρει πτυχίο ισότιμο με κάποιο τμημα Πληροφορικής στην Ελλάδα.
>Και να τονίσω ότι από την αρχή του >έτους και
>η ΕΠΕ αλλά και ο
>Πανελλήνιος Σύλλογος >Διπλωματούχων μηχανικών Η/Υ και >πληροφορικ΄ςη
Αλλο ΕΠΕ και αλλο ΠΣΔΜΗΥ γιατι τα μελη του ΠΣΔΜΗ είναι και μελη του ΤΕΕ, αρα εχουν συγκουση συμφερόντων και άνωθεν πιέσεις.
>δεν έχουνε θέσει (ούτε καν στα νέα >τους) για τις κινητοποιήσεις
>, ούτε δε την στάση τους απέναντι >στον νέο νόμο πλαίσιο
>(μήπως γιατί οι ίδιοι σκέφτονται ότι θα >δημιουργηθούν
>θέσεις εργασίας για πληροφορικάριους >σε Ιδιωτ. Πανεπιστήμια?).
Εσυ ως μελλοντικός πτυχιούχος πληροφορικής έτσι σκέφτεσαι? Εγω όχι!
>ΤΙΠΟΤΑ δεν αναφέρουνε στις >ιστοσελίδες τους .
>Λες και οι κινητοποιήσεις δεν >υπάρχουν.
Συμφωνώ, και μάλλον θα έπρεπε να εχει θιχθεί το θέμα. Τοσα δοκιμα μελη γιατί δεν το έκαναν? Ενα mail γιατί δεν έστειλε καποιος?
>Τέλος στο site της ΕΠΕ
>http://www.epe.org.gr/orama.jsp
>γράφει στο "ποιοί ΕΙΜΑΣΤΕ"
>"...Για να μπορέσουν "όλοι οι >πληροφορικοί να βρουν τη θέση που >τους αξίζει στον κόσμο που όλοι μας >οραματιζόμαστε. "
>
>Όλοι λοιπόν. Όπως λέμε όλοι μέσα. >Όλο μέσα.
ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΟΙ! ΜΟΝΟ!
>Ετσι λοιπόν ... το θέτω .. υπο >αμφισβήτηση και έγραψα
>την απάντηση εδώ διότι εδώ εκδόθηκε >η προώθηση
>του μυνήματος:)
>
>Υγ. πότε είπανε ότι συνεδριάζουνε? >κάθε απρίλη?
>Ελα αλέκο!
Συνεδριάσεις γίνονται λίγες γιατί δεν είναι εύκολο να μαζέυονται όλοι (να αφήνουν τις δουλειες τους και να συζητάνε), αλλά τα email στις λίστες της ΕΠΕ είναι αρκετά καθημερινά. Γίνε δοκιμο μέλος αφου μπορείς και μετά να κρίνεις την ΕΠΕ.
Για τα επεισόδια της 1/6/2006 στα Χανιά
5 Ιουν 2006
Δελτίο Τύπου του Παραρτήματος Χανίων για τα επεισόδια της 1/6/2006 στα Χανιά
http://www.epe.org.gr/showarticle.jsp?articleid=280
Για τα επεισόδια της 1/6/2006 στα Χανιά
Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας
Τοπικό Παράρτημα Χανίων
Κισσάμου 178
73131 Χανιά
Email: cha-ds@epe.org.gr
Χανιά, 5 Ιουνίου 2006
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2006, οι δυνάμεις ασφαλείας προέβησαν σε επίθεση εναντίον των φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης με πρόσχημα την προστασία κτιρίου του ιδρύματος. Το πρόσχημα αυτό φέρεται να τους δόθηκε με σχετική εντολή του Πρύτανη κ. Γρυσπολάκη.
Θεωρούμε ότι το γεγονός αυτό δεν τιμά ούτε την πόλη των Χανίων ούτε το Πολυτεχνείο Κρήτης και πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν οι διεργασίες για την ανατροπή του κλίματος έντασης που επικρατεί τον τελευταίο καιρό εντός της ακαδημαϊκής κοινότητας του ιδρύματος.
Καλούμε τους φοιτητές του ιδρύματος να μην απαντούν σε προκλήσεις και να διαμορφώσουν ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο προτάσεων για την ανώτατη παιδεία που να ανταποκρίνονται στα όνειρα και τις προσδοκίες τους ώστε να ανοίξει ένας ουσιαστικός διάλογος με όλους εκείνους που αναγνωρίζουν το δίκαιο των αιτημάτων τους.
