PDA

Επιστροφή στο Forum : Πρόγραμμα Υπολογισμού Βαθμού Πτυχίου

di::blue
11-04-2006, 02:59
Το πρόγραμμα υπολογίζει τον βαθμό πτυχίου, αν έχετε συμπληρώσει τις προυποθέσεις για πτυχίο, ή τον μέσο όρο που έχετε ως τώρα και είναι βασισμένο στα τωρινά δεδομένα της σχολής μας. Διαθέτει κάποιες αρκετά πρακτικές λειτουργίες αλλά θα σας αφήσω να τις δείτε μόνοι σας.
Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο άλλο παρόμοιο πρόγραμμα που να κυκλοφορεί στην σχολή μας, αλλά και να υπάρχει το συγκεκριμένο τα σπάει. Δεν το έχω υλοποιήσει εγώ αλλά ένας πολύ καλός συνάδελφος και ένας πάρα πολύ καλός φίλος, ο οποίος δεν γράφει στο forum και μου ανέθεσε να το ανεβάσω. Όποιος κοιτάξει στο Βοήθεια->Πληροφορίες ίσως καταλάβει ποιος είναι ο ένοχος. Ελπίζω να φανεί πολύ χρήσιμο σε όλους.

Tested and approved by di::blue and zazou...

Περιμένουμε τα σχόλια σας.

Υ.Γ.: Δεν τοποθέτησα το πρόγραμμα στο thread "useful utilities / προγράμματα", γιατί πιστεύω ότι είναι απαραίτητο για όλους τους φοιτητές του τμήματος μας και φοβόμουν ότι στο παραπάνω thread θα χαθεί. Αν οι moderators κρίνουν ότι το συγκεκριμένο thread είναι περιττό, ας πράξουν τα δέοντα.

11-04-2006, 03:03
Αυτό και το παρακάτω αρχείο περιέχουν οδηγίες και αρχεία για το τι να κάνετε αν δεν τρέχει το πρόγραμμα στον υπολογιστή σας.

11-04-2006, 03:13
Συνέχεια του προηγούμενου... Τα part1.zip και part2.zip χρειάζονται ΜΟΝΟ αν τα αρχεία που βρίσκονται στο Average.zip δεν τρέχουν στον υπολογιστή σας.

poseidonas
11-04-2006, 03:15
Ενα μεγάλο μπράβο για τις ικανότητες του παιδιού και ευχαριστούμε πολύ για το πρόγραμμα.Όντως τα σπάει... :wavey: :wavey: :wavey: :wavey:

understracker
11-04-2006, 03:52
respect+

carpe_diem_
11-04-2006, 10:00
euxaristoume :D

dt008
11-04-2006, 13:27
Παρόλο που MFC suck πλέον, είναι πάρα πολύ καλή δουλειά :-)

Mercyful_Fate_1
11-04-2006, 13:53
Πολύ καλό. Μπράβο!! :-)

THE_RIDDLE
11-04-2006, 15:52
Μπραβο. !!! Προτεινω να το δωσετε στην γραμματεια της σχολης μας οπου μας βγαζουν το μεσο ορο του απολυτηριου με το χερι. :wavey: :wavey:

larry_tsoukou
11-04-2006, 16:33
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από di::blue
Αυτό και το παρακάτω αρχείο περιέχουν οδηγίες και αρχεία για το τι να κάνετε αν δεν τρέχει το πρόγραμμα στον υπολογιστή σας.
κανενα link για το ActiveX Microsoft FlexGrid 6 ????

Bebis
11-04-2006, 19:30
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από THE_RIDDLE
Μπραβο. !!! Προτεινω να το δωσετε στην γραμματεια της σχολης μας οπου μας βγαζουν το μεσο ορο του απολυτηριου με το χερι. :wavey: :wavey: An pragmati vgazei swsta apotelesmata (den to exw elegxei akoma) kai exei kai ti dynatotita gia ypologismo stathmikou mesou (didaktikes monades klp) (an oxi tote tha prepei na einai stin updated version 1.1 :p ) tote euge!!

An epitelei oles tis diadikasies pou kanoun "oi kokkinomales" stin grammateia "me to xeri" tote na to ypostirixoume wste kai episima (h' toulaxiston anepisima alla katholika) na to xrisimopoiei to tmima mas.

Dokimes sto programma tha kanw apo auri,ara peraiterw sxolia 2morrow

-------------------------------
Edit: kalh fash... idiws auto to teleutaio pou anafereis pragmatika apotelei poly wraio feature..

11-04-2006, 20:03
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από Bebis
An pragmati vgazei swsta apotelesmata (den to exw elegxei akoma) kai exei kai ti dynatotita gia ypologismo stathmikou mesou (didaktikes monades klp) (an oxi tote tha prepei na einai stin updated version 1.1 :p ) tote euge!!