Καλούμε τη Διοίκηση του Πολυτεχνείου Κρήτης να σταθεί στο ύψος των ευθυνών της έναντι της ιστορίας του τόπου και των οικογενειών των φοιτητών λαμβάνοντας όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για την εκτόνωση της ενδοπολυτεχνειακής κρίσης και τη δημιουργία συνθηκών διαλόγου και συνεργασίας μεταξύ των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας.
Καλούμε, τέλος, τον Πρύτανη κ. Γρυσπολάκη να αναλογιστεί τις προσωπικές ευθύνες του για την κατάσταση που επικρατεί στο ίδρυμα και να μην υποδαυλίζει εντάσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.
Για το Τοπικό Παράρτημα Χανίων της
Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδας
Ένα άλλο μεγάλο θέμα, που με καίει είναι το εξής. Ποιοι είναι μέλη? Τώρα για την ΕΠΕ ξέρω, αλλά στο επιμελητήριο όταν γίνει δεν ξέρω. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και ο άνθρωπος που έχω ρωτήσει, μου έχει πει ότι ακόμα το ψάχνετε το θέμα. Εγώ δεν έχω βασικό πτυχίο πληροφορικής, είμαι μαθηματικός με κατεύθυνση πληροφορικής (9 μαθήματα σχετιζόμενα) και με αρκετή εμπειρία σε κάποια θέματα πληροφορικής. Αυτή την στιγμή κάνω μεταπτυχιακό στο τμήμα πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών. Εγώ θα είμαι έξω ή μέσα? Γιατί απ’ότι ξέρω η ΕΠΥ θέλει και αυτές τις κατηγορίες μέσα στο επιμελητήριο. Επίσης οι άνθρωποι που δουλεύουν από παλιά σε θέσεις σχετικές με πληροφορική χωρίς βασικό πτυχίο πληροφορικής? Ρωτάω τώρα πράγματα που δεν είναι εύκολο να απαντηθούν αλλά υπάρχει αρκετός κόσμος με πρόβλημα. Νιώθω μια αδικία, ειδικά σχετικά με το ΕΑΠ, την στιγμή που ξέρω άτομο που δεν έχει τελειώσει την σχολή που είναι, ξεκινάει τον Οκτώβρη ΕΑΠ προπτυχιακό πληροφορική, ασχολείται με web design και έχει επαγγελματική κάρτα που γράφεται η ιδιότητα προγραμματιστής-αναλυτής ενώ έχει να προγραμματίσει πολλά χρόνια. Μην γελιόμαστε άλλο web-design και άλλο να κάνεις κόλπα με photoshop και flash.Επίσης ξέρω και μερικά άτομα που τελειώσαν πληροφορική και απλώς τελείωσαν και όνειρό τους είναι η εκπαίδευση χωρίς κάποιο τρελό ενδιαφέρον με την επιστήμη.
> Εγώ δεν έχω βασικό πτυχίο
>πληροφορικής, είμαι μαθηματικός με
>κατεύθυνση πληροφορικής (9
>μαθήματα σχετιζόμενα) και με αρκετή
>εμπειρία σε κάποια θέματα
>πληροφορικής. Αυτή την στιγμή κάνω
>μεταπτυχιακό στο τμήμα
>πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών.
>Εγώ θα είμαι έξω ή μέσα? Γιατί απ’ότι
>ξέρω η ΕΠΥ θέλει και αυτές τις
>κατηγορίες μέσα στο επιμελητήριο.
>Επίσης οι άνθρωποι που δουλεύουν
>από παλιά σε θέσεις σχετικές με
>πληροφορική χωρίς βασικό πτυχίο
>πληροφορικής?
gia na mpoun kapoia themata sti thesi toys: ego eimai ptyxiouxos pliroforikis sto ekpa (6-7 mathimata mathimatikon ypoxreotika) an kano metaptyxiako sto mathimatiko (px MPLA) mporo na lew oti eimai mathimatikos?? eimai mathimatikos?? OXI. Oute esy eisai pliroforikos. Logiko den einai?
>ξεκινάει τον Οκτώβρη ΕΑΠ
>προπτυχιακό πληροφορική, ασχολείται
>με web design και έχει επαγγελματική >κάρτα που γράφεται η ιδιότητα
>προγραμματιστής-αναλυτής ενώ έχει
>να προγραμματίσει πολλά χρόνια
an apo palia douleyo se thesi oikonomologoy eimai oikonomologos?
OXI! Oute esy, oute o allos einai pliroforikos. An o gnostos parei to ptyxio toy, tote tha einai. tora oxi!
AA, episis an bgalo karta oti eimai Kathigitis panepistimiou stin Kardiologia , paei na pei oti eimai? OXI, oute o gnostos sou einai oti grafei stin karta toy.
>Επίσης ξέρω και μερικά άτομα που
>τελειώσαν πληροφορική και απλώς
>τελείωσαν και όνειρό τους είναι η
>εκπαίδευση χωρίς κάποιο τρελό
>ενδιαφέρον με την επιστήμη.
Yparxoun ekatomyria tetoia paradeigmata (apo olous tous kladous). Mathimatikous, fysikous, oikonomologous, filologous klp klp klp. Ti tha pei ayto?
>Γιατί απ’ότι ξέρω η ΕΠΥ θέλει και αυτές
>τις κατηγορίες μέσα στο επιμελητήριο.
>Επίσης οι άνθρωποι που δουλεύουν
>από παλιά σε θέσεις σχετικές με
>πληροφορική χωρίς βασικό πτυχίο
>πληροφορικής?
Se ayth thn peiptwsh ayto pou tha mporouse na ginei, einai gia atoma pou phran to ptyxio toys prin to 1989, an apodedeigmena ergasthkan se theseis pliroforikis gia kapoia xronia kai exoun kapoio synafes metaptyxiako / didaktoriko, logo mh yparkshs antistoixou tmhmatos sthn ellada tha mporouse na ginei eksairesh kai na entaxthoun. ALLA MONO PALIOI PTYXIOUXOI. Esy giati na mpeis? Den dialekses mathimatiko sto mhxanografiko sou?
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από deggial
Όχι, δεν την αφορά και δεν έχει κανένα λόγο να την αφορά. ¶λλος είναι ο ιδρυτικός της σκοπός και υποστηρίζει ένα πολύ σημαντικό ζήτημα, αυτό της ίδρυσης Επιμελητηρίου, το οποίο μπορεί να δρα τόσο ως συμβουλευτικό όργανο σε τεχνολογικά θέματα, όσο και ως όργανο στήριξης των εργασιακών δικαιωμάτων.
Ακόμη και αν την αφορούσε, θα ήταν τρομερά λανθασμένη τακτική να εκφέρει άποψη, με κίνδυνο να ανοίξει ένα δεύτερο μέτωπο με την κυβέρνηση. Προσπαθούν να περάσουν μία συγκεκριμένη πρόταση νόμου κι ένα εχθρικό κλίμα προς την κυβέρνηση σαφώς δε θα τους επέτρεπε να ακουστούν.
Διαφωνώ κάθετα με τη λογική του παζαρέματος "Να μην ανοίξουμε μέτωπα και να μην έχουμε εχθρικό κλίμα με την κυβέρνηση"...
Εχθές ο ομιλιτής από την ΕΠΕ είπε ότι έχει και ρόλο συνδικαλιστικο...
Πώς ακριβώς ανταποκρίνεται στον Συνδικαλιστικό της ρόλο? Τόσα εργατικά σωματεία έχουν πάρει θέση για τις κινητοποιήσεις κι έχουν δηλώσει συμπαράσταση.
deggial said "Κι εγώ δε θα ξαναπατήσω σε εστιατόριο επειδή η Ένωση Ελλήνων Chef δεν έχει πάρει θέση για τις κινητοποιήσεις."
Μην υποτιμάς έτσι την κουβέτνα σε παρακαλώ... Αν εσένα δε σε αφορά, εγώ νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό κι απ'ό,τι βλέπεις και μέλη της ΕΠΕ λένε εδώ ότι θα έπρεπε να έχει τεθεί αυτό το ζήτημα.
gia na mpoun kapoia themata sti thesi toys: ego eimai ptyxiouxos pliroforikis sto ekpa (6-7 mathimata mathimatikon ypoxreotika) an kano metaptyxiako sto mathimatiko (px MPLA) mporo na lew oti eimai mathimatikos?? eimai mathimatikos?? OXI. Oute esy eisai pliroforikos. Logiko den einai?
Apo tin mia pleura nai, apo tin alli poso pio eukolo einai kapoios na mporesei na mpei ston xoro pliroforikis kai poso ston xoro ton mathimatikon.
an apo palia douleyo se thesi oikonomologoy eimai oikonomologos?
OXI! Oute esy, oute o allos einai pliroforikos. An o gnostow parei to ptyxio toy tote tha einai. tora oxi!
AA, episis an bgalo karta oti eimai Kathigitis panepistimiou stin Kardiologia , paei na pei oti eimai? OXI, oute o gnostos sou einai oti grafei stin karta toy.