Καταρχήν είμαστε ήδη στην version 2.0 :p . Από την πείρα όσων έχουν δοκιμάσει το πρόγραμμα, τα αποτελέσματα είναι σωστά. Αν δεν βγάζαμε τον σταθμικό μέσο βάσει των διδακτικών μονάδων (των συντελεστών) κάθε μαθήματος, τότε δεν θα βγάζαμε το πρόγραμμα στο forum ;-) . Νομίζω ότι κάνει όχι μόνο ότι γίνεται στην γραμματεία αλλά και κάποια πράγματα παραπάνω, όπως το να πληροφορεί τον χρήστη για τον ελάχιστο και μέγιστο βαθμό που μπορεί να επιτύχει. Δηλαδή τι βαθμό μπορεί να επιτύχει αν περάσει όλα τα μαθήματα που του απομένουν μόνο με 5 ή μόνο με 10 αντίστοιχα.

11-04-2006, 20:24
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από larry_tsoukou

κανενα link για το ActiveX Microsoft FlexGrid 6 ????

Σίγουρα θα υπάρχει στο σύστημα σου αν έχεις εγκατεστημένο το Visual Studio 6 και κατά την εγκατάσταση είχες επιλέξει και την επιλογή ActiveX. Αν δεν το έχεις εγκατεστημένο μπορείς να εγκαταστήσεις μόνο τα ActiveX από το setup του Visual Studio 6. Για να το βρεις από το Internet και να το εγκαταστήσεις, θα πρέπει να ξέρεις να εγκαθιστάς merge modules, κάτι το οποίο δεν γνωρίζω πως γίνεται :p . Αν κάποιος ξέρει κάποιον άλλο τρόπο, ας κάνει τον κόπο να μας τον πει.

Alan Don
11-04-2006, 21:08
--> Βασικά μπραβο στον di::blue (τον οποιο γνωρισα απο κοντα προχτες ασχετο)

-->Ενα ορθογραφικο λαθος:
Επεξεργασία εικΟνας και οχι εικΩνας

--> Και μια παρατηρηση σε καποια σημεια δεν κωδικοποιει καλα τα ελληνικά
βγαινει καπως ετσι :

Φταιω εγω ή το προγραμμα

christo
11-04-2006, 22:07
nai paidia k gw exw to idio provlima me ta ellinika.mipws ofeiletai se kati genikotero dependancies tou visual studio?
gia mas tous dedicated gcc developers;)

btw mas dinoun to visualstudio sti sxoli?gia epilysi tetoiwn mikroprovlimatwn twn winxp toulaxiston..

jtsop
12-04-2006, 01:05
ena excelaki pou kanei thn idia doulia (mono poy prepei na baleis 40 mathimata syn ptyxiakh). prepei na kaneis monos soy ton elegxo ti se symferei an exeis parapano mathimata

dt008
12-04-2006, 01:47
για το Prob με τα ελληνικά:

control panel -> regional and language options
click στο τελευταίο tab (advanced)
και στο "select a language to match the language version of the non-Unicode programs you want to use" επιλέγετε ελληνικά

νομίζω πως με το παραπάνω θα φτιάξει :-)

καλή φάση για την επόμενη version του προγράμματος θα ήταν και κάποιο export σε xms,doc,pdf format :-)

Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από di::blue

Για να το βρεις από το Internet και να το εγκαταστήσεις, θα πρέπει να ξέρεις να εγκαθιστάς merge modules, κάτι το οποίο δεν γνωρίζω πως γίνεται :p

πιθανώς να θέλει και COM registration στο registry, κάτι που γίνεται με το regsvr32 utility, που είναι εγκατεστημένο σε win 32 σύστημα by default

lebiathan
12-04-2006, 02:00
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από christo
btw mas dinoun to visualstudio sti sxoli?gia epilysi tetoiwn mikroprovlimatwn twn winxp toulaxiston..

Δε μας το δινουν επισημα, αλλα ολο και καποιοι μας το εχουν... ;-)

emufear
12-04-2006, 11:50
Μας το δίνουν και επίσημα:

http://msdnaa.di.uoa.gr (από IP της σχολής μόνο)

Προτείνω να μπει στο FAQ link για το thread.

dt008
12-04-2006, 12:16
καλή ιδέα......
στα υπόψιν :-)

vbm
18-04-2006, 13:52
Εγώ έχω δοκιμάσει σε 3 PC να τρέξω το πρόγραμμα και δεν κάνει τίποτα. Δεν βγάζει error, απλά κάνει πως πάει να εκτελεστεί αλλά τελικά δεν εμφανίζεται κανένα παράθυρο στην οθόνη και "πεθαίνει". Απ'ότι μπόρεσα να δω διαβάζει το αρχείο .dat που περιέχεται στο πρόγραμμα και μετά πεθαίνει.
Γιατί συμβαίνει αυτό;
Τα dll αρχεία της VC++ τα έχω αντιγράψει στο system, όπως λένε και οι οδηγίες.

NTG
19-04-2006, 14:22
Να ρωτήσω κάτι, καπως άσχετο!
Τα μαθήματα που έχουν αναγνωριστεί μετράνε κανονικα στον υπολογισμό του πτυχίου??