Για να δουλεύεις κάπου, έχεις και τις απαραίτητες γνώσεις. Την στιγμή που ο καθένας γράφει ό,τι θέλει στην κάρτα του και ΠΑΙΡΝΕΙ λεφτά από αυτό γιατί αναλαμβάνει δουλειές που ανήκουν σε πληροφορικούς, θα έπρεπε να σας νοιάζει λίγο.
[Β]
ALLA MONO PALIOI PTYXIOUXOI. Esy giati na mpeis den dialekses mathimatiko sto mhxanografiko sou?
[/Β]
Εκτός ότι βλέπω μια εχθρική στάση, να πω ότι κατά την γνώμη μου θεωρώ πληροφορικό αυτόν που μπορεί να συμβάλει στην πληροφορική και όχι αυτόν που έχει ένα πτυχίο και δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Οκ, πήρα τις απαντήσεις μου, Ευχαριστώ.
kai ego mporo na symbalo sta mathimatika ayto den shmainei oti eimai mathimatikos.
Apo ti stigmi pou den yparxei epimelitirio pliroforikis o kathenas mporei na grafei sthn karta toy pliroforikos kai na analambanei douleies. Gia yto to logo prepei na dimioyrgithei to epimelitirio pliroforikis gia na yparxei ena thesmothetimeno organo, tou opoiou ta melh tha einai epistimones toy kladou.
PS: sorry gia to yfos alla exw barethei na apantw se ayth thn erwthsh.
>θεωρώ πληροφορικό αυτόν που μπορεί
>να συμβάλει στην πληροφορική και όχι
>αυτόν που έχει ένα πτυχίο και δεν μπορεί
>να κάνει τίποτα
LATHOS: H PLIROFORIKI EINAI EPISTIMH. gia na eisai pliroforikos prepei na exeis ptyxio pliroforikis, opws gia na eisai mathimatikos prepei na exeis ptyxio mathimatikou. Tora an esena sou aresoun oi ypologistes kai asxoleisai den shmainei oti eisai pliroforikos. Pantoy yparxoun aytoi pou tous aresei h epistimh toys kai to epagelma toys kai einai kaloi se ayto pou kanoun kai kapoioi alloi pou apla kanoun ti douleia toys, giati to blepeis ayto mono stoys pliroforikous? Mathimatikoi den yparxoun? Sto kato kato esena den deixnei na se endiaferei h episthmh sou (ta mathimatika) alla i pliroforiki
>>gia na mpoun kapoia themata sti thesi
>>toys: ego eimai ptyxiouxos pliroforikis
>>sto ekpa (6-7 mathimata mathimatikon
>>ypoxreotika) an kano metaptyxiako sto
>>mathimatiko (px MPLA) mporo na lew oti
>>eimai mathimatikos?? eimai
>>mathimatikos?? OXI. Oute esy eisai
>>pliroforikos. Logiko den einai?
>
>
>Apo tin mia pleura nai, apo tin alli poso
>pio eukolo einai kapoios na mporesei na
>mpei ston xoro pliroforikis kai poso ston
>xoro ton mathimatikon.
Den mporo na katalabo, einai eykolo na mpeis sto xwro tis pliroforikis? etsi nomizeis? Mallon orizoume diaforetika to ti einai pliroforiki.
Prosopika den leo oti eimai pliroforikos. Ok, katalaba, thanks gia tis apantiseis.
Ama mporeis kai ilopoiieis programata/erga den mpaineis sitn pliroforiki? An oxi, ok tote paso. Den milao na didasko se kana AEI an kai stin sxoli mas exoume kathigites tetoious, oi opoioi tha mpoun sto epimelitirio.
Sto kato kato esena den deixnei na se endiaferei h episthmh sou (ta mathimatika) alla i pliroforiki
Auti tin stigmi asxoloumai me montelopoiisi mathimatikon, opote tha elega oti ta sindiazo.
jtsop, αν και ήσουν λίγο απότομος, στα περισσότερα θα συμφωνήσω μαζί σου.
μην ξεχνάμε ότι στην Ελλάδα ό,τι δηλώσεις είσαι,ε! :-(
jtsop, ας μην ξεχνάμε επίσης ότι η πληροφορική σαν επιστήμη είναι αρκετά αμφισβητούμενος όρος, από πάρα πολλούς. πολλοί λένε ότι έχει ακόμα μέλλον, άλλοι λένε ότι έχει αρχίσει και γερνάει. και είναι πάρα πολύ δύσκολο να διακριθούν πάρα πολλά πράγματα, ανάλογα με το αν είναι η πληροφορική η φύση τους ή όχι.....
billio, το ότι κάποιος π.χ. έχει ασχοληθεί με Photoshop και Flash (παίρνω το συγκεκριμένο παράδειγμα που ανέφερες παραπάνω) δεν σημαίνει ότι είναι πληροφορικός. ο συγκεκριμένος είναι γραφίστας και ΜΟΝΟ. και οι συγκεκριμένοι έχουν την ένωσή τους, η οποία τους προστατεύει και μάλιστα αρκετά καλά για αυτούς (μη χέσω 1500€ minimum τιμή για ένα λογότυπο που και καλά δεν είναι λογότυπο αλλά εταιρική ταυτότητα.... :angryfire 5-6 paths στο Illustrator και 1500... δεν πάμε καλά)
edit:
thread renamed σε κάτι πιο γενικό :-)
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από dt008
billio, το ότι κάποιος π.χ. έχει ασχοληθεί με Photoshop και Flash (παίρνω το συγκεκριμένο παράδειγμα που ανέφερες παραπάνω) δεν σημαίνει ότι είναι πληροφορικός. ο συγκεκριμένος είναι γραφίστας και ΜΟΝΟ. και οι συγκεκριμένοι έχουν την ένωσή τους, η οποία τους προστατεύει και μάλιστα αρκετά καλά για αυτούς (μη χέσω 1500€ minimum τιμή για ένα λογότυπο που και καλά δεν είναι λογότυπο αλλά εταιρική ταυτότητα.... :angryfire 5-6 paths στο Illustrator και 1500... δεν πάμε καλά)
Συμφωνώ απόλυτα σε αυτό. Αυτοί είναι γραφίστες. Το ανέφερα ότι αυτός ο τύπος που ασχολείται με αυτά, το παίζει μέγας πληροφορικός στα μέρη του.
billio, αυτός ο τύπος είναι το κλασσικό παράδειγμα του γιατί έχουν ανοίξει ΤΟΣΕΣ ΚΑΙ ΤΟΣΕΣ εταιρίες που ασχολούνται με
web design
web development
php
html
css
e-commerce
e-commerce marketing
search engine optimization (μη χέσω)
asp
web hosting
e-promotion
e-advertising
e-@@
ξέχασα κάτι;
από τη μία μεριά υπάρχουν και τα λαμόγια, που όλοι μας τους ξέρουμε (και μερικοί από μας έχουμε δουλέψει και σε δαύτους :angryfire) και από την άλλη είναι και η κακομοιριά/μιζέρια/ασχετίλα του Έλληνα, που βλέπει ένα flash intro με δύο αρκουδάκια να κουνάνε χέρια πόδια και νομίζει ότι αυτός που το έφτιαξε είναι ο μέγας developer/software engineer/δικτυάς κ.λ.π.
τέτοιου είδους προβλήματα υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό και σε άλλους κλάδους, όσο αυξάνεται η εξειδίκευση, απλά στον δικό μας είναι πάρα πολλά τα πράγματα που μπορείς να κάνεις με ένα PC και να πουλήσεις μούρη/βγάλεις λεφτά,οπότε γίνεται αυτό το μπάχαλο... ας ελπίσουμε το επιμελητήριο να λύσει αυτά τα προβλήματα :-)
Από την άλλη ξέρεις τι μπορεί να γίνει? Οι εταιρείες να έχουν 2-3 πληροφορικούς για βιτρίνα και από πίσω να είναι άλλοι άνθρωποι που δεν είναι στο επιμελητήριο και να τους δίνουν χαμηλούς μισθούς. Θα δούμε τι θα γίνει, Ελλάδα είμαστε πολλά απρόοπτα γίνονται.
και από την άλλη είναι και η κακομοιριά/μιζέρια/ασχετίλα του Έλληνα, που βλέπει ένα flash intro με δύο αρκουδάκια να κουνάνε χέρια πόδια και νομίζει ότι αυτός που το έφτιαξε είναι ο μέγας developer/software engineer/δικτυάς κ.λ.π.
Αυτό συμβαίνει στην περίπτωση που αναφέρω, αλλά αν ότι μου λέει είναι αλήθεια, μιλάμε για πολύ χρήμα.
pros: dt
cc: *
-------------------------------
Epeidh polles fores mathimatikoi pou kanoun metaptyxiako sto tmhma mas mou exoun spasei ta neyra (sorry gia to yfos alla thymamai 2-3 atoma pou ithela na tous spaso to kefali), tha ithela ligo na ksekatharisoume ti einai kai ti den einai pliroforiki.