DiMiS
19-04-2006, 16:55
Αυθεντικό μήνυμα εστάλη από vbm
Εγώ έχω δοκιμάσει σε 3 PC να τρέξω το πρόγραμμα και δεν κάνει τίποτα. Δεν βγάζει error, απλά κάνει πως πάει να εκτελεστεί αλλά τελικά δεν εμφανίζεται κανένα παράθυρο στην οθόνη και "πεθαίνει". Απ'ότι μπόρεσα να δω διαβάζει το αρχείο .dat που περιέχεται στο πρόγραμμα και μετά πεθαίνει.
Γιατί συμβαίνει αυτό;
Τα dll αρχεία της VC++ τα έχω αντιγράψει στο system, όπως λένε και οι οδηγίες.

Κι εγώ το ίδιο πρόβλημα έχω. Ξέρει κανείς τι παίζει;

20-04-2006, 01:37
Δεν μπορώ να σας βοηθήσω άμεσα με τα προβλήματα που αναφέρατε. Ο λόγος είναι ότι εγώ βρίσκομαι εκτός Αθηνών ενώ ο δημιουργός του προγράμματος εντός, οπότε δεν έχουμε άμεση επικοινωνία. Όταν επικοινωνήσω μαζί του, θα τον ρωτήσω και θα σας ενημερώσω.

Extreme
22-04-2006, 15:17
Υπάρχει κάποια έκδοση που συμπεριλαμβάνει και τα ελεύθερα μαθήματα, γενικής παιδείας...?

vbm
12-05-2006, 22:51
Μιας και δεν αναφέρθηκε ακόμα κάποια λύση για το παραπάνω πρόβλημα, παραθέτω τη λύση που βρήκα σε περίπτωση που αντιμετωπίζουν κι άλλοι το ίδιο.

1. Κατεβάζουμε το αρχείο http://freeware.it-mate.co.uk/downloads/controls/msflxgrd.zip
2. Το αρχείο αυτό περιέχει μέσα το msflxgrd.ocx. Το αποσυμπιέζουμε στον κατάλογο \Windows\System32 (αν ο κατάλογος εγκατάστασης των Windows είναι ο \Windows, φυσικά). Είναι πολύ πιθανό το αρχείο να υπάρχει ήδη εκει (σε μια παλιότερη έκδοση), οπότε στη σχετική ερώτηση του λειτουργικού απαντάμε οτι θέλουμε να το αντικαταστήσουμε.
3. Πηγαίνουμε στο Start > Run, γράφουμε "cmd" (χωρίς τα εισαγωγικά :-) ) και πατάμε enter.
4. Στο παράθυρο που εμφανίζεται γράφουμε "cd \windows\system32" και πατάμε enter και στη συνέχεια "regsvr32 msflxgrd.ocx".

That's all... φαίνεται πως αν έχεις στο σύστημα μια έκδοση του FlexGrid πιο παλιά από την 6, το πρόγραμμα δεν δουλεύει.

grnemo
06-10-2006, 03:15
Υπάρχει περίπτωση να γίνει update με το καινούριο πρόγραμμα σπουδών?

http://i23.photobucket.com/albums/b352/grnemo/t2R41510.gif

06-10-2006, 03:30
Σαν τον μεσάζοντα μεταξύ του συμφοιτητή μας που δημιούργησε το πρόγραμμα και του forum, έχω να πω ότι δεν νομίζω ότι είναι δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο. Θα συνεννοηθώ μαζί του και θα ενημερώσω σύντομα. Πιστεύω ότι θα υπάρξει καινούρια έκδοση και αν έχει όρεξη το φιλαράκι μου και έχοντας τεράστια εμπιστοσύνη στις δυνατότητες του, νομίζω ότι η νέα έκδοση θα είναι ακόμα καλύτερη. Δεν δεσμεύομαι για τίποτα πάντως. Σύντομα θα ξέρουμε.

grnemo
06-10-2006, 03:31
Ωραία, ωραία!!! Τhx Thx
Αναμένουμε! :wavey::D:love2:

10-10-2006, 15:48
Δεν θα υπάρξει ακόμα update αλλά υπάρχει ήδη patch που εισάγει το καινούριο πρόγραμμα σπουδών στην υπάρχουσα εφαρμογή. Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να αντικαταστήσουμε το αρχικό αρχείο Data.dat, το οποίο υπήρχε στην αρχική έκδοση της εφαρμογής, με το αρχείο που επισυνάπτω. Μετά από αυτό ανοίγοντας την εφαρμογή, θα παρουσιάζονται τα μαθήματα βάσει του νέου προγράμματος σπουδών.

Υ.Γ.: Αν κάποιος έχει κάνει save τα μέχρι τώρα περασμένα του μαθήματα σε ένα αρχείο και αποφασίσει να χρησιμοποιήσει το νέο patch, καλό θα ήταν για λόγους συμβατότητας να μην συνεχίσει με το αποθηκευμένο αρχείο αλλά να ξεκινήσει από την αρχή.