Pliroforiki den einai:
to web design
ta sites (apo mona tous)
ΤΑ office
to ιντερνΈτ
η Visual Basic
k.l.p
Pliroforiki ws epistimi einai (endeiktika):
Θεωρία γλωσσών
Θεωρία γράφων
Λειτουργικά συστήματα
Θεωρία πληροφοριας
Ανάπτυξη εφαρμογών (μεθοδολογία)
--και οποιος κατάλαβε, κατάλαβε
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από jtsop
pros: dt
cc: *
-------------------------------
Epeidh polles fores mathimatikoi pou kanoun metaptyxiako sto tmhma mas mou exoun spasei ta neyra (sorry gia to yfos alla thymamai 2-3 atoma pou ithela na tous spaso to kefali), tha ithela ligo na ksekatharisoume ti einai kai ti den einai pliroforiki.
Pliroforiki den einai:
to web design
ta sites (apo mona tous)
ΤΑ office
to ιντερνΈτ
η Visual Basic
k.l.p
Pliroforiki ws epistimi einai (endeiktika):
Θεωρία γλωσσών
Θεωρία γράφων
Λειτουργικά συστήματα
Θεωρία πληροφοριας
--και οποιος κατάλαβε, κατάλαβε
Ksereis kati ola auta einai sosta, alla mono kai mono o tropos me kanei na min mou aresei to klima kai einai krima, eidika me tin thesi pou exeis. Episis balte plirofories sto site sas giati einai elleipis. Oxi oti mou peftei logos.
Episis na po oti exo kanei:
Θεωρία γλωσσών
Θεωρία γράφων
Den me endiaferei allo to thema, to stamatao.
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από koumpi
Αν εσένα δε σε αφορά, εγώ νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό κι απ'ό,τι βλέπεις και μέλη της ΕΠΕ λένε εδώ ότι θα έπρεπε να έχει τεθεί αυτό το ζήτημα.
Με αφορά, αλλά είναι τρομερά λανθασμένη κίνηση να δημιουργείτε εχθρούς εκεί που δεν υπάρχουν. Ούτε γίνεται να καταλήγουμε σε στάσεις ala Bush "Ή είσαστε μαζί μας ή είσαστε εχθροί μας".
Έχουμε συμφέρον ως πληροφορικοί από την ίδρυση του Επιμελητηρίου, γιατί να βάζουμε εμπόδια στο αίτημα αυτό;
Όσον αφορά τα παζαρέματα, είναι αναμενόμενο μία κυβέρνηση να βλέπει εχθρικά έναν Σύλλογο ο οποίος συμμετέχει σε κινητοποιήσεις που την πλήττουν. Πώς θα δεχθεί η κυβέρνηση την ίδρυση Επιμελητηρίου από έναν Σύλλογο που αντιδρά σε άλλαν νομοσχέδια;
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από deggial
Με αφορά, αλλά είναι τρομερά λανθασμένη κίνηση να δημιουργείτε εχθρούς εκεί που δεν υπάρχουν. Ούτε γίνεται να καταλήγουμε σε στάσεις ala Bush "Ή είσαστε μαζί μας ή είσαστε εχθροί μας".
Έχουμε συμφέρον ως πληροφορικοί από την ίδρυση του Επιμελητηρίου, γιατί να βάζουμε εμπόδια στο αίτημα αυτό;
Όσον αφορά τα παζαρέματα, είναι αναμενόμενο μία κυβέρνηση να βλέπει εχθρικά έναν Σύλλογο ο οποίος συμμετέχει σε κινητοποιήσεις που την πλήττουν. Πώς θα δεχθεί η κυβέρνηση την ίδρυση Επιμελητηρίου από έναν Σύλλογο που αντιδρά σε άλλαν νομοσχέδια;
Δεν μπήκα πουθενά στη λογική Bush...
Αλλά νομίζω οι απορίες μυο είανι εύλογες...
Έχω μπει στη σελίδα της ΕΠΕ, έχω διαβάσει κάποια πράγματα... αλλά πάλι για εμένα τα πράγματα δεν είναι σαφή.
Κι αυτή η αίσθησή μου ενισχύεται από το γεγονός ότι παρόλο που δηλώνουν ότι έχουν συνδικαλιστική δράση, δεν έχουν πάρει θέση για τις εξελίξεις στην Παιδεία.
Δεν προσπαθώ να δημιουργήσω εχθρούς... αλλά θα ήθελα να ξέρω και ποιοι είναι αυτοί που παρουσιάζονται ως σύμμαχοι.
di::blue
21-06-2006, 13:56
Μπορεί να με ενημερώσει κάποιος για το που βρίσκεται το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, όπου θα γίνει αυτή την Παρασκευή η συγκέντρωση μας (μας = των Πληροφορικών γενικότερα) με σκοπό να πιέσουμε για την σύσταση του δικού μας Επιμελητηρίου;
Στάση Μετρό: Εθνική Άμυνα.
(Πότε θα κανονίσουμε για μπάνιο στην Κορινθία; :p :baby:)
21-06-2006, 14:23
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από emufear
Στάση Μετρό: Εθνική Άμυνα.
Ευχαριστώ. Έχω περάσει αρκετές φορές από εκεί αλλά δεν το είχα προσέξει. Το κακό είναι ότι εκεί μάλλον δεν θα βρω πουθενά σκιά και δεν θα την βγάλω καθαρή ούτε με πέντε κιλά αντηλιακό. Μάλλον θα στήσω κανένα πανώ μέσα στο Μετρό που θα μπορώ να προφυλαχτώ. Αχ ρε άτιμη μελανίνη. Γιατί να σ'έχω τόσο λίγη; :p :tounge: Ευτυχώς έχω άλλα σε αφθονία...
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από emufear
(Πότε θα κανονίσουμε για μπάνιο στην Κορινθία; :p :baby:)
Κατ'αρχήν θα πρέπει να φύγω από την Αθήνα και να επιστρέψω στα πάτρια εδάφη. Μετά όποτε θέλετε. Εγώ πάντως είχα ήδη προτείνει πέρσι τέτοια εποχή (μεταξύ σοβαρού και αστείου) forumική στο Ξυλόκαστρο...
25-06-2006, 14:54
Πήγε κανείς στην συγκέντρωση; Και αν πήγε, εγώ με τους άλλους δύο συναδέλφους που πήγαμε μαζί, γιατί δεν είδαμε κανέναν; Δεν νομίζω ότι στις 11:15 που φτάσαμε να είχε διαλυθεί η συγκέντρωση.
@emufear: Κανόνισε να μας έστειλες σε λάθος μέρος... :p :baby:
Εκεί δεν είναι το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών; Εκεί είναι. Εκεί είχε πει και ο εκπρόσωπός τους. :baby: :blush:
Τώρα γιατί δεν είχε κόσμο δεν ξέρω :S:S
Στο site της ΕΠΕ δεν έχει κάποιο νέο;
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από di::blue
Πήγε κανείς στην συγκέντρωση; Και αν πήγε, εγώ με τους άλλους δύο συναδέλφους που πήγαμε μαζί, γιατί δεν είδαμε κανέναν; Δεν νομίζω ότι στις 11:15 που φτάσαμε να είχε διαλυθεί η συγκέντρωση.
@emufear: Κανόνισε να μας έστειλες σε λάθος μέρος... :p :baby:
Θέλω να πιστεύω ότι κάνατε και μια βόλτα γύρω-γύρω γιατί έχει και άλλη είσοδο νομίζω το υπουργείο, δεν σημαίνει ότι βγήκες από το μετρό και εκεί θα έβρισκες διαδηλωτές.
25-06-2006, 18:54
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από billio
Θέλω να πιστεύω ότι κάνατε και μια βόλτα γύρω-γύρω γιατί έχει και άλλη είσοδο νομίζω το υπουργείο, δεν σημαίνει ότι βγήκες από το μετρό και εκεί θα έβρισκες διαδηλωτές.
Εννοείται ότι ψάξαμε και ότι ρωτήσαμε. Με έκαψε ο ήλιος ψάχνοντας. Τι να πω; Δεν ξέρω. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι η διαμαρτυρία έγινε κάπου εντελώς αλλού. Το κτίριο δίπλα στο Μετρό έλεγε κτίριο Α, Διεύθυνση Μεταφορών Νομαρχίας ή κάτι τέτοιο. Αν τώρα υπάρχει κάπου αλλού και κτίριο Β και εκεί βρίσκεται ο Υπουργός, δεν ξέρω. Εμείς πάντως δεν το βρήκαμε...
Υποθέτω θα βλέπατε και κόσμο. Μήπως είχαν μπει μέσα γιατί έκαιγε ο ήλιος? Πλάκα κάνω...
25-06-2006, 19:06
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από billio
Υποθέτω θα βλέπατε και κόσμο. Μήπως είχαν μπει μέσα γιατί έκαιγε ο ήλιος? Πλάκα κάνω...
Και μέσα μπήκαμε αλλά τίποτα. Υπάρχει και η ακραία εκδοχή να έφυγαν επειδή αργήσαμε να φτάσουμε ένα τέταρτο. Γιατί ένα τέταρτο κάτω από τέτοιον ήλιο για τους ασπρουλιάρηδες πληροφορικούς, που τους βλέπει ο ήλιος σε κάθε έκλειψή του, είναι αφόρητο, οπότε δεν θα άντεξαν, θα έκαναν με συνοπτικές διαδικασίες την διαμαρτυρία τους και θα έφυγαν. :p :baby:
Δεν ξέρω να σου πω. Ίσως υπάρξει κάποια ενημέρωση. Υπομονή. :-)
uparxei ena ktirio kitrino opou exei tin eisodo tou se plaino dromo katheto stin Mesogeiwn tha to katalavainate sigoura an pernousate apo kei giati einai ligo hrema kai giati exei thirwro pou molis mpeis se rwtaei ti thes............
ekei einai to grafeio tou upourgou kai diafores alles sinafeis upiresies........an egine i parastasi diamarturias egine sigoura ekei......
eseis mipws pigate sta kokkina ktiria opou exei kuriws upiresies sxetikes me ta diplwmata kai ta autokinita kai einai genika olo to mplok gurw gurw apo ton stathmo tou metro ?
egw distixws den mporesa na paw......
xoumopoulada
02-03-2009, 22:01
Παιδιά υπάρχει κανείς που να είναι δόκιμο μέλος (μη-πτυχιούχος);
Μόλις δώσεις κάποια στοιχεία, ζητάει να εκτυπώσεις την αίτηση και να τη στείλεις με ταχυδρομείο. Το έχει κάνει ήδη κάποιος αυτό;
Panoylhs
03-03-2009, 00:35
Παιδιά υπάρχει κανείς που να είναι δόκιμο μέλος (μη-πτυχιούχος);
Μόλις δώσεις κάποια στοιχεία, ζητάει να εκτυπώσεις την αίτηση και να τη στείλεις με ταχυδρομείο. Το έχει κάνει ήδη κάποιος αυτό;
..αν θυμάμαι καλά, μη πτυχιούχος δέν μπορείς να είσαι μέλος :S ..
Einstais
03-03-2009, 00:40
..αν θυμάμαι καλά, μη πτυχιούχος δέν μπορείς να είσαι μέλος :S ..
mporeis
kai einai tzampa
xoumopoulada
03-03-2009, 00:45
Για τα δόκιμα μέλη (μη πτυχιούχους) είναι τσάμπα. Για τα τακτικά μέλη είναι και 30¤. Απλά συμπλήρωσα κάποια στοιχεία και μετά μου ζήτησε να στείλω την αίτηση ταχυδρομικώς και σκάλωσα!! Αιφνιδιάστηκα!:p
Η ΕΠΕ αναγνωρίζει ΟΣΟΥΣ αναγνωρίζει το ΔΟΑΤΑΠ
και αυτό είναι δικαιο... εκτός αν πρέπει να κάνουμε προσφυγή (με τα επιχειρήματα σου φυσικά) εναντιών του ΔΟΑΤΑΠ που αναγνωρίζει τα Πανεπσιτημια του εξωτερικού
επισης δες γραπτώς ποια αναγνωρίζουμε
https://www.epe.org.gr/eggrafh.jsp (βαλε και καμια εξαιρεση)
Επίσης δόκιμα μέλη της Ένωσης μπορούν να γίνουν οι φοιτητές ισοτίμων τμημάτων της αλλοδαπής που είναι αναγνωρισμένα από το ΔΟΑΤΑΠ (παλαιό ΔΙΚΑΤΣΑ). Τον κατάλογο με τα αναγνωρισμένα από το ΔΟΑΤΑΠ (παλαιό ΔΙΚΑΤΣΑ) τμήματα μπορείτε να τον βρείτε στην διεύθυνση http://www.doatap.gr/gr/
και αν δεν βαρίεσαι δες και την λίστα
http://www.doatap.gr/gr
Ksereis kati ola auta einai sosta, alla mono kai mono o tropos me kanei na min mou aresei to klima kai einai krima, eidika me tin thesi pou exeis. Episis balte plirofories sto site sas giati einai elleipis. Oxi oti mou peftei logos.
Episis na po oti exo kanei:
Θεωρία γλωσσών
Θεωρία γράφων
Den me endiaferei allo to thema, to stamatao.
ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ... Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΙΝΑΙ 36 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΘΑΡΑ
http://review.epe.org.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ... ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ...ΝΑΤΑ ....
http://review.epe.org.gr/doc.php?q=